Journey to drunking :D

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.09.15
20:49

казано от Alexander Krastev на 19.09.15, 15:08:

Чудя се ще има ли период да тренирам без да ме боли нещо.

Ако съдя по себе си, едва ли.

едностранна раменна преса с пудовка 3х28 - клек гръб 2х140 - набиране 2х(+35); 5 пъти
едностранна раменна преса с пудовка 1х28 - клек гръб 1х140 - набиране 1х(+35); 3 пъти
лег с дъмбели 10х19 - борческо въртене с дъмбели 4х19; 3 пъти

Продължаваме напреt.

Поздрави!

тяга 2х170 - обръщане от вис 3х90 - кофички 2х(+40); 3 пъти
тяга 1х170 - обръщане от вис 3х90 - кофички 10;
тяга 2х170 - обръщане от вис 3х90 - кофички 10;

Последното повторение на последната серия тяга пробвах смесен хват - спокойно мога да сложа поне още 20 кг на лоста така :)

Поздрави!

25.09.15
12:00

Според мен пък сега прекалено разтваряш краката само и само с цел да си с по-голяма тежест на гърба. При мен това доведе до болки в ставите на коленете. А и ако целта ти е пренос в отскока, първият вариант на клека ти е по-добре - позицията ти е по-естествена.

Да, с по-тесен разкрач идва по-естествено. Oсновната разлика e в по-здравото и по-добре активирано ядро, та не се сгъвам, като червей :) Другото са подробности.

Тренировката днес :

военна преса 5х50 - клек 5х100 - набиране 5х(+20)
военна преса 4х60 - клек 4х120 - набиране 4х(+25)
военна преса 3х65 - клек 3х130 - набиране 3х(+30)
военна преса 2х70 - клек 2х140 - набиране 2х(+35)
военна преса 1х75 - клек 1х150 - набиране 1х(+40)
абдуктор изометрия - аддуктор изометрия - ядро изометрия - обръщане на раменете; 2 пъти

От 2-3 седмици му отпуснах края с яденето, но в момента ми е кеф и не ми пука. Тая година май няма да участвам в аматьорска лига, така че - да сме живи и здрави! :D

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 25.09.15 15:31.

тяга 5х140 - обръщане от вис 5х60 - кофички 5х(+20)
тяга 4х150 - обръщане от вис 4х70 - кофички 4х(+30)
тяга 3х160 - обръщане от вис 3х80 - кофички 3х(+35)
тяга 2х170 - обръщане от вис 2х90 - кофички 2х(+40)
тяга 1х170 - обръщане от вис 1х100 - кофички 1х(+50)

тяга 10х140 - обръщане от вис 10х60 - кофички 18
тяга 8х140 - обръщане от вис 8х60 - кофички 12

борческо въртене с дъмбели 5х19 (всеки) - обръщане на раменете 5; 3 пъти

На коленете от 2 дни им слагам замразени зеленчуци за по 10 минути 2-3 пъти на ден и после ги мажа с мобилат гел. Съпругата каза, че тия зеленчуци няма да ги готви.

Трапеца почва да заприличва на втори чифт рамене, като се надуе след обръщанията :D

Поздрави!

едностранна раменна преса с пудовка 4х28 - клек гръб 3х140 - набиране 3х(+30); 5 пъти
лег с дъмбели 8х33 - клек гръб 8х120 - набиране 10
лег с дъмбели 5х33 - клек гръб 5х120 - набиране 8

98 кг. Не е зле, като се има предвид, че ям като разпран. От Неделя, живи и здрави, подновяваме баскетбола в зала на 2 коша.

Ще ми се да добавя нещо мъдро и вдъхновяващо ... ама не се сещам за нищо :D

Поздрави!

Айде пак малко свободни съчинения на спортна тематика :D

Тия дни си размишлявам и анализирам това-онова и стигам до извода,  че тягата е най-малко травмиращото упражнение ( и безопасно ), с уговорката, че се изпълнява правилно и без гърбене, огъване, с адекватни тежести и т.н. Защо ?

1. Нито една става не е сгъната до крайно положение
2. Има най-дългата кинетична верига от всички движения
3. Натоварването е сравнително равномерно разпределено м/у всички звена
4. Най-естественото движения с тежест, за което тялото е  пригодено.
5. Ако не можеш да завършиш опита, просто пускаш тежестта.

Сега по точки:
1. разчита на най-силните стави в тялото (таза и коленете), при оптимални ъгли на сгъване. Няма напрежение в по-слабите стави ( лактите и рамене ) в крайно сгънато положение, както примерно при набиране и кофички.
2-3. Когато цялото тяло е активирано, тренираш всичко накуп, не развиваш дисбаланси, звената работят заедно и в синхрон
4. Дори клекът с тежест не е толкова естествено движение, колкото повдигането на тежък предмет от земята - умение развивано милиони години. Другите натурални движения с тежест май са само повдигането на тежест над главата ( преса и изтласкване ) и бутането на тежко тяло с изпънати ръце, но то е някаква разновидност на пресата/тласкането, просто под друг ъгъл на тялото
5. Няма риск да се затиснеш с тежестта и да последва контузия от това. Освен ако не си изтървеш тежестта на стъпалата :D

Та така - дърпайте смело, но правилно :)

30.09.15
12:19

4. Защо тогава при Маланичев ,Коновалов ,Кристенсен и т,н, силови атлети клека е с поне 10% по-силен от тягата?

Митак, аз имам предвид за масовия трениращ за здраве, тонус, сила и удоволствие човек :) Не за изключителни атлети, генетични изроди, наблъскани с кой знае какво и гонещи рекордни постижения. Я ги питай за техните колене и кръст в какво състояние са :)

Плюс това, от един момент нататък, ограничаващ фактор е силата на хвата, тъй като при техните брутални тежести, той се явява най-слабото звено. При клека не се налага да държиш 400+ килограма с пръстите си :D

казано от sapuna на 30.09.15, 12:19:

4. Защо тогава при Маланичев ,Коновалов ,Кристенсен и т,н, силови атлети клека е с поне 10% по-силен от тягата?

А защо кучето си ближе м*дете?

30.09.15
15:00

казано от sapuna на 30.09.15, 12:19:

Защото разгъването или по-скоро начина на разгъване на тялото при клека дава възможност за прилагане на максимална сила при много натрениран човек. Даже и хвата не е решаващ в случая, а много други фактори.

Адаш, плагиатстваш :D
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/63272/P120#p-864993

Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.09.15 15:03.

Опа, знаех си, че не откривам топлата вода и че някой от “изводите” ми май съм ги чел преди това някъде :D

тяга 2х170 - обръщане от вис 2х90 - кофички 2х(+40); 4 пъти
тяга 1х170 - обръщане от вис 2х90 - кофички 2х(+40)
тяга 1х160 - обръщане от земя 1х90 - тяга 1х160 - обръщане от земя 1х90 - тяга 1х160 - обръщане от земя 1х90

римска тяга от земя 8х110 - въртене на 20 кг диск по 10 на страна - планк; 2 пъти

На последното въртене на диска нещо се разконцентрирах и си сецнах врата (dull).

Ето и едно клипче за form check :

Поздрави!

Вчера:

военна преса 1х70 - клек гръб 1х150 - набиране 1х(+40); 10 пъти

широка тяга 5х100 - изометрия на повдигане на краката; 3 пъти

Днес - най-вероятно баскетбол на 2 коша.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 04.10.15 12:38.

След вчерашния баскетбол, днес ме понаболяват сухожилията на четириглавия мускул :( От 1 седмица слагам лед по 2 пъти на ден и се мажа с арника, и до вчера почти беше изчезнала болката. Май баскетбола ще го забравя за известно време ... отново (headbang)

Препоръчайте нещо ефикасно за сухожилията - Рефригеранс ще ми свърши ли работа ? Или да се обърна към “човешките” мазила - Репарил, Дийп релийф, Волтарен ?

Може би и клека ще го оставя за 1-2 седмици и ще дърпам само тяга.

Репарил!!!
Ако има оток втривай с лед.

Не, няма оток, нито промяна в цвета на кожата. Болката не е остра и постоянна, а по-скоро притъпена и само в някои положения на сгъване и то само при първо раздвижване на коленете - примерно като съм на работа и ставам от стола, или нощем, като ставам по нужда. Като се раздвижа и изчезва.

Онзи ден, като кляках, нито преди, нито след, нито по време на клековете съм усещал нещо. Вчера с влизането в баскетболната зала и след 2-3 скока и почнаха неприятните усещания :(

Благодаря за съвета!

05.10.15
12:18

Репарил, да.

При тягата това опъване назад ти е паразитно и всъщност вредно за гръбнака. Заключвай си изправен.

Да, и аз го забелязах - излишно го правя. Мисля, че  е несъзнателно, заради хвата - като се опъна назад и подпирам лоста в тялото и така го задържам в заключено положение.

Впрочем, мисля скоро да мина на ключов хват и се надявам с него да го изчистя.

п.с. Репарил гел навсякъде е свършил, нещо имали проблем с доставчика. Взех си Дийп Рилийф.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 05.10.15 14:59.

тяга 5х170 - обръщане от земя 4х90 - кофички 5х(+40)
тяга 4х170 - обръщане от земя 3х90 - кофички 4х(+40)
тяга 3х170 - обръщане от земя 2х90 - кофички 3х(+40)
тяга 1х170 - обръщане от земя 1х90 - кофички 1х(+40)

Не спах добре, цяла нощ се будя, корема ми къркори и от сутринта ми се повръщаше. Отидох за единички, обаче тягата така лесно я отлепих, викам айде още едно, после още едно и така :D Можеше до 8-9 да ги докарам. Обаче много ми се драйфаше след всяка серия (puke)

Ключовият хват е железен, ама боли as fuq ...

Поздрави!

06.10.15
10:16

казано от Alexander Krastev на 06.10.15, 10:02:

Ключовият хват е железен, ама боли as fuq ...

Ти пак добре си се докарал до 170 на ключов още в първия опит. Аз като го пробвах, някъде към 140 изпсувах и си минах на нормален надхват, като в последствие реших, че си искам чувствителността в палците и ми стигат толкова експерименти с ключов хват за следващите няколко години. :)

Подкрепям Боби_ това си е чист мазохизъм, два или три пъти съм пробвал това животно и се отказах.

06.10.15
10:33

Аз пък не съм имал драми с ключовия хват. Ползвам го за тежести над 170кг. Не мога да кажа, че е приятен, но поне при мен не е това, което вие описвате.

Ами честно казано, много естествено ми дойде - може би защото са ми доста дълги пръстите. Иска малко нагласяне в началото. Навсякъде казват, че си боли и има период на свикване. Предполагам, че сега ще ми излязат мазоли на палците и след това трябва да заспят работите :)

Евентуално може да пробвам другия път да облепя палеца с малко лейкопласт, но мисля, че от тук нататък само с ключ ще дърпам - тези 170 ми бяха супер леки, нещо което усещам отдавна, но досега ме спираше сравнително слабия хват. А като изгледах колко бицепси има изпокъсани от кръстосания хват, и не ми се рискува :D

06.10.15
10:38

Ами да, свиква се, стават после и там мазоли :D и наистина си трябват дълги пръсти.

06.10.15
10:46

По-скоро дълъг палец.
Друг интересен въпрос възниква във връзка с ключовия хват - пръсти трябва да застъпват палеца?
Аз опитвах да го набутам чак под безименния, но по-късно ми обясниха, че трябва съвсем малко да е застъпен - до средния, а дори и само от показалеца.

При мен палеца е под показалеца и средния пръст. Безименният и малкият стискат нормално лоста. Както на картинката.

Btw с ключовия хват се шегуват, че хората, които го ползват така си носели торбите с покупките и куфарите. Аз вчера тренирах на сухо в метрото, като се държах за дръжките с ключов хват :D

06.10.15
10:58

Ами аз съм пробвал да застъпвам както само с показалеца, така и с показалеца и средния. По-навътре ми се струва неестествено. При вариант показалец+ среден определено е по-стабилно, но там пък боли доста повече, съответно ми иде да пусна щангата :D
Между другото, ползваш ли магнезий?

НИ

06.10.15
11:01

казано от Boby_ на 06.10.15, 10:46:

По-скоро дълъг палец.
Друг интересен въпрос възниква във връзка с ключовия хват - пръсти трябва да застъпват палеца?
Аз опитвах да го набутам чак под безименния, но по-късно ми обясниха, че трябва съвсем малко да е застъпен - до средния, а дори и само от показалеца.

И според мен идва повече от палеца. Моят е къс, а дланта ми е много широка. Не изпитвам грам дискомфорт или болка от ключов хват, но за сметка на това го изтървам почти толкова лесно, колкото нормален надхват :D

казано от Енев на 06.10.15, 10:58:

Между другото, ползваш ли магнезий?

Не, слагам едни хартии, понеже ужасно много се потя, направо не съм виждал друг с толкова потни длани, като моите. Та въпросната хартия ми служи вместно магнезий :D

едностранна преса с пудовка 2х28 - клек гръб 1х140 - набиране 1х(+40); 12 пъти

широка дефицитна тяга 5х100 - лег с дъмбели 5х33; 3 пъти

Вчера бях само на сухари и сирене.

На клека по-лекичко, без напъване. Усетих напрежение в сухожилията само 1-2 пъти в загрявката и след това всичко беше ОК.

След тренировка - мазане с Дийп Релийф, на обяд и довечера пак.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 07.10.15 10:38.

07.10.15
11:19

казано от Alexander Krastev на 06.10.15, 10:33:

Евентуално може да пробвам другия път да облепя палеца с малко лейкопласт, но мисля, че от тук нататък само с ключ ще дърпам -

То целия клип е с интересни неща,но конкретно за лепенките от 7:20 мин...
https://www.youtube.com/watch?v=uWGX3XKb06Q

Също на 9:30 има нагледно защо смесения хват не е опция.

Мнението беше редактирано от nervak на 07.10.15 11:24.

Благодаря за линка! Хубав канал.

За лепенето и аз четох, че не трябва да се лепи целия палец, за да се остави ставата на палеца свободна за движение.

тяга 1х180 - борческо обръщане 5х70 - кофички 3х(+40); 5 пъти
римска тяга от земя 5х120 - въртене на диск 20кг по 8 на страна; 3 пъти

Имам подозрения, че болките в коленете са в следствие от обръщанията - прегледах си няколко клипчета и ми се струва, че при ракването, измествам центъра на тежестта много напред и всичко се обира от коленете. Затова известно време ще правя само стриктни борчески, без никакво сгъване в коленете.

Снимах и едни от кофичките, за да видя как е амплитудата. Дългите ръце са голям плюс в баскетбола, и голяма мъка при всякакви бутащи движения :D

Тягата:

Kофичките:

Поздрави!

09.10.15
13:56

Болката е в ставите, връзките, или сухожилията наоколо?

Сухожилието на четириглавия мускул, точно над капачката. Не е остра и режеща болка, ами една леко притъпена, най-силно я усещам, като ставам от стол или от легло.

Появи се в периода, когато спрях клека и тягата, заради аддуктора, а по същото време започнах да правя и повечко обръщания.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 09.10.15 14:07.

обръщане + раменна преса 11х1х70, за 10 мин.
клек гърди 5х100 - набиране 3х(+30); 3 пъти
разтягане, а-у

Поздрави!

тяга 10х1х180, 10х140
бутане от лег с раменен хват 4х100 - борческо обръщане 5х70; 3 пъти

Днес смених кофичките с лежанка, че ме боли левия лакът ( по-скоро някъде около сухожилието на трицепса ). Освен това, като спя накриво и ме боли дясното рамо. Много болежки се насъбраха напоследък :( Май скоро само колело ще мога да карам д*ба :D

От вчера към суплементацията добавих вит. Д, вит. Е и един комплекс с хондроитин,  глюкозамин и МСМ. В момента добавките ми са следните:
- вит. C 1000мг
- вит. Е ( dl-α-токоферил ацетат ) 200 IU
- вит. D (вигантол) 5000 IU
- рибено масло 5гр
- магнезий 500мг
- хондроитин 1600мг + глюкозамин 1600мг + МСМ

Поздрави!

13.10.15
11:38

казано от Alexander Krastev на 13.10.15, 10:19:

Освен това, като спя накриво и ме боли дясното рамо.

Това е лош сигнал и мисля, че не е от спането.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1