09.10.15
03:55
Сега остава и ние “тънко-обидните” да тръгнем из съответните дневници и да ви драпаме за щяло и нещяло... дали би ви дошло нещо в главата тогава... на мен нито едното нито другото ми се струва дори бегло цивилизован начин за комуникация или дори изказване на “мнение”.
п.с. Правете разлика между даване на съвет и налагане на мнение!
09.10.15
08:27
Извинявай много soul search, да не ми се обидиш сега, но точно в този форум наскоро ти научи, че съществуват и други белтъчини, освен белтъците на яйцата. Тогава мнение ли ти наложихме?
Специално за този дневник, на момчето в прав текст му се даде обратната връзка, че му липсва визия да се занимава с моделство. От това по-ясно, здраве му кажи.
Здравейте!
Четейки първоначално това , мислех ,че ще е поредния забавен дневник тип “Ронката ” или нещо подобно.
Впоследствие виждам ,че нещата май вземат друга посока и след известно двоумене , реших да споделя следното:
- пичът дори и неориентиран и леко нагъл , съдейки по заглавието , което е избрал , с толкова негативно и откровено подигравателно отношение , не мисля ,че ще бъде стимулиран ” да влезе в правия път!
- повечето от коментарите са откровено хейтърски и безсмислени! Лично мен подобно отношение би ме озлобило , а не мотивирало!
- доста от хората , пишещи хейт коментари към пича , дори и заслужени , са готови на всяка цена да го сринат със земята , но не и да се опитат да се поставят на негово място . Съжалявам , но това поведение според мен не е спортсменско!
- забелязвам тенденция с този форум , да се се обръща внимание на НЕТРЕНИРАЩИ СЕРИОЗНО момиченца , които превръщат форума в нещо от сорта на Фейсбук или “Мило дневниче” и същите събират овации и дори се толерират да споделят безсмислена информация , но вместо да отнесат критика , разни “напомпани батки” им четкат самочувствието и подхранват Его-то :)) Да не говорим , че част от същите нежни създания , са тръгнали в случая да се подиграват , при положение ,че самите те имат сериозни психически проблеми и би трябвало да се съсредоточат върху решаването им :))
- не всички са добродушни същества като Ронката и понеже всеки си е индивидуалност , не всеки би ” носил ” на откровените заяждания.
- Мисля, че всеки заслужава шанс да се поправи, затова след този водопад от присмех, сочене с пръст и прочие , момчето би започнало да се вслушва в ценните съвети , които някои ДОКАЗАНИ хора могат да му дадат.....ако разбира се иска :) Ако не ...проблема си е негов.
В заключение : не претендирам да съм капацитет , нито съм човек , който да дава акъли относно фитнес , спорт и т.н. , но мисля ,че е време за промяна на тона по тази тема.
09.10.15
10:35
казано от Теди Илиева на 09.10.15, 08:27:
Извинявай много soul search, да не ми се обидиш сега, но точно в този форум наскоро ти научи, че съществуват и други белтъчини, освен белтъците на яйцата. Тогава мнение ли ти наложихме?
Специално за този дневник, на момчето в прав текст му се даде обратната връзка, че му липсва визия да се занимава с моделство. От това по-ясно, здраве му кажи.
Как така няма визия? Може би я няма сега, но защо трябва да го спираме, без да е опитал? На пръв поглед не изпъква с гени, но той е прескочил тази стъпка с други средства. Не че подкрепям употребата на препарати, но съм още повече против някой да заклеймява някой друг, за какво става и за какво не става без да му се даде шанс.
Освен това, целите му може да се променят. Аз почнах да тренирам за здраве. После почнах да се кефя на визия и тренирах като тотално бро и исках само да ми се дава наготово какво да правя (от инструктори). След това започнах да трупам знания и да се опитвам да се информирам. След това започна да ми харесва да тренирам тежко и тогава наистина се запали искрата да търся информация, да работя върху техника и т.н.
Ама не, дайте да го зарием с лайна, понеже дойде със самочувствие и хъс и да му казваме какъв е и какъв не е. Някой даде пример с Ронката, ама пропусна да спомене, че той почна да слуша съветите след 50 страници хранилка. Но той не се отказа, защото беше нахъсан, имаше цел и беше твърдо решен да я преследва и получи шанс да тренира с човек с огромен опит. Сега допринася към този форум и това общество.
Тоя отдавна ви тролва, а вие сте седнали да му четете морал... а уж сте хумористи... :Д
П.П. Ронката е един ! Аз не виждам какво общо намерихте, че толкова често се споменава тук, дори е леко обидно сравнението между тях :Д
09.10.15
11:24
казано от Теди Илиева на 09.10.15, 08:27:
Тедке, не е съвсем така положението, просто това което вие наричате белтъци ми е известно само като протеини, може би е виновен афинитета ми към оригиналните англоезични статии... като се каже “белтъчини” също го подразбирам в родните статии, но.. това че протеините са белтъци не ми беше известно , за разлика от това че белтъците са протеини.. и все пак дори това го приемам като градивна критика и не ме е засегнало :) все пак трябва да си ъпдейтна речника, за да можем да комуникираме, няма лошо :)
*Какво означава че му липсва визия... това му е цел, а не настоящо положение или утре да е тръгнал по интервюта за фитнес модел... старае се да си достигне целта защо трябва да е там още от началото... Все едно аз като се стремя към сила/трибой примерно да ми кажеш от сега не ставаш... Или ако съм 40кг скелет или 200кила лоена топка ми е забранено да имам подобна цел... трябва да съм 75кила с 10% телесни мазнини за да кажа че искам да съм модел или подобно...?!?!?
Колкото до това колко сте “тровили” Ронката, до колкото видях основно са критики, тук там някой заядлив образ, но в никакъв случай положението не е подобно на това тук или каквото беше при мен.
То с толкова спам може ли да се нарече “дневник” изобщо цялата комуникация от тук трябва да се премести в отделна тема във форума :D
п.с. извинявй че и аз спамя...
Мнението беше редактирано от soul search на 09.10.15 11:32.
казано от soul search на 09.10.15, 11:24:
изобщо цялата комуникация от тук трябва да се премести в отделна тема във форума :D
Преценката за това е изключително на автора на дневника.
Но ми е интересно - като преместим “дискусията”, как да я озаглавим? Защото се местят и запазват дискусии, притежаващи поне някаква минимална полезност за някого. А тази? Въпросите не се нуждаят от отговор. Хем осъзнаваш/те, че спамите, хем продължавате да давате своите 5 стотинки. Нещо не мога да разбера.
10.10.15
23:47
казано от Boby_ на 08.10.15, 20:38:
казано от Donnie на 08.10.15, 20:36:
Как пък решихте, че немога да стана фитнес модел?
Можеш, що да не можеш? Тренирай за еластичност на ректалния сфинткер, както и да потискаш импулса за повръщане и ще се получи работата.
Мисля, че подобни коментари са недопустими и са обида най-вече за пишещия ги. Учудвам се, че не е изтрит.
11.10.15
09:02
На мен пък ми е омръзнало от прекалена толерастия и псевдопацифизъм. Също така ми е омръзнало от такива момченца с изкривено мислене, които си мислят, че са най-добри във всичко, защото така им е казала мама или някой друг обичан от тях човек.
Прав е Албаст за кифленските дневници, които аз не чета, защото има опасност да ме накарат да си закрия акаунта в изданието. Мнозинството се държат така, сякаш света им е длъжен за нещо.
Друго: в сравнение с преди 5 години, форума позамря. Направо умря и сега е на изкуствено дишане от дневници като този и два-три, десет като дневниците на Боби, Джеймс и на не знам колко от женските им аналози. (респект към всеки от тях) Има раздели от форума, в които не е влизано със седмици, месеци, а и години. Това според мен е поради поне две причини - забраната да се отваря дума за “забранени медикаменти” и фирми вносители, производители, дистрибутори и втората причина е, забраната да се отварят нови теми по въпроси, които вече са дискутирани в миналото. Преди да пусне тема, някой трябва да се рови да види няма ли нещо писано по въпроса и ако има да изчете караниците в темите преди него, които може да са писани преди 5 - 8 години, примерно и информацията и разбиранията по въпроса да са вече стари и частично или напълно неверни. Защо да няма 200 теми за креатина и 1000 за отслабване около корема? Нека непрекъснато има дискусия, в която хората да си спорят по едни и същи въпроси и да се дъвчат там всеки ден, отколкото да е умрял форума и единствените раздели с “движение” да са дневниците на трениращите. Така ще си спамим в другите раздели, а не в дневници като този. Момчето вече не знае на коя страница за последно си описа програмата. :) То ако беше така списанията отдавна да са спрени и на тяхно място да се раздават периодично памфлети с някакво ново откритие или нов суплемент със спортна насоченост. Но не ги спират, защото са рекламни банери за суплементни компании и защото в тях се дъвчат едни исъщи теми ако не всеки брой, то всеки втори такъв.
Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 11.10.15 09:03.
11.10.15
11:22
Ще си позволя да се включа още веднъж, въпреки че не ми се иска и аз да допринасям за това, което се случва.
Много интересно - възмутените хора най-много допринасят за разводняването на дневника. Защо ли?
1. Не се радвам от факта, че авторът на дневника трябваше да преживее такова приключение и да остане с впечатлението, че това е хейт форум. Но вече писах по този въпрос.
2. Не са и приятни някои думи, но “каквото сеем, това ще пожънем”. В дневниците авторът има последната дума - дали нещо да се изтрие и т.н.; в момента има мнения, които са на границата на директни обиди, но не бих ги характеризирала като нещо такова. Имаше обаче и доста нецензурни прояви, които бяха изтрити. Радвам се, че не са били забелязани, след като някои хора остават с впечатление, че не следим темата.
3. Повечето хора виждат само едната страна на монетата - надъханото момче, което иска да стане фитнес модел, а е нападнато от лошите във форума. Но нека да ви кажа и другата страна:
- Първата тема, която авторът пуска след регистрацията си -> за забранени субстанции; модериран е и е обяснено защо.
- Очевидно авторът не си е взел поука и не е прочел условията ни за ползване, защото пуска втора подобна тема, която потвърждава, че въпреки незнанието си КАК да използва някои вещества, той все пак го прави. -> модериран е за втори път.
- Авторът не се спира, създава дневник. Чудесно - дневниците могат да бъдат много полезни, но човек трябва да е готов за всякакви реакции. Кое е интересното - авторът, въпреки че вече два пъти е бил модериран и му е обяснено защо, отново дава пример, че взема забранени вещества, но в бонус - иска да стане фитнес модел, иска да бъде пример за хората, най-вероятно иска и да изготвя режими.
Няма лошо в това, но ако имаш знанията и опита да го правиш, за да не подведеш и да не си играеш със здравето на другите.
А авторът няма опита, няма знанията, няма стажа. След години може и да постигне целта си, но сега още е рано.
Сега трябва да се учи.
Защо да си затваряме очите и да даваме кураж на подобно поведение?
Очевидно не се разбира с мили думи, след като при направена една забележка, повтаря същото действие (два пъти). Хората са различни, явно с поведението си е провокирал подобаващ отговор.
Очевидно не оценява реално възможностите си.
Знаете ли още нещо, което е редно да споменем?
Авторът беше пуснал платена реклама във фейсбук за себе си и за своята личност в контекста на изговореното за фитнес моделите.
Редно ли е това?
Да, забрана няма. Да, всеки може да го прави.
Редно ли е обаче? От морална гледна точка?
Аз се изморих от новоизлюпили се фитнес модели и треньори, които вземат малко химия, стремят се да изградят някаква визия (а някои дори и това не правят), създават си страничка, после платена рекламка и хоп - някоя шаранче може и да се хване.
Съжалявам, но когато виждам реално ситуацията, няма как да си мълча.
———————————————-
За форума:
- той не е замрял; единствените теми, в които не е писано от повече време са: интервюта с потребители (но въпреки това, с днешна дата, интервюта с потребители в изданието има - относно използваните от тях добавки), експериментът Супергерой и фитнес дневник с PN (дейности, които са имали начало и край). Във всички останали раздели последното мнение е от 2015 година, а по месеци са малък брой темите, които не са от септември-октомври 2015 г.
- колко форума на спортна тема у нас могат да предложат такава активност в дневниците? Толкова много хора, които имат цел, търсят помощ, искат споделяне на опит и редовно вписват отчетите си? Може и да не ви кефят някои дневници, но хората (като цяло) са позитивни, на различна възраст (има и непълнолетни), по време на различен етап от живота си, с различен опит. Е, нима очаквате всички да са ерудирани и да помагат? Нормално е някой, които вече има достатъчно стаж и познания по темата, да сметне за “лигаво” някой дневник на 15-годишно момиче, което е на съвсем друга вълна.
Не всеки е дошъл с изявлението, че ще учи другите как се тренира; някои са тук, за да изградят пътя си и да почерпят опит. Аз лично уважавам всички хора, които идват тук, които търсят, опитват, споделят опита си и са добронамерени.
Не знам обаче дали авторът на този дневник спада в тази категория. Нека всеки сам да си прецени за себе си.
Желая му всичко добро на момчето и го моля да не подвежда хората, защото все още е рано да бъде пример за подражание.
Молбата ми към всички: нека спазваме добрия тон! И нека не продължаваме темата. Доста се изписа, а няма смисъл - момчето вече си заряза дневника и сигурно си поддържа имиджа във фейсбук. :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.10.15 11:24.