03.10.15
00:33
казано от Juls на 02.10.15, 12:31:
казано от Херцог Трън на 01.10.15, 12:03:
Off-season Day 18
кардио заяц
С Ники ще ставаме бегачи :) (wasntme)
Искам да отрека, ама... :( :D
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 03.10.15 01:00.
03.10.15
20:21
Тъй, ъпдейт от мен. Днес имах уговорка с Джулс за зала сутринта, план - тяга, асистиращи, кардио. Успах се, а и не бях много добре, та реших да пиша пас. Май е едно много добро решение от моя страна, защото с минаването на деня прогресивно ставам по-зле, като в момента съм толкова отпаднал, че буквално ходене 10-15 минути ме изтощи ужасяващо и едвам се прибрах. Имам и болки в мускулите - от горе до долу, като тялото + краката и врата са най-зле, раменете и ръцете сякаш не ме болят, но е трудно да кажа. На няколко пъти за тия 15 минути ми се зави доста свят и направо е чудо, че не се претрепах. Не съм ял нищо днес, но нямам и апетит грам, само пия вода и толкоз. Не съм взимал и добавки - трябваше, но легнах за малко и заспах следобеда. Ще глътна едни витамини само + родиола и толкоз, от друго просто няма нужда в момента. Утре имам желание за зала, но ако се чувствам като днес, дори стигането там ще ми е подвиг, та сигурно ще почивам.
06.10.15
00:50
Уикенда бях много зле, особено събота - след като писах, легнах и вдигнах доста висока температура, заспах рано. Станах около обяд на другия ден - без температура, не особено отпаднал, но поради това, че бях спал явно във всякакви възможни пози, двете ми рамена бяха ужасно зле, имах болки до днес сутринта в раменете, гърдите близо до залавните места в рамото, трапеца, както и мускулите, които са в дупката зад ключиците...нещо като да съм ги претоварил, но не можех да намеря позиция, в която да нямам ужасен дискомфорт. Снощи успях да се намажа с магнезиев гел, да заспя някак, сутринта - по-добре...
Отделно два дни (от петък вечер, цялата събота и неделя до към 9 вечерта) не бях хапнал нищичко, резултат - -4кг. Днес един колега дори направи бележка, че съм бил отслабнал, при условие, че не ме беше виждал....от петък.
Снощи успях да хапна малко макарони, а днес едва хапнах някаква що ходе нормална храна - малко кюфтета с картофи, един таратор, една порция мусака. Имаше и малко ябълка и праскова. Като цяло явно стомахът ми се е свил, защото от тази нищо и никаква храна за цял ден ми натежа доста ...
Сутринта ще ходя до залата, за да правя тяга, най-вероятно след тези 2-3 дни ще е много зле положението, но няма как :(
казано от Херцог Трън на 06.10.15, 00:50:
Сутринта ще ходя до залата, за да правя тяга, най-вероятно след тези 2-3 дни ще е много зле положението, но няма как :(
Самият факт, че си се разболял, вече показва, че имунната ти система не се е справила в началото. Силовите тренировки допълнително ще я отслабят. Ако нещо може да ти помогне, то е леко раздвижване с 15 минути кардио, а не тяга.
06.10.15
11:38
Off-season Day 23
Тяга : 5х 70, 120, 170, 200 (тъч-енд-гоу!) ; 3х4х220, 1х4х200
Скрипец подхват : 2х5х90
Силово гребане : 2х5х50 на ръка
кардио
Размисли и страсти :
казано от Boby_ на 06.10.15, 08:26:
казано от Херцог Трън на 06.10.15, 00:50:
Самият факт, че си се разболял, вече показва, че имунната ти система не се е справила в началото. Силовите тренировки допълнително ще я отслабят. Ако нещо може да ти помогне, то е леко раздвижване с 15 минути кардио, а не тяга.
Принципно си прав, Боби, но в случая се чувствах достатъчно добре вече, само някакви сополи ме мъчат, но иначе нищо друго :) Мисля че се получи и прилична тренировка - направих 5х200 тъч енд гоу на един дъх, което не беше пределно, можех да опъна още 2-3. Вече 220 натежаха, но направих 3х4 този път и завърших с 4х200. Има подобрение спрямо предният път, а това е важното - 1 серия тук, 1 повторение там, 10кг тук и така :)
После скрипеца и гребането - колкото ми позволиха силите и най-вече хвата - тормозя го колкото мога, ама си е слаб все още :)
Накрая направих и кардио, интервали - много добре се получи, никакви проблеми с дишането.
Направих 5 минути леко за загрявка, после 5х (1 минута 6км/ч + 1 минута 10км/ч) и 5х (1 минута 6км/ч + 1 минута 12км/ч). Накрая 5 минути леко, за да успокоя пулса. На 10 ми беше бавно, на 12 също на моменти ритах отпред.......никакви драми дори на 12, скоро ще увелича на 13-14 за интервалите, можех и още днес, но нямах време. Увеличавам бавно кондицията. След вчерашното похапване няма драми.
Утре ще почивам, понеже имам работа, но ако ми се отвори време МОЖЕ (според как се чувствам) да отида за кардио. По-скоро ще е почивен, че мързелът ми е силен :D
08.10.15
10:11
Off-season Day 25
Клек : 5х 70, 120, 150
СС 5 пъти :
Разгъване : 5х60
Сгъване : 5х45
Размисли и страсти :
Много бърза тренировка, някъде около 20 минути макс с почивките. Сложих и 170 на клека, ама направо си ме смазваха днес...
Нямах никакво време, отивам на бачкане...
13.10.15
11:39
Off-season Day 30
Лежанка : 5х 70, 100, 110 ; 4х120 + 3х4х115
Раменна преса : 5х50, 3х60
Тясна лежанка : 2х5х70
Кардио
Размисли и страсти :
Горе долу прилична тренировка, имал съм и по-лоши. На лежанката 120 едвам направих 1вата 4ка, след това 1ва и 2ра серия на 115 бяха ОК, 3тата беше мъка леко...
На раменната, нямаше почивка след лежанката, само свалих 2 15-ки от лежанката и ги сложих на лоста за раменна, после добавих 5ци - раменете фалираха мощно. Накрая на тесния лег - прилично, но и там нямаше почивка - общо взето последната серия на лежанката, сериите на раменната и сериите на тесния лег бяха в рамките на около 3-4 минути общо.
След това кардио - 5 минути леко загряване, 10 интервала (1 минута х 6,5км/ч + 1 минута х 12км/ч) и 5 минути леко “излизане”. Доволен съм, малко въздух нямах, но основно краката пак фалираха.
Тия дни нямам никакво време за трениране - на работа съм постоянно, а в свободното време търся обяви и правя огледи на жилища...вероятно дори след утре (когато планирам да тренирам) може да нямам няколко дни възможност, пак поради този факт. Дано свърша тази работа сравнително бързо и да мога да се върна в ритъм на тренировки...
Сега на бачкане.
13.10.15
11:45
Искам да кажа също - Софийска вода са КРЪГЛИ ОЛИГОФРЕНИ. Спиране на вода + блокиране на еднопосочна улица без предупреждение за планов ремонт. Имало обявление в интернет. Щото трябва всеки ден да влизам в интернет да търся дали няма да спрат водата..........безумни дебили!
13.10.15
13:15
Аз след една подобна случка се абонирах да получавам ел. поща при планови ремонти в моя квартал. Удобно е, опитай. Изпращат известие поне два дни предварително.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 13.10.15 13:24.
14.10.15
12:17
Off-season Day 31
Трап бар тяга : 5х 70, 120, 170, 220 ; 2х4х250 + 2х4х220
Скрипец подхват : 3х5х90
Силово гребане : 2х5х50
кардио
Размисли и страсти :
Прилична тренировка...
Бях скован доста - на нормалната тяга още на 70 нещата не изглеждаха красиво, а доста кривичко. Реших да направя с трап бара - получи се по-добре, макар че и там беше сковано. Все пак до 170 включително летяха повторенията. На 220 - 5ца, само с магнезий, но ми смаза ръцете много. След това на 250 с фитили - тежат бе, д*ба. Не ми спира тока като при конвенционалната тяга, но пак доста ме озори, та свалих на 220 за последните 2 4ки - може би трябваше да са 230-240, ама на момента преценката беше такава. Много добре се натоварих - и крака, и гръб...
После на скрипеца - 3те серии бяха почти без почивка - правя серия, след мен прави друг серия веднага, става, сядам аз - така врътнахме по 3 серии. На силовото гребане - хвата ме ограничава, ноооо са ми олекнали 50ките на ръцете, преди едвам ги удържах след 2-3 повторения, сега правя 5 без прихващания. Ще взема 55 следващият път :)
Накрая - кардио, пътека. Този път не съм на работа и имах време да направя повече :
5 минути постепенно увеличаване на скоростта до 6км/ч
10 пъти : 1 минута 6,5км/ч - 1 минута 13км/ч!!! - общо 20 минути
2 пъти : 5 минути 5км/ч - 5 минути 10км/ч!!! - общо 20 минути
5 минути постепенно намаляване на скоростта
13км/ч не ме изморяват колкото си мисля, но повече от 1-2 минути трудно ще поддържам сякаш. Другото е, че преди не можех да изкарам минута и нещо на 10км/ч - сега направих 2 пъти по 5 минути и не беше на предел. Каквото и да кажа - кардиото дава ефект - колана на тягата вече ми остават 2 дупки още (на 3та съм) и то даже не го стягам, ако стегна хубаво сигурно ще вляза на 2ра. За сравнение - на Джонито бях на 5та, с мъка и спиране на дишането - 4та ... :)
За днес планът е почивка, а вечерта - смятам да си изгубя гласа на мача на нашите волейболисти в Арена Армеец :)
Последното, което искам да коментирам отново е свързано с водата. Вече има вода. Но, понеже няма пълно щастие - до неделя НЯМА ТОПЛА ВОДА. Защото очевидно заради северната тангента или каквото е там, местене на газопровод - целият център на София няма да има 4 дни топла вода. Гениалността на изпълнението на това в средата на октомври няма да я коментирам. То вече не е и комично, а е трагикомично....
14.10.15
17:05
Еее браво, да видя най-накрая някой от форума да ходи на волейболен мач. :) То довечера мача с немците няма да е като този предния път. Все пак именно той трябва вече да покаже цялостният ни облик. На мен ми се върти нещо от рода на 3:1 за нас ако играем добре. Ако си бием така както и първият мач ще имаме повече шансове срещу франсетата от предния път, където дори не влезохме в мача. А дано .... :)
14.10.15
17:52
Абе, искам нашите да си оставят душата на игрището и каквото стане. Надявам се разбира се да бием и да натрием носовете на наглите шваби, които си избраха да играят с нас, за да им е “лесно”. А оня противняк Хейнен, който насъскваше холандците в мача им с нас (като станаха скандалите 2рия гейм) с удоволствие бих го заплюл.....жалко, че нямаше билети за зад скамейките :D
14.10.15
19:01
Няма проблем, ние холандците ги смазахме психически, вчера словенците ги смазаха 3:0, който търси намира. Те и бразилците са по сметките, ама все се намира и тях някой да ги лекува. Словенците са изненадата на първенството в момента водят на поляците с 2:0 гейма. То не е толкова изненада понеже ги води един от най-големите от златното италианско поколение - Андреас Джани. Иран така направиха голям скок като ги взе Хулио Веласко. Поляците мъчат сега 3-тия гейм.
Много ми се иска да гледам и аз наживо, но бях забравил за европейското и по други причини останах без отпуска. Дано бием днес ... емоции в залата ще има много, то е ясно : )
15.10.15
23:59
Едно сравнително дълго видео от мен, от мача снощи. Емоцията...трудно е да се пише. А отдолу е и още едно видео от изпълнението на химна преди мача...още ме бие адреналин след снощи, уникално беше. За уикенда билетите свършиха скорострелно, но живот и здраве да стигнем финала - неделя вечер ще гледам мача на видеостената пред залата.
Искам и да отбележа момента около 3:50-4:00 на 1вото видео - не бих могъл да си представя каква сила се иска, за да играеш и да дадеш всичко от себе си, ако си на мястото на Ники Пенчев...на години малък, но иначе - ВЕЛИКАН!!!
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 16.10.15 00:01.
16.10.15
00:11
Офф :) това просто е .. Аз не съм изпускал мач от 94-та година, дори когато бяха извън лигата по едно време. След такъв мач дори и човек който не е фен не може да не стане, емоцията във волейбола е уникална заради динамиката.
Хубаво е малко обаче да охладим емоциите, за мен това класиране е перфектно, мача за 3-тото място срещу Словения също ще е уникален. Истината е че французите са изключителна сила. Лошото е че бият страшно силен сервиз и не го бъркат. Шанс-а ние е публиката да ги стъписа и да не им тръгне сервиза и също така да прескочим себе си и да посрещаме толкова добре колкото никога досега, понеже това ни е най-слабият елемент. Само тогова можем да влезем в мача и да има някакво противодействие, иначе просто ще е сервиз - блок или точка и няма да можем въобще да влезем да играем. Помня 2006-та и ние биехме такъв сервиз, тогава като пълен аутсайдер бихме Бразилия 3:0 като целия мач беше сервиз, блокада и много ги бихме. Оттогава такъв мач не помня.
23 август 2006 14:07 Бразилия 0–3 България 17–25 23–25 20–25
16.10.15
00:18
То полуфиналите не са се изиграли, ти вече определи кой къде е .... ;) Кво пречи България - Словения да е финала? ;) Словенците ги гледах малко срещу Полша, докато чакахме пред залата да влезнем - само на хартия изглеждат аутсайдер. Влязат ли в мача стабилно, италианците ще страдат. А за французите - не ги било страх и нямали респект от атмосферата в залата...то и немците нямаха ;) А аз пък помня как 2006 на Световното, французите бяха фаворити, поведоха ни с 2:0 ...и после ги обърнахме с 3:2, за да влезем на полуфиналите ;) Нищо не е ясно и съм сигурен, че дори и да ни бият, дълго ще помнят мача с това каква атмосфера е имало...
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 16.10.15 00:52.
16.10.15
00:51
Аз ще се радвам най-много ако е така както казваш :) Италианците пък имат нов трениор и вече играе Хуанторена и са стабилни, но на такива мачове си прав, логиката невинаги печели. От словенците има един номер 17 който взема топката високо и забива над блокадата, точно като Казийски. Ще е интересно ... айде от твоите пръсти в божиите ..
16.10.15
11:43
Off-season Day 33
Клек : 5х 70, 120, 150 ; 4х4х160
Разгъване : 5х5х60
Сгъване : 5х50 ; 4х5х45
(сериите една след друга без почивка)
кардио
Размисли и страсти :
Прилична тренировка. Можеше и още на клека като сила в краката, но ме опъваше единият адуктор още на 120, та това ограничи тежестта. Вероятно заради футбола снощи. Иначе стабилни повторения. После за около 2-3 минути направих разгъването и сгъването - почивката е колкото да се преместя от едното на другото, а те са едно до друго :)
После малко кардио, но малко, защото нямах време. 5 минути загрявка ; 5 интервала (1 минута 6,5км/ч - 1 минута 13км/ч) ; 1 път : 2,5 минути 5км/ч - 2,5 минути 10км/ч ; 2-3 минути намаляване на скоростта и приключване, общо 22-23 минути.
Краката ми станаха на желе..........
Гърбът ми е доста смачкан от трап бара, малко учудващо :)
Сега на работа......утре и вдругиден ще опитам да тренирам, защото другата седмица ще се концентрирам над огледи и няма да имам време...
19.10.15
11:16
Off-season Day 36
Лежанка : 5х 70, 100, 110 ; 3х4х120+1х4х115
Раменна преса : 5х 50, 60 ; 0х65
Тясна лежанка : 5, 3х70
Размисли и страсти :
Прилична тренировка. На лежанката успях да направя 3 4ки със 120, но на 3тата серия беше голяма мъка и е възможно и спотърът да е помагал с малко. На 115 - стабилно, не пределно, но трудно. 1-2 повторения останаха в резерв.
На раменната - леки 5ци на 50 и 60, на 65 докарах до очите, мъчих, огънах се и се отказах. На тясната лежанка - позитивен фалит на 3тото на 2рата серия, много се напомпих. Всички серии за около 20-25 минути направени, с почивки и т.н. Последната серия на лежанката, 2те на раменната и 2те на тясната - практически без почивка, само колкото да се придвижа, да сменя тежестта. Около 10-15 секунди имаше само между 2те серии на тясната лежанка.
После 20 минути кардио (5 минути загрявка, 5 интервала (1 минута 6.5км/ч + 1 минута 13км/ч) и 5 минути плавно намаляване). Нямах време, иначе повече.
Сега ще си приготвя храната за днес и ще ходя да бачкам...
Вчера мач - доволен съм, най-после бихме...покрай кардиото и леко намалените килограми съм станал по-подвижен, което ми помага в много ситуации, но все още съм достатъчно тежкотоварен, че да смачкам без проблем 2-3 нападатели за някоя висока топка.
Сряда мисля да пусна едни профилактични изследвания в Цибалаб, имат някакви нови пакети. Вероятно ПКК+биохимия+хормони ще пусна.
20.10.15
10:20
Поради факта, че тази нощ почти не ме оставиха да спя, тоест едвам отлепих и тренировка изглеждаше мираж - реших днес да си пусна изследванията. Отидох до Цибалаб до нас и довечера вероятно ще имам резултати. Както казах - цибалаб имат нови пакети, включително “бодибилдинг” пакети. Пуснах си стартовия (ПКК, част от биохимията, пролактин, тестостерон, ЛХ, ФСХ), допълних с останалото от биохимията, което го няма спрямо стандартния, естрадиол, както и още малко хормонални изследвания, включително и за инсулинова резистентност (глюкоза + серумен инсулин + ХОМА индекс).
Защо са ти тия хормони? Да не си решил да си “помпаш” тестостерона по един или друг начин или само си правиш периодини засечки?
21.10.15
01:20
казано от Boby_ на 20.10.15, 13:43:
Защо са ти тия хормони? Да не си решил да си “помпаш” тестостерона по един или друг начин или само си правиш периодини засечки?
Принципно не бях правил подобни профилактични изследвания от 2 години насам. Предните са от юни 2013. Също така бях решил от известно време да тествам как стоят нещата с инсулинова чувствителност/резистентност.
Относно другите - случайно видях бодибилдинг диагностичните пакети и реших да пусна - тестостерона и естрадиола бяха стандартно (предният път се установи, че доста от тестостерона ароматизира...), а другите бяха просто бонус. За тироидните - реших в последния момент - просто да го имам като справка :)
Иначе резултатите са готови (без Т3, който предполагам ще е готов утре...), нещата изглеждат добре в повечето неща. Холестеролът е повишен, както и АлАТ, макар и с малко - чудя се дали е притеснително, при условие, че другите са ОК? Тестостерона и естрадиола са перфектни бих казал. Относно инсулиновата резистентност - някъде по средата съм, рискова група един вид. Ще видим как ще се действа по този параграф :)
LDL 4,02 mmol/l е доста, особено ако го поддържаш дългосрочно в такъв диапазон. Аз поддържам подобни стойности, когато кача мазнините над 15-16%, а съм по-дърт от теб и с фамилна обремененост. В същото време HDL-ът ти е на долната граница. Тази комбинация не е много добър знак, особено при положение, че спортуваш активно и се храниш разумно. Винаги, когато започна да качвам LDL-а над 3,5, приемам това за знак, че трябва да сваля едни кила, особено от областта около кръста. Не че съм го свалял под 3 някога, де, но гледам поне да не е над 4.
Останалото е добре. При спортуващи се очаква креатининът и АЛАТ да са леко повишени, а референтните стойности не отчитат това, така че там няма от какво да се притесняваш засега.
21.10.15
10:21
казано от Boby_ на 21.10.15, 08:51:
LDL 4,02 mmol/l е доста, особено ако го поддържаш дългосрочно в такъв диапазон. Аз поддържам подобни стойности, когато кача мазнините над 15-16%, а съм по-дърт от теб и с фамилна обремененост. В същото време HDL-ът ти е на долната граница. Тази комбинация не е много добър знак, особено при положение, че спортуваш активно и се храниш разумно. Винаги, когато започна да качвам LDL-а над 3,5, приемам това за знак, че трябва да сваля едни кила, особено от областта около кръста. Не че съм го свалял под 3 някога, де, но гледам поне да не е над 4.
Останалото е добре. При спортуващи се очаква креатининът и АЛАТ да са леко повишени, а референтните стойности не отчитат това, така че там няма от какво да се притесняваш засега.
Особено, ако се тестваш в ден след много тежка тренировка.
На мен така ASAT и ALAT ми излезнаха с по 6 пъти над референтните стойности, но предишната вечер бях направил стабилна тренировка за крака.
Тогава тренирах с един персонален треньор, който ми вкарваше брутален обем на супер серии за 2-3 часа. Тренировка за крака беше нещо от сорта на 7 серии лег преса, 5 серии клек, 5 серии разгъване и сгъване, 5 серии напади, 4 серии прасци, 4 серии кикбек, 4 серии хип тръстове и женските машинки, като всичко е на супер серия с нещо за корем.
После ме тестваха за епщайн-бар, мононуклеоза, всякви хепатити. Като спрях да тренирам с него и почнах да тренирам по-нормално всичко беше в нормата. Между другото, всички изследвания бяха негативни.
21.10.15
11:32
Боби, така си е - холестеролът е висок, повишил се е спрямо предните изследвания, което е странно - оттогава композицията на тъканите ми се е подобрила категорично, мазнините около пояса са намалели (2013 беше 1вата година, в която ползвах сегашния колан - тогава бях на 6 или 7 дупка, сега съм на 3та...), но вероятно има значение и това как в последно време съм се хранил - въпреки че последните няколко дни доста по-стриктно действам и менюто е много близо до ВМ-НВД (правя си ядене у нас, яйца, сирене, зеленчуци, има и малко хляб, но е малко в сравнение с когато си купя храна от стола). Мисля след месец-два да пусна профилактично само основен пакет пкк+биохимия, за да видя как се движат тези стойности след малко по-дълъг период на стриктно хранене.
Иначе, както и предположих, Т3 е готов сега сутринта като станах :
FT 3 ( свободен Т3 ) 5.56 pmol/l 3.10 - 6.80
Според референтните стойности е близо до горна граница, но както се отбеляза - някои показатели и референтните им граници въобще не са мислени за трениращи, така че не знам дали това е добра стойност. Все пак - тироидните изглеждат в норма, което е хубаво и значи че съм наясно с проблемните места - инсулинова чувствителност, холестерол. Това, което ми е странно е, че и глюкозата, и инсулина на гладно са ми в “златната среда” на референтните стойности, но индекса за резистентност ме слага в рискова група (което не е изненада).
Та така, някакви размисли и страсти тук :)
Едит : Всъщност имам още един голям проблем - това е съня напоследък. Много трудно успявам да легна преди 1-2 (особено когато съм на работа до 11) - докато се прибера от работа, докато се преоблека, евентуално да хапна нещо и да свърша неща, които иначе няма кога...а сутрин ако трябва да ставам за тренировка е мъка :(
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 21.10.15 11:37.
Леле на това ако казвате висок холестерол....аз съм по на 2 единици нагоре.Пък ти си доста по-едър от мен,та вероятно си си добре дет се вика)))
Мнението беше редактирано от nervak на 21.10.15 11:59.
21.10.15
12:09
Ехе....по 2 единици нагоре си е бая...
Но все пак аз съм и едно 10-15 години по-млад :)
казано от Херцог Трън на 21.10.15, 11:32:
но вероятно има значение и това как в последно време съм се хранил - въпреки че последните няколко дни доста по-стриктно действам и менюто е много близо до ВМ-НВД
Абсолютно, всичко е от храната. Нормално е при ВМ в някакви граници да се покачи общия холестерол, оттам и фракциите (основно LDL). Аз скоро не съм давал кръв, нямам и намерение, избягвам всякакви медицински интервенции доколкото ми е възможно. Последно миналата година май месец ми взеха кръв за anti HBsAg и си пуснах допълнително ПКК.
Моят резултат го отдавам на това, че горе-долу в дневното ми меню има около 50-100гр мазнини.
Мнението беше редактирано от aleks на 21.10.15 12:28.
казано от aleks на 21.10.15, 12:25:
казано от Херцог Трън на 21.10.15, 11:32:
но вероятно има значение и това как в последно време съм се хранил - въпреки че последните няколко дни доста по-стриктно действам и менюто е много близо до ВМ-НВД
Абсолютно, всичко е от храната. Нормално е при ВМ в някакви граници да се покачи общия холестерол, оттам и фракциите (основно LDL). Аз скоро не съм давал кръв, нямам и намерение, избягвам всякакви медицински интервенции доколкото ми е възможно. Последно миналата година май месец ми взеха кръв за anti HBsAg и си пуснах допълнително ПКК.
Моят резултат го отдавам на това, че горе-долу в дневното ми меню има около 50-100гр мазнини.
Диетичният холестерол има съвсем слабо влияние върху серумния. Не търсете под вола теле.
Приемането на мазнини и приемането на холестерол от храната са две различни неща.
казано от Boby_ на 21.10.15, 13:05:
Да. Като и двете нямат пряко отношение към серумния холестерол, особено към фракциите му с ниска плътност.
Нямам намерение да влизам в спор, да обяснявам че съм прав или обратното. И в друга тема го написах:
казано от aleks на 16.10.15, 10:13:
Ето малко друга гледна точка, форумът е полезен когато има различни мнения, а не кой е по-по-най. Нормално е някой да не е съгласен.
Ти твоето мнение го написа. Моето е противоположно. Да, при здрав човек приемът на холестерол с храната няма да окаже влияние на серумния. Приемането на мазнини с храната оказва влияние на серумния холестерол при всички хора. Който се интересува по-подробно може да прочете за себе си и сам да си изведе изводи, темата е обемна.
Най-общо казано - дори самото изследване няма нищо общо с холестерола, всичко е една динамична система с много променливи. Самото елиминиране на холестерола от тялото е една защитна система, която естествено има лимит. Намаленият прием на мазнини и холестерол с храната отнема от натоварването на тази система. В най-опростен вид: по-малко мазнини с храната, по-нисък общ холестерол. Аз затова показах и моето изследване, понеже приемам сравнително малко мазнини и холестеролът ми е сравнително малко (реално молекулите в кръвта, които го транспортират, колко ми е холестеролът в тялото един Господ знае :D)
Мнението беше редактирано от aleks на 21.10.15 13:39.
казано от aleks на 21.10.15, 13:04:
Приемането на мазнини и приемането на холестерол от храната са две различни неща.
Да. Като и двете нямат пряко отношение към серумния холестерол, особено към фракциите му с ниска плътност.
24.10.15
15:07
Off-season Day 41
Трап бар тяга : 5х 70, 120, 170, 220 ; 4х4х240
Скрипец : 3х5х90
Силово гребане : 2х5х50 на ръка
Размисли и страсти :
За съжаление днес пак без нормална тяга - читавите лостове заети, един за лежанка, друг за гребане....само скапаните бяха останали. На трап бара - бих казал добре се натоварих. Краката ми доста поеха, но и гърба също. До 220 включително - без фитили, без магнезий, без колан. Трап бара ми позволява да държа и малко по-голяма тежест, на последните 2 повторения на 220 задържах в горно положение няколко секунди с прибрани плешки. Мазолите ми пак излязоха мощно...
На 240 - първата серия мнооого трудна. После другите 3 по-добре, че дори и на един дъх ги направих, тъч енд гоу. Много ме натовариха, но не беше пределно. Накрая пак направих едно задържане със събрани плешки на последната серия.
Скрипеца - протоколен, напомпах се, иначе можеше и още. На силовото гребане - 1вата серия беше чук ;) но на втората хвата не издържаше.
Забравих на трап бара да направя една серия на 170 накрая....за хват най-вече :)
Кардио - нямаше. Пътеката се е “развалила” - седи си на наклон и не може да се намали, само да се увеличи... А новата пътека явно е направена за кифли и като се кача - спира да върви :D
П.П. Заредих малко шкафа с добавки... ;)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 24.10.15 15:10.
28.10.15
22:55
Off-season Day 45
Тяга : 1х 120, 150, 170, 200, 220, 250 ; 0х270, 0х260
Лежанка : 3х 70, 90 ; 2х110 ; 3+2х120 ; 4х130 ; 2х140
Трап бар ниски дръжки : 3х170 ; 3х190 ; 3х210 ; 1х230
Раменна преса : 5х70, 4х80, 1х90, 2х90
малко кофички тесни дръжки
малко клек със 100 и 5-10 секунди в долна позиция за поразтягане
широка тяга - 1-2 единици на 120.
Размисли и страсти :
Лежерна разходка до Пловдив. Видяхме се със Сашо, пихме кафе (съчетано с малко благинки за хапване :Д ). После аз трябваше да убия малко време и да имам разни други срещи. Докато убивах време, стана време за тренировката на групата в залата и докато чаках да ми звъннат - решихме да направим едно бързо състезание на тягата с Горби... Имайки предвид предните тренировки, имах много съмнения относно това дали ще мина 220. Още повече, че нямах намерение да тренирам и нещата ми останаха в колата - тренирах си с нормалните дрехи, без колан. Да, ама доста леко вървяха. 250 - без колан, с магнезий. Доста леко излетяха, направо се изненадах...На 270 - тръгнаха много добре, пак над коляно, бях близо да ги заключа, ама к*р - пак не стана. Но много близко, много близко. После излязох да говоря по телефона и като се върнах бяха сложени 260 (Горби също не успя да дозаключи 270 преди мен). Тях ги отлепих само, но бях свършил и не стигнаха и до средата на пищяла.
Тъй като срещите ми се отмениха, останах да потренирам с другите. Лежанка - сравнително добре, тежеше си ми.....на 120 не разбрах, че Сашо казва “бройка”, а чух “тройка” - та ме върна наказателно за още 2 повторения. На 130 мисля, че бяха 2 повторения, той ще ме поправи ако греша. На 140 - измъчена 2ка, 3ка нямаше да стане. На 130 и 140 имаше отлепяне на таза при вторите повторения - мощно избутвах с цялото тяло :) Не беше като на състезание, ама нейсе :Д
После, след кратка почивка - суперсерии трап бар ниски дръжки и раменна. Трап бара ме смаза яко, кръста изпротестира на 3ката на 210, а на 230 просто нямаше да издържи опит за 2ро повторение. На раменната - 70 летяха, можеше и още да направя, но спрях. На 80 мисля 4ка. След това 90 - трудна 1ца. И въпреки че мислех, че съм приключил, Сашо ми каза след кратка почивка да пробвам пак. Двойка, пробвах 3то, но нямаше сила, просто спрях около очите и толкоз.
Отделно направих няколко кофи още в началото за проверка на формата - доволно, не се клатя, движението си върви по един и същи начин мисля. Като цяло прилично. И както бях взел дрехи за макс една лежерна тренировка, така доста прилично натоварване се получи. Както казах - кръста малко изпротестира, но фактът, че издържа 270 без колан (просто не ми стигна сила да я дозаключа, но кръста държеше без проблем) е доста добър.
Тия дни ще тестУвам и клек макс.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 29.10.15 01:41.
29.10.15
00:50
Четворка на 130 на лега.
04.11.15
11:06
Off-season Day 52
Клек : 3х70, 3х120, 1х150, 170, 190, 210
малко рамо и бицепс
Размисли и страсти :
Тест на макс на клек днес. Не беше перфектен вариант, защото вчера се изкривих от ходене из София по огледи(макар да бяха само 2, ама на противоположни части на града), отделно в градския имах преживявания (dull) Но за това малко по-надолу.
До 170 - сравнително леко, но бях доста схванат и вдървен. На 190 - без някакви особени проблеми. На 210 - доста трудно, г/д на 95% от макс, имаше 2-3 секунди изправяне, но без кривене. Значи 215-220 пределни имам, от тия - много кривите :Д
После пробвах рамо - да, ама не...вчера в автобуса към 2рия оглед беше по-тясно и от консерва, а прекарах около 10 минути на 1 крак, а при всяко ускорение или завой на автобуса - цялата ми тежест отиваше на лявото рамо (бях се хванал с лявата ръка на високо) и се извивах в корема на ляво, за да не легна в седалките до мен. Съответно като се мачках сутринта с ролера, като стигна високо и леко шръгна трапеца - отляво ужасна болка. На раменна преса с дъмбели седнал лявото рамо не можеше да балансира 20ка! Направих някаква смешна и много крива 8ца на 20кг дъмбели и се отказах.....
После малко бицепс с крив лост. От вчера в залата явно има : http://gymflow100.com/using-the-arnold-arm-blaster-for-massive-bicep-gains/, та му дадох шанс...определено много ми хареса ;) Изолация на бицепса - страхотна, обикновено чувствам леко към средно напрежение в предно рамо - никакво днес. Никакво клатене, стриктни 10ки направих, 3 серии и си тръгнах. Цялата тренировка с много разговори накрая - 45 минути. Малко напрежение имах в десния лакът, но нищо сериозно.
Петък може би ще тренирам, ако имам време спрямо огледите.
08.11.15
12:07
Off-season Day 56
Клек : 5х 70, 120 ; 4х4х160
СС :
Разгъване : 3х5х70
Сгъване : 3х5х45
малко бицепс с хомота, експлозивно нагоре, бавна негативна...
Размисли и страсти :
Прилична тренировка, краката ми бяха малко уморени след мач вчера, но успях да си направя каквото трябваше ;) Първите 2 серии бяха доста трудни на 160, 3та и 4та бяха доста по-добре. На разгъването и сгъването, много минимални почивки, почти без. Накрая докато си лафех с Бойко, малко бицаги направих. Имаше и малко позинг накрая, но отново - не се получават добре снимките, може би ще кача някоя и друга по-късно...
P.S. Small I have become, lift I must :(
Както казваше един приятел- позьорско майсторство трябва да тренираш също :D
казано от Херцог Трън на 08.11.15, 12:07:
малко бицепс с хомота(
Като го прочетох се стреснах...що ще вдига с хомо(та)...няма ли нормални в залата? :D
08.11.15
18:50
казано от nervak на 08.11.15, 14:12:
казано от Херцог Трън на 08.11.15, 12:07:
малко бицепс с хомота(
Като го прочетох се стреснах...що ще вдига с хомо(та)...няма ли нормални в залата? :D
Често напомням на Бойко, че е гей... :Д
11.11.15
22:57
Off-season Day 59
Лежанка : 5х 70, 100 ; 4х4х110
Раменна преса : 5х50, 3х60
Тясна лежанка : 5х 70, 80; 3х90
Размисли и страсти :
Прилична тренировка, но раменете по някаква причина въобще не бяха в добро състояние...лежанката тежеше повече от обикновено (макар работните да ги направих без проблем), а раменната дори 5х60 не направих. Затова пък на тясната лежанката направих много стабилни серии, с пазач може би щях да пробвам форсирана 5ца на 90 :)
Скоро ще почна малко по-редовни тренировки - огледите продължават, но има прогрес и сякаш са към края си...лошото е, че местата, които съм харесал са с крив транспорт към залата (няма метро :( ), но ще мисля какво да правя :) Само това да ми се махне от главата веднъж завинаги.
Последните един-два дни съм доста нервен, да не кажа направо нервиран...лазят ми по нервите разни парцали, които се мислят за луксозни хавлии... :) Май леко навлизам в настроение “ей са ти е**х майката...”.