ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.10.15
20:08

Мили дами,
При пишките не е като при водките…
Две малки не правят една голяма…

(giggle) (clap) (wasntme)

(мръсните вицове няяямат край :) )

Carbohydrate

12.10.15
20:47

казано от Queen Cobra на 12.10.15, 20:08:

Мили дами,
При пишките не е като при водките…
Две малки не правят една голяма…

(giggle) (clap) (wasntme)

(мръсните вицове няяямат край :) )

:D:D:D..еееее, не съм се смял така отдавна)))))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 12.10.15 21:07.

13.10.15
12:49

13.10
Сън: 23.30-7.00

Да се чуди човек, защо не си легна като хората... Все си мислех, че епизодите на Костюмари са по 40 мин като нормалните сериали, ама не - по 1 час са и то се отича ... А имам такива яки книжки. Днес- без сериал!

Храна:

- 2в1
- бананово-тиквена палачинка + 1 суп. лъж. шоколадов тахан - много ме засити,  не смея да огладнея :)
- червено грозде ок. 250 гр.
- 1 пилешко бутче + мааалко салата (чушка, краставица, авокадо, зехтин, лимон)
- мини кафе
тренировка
- голям кочан варена царевица, 2 фи. Вита + 50 гр. моцарела + 100 гр. прошуто

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.10.15 19:43.

13.10.15
19:37

Tъй... да взема да впиша нещо умно, а не само глупости в роя дневник :)
Днес кротка и лежерна тренировчица за гърдички и краченца. Да минат първо омразните упражнения от ред. ;)

Занесох си реотанка Елва в службата, защото стайчето ми няма климатик и последните 3-4 дни се настудувах на 16-17 градуса. Не обичам задуха, но и студът  не е приятен.
Нещо нямам апетит през деня. Едва се насилих да изям малко салата към 15 часа.
Такива мизерии стават в службата, простоооооо ...
Не’ам думи, не’ам.

13.10

1. сумо клек с пудовката 5х10х33кг
2. лицеви опори 5х12
3. напади на място 4х10х(2х10кг) всеки крак
4. флайс от лег 4х15х(2х10кг)
5. клек с дъмбели в рак позиция 4х10х(2х10кг)
6. флайс от полулег 4х12х(2х10кг)
7. крънчове 4х15
8. р0мска тяга с пудовката 4х12х33кг

Комплекс за корем по Т-nation 3 пъти
1. бавни лицеви опори с ръце на пейка 10
2. бавно свиване на коляно към гърдите с ръце на пейка 20 общо
3. бавно махове с крак назад ръце на пейка 12 общо

Движение за деня 5 км.

14.10.15
11:17

14.10
Сън: 22.30- 5.00 + някакво придремване до 7, не знам колко и дали е качествено.

Снощи легнах рано - рано с книжката, но ...беда. Ставам до WC преди сън, натискам ключа на лампата и крушката се взривява. Е, няма такъв гръм - като пиратка и изстрел беше, изправи ми косите. Няколко минути ми бухаше сърцето в ушите. Мисля, че това ми изяде доста от съня и ми скъси животеца с няколко години. Разбира се, цялата баня стана в малки стъклени парченца по 3-4-5 мм, та трябваше да почистя основно.
Сутринта и аз не знам какво стана, но не можах да заспя като бял човек втори път, ами едни глупости се въртяха в русата ми главица.

Храна:
- 2в1
- бананово-тиквена палачинка + 1 суп. лъжица шоколадов тахан
- 1 ябълка
- сварена елда ок. 50 гр. сурово + печена пъстърва (1/3 от 800 гр. сурово неизчистено)
- кафе с мляко и стевия
- 2 фил. Вита 50 гр. моцарела + 50 гр. прошуто,
- 1 бонбон лукче
- 1 свинска пържола 150 гр. сурово, салата (чушка, домат, краставица, авокадо, царевица, лимон, зехтин), 1 фил. Вита + бъркоч от авокадо и маслинова паста
- чаша плодово вино (и вчера и оня ден) 100 -120 мл. (d)
- 1 ябълка

За 2 дни ми изгоряха 3 крушки (различен модел и срок на ползване). Поне първите 2 не гърмяха.  Ако бях суеверна, щях да помисля, че някой ме е урочасал ;)
Възможно ли е да е свързано с напрежението на мрежата или сила на тока?
+ Урочасването се “потвърждава” - счупих си най-полезната чаша за кафе сутринта. Лекинко я бутнах, а тя се сцепи. Е, разбира се, може да има значение и фактът, че цяла година наливам вряла вода в стъклена чаша ... ;)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 14.10.15 21:45.

14.10.15
15:43

казано от Queen Cobra на 14.10.15, 11:17:

За 2 дни ми изгоряха 3 крушки (различен модел и срок на ползване). Поне първите 2 не гърмяха.  Ако бях суеверна, щях да помисля, че някой ме е урочасал ;)
Възможно ли е да е свързано с напрежението на мрежата или сила на тока

Не, че разбирам от тоци, но заради нестабилност на напрежението в мрежата имам гръмнало захранване и дънна платка на компютър. На съседите им горяха електроуреди в този период.

Хубаво е да провериш и локалната инсталация при теб. Миналата година в коридора крушките горяха на поразия а бушона за сота (отделен от осветлението, но съседен на таблото) падаше почти всеки ден. Един хубав ден 4 бушона се стопиха ей така, без да е включено нищо. Добре че бях вкъщи да дръпна шаутера на цялата инсталация. Оказа се, че таблото не е направено като хората - смениха го цялото и го реорганизираха.

14.10.15
16:07

Сигурно си права за напрежението. На хората им изгарят перални, компютри, аз се оплаквам за няколко крушки.
Нищо не мога да направя за системата, под наем съм, засега всичко работи и се надявам да не създава проблеми, защото не ми се иска да се занимавам с хазяите. Изключително разбрани хора са, но имат нереално мнение за качествата на апартамента си и не дават дума да се каже за недостатъци.
Като тотално амортизираната дограма, стъклата се държат само на пирончетата, а всички дръжки са счупени - отварям само един единствен прозорец, защото рискът да остана с дръжка в ръката и 4 кв. м. стъклопакет на кристалчета е огромен, скапана ел. система, скапани ключове, контакти, напукани стени и пр. :) Да не говорим за мебелите, мокетите и щорите са 40 + годишни и много амортизирани.

Хубавото е, че единственият електроуред, включен постоянно е хладилника и ако се случи проблем, пораженията ще са малки.
Просто това нещо така адски гръмна както кротко и сънено отивах да пикая, че направо не знам ;)

14.10.15
16:24

казано от Queen Cobra на 14.10.15, 16:07:

Изключително разбрани хора са, но имат нереално мнение за качествата на апартамента си и не дават дума да се каже за недостатъци.

Дааа, познато ми е...8 години живях под наем - всеки хазяин смята, че те е пуснал да живееш в Лувъра, за без пари....

KA

14.10.15
17:18

Какво по хубаво от това да си под наем, особено преди да имаш деца. Нищо не те задържа, решаваш и си биеш шута и теглиш една майна и на хазяина и на депозита :) и си 6 .. и мое да му завреш една крушка в ..... и да я завъртиш да види и той дали ще светне :) за другия път да знае  какво костват тези неща.

14.10.15
18:03

Пффф, майтапиш ли се :) Аз за 80 лв. ползвах едно легло и делях тоалетна с хазяйка 2 години. Сега за 120лв.  ползвам цял апартамент  - едната стая ми е фитнес салон :)
Да, имат мнение, че е Лувър - най-малко. Дума не дават да се каже за прозорците, инсталацията или мебелите. Виждаме се само веднъж месечно за наема, но първите 6 месеца не спряха да питат колко съм доволна и колко топличко и хибаво е апартаментчето :) Че го заварих в нечовешки и необитаем вид , че и храна от 2-3 години имаше по шкафовете и 1 месец беше само чистене и извличане боклуци, друга работа.

Та ако ще да се срива тавана, не го напускам.  Просто “стискам” палци да не избуши нещо или да си променят плановете, защото тук дават цял апартамент за 200-250 лв! И то непознати хазяи, повечето са изроди.
Говорим за северозападнала България, как ще си позволя такъв наем,(с консумативи отиде 300лв), то само на кисело мляко и хляб “Добруджа” да карам, пак няма да ми стигнат.

14.10.15
19:20

Най-важното предимство на този разкапан апартамент е, че отдолу живее семейство с малко дете и се отоплявам на техен гръб- буквално. В хола минава горещият комин и ... може да ви звучи смешно или срамно, но цяла зима спах на дюшек в хола до комина. Еми , успява да се поддържа 14-15 градуса цяла зима без отопление в тази стая. Това ми спестява страшно много пари.

Сигурно ви е много странно и отегчително относно всичките ми оплаквания за парите. И по-точно техния недостиг.  Но.. така е, всичко се измерва с пари. Приходите ми си остават същите, нуждите също, но пък цената им расте.

Храната е най-големият разход и не съжалявам за него.
Но пък не си купувам чанти, обувки, нови дрехи, телефони, техника или каквото и да е , просто защото няма как.
Това не значи, че живея зле, напротив, успявам засега със всичко, но... Може много по-добре.

Примерно М-тел постоянно ми предлагат разни неща на изплащане, но не мога да си представя, как ще плащам 20 лв допълнително всеки месец, без да пострада друго жизненоважно перо в бюджета ... само за да имам смартфон. Аз сега говоря не повече  от 100 мин. на месец общо и по цял ден съм на компютър с интернет, за какво за бога ми е джаджа с неограничени разговори и интернет, струваща колкото кола на старо?

Изобщо не искам и да мисля как се оправят хората с деца.
(Тук ще вметна, че всичките ми познати с деца залагат в разходите си основано  на техниката, телефоните и сметките им, дрехите, обувките и пр., а не на храната.
Невероятно е как хора, които имат  по над 2-3-4-5 хил лв. семеен бюджет, ядат четвърт питка с кебапче и лютеница за обяд, не го проумявам, наистина !!!?! А децата им ръфат кроасани....)

Аз ще си мрънкам и постоянно ще си правя сметката, пък вие ще си ме търпите :D :)

14.10.15
19:29

Добре си потренирах днес.

14.10
1. набиране подхват 5х6
2. раменни преси с дъмбели 5х10х(2х10кг)
3. гребане с дъмбел 2х15х20 кг +  3х10х20кг  за всяка ръка
4. флор преса с 2 ръце 4х15х20кг
5. глутеус мост с крака на високо (50 и 70 см) 4х15
6. набиране надхват 4х5
7. преса над глава с 2 ръце 4х10х20кг
8. глутеус ритници 4х15 всеки крак

Движение за деня 6 км.

Важното е, че въпреки трудностите успяваш да се грижиш за себе си и здравето си. Имаш си ясен приоритет и се лишаваш от нещо, което осъзнаваш, че няма да допринесе за по-доброто ти съществуване.
Хубавото е, че няма да е все така и не се знае в кой момент ще успяваш да изкарваш повече и да си позволяваш неща, които сега искаш, но не можеш. Искрено ти го желая.

Аз съм била и от двете страни, сега съм по средата. Това, което съм научила за себе си е: да се разпростираш според чергата си, да се стараеш да подобриш положението и да се опиташ да не затъваш в заеми. :D

Ти си добре в апартамент. В най-трудния ми период живеех в гараж и се изхранвах само с пилешки дробчета и зеле, защото нямаше пари за повече. Храна, семестър, за да продължа образованието си, фалирал семеен бизнес, недостатъчна заплата и невъзможност да работя повече, защото уча (учех) редовно. Идилия.

Но това премина.

Та, разбирам те и те прегръщам. :)

14.10.15
19:38

Благодаря, Рони. (bow) (hug)
Да, споменавала съм, че и по-зле е било, колко извара и леща съм изяла ...
Човек се разпростира според чергата и приоритетите си.
Пък и ... всичко минава.
Заеми - никога. Семейството ми е успяло последните 50 години да се оправи без заеми и задължения, научили са ме на строга финансова политика. ;) И енергийна ефективност :D

KA

14.10.15
19:40

Аз имам малко по друго мнение по въпрос-а ама ще пиша натам понеже нямам време. Само ще попитам следното. Защо, защо намесихте хлебчето, кебапчето и лютеницата в цялата тази работа, не ви е срам :) Какво му е на хубавото кебапче и на хубавия бял хляб ? Не че това ще се яде всеки ден, ама пък и крайностите въобще не са хубаво нещо. : )

14.10.15
19:46

Тук си добре дошъл да се изкажеш, Калоян. Като имаш време.
Ха, ами не ям и не бих яла хлебче с кебапче. И без това удоволствието струва най-малко 1,50лв, 100 гр. лешници са това по актуални цени. Или пък домашна порция дробчета с кафяв ориз. Защо гнусно хлебче със соево-сланинесто кебапче ? :)

Значи, сега, някой ще каже - защо се оплакваш, ти си купуваш авокадо, ананаси, сирена, месо- телешко, агнешко, тахани, масла?
Е, да но искам да се храня разнообразно и пълноценно и дебна като пенсионер акция и обезценка да купя авокадото за 1 лв, ананаса за 2 лв, сирената за 6-7 лв/кг, а месото за максимум 5-6 лв/кг. Тахана пак е на аванта с 30%, олиата- даже на 50% ... Ето, миналия месец си купих 5 хлебчета Вита за по 60 ст. ;)
Разбира се, винаги остава варианта да паса трева (F) или да се храня със прана (слънчева енергия) (sun)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 14.10.15 20:09.

Carbohydrate

14.10.15
20:04

Ако някога закъсаш, дано никога да не ти се случва, знай, че можеш да разчиташ на малко помощ....исках да ти го кажа просто, то е като “гръб”, знам, че имаш такъв сигурно, но като форумен приятел те подкрепям ;)....закъсвал съм доста))))...и само, като знаеш, че има хора, които са готови да ти помогнат...просто ти дава сили и драпаш напред).....
П.П. може написаното да не е на място, но е безкористно, да не се засегнеш сега))

14.10.15
20:11

Благодаря!!!
Да не дава господ или както се казва, удържаме фронта.
Хубавото е, че няма да има повече съкращения в дирекцията тази година, защото ... няма пари за обезщетения !!!!

14.10.15
20:42

казано от Queen Cobra на 14.10.15, 19:46:

Разбира се, винаги остава варианта да паса трева (F) или да се храня със прана (слънчева енергия) (sun)

Без да искам да омаловажавам проблемите, за които пишеш, ще си позволя дате поправя: :)
- Храненето с трева (визирам зеленолистни зеленчуци, които са си на практика трева) има много повече позитиви, отколкото си мислим. Човек само може да спечели, ако увеличи приема им за сметка на други храни.:)
- Прана не е слънчева енергия. Това е жизнената енергия, която е в и около нас. За съжаление, източници твърдят,че ако човек живее в град, е много малко вероятно да успява да си я набавя отвън. Най-голяма концентрация се намира около водопади, морета и океани, иглолистни гори, планини... какво съвпадение, че точно там можем да открием и отрицателно заредените йони, които в градска среда се губят... ;) Който се интересува повече от тези въпроси, ще намери връзката между двете, и е много забавно когато не-науката обяснява неща, които Науката е губила доста време и усилия да “открие”. :)
:)

14.10.15
21:35

Aхахахаха, Маргиии, Маргиии ... (hug)
Много  сериозно вземаш нещата.
Аз за щастие нямам проблеми, а само леки затруднения -както 95% от обикновените хора. Приемам го, но не ми харесва.
Оплаквам се от време на време- както днес, като ми дойде в повече, но засега всичко е нормално, както казах.

Сега- сериозно:
Сигурно си права за това, което твърдиш.
Зеленчуци трябва да се ядат. Точка. ;)
Избягвам зеленолистни зеленчуци като спанака и салатата, защото са богати на оксалова киселина, а в семейството сме предразположени към бъбречно-каменна болест и оксалатни камъни, явно някакви “повреди” в метаболизма на веществата. Разбира се, има всякакви други храни, които може и вредят, но това знам, това избягвам.
Освен това, чисто и просто - не обичам треволяци и дори се мъча малко със салати и зеленчуци, защото трябва да заемат подобаваща част от менюто. Човешката храносмилателна система далеч не е пригодена за пасане на трева, напротив. Не знам доколко енергия може да си набави човек от целулоза и вода, по-скоро мисля, че е много малко.

За слънчевата енергия се пошегувах. Чела съм, че слънцето е източник на тази прана, жизнена енергия. А тези дето “ядат слънце” сме ги чували :) Това са философско-религиозни метафори, не знам някой да е измерил жизнената или духовната или друг вид ведическа енергия (не говоря за биоелектричеството) така че не коментирам.
Единствената невидима сила , в която вярвам е Wi-fi :) ( в кръга на шегата!)

Доста неща са сбъркани в градския живот и в градския стил на живот- нищо от това, което правим по цял ден и нощ не е присъщо на човека като биологично същество. Винаги съм имала убеждението, че онази маймуна направи грешка като слезе от дървото ;) Нито движението, работата, нито храненето, пиенето, съня, денонощния ритъм изобщо на съвременния човек, не е естествен. Но не можем да хванем всички гората и се съобразяваме с настоящето.
Знам за ползите на отрицателно заредените йони и мисля, че си има такива машинки за вкъщи. Голяма тема е аджеба подобряват ли живота -йоните или не и дали +йоните го влошават.
То всичко да ни е наред, пък за йоните има да мислим. :)

14.10.15
21:46

казано от Queen Cobra на 14.10.15, 21:35:

То всичко да ни е наред, пък за йоните има да мислим. :)

Ако за всичко така мислим, нищо няма да ни е наред. :)
Разбира се че няма всички да хванем гората, но малките неща, които можем да направим, за да подобрим връзката си с природата са от голямо значение когато се прилагат ежедневно.
Между другото, йонизаторите за които говориш, оказват положителен ефект само ако човек е заземен. За мен много повече смисъл има човек да си закупи озонатор, ако е решил да инвестира във въздуха вкъщи. :D Ползвала съм подобно нещо на работа - има разлика с него и без него. :)

14.10.15
22:03

Заземен?
Да, чела съм статии за ползата от това, но...
Разходка боса сутрин по тревата (от време навреме ровя из саксиите :) )
Да бодна едно колче до четвъртия етаж и да го завържа за леглото :)
Матраци Дормео гарантират ефект на заземяване? Скъпи са.
Или говориш за цялостната жизнена дейност и медитация?
Шегувам се.

Ако имаш време, дай повече информация за озонатора. Ти лично какво усети, как влияе.

14.10.15
22:17

Това със саксиите не се брои. ;)  Само ако ровиш из пръстта в двора.
Матраците също ме съмняват (не знам какще го гарантират, ако нямат заземителен кол или не са в ел. мрежата. Иначе,има подобни.)
Като цяло “заземен” означава да уеднаквиш електрическия си заряд с този на земята. Има доста начини да се постигне. На други места се продават различни джаджи, които можеш да включиш в ел.мрежата и да си заземен, но при положение, че тук не разполагаме със сигурно заземени контакти, аз не бих рискувала. Иначе ги иам дори във вариант за кола. ;) По въпроса със заземването и ефектите от него имадоста изписана литература и изследвания. Не е толкова отнесено, колкото може да звучи.
За медитация не бих си позволила да говоря от първо лице.
Иначе,озонатора го ползвах в помещение, което беше под земята и нямаше прозорци. По-лесно се дишаше там с него, един вид,всеедно си отворилпрозорец. ;) Ако ти се е налагало да прекараш време в помещение без свеж въздух, вероятно би оценила присъствието на подобна машинка.

Мнението беше редактирано от Margi на 14.10.15 22:19.

казано от BP на 14.10.15, 15:43:

казано от Queen Cobra на 14.10.15, 11:17:

Възможно ли е да е свързано с напрежението на мрежата или сила на тока

Не, че разбирам от тоци, но заради нестабилност на напрежението в мрежата имам гръмнало захранване и дънна платка на компютър. На съседите им горяха електроуреди в този период.

Хубаво е да провериш и локалната инсталация при теб. Миналата година в коридора крушките горяха на поразия а бушона за сота (отделен от осветлението, но съседен на таблото) падаше почти всеки ден. Един хубав ден 4 бушона се стопиха ей така, без да е включено нищо. Добре че бях вкъщи да дръпна шаутера на цялата инсталация. Оказа се, че таблото не е направено като хората - смениха го цялото и го реорганизираха.

Казва се и се пише “шалтер”.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 14.10.15 22:38.

14.10.15
23:27

Лелеле  заземените хора,отрицателните йони,водопадите ...Концентрации на незнамсикаквиси енергии...Измерихте ги вече та и успявате на намерите места където е концентрирана ...там при йоните...!!!!Енергия...конценрирана...кажи честно?
Хапване на зелена трева...татуировки...все доцивилизационни белези)))))))))Назад към природата...забавно...

Мнението беше редактирано от nervak на 14.10.15 23:36.

KA

15.10.15
00:16

Не се бъзикайте, защото има някои неща за които трябва малко да погледнеш от друг ъгъл наистина :). Природата не е математиката която ще ти сметне 2+2 и точноста ще е винаги голяма.

15.10.15
07:18

Хаха, понякога си мисля, че и първия микроб не е трябвало да се разцепва на две :) :D

Калоян, за щастие природата е чиста математика, иначе нямаше да сме тук изВЪОбще :)
Back to the nature, Nervak!

Аз може да не разбирам от физика, но не са ли всички контакти заземени (или занулени ли се казвше?)
И как се заземяваш в кола, след като гумите са изолатор ?

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.10.15 08:50.

15.10.15
08:46

Нервак, крайна форма на простотия е това да плюеш срещу нещо, което не разбираш. Аз не искам от всички да имат моите разбирания,обаче е добре ако хората имат поосимост към чуждата гледна точка. Гледай малко по-отгоре да гледаш на нещата, почти всичките ти изказвания показват изключително тесногръдие, ниска култура, липса на чувство за хумор и кръгозор с размера на глава на топлийка.

15.10.15
10:03

Всички трябва да се съгласяват с теб ли???Това ли казва ненауката?Ненаука WTF?
Ниска култура казваш?
Покажи ми един уред с който е констатирано наличието на великитенезнасикаквиенергии,пък после ще говорим .
То бива глупости...ама и енергия да концетрираш ми идва малко в повече.

15.10.15
10:24

http://megavselena.bg/icecube-ulovi-neutrino-s-nay-visoka-energiya/
Това става ли? :P

15.10.15
10:24

казано от Queen Cobra на 15.10.15, 07:18:

Аз може да не разбирам от физика, но не са ли всички контакти заземени (или занулени ли се казвше?)
И как се заземяваш в кола, след като гумите са изолатор ?

Има разлика между зануляване и заземяване. Не са едно и също. Относно заземяването на превозните средства - ако си мяркала,  навремето цистерните влачеха едни синджири отзад - закачаш, значи, една верига на левия крак, накрая едно гюле, като каторжник и цепиш към залеза. Малко неудобно, обаче си заземен надеждно :D

15.10.15
10:49

Хм, Сторм ...
Да разбирам, че зануляване е когато има два проводника и едната жица, нулата, е  свързана за двете метални джаджи отвън?
А заземяване е ... свързване със земята?
Това с веригите не разбирам, може би е шега?

15.10.15
10:55

Ето това е приказно!
http://interior.jilishta.com/architekture/kachta-v-golemite-opucheni-planini/

15.10.15
11:42

Някъде в цялата тази говорилня от вчера, има и тренировка, да знаете. ;)

15.10
Сън: 23.00 - 6,45
Уфф ...

Храна:
- 2в1
- бананово-тиквена палачинка + 1 суп. лъж. шоколадов тахан
- кафе с мляко и стевия
- варена елда 60 гр. сурово, печена пъстърва (1/3 от 800 гр, непочистено)
- нес кафе със сметана и 10 гр. захар, 50 мл. уиски
- 1 ябълка
тренировка
- салата (чушка, краставица, авокадо, маслини, зехтин, лимон) + 3 фил. Вита, 80 гр. прошуто, 80 гр. моцарела, кетчуп Хайнц

Усещането, че ти растат крила на гърба- безценно! (nmuchfun)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.10.15 20:57.

Даниела Сидерова

15.10.15
12:16

Какъв е този шоколадов тахан, не съм го виждала по магазините?

15.10.15
13:01

Гръцка сусамова паста със какао, за по-кратко “шоколадов” тахан.
Ето тези- има с какао,  има и с мед, перфектно смесени на гладка смес и страхотен вкус.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.10.15 13:58.

15.10.15
14:06

В началато бе създадена Вселената. Този факт разгневи силно много хора и сега се шири мнението, че това е била погрешна стъпка.
Много цивилизации вярват, че тя е била създадена от нещо като господ, но Джатравартидите от Вилтводл VI вярват, че цялата Вселена в действителност е била изхвърлена при кихане от носа на едно същество, наречено Великият Зелен Арклесезур.
Джатравартидите, които живеят в постоянен страх от деня, наречен от тях Великото Пришествие на Бялата Носна Кърпа, са дребни сини същества с по повече от петдесет ръце и са единствената цивилизация в историята, изобретили аерозолния дезодорант преди колелото.

:D

15.10.15
14:30

казано от Queen Cobra на 15.10.15, 10:49:

Хм, Сторм ...
Да разбирам, че зануляване е когато има два проводника и едната жица, нулата, е  свързана за двете метални джаджи отвън?
А заземяване е ... свързване със земята?
Това с веригите не разбирам, може би е шега?

При двупроводна линия, да, едното е фаза, другото нула и нулата е свързана с въпросните джаджи :) При трипроводна ( 5 проводна за трифазно захранване) има и земя.

За веригите не е шега. На времето се ползваха при цистерните, които превозваха горива. Даже и по жигулките и ладите слагаха масово, само, че не вериги.

15.10.15
19:03

казано от Queen Cobra на 15.10.15, 13:01:

Гръцка сусамова паста със какао, за по-кратко “шоколадов” тахан.
Ето тези- има с какао,  има и с мед, перфектно смесени на гладка смес и страхотен вкус.

+ доста захар ;)
За мен лично турския тахан е с най-добро качество, и е без “екстри”.

15.10.15
20:03

Meн - лично- захарта вътре не ме бърка особено.
За 30-40 гр. тахан (1 суп. лъжица) , захарта е 10 гр. - има си етикет и човек може да си прецени.
Не е кой знае какво предизвикателство за организма, нито не съм прекален светец, който си брои калориите.
Идеално ме устройва като състав и вкус- аз го ям , защото е “концентрирана енергия” и колкото повече калории, добре дошло.

Пък и ако ям сладък тахан или сладолед, или друга сладка храна, намалявам другите въглехидрати за деня- хляба например- спестявам си 2 филийки хляб, за да мога да изям 100 гр. сладолед. ;)
Вземам си и обикновени тахани от време на време.

Това не го обяснявам конкретно на теб , Марги, а по принцип за четящите, ако решат да се “поучават”.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1