Съвет за тренировъчната ми програма

Здравейте , нов съм във сайта и съответно форума , искам да ми кажете своето мнение за тренировъчната ми програма , бива ли я или не я бива .
понеделник - тренировка
вторник - тренировка
сряда - почивка
четвъртък - тренировка
петък - тренировка
събота - почивка
неделя - почивка
И още нещо , килограмите ми добре ли са според ръста ми , ръст 190 см , тегло 79 кг , 16-годишен съм. Благодаря ви предварително.

казано от Христо Налбантов на 04.08.15, 12:56:

...искам да ми кажете своето мнение за тренировъчната ми програма , бива ли я или не я бива .

Няма как да получиш адекватно мнение - единственото нещо, което подаваш като информация, е в кои дни имаш тренировка. В крайна сметка понятието ‘тренировка’ може да значи много неща.

казано от Христо Налбантов на 04.08.15, 12:56:

И още нещо , килограмите ми добре ли са според ръста ми , ръст 190 см , тегло 79 кг , 16-годишен съм.

Добре за какво?

Става въпрос дали е добре така да се тренира 2 дена подред 3-ти ден почивка и така . Защото някои тренират през ден други всеки ден.

Да се тренира какво? Как? Колко?

Понеделник гърди и трицепс
вторник гръб , бицепс и рамо и трапец
сряда почивка
четвъртък гърди и трицепс
петък гръб , бицепс и рамои трапец
събота почивка
неделя почивка

Мнението беше редактирано от Христо Налбантов на 04.08.15 14:03.

04.08.15
13:50

Пак не си достатъчно конкретен. Напиши какви и по колко упражнения правиш, колко серии, повторения и тн. И нещо не видях да се тренират крака.

А краката и трапеца тренираш ли ги,защото не ги виждам в написаната от теб тренировъчна програма?

Значи тъй като тренирам в домашни условия , за гърди и трицепс тренирам кофички , 5 серии по 5 повторения , диамантени лицеви опори пак 5x5 , разгъване със пружини пред гърди 5x10 , лежанка с широк хват , а когато ми се пада по програма и с тесен хват 5x 10 и флайс с дъмбели 5x10 . За гръб и бицепс набиране с подхват с длани към лицето събрани 5x5 , рамо с дъмбели 5x10 , трапец забравих да допълня с щанга 5x10 , и за гръб с щанга леко наведен и дърпам незнам как се казва точно упражнението. Крака не тренирам тъй като нямам уред за тях , но те са ми развити.

казано от Христо Налбантов на 04.08.15, 13:45:

Понеделник гърди и трицепс
вторник гръб , бицепс и рамо
сряда почивка
четвъртък гърди и трицепс
петък гръб , бицепс и рамо
събота почивка
неделя почивка

Това е сплит, т.е. показва разпределението на мускулните групи в различните тренировки. Стандартен, но непълен (половината тяло не участва в тренировъчния процес явно).

Нещо за теглото няма ли да ми кажите добре ли е 190 см 79 кг

Адски много е.

Даже ми е малко целя до 18 годишна възраст да стана 85 кг

Тогава защо задаваш тъпи въпроси?

Фикии кога крака?

1. Намирам темата за несериозна.
2. В домашни условия бих залагал на - кофи, набирания, лицеви, клекове, планкове, спринтове, скокове и т.н. (обаче за маса си трябва маса и за мускули си трябва фитнес или поне някакви тежести).
3. Можеш да тренираш толкова дни колкото си поискаш (всичко е въпрос на адаптация).

казано от Иван Благов на 04.08.15, 20:41:

Фикии кога крака?

За крака нямам уред а и те са ми развити.

Ти сериозно ли?
А свободни тежести, собствено тегло, спринтове? Не е задължително да имаш уреди, за да тренираш крака. Вземи идеи за упражнения: http://www.bb-team.org/trenirovki/exercises

Това, че са ти развити (според теб) не променя факта, че с трениране само на горната част + умишлено избягване на долната, в един момент може да си докараш дисбаланси и то не само във визуално отношение.
Понякога се изумявам - как така решавате, че някоя част от тялото ви не трябва да бъде тренирана, след като всички части са свързани?

Ще помисля върху отговорът ти. Благодаря

Вероника, не се научи ти и това е... :P
Човекът има генетичен дар от Природата - перфектни мощни крака, които не се нуждаят от трениране... просто неговият организъм трупа мускулна маса и развива сила в краката докато си лежи пред телевизора... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.08.15 10:10.

казано от Кольо Пияндето на 05.08.15, 10:06:

Човекът има генетичен дар от Природата - перфектни мощни крака, които не се нуждаят от трениране... просто неговият организъм трупа мускулна маса и развива сила в краката докато си лежи пред телевизора... :)

Точно така , по цял ден лежа пред телевизора и трупам мускулна маса. То ако ставаше така..
Краката ми са доста развити понеже структурата ми е такава. Още не го ли разбрахте ?

казано от Христо Налбантов на 05.08.15, 11:28:

Краката ми са доста развити понеже структурата ми е такава. Още не го ли разбрахте ?

Прав си. Напълно.
Имаме ясно забележим проблем с разбирането на някои неоспорими факти.

05.08.15
11:45

Точно така , по цял ден лежа пред телевизора и трупам мускулна маса. То ако ставаше така..

Говори в сантиметри (обиколка на бедро, кожна гънка в горната предна част) и със снимки. :) Най-често субективната представа претърпява доста тежко поражение при челен сблъсък с обективната реалност.

При ръст 190 и тегло от 79кг къде точно ги разви тия крЪки бе младеж :) Та ти нямаш месо по теб. Тука бая хора си имат доста стабилни крачуни и като гледам още не са спряли да ги тренират под предтекст “развити са ми краката” ти едва си почнал да извършваш някаква активност и то в къщи и вече имаш яки крака... Хубаво е младите да си вярвате,  ама понякога МНОГО си вярвате ;)

Мнението беше редактирано от Георги Стефанов на 05.08.15 12:13.

казано от Boby_ на 05.08.15, 11:45:

Говори в сантиметри (обиколка на бедро, кожна гънка в горната предна част) и със снимки. :) Най-често субективната представа претърпява доста тежко поражение при челен сблъсък с обективната реалност.

Прасци - 38 см , бедра - 54 см . Точно меря.

казано от Георги Стефанов на 05.08.15, 12:13:

При ръст 190 и тегло от 79кг къде точно ги разви тия крЪки бе младеж :) Та ти нямаш месо по теб. Тука бая хора си имат доста стабилни крачуни и като гледам още не са спряли да ги тренират под предтекст “развити са ми краката” ти едва си почнал да извършваш някаква активност и то в къщи и вече имаш яки крака... Хубаво е младите да си вярвате,  ама понякога МНОГО си вярвате ;)

ок

Нека  да има повече такива теми, та автора като ги погледне след 3-4 години да се бие по главата.

Мнението беше редактирано от Ростислав Арнаудов на 06.08.15 17:35.

казано от Ростислав Арнаудов на 06.08.15, 17:35:

Нека  да има повече такива теми, та автора като ги погледне след 3-4 години да се бие по главата.

От сега ти казвам че си прав.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1