12.11.15
07:26
Привет, мили хорааа!
Ето и вчерашните случки в залата:
разтягане, загрявка - такива каквито са в последно време, съсредоточени, по-продължителни като време и приятни
суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 16 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
Снач - 10 мин - по 5 мин на ръка с 12 кг пудовка - загрявам си аз в началото както всеки път и Юри ми казва днес ще правиш 10 мин снач за проба, за да видим дали го можеш предвид факта, че съм правила снач 10 мин много отдавна, мисля януари или февруари месец. Джърк и Дълъг цикъл съм правила доста пъти по 10 мин, но не и снач. Та, първо гирата ми е лека, така че не се затрудних особено... хубаво дишане, с добра техника и темпо тези 10 мин ми се сториха доста приятни.
Връщам се в играта. Както съвсем наскоро и самият той ми каза - Всичко е по план... ножът е дървен. Силата е постоянството. Можеш да постигнеш всичко, което пожелаеш. Мнението на околните няма значение.
фул контакт туист с завъртане на единия крак - 3 серии по 5 на всяка стана с 25 кг
подскоци - от 40 см степ с приземяване на земята, после отскачане и приземяване на същото място - 12-15 мин си скачах
хоризонтални набирания на TRX въже - 3 серии по 10
повдигане на краката на шведска стена - 3 серии по 15
страничен планк с ножица - 2 серии по 10 ножици на всеки крак
разтягане
Храна:
3 оризовки с 70 гр козе сирене, 5 маслини, 2 домата и краставица
150 гр свинско месо, зелева салата с цвекло, чушка, 2 краставици, 2 с.л. зехтин и 5 маслини
ТРЕНИРОВКА
160 гр свинско месо, крем супа от тиква, 2 с.л. зехтин, зеле, моркови, цвекло, 2 краставици
............................
“Защо мъжът се влюбва в жената? Защото я носи в себе си, иначе никога не би се влюбил.
А защо именно ти се влюбваш в точно определена жена? На света съществуват хиляди, милиони жени и въпреки това, в един миг само една става важна за теб, като че ли всички останали са изчезнали, а единствено тя продължава да живее? Защо?
Защо онзи мъж е така привлекателен за тебе? Защо в миг нещо там дълбоко вътре в тебе така сладостно щраква?
Тантра казва: “Ти носиш в себе си образа на жена или мъж. Всеки мъж носи в себе си по една жена и всяка жена носи в себе си по един мъж. И когато някой отвън изведнъж съвпадне с вътрешния образ, ти се влюбваш - това е положението с любовта, това е нейният смисъл.”
ОШО
15.11.15
16:08
Привет!
В петък не можах да стигна до залата, тъй като нямаше кой да гледа детето. В събота исках също да отида, но пак ми се объркаха плановете и всичко се провали.
Днес тичах 60 мин в парка. Слушах отново Adele - Hello.
Хайде останете си със здраве!
....................
“Днес нямаме време,
утре няма да имаме сили,
вдругиден няма да ни има.”
Ори Заря
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 15.11.15 16:09.
17.11.15
07:23
”“Прогресът започва когато кажеш истината на себе си и на другите.”
Вчера в залата:
разтягане, загрявка
напади - 3 серии по 5 на крак с 40 кг щанга - крайно леко ми беше, но се редувахме с другарче :)
ренегатско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2x23кг пудовки
суинг - 1 серия по 30 се на ръка с 20 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
снач - 1 серия по 3,5 мин на ръка с 16 кг пудовка - идеята беше да направя колкото се може повече минутки на ръка с жълтата гира, т.е. както ми каза треньорът :спираш тогава, когато ръка вече не може да се мърда, а гира може” хахаха :) След трвмата ми на дясната ръка миналия път за първи път правих 10 мин снач с 12 кг и вчера за първи път повече от 1 мин на ръка. Екстра ми беше. Не ми тежеше особено, техниката ми е много добра в сравнение с преди и просто си ми е кеф да си правя снач.
Да, просто ми доставя огромното удоволствие да си тренирам за енергията, за усещането, за самото дишане дори.
подскоци - от 40 см стгеп на пода , оттам отскок нагоре веднага, приземяване на същото място - 12-13 мин.
хоризонтални набирания на TRX въже - 3 по 10
страничен динамичен планк - 2 сериии по 10 на всяка страна
разтягане
......
Храна:
10:00 3 яйца, 2 с.л. ленено семе, 1 с.л. кокосови стърготини, ванилийка, 1 ч.л. тахан
15:00 3 кюфтета пържени домашни, печено зеле с моркови, чушка, краставица, 2 с.л. зехтин
21:00 3 кюфтета домашни (150 гр) камби с моркови, печено зеле с моркови, краставици, 2 с.л. зехтин, 1 оризовка с 1 ч.л. тахан
3 кафета, 2. 5 литра вода
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 17.11.15 07:25.
18.11.15
10:33
Обичам хора, които помнят детайлите. За важните неща всички се сещат.
.........................
Вчера ходих отново на тренировка, тъй като днес няма да има кой да гледа детето и щях да имам отново пропуск тази седмица... Лавирам така да се каже...
разтягане, загрявка
2 суинга + 1 обръщане - 2 серии по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
2 суинга + 1 снач - 2 серии по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
като цяло не бях възстановена от предния ден и затова всичко беше само по една минута на ръка
клек-подскок - 3 серии по 40 повт с 35 кг щанга редувано с другарче
на постелчица сядаме със сгънати крака (дупето върху петите) и от тази позиция отскачаме, за да си стъпим на краката и след това още един отскок нагоре - не знам колко серии нито повторения.. но доста бяха, защото ми хареса много това движение (извинявам се за тъпото обяснение, ще потърся клипче) :)
подскоци на степче - 4 серии по 1 мин
страничен динамичен планк - 2 серии по 10 на всяка страна
Храната:
до вечерта прекрасна и после провал :)
Много съм напрегната и нервна. Имам нужда от почивка от работата ми за една седмица поне и искам да си правя само разходки, тренировки и да си поспивам повече.
......................
Жената, приятелю, е китара.Където и да я докоснеш все звъни.Тя е направена просто за любов.Да докосваш струните й не е достатъчно, трябва да го правиш с чувство.Колкото повече чувство вкараш в нея,толкова по-добре звучи.Направиш ли това,тя се влюбва в ръцете ти,а ти в гласа й.И запомни от мен едно.Опитните китаристи са такива,не защото са сменяли множество китари,а защото са свирили дълго време на една,но с много чувство.Защото са опитали от всичко с нея.И да знаеш,че не всичко е ноти,иска се и сърце.Китарата не иска толкова учебник,колкото страст и силни ръце.”
Ивайло Захариев
....................................
Мъжът няма нищо против ,
пред погледа му да се разхождат голи жени ,
докато не види дъщеря си ... !
Днешните правила повеляват - да се взема от живота колкото се може повече. А как ще го направиш, това си е лично твоя работа.
Ерих Мария Ремарк
...........................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 18.11.15 10:58.
21.11.15
09:22
:) :) :)
Вчера в залата:
разтягане, загрявка
клек на един крак - 3 серии по 5 на крак с 20 кг щанга
ренегатско гребане с крак върху степче - 3 серии по 5 на ръка с 2x20 кг пудовки
обръщане - по 4 бързи обръщания на дясна-лява ръка и после пак по още 4 - 1 серия - 1 серия по 8 на ръка (бързо темпо) с 10 кг пудовка
снач - 1 серия по 1 мин на ръка с 10 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 4 на дясна-лява ръка и после отново по още четири с бързо темпо и без пауза между отделните повторения с 12 кг пудовка
снач - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
Снач - 1 серия по 3 мин на ръка с 16 кг пудовка
+
Снач - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
махове напред и нагоре на всеки крак в изправено състояние с гира, закчена за крака - 2 серии по 10 на всеки крак
knee jumps - 3 серии по 10 (ще сложа линк, като на клипчето е knee jumps + пистолет, разбира се, аз не правя пистолета, но в момента започвам да отработвам пистолета и да пробвам колкото е възможно по-често knee jumps+pistol squat :) ) - https://www.facebook.com/nastasja.stesl/videos/872569152860998/?pnref=story
разтягане
Храна:
10:00 3 яйца, 1 банан, 2 с.л. кокосови стърготини - на палачинка + 50 гр козе сирене
14:30 160 гр свинско месо, 2 домата, чушка, малко камби + 2 с.л. зехтин
21:30 175 гр свински дроб, 2 домата, чушка, малко моркови и камби от туршия заради киселия привкус просто + 2 с.л. зехтин + 1 оризовка с тахан
.............................
Жената е отражение на мъжа и ако я обичаш до безумие, тя ще ти отвърне със същото!” Брад Пит
......................
Има милиони начини да изразите щастието си, но има един единствен начин да бъдете щастливи и това е любовта. Няма друг начин. Не можете да бъдете щастливи, ако не обичате себе си. Това е факт. Ако не обичате себе си, вие няма да имате никаква възможност да бъдете щастливи. Не можете да споделите това, което нямате. Ако не обичате себе си не можете да обичате и никой друг. Но може да се нуждаете от любов и ако има някой, който се нуждае от вас – ето това хората наричат любов. Това не е любов. Това е притежаване, това е егоизъм, това е контрол и липса на уважение. Не лъжете себе си. Това не е любов. Любовта, извираща от вас, е единственият начин да бъдете щастливи. Безусловна любов към себе си.
Дон Мигел Руис
Опитът не е това, което се случва на един човек, а онова, което той успява да направи с нещата, които му се случват.
Джак Канфийлд, Марк Хансен
Когато говорите, вие само повтаряте неща, които вече знаете. Но, ако слушате, е възможно да научите нещо ново.
Далай Лама
.....................
Жена до съмване и майка до смъртта. Приятелка при хрумване, когато се наложи и сестра. Жена за делници, за истини и за лъжи. Жена за празници, за това, което ни боли. Жена послушница, и мъдра, и добра. Жена размирница - фатална, но ЖЕНА!
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 21.11.15 09:25.
21.11.15
17:58
Днес тичах 45 мин. в парка.... детето се събуди и трябваше да се връщам вкъщи... Katy Perry - “The one that got away”....
Храна:
10:00 оризовка с тахан и 4 парчета банан - уникално вкусно
12:00 оризовка с тахан и 4 парчета банан
Тичането
16:00 свинско месо, домати, краставица, моркови, 10 маслини, 1 оризовка с малко кашкавал отгоре
22:00 3 яйца, 3 печени чушки, домат, 2 с.л. зехтин, магданоз
24.11.15
07:12
:) :) :)
Вчера като за понеделник в залата: чудно.. чудно, най-доброто за мен
разтягане, загрявка
напади - 3 серии по 5 на крак с 50 кг щанга (muscle) (sun)
ренегатско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2x20 кг пудовки
обръщане - 1 серия по 4 на ръка, редувано, докато станат 8 с 12 кг пудовка
снач - 1 серия по 1 мин на ръка бързо темпо с 12 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 4 на ръка, редувано, докато станат 8 с 16 кг пудовка
Снач - 1 серия по 3 мин на ръка с 16 кг пудовка
Полуснач - 1 серия по 2 мин на ръка с 12 кг пудовка - изхвърляш я до горе, а после при движението надолу ръката спира в rack position и отначало... :)
коремни на шведската стена - 3 серии по 20
с лице към шведскаата стена, краката и ръцете се държат на някое от стъпълцата на стената и се започва да се кляка като хубаво се изпъват ръцете, за да има разтягане в раменете - 2 серии по 25
руско усукване - 3 серии по 5 на страна
хиперекстензии на един крак - 3 серии по 10 на всеки крак с 5 кг диск в ръцете
разтягане и мачкане с гимнастическа топка
Прекрасно преживяване... разкош.. няма какво друго да добавя :)
Храна:
палачинка от банан 3 яйца, 2 сл. кокосови стърготини, ванилийка, 50 гр сирене
3 яйца, 20 гр масло, 2 домата, чушка, зеле и морков
скумрия цяла и голяма, моркови от туршия, домат, печени чушки
........................................
Милиони са ония, които чувстват предопределението в “ти трябва”. Нищо, каквото и да правят, не може да отмени онова, което ще стане. Но “ти можеш”! Ехе, това прави човека голям, приравнява го с боговете, защото в слабостта си, в своята низост и с убийството на брата си, той пак притежава великия избор. Той може да си избере път, да го извърви в борба и да победи.
Джон Стайнбек
“Идва момент, в който просто обичаш някого. Не защото е добър или лош, или какъвто и да било. Просто го обичаш. Това не означава, че ще бъдете заедно завинаги. Не означава, че няма да се нараните взаимно. Значи само, че го обичаш. Понякога въпреки това, което е, а понякога заради това, което е. И знаеш, че и той те обича, понякога заради това, което си, а друг път въпреки него.”
Анита Блейк
................................
Независимостта по отношение на света който те заобикаля не се изразява само в самостоятелността на решенията ти, на финансовите ти възможности или на убежденията ти, а и в независимостта на твоето чувство на щастие. Ако си независим от външни подтици в усещането си за щастие, то тогава ти си напълно свободен, защото най-важния мотив за човешките действия, убеждения и решения е желанието да се чувстват щастливи. Само че докато гониш едно изпълнено с фалш външно задвижено щастие, ти изгубен си забравил, че вече си щастлив...И знаеш ли защо? Просто е... Защото Щастието е изначално, то е заложено в клетките ти, то е субстанцията от която си изграден, а всичко друго е едно пътуване към Щастието…
А пътуванията свършват, когато разбреш, че си пристигнал още преди потеглянето...
Жени Тодорова
Из „Насаме със Аз”
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 26.11.15 07:06.
26.11.15
07:02
Добро утро :)
Вчера вечерта в залата:
разтягане, загрявка
клек, при който единият крак (задният) е върху степ, а другият (предният) извършва движението и е напред ( после краката се сменят) + щангата 30 кг се намира отдолу под опорни крак - клякам си с предния крак, взимам си щангата и се изправям и така на всяко повторение - 3 серии по 5 на крак с 30 кг щанга
фул контакт туист - 3 серии по 5 на страна с 20 кг лост и още 5 кг диск на него
суинг - 1 сериия по 30 сек на ръка с 16 кг пудовка
дълъг цикъл - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
2 Суинга един след друг и веднага след тях Снач - 1 серия по 4 мин на ръка с 16 кг пудовка - тоя път ме разцепи... значи, сначът си е хиляди пъти по-прекрасен и за 4, и за 5 мин на ръка ама тая комбинация от суинг и снач е наистина убийствена. Гирата не ми тежи, нито пък раменете ми са уморени, но пръстите на ръцете се уморяват...
фиксация - стоене в rack position с две гири - 2 мин с 2x16 kg пудовки
фиксация - стоене с гира над глава - 1 серия по 1, 30 мин на всяка ръка с 16 кг пудовка
накрая малко гарван, докато чаках да почнем всичките да се разтягаме
разтягане
Животът е толкова интересен... всичко ми харесва.
Скоро ... в събота ще имам още една пудовка състезателна за колекцията ми вкъщи - цвят лилав , 20 кг :) Чудно, Чудо, мили хора :)
Храна:
палачинка от банан, 3 яйца, 2 с.л. кокос, ванилия, 1 1/2 ч.л. тахан
200 гр татраско кюфте, зелева салата с цвекло, една чушка, 2 сл.л зехтин
50 гр бразилски орех
домашна супа от пилешки дробчета, сърчица и воденички, задушени в масло, и огромно количество зеленчуци - броколи, тиквичка, настъргани моркови, праз лук, и разнообразни подправки - толкова е прекрасно вкусна, че не мога да не чакам с нетърпение да се върна вкъщи вечер и да си я ям. Този път много добре се справих с приготвянето й. - 2 оризовки с тахан 1 с.л.
„Много е трудно човек да е безразличен към ритници от хора, на които е дал обувки!“
~ М. Куркински ~
„Ако МОЛИТВАТА е твоето послание към БОГА, ИНТУИЦИЯТА е БОЖИЕТО послание към ТЕБ.”
Уейн Дайър
..........................
Или изглеждай, какъвто си, или бъди, какъвто изглеждаш...Руми
...............................
Никой не може да избяга от Съдбата си - каза той най-после нетърпеливо.
- И никой не знае кога и как тя ще го застигне. Какъв смисъл има да се пазариш с времето? И какво представлява всъщност един по-дълъг живот? Само едно по-дълго минало.
А бъдещето стига винаги до следващия дъх..!
Ерих Мария Ремарк
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 26.11.15 07:07.
26.11.15
07:24
Рени, ще си вземаш нова пудовка, а ползваш ли ги? Обикновено тичаш уикенда, мисля че пред 2 месеца имаше 1-2 домашни тренчета и няколко набирания.
Хей, напади с 50 кг, клек на 1 крак с 30 (пхуу :) изпоти ме само с четене! )
Това твоето упражнение не е ли jefferson split squat.
https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xpa1/l/t51.2885-15/s320x320/e15/11282596_761473903950014_896160767_n.jpg
Без степерите също, просто тази картинка се отвори първа,
26.11.15
07:36
Здрасти, Кобре! :)
Мдааа, това е клекът, аз го правя без степчето под предния - опорен крак :) ... добре, че те има в тоя форум, за да ме светваш за имената на движенията, тъй като точно на това не му знаех името, а и забравих да питам :) както и да е.
Сега обмислям да започна отново да си тренирам и вкъщи, но виж, разбери ме, аз съм луда понякога, просто искам да си имам 20-кг пудовка вкъщи при останалите, пък кога ще почна да тренирам с нея е друга тема... важното е да е тук, освен това се възползвам от момента, че успях да намеря професионална, лилава и то на супер цена.... търся такава от 6 месеца :)
:*
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 26.11.15 07:37.
26.11.15
08:51
Хахаха, усещам лек намек да намаля даването на акъл :D Но обичам категоризациите, подредбата, абе всичко да е с името си.
А каква е разликата между професионална и някаква друга пудовка? Нещо във формата , предполагам.
26.11.15
09:14
Кобре, нямам предвид това и нищо не намеквам. Аз обикновено, ако има да казвам нещо, го правя директно. Винаги се радвам, когато ми пишеш, честна съм. :)
Това на картинката са професионалните пудовки, така както изглеждат по форма и в цветовото им изражение, също така. Всички други са непрофесионални такива.
8 - 12 - 16 - 20 - 24 - 28 - 32 кг
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 26.11.15 09:15.
26.11.15
09:17
Пожелавам ти да си имаш цялата детска градина с тия бебчета :) И като ти олекнат много първите 5 , да ми ги подариш.
26.11.15
09:29
Благодаря ти, Кобре от сърце :* :* :*
Ще ги имам, повярвай ми... и всичко друго, което искам, защото си го нося вътре в мен дълбоко, дълбоко и никой не може да ми го взема. :)
И на теб ти пожелавам всичките ти мечти да се материализират в ръцете си :)
28.11.15
15:20
Привет!
Вчера вечерта нямаше на кого да оставя детето, за да си ида на нормалната петъчна тренировка, поради което ходих днес сутринта.
Ето какво правих в група:
разтягане, загрявка
2 серии суинг по 30 сек на ръка с 16 кг пудовка
едностранно гребане - 2 серии по 10 на ръка с 16 кг пудовка
ореол с пудовка около главата - 2 серии по 10 на всяка страна с 12 кг пудовка
дълъг цикъл - 2 серии по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
снач - 2 серии по 1, 30 сек на ръка с 16 кг пудовка
5-6 вида упражнения за ядрото, спайдърмен, преден планк с изнасяне на ръка напред
разтягане
..................
Храна:
палачинка с 3 яйца, кокосови стърготини 3 с.л. и 1 чл. тахан, ябълка
свинска вратна пържола, 2 червени чушки, броколи и моркови печени, 20 гр краве масло
шепа орехи и ябълка
свински дроб, тиквички, зеле, моркови, броколи, 10 маслини
Стъпка. Две. Боли.
Дъжд. Вятър. Счупени мечти.
Днес светът е огледало за тъжни очи...
Vic, 26.11.2015
Тъгата дава дълбочина. Щастието дава височина. Тъгата дава корени. Щастието дава клони. Щастието е като дърво извило клоните си в небето, а тъгата е като корените забили се в недрата на земята. И двете са необходими – колкото отива на високо, толкова се впива надълбоко. Всичко това става едновременно. Колкото по-високо е дървото, толкова по-дълбоки ще бъдат неговите корени. В действителност, това винаги се случва пропорционално. Това е балансът на живота.
Ошо
...............................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 28.11.15 17:24.
01.12.15
08:54
Вчера вечер в залата:
разтягане, загрявка
суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
Снач - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка - бавничко за вработване и фиксация
Снач - 10 мин - по 5 мин на ръка с 16 кг пудовка през 5 сек. - това чудо никога не съм предполагала, че ще мога да го направя, обаче вчера стана и още как :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) Контузията на дясната ми ръка беше за добро! Категорично!
Фермерска разходка - 2 серии по 2 мин с 2x20 кг пудовки
после Юри ми каза, че съм си изпълнила задачката за деня и мога да си направя каквото искам :) , а аз имах време този път, тъй като тази седмица си взех отпуска за първи път от март месец от както работя след майчинството си.
ренегатско гребане - 2 серии по 5 на ръка с 2x20 кг пудовки
набирания с ластик на единия крак - 2 серии по 5-8
коремни на шведската стена - 1 серия по 20
преден планк на лакти с изнасяне на ръката напред и пляскане на ръката а другарче срещу мен - 2 серии по 30 пляскания общо
стълби - изкачвания през стъпало с два крака - 1 изкачване и слизане е едно повторение - 15 изкачвания с двата крака през стъпало и слизания направих аз :)
разтягане
......................................
Храна:
палачинка от 3 яйца, банан, 2 с.л. ленено семе, ванилийка и 1 ч.л. тахан
свинско вратно, салата морков, чушка и няколко парчета камби от туршия, 20 гр масло
3 яйца, зеле, моркови и броколи печени, 5-6 чери доматчета, 2 с.л. зехтин, 1 оризовка с 1 ч.л. тахан
..................................
Търсим Бог, но Бог е в нас.
Дон Мигел Руис
...................
“За мъжа, жената е като кладенче — от която и страна да се наведе над кладенчето, той може да утоли жаждата си.”
Йордан Радичков
......................
‘Лудостта й я прави различна всеки нов ден.
Една е като се смее. Съвсем друга като реши да се сърди. Чак небето потъмнява със нея. Като се усмихва, разцъфват цветята. Ако реши да мълчи, пък чувам вълните.. Такава пустота ни изпълва. Тъжна с мен поне не е била... И не искам да бъде... Ревността й води до усмивки.. Кара ме да си мисля, че съм с различни по всяко време на деня. Дете, Жена, Богиня, Ангел, а после Дявол, Вещица и Злото във едно... А не мога без нея. Не искам, свикнах до болка. Луда е. За 10 не, ами 20 друг жени ми е . Скача във локвите и танцува под дъжда, обича пеперуди и цветя до безпаметност. В ума ми е перфектната жена. Ще я обичам до безпаметност, поне до края на света....
03.12.15
11:16
Привет!
Ето какво се случи вчера в залата:
ФИТНЕС ТЕСТ: от 5 движения, всяко от тях се прави по 6 мин като имаш право да сменяш ръцете, когато прецениш. Между всяко движение се почива по 5 мин., но ние вчера почивахме по 6 мин, защото тренирахме по двойки и всеки броеше на другарчето си и го наблюдаваше. Пудовката не се докосва с другата ръка и не се пуска на земята! Целта е да се борим за брой повторения. Като фатката е да си избереш правилната тежест, за да изкараш всичките движения с всичките им по 6 мин. И освен това да започнеш бавно и да завършиш бързо, защото ако стане обратното изгаряш. Всяка тежест си има коефициент и броя на повторенията се умножават по този коефициент и се получава резултат за всяко движение. После всичките 5 резултата се събират.
1. Обръщане - аз го правих с 16 кг пудовка - направих 90 броя повторения за 6 мин.
2. Обръщане с преса - 12 кг пудовка - направих 89 повторения
3. Джърк - 16 кг пудовка - направих 62 повторения - тука вече бях угаснала. Направих грешката на първите две да бързам много и тука вече раменете ми бяха на сол и всичко ми тежеше. Бавна бях тука.
4. Полу снач - аз правих ЦЯЛ СНАЧ - С 12 кг пудовка - 82 повторения - просто със 16 кг не можех. Не можех нищо да помръдна
5. Пуш преса - 12 кг пудовка - 82 повторения
Коефициентите са:
8 кг - 1
12 кг - 1,5
16 кг - 2
20 кг - 2,5
24 кг - 3
28 кг - 3,5
32 кг - 4
Утре ще имам отзиви от Юри за резултата ми. Направих грешка с разпределението на силите си във времето. За първи път го правих това нещо, на всичкото отгоре пристигам там и ме изненадват с това. Ако си бях разпределила нещата като хората, можеше да изкарам всичките движения с 16 кг, може би без дългия цикъл с пресата. Но другия път вече ще знам и ще действам по друг начин.
Разцепих се. Щастлива съм. :)
I AM JUST DEDICATED TO GIREVOY SPORT BULGARIA! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
и моите сурови бонбони от кокосово масло, какаово масло, краве масло, тахан, счукани орехи, какао - другият път ще ги доизкусоря. Но заявявам, че след тези бонбони просто би било грях да си купя шоколад или бонбони от магазина от ония гадните.
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 03.12.15 11:22.
05.12.15
09:51
Вчера в залата:
разтягане, загрявка
клек везна - 2 серии по 10 на крак с 20 кг пудовка
суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
2 суинга, последвани от 1 обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
снач - на 4 етапа раздробен според руските школи - идеята е да се схванат четирите фази на движението - 2 серии по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка (нямаше свободна 16 кг гира)
снач - пускане на пудовката - приплъзване напред с ръцете и лицева опора - 1 серия по 10 на ръка с 16 кг пудовка
Снач с мелница - 1 серия по 10 на страна с 10 кг пудовка - нямаше свободна 12 кг
СТХП и бърпи - 1 серия по 10 с 16 кг пудовка
клек подскок - 1 сери по 10 с 16 кг пудовка на гърба
странични наклони - 1 серия по 25 на страна с 16 кг пудовка в ръката
играта - камък-ножица-хартия - 3 минути преден планк и по 1 лицева опора за този, който губи
правих мостове след това и изпробвах да си вдигам единия крак нагоре
разтягане
..................................
:) :) :) :) :) :) :) :) Тази седмица бях отпуска и ми беше много добре, уникално чак. Не ми се иска да почвам работа.... :)
05.12.15
15:59
Здравейте!
Днес направих едно 78 мин. тичане в парка. :) :) :) Чувствам се прекрасно! Чувствам се щастлива! Чувствам се силна!
06.12.15
16:37
Днес още едно тичане - 65 мин.... много добре мина и този път... отново имах много въздух, много енергия, много желание....
07.12.15
12:01
The last words of Steve Jobs -
I have come to the pinnacle of success in business.
In the eyes of others, my life has been the symbol of success.
However, apart from work, I have little joy. Finally, my wealth is simply a fact to which I am accustomed.
At this time, lying on the hospital bed and remembering all my life, I realize that all the accolades and riches of which I was once so proud, have become insignificant with my imminent death.
In the dark, when I look at green lights, of the equipment for artificial respiration and feel the buzz of their mechanical sounds, I can feel the breath of my approaching death looming over me.
Only now do I understand that once you accumulate enough money for the rest of your life, you have to pursue objectives that are not related to wealth.
It should be something more important:
For example, stories of love, art, dreams of my childhood.
No, stop pursuing wealth, it can only make a person into a twisted being, just like me.
God has made us one way, we can feel the love in the heart of each of us, and not illusions built by fame or money, like I made in my life, I cannot take them with me.
I can only take with me the memories that were strengthened by love.
This is the true wealth that will follow you; will accompany you, he will give strength and light to go ahead.
Love can travel thousands of miles and so life has no limits. Move to where you want to go. Strive to reach the goals you want to achieve. Everything is in your heart and in your hands.
What is the world’s most expensive bed? The hospital bed.
You, if you have money, you can hire someone to drive your car, but you cannot hire someone to take your illness that is killing you.
Material things lost can be found. But one thing you can never find when you lose: life.
Whatever stage of life where we are right now, at the end we will have to face the day when the curtain falls.
Please treasure your family love, love for your spouse, love for your friends…
Treat everyone well and stay friendly with your neighbours.
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 07.12.15 12:11.
08.12.15
06:41
Вчера в залата:
разтягане, загрявка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
Снач - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
Полуснач (изхвърляне до фиксация и при движението надолу ръката се спира в rack position и после отновоизхвърляне...) - 1 серия по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка (muscle) (muscle)
Снач - 1 серия по 4 мин на ръка с 16 кг пудовка
фермерска разходка - 2 серии по 1,30 мин с 2x20 kg пудовки
упражнение за хвата - приплъзване на 20 кг лост в пръстите на ръцете - 2 серии по 25 бр повт
3 серии коремни на шведската стена по 15 повт и клекчета на шведската стена по 25 бр повт
тяга на един крак (по мое желание) - 2 серии по 5 на всеки крак с 37,5 кг щанга - като цяло можех още, но бях вече уморена и решихме да не се напъвам много
разтягане
.......................................
”Любов, в която аз съм ти!” (Брулени хълмове)
..............................................
Не вярвай на нищо, няма значение къде си го прочел, кой ти го е казал, дори аз да съм, докато не съвпадне с твоите причини и усещания...
Буда
За да взимаш правилните решения в живота си, трябва да влезеш във връзка с душата си. А за да направиш това, трябва да преживееш самота, от която повечето хора се страхуват, защото в тишината чуваш истината и разбираш решенията.
Дийпак Чопра
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 08.12.15 12:18.
08.12.15
12:55
Ехе, сначове и обръщания с 20 кг на една ръка! Каква сила си ти!
Какво излезе от теста- то ясно, че си яка, но някакви изводи от треньора?
Аз не разбирам каква е разликата между джърк и обръщане с преса и полуснач и обръщане- сигурно ти звучи глупав въпрос, но за мен все е мятане на гюле ;)
08.12.15
15:14
Кобре, благодаря ти. Мила си както винаги.
Джърк: https://www.youtube.com/watch?v=rrVqCml773k
Дълъг цикъл - обръщане с джърк - https://www.youtube.com/watch?v=i6bjk_D2H5o
Снач - https://www.youtube.com/watch?v=c3cE6O8kZgo ; https://www.youtube.com/watch?v=i51xvCkxo9M&list=PLNwe9W4wm1-hwHaGYIfYA9V4g7PK38SXE
Обръщане с преса е long cycle press - обръщане и нормална раменна преса
.....
За отзивите... забравям да го питам дали ги обобщил и дали е сметнал всичко, но щом знам, ще ви информирам веднага. :) :) :)
09.12.15
09:17
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 09.12.15 09:23.
10.12.15
06:59
Тренировката вчера в залата: всичко ми тежеше, чувствах се невъзстановена...
разтягане, загрявка
фермерска разходка - 2 серии по 1,30 с 2x20 kg пудовки
клекче с пудовка на гърба - 2 серии по 20 с 20 кг пудовка
обръщане - 2 серии по 4 на лява, 4 на дясна и пак 4 на лява и 4 на дясна, бързо с 16 и 20 кг пудовка
джърк - 1 серия по 4 на лява, 4 на дясна и пак на 4 лява и 4 на дясна, бързо с 16 кг пудовка
2 суинга + 1 снач - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка _ още една серия с 20 кг пудовка (втората серия с 20-та ми беше почти провал. Тежеше ми, имах чувството, че държа в пръстите си 200 кг, а хватът беше слаб този ден)
затова
Джърк - 2 серии по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
упражнение за хвата - сгъване и разгъване на пръстите на ръцете, държейки 20 кг лост - 3 серии по 25 бр
пак за хвата - фермерска разходка с по един 10 кг диск в ръцете - 2 серии докато вече не можех да ги държа
хиперекстензии - 3 серии по 10 с 10 кг диск
коремни на шведската стена - 2 серии по 15, редувани със страничен динамичен планк по 10 на всяка страна
разтягане
.................................
Ииии.. представям Ви тортата - изненада, която поднесох на Юри по случай първия ми рожден ден в залата под неговото ръководство като Ментор. Благодаря му за всичко, което направи за мен, на всичко, което ме научи и най-вече за вярата и доверието в собствените ми възможности и сили, в които понякога и аз не вярвам.
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 10.12.15 07:00.
10.12.15
10:03
Сега изгледах на спокойствие клиповете - нямам думи - каква сила в тези момичета! Дедюхина е толкова слабичка, как се концентрира толкова сила в такава малка жена, пудовката сигурно е половината от теглото й.
Джърка в клипчето ми изглежда ужасно болезнено и травмиращо - с тези чупки в кръста. Какво огромно натоварване поеме гръбнака. Джърк със щанга изглежда съвсем различно отстрани - говоря като абсолютен лаик, койкто едвам-едвам суингова с пудовка.
Предполагам съсзтезателния спорт е много травмиращ и всички тези 200 повторения, пффф ...
10.12.15
11:14
Ами, Кобре, Дедюхина е най-добрата. Има 7 златни медала от световни, мисля. И прави 180 бр снач за 10 мин и то с 24 кг пудовка. Но това е бройката, за да докоснеш медала. Това е.
И въобще като цяло тук говорим за функционално трениране с комплексни движения. Няма кой знае какво натоварване в гърба и кръста, както ти изглежда. В характерните движения на Гиревоя цялата сила идва от НЕПРЕСТАННАТА работа на дупето и краката. Постоянно се работи с таза и краката, а кръстът остава изолиран, дори с две пудовки в rack position при супер стегнато дупе, гирите си стоят съвсем спокойно без никакви притеснения. Добрият атлет, който движи пудовката с перфектната техника много добре знае как да изпълнява по точния начин и джърка, и снача.
Катя цяло движението се генерира от експлозивността и навременното използване на дупето и краката, а ръката просто държи пудовката, която от своя страна става едно естествено продължение на ръката. Единственото ценно е да имаш силен хват на пръстите.
Според мен всеки професионален спорт е травмиращ и далеч от здравословния, а не само вдигането на тежести с пудовки.
:* :* :* надявам се да съм се изразила така, че да си/сте ме разбрали
12.12.15
09:13
Добро утро в съботния работен ден :)
Вчера в залата:
разтягане, загрявка
гребане с една ръка, стъпила с единия крак върху тухличка и без никаква опора - 2 серии по 10 на ръка с 16 кг
суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка
2 суинга - 1 обръщане - 2 серии по 1 мин с 2x12 kg пудовки
полуджърк - 1 серия по 1 мин с 2x12 кг пудовки
фиксация с гири над глава с приклякане - 1 серия по 1 мин с 2x12 kg пудовки
снач - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
снач - 1 серия по 1 мин н а ръка с 16 кг пудовка
още няколко серии снач за доизкусоряване на някои детайли в техниката
фиксация с пудовки с rack position - стоене с пудовките 2 мин с 2x16 kg пудовки
фиксация - стоене с пудовка над главата - 1,30 мин с 2x16 kg пудовки
от тук натам по мое желание
Милко преса - 3 серии по 5 на ръка с 12 кг пудовка - не го бях правила с години това, а ми е любимо
пистолети - няколко серийки по 3 на крак
knee jumps - 3 серии по 15
преден планк с ръцете върху две медицински топки една върху друга - 2 серии по около 30 сек ( много трудно това, за първи път особено като го правиш)
в позиция за планк - придърпване на ластик до корема - 2 серии по 10 на ръка
разтягане
.....................................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 12.12.15 09:13.
12.12.15
11:31
И моя милост, хорааа :*
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 12.12.15 11:32.
14.12.15
06:49
Вчера направих едно 60 мин. тичане. Беше хубаво бягане, спрях се до тук, тъй кто днес съм на тренировка в залата и реших да не се изсилвам повече от това, а и краката ми бяха туш от петъчната тренировка. :)
До скоро! Бъдете усмихнати!
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 14.12.15 06:50.
15.12.15
06:47
Привет :)
Вчера в залата:
разтяган, загрявка
суинг с пудовка, около която има усукан ластик, вурху който стъпвам с двата крака и се прави суиг - 3 серии по 20 с 20, 24, 32 кг пудовка
подскоци на скрина - 2 серии по 10
и днес Юри ми показваше още една техника на снач, а именно снач през клек, т.е. клякаш и я изхвърляш нагоре. Признавам си, че бая зор видях, докато го схвана тоя снач, при положение, че цяла година непрестанно правя едно и също и на това отгоре чистя детайли в техниката.... Идеята каква е - на състезания и при дълги 10 минутни серии, когато хватът на атлета загине, той прибягва до тази техника, за да завърши серията и да не се откаже, защото в противен случай изгаря. А при преследването на голям брой повторения за 10 мин. трябва да си подготвен. :)
Та, направих със сигурност над 10 серии от снач с тази нова техника... спрях да ги броя по едно време, по 1-2 мин на ръка, като имаше и серии, в които правя 1 мин снач по Гиревой техниката и после веднага за още една мин. сменям на другата техника. Честно казано тази втора техника не ми допада, но я схванах и оттренирах... длъжна съм да я мога и да я знам, това е.
Милко бенч прес (от него в петък имах невиждана мускулна треска на корема през уикенда) - 3 серии по 10 на ръка с 12 кг пудовка
ренегатско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2x20 кг пудовки
фермерска разходка - 1 серия по 2 мин с 2x20 kg пудовки
странчен динамичен планк - 2 серии по 10 на страна с 30 сек задържане на последното повторение горе
разтягане
Няма какво да добавя. Раздадох се на макс отново. И си излязох меко казано щастлива от залата. Благодаря за всичкото в живота си, т.е. и за доброто, и за лошото, и за усмивките, и за сълзите, и за щастливото сърце, и за нараненото сърце, но най-вече благодаря за тренировките си. Там просто съм себе си, не чувствам, че някой би ме осъдил за това, че постоянно се смея, шегувам се, говоря си с хората на всякакви теми и затова на това място съм свободна. А Свободата е висша добродетел, нали?! Бог ме обича със сигурност!
Бъдете щастливи, хорааа... в това е смисълът на човешкия път! Другото е дим....
...................................................
”Трябва да се знае тази велика тайна на живота:
лекувайте душата си с чувства.”
Оскар Уайлд
.................................
Злото, подобно на вълните, се удря в брега и се връща обратно назад.
Х. Сенкевич
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 15.12.15 06:47.
15.12.15
09:56
Милко бенч прес ?
15.12.15
17:31
Кобре,
“Човек може да даде на друг човек капка топлина и внимание. Може да го накара да се почувства значим и потребен. Затова трябва да внимава кого допуска близо до себе си. Близостта поражда желание да задържиш, а нищо не може да се задържи. Чувствата са като времето – могат само да се преживеят.”
Ерих Мария Ремарк
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 15.12.15 17:40.
17.12.15
06:42
Привет :)
Вчера вечерта в залата:
разтягане с ластици и загрявка доста време около 20-25 мин
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг и 1 серия по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
дълъг цикъл - 1 серия по 1, 30 мин на ръка с 16 кг пудовка + 1 серия по 1, 30 мин на ръка с 20 кг пудовка
Снач - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
Игра с карти, на които има изписани цифри - 5 човека застанахме в преден планк и всеки си теглеше по една карта и правеше лицеви опори според изписаната на картата цифра и така, докато свърши тестето с картите - аз направих - 7-5-4-5-1-3-2
руски туист с другарче с медицинска топка 5 кг - 2 серии по 10 на страна
разтягане
..............................
Знаеш ли какво правят отдалите се на Бога?...
Не се ядосват,
Не се и сърдят...
Не обиждат,
Не се и обиждат…
Във всичко Красивото виждат,
За нищо никой не обвиняват ,
Защото...
Защото знаят, че всичко е от Бога,
И за всичко на Него се надяват...
И чакат...
И мълчат...
Мълчейки, говорят…
.....................................
“Има хора, които са сякаш храм. Докосваш ги и ти става светло. Но има и такива, които искаш да заобикаляш отдалече. И не че са лоши, а защото са студени- ходещи мъртъвци.”
Йордан Йовков
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 17.12.15 06:49.
18.12.15
11:43
Добър ден :)
Тренировка преди малко в залата:
разтягане, загрявка
суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка + 1 серия по 1 мин с две ръце с 32 кг пудовка
снач - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка и 1 серия с 12 кг пудовка ужасното бързо темпо
Снач - 10 мин по 5 мин на ръка с 16 кг пудовка - не съм доволна като цяло, изкарах ги минутките, ама мазолите на лявата ръка ме наболяват и това много ми попречи. След Коледата всичко ще ми мине и ще го правя отново и тоя път ще бъде разбивацията. Аз трябва просто да съм най-добрата. :)
подскоци на скрин - 3 серии по 10
подскоци през наредени тухлички - подскоците са настрани и на един крак - 3 дължини на всеки крак
жабешко подскачане с изнасяне на краката напред и опити за Л-сит стоеж - аз подвигам дупето, но все още краката ми в петите леко опират пода
алигаторски лицеви опори - много яки били тия лицеви - за първи път ги правя - 3-4 дължини
пистолети - по 2-3 на крак - 2 серии
клек на един крак до опиране на пода със задния крак - 3 серии по 5 - това аз си го реших да си направя
Милко бенч прес - 3 серии по 5 на ръка с 14 кг пудовка
разтягане
Желязооо, бейбии, желязоо да има!
Вчера ходих да ме измерят с калипер - 15,4 % мазнини и 48,6 кг активна маса. :)
Гънката на бедрата ми е най-зле, дори трагична и всичко идва от годините ми проблеми с хранително разстройство, които все още не мога да разкарам и от боклучавата храна, която от своя страна влияе на хормоналния ми баланс и естрогенът ми е завишен според моето логично разсъждение.
ХУБАВА ХРАНА, хорааа, не бъдете като мен - зверове в тренировките, ама в храната гола вода.
Обичайте се. Аз се обичам, май! :) И съм щастлива, защото всеки ден си доказвам, че мога всичко, колкото и нескромно да звучи, стига само да си го поставя като цел. Другото е дим, мили мои. Хайде до скоро. Останете си със здраве! :) Пращам ви положителната си енергия, която е в изобилие.
:* :* :*
.......................................
”Всеки път, когато решиш да действаш по стария, установен начин, помисли дали искаш да бъдеш затворник на миналото или водач на бъдещето.”
Дийпак Чопра - (аз избирам да съм водач на бъдещето, писна ми от миналото)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 18.12.15 11:43.
22.12.15
07:09
Вчера вечерта в залата: Тренировката тръгна по един начин, но аз се отклоних от пътечката след съгласуване с Юри, просто защото от 2 месеца правя основно снач и всичко останало ми е леко странно :) Но това само този път, повече няма да се самотренирам, предлагайки да правя само снач хахаххаа
загрявка, разтягане - подробни и продължителни
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка
раменно преса - 2 серии по 10 на ръка с 12 кг пудовка
обръщане - 2 серии по 1 мин с 2x12 kg пудовки
джърк - 1 серия по 1 мин с 2x12 kg пудовки
и от тука почна така омразния ми до преди това Снач - 2 серии по 2 мин на ръка през 2-3 вдишвания горе на фиксацията и още три през останалата част от движението. Доста бързо темпо.... от тук нататък това ще ми е целта, с това темпо повече време.
скачане на скрин - 4 серии по 10
подмятане на дебело дълго въже - 5-6 серии по 45-50 сек., просто за повече ръцете ми отказваха. Уникално движение и кардио е това, Целите ми ръце ще станат... железни.
руски туист с подаване на топка 5 кг медицинска - 1 серия по 10 на всяка страна
трениране на експлозивност с 15 кг щанга - с леки подскоци тласкането на щангата напред - 3 серии по 10
разтягане
.........................................
ЕДИН КЛОШАР ВЪРВЕШЕ СУТРИНТА...
Повел бездомно куче. На каишка...
Той просто ще премине през Света...
Като въздишка.
Навярно е роден да бъде рана...
Навярно ще премине... необичан.
НО ТОЙ Е СЪЩО НА ТВОРЕЦА В ПЛАНА!
И ДРУГО НИЩО...
ГЪЛЪБИНА МИТЕВА
........................
Из “Тази вечер Господ ме целуна” Изд.Бряг-Русе, 2014г.
“Има закон в природата: докато не плачеш, не можеш да растеш. Или ти, или някой друг трябва да плаче за тебе. Ако ти плачеш за някого, помагаш му. Хората гледат на плача като на слабост, а той не е слабост. Няма същество, което да не е плакало.”Учителят Петър Дънов
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 22.12.15 07:11.
22.12.15
09:04
15% мазнини-толкова си слабичко! Виждали сме краката ти на снимка и са страхотни- никакво разтройство не ги е повредило, не се психясвай.
Храната- спря да я описваш.
Тренировките ти са нечовешки, оставам без думи само като ги чета- а ти искаш и още и още :)
22.12.15
10:07
Кобре, прекрасна... здравей! Да се знае, че оценявам добрите ти думи! :* :* :*
От процента 15,4% мазнини съм доволна, като се има предвид, че преди една година бях 18,6%. Но ако разглеждаме гънките една по една.... тази на бедрата е 25 мм, при норма от 10-15 мм. Не казвам, че не съм доволна... просто съм човек, който като постигне дадено нещо, някак си не го оценява до там, че да го постави на пиедестал, а веднага си поставя следваща цел. И то защо е така... защото знам, че мога и знам, че след като има други, които са го направили, значи и аз го мога. Аз искам всичко. И искам да мога от всичко.
Затова гънката на бедрата ми говори за други неща, а не само за това колко са дебели, слаби, релефни или мазни. В случая аз извод си направих. Цел си поставих. Започвам да я следвам. Това е.
По отношение на тренировките... уникални са, да. Ама чак нечовешки, едва ли. Всичко зависи от това дали имаш dedication дълбоко в теб... пък аз имам извор... и разбира се, дали искаш да можеш.... дали искаш да се състезаваш не с някой друг, а СЪС СЕБЕ СИ. Аз обичам да се предизвиквам постоянно. Така се развивам. Ако тъпча на едно място, в един момент започвам да се връщам назад.
Храната я забравям, съжалявам! Но ще си запиша тука едно листче на компа, за да се подсещам.
Целувки, Кобре! Извинете ме за словоизлиянията. Аз съм си такава.... :* :* :* :* :* :* :* :* :*
Останете си със здраве. И си пожелайте нещо и знайте, то ще се сбъдне, особено ако е искрено излязло от сърцето. Бъдете като децата, там е истината! Другото е дим, мили мои! :)
.............
И колекцията ми от най-красивите ми и любими клинове :)
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 22.12.15 10:12.