23.01.06
13:00
Значи знам,че има 1000 подобни теми,но ми се иска един бърз и ясен отговор.Как ще растат краката повече,като правя (пример) клекове3х8 или 3х15 и след това 3х(8) или 15 бедрено згъване/разгъване :?: :?: :| :| :|
23.01.06
13:04
Аз лично ти препоръчвам 10 повторения. Някой тук казват по повече заради някакви червени муск. влакна, но за мен 10 е оптималното :wink:
23.01.06
16:23
Слагаш бедрата и прасеца в отделна тренировка. Почваш с клекове, поне 4 работни серий с по 10тина повторения. След това продължаваш на легпресата пак 4 серий с по 10тина повторения, напади пак 4 серий, но по лекично и за финал донапомпваш с бедрени разгъвания ... следва задна група на бедрото >>> и прасец :)
Аз така процедирам с краката :)
23.01.06
22:32
[quote author=“living_proof”]Слагаш бедрата и прасеца в отделна тренировка. Почваш с клекове, поне 4 работни серий с по 10тина повторения. След това продължаваш на легпресата пак 4 серий с по 10тина повторения, напади пак 4 серий, но по лекично и за финал донапомпваш с бедрени разгъвания ... следва задна група на бедрото >>> и прасец :)
Ама бате аз ще умра ако направа това бе
:shock: :shock: :shock: :shock: неможе ли без лег пресата :roll: :roll: :roll:
[quote author=“BB_SenTineL”][quote author=“living_proof”]Слагаш бедрата и прасеца в отделна тренировка. Почваш с клекове, поне 4 работни серий с по 10тина повторения. След това продължаваш на легпресата пак 4 серий с по 10тина повторения, напади пак 4 серий, но по лекично и за финал донапомпваш с бедрени разгъвания ... следва задна група на бедрото >>> и прасец :)
Може естествено. Даже може и без бедрените разгъвания, ако клякаш сериозно. Щото съм виждал уж здрави момчета да клякат с 40 кила - явно лека за тях тежест, понеже за бицепс правят толкова :shock: . Ама просто се лигавят на клека, и после правят още сума ти излишни упражнения на машини.
24.01.06
12:21
Клек до припадък-10 серии в пирамида
24.01.06
17:33
[quote author=”Петко К”][quote author=“BB_SenTineL”][quote author=“living_proof”]Слагаш бедрата и прасеца в отделна тренировка. Почваш с клекове, поне 4 работни серий с по 10тина повторения. След това продължаваш на легпресата пак 4 серий с по 10тина повторения, напади пак 4 серий, но по лекично и за финал донапомпваш с бедрени разгъвания ... следва задна група на бедрото >>> и прасец :)
Може естествено. Даже може и без бедрените разгъвания, ако клякаш сериозно. Щото съм виждал уж здрави момчета да клякат с 40 кила - явно лека за тях тежест, понеже за бицепс правят толкова :shock: . Ама просто се лигавят на клека, и после правят още сума ти излишни упражнения на машини.
Наистина на някои хора може да им доиде в повече тая програма. НО аз съм доволен. По тоя начин тренирам от около месец .... Спожилсъм повече упражнения за да мога да въздеиствам върху всяка част на бедрата ...
[quote author=“energymax”]Клек до припадък-10 серии в пирамида
Е да а след време 20 серии и т.н.
И при мен 10 е най добрия брой но при други е различно
22.02.06
11:53
хаха клека е супер ама после дупето става като бидон няма значение доли е пълен(до долу) или докато краката станат успоредни на пода
[quote author=“mr.olimpia`”]хаха клека е супер ама после дупето става като бидон няма значение доли е пълен(до долу) или докато краката станат успоредни на пода
Това мнение го задръж за себе си защото не е така
Сорри че ще се отклоня от темата но,моя въпрос е.
Лек-пресата е като клека нали??
25.02.06
14:26
[quote author=“SteeL”]Сорри че ще се отклоня от темата но,моя въпрос е.
Лек-пресата е като клека нали??
Лег-преса (Leg presses) се изпълнява на машина като основното движение е избутване на тежеста с краката като тялото е неподвижно.клека вече си знаеш какво е.
25.02.06
23:50
Клека си е супер упражнение. Аэ правя с по леки кила но по 12-15 повторения. Иначе не ги чувствам напомпани краката. Поне при мене е така. Эа червените мускулни влакна има нещо вярно эащото те се активиэират по бавно от белите а в краката преобладават червените эа раэлика от горната част на трупа където предимство имат белите эатова каэват че при краката е нужно да има повече повторения эа да се натоварят по пълноценно. Все пак това е само предположение. Эа мен в културиэма нормите и всичко останало няма константен характер. Пробваш, действа ли нещо при тебе правиш го. Винаги эа едни ще е по добре едната крайност а эа други другата такава. Така че преценявай сам эа себе си кое ще е по добре.
Аз правя 4х12 клек и после 3х8 тяга. Това ми е за крака, има ефект при мен, при други хора не знам как ше действа, щото все пак съм начинаещ и правя малко упражнения.
11.03.06
22:13
съжелявам за малоумния въпрос но наистина незнам :wink: от карането на колело бедрата растат или се сваля.. :?:
25.03.06
11:41
аз от малак си бях винаги с колелото и ...правят се крака ама много бавно ,но по принцип е кардио ... така че от колелото не чакай големи крака :wink:
и аз от едно време яко карам колело даже имаше лета дето почти не слизах от него и от тогава добре си стегнах краката. Искам обаче да питам едно въпросче да не спамя форума с нови теми. Значи имам си отделен ден за крака който си тренирам по програма за маса(10-8-6 бедрено разгъване и свиване, клекове и за прасци). Притесненията ми са от тези тренировки за маса да не отпера баджаци като на немска кънкобегачка и затова възможно ли е само тренировката за крака да я правя с повторения като за релеф, като другите дни и другите мускулни групи да си ги правя по програмата за маса? Понеже мисля че си имам изградена маса в краката(не са ми пергели краката) и няма да е проблем, но все пак кажете и вие.