24.01.06
20:37
Някои ще ми каже ли наи-добрите упражнения за стягане и оформяне на дупето! Ако магат да бадат по-хатоварващи т.е. да изискват повече енергия! Чакам отговор :D :D :D
24.01.06
21:02
абдуктор, степер, кардио.
Мисля,че такива теми има доста.Много хора препоръчват клека,но за мен най-доброто упр. за тази цел е мъртва тяга с изпънати крака,а иначе кардиото си е задължително.
24.01.06
23:29
В най-общи линии - всичко казано по-горе! Пълният клек обаче задължителен, нали? :wink:
[quote author=“autumn”]ок, както кажеш.. :wink:
Дай някоя снимка да ти кажеме горе долу колко имаш да работиш по него :lol:
Само да добавя, че няма да е лошо и да включиш една НВД. Хем ще намали обема на дупето ти, хем ще го направи твърдо => ще имаш готин задник! :D
Иначе в деня за крака можеш да правиш:
Клек 3-4х8-10 (разкрач малко по-голям от ширината на раменете)
Легпреса 3х8-10 (отново същият разкрач)
Римска тяга 3х8-10
Това е основното, можеш да добавяш или режеш от сериите и повторенията, но повече упражнения според мен не ти трябват.
Последната серия до отказ е добър варият да изцедиш краката и да ускориш разтежа.
Успех и
По-здрави(дупета)
:)
25.01.06
13:47
Като свършиш с оформянето чакаме и снимка :wink: Ае по-здрави и от мен
Това е истината, другото е.... има митове че ти става голям хахахх кой ги пуска..
Заставаш на колене и лакти, коленете напред, като за задна прашка.Единия крак го изпъваш назад. Сега го вдигни нагоре, колкото можеш , бавно и все едно вдигаш голяма тежест. Ако се облегнеш на твърда подложка , например на диван ще е по-добре, да се фиксира тялото и да не мърдаш много -много.
За да няма недоразумение , нямам почти никакъв стаж.
27.01.06
22:11
Нападите също товарят както бедрата така и задника и са подходящи за домашни условия
Това е истината, другото е.... има митове че ти става голям хахахх кой ги пуска..
Чак пък митове...не мисля,мускулите на седалището са като всички останали мускули и те нарастват и могат да променят обема си.
Чак пък митове...не мисля,мускулите на седалището са като всички останали мускули и те нарастват и могат да променят обема си.
И това е лошо защото...?
Как си представяш да почнеш от 60 кг. и 50 см. бедро, да станеш 100 кг. със 70 см. и задника да не ти порасне хич?
Някъде да съм написал,че е лошо?Просто е възможно при изпълнение на упр. да се акцентира повече в/у седалището отколкото в/у бедрата и тогава нарастването и съотношението бедра-седалище да не е много пропорцинално.