ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.01.16
20:02

Днес умерено раздвижване с наличните тежести, с малко нежелание, но резултатът е важен. :)

11.01 бутащи
1. сумо клек с пудовката 4х12х25кг
2. лег с дъмбели 4х12х(2х15кг)
3. гоблет клек с пудовката 4х10х25кг (puke)
4. полулег с дъмбели 4х12х(2х15кг)
5. глутеус мост с крака на високо 50 см. 4х12
6. лег с раменен хват с дъмбели 4х10х(2х15кг)
7. глутеус ритници с ластик 4х15 всеки крак

Движение 4 км.

В неделя си купих комплекс ластици от Лидл, но днес ги върнах - големи боклуци са и почти неизползваеми, не се подлъгвайте.

11.01.16
22:47

казано от Queen Cobra на 11.01.16, 20:02:

комплекс ластици от Лидл,

Комплект? :)

12.01.16
08:59

казано от nervak на 11.01.16, 22:47:

казано от Queen Cobra на 11.01.16, 20:02:

комплекс ластици от Лидл,

Комплект? :)

Комплект- дълъг ластик, кръгъл и осморка. Има 3 различни типа- леко, средно и силно съпротивление. Взех си средно , защото нямаше силно. Дългият ласти е що-годе ок. Но кръглият и осморката не стават за нищо. Изобщо много странно се разтягат- със запъване някак. Все пак за 10 лв. толкова. ;)
От Кауфланд си взех един много читав- съвсем евтин е, 8 лв, но съм много доволна, много мек и разтеглив. Имам отдавна един Harbinger Humanix, но е адски дървен, съветавам ги двата. :)

12.01.16
11:31

12.01
Сън: 00.00 - 7.00

Уффф, редих пъзел (giggle) Страхотна зарибявка, нямам думи какво удоволствие и емоции. По-полезно от същото време пред компютъра. Изобщо не ми се заспиваше. Ама и сутринта не ми се ставаше.
Купих си най-гадната картинка - всико е с един цвят, за 2 дни само рамката сглобих. Нямам търпение да го наредя и да си взема нов.
Чакат ме и още няколко теста, но покрай коледа изоставих интелигентността. (mooning)

Храна:
- 3в1
- палачинката на Кобра
- ябълка, 5 какакови зърна  -отвикнах, много ми горчат (envy)
- кафе със сметана
- салата цвекло, морков, гулия, орехи, оризово олио, лимон + пилешко 100-150 гр. сварено
- 1 бонбон-лукче
- 1 голям банан
- 4 фил. Вита и Финес на принцеси с италианска извара 15% и яйца + гръцки йогурт 10% - 200 гр.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.01.16 19:38.

12.01.16
11:48

Ха, добро утро!!!
Открили, че няма пари и хората не са мотивирани! Пиоредното чудо на икономическата мисъл в БГ!
http://www.fermer.bg/сметната-палата-в-бабх-няма-предпоставки-за-ефективен-контрол—news15612.html

12.01.16
21:03

12.01
Без тренировка.
Движение за деня 5 км.
Пране, прахосмукачка.

Трябваше да повдигам днес, , поне малко ръки да раздвиже, но честно  казано ме домързя. Напрегнах се доста на работа - емоционално де, у нас разтоварих 1 час с пъзела и стана късно. По-нататък ще компенсираме.

13.01.16
10:42

Моя много близка приятелка роди миналата седмица. Чудех се каква е причината да не се похвали веднага и днес научавам, че детето е сериозно увредено -  9 месеца никой нищо не е разбрал, всеки път й казваха, че всичко е наред.
СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО ПРИ ПРЕГЛЕД  С НАЙ-ПРОСТ ЕХОГРАФ , КЪДЕТО ЩЕ РОДИ, НАУЧАВА, ЧЕ ДЕТЕТО Е УВРЕДЕНО И НЕ ОЧАКВАТ ДА СЕ РОДИ ЖИВО! ДВА ДНИ ПРЕДИ РАЖДАНЕ !!!  КАК ИЗОБЩО Е РОДИЛА - НЕ ЗНАМ.
СПИНА БИФИДА И 90% ХИДРОЦЕФАЛИЯ!
ВИЕ МОЖЕ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КАКВА НЕКАДЪРНА ИДИОТКА  ТРЯБВА ДА Е БИЛА ГИНЕКОЛОЖКАТА ПРИ КОЯТО СЕ СЛЕДИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ??!!!
АЗ ПРОСТО НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ!!!
Момиченцето диша самостоятелно и е жива вече 4 дена въпреки прогнозите.
Трябва да й се обадя, но просто не знам какво да й кажа...
.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.01.16 16:36.

13.01.16
10:51

Много съжалявам, това е ужасно...

Но правила ли е фетална морфология? Защото това е начинът да се установят подобен вид увреждания на по-ранен етап от бременността.. Обикновените гинеколози по принцип не са специалисти по фетална медицина, затова се правят тези изследвания - между 19 и 23та седмица и след това още веднъж, мисля, че 8 седмици по-късно. Доколкото знам, може да греша, такивс увреждания с обикновен ехограф, когато плодът е малък, не могат да се установят, затова се правят специални изследвания. Ако при феталната морфология се установят такива увреждания...следва, доколкото знам, комисия и изваждане на плода. Много родители са по-ужасени от това, отколкото от раждане на така увредено бебе.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.01.16 11:02.

13.01.16
11:03

казано от Queen Cobra на 13.01.16, 10:42:

...
Моя много близка приятелка роди миналата седмица. Чудех се каква е причината да не се похвали веднага и днес научавам, че детето е сериозно увредено -  9 месеца никой нищо не е разбрал, всеки път й казваха, че всичко е наред.
СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО ПРИ ПРЕГЛЕД  С НАЙ-ПРОСТ ЕХОГРАФ , КЪДЕТО ЩЕ РОДИ, НАУЧАВА, ЧЕ ДЕТЕТО Е УВРЕДЕНО И НЕ ОЧАКВАТ ДА СЕ РОДИ ЖИВО! ДВА ДНИ ПРЕДИ РАЖДАНЕ !!!  КАК ИЗОБЩО Е РОДИЛА - НЕ ЗНАМ.
СПИНА БИФИДА И 90% ХИДРОЦЕФАЛИЯ!
ВИЕ МОЖЕ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КАКВА НЕКАДЪРНА ИДИОТКА  ТРЯБВА ДА Е БИЛА ГИНЕКОЛОЖКАТА ПРИ КОЯТО СЕ СЛЕДИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ??!!!
АЗ ПРОСТО НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ!!!
Момиченцето диша самостоятелно и е жива вече 4 дена въпреки прогнозите.
Трябва да й се обадя, но просто не знам какво да й кажа...
.

Не съм лекар, а и не мога да преценя колко тежко е състоянието на детенцето, но мога да ти кажа, че при мен тренира детенце със спина бифида. Дъщеря е на мой колега, а майка й е председател на сдружението на СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ - БЪЛГАРИЯ. Чудеса направиха с това дете, никога не се предадоха. Имаше доста лоши прогнози за нея като бебе, а сега успява да ходи с патерици, първокласничка е и ТРЕНИРА, при което може да засрами доста нейни “нормални” връстници.. Усмивката й не слиза от лицето, невероятно положително същество.

13.01.16
11:05

Не знам, Карфичке. Тя си ходеше на някаква гинеколожка на ехограф. Защо не я е пратила на морфология, не знам.
Мисля, че грам не са й минавали подобни идеи. Тя е много религиозна, по-скоро се уповава на бог и на вярата си, не толкова на лекарите.  Последно търсеше по-евтина болница, защото се оказва, че искат по 50 лв на ден за престой, защото няма софиска регистрация, а и бебето беше преносено с десетина дни, трябваше да се роди по нова година и това не се покрива от касата.

13.01.16
11:07

Благодаря, Вик, ще прочета сериозно.

13.01.16
11:17

казано от Queen Cobra на 13.01.16, 11:07:

Благодаря, Вик, ще прочета сериозно.

Направо й дай контактите на Славея. Нека използва и моето име, макар да съм сигурен, че ще й обърнат 100% внимание и без това. Стискам палци!

13.01.16
11:23

Пратих ги веднага на сестра й, благодаря ти отново!

13.01.16
16:34

13.01
Сън: 22.45-7.00

Храна:
- 3в1
- юфка - ок. 70 гр. сурово с извара 15% - ок. 70 гр.
- нектар праскова 200 мл., 1 мандаринка
- палачинката на Кобра
- капучино с 1 захарче
- зеленчуци за супа варени + пилешко 100-150 гр. сварено
раздвижване
- салата цвекло, морков, гулия, лимон, оризово олио
- гръцки йогурт 10% + стевия - 200 гр.

Приятелката ми е с детенцето в първа градска в София. Дано да има добри новини.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 14.01.16 08:49.

13.01.16
18:47

Днес леко раздвижване с идеята утре да мина на зала, неочаквано така, в средата на седмицата. ;)

13.01 дърпащи
1. набиране надхват 4х5
2. суинг с пудовката 4х12х25кг
3. набиране подхват 4х5
4. едностранно гребане с пудовката 4х8х25кг
5. изтегляне до брадичката с пудовката 4х6х25кг
6. вдигане на крака от лег 4х12

Движение за деня 6 км.

14.01.16
11:55

14.01
Сън: 23.00-7.00

Малко е.

Храна:
- 2 фил. Финес, 200 гр. котидж , 1/2 авокадо
- ябълка, 3 мандаринки
- зеленчуци за супа варени + пилешко 100-150 гр. сварено, 1 двойна бисквита
- юфка с извара , 2 кифтета, 1 кибабчи пилешки ;)
- сметанов пудинг 200 гр.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.01.16 20:50.

14.01.16
19:08

Днес не отидох до залата, разбира се, оставям за неделя, както винаги. Въпреки това потренирах предоволно.
Стискайте ми палци утре на изследването за глаукома всичко да е наред (whew)

14.01
1. напади на място 3х10х(2х15кг) за всеки крак (nbad2) (nbadno)
2. лег с дъмбели 3х12х(2х15кг)
3. набиране подхват 3х5
4. р0мска тяга с дъмбели 3х10х(2х15кг)
5. полулег с дъмбели 3х12х(2х15кг)
6. обратно гребане на ТРХ от наклон назад 3х15
7. сумо клек с пудовката (тесен разкрач) 3х10х25кг
8. флайс от полулег 3х12х(2х10кг)
9. пикови повдигания за корем на ТРХ 3х8
10. раменна преса 3х10х(2х10кг)
11. крънчове некви 3х15
12. повдигане на ръце встрани с ластик 3х10

Движение 5 км.
Чистене- служебно 8-)

14.01.16
19:14

Някой от Търново?? Ще имам 2 часа за убиване точно по обед.

14.01.16
20:50

ХАахАХахахахах, това беше силно, честно :D :D :D :D :D :D

15.01.16
07:02

казано от satisfaction на 14.01.16, 20:50:

ХАахАХахахахах, това беше силно, честно :D :D :D :D :D :D

15.01.16
21:07

15.01
Сън: 22.00- преди 6.30

Малко нервно ми беше.

Храна:
- 3в1
- юфка с извара и 2 яйца
- палачинката на Кобра - банан, яйце, тиквено брашно, сметана
- 2 фил. Финес + 2 кебапчета и 1 кюфте пилешки, капучино от автомат
- сметанов пудинг 150 гр.

Без тренировка.
Движение ок. 7 км

15.01.16
21:24

Много постно днес, май никой не е проявил желание за двучасова среща по обед :D

16.01.16
08:57

Така е- постничко беше.
Ще опиша, ако на някой му е интересно.
И за себе си най-вече, ако забравя подробности, да се сещам тук.

Денят мина в сумарно 4 часа пътуване с влак, 4 часа престой по жп гарите, 2 часа влачене и ... 1 час преглед. Реших да не се прибирам при майка- да й обяснвам къде и защо съм ходила, пък и ще ее студено у нас, ще трябва да се свираме в дядовата ръкавичка.
Денят мина в безкрайна поредица прегрявания и измръзвания. За щастие времето в Търново беше изключително топло и си направих 4-5 км разходка по баирите, докато дойде време за прегледа.
Прибрах се към 9 вечерта и имах чувството, че са ме пребили.
И все пак си заслужаваше, защото изследването беше с 50% отстъпка- да живее ОФЕРТОМАТ :) .

Много точен доктор намерих- д-р Емил Николов, първият за 20 год, който говори свободно, не нарежда , не се кара, обяснява приятелски, съветва - просто човек. И си ми взе само парите по ваучера, нищо отгоре, има си откъде да дои :) Клиниката се казва УНИКЛИНИК  във Търново, сам работи доктора с малко пациенти, има си всички уреди за пълно и прецизно изследване на очите.

Първо да обясня какво е глаукома- хронична, дегенеративна патология, при която има загуба на ганглийни клетки на ретината и се развива атрофия на очния нерв. Вследствие на това се губи част от периферното, а след време – и централното зрение. Има различни форми. При нас е хроничната, която се съпровожда се в повишено вътреочно налягане.

Положението много по-добро, отколкото ме уплашиха в плевенската клиника.
Изненада ме докторът, защото за пръв път от години ми измери реални стойности на късогледство- 1 диотър по-ниско. И с машинка, и със стъкла. Навсякъде ме хвърлят на 4,50-4,75 диотър,  а реално е 1 надолу.
Оказа се , че и налягането в очите е в норма - 15 и 17, измерено и с томографа, и с пряко с уредчето. В Плевен ми дадоха резултат със 7 пункта по-висок, което е огромна разлика.

Правиха ми оптичната кохерентна томография. Всички показатели засега са в норма, с тенденция да се следи на 6 месеца.
Единият зъркел дава повече фира- по-късоглед, с по-високо налягане, с патология на нерва.
За съжаление майка ми ми е оставила в наследство само болестите си.
Както каза докторът:
“Глаукомата един ден ще дойде, но не се притеснявай, вече се лекува, не е като преди 50 год да ослепяват хората”.

Разбира се, крайно непрепоръчително е да вдигам тежести. Тежко е ок. 8-10 кг.
Аз като цяло се пазя от максимални опити и напъване. Разбира се, стандартните неща, които вдигам са 50-80 кг, което е доста повече от препоръчаното. За момента мисля, че няма пряка и непосредствена опасност, ако внимавам.
Но за в бъдеще трябва да проуча в дълбочина реално влиянието на упражненията върху очите. Ако имате достъп до някаква специализирана информация, ще се радвам да споделите.

16.01.16
09:38

Със специализирана информация не разполагам, но аз самият имам високо интраокулярно налягане ( заедно с други зрителни проблеми), и съм получавал същите насоки за тренировките с тежести. В началото ме беше страх, но от няколко години си тренирам без никакви задръжки или опасения, нямам оплаквания или влошаване. Та това е моят скромен опит.

п.с да добавя - една от най-добрите очни клиники (да не кажа най-добрата) е “Св. Петка” във Варна.

Мнението беше редактирано от Bro на 16.01.16 09:47.

16.01.16
09:59

Здравей!Благодаря за включването. Капеш ли нещо? Колко поддържаш налягане при теб?

При мен е наследствено, за съжаление се предава по женска линия предимно. Както казва докторът, докато сме млади, организмът компенсира , но след 40 год. възраст настъпват патологични изменения и болестта се развива.
Това “тежко” е много относително според мен. За средностатистическа жена 8-10 кг са тежко, аз тренирам 7-8 години и тази тежест не е предизвикателство за тялото ми.
Затова ми е важно да разбера научно самата тежест ли е критерии или физиологичните промени, които предизвиква или  нещо друго. 

Лекарите просто повтарят това, което са ги учили.
При майка ми, която  е на 60 год и вече е развила болестта, първо ограничението беше до 5 кг, сега е 2-3, да не се навежда, да не се напъва даже във WC. Не че 100% ако вдигне,/дръпне няколко пъти повече, ще стане нещо, но има някакъв риск от отлепване на ретината.

п.п.
Ходила съм в “Св. Петка” във Варна с майка ми преди 5-6 години, но тогава нямах притеснения от такова естество.
Не ми прави добро впечатление, е там гледат пациентите на кило,  като на конвейер.
Прави ми обаче отвратително впечатление факта, че навсякъде офталмолозите ПРЕПИСВАТ  експертизата от “Св. Петка”, дори ако не съвпада с настоящия преглед.
Търновският доктор беше единствения, който не фаворизира това изследване, а се водеше само от това, което открива на момента.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.01.16 10:03.

16.01.16
12:12

Погледнах медицинското заключение от миналата година - пневматичния тонометър е отчел 23.2 mm Hg, което всъщност е с 0.7 по-ниско от предишния път (преди 2 години). Капки специално за високото налягане не са ми били предписвани никога, най-вероятно поради факта, че нямам глаукома. Ползвал съм Tobrex и няколко други капки, но те са били предписани за други неща.
Относно ” Св. Петка” - преди беше семейна клиника, но в момента се разшириха доста и са наели много нови медицински лица, откъдето идва и тази масовост, която споменаваш. С новите лица съм нямал много вземане-даване, но доц. д-р Митов и д-р Филева, ако успееш да запишеш час съм сигурен, че няма да останеш разочарована. Още навремето, когато трябваше да се оперирам, от болницата в Тел Авив като разбраха, че сме от България и ни препоръчаха да се върнем и да посетим доцента.

16.01.16
18:33

А от какво си се оперирал, ако може да споделиш?
Ти си капал антибиотик за възпаление предполагам.

На мен ми предложи Монопрост (латанопрост) - даде ми мостра за 5 дни да пробвам с идеята, че налягането не е повишено, но не пречи да вземем мерки предварително. Ще помисля дали да ги пробвам. Всички капки за понижаване  съдържат латанопрост, но страничните ефекти изглеждат крайно неприятно:

МОНОПРОСТ съдържа макроголглицерол хидроксистеарат (производно на рициновото масло), който може да причини кожни реакции.
Постепенна промяна в цвета на очите, с повишаване количеството на кафявия пигмент в цветната част на окото, наречена ирис
Чести :
Зачервяване на очите;
Дразнене на окото (може да имате усещане за парене, “песъчинки”, сърбеж, щипене или чувство за чуждо тяло в окото);
Дразнене (възпаление) или нарушаване повърхността на окото, възпаление на клепачите (блефарит) и болка в окото.

Нечести:

Оток на клепачите, сухота в очите, възпаление или дразнене на повърхността на очите (кератит), замъглено зрение и конюнктивит;
  Кожен обрив.

Редки:
Възпаление на ириса, цветната част на окото (ирит/увеит),
оток на ретината (макуларен оток),
симптоми на оток или драскане/увреждане повърхността на окото,
оток в областта окото (периорбитален оток),
неправилна посока на растеж на миглите или допълнителен ред мигли;
Пациенти са съобщавали и за следните нежелани ефекти: събиране на течност в областта на цветната част на окото (киста на ириса), главоболие, замаяност, сърцебиене, мускулна болка, болка в ставите и развитие на вирусна инфекция на очите, причинена от херпес симплекс вирус (HSV).

Доц. Митов наистина е светило и покрай прегледите на майка ми знам,че всички останали просто дори не могат да му стигнат нивото. В Търново има филиал, но грам не са компетентни. Може би на лято ще отидем с майка ми до Варна - Злати, Веси, дръжте се :)

16.01.16
20:39

Dneс едно  мислих, а друго стана. В крайна сметка днес пълен релакс, цял ден гости и дремане.
Спокойно ми е, защото вече съм натренирала цялото тяло 2 пъти. А утре- нормална заличка.

16.01
Сън: 23.30-7.30

Пффф ...

Храна:
- 3в1
- юфка с извара и 1 яйце, 3 пилешки кебапчета
- капучино с 1 захарче
- водка 50-60 гр. - Руски стандарт (d) , мезенца- пушена рибка, пъстърмичка, суджуче ок. 50-60 гр.
- 1 пъстърва на скара, бяло вино ок. 150 мл.
- 4 големи мандарини

Без тренировка.
Движение - 1 км ;) (nstick)

17.01.16
14:20

17.01
Сън: 23.30- 7,30

Ами... редих пъзела. 3-4 часа някъде :)
Не знам защо всички колеги ми се смеят като им кажа, че редя пъзел. Голям зор е, да знаете. За цяла седмица е само на половина, все едно шия гоблен. Обаче така ми активира мозъка, направо е чудо.

Храна:

- 3в1
- 2 фил. Финес , 1/2 авокадо, 1 яйце, 3 пилешки кюфтета
- дом. пълнозърн. хлебче с масло - ок. 150гр.
- салата цвекло, морков, гулия, орехи, лимон, зехтин + маслени бисквити коледни (nbbq) 50 гр.
- гръцки йогурт 10% със стевия- 200 гр.

Няма да се ходи на зала днес, не ща да се мокря и мръзна на тоя брутален сняг.
Имам си всичко у нас, само желание трябва.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 18.01.16 11:50.

Ще взема и аз да си купя един пъзел значи, напоследък изтрещявам ... и cе чувствам непълноценно като не съм с приятеля ми, примерно, което е зле.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 17.01.16 14:48.

17.01.16
17:54

Пфф, добре, че не излязох- не спира да вали. Утре ще е малко приключение на път за работа.
Още по-добре, че в петък не реших да мина през Горна, защото днес нямаше да мога да се прибера.
РАЗБИРА СЕ - Варна -София , който минава през Горна,  ПАК Е ЗАКЪСАЛ (headbang), РАЗБИРА СЕ насред полето, разбира се за няколко часа и разбира се- без отопление (tmi) А само него съобщават, малките селски влакчета , които закъсват постоянно  и закъсняват с 2-3 часа- кучета ги яли.
Една съвсем прилична тренировка- е, малко лека, но утре пак.

17.01 комплексна

1. набиране надхват 3х5
2. суинг с пудовка 3х15х25кг
3. лицеви опори 3х12
4. напади на място с щанга 3х10х30кг всеки крак (nbad)
5. едностранно гребане с пудовка 3х8х25кг всяка ръка
6. изтегляне до брадичката с пудовка 3х6х25кг
7. преден клек с обръщане 3х10х30кг (nbadno)
8. лицеви опори раменен хват 3х10
9. повдигане на крака от лег 3х15
10. набиране подхват 3х5
11. флайс от лег 3х12х(2х10кг)
12. р0мска тяга с пудовка различен разкрач 3х15х25кг
13. раменна преса на Арнолд 3х10х(2х10к)

Движение- няма.
Голямото чистене, голямото готвене (swear)

18.01.16
13:27

18.01
Сън: 22.00 - 7.00

Храна:
- 3в1
- 2 фил. Финес с  извара 80 гр. и яйце на принцеси
- пикливо кафе със сметана 1 захарче
- свинско на тиган 100 гр. сготвено + 1 варен картоф с оризово олио и 4-5 маслини
- 10 kaкаови зърна с 2 парчета черен шоколад 75% - перфектна комбинация (nlove4)
- 3 маслени бисквити 30 гр.
раздвижване
- салата цвекло, морков, гулия, орехи, лимон, оризово олио
- печена телешка кайма 100 гр. , дом. пълнозърн. хлебче ок. 100 гр. , салата “Снежанка”  - няк. лъжици

Горна Оряховица вчера по същото време.
Самият център, площад “Г. Измирлиев”
и една централна улица- неразпознаема малко ;)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.01.16 09:00.

18.01.16
20:23

За днес леко раздвижване и ръкомаханиье, да не спадне бицагата.

18.01 ръце, рамене и корем

1. бицепсово сгъване с дъмбели 3х10х(2х10кг)
2. лег с раменен хват с дъмбели 3х15х(2х10кг)
3. едностранна раменна преса 3х10х10кг всяка ръка
4. бицепсово сгъване с лост 3х15х15кг
5. френско разгъване от лег с лост  3х15х15кг
6. хеликоптер различен хват 3х15х15кг
7. крънчове с пляскане 3х15
8. повдигане на крака с възглавници (вместо шв.топка) 3х10
9. ритник с изпънат крак встрани и назад от колянна опора 3х20 всяка страна
10. повдигане на ръце напред с ластик 3х10
11. повдигане на ръце встрани 3х10
12. фейс пул с ластик 3х15

Движение за деня 3км.
Пране. (muscle)

19.01.16
14:49

19.01
Сън : 00.00 - 7.00
Без коментар (tmi)

Храна:
- 3в1
- 2 фил. Финес с извара 80 гр. и яйце на принцеса
- свинско на тиган 100 гр. сготвено + 2 варени картофа, оризово олио, 5-6 маслини
- пикливо кафе със сметана и 1 захарче
- печена телешка кайма 200 гр. сурово, дом. пълнозърнесто хлебче 60-70 гр., салата цвекло, моркови, гулия, орехи, лимон, оризово олио
- 1 фил. Финес и салата “Снежанка”, 3 биквити 30 гр.

Без тренировка.
Движение за деня 6 км. Опит за падане :)

Понякога пия чай без захар и дъвча доста дъвки, но не ги вписвам, защото нямат хранителни вещества ;)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.01.16 09:43.

20.01.16
12:42

20.01
Сън: 22.00-6.45
И по-добре може.

Храна:
- 3в1
- палачинка (яйце, тиквено брашно, сметана и какао), слабо кафе със сметана и 1 захарче
- 10 какаови зърна + парче черен шоколад 20 гр.
- 2 фил. Финес с извара 90 гр. и яйце на принцеса
- 1 ябълка
раздвижване
- свинско на тиган 100 гр. сготвено + боб с лютеница 200 гр. сготвено
- 6 бр. бисквити 60 гр.

Днес нещо напрегнато в службата така.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.01.16 08:52.

Ако наистина дъвчеш доста дъвки, а и ако са сладки на вкус, смятам, че ще ти е любопитно да разучиш повече темата.
Интересно е.

С телефон съм сега и не мога да ти приложа четива, но има доста. :)

20.01.16
16:04

Ами сладки са , разбира се. Не се притеснявам особено, няколко милиграма подсладител няма да ме съборят. В една доза протеин или аминокиселини има доста повече.

Б.Р.

20.01.16
16:10

дъвча доста дъвки, но не ги вписвам, защото нямат хранителни вещества

Взе ми думите от устата (клавиатурата). :D
Аз също по цял ден дъвча дъвки, но не ги вписвам. (wasntme)

20.01.16
19:57

Днес нямах никакъв ищах за тренировка. Както 2 седмици дремах на работа и теглих филми, сега ще ме скапят с глупости. Не че кой знае какво има за правене, но  да го направим по-трудно, отколкото трябва...
Много мразя да работя с хора, много ме изморява психически, а сега точно това ще правя следващите дни, направо изпушвам. Аз съм си темерут, искам само да си пиша на бюро и да не ми се налага да говоря с началници.

Не се разходих на обед, голям лед и студ и прецених, че не е разумно да рискувам.
Все пак раздвижих леко, че трябва да се поддържа някаква активност.

20.01. бутащи
1. сумо клек с пудовка 10х10х25кг в супер серия с
2. лицеви опори 10х10
3. глутеус мост с крака на високо 4х12 в супер серия с
4. флайс от лег 4х12х(2х10кг)

Движение 2.5 км

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.01.16 08:52.

21.01.16
11:56

21.01
Сън: 22.30- 7.00

Малка пауза в 3,45 да пия 1 парацетамол заради менструални спазми и после откъртих. Сега всичко е Ок.

Храна:
- 3в1
- 2 порязаници ръжен хляб + 125 гр. моцарела запечени
- 10 какаови зърна + парче черен шоколад 10-15 гр.
- 3в1, парченце домашен кекс ок. 50 гр.
- свинско на тиган 100 гр. сготвено + 2 сварени картофа ок. 200 гр. с 1 лъж. майонеза
- боб с лютеница 200 гр. + 2 свински кюфтета 120 г. сурову

Брех, днеска мускулна треска.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.01.16 18:49.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1