Пара па па па, Петък е! Тази седмица просто се изниза супер скоростно...
Ще се мърда след малко да се видя с приятелки на по винце (sun)
ХРАНА
1. последните 3 малки филийки царевичен хляб(препечен) с 1/2 авокадо и сиренце отгоре; кафе
2. 2 мандарини
3. кашкавал на фурна (ок.200гр), туршия, по-малко от 100гр печена тиква (подсладена)
4. към 150гр общо извара с кис.мляко
5. 2 яйца на очи с няколко капки зехтин , 2 лъжици кис.мляко, сиренеце, 2 ч.л. крема сирене; салата китайско зеле, цвекло и морков овкусена с лимон и зехтин
ТРЕНИРОВКА - Долна част (дърпащи)
1. 7мин вело
2. Бедрено сгъване с 5кг (общо) тежест на краката на пейката - 4х20
3. Глутеус мост с 10кг диск - 3х18
4. Глутеус мост на един крак - 3х15 всеки крак
5. Глутеус ритник с тежест 2.5кг на всеки крак - 3х20 в СС със 6.
6. Разтваряне на крака в страни за абдуктор - 3х20
7. Повдигане за прасец с 12.5кг - 3х15
8. Коремни преси с 10кг диск - 3х20
9. Повдигане на краката от лег с тежести на глезените - 3х20
10. Повдигане на краката на стенд с усукване - 3х20
11. Планк - 1мин и 44сек
12. Коремни преси ръка към срещуположен крак - 3х40
Исках да направя бедреното сгъване с дъмбел, както го видях от дневника на Мила, но нещо не успях, все ми се изсулваше...Ще го мъча пак др път. Тъй е, работим с наличното :D Повисях си малко и за заздравяване на хвата, но за сега малко издържам, ще се работи и над това. Иначе ми излезе пак топче на китката (до сега поне 3 пъти съм имала) и дано не ми създава проблеми!
Ами да ви пожелая страхотна петък вечер и наздраве от мен ;)
Към вчера добавям салата от спанак, айсберг, рукола, сирене халуми (запечено), сушени домати, 2 чаши вино, 2 чаши просеко
————————————————————————————————————————————————————————————————
Днес съботно - почивка! Разходих се стабилно навън в компанията на кученцето Айра, любим човек и приятели :) И най-хубавото е, че Айра ще ми гостува следващата седмица, а тя е най-милото и послушно куче, което съм виждала (inlove)
ХРАНА
1. 40гр овесени ядки, 280мл прясно мляко, чиа, слънчо семки, 20гр бадеми, 20гр мед; кафе
2. пуешко на барбекю (ок.150-200гр) с печени зеленчуци; 1 малка чаша сангрия; кафе
3. 100гр кис.мляко с канела и малко семки
4. 200гр пилешко бяло месо печено на фурна с броколи и моркови, малко сирене
Тази вечер с Айра си почиваме като тя си похърква сладко до мен, силно се надявам да не го прави докато спя :D
Днес по план беше почивен ден. Мислих си дали да не спретна някаква активност в къщи, но всичко в мен крещеше “Почивай!”
Така и направих, почти само в къщи с Айра, която спи ненормално много. Няма да ви лъжа, че съня ми беше доста разпокъсан, за бога това куче хърка като баща ми :D Днес обаче съм се подготвила с тапи за уши!
Преглеждах скоро принципите на въглехидратната ротация и обмислям да я пробвам в най-скоро време.
Тази седмица съм втора смяна, съответно тренировките ще са преди обед, като има възможност тренировката от вторник да се наложи да я направя в сряда...Дали ще успея да възстановя за тази в петък? Хмммм ще видим.
ХРАНА
1. 40гр овесени ядки с 280мл прясно мляко, 10гр чиа, малко пчелен прашец, 20гр мед; кафе
2. боб със зеле 220гр
3. капучино; 150гр кис.мляко с лъжица извара и 1 ябълка
4. 3 сърмички зелеви около 200гр
5. 1с.л. извара (едвам опазена от тази гладница); 200мл прясно мляко с лъжица какао
Днес след тренировката енергията ми спадна, спи ми се цял ден и ми се яде сладко :D Пфууу, все още държа фронта амааа...не е честно така :) А нещо като си погледна лицето ми се струва че пак съм направила бузи и лека гушка ми се е заформила (dull)
И за да ми е сито дълго време на вечеря си взех не една, а две салати(от които остана целината) в комбинация със свинското, но все още си мисля за нещо сладичко...
ТРЕНИРОВКА - Горна част (бутащи)
1. 5мин кростренажор + загрявка стави
2. Лежанка - 4х12х20кг
3. Избутване на 5кг дъмбели от пейка с наклон - 3х15
4. Раменни преси с дъмбели 5кг - 3х12
5. Повдигане на ръце в страни с 4кг - 3х10
6. Разгъване за трицепс с 10кг диск - 3х12
7. Кофички на пейка - 3х15
8. Стреч
ХРАНА
1. 1 ябълка; 2 оризовки, 125гр моцарела, 3 чери домата и 1/3 краставица; кафе
2. Свинско с бамя (месото към 80гр); туршия; кафе
3. около 150-200гр свинско печено, общо към 250гр трицветна салата (цвекло, морков, целина с дресинг, сусам и стафиди)
Така погледнато не е много храната, но не ми се иска да се предам на сладкото. Снощи поне ми беше по-пълноценен съня, спах си с тапи за уши и не чувах хъркането на кучето :D А тя си е доста кротка и ме оставя да спя до когато искам :)
2 часа до приключване на работния ден...Айде със здраве ;)
Привет групичка!
Днес трябваше да има тренировка, но нямаааа. Ходих като придружител на България търси талант и съответно утре ще наваксвам. Ще трябва да направя 3 последователни дни фитнес, но после ще възстановявам събота и неделя :) Та днес скромно отчетче:
ХРАНА
1. 1 геврек със сусам, средно капучино ( по път към кастингите)
2. няколко парчета ябълка и 1 чай с малко ликьор вътре (wasntme)
3. пилешко бутче, около 100 гр варени картофи; зелена салата с чери и краставица, балсамико и зехтин
4. 1 грейпфрут
5. 1 омлет (от който махнах сиренето, че беше доста солено); малко извара с кисело мляко и едно парче млечна баница (виновна съм по всички обвинения)
Странен глад ме гони въпреки че свърши МЦ, за сега си угаждам сякаш, но това не може да продължава много време! Втора смяна на работа винаги ме е карала да ям повече, не знам защо...
Хайде лека ;)
Значиии стигнах до заключението, че ще си почина до края на тази седмица от тренировки, защото усещам, че имам нужда от почивка. Тялото ми просто си го иска :) За сметка на това пък имам мисията да си изчистя вече храната както трябва и да вляза в релси. Имаше момент, в който разни сладки, пакетирани боклуци не ме изкушаваха, но нещо последните месеци не отричам , че си се изкушавам. И ми се иска да си вляза в старите релси :) Ще стане, аз съм търпелива!
Та до края на седмицата от мен очаквайте само отчета за храненето, но всеки ден ще вкарвам някаква леко раздвижване в къщи, че и психиката да ми е спокойна(знам как ще ми повлияе психически да не тренирам няколко дни).
ХРАНА
1. 1 ябълка; 2 оризовки с 125гр моцарела, 2 чери домата и 1/3 краставица; кафе
2. 1 морков; 150гр (сурово) императорски ориз с масло и сол, 2 сварени яйца; 2 чери доматчета
3. 2 моркова
4. 220гр телешко печено + 1/3 глава карфиол на фурна (това изядено на два пъти); шопска салата
5. 300гр кис.мляко 3.6% с малко слънчогледови семки
1430ккал (без зеленчуците) В 117 Б 109 М 56
Раздвижване:
30 клека СТ
3х20 Хип тръст
Мнението беше редактирано от Sanya на 13.01.16 23:03.
Естествено, за да ми е мирна главата направих леко раздвижване ;) Разполагам с един ластик и го използвах, въпреки че далеч не ме натоварва както свободните тежести. Но все пак казах, че ще почивам, така че това го смятам като разтоварваща тренировка :)
3 кръга:
10 лицеви опори
С ластик:
10 Повдигане на ръце напред с длани нагоре
10 Раменни преси
10 Повдигане на ръце в страни
10 Бицепсово сгъване
10 Кик бек
15 Хоризонтално гребане с ластик от седеж
3 кръга:
20 V-преса
30 Руско извиване
1мин планк
Хубав ден на всички! (sun)
ХРАНА (до сега)
1. 200гр кис.мляко с чиа, слънчогледови семки, какао, стевия; 1 оризовка, 1/2 авокадо и натрошено сирене отгоре; кафе
2. пиле със зеле; към 20гр извара
3. микс ядки ( бадеми, кашу, лешници, черни стафиди) около 50гр за целия ден; нес кафе със суха сметана
4. 50гр сладки картофи + 100гр карфиол на фурна с малко зехтин, натрошено сирене (30-40гр), 1 свинско шипче (около 60гр)
5. обмислям скоро да хапна кисело мляко
към 1400ккал (без 5.) В 88 / Б 67 / М 88
Днес нямам наяждане, явно все ям нещо, което не ме засища достатъчно...Калориите си ги следя нарочно, за да видя до колко ги докарвам ако ям докато вече не съм гладна. Съответно до края на вечерта търпи едит :D Не ги смятам при всяко ядене, а просто накрая дърпам чертата ;)
Прави ми се нещо различно тази вечер след работа...Ще го мисля ...
Айде със здраве ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 14.01.16 19:30.
15.01.2016 - Петък
Без раздвижване.
Малко драми на работа, от които имах нужда от валериан...Успокоиха се нещата де, надявам се и за напред ;)
ХРАНА
1. 4 малки палачинки ( 2 яйца, брашно от тиквени семки, канела, малко мляко, сода, 1 ч.л. захар, зехтин); 250мл прясно мляко; кафе
2. 2 оризовки намазани обилно с извара с подправки и зехтин, 1/2 авокадо, 100гр кис.мляко
3. свинска пържола филе с гъбен сос и картофено пюре (от което хапнах 1/3); салата зеле и моркови
4. 1/2 кофичка кис.мляко
По бегли изчисления съм около 1500-600ккал
Въпреки че беше Петък нещо нямах желание за излизане, странна апатия ме е обвзела тази седмица...
Реших, че ще спестявам, за да пътувам повече тази година и затова ще се постарая да не правя безсмислени разходи ;)
Днес си поспах до 9, станахме с кучето на разходка, но тя нещо не се кефи на времето и като си свърши работата бегом в къщи :D Правих си овесени мъфини за закуска (за тях по-късно) и докато се пекат раздвижих лего ;)
Спокойна и приятна Събота на всички!!! (coffee) (F) (nmuchfun)
В това време имах две опции - да стоя в къщи с Айра и да лежкуним или да се разтъпча в някои мол. Еми избрах второто, че нали сега намаленията са ударили тавана. Шал, шапка и обувки са новите придобивки, както и буркан с лешников тахан. Предполагах, че е много вкусен заради множеството възхвали във форума, обаче той наистина се оказа уникален (inlove) Дано успея да го ям с мярка, защото не е и от най-евтините храни...Днес ми пристигна и протеина с банан и стевия на My protein (sun)
Иначе последен ден на Айра при мен...Как ще ми липсва това същество.... ;(
ХРАНА
1. 4 мъфина с овесени ядки; капучино
2. 200гр нахут от буркан със сол, зехтин и лимонов сок, 60гр моцарела; 250гр карфиол на фурна
3. навън - капучино; 1 ч.л. лешников тахан
4. доза протеин; 1 мандарина; 1/2 порция пиле със зеле (останало от преден ден); 2 мъфина
Мъфините:
2 яйца
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
стевия (на вкус)
3 ч.ч. фини овесени ядки
1 ч.л. канела
2ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
белен слънчоглед за поръсване отгоре
От получената смес излизат около 15 мъфина ;)
Днес малко тъжен ден, защото трябваше да върна Айра при собствениците й...Признавам че пророних сълзи ;( Сега ми е някак празно в къщи, но знам че ще имам възможност пак да си я взимам на гости. Знаете, че повечето хора утешават мъката с храна :D и аз си позволих да си хапна каквото ми се хапваше днес - 1 парче печен чийзкейк следобед и спагети за вечеря ;)
Деня половината премина в излежаване, а другата половина в срещи с приятели. Навън от снежна приказка днес преминаваше към кишавица, а утре предусещам ледена пързалка... Но добре облечена навън си беше приятно ;) Успях и да се раздвижа в къщи.
Почивката ми от фитнес свърши, от утре се връщам отново в залата ;)
ХРАНА
1. 2 пр. филии хляб 101 зърна, намазани с крема сирене и свинско пушено филе; краставичка
2. 3-4 ч.л. лешников тахан; 2 с.л. домашен хумус; 150гр пилешко филе запечено на тиган, малко туршия
3. печен чийзкейк и капучино навън (Фабрика Дъга (h) )
4. спагети със сос от чери домати, пресен босилек и моцарела (вкусотияяя)
5. доза протеин (банан със стевия) с 200мл прясно мляко
Раздвижването:
3 кръга
10 лицеви опори
25 коремни преси
25 клека СТ
30 напади (редуващи)
50 Джъмпинг Джак
60сек “столче” на стена
3 кръга
20 на всяка страна Извивки в страни с ластик
10 Бицепсово сгъване с ластик
10 Кик бек с ластик
Снимков ъпдейт - развитието на задните части :D плюс селфи ала “готова за ледената епоха”
Мнението беше редактирано от Sanya на 17.01.16 22:39.
Бързам да запиша тренировката докато не забравя нещо, че последно време хич не записвам в тефтера. Не бързам с качване на тежестите, защото бързата работа е срам за майстора, виждам че като реша да кача и почва да ми куца техниката. Пък и в крайна сметка не целя нищо друго освен здраве и като се погледна в огледалото да харесвам тялото си ;)
ХРАНА
1. доза протеин с 200мл мляко; 1 пр.филия хляб с домашен хумус; кафе
2. 1 маслена сладка (имен ден); 1 банан
3. сирене по тракийски (май) - сирене, чушка, лук, св.филе, яйце, олио и червен пипер (мазничко си беше) в гювече и салата цвеко, морков и целина; кафе
4. общо 150гр извара с кисело мляко; шепа орехи; кафе (разтворимо)
5. останалите от вчера пилешки гърди на тиган; краставица; домашен хумус
6. 3 ч.л. лешников тахан, 100гр кис.мляко, няколко орехчета
*Снощи правих протеиновите бонбони (на Рони рецептата) и днес сутринта пробвах един. Само че аз ги правих с протеин банан и затова добавих и какао и стевия в рецептата. Получиха се леко горчиви бонбонки, наподобяващи шоколад 80%. ОБАЧЕ не знам какво съм оплескала, но след като ги извадих от камерата и ги оставих в хладилника на края на деня се бяха втечнили отново :D Явно трябва да ги ям наведнъж!
1. Скачане на въже + загрявка на стави + няколко загряващи упражнения с 2кг гири
2. Повдигане на щанга от лег - 4х12х20кг
3. Флайс под наклон с 5кг дъмбели - 3х15
4. Избутване на 7.5кг дъмбели от пейка под наклон - 3х8
5. Хибридни Арнолд преси с 4кг гири - 3х12
6. Повдигане на 5кг диск над глава - 3х15
7. Разгъване на 10кг диск за трицепс зад врат - 3х12
8. Кик бек с 5кг дъмбел - 3х10
За завършек:
3 кръга от
10 бърпита
30 Джъмпинг Джак
30 Планински катерач
Мнението беше редактирано от Sanya на 18.01.16 21:49.
Много студено бе! Направо не си чувствам крайниците и при минимално стоене навън... Къде е още лятото ехееей :(
Супер тренировка се получи, задните части още горят (giggle)
ХРАНА
1. 2 пр.филийки пълн.хляб с крема сирене; към 50гр домашен хумус
2. 3 малко мандаринки; шепа орехи
3. пържена пъстърва (цяла); малко краставица и домат; салата зеле със зехтин и балсамико
4. 200гр кис.мляко с чиа и 1/2 банан; 2 обикновени бисквити
5. 200мл мляко; омлет от 2 яйца със сирене; краставица; 60гр моцарела; няколко хапки хляб (мааалко преядох тук)
ТЕЧНОСТИ: 1 чай; 2 кафета; вода (до сега) 1.8л
ДОБАВКИ: 2xОмега-3 1000mg; 1xВит. Д 1000IU; 1xMagnesium 250mg; Вит.С 200mg
ТРЕНИРОВКА - Долна част (Бутащи)
1. 7мин вело + загрявка стави
2. Клек с лост - 4х15х20кг
3. Напади, статични - 4х15х15кг
4. Хип тръст със СТ - 3х15
5. Плие с 15кг дъмбел - 3х15
6. Коремни преси с 5кг тежест - 3х20
7. “Колело” с 2.5кг тежест на всеки крак - 3х40
8. Катерач тип “колене към лакти” - 3х30
9. 20 мин интервално на велоергометър
Мнението беше редактирано от Sanya на 26.01.16 19:27.
П.П. От два-три ден усещам, че коленете ме болят...Не мога да кажа, че е толкова болка, колкото напрежение при ежедневните движения. Не мисля, че се усеща по време на тренировка, но определено ми прави впечатление по време на работа. На какво може да се дължи, идеи?
За вчера - 20.01.2016
ХРАНА:
1. пр.филия пълн.хляб с 1/2 авокадо и сирене; 2-3 ч.л. от кис.мляко с чиа и мед
2. 3 мандаринки; шепа орехи
3. свински джолан с гарнитура печени картофи и ориз; салата цвекло, морков и целина
4. общо 150гр кис.мляко с извара и чиа
5. навън - телешки кебапчета с топ.сирене и сушени домати + айсберг със някакъв сос + арабска питка; няколко хапки от бананова торта
ТЕЧНОСТИ: към 2л вода; 2 кафета; 1 чай мента; към 500мл червено вино (wasntme)
Добър завършек на вечерта, наваксвахме с приятелки на по вино и вечеря след работа.
Мускулна треска стабилно на дупето, напрежението в колената май е поотминало ;)
Още малко и идва уикенда, направо не мога да повярвам колко бързо се изниза тази седмица :x
Снимка: градски транспорт София при -17 градуса (swear) - стъклото е замръзнало от вътре
Мнението беше редактирано от Sanya на 21.01.16 07:51.
Привет ескимосчета! (при тези температури...)
Днес ставането ми беше изключително трудно и като цяло последно време 8 часа сън не ми достигат. Като се върна вечерта в къщи пък съм още по-голям парцал и нямам воля за нищо (една пералня ме мързи да пусна). Ако приемем, че трябва да си слушам тялото, то казва “Искам да ям и да спя!” :D Храна си му давам колкото иска, но взема да се опитам и по-рано да си лягам...Сигурно всичко се осланя на ниските температури, като мечките изпадам в летаргия :D
ХРАНА
1. 1 1/2 пр.филия с 1/2 авокадо и сиренце отгоре
2. доза протеин с 200мл мляко
3. задушен език със сос от домати, морков, лук; салата маруля, краставица, домат, маслини и плочка сирене (недоядена); 1 филия хляб
4. 2 с.л. кис.мляко с чиа + 2 с.л. извара + 1 ч.л. лешников тахан (всичко на бъркоч); грейпфрут
5. 2 яйца на очи без мазнина; салата цвекло, морков, 50гр сирене, лимон и зехтин; 2 протеинови бонбона (от онея дето ги втечних :D )
6. 3ч.л. лешников тахан
ТЕЧНОСТИ: 1.8л вода до сега; 1 чай мента; 2 кафета
ТРЕНИРОВКА - Горна част (дърпащи)
1. 5мин кростренажор + загрявка на стави
2. 1 и половина асистирани набирания (това беше забавно)
3. Гребане със щанга - 2х15х10кг; 2х12х15кг
4. Гребане с 10кг дъмбел - 3х10
5. Мъртва тяга - 4х15х20кг
6. Супермен - 3х20 (опитах с 2кг гири, ама нещо трудно отлепях)
7. Бицепсово сгъване на прав лост - 3х12х10кг
8. Концентрично бицепсово сгъване с 5кг дъмбел - 3х12
9. 15мин пътека под наклон 8 със средна скорост 5.7км/ч
Трябва да си купя ластик, с който да си правя асистираното набиране, че намерих в залата един, който трябваше да го завързвам и бях на косъм да се осакатя... :)
Туй то за сега. Вече се отдавам на почивка ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 22.01.16 07:31.
И аз съм туккк! ;)
ХРАНА
1. палачинка от 1 яйце, доза протеин с вкус банан, малко микс семена, намазана с лешников тахан и малко мед
2. шепа ядки микс (бадем, кашу, лешник, черни стафиди)
3. пилешко бяло месо с гъбен сос (доста мазно затова само пилето изядох); сварен карфиол с малко сол и зехтин; салата цвекло, морков и целина
5. 1/2 от пилешки гърди печени на тиган; сварен карфиол със сол и зехтин; малко сиренце
ТЕЧНОСТИ: до тук 2л вода; 2 кафета; 1 чай мента; предстои червено вино (wasntme)
1. 5мин вело + загрявка стави
2. Бедрено сгъване с 2х2.5кг тежест на краката и 3 кг гира - 3х15
4. Глутеус ритник с 2.5кг тежест на крака - 3х20
5. Глутеус мост с 10кг диск - 3х20
6. Глутеус мост на един крак (опорния на пейка) - 3х20
7. Повдигане за прасец със щанга - 1х15кг; 2х20кг
8. Коремни преси на пейка - 3х20
9. Повдигане на краката от легнало положение с тежести на краката - 3х15
10. Коремни преси тип “ръка към срещуположен крак” - 3х20
11. 15мин интервално кардио на вело
Ами отворих си една бутилка червено вино и мисля релаксирайки да си пийна :) Много мисли тези дни, малко равносметки и като цяло съм в лека меланхолия. Да го кажем така - не ми е най-щастливия период и търся причините да се чувствам така.
Кантара ми последно време показва 54кг, но определено не съм се обезпокоила и не мисля че изглеждам зле. Това не е причината за начина, по който се чувствам. За първи път мисля, че не се филмирам от цифрите на кантара - Success! :D
Надявам се да прекарате една хубава петък вечер! Наздраве ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 26.01.16 19:26.
22.01.16
21:16
На снимката ти има само 3 неща (чаша, бутилка, лап топ), а ми стана едно такова уютно :) Супер, малко релакс и разтоварване за петък :)
При това чаша с голяма вместимост :D Не знам дали е от времето, но сякаш тези 3 неща са ми напълно достатъчни (sun)
22.01.16
21:55
Аз само такива чаши имам вкъщи :D
Вчерашния ден го пропуснах, но без това нямаше нещо интересно. Храната беше сравнително добра, но завърших грозно с подялбата на една мелба (blush)
Днес раздвижих малко в къщи, което мисля да ми стане традиция уикенда освен останалите 4 тренировки през седмицата. Храната обаче днес...не че е зле като качество, но оскъдна и с прегладнявания....Та тъй:
ХРАНА
1. 2 бъркани яйца със сирене; пуешко филе към 50гр; моркови
2. печена тиква; капучино
3. 3 мънички пр.филии ръжен хляб; извара; варен карфиол със сол и зехтин
4. 500гр кис.мляко - 1/2 с ягоди, мед, извара и канела; 1/2 с с.л. лешников тахан, семки и стевия = тежко ми е, ама ми беше вкусно
ТЕЧНОСТИ: вода ?? (малко, ще наваксам); 1 зелен чай
РАЗДВИЖВАНЕ:
3 кръга:
30 Jumping Jacks
12 push-ups
30 high knees
8 burpees
30 bicycle crunches
10 jump squats
30 Jumping JAcks
25 high knees
1min wall sit
Почивка - 1 мин между кръговете
Коремни преси на стол - 3х20
П.П. Да спомена, че вчера си изпълних желанието да си направя за закуска солени мъфини и затова пробвах рецептата на Рони за царевични мъфини. Понеже нямах маслини сложих извара и сирене и малко семки отгоре. Получиха се толкова вкусни, че почти ги изядох още вчера :D Прилагам снимка още топли, парещи ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 24.01.16 20:46.
Нова седмица, нов късмет (sun)
ХРАНА
1. 160гр кис.мляко, 100гр извара, 1 с.л. лешников тахан, 10гр чиа, микс семена и стевия; 1 варено яйце
2. свинска пържола с топено сирене и гъби; салата зеле и моркови овкусена с олио, оцет и сол
3. 2 моркова; 1 варено яйце
4. свинско (100гр) с прясно зеле на фурна
5. 200мл прясно мляко
ТЕЧНОСТИ: вода 2л; 2 кафета; 1 чай мента
1. Лицеви опори - 12; 10; 10
2. Избутване на щанга от тилен лег - 15х15кг; 2х12х20кг; 10х22.5кг
3. Избутване на дъмбели от пейка под наклон - 15х(2х5кг); 2х10х(2х7.5кг)
4. Раменна преса - 15х(2х4кг); 2х12х(2х5кг)
5. Повдигане на диск над глава - 2х15х5кг; 1х10х7.5кг
6. Кик бек с 5кг дъмбел - 3х12
7. Интервално кардио на кростренажор - 20мин
Почнах въглехидратната ротация. Ден 1 - НВД до тук много добре ;) Мисля да го карам по схемата 1-2-2-3 (1 - НВД; 2- РБД; 3 - ВВД). Усещам едно омазняване в коремната област и не съм доволна, затова ще видя как ще ми се отрази таз ротация :)
Айде хораааа, лека вечер :*
Мнението беше редактирано от Sanya на 26.01.16 19:25.
Хванах 10тина минути свободно време, тъкмо да се отчета за днес ;)
ХРАНА
1. 300гр кис.мляко, 60гр ягоди, 2гр какао, канела, стевия и микс семена
2. 2 пържени кюфтета; салата морков и целина; 250гр таратор - на стола
4. 1 ябълка; 1 морков
5. телешко печено 150гр; сладък картоф печен 100гр; краставица и домат
6. 100гр извара с 1 ч.л. мед
ТЕЧНОСТИ: 2л вода ; 1 капучино; 1 кафе; 1 чай
ТРЕНИРОВКА - Долна част (бутащи)
1. загрявка с Jumping Jack + High knees + Butt kicks + Mummy kicks
2. Клек с щанга - 1х15х20кг; 1х12х22.5кг; 1х10х25кг
3. Български клек СТ - 3х15 на всеки крак ( за първи път го правя)
4. Плие с 15кг дъмбел - 3х15
5. Хип тръстър СТ - 3х20
6. Къси коремни - 3х20
7. Извивки в страни лакът към коляно с 2.5кг тежест на крака - 3х20 за всяка страна
8. Повдигане на краката на стенд с тежест на краката - 3х15
9. 15мин интервално вело
Мнооого добра тренировка стана, интензивна, задъхваща, изпотих се доволно. При положение, че зимата потенето ми е почти мисия невъзможна, това си трябва да се отбележи :D
Втора смяна съм тази седмица и общо взето понеже храната ми е планирана, трудно мога да се отклоня от режима...Дано се запази тенденцията и уикенда, че и другата седмица ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 27.01.16 10:26.
Привет, привет (F)
Днес почивен от тренировка ден, със стабилна мускулна треска на задните части, бедрата и най-вече вътрешната част, както и на ръцете. Доволно има!
ХРАНА
1. 2 филии ръжен хляб с лешников тахан, 3 ягоди, 200мл прясно мляко 3.6%
2. Супа от броколи; 50гр сирене рикота; 1 филия ръжен хляб
4. 2 моркова; 200гр нахут от буркан с 50гр сирене, зехтин и копър; салата цвекло, морков, целина
5. 130гр кашкавал на фурна; 200гр кис.мляко
ТЕЧНОСТИ: над 2л вода; 2 кафета; 1 чай мента
Мнението беше редактирано от Sanya на 27.01.16 20:51.
Днес високовъглехидратен ден! Тези въглехидрати, от които толкова ме е страх сега са накуп и ми е малко шаш :D Но пък добре се чувствам и някак по-сита...Позволих си да ям и сладко (боклучаво), защото ...ами просто ми се ядеше (wasntme) . Първите 4 дена от ротацията са факт и за сега съм с добри впечатления, но е рано да се каже :)
ХРАНА
1. 1 ябълка; крем-супа от броколи, 2 пр.филии ръжен хляб (60гр общо)
2. 50гр сс пълноз.макарони с доматен сос и пилешко месо; един Lion
3. 1 ябълка
4. ок.70гр пилешко месо (домашно) с 200гр сладки картофи на фурна; бонбон Merci с черен шоколад и марципан
6. по план 2 кивита и евентуално нещо протеиново, за да докарам макротата
ТЕЧНОСТИ: вода 1.5л до сега (ще има още); 2 кафета; чай мента
1. скачане на въже и загрявка на стави + упражняване за заздравяване на хвата
2. Гребане с щанга - 1х15х10кг; 2х15х15кг
3. Гребане с 10кг дъмбел - 1х12; 2х10 за всяка ръка
4. Гръбни преси - 3х20
5. Мъртва тяга - 1х15х20кг; 2х12х22.5кг; 1х10х25кг
6. Бицепсово сгъване с прав лост (10кг) - 3х12
7. 20мин интервално кардио на кростренажор
*Другия път мисля да вкарам и Добро утро в този ден, мисля че ще е добре ;)
*Точно след мъртвата тяга хвата ми тотално умря и бицепсовото сгъване едва го направих :D Затова и реших да не правя друго, а да се мятам на кростренажора. Гледам да правя 15-20мин кардио почти всеки път след силовата тренировка, защото сериозно съм се заела да се освободя от мазнините по корема :) Надявам се в комбинация с новия режим да осъществя целите си!
(pizza) (cake) (coffee)
29.01.16
19:59
Принципно можеш и без кардиото да осъществиш тази цел, ако то не ти е приятна дейност за увеличаване на енергоразхода. :D
Кардиото е излишно във ВВ дни,особено с такава кратка продължителност. Остави си го за НВ или умерени. Във ВВ натискай яко на големи мускулни групи,на базови упражнения,обем и интензитет.
казано от Вероника Налбатска на 29.01.16, 19:59:
Принципно можеш и без кардиото да осъществиш тази цел, ако то не ти е приятна дейност за увеличаване на енергоразхода. :D
O да, по принцип ми е неприятната част от тренировката, силовата част си ми е кеф :)
Juls разбирам какво казваш и определено има смисъл в думите ти. Взимам си го това като бележка ;)
Днес съм някак изморена, от седмицата ли, от това че станах рано ли...Имах си ангажименти преди обяд и не успях да тренирам...Утре в къщи! Днес НВД и мисля, че се получи дооста добре, храната си ми е на ниво ;) За вчерашния ден установих само един недостатък и това е че ми се поду корема накрая на деня, което ми създаде дискомфорт. Многото въглехидрати така ми влияят, може би не съм комбинирала добре нещата...
ХРАНА
1. 300гр кис.мляко с 40гр рикота, чиа, микс семена, какао и стевия
2. пилешка кавърма, в гювече с яйце; таратор
3. свинско печено месо ок.150гр; 1 пил.шишче; салата домати с 30гр сирене
4. 200гр кис.мляко с дв.доза протеин
ТЕЧНОСТИ: вода - около литър (маклко (dull) ); 2 кафета; 1 чай мента
ВЕСЕЛА ПЕТЪК ВЕЧЕР! (sun)
Да се оплача от себе си, че днес тотално си провалих режима и се натъпках с въглехидрати...Уикенда изтървам контрола - лошо!
Днес трябваше да е ден с умерена консумация на въглехидрати...Сутринта почнах с овесени ядки с прясно мляко, малко банан, малко портокал, семена...и нещо не се наядох. Два часа след това минах през Фабрика Дъга и с капучиното си взех и от уникалните им сандвичи - с пиле в марсала, рукола, джинджифил, морков, чушка в техните си уникални хлебчета (inlove) Но това не беше достатъчно явно и час и половина по-късно се подведох да си взема от прословутите пици до НДК (да онея с два пръста тесто) и изядох 1/2 от нея...Толкова неконтролеруемо не се бях държала сигурно с години...Дали не съм в ПМС? Както и да е де, след това нямам апетит за нищо :D
Довечера мисля да ходя и на бар, което означава и пиене на алкохол и това е най-провалената събота за тази година so far.
Положителното е, че днес стабилно се разходих в това хубаво време (sun)
Сега с подвита опашка и доза срам се оттеглям... (blush)
РЕДАКЦИЯ:
Вечерята беше голяма салата от маруля, глава цвекло и краставица, която хапнах със свинско жарено филе и малко извара, няколко орехчета.
Вече се чувствам по-добре (wasntme)
ТЕЧНОСТИ: към 1л вода; 1 капучино; 1 кафе
Мнението беше редактирано от Sanya на 30.01.16 19:50.
Хей (wave)
Днес типично неделен ден - в къщи. Станах късно на обяд и деня мина неусетно...И се заех да чистя, отвя и раздвижих леко, колкото да не е без хич.
ХРАНА
1. 2 ръжени сухара с извара, свинско жарено филе 50гр, краставица; смути от 2 кивита, 1/2 ябълка, 2 с.л. кис.мляко, стевия
2. св.котлет на фурна с моркови; зелена салата с краставица, балсамико и зехтин
3. 2-3 хапки сиренце; маслинки; салата от айсберг, червена чушка, чери домати, моркови с балсамико и зехтин; десертчето от снимката (кис.мляко, извара, какао, чиа, ванилия, протеин вкус банан, стевия, малко ябълка, нар и лешници)
ТЕЧНОСТИ: доволно вода; 1 кафе; 1 чаша бяло вино
Раздвижване:
3 кръга
25 коремни преси
25 планински катерач
60сек планк
25 повдигане на крака със съпротивление ластик (на всеки крак)
20 добро утро без тежест
Вакумки
Днес поне бях послушна и съм доволна от храната си, от свършените домашни задължения и от събирането с приятелки, което си спретнахме следобед :) Мисля доволно да се опъна в оставащите часове от уикенда. Пийс аут ;)
Едно съм забелязала - наближи ли ми цикъла освен че съм гръмпи и гладн,а ми изчезва и силата и ставам като дроб. Така че днес тренировката ми се видя тежка. Това да съм гръмпи се дължи също и на факта, че сряда ще трябва да карам втора смяна, защото преди обед ще върша работа, от която няма никакъв смисъл....и като цяло тежък ден ще е. Та от сега го оплаквам. НО бързам да си оправя настроението, защото не бива така с лошо (sun)
ХРАНА - днес трябваше да се падне ВВД, но понеже съботата я оплесках и реших да карам нещо близо до РБД
1. палачинка от 1 яйце, доза протеин, канела, намазана със сусамов тахан и поръсена с нар
2. 1 портокал
3. пиле “Каролина” (пил.гърди със кашкавал отгоре и сметанов сос, гарнитура пюре); салата от домат, краставица, червен боб, морков и царевица
4. шепа ядки (кашу + лешник)
5. 2 яйца на очи (без мазнина) с 1 с.л. кис.мляко; зелена салата с краставица, чери, балсамико и зехтин
1. Скачане на въже + загрявка на стави
2. Лицеви опори (класически) - 12; 12; 11
3. Повдигане на щанга от тилен лег - 12; 12; 12; 10х20кг
4. Флайс с 5кг дъмбели - 3х15
5. Повдигане на ръце в страни с 3кг гири - 3х15
6. Повдигане на 5кг диск над глава - 3х12
7. Кофички на пейка - 3х15
8. Трицепсово разгъване с 10кг диск - 3х10
9. Суинг с 3кг гира - 20; 20; 20; 20 - за първи път го включвам
Ами това е от мен, бягам да гледам сериалчета в леглото ;) Лека вечер!
За вчера 02.02.2016
ХРАНА
1. 3 ръжени сухара с извара и дип от авокадо; краставица
2. Нар
3. Пиле филе с моцарела и гарнитура шепа ориз; салата зеле и моркови
4. Шепа ядки ( кашу и лешник)
5. Пил.пържола от бут на скара с гарнитура зелена салата, домати, мус от нещо пикантно, 1 филия циганска баница :D малка медена ракия
ТЕЧНОСТИ: 2л вода; 3 кафета
ТРЕНИРОВКА - Долна част (бутащи)
1. 100х джъмпинг джакс, high knees, butt kicks
2. Клек с щанга - 15х20кг; 12, 10х25кг; 10х27.5кг
3. БГ клек СТ - 3х15 всеки крак
4. Плие с 15кг дъмбел - 3х15
5. Упражнения за корем 3х в СС
20 Къси коремни с 10кг диск
10 повдигане на краката от вис
15 страничен планк с пулсации
3х
15 Усуквания крак към срещуположен лакът с тежести на краката
Вакумки
Finishers: планински катерач 3х до отказ
Многооо динамична тренитовка се получи, много доволна останах. После стабилно походих и по задачи и като цяло след това заслужено се насладих на вечеря с приятели ;)
Днес ще бъде нетренировъчен, но много натоварен ден.
Сънят ми тази нощ не бе повече от 4 часа, понеже ми дойде и цяла вечер се гърчих от болки (dull) Въпреки това сутринта бях свежарка, но до кога ли? :D
До после фит пийпъл ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 03.02.16 15:07.
Днес - Feeling like a baloon :)
ХРАНА
1. 2 двойни сандвича от ръжен хляб, извара, айсберг, прошуто, авокадо
2. Корни - черен шоколад
3. Боб яхния
4. Св.джолан с шепа ориз; салата цвекло, морков, целина
5. Тиква печена без захар
ТЕЧНОСТИ: 1.5Л до сега; 3 кафета; чай мента
Движение - минимално
Днес нищо интересно, утре повече! (sun)
Надявам се да не звуча като някоя непостоянна, лесно отказваща се личност, но осъзнах че няма да го бъде с въглехидратната ротация. Твърде много планиране и ми се получиха само първите 4 дена :D Продължавам си просто с едно балансирано хранене, което да ми доставя удоволствие ;)
ХРАНА
1. палачинка от 1 яйце, ленено брашно, лъжица протеин банан, намазана с тахан и малко мед; протеин във вода
2. шепичка ядки; 2 бонбона
3. качамак със сирене; супа гъби; 2-3 хапки от един джолан :D
4. 100гр извара с орехчета и лешници
5. омлет от 2 яйца със сирене и подправки; домашен хумус намазан на 2 филийки пълнозър.франзела и 3 мариновани сушени доматчета
6. малко извара с кисело мляко (150гр), орехчета, кашу, протеин банан
ТЕЧНОСТИ: към 2л вода; 2 кафета; 2 чай мента;
1. Загрявка с гири 2кг + малко работа по заздравяване на хвата
2. Гребане с щанга - 3х15х15кг
3. Гребане с дъмбел - 3х10х10кг
4. Мъртва тяга - 3х15х25кг; 1х13х25кг
5. Супермен - 3х20
6. Чуково бицепсово сгъване - 3х20х5кг (редуване лява-дясна)
Finishers (вдъхновена от днешната статия)
Суинг с 4кг дъмбел - макс бр за 30сек
30сек почивка
Лицеви опори от коляно - макс бр за 30 сек
30сек почика
Суинг - 20 сек
20 сек почивка
лицеви - 20 сек
20 сек почивка
Суинг - 10сек
10сек почивка
Лицеви - 10 сек
30сек почивка и още веднъж
+ 3х10 бърпита + скачане на въже 2-3 мин + 2х30 Суинга
Доста доволно и днес, поизтощих се с тоя завършек, а после какъв апетит имах ( то си пролича с т.5 и 6 )
Изморително иначе тази седмица, гледам вече към почивните дни.
Мързи ме. Ще си полегна :D
Айде да си починете и вие, утре е Петъъъъъък (party)
Петък вечер - вино, лаптоп и релакс (nlove9)
ХРАНА
1. 2 филийки черна франзела, намазани с тахан и много малко мед; 200гр кис.мляко с няколко орехчета, канела и стевия
2. 3-4 кашу ядки
3. кашкавал на фурна към 200гр; салата ряпа с морков
4. 1 варено яйце; няколко маслинки; няколко ядки кашу; 2-3 с.л. кис.мляко
5. 3 филийки от черната франзела; извара; 50гр варено-пушено св.филе; салата айсберг с глава цвекло и краставичка
ТЕЧНОСТИ: 2.5л вода; 2 кафета; 1 чай мента; предстои вино
1. Загрявка - скачане на въже + загряване на стави
2. Глутеус мост на един крак (опорния на пейка) - 3х20 на всеки крак
3. Глутеус мост с 10кг диск - 3х20
4. Бедрено сгъване с 2.5кг тежести на краката и 4кг дъмбел (9кг общо) - 3х20
5. Добро утро с акцент на задното бедро - 3х20х10кг
6. 3х в СС
20 тип “колело” + 20 “ножици” за долна част на корема
20 Янда коремни преси
7. V - сгъване на швейцарска топка - 5, 8, 10
8. Руско извиване с швейцарска топка - 3х30
9. 2мин планк
За накрая: 2х
10 Jumping Jacks + 10 switch jumping Jacks + 10 high knees + спринт на място
Допълвам със 70гр фъстъци ZiGi с маринара
Мнението беше редактирано от Sanya на 05.02.16 22:02.
Снимков ъпдейт:
Сутринта кантара показа 55.0кг WTF? :D И бедрата ми са пораснали с по 1 см. Не знам как се чувствам от това (wasntme)