Движение:
йога - около 50 минути, колкото да не е без хич
сауна
Храна:
- 2 малки кивита
- 1 малка райска ябълка
- шейк от какао*, чага*, алтайски шилажит*, манов мед*, краве масло*
- 2 мандарини
- шепа печени бадеми
- няколко вида звлени салати и рукола с дом. я. оцет* и зехтин*; бри и маасдам - доста; някакви бисквитки с крем
Добавки:
няма
Прибрахме се учудващо бързо. За тези, които постоянно са недоволни и мрънкат, пътищата бяха добре почистени: Е79 и в София.
казано от Маргарита Манева на 16.01.16, 19:57:
. Купихме си Роженски мед и Мелнишко вино.
Добре де,пиеш вината на Бабич и си купуваш нещо дето и за спа процедури на петите на краката не става???
Всъщност, малиновото вино се оказа хубаво. Бабича си е Бабич. Аз и други скъпи вина пия, но не ми пречи да пробвам и други и домашни вина. ☺
Движение:
йога при Кристос - 2 часа
Храна:
- шейк от чага чай*, хималайски шилажит*, какао*, кокосово масло*, мед*
- шейк от оризов* и конопен* протеин, маки бери*, манов мед*
- малиново вино смесено с домашно* с шизандра* и годжи бери*; зеле в зехтин*, мунг дал къри*, няколко бисквитки с мармалад и доста бонбони фереро роше
- шепа печено кашу и закваска*
Добавки:
няма, обаче вчера вечерта исках да изпия ензими, а вместо това пих витамин Ц, после и ензими ☺
Мнението беше редактирано от Margi на 18.01.16 21:17.
Движение:
5 кръга:
6 rocking squat @16
10 суинга @16
х5 уиндмила @8
5 повдигания на таза от земя (с хавлия ;) )
йога - 75 минути, тегаво, днес явно беше овулация - много ме болеше от снощи, до следобеда ми мина :)
Храна:
- шейк от чага чай*, алтайски шилажит*,какао*,мака*, мед*, кокосово масло*
- тахан с мед*, лимонов сок, какаови зърна*
- крем супа* от пачи крак и шийтаке; мунг дал къри*, почти цял бл шоколад с лешници
- 2 мини кивита; шейк от маки бери*, черни боровинки*, мед*; 10-тина печени кашута, 2 бонбона фереро роше
Добавки:
няма
Страхотна покупка. (sun) От около година се каним да си вземем нещо подобно, мислех от на олимпус или никон подводните камери да взема, но мисля че това се оказва много по-добър избор.
Движение:
доата разходки в снега + риене на сняг
Храна:
- шейк от чага чай*, алтайски шилажит*, какао*, кокосово масло*, мака*, мед*
- тахан с мед*, лимонов сок, какаови зърна*
- зелен чай с жасмин*
- чай мента* и мащерка*
- домашно вино* с шизандра*, годжи бери* + малиново вино; салата от цвекло, черна ряпа, зехтин*, дом. оцет*; макарони* с масло*, подправки; бисквити с дом. сладко от праскови*, 2 с.л. кисело мляко*, 2 бонбона фереро роше
Добавки:
няма
Не знам дали е от него, но откакто пия шилажита (и двата вида), се чувствам здрава по нов начин. Вече имам идея какво имат предвид китайците под “цин тоник”. ;) Засега ми става любима добавка към шейковете. Няма как да кажа любима храна, защото онзи ден без да искам сдъвках малко парченце от него и вкуса беше нещо средно между разтопен асфалт и тор. Но, както казва Дейвид Улф, “when cacao came along, shilajit became DOABLE”. :D
20.01.16
20:06
“вкуса беше нещо средно между разтопен асфалт и тор.”
Чудно пък кога си опитвала такива работи, особено асфалта :) :D Какво имаш предвид под “здрава по нов начин”. Повече енергия и мотивация ли имаш или са ти някакви минали болести, травми и пр.?
Може ли снимка на този rocking squat, търсачката изкарва всякакви чудеса.
Ами, не съм опитвала, но така си представям вкуса им. :D
Не са ми минали болести, защото нямам такива. :) Не говоря за енергия и мотивация (които се похабяват ежедневно), а за усещане за повече жизнена енергия. Ако задълбочиш в темата за Трите съкровища на Китайската медицина, вероятно ще стане по-ясно (или не :) ).
Да, търсачката не помага с rocking squat-а. От Павел Цацулин съм го виждала от старите му видеа (From Russia with tough love)...и сега, като го затърсих, осъзнах, че не държа пудовката съвсем правилно, затова ми се получава с 16, вероятно. :D За съжаление, нямам снимка.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.01.16 20:43.
Движение:
5 кръга:
6 rocking squat @8 (този път сядането беше на земята,не на повдигната опора)
6 клек с подскок @8
10 суинга
6 колелце от корем
йога - почти час и половина
Храна:
- шейк от чага чай*, алтайски шилажит*, какао*, кокосово масло*, мед*, мака*
- зелен чай* с soursop*, половин домашен суров шоколад*
- шейк от конопено мляко*, конопен* и оризов* протеин, мед*, soursop*
- сурова супа от цвекло, зеле, черна ряпа, зехтин*, дом. оцет*; жасминов ориз с подправки; половин парче торта от “Сладката работилница” на пазар Ив. Вазов
- сок от роза*
- ментов чй
- 2 хапки чийзкейк
- още малко от ориза, парено сирене* (около 70 гр вероятно), кроасан от СБА (в 21.30 извънредно огладнях, което е доста нетипично поведение от моя страна ;) )
Добавки:
няма
Движение:
5 кръга:
10 СДХП @16
х6 отпада @16
6 колелце от колене
йога 75 минути
сауна 30 + 15 минути
Храна:
- зелен чай* с soursop*
- шейк от рейши чай*, хималайски шилажит*, какао*, кокосово масло*, мед*, мака*
- поливин портокал
- още от шейка* с 2 квадратчета шоколад
- коктейл* от какао*, мед*, еликсир 33*
- салата от моркови, ряпа, цвекло, ябълка; половин пица Маргарита, малко панирани тиквички; бисквиена торта в Банския Щастливец + 2 вафли Ная
Довавки:
флу шот, вит. Ц, аспирин
Мнението беше редактирано от Margi на 23.01.16 19:22.
Движение:
- йога - 30 минути, колкото да се раздвижа. Сетих се защо преди не харесвах хай пуловете - болят ме задника, аддукторите, ротаторите.
- разходка от Шилигарника до Байкушева мура. Искахме да пием чайчета на хижа Вихрен, обаче след къмпинга на Байкушева мура снега стана мек и на всяка крачка затъвахме до над коленете. Походихме си така още 500 метра и в крайна сметка седнахме в снега да си пием топлата вода от термоса и да си стържем от полузамръзналия домашен течен шоколад. ☺
- слвдобед, около 15 минути поздрави, от ходенето в снега се бях одървила още повече
- сауна 30 + 15 минути
Храна:
- не баш шейк от какао*, мака*, алтайски шикажит*, мед
- домашен течен шоколад*
- още малко от шоколада* + чай на Шилигарника на връщане
- коктейл* от какао*, мед*, еликсир 33*
- няколко пълнозърнести гризини от Аби
- още 2 гризини, салата като вчерашната, дпмашно вино, ризото с горски гъби (и печурки), 1 резенче от пърленка с кашкавал, брауни, 2 вафли Ная
Добавки:
няма
ПП: Снимките ми продължават да се въртят безразборно, когато качвам от телефона.-
Мнението беше редактирано от Margi на 23.01.16 19:41.
Движение:
йога- около 45 минути, още с малко мускулна треска
обикаляне из Банско, беше мразовито из града, а уж вчера обикаляхме на -15 - -20 (dull)
Храна:
- чай
- 1 лъжичка орехов тахан, 1 лъжичка мед*
- няколко глътки кафе и две шоколадови бонбони
- 3-4 ореха* и 2 квадратчета шоколад
- грог* (доста слабичък стана с еликсир 33*)
- салата от зеле,цвекло, ряпа,зехтин*,дом. оцет*; ориз* с праз и сметанов сос*; няколко бисквити намазани с течен шоколад, 2 вафли Ная
Добавки:
емзими и пробиотик
Още малко снимки от вчера:
Мнението беше редактирано от Margi на 25.01.16 11:25.
Движение:
Храна:
- топла вода със сол*
- шейк от чай*(мурсалски*, хвощ*, коприва*), хималайски шилажит*, мака*, какао*, кокосово масло*, мед*, рейши*
- домашен течен шоколад*
- червен портокал
- зелен чай* с soursop*, няколко парченца домашен не-течен шоколад*
- шейк от чага чай*, хо шу уу*, какао*, мед*, масло от морски зърнастец*
- крем супа* от пачи крак* и шийтаке*
- полусуров карфиол на пара стс зехтин* и копър, оъ вчерашния ориз с праз*, 2 вафли ная
- няколко бисквитки РК с крем
- пак огладнях късно (21.00) - 2-3 кисели краставички, закваска*, още малко супа*, чабата с маслини и малко топено сирене*
Добавки:
витамин Ц (2000), ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 27.01.16 14:31.
Движение:
6 кръга от това на видеото, което снимах заради Queen Cobra, за да онагледя rocking squat-a. :) С 16-ката.
йога - 75 минути
Доста обикаляне, което вече съвсем не е толкова приятно, както в пресния сняг. С плюсовите температури стана страшна помия по улиците. (puke)
Храна:
- топла солена вода*
- флу шот*
- шейк от чага чай*, хималайски шилажит*, мака*,какао*, кокосово масло*, мед*
- червен портокал
- зелен чай* с soursop*, 30-тина грама домашен шоколад*
- тахан с мед*, какао*, лимонов сок
- крем супа*от карфиол, моркови,джинджифил; домашно ризото* с манатарки*; шоколадови бонбони, няколко печени бадема
- закваска*, една полуизсъхнала питка (90гр) и малко заквасена сметана
Добавки:
витамин Ц, ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 26.01.16 20:11.
Движение:
Храна:
- солена вода*
- флу шот*
- шейк от чага чай*, мака*, рейши* хималайски шилажит*,какао*, коксово масло*,мед*
- таханово бъркало*
- някакъв ябълков чай с канела в старбъкс...прекалено сладък
- червен портокал
- малбек, крем супа* от карфиол и джинджифил, доста броколи и крфиол на пара с малко заквасена сметана; от вчерашното ризото с манатарки*, 2 люти чушки, печени, шоколад, малко имаше останал течен шокколад - доизядох го, ръжени солети*
- закваска*
- едно ладу* за дегустация докато ги търкалях ;)
Добавки:
витамин Ц
Мнението беше редактирано от Margi на 27.01.16 23:38.
Движение:
Това 5 пъти,с 8 и 24 кг
йога - 75 много измъчено
Храна:
- солена вода*
- шейк от кафе*, мака*,решйи*, кокосово масло*,алтайски шилажит*, мед*
- таханово бъркало*
- зелен чай* с soursop*
- червен портокал (всъщност,тези, които купих, не са от истинските сицилиански червени портокали,а някакви турски, които дори не са съвсем червени,ама трябва да се доизядат :( )
- може да ме убиете с камъни, обаче смесих Аржентински малбек с мелнишко малиново вино...и се получи добре :)
- салата от цвекло,ряпа, дом.оцет*,зехтин*; ризото* от басмати* и диви гъби*(манатарки*и пачи крак*); кисело мляко* с мармалад от глог*,няколко ладута* и две карамелени бонбони
Добавки:
витамин Ц
Мнението беше редактирано от Margi на 28.01.16 17:22.
28.01.16
18:21
Maрги, благодаря много за видеото!
Видях го с малко закъснение. Тоест този клек всъщност е сядане и изправяне с пудовката.
Гледам сега и новото клипче. В началото помислих, че правиш нападите и изправянето с 24 ката и ми взе акъла ;)
Това пиково повдигане е уникално добро упражнение. Правя го на ТРХ, но не мога да се сгъна така като теб. Това максимално сгъване до сила на пояса ли е или до мобилност?
Да, това е - сядане с отлепяне на краката от пода и съответно - леко залюляване, и изправяне. Сядането може да е на пода или на по-високо.
Всъщност, започнах с 16-ката, обаче още на първия напад коляното на предния ми крак припука в капачката и реших да взема осмичката, тя пък ми беше лека. Или трябва да си взема 12-ка, или да не товаря семейния бюджет и да заякна за 16-ката. :)
Повдигането - за да го правиш от земя, добре е да можеш да се наведеш с прав гръб и прави крака и да стигнеш пода с цели длани, т.е. изисква определена минимална дължина за задните бедра. Това сгъване не е максималната сила на пояса. Това е по-близко до максималното усилие, обаче е доста енергоемко и изисква доста повече концентрация, така че рядко се сещам да го правя. Освен това все още там не съм стигнала до повече от последователни повотрения, без да прекъсвам. :D
Изполавам да си допиша половин пакетче ръжени солети* с няколко глътки закваска*...традиционното вечерно прихапване. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 28.01.16 20:08.
28.01.16
20:22
Да, това го гледах, то си е професионално нещо, не си и мисля , че ще го правя. Върху какво трябва да се концентрирам при пиковото коремно повдигане , как да пренасям тежестта, бавно или бързо се прави - някакви насоки . ;)
Не е упражнение, което мога да правя дълго-мисля,ч е поддържам не повече 7- 8 повторения в добра форма - после спирам, защото мисля, че се губи смисъла, ако не изпълнява правилно.
Ами, аз не правя повече от 5 повторения. Тегаво е и не търпи крива техника.
Изпълнява се бавно - резките движения водят до падане с главата напред и не ангажират корема. Първо подготвяй задните бедра, да са загрели и да са на максималната си дължина. При изправянето дръж лактите стабилни, без да омекват и да се сгъват (колкото и да ти се иска да се издърпаш с тях ;) ) гледай и коленете да не се сгъват, доколкото е възможно. Изпълнявай срещу стена, в случай че поддадеш прекалено напред. В идеалния случай в пиковата фаза на изпълнение, китки, лакти, рамене и таз ще са в перпендикулярна на пода линия, т.е. движението ти не е напред, а нагоре. :)
Надявам се да се разбира и да ти е полезно. :)
ПП: Видеото ти го пуснах само като пример - това е почти максимума, който е по силите ми след около 5 години целенасочен труд. Не е упражнение, с което да си засилиш корема. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 28.01.16 22:30.
29.01.16
09:30
Извинявай, че стана кто спам, но ти пиша тук, за да може и на някой друг да му е полезно. :)
Аз говоря за това- https://www.youtube.com/watch?v=KvCMHJ_bMnQ
приличат ли си двете упражнения като натоварване или само външна е приликата?
Не е спам. Приличат си. Когато го правиш от земя, работиш с по-голяма част от тежестта си. Това на TRX-а е подходящо за преодоляване на страха от балансиране на ръце,защото краката ти нямат контакт със земята и реално нямаш много контрол върху долната част на тялото, засметка на облекчената работа на корема.
Мнението беше редактирано от Margi на 29.01.16 10:01.
Движение:
йога - 80 минути, няколко дни преди цикъл, т.е. леко тегаво ми беше. Последните две седмици някъде защо, но позите ми от стоеж са основно баланси на един крак. След толкова години практика, сега започвам да ги харесвам и оценявам. :)
Храна:
- солена вода*
- таханово бъркало* с мака*
- чай мащерка* с мед*
- шейк от чай мащерка*(това имах топло и не ми се правеше друг ;) ), алтайски шилажит*,какао*,мака*,рейши*, мед*,кокосово масло*, две ладута* и един лешниково-таханов бонбон*
- броколи и карфиол на пара, заляти със сос от закваска* и подправки; от вчерашното ризото* с горски гъби*, един черен чесън*, още доста ладута* и таханови бонбони + няклко бисквитки
Добавки:
витамин Ц
Ризотото с гъбки: :)
Мнението беше редактирано от Margi на 30.01.16 08:32.
Движение:
5 кръга:
6 х подскок от клек от блокчета с 16-ката
6 х колелце от колене
йога - час и половина
Храна:
- солена вода*
- зелен чай* с soursop*
- шейк от чага чай*, рейши*,мака*, алтайски шилажит*,мед*,кокосово масло*,какао*
- орехов тахан* с мед* и какаови зърна*
- зелен чай
- салата Уакаме, суши с авокадо, малко салата с цвекло и спанак, торта линдт,хапка от крем с маскарпоне (в Хепи)
Добавки:
витамин Ц, метил Б9
Движение:
йога - 30-35 минути, колкото да се раздвижа, трябваше доста рано да излизаме
4 кръга х 10 суинга (16) и 5 (на ръка) ОХС с пудовката - 8
доста обикаляне из Банско и горещи минерални басейни в Сапарева баня
Храна:
- солена вода*
- шейк от рейши*, кафе*,мака*,мед*,алтайски шилажит*,кокосово масло*
- малко ядки в мед* от пазара в Банско
- шейк от вода от зелен кокос*, зелен микс Ормус*, маки бери*
- още една хапка отмеда с ядки*
- зелена салата; крем супа от горски гъби* (манатарки*, шийтаке*,тръбенка*),подправки; бри, маслинова паста и франзела; някаква тортичка от фантастико, 2ладу*
Добавки:
витамин Ц, метил Б9, ензими
Движение:
йога - час и половина
Храна:
- солена вода*
- вода от зелен кокос*
- течен шоколад* от зелен кокос*, какао*, мед*, мескит*, мукуна*
- шейк от чага чай*, какао*, мака*, кокосово масло*, хималайски шилажит*, мед*
- 30-тина грама домашен шоколад*
- салата от цвекло, ряпа, морков, кълнове люцерна*, зехтин*, дом.оцет*; ризото* с пачи крак* и тръбенка*; няколко ладу*, бисквитки* със сладко от черници* (благодаря за армагана :) попада в топ 3 на домашните сладка :) )
- 3 ладу* и две - три глътки закваска*(доста късно)
Добавки:
витамин Ц, метил Б9
Мнението беше редактирано от Margi на 02.02.16 09:22.
Движение:
5 кръга: 6 х rocking squat (на земя, с 16-ката); х 5 на страна тяга на един крак с 16-ката, 6 колелце от корем
йога - 80 минути
Храна:
- солена вода*
- флу шот*
- шейк от чага чай*, какао*, алтайски шилажит*, мака*,рейши*, мед*, кокосово масло*
- таханово бъркало*
- вино: малиново* + арония* + на баща ми домашното* ;) ; салата от цвекло, морков, зехтин*, дом. оцет*; остатъка от вчерашното ризото* в сметана; 4 малки бисквитки* със сладко от черници*, няколко ладу*, малко шоколад; няколко пълнозърнести крекера*
- вода с лимонов сок и малко мед* и джинджифил
Добавки:
витамин Ц, метил Б9
03.02.16
12:30
Сладкото ако ти харесва да ти пратя още, има с килограми запас :)
Движение:
йога - 75 минути, без обърнати
Храна:
- солена вода*
- шейк от чага чай*, рейши*, мака*, алтайски шилажит*, какао*,кокосово масло*, мед*
- таханово бъркало*
- зелена салата с авокадо, конопено семе*, зехтин*, дом. оцет*; 2 ливански питки с хумус*, 3-4 пълнозърнести крекера, пак с хумус*; 4 малки бисквитки* със сладко от черници*, малко сладолед
- 3 от същите крекери, закваска*
- коктейл* от ликьор от листа от кока, лимнов сок и мед*
Добавки:
витамин Ц, метил Б9
Мнението беше редактирано от Margi на 03.02.16 19:36.
Движение:
70 минути МЦ лежерна йога
Храна:
- солена вода*
- вода от зелен кокос*
- крем* от зелен кокос*, маки бери*, черни боровинки*, мед*
- шейк от чага чай*, какао*, ашваганда*, алтайски шилажит*, кокосово масло*, мед*
- крем* от авокадо, черни боровинки*, малко мед*
- не цяло парче домашна веган гараш торта*
- ръжени солети* и коктейл* от шеридънс, тинктура от чага* и вода*
- разни японски прихапки - някакви мини омлетчета с гъби, зеленчуково суши, малко бри, тирамису, малко саке и вино
Добавки:
витамин Ц, метил Б9, ензими
Движение:
6 кръга: 15 суинга с 16-ката; 6 колелце от колене
йога, без обърнати - 70 минути
Храна:
- чай от хвощ*, мурсалски* и коприва*
- флу шот*
- шейк от чага чай*, какао*, ашваганда*хималайски шилажит*,мед*, кокосово масло*
- таханово бъркало*
- зелена салата със сос от горчица, мукуна*, жен шен*, сок от лимон и чревен портокал, зехтин и мед*; 2 ливански питки с хумус*, няколко бисквитки* със сладко от черници*, меденка, няколко гризини с елда и половин парче фъч от Аби
- още 2 гризини + домашен йоги чай*
Добавки:
вит. Ц, метил Б9, аспирин
Движение:
йога - 70 минути, без обърнати, освен 4-5 силови изправяния по време на поздравите.
Храна:
- флу шот*
- чай от хвощ*,коприва*,мурсалски*, мед*
- шейк от кафе*, рейши*, ашваганда*, хималайски шилажит*, мед*, кокосово масло*
- райска ябълка
- вода от зелен кокос*
- райска ябълка
- ментов чай
- коктейл* от сурова сметана*, кафе*, тинктура от чага*,кокосова захар*
- зелена салата с дом.оцет* и зехтин*; трушия*; общо 4 ливански питки, затоплени - 3 от тях със сметанов сос* с горчицаи пушен кашкавал*, една с петмез от фурми,1 ладу,3-4 крекера
Добавки:
витамин Ц, метил Б9, аспирин
Като казах вчера, че не се разболявам, започна да ме мъчи синузита. Последните дни изобщо нямам представа каква е температурата навън и излизам лятно, после ме одухва вятъра за по два-три часа навън. Така че днес главата ми тежи, вероятно имам температура, но вкъщи имаме единствено стаен термометър и този на часовника, та просто ще изчакам да мине. ;)
Движение:
йога - 70 минути
Храна:
- 2 чая от хвощ*, коприва*, кантарион*, мащерка*, мед*
- флу шот*
- шейк от рейши чай*, какао*, алтайски шилажит*, ашваганда*, мед*, кокосово масло*
- райска ябълка*
- зелен+бял чай
- коктейл* от кафе*, сурова сметана*, ром*, тинктура от чага*
- салата от цвекло и ряпа, малко трушия*, копривена супа*, 2 ливански питки с масло* и вчерашния сметанов сос*; бисквитки* с петмез от фурми, няколко крекера
- ръжени солети*, закваска*
Добавки:
витамин Ц, метил Б9
Мнението беше редактирано от Margi на 07.02.16 21:33.
08.02.16
10:38
казано от Маргарита Манева на 07.02.16, 18:40:
* и вчерашния сметанов сос*
Марги, сметановия сос какъв е. (млечни ? )
казано от Ket на 08.02.16, 10:38:
казано от Маргарита Манева на 07.02.16, 18:40:
* и вчерашния сметанов сос*
Марги, сметановия сос какъв е. (млечни ? )
Сурова сметана, горчица, подправки.
Движение:
йога - 1 час, леко
Храна:
- чай от хвощ*,коприва*, кантарион*, мащерка*, мед*
- флу шот* (с още добавки)
- вода от зелен кокос*
- крем от зелен кокос*,какао*, мед*, мака*
- (по обед) от вчерашната салата*, малко трушия*, копривена супа*, макарони* със сметанов сос*, заквасена сметана със закваска* и петмез от фурми
- ръжени солети*
- чай от хвощ*, лавандула*, мащерка*, мед*
- тинктури разни*
Добавки:
много витамин Ц, доста аспирин,метил Б9
Много неприятен синузит - през деня ми няма почти нищо, цяла нощ не мога да спя от болки в скулите и гърлото. (dull)
А седмицата ми започна изключително изнервящо. (envy)
Мнението беше редактирано от Margi на 08.02.16 21:33.
Движение:
йога - 80 минути
Храна:
- 2 чая от хвощ*,коприва*, кантарион*, мащерка*, мед*
- райска ябълка
- шейк от чага чай*, какао*, алтайски шилажит*, мака*, рейши*, мед*, кокосово масло*
- малко трушия*, крем супа* от шийтаке* и пачи крак*; макарони* със зехтин* и подправки; бисквитки* с петмез от фурми, половин сникърс
- 2 чая от джинджифил, черен пипер, астрагал*, клеева тинктура*, лимонов сок, мед*
- крекери*, маслини*, чесън, половин шоколад
Добавки:
витамин Ц (2000), витамини Адам, аспирин, метил Б9, пробиотик
Днес не ме боли гърлото, обаче след като вчера вечерта си изводих йогата, днес сутринта ми беше изчезнал гласа. (envy) ...и ме понаболва глава... (dull)
Мнението беше редактирано от Margi на 09.02.16 21:38.