26.01.16
10:10
Здравейте, казвам се Росица Иванова. На 26 години съм, 56 килограма.
Тренирам от почти половин година, с тежести, от вкъщи. Първоначално тежестите ми бяха 2 х 2кг, а от два месеца насам слагам и тежести на краката си, отново 2 х 2 кг. Правила съм 2 - 3 пъти от един месец насам упражнения с топка. Имам и ластици от 2 седмици, както и дъмпел. Бих желала да тренирам и с тях, но нямам никаква представа какви упражнения.
Тренирах 4 месеца с Руми Илиева, 90 дневното предизвикателство и разни други нейни упражнения, но ми омръзнаха.
От 3 години насам карам кростренажор у дома, по 40 минути, 5 дни в седмицата. Това ми е като задължение и го усещам като част от мен. Така поддържам добър тонус.
Събота и неделя почивам от всякакъв спорт.
Ходя веднъж в седмицата на народни танци, но мисля да спра, защото вече и това ми омръзна. За протокола - ходя от 1 година и 4 месеца, по два пъти седмично.
Като се стопли времето мисля да започна да бягам.
Храната ми е предимно белтъчна и зеленчукова. Позволявам си и сладки и тестени неща.
По - точни мерки ще дам на 1.02., тъй като си взимам мерки веднъж месечно. Тогава ще кача и снимка.
Стремя се да постигна тялото от снимката на профила ми.
Темата беше редактирана от Green на 26.01.16 10:53.
26.01.2016 г.
5:50 - 6:20 - 30 минути кростренажор
6:30 - 7:00 - 1 еспресо
8:00 - 12:00 - 1 л прясно мляко пълномаслено /домашно/
15:00 - 3в1 /не бях пила от месеци, но нямаше друго, а имах нужда/
17:30: https://www.youtube.com/watch?v=3x4XrFLcfl0 тази тренировка. Добре се разтегнах. Доволна съм
19:00- 2 топени сиренца, 200 грама спаначена крем супа, 3-4 хапки кърначе, 2-3 хапки катък с чушки, 2-3 хапки сурово сушени свински гърди, 3 чушки в сладко кисел сос.
ще дописвам после
Мнението беше редактирано от Green на 26.01.16 19:43.
26.01.16
11:34
Привет :)
По написаното изглежда, че си доста активна, за което имаш моите адмирации :) А би ли споделила колко си висока?
казано от Адела Алекова на 26.01.16, 11:34:
Привет :)
По написаното изглежда, че си доста активна, за което имаш моите адмирации :) А би ли споделила колко си висока?
Здравей,
Висока съм 1.66 - 7см.
27.01.2016г.
сън: 8 часа и 40 минути
Тренировка:
повдигане на крака /легнала по гръб/ - за всеки крак х2кг тежести х 100 повторения на крак
повдигане на крака /легнала по корем/ - за всеки крак х2кг тежести х 100 повторения на крак
странично повдигане на крака - за всеки крак х2кг тежести х 100 повторения на крак
затворена ножица - общо 100 повторения
преса от легнало положение с гири - за всяка ръка х2кг тежести - общо 100 повторения
планк с гири - за всяка ръка х4кг тежести х 100 повторения на ръка
15 минути кростренажор, около 5 км
Храна:
закуска: кафе + шепа орехи
обяд: 100 грама рулца от раци
следобед: 2 пръчици бони
вечеря: 2 кюфтета, 100 грама катък с чушки, 2 колелца топено сирене, 2 блокчета натурален шоколад 72% какао, 2 с.л. маскарпоне
Мнението беше редактирано от Green на 28.01.16 12:00.
27.01.16
09:59
Добре дошла и успех с целите! :)
Моят съвет е да намериш тази физическа активност, която ще ти доставя удоволствие и няма да ти омръзва бързо, защото с такова впечатление оставам от думите ти.
Иначе можеш да разгледаш раздел упражнения тук, за да видиш различни упражнения, които можеш да изпълняваш и с дъмбели.
Ще разгледам раздел “Упражнения” и ще си харесам нещо.
Обичам да сменям упражненията, защото еднообразието ми действа потискащо.
И аз като видях по 100 повторения си представих едно дълго, отегчително махане с крак, което според мен бързо ще ти писне... Сигурна съм, че ще си харесаш много упражнения, които да ти разнообразят програмата (sun)
27.01.16
19:24
Здравей!
Виждам, че правиш тренировка с тежести, но защо вместо 100 бр. х 2 кг не направиш 50тина клека, напада и мостове, малко тръстери, лицеви опори, малко гребане за гърба -нещо подобно, което ще има много по-добър ефект върху мускулите ти от тези махове с 2 кг
Точно тези тренировки не ми омръзват изобщо. Написах, че ми омръзнаха тренировките на Руми, защото наистина в един момент ми станаха доста скучни и ненужни. Може би и леки са ми станали, та затова се отказах от тях.
28.01.2016г.
сън: 8 часа и 45 минути
Тренировка:
30 минути кростренажор, около 9км
плие /клек с дъмбел от разкрачен стоеж/ с 10кг - 100 повторения
преса от легнало положение с дъмбел 4кг - 100 повторения
извивки в страни с х2кг тежести в ръка - общо 100 повторения
Храна:
закуска: еспресо, 4 малки мандарини, 1 зелена ябълка
обяд: 150 грама топено пушено сирене, 4 - 5 парчета пастърма
следобед: 3в1 кафе + 4 пръчици бони и 2с.л. маскарпоне
вечеря: малка купичка спаначена крем супа, 2 кюфтета и 1 яйце с доматен сос на фурна, 3 - 4 с.л. катък с чушки, 2 блокчета натурален шоколад 72% какао
Мнението беше редактирано от Green на 29.01.16 06:40.
Добро утро (sun)(coffee)
сън: 8 часа
Тренировка:
30 минути кростренажор, 9 км
тяга на ляв крак с 10кг дъмбел - 30 повторения
тяга на десен крак с 10кг дъмбел - 30 повторения
клякания собствено тегло - 50 повторения
кик бек с дъмбел 10кг - 3 х 30 повторения за всяка ръка
Храна:
закуска: еспресо с мляко + шепа орехи
обяд: 400 грама заквасена сметана + 2 сварени яйца
вечеря: ще бъде 2 кюфтета с доматен сос
Калориите са около 2000 като ги сметнах.
Мнението беше редактирано от Green на 29.01.16 12:53.
Добро утро! :)
Да те попитам правиш ли тренировки за горна част? Не забравяй, че както в храненето така и в тренировките е необходим баланс ;)
казано от Росица Иванова на 28.01.16, 11:53:
Точно тези тренировки не ми омръзват изобщо. Написах, че ми омръзнаха тренировките на Руми, защото наистина в един момент ми станаха доста скучни и ненужни. Може би и леки са ми станали, та затова се отказах от тях.
:D O нееее ,значи не си правила по тежките тренировки 90 дневната програма-ниво три и кросфита са трепач (muscle) плюс това са кратки ефективни и добре структурирани за цялото цялото тяло.(исках да ти пусна линк към програмите ,но явно са забранени връзките към някои сайтове)
казано от Мира на 29.01.16, 09:02:
:D O нееее ,значи не си правила по тежките тренировки 90 дневната програма-ниво три и кросфита са трепач (muscle) плюс това са кратки ефективни и добре структурирани за цялото цялото тяло.(исках да ти пусна линк към програмите ,но явно са забранени връзките към някои сайтове)
Правила съм ниво 2 от тренировките на Руми. Може би си права за ниво 3. Ще разгледам и ще реша дали да ги започна.
казано от Sanya на 29.01.16, 07:42:
Добро утро! :)
Да те попитам правиш ли тренировки за горна част? Не забравяй, че както в храненето така и в тренировките е необходим баланс ;)
Правя, но много рядко.
Здравейте,
Днес няма да тренирам, защото събота и неделя си правя почивка от тренировки.
Имам доста домашна работа и ще я свърша. :) Като започна от чистене и ходене по магазините, за да напазарувам.
Иска ми се да си купя Л- карнитин. Ще ми препоръчате ли някакъв?
Закуска: кафе с мляко 50/50
обяд: 150 грама сурови ядки
вечеря: омлет с гъби, чушки и краставички, родопска закуска салата, пуешко пушено, малко пуканки
Мнението беше редактирано от Green на 31.01.16 10:01.
Добро утро в неделя.
Днес отново няма да тренирам, но за сметка на това от утре започва нов месец и се надявам мерките да са маалко поне по - различни от този. Измерих се тази сутрин на гладно и въведох новите :) Направих и малко снимки.
Целта ми не е да качвам мускулна маса, а да сваля мазнинките от корема и дупето, които се виждат на снимките.
закуска: еспресо с мляко 50/50 + 2 зелени ябълки
обяд: 100 грама маскарпоне + парченца манго
следобед: 4 трюфела с натурален шоколад
вечеря: пилешки дробчета с чушки и гъби в слоу кукър
Мнението беше редактирано от Green на 01.02.16 12:51.
01.02.2016г.
сън: 7 часа и 30 минути
Храна:
закуска: еспресо с мляко 50/50 + зелена ябълка
обяд: 2 сварени яйца
междинно: шепа орехи + еспресо
вечеря: 1 наденичка, салата от маруля с краставица, родопска закуска, омлет от две яйца с кашкавал
Тренировка:
30 минути кростренажор
тренировка Т25 - 28 минути
Мнението беше редактирано от Green на 04.02.16 06:34.
02.02.2016г.
сън: 6 часа и 30 минути
Храна:
закуска: еспресо + мляко 50/50 + шепа сурови орехи
обяд: наденичка
междинно: кафе
вечеря: свински бекон, салата айсберг с краставици, катък с пресни чушки, маскарпоне с парченца манго
Тренировка:
30 минути кростренажор
30 минути тренировка Т25
Мнението беше редактирано от Green на 04.02.16 06:33.
03.02.2016г.
сън: 7 часа
Тренировка:
25 минути Т25 - имам сериозна мускулна треска. Надмина очакванията ми тази тренировка.
Храна:
закуска: кафе с мляко, омлет от две яйца с кашкавал
обяд: омлет с две яйца и кашкавал
вечеря: пържени гъби със зехтин и сметана, 2 парченца сурово - сушени свински гърди, катък, печена тиква с прясно мляко и яйца
Мнението беше редактирано от Green на 04.02.16 06:31.
Тази вечеря все ще я дописваш и така си стои :D Дано да е голяяяма, защото ми се струва че много малко хапваш като цяло...
казано от Sanya на 03.02.16, 17:52:
Тази вечеря все ще я дописваш и така си стои :D Дано да е голяяяма, защото ми се струва че много малко хапваш като цяло...
Вярно, че няколко пъти съм забравила да допиша.
Гледам храната да е повечко, но толкова ми стига, ако ям повече това ще е насила.
04.02.2016г.
сън:
8 часа и 30 минути / много изморена се чувствах и се легнах рано рано/
Храна:
закуска: кафе с мляко; 4 - 5 супени лъжици печена тиква с прясно мляко и яйца
обяд: 2 - 3 супени лъжици цедено мляко; омлет от две яйца и кашкавал
вечеря: омлет с две яйца и кашкавал, пуешко месо и евентуално още нещо
Тренировка:
30 минути кростренажор
07.02.2016г.
сън: 11 часа /не бях спала от много време толкова много/
закуска: кафе с мляко
обяд: 4 кюфтета /200гр/
вечеря: 2-3 парченца създърма, 3-4 паченца бахур, 150 грама салата снежанка
Събота и неделя не съм тренирала.
Тази сутрин се претеглих и премерих, но си стоя същите килограми като преди един месец, когато спрях сладкото и тестяното. Сантиметрите са ми същите като на 1.02./ по принцип се меря един път месечно/.
Искам да сваля 5 кг, но не ми се получава и това е. Започвам да се отчайвам. :(
08.02.2015г.
Храна:
закуска: кафе с мляко, 2 сварени яйца
обяд: 2 сварени яйца
вечеря: котлетна пържола със салата айсерг с моркови и цвекло, пържени тиквички в масло
Тренировка:
25 минути Cardio Т25
Храната ми без тиквичките е 708 kcal, което е крайно недостатъчно. Реших, че на първо време ще започна да броя калории, тъй като до преди 20 дни не се хранех изобщо, а сега ми е трудно приспособяването към режим на хранене и приемането на много храна.
Ще се целя да приемам около 1500 - 1800 kcal дневно. Дано успея!
Като си повишиш калорийния прием и организма ти свикне, че му се дава необходимото количество храна, за да не е в режим на съхранение ще видиш как метаболизма ти ще хвръкне ;)
казано от Sanya на 08.02.16, 17:26:
Като си повишиш калорийния прием и организма ти свикне, че му се дава необходимото количество храна, за да не е в режим на съхранение ще видиш как метаболизма ти ще хвръкне ;)
Предполагам само, че ще стане така, защото досега с лишения нищо не се е получило. Благодаря ти за съветите и навестяването :)
Желая ти усмихнат ден!
09.02.2016г.
Храна:
закуска: 85 грама топено пушено сирене /270kcal/ + 1 варено яйце /84kcal/ = 354 kcal
обяд: 155 грама телешка саздърма /632kcal/ + 211 грама салата айсберг и 1/4 настърган морков /27.1kcal/+ 2 сварени яйца /168kcal/= 827,1 kcal
вечеря: 200 грама салата айсберг и 1/4 настърган морков /27kcal/+ 200 грама свински котлет с кост /348 kcal/ = 375 kcal
Общо за деня: 1557kcal
Тренировки:
25 минути total body от Т25.
Ще допиша водата по - късно.
10.02.2016г.
Хранене:
закуска: 200 грама тиква с орехи, мляко и яйца на фурна
обяд: два мъфина от 2 яйца, 80 грама топено пушено сирене и 50 грама луканка
междинно: 4 пръчици бони /луканковите/
вечеря: 2 свински вратни пържоли с мазнина по края, салата айсберг с моркови и френски сос, 2 - 3 лъжици салата снежанка и за капак 150 мл прясно мляко /домашно/ с какао
Тренировка:
25 минути Т25 тренировката
Днес реших да не броя калориите, а да карам на око. Чувствам се достатъчно сита и нямам нужда от повече храна. Насила да се храниш не става. Важното е, че се храня и не стоя гладна.
Мнението беше редактирано от Green на 11.02.16 16:19.
11.02.2016г.
Храна:
закуска: 300 мл прясно мляко /домашно/
обяд: 100 грама топено пушено сирене, 70 грама сурови ядки
вечеря: порция киш на фурна от спанак, яйца, сметана, кашкавал и сирене
Вчера попрекалих с пържолите, та затова днес малко по - леко, че не се чувствах добре. Преяла.
Тренировка:
25 минути Speed от Т25. Това ми е любимата тренировка.
Мисля да включа още нещо към таз тренировка, че усещам, че не ми е достатъчна. Може би тежести. Ще помисля през уикенда и в понелник започвам.
Мнението беше редактирано от Green на 12.02.16 09:09.
12.02.2016г.
Тренировка:
25 минути тренировка Cardio от Т25
планкове: 6х20sec
клекове: 50 броя
Храна:
закуска: печена тиква с орехи, мляко и яйца
обяд: 1 свинска пържола вратна, 1 парче бахур /с големината на пържолата/
вечеря: порция киш като снощи
Храна:
закуска: кафе, 300мл прясно мляко
обяд: 500гр кисело мляко 3.6%
вечеря: 1 гювече /червена чушка, зелена чушка, шунка, сирене, доматено пюре, краставичка, заквасена сметана/, 3 бонбона линдор
Тренировки:
25 минути тренировки Т25
планкове: 5х30сек
клекове: 50 броя
Мнението беше редактирано от Green на 17.02.16 13:02.
сън: 10 часа
Храна:
закуска: кафе с мляко
обяд: 500гр кисело мляко 3.6% + 1 с.л. мед
следобед: 4 пръчици бони
вечеря: 200 грама айсберг салата с домати и краставици, 150 грама моцарела във фолио с домат, купичка мус с натурален шоколад
Тренировки:
25 минути тренировки Т25 Speed
планкове: 5х35сек
клекове: 55 броя
Мнението беше редактирано от Green на 18.02.16 09:42.
Храна:
закуска: кафе
обяд: 500гр домашно кисело мляко + 1 с.л. мед + 3 с.л. смлени орехи
следобед: кафе + 1ч.л. мед + 1ч.л. краве масло, 2 пръчици бони
вечеря: порция пилешки сач със зеленчуци, купичка шкембе чорба
Тренировки:
25 минути тренировки Т25
планкове: 4х40сек
клекове: 60 броя
30 минути бързо ходене
Храната ти все още е твърде оскъдна... Давай нагоре малко количеството, повече качествен протеин, голеееми зеленолистни салатки и така ;)
Благодаря за съветите.
Виждам че храната е оскъдна, то и затова няма много добри резултати на лице, но всичко с времето си.
Опитвам се да се храня колкото е възможно с по - качествена храна.
сън: 10 часа
Храна:
закуска: кафе, 500 грама кисело домашно мляко
следобед: кафе + 1ч.л. мед + 1ч.л. краве масло, 4 пръчици бони
вечеря: порция пилешки сач със зеленчуци, купичка шкембе чорба
Тренировки:
25 минути тренировки Т25
планкове: 3х30сек
5 км бягане
Какво значи “4 пръчици бони”? Това месо ли е?
П.П. Видях, че си обяснила по-нагоре, че са луканкови пръчици.
Мнението беше редактирано от Елена на 19.02.16 18:25.
20.02.2016г.
сън: 6 часа
Храна:
закуска: кафе, 400 мл айрян
обяд: едно геврече със сусам, един сандвич с пилешко, 200 мл айрян
вечеря: две ленти натурален шоколад, 300 мл айрян, 1 бонбон линдор, 2 толумбички
Пиша го напълно въглепидратен ден! Без тренировка!
21.02.2016г.
Храна:
закуска: кафе, парче баница с кисело мляко
следобед: мляко с нес
вечеря: парче баница с кисело мляко, 2 ленти черен шоколад, парче шунка
Без тренировка.