10.02.16
19:06
Иви, почти сигурна съм, че няма никакъв начин да станеш особено мускулеста или мазно мускулеста в скоро време. Ти ядеш 2-3 яйца и 200 гр. месо на ден- никакъв шанс да прекалиш с протеина и да си заплашена от глюконеогенеза (все пак си 80 кг, не си дребна жена, ок. 100 гр. протеин на ден е едно нормално количество) Освен това тренираш с 3-5 кг. Не знам кога си тренирала силово, за да качиш някаква сериозна мускулна маса, в началото на дневника правеше клипчета от Ютюб и пак тренираше с 2-3 кг.
Юлка е страшно опитна и знае много и го прилага добре. Но в нейния случай говорим за супер тежки тренировки, тя спокойно си правеше серии на 150кг тяга , лежанка 70-80кг доколкото си спомням (прости ми, ако те подценявам, Juls), храненето й е било сериозно, а и тя е съвсем друг телесен тип. Мисля, че не си заплашена от такива “проблеми” скоро.
Просто не спирай да си активна, независимо каква програма следваш или не следваш никаква. Спирането за неопределено време и рестартирането постоянно са много по-трудни, отколкото да си поддържаш някакво движение, каквото ти е по сърце. 30 мин всеки ден са нищожна част от времето ти, но могат да се направят чудеса, ако си постоянна.
казано от Queen Cobra на 10.02.16, 19:06:
Иви, почти сигурна съм, че няма никакъв начин да станеш особено мускулеста или мазно мускулеста в скоро време. Ти ядеш 2-3 яйца и 200 гр. месо на ден- никакъв шанс да прекалиш с протеина и да си заплашена от глюконеогенеза (все пак си 80 кг, не си дребна жена, ок. 100 гр. протеин на ден е едно нормално количество) Освен това тренираш с 3-5 кг. Не знам кога си тренирала силово, за да качиш някаква сериозна мускулна маса, в началото на дневника правеше клипчета от Ютюб и пак тренираше с 2-3 кг.
Това се радвам да го чуя :)
Да кажем, че в момента приоритет ми е да изчистя максимално и да оформя тук-там. Ако вече накрая се почувствам много “клечеста” - защото се целя към 70кг... ще започна да тренирам за маса и така докато не се харесам. :)
Ммм, по-силово лятото, преди да дойда в Търново миналата година. Тогава ddd ме беше посъветвал да правя базови упражнения и ако мога кръгови тренировки. Тогава тренирах в малката зала в моя град и като цяло правих клек с щанга, тяга, горен скрипец, лицеви тук-там, военна преса и... май тва. А, да, и неуспешно се опитвах да се набирам в нас... Тогава тренирах всеки ден, гледах да си вдигам и килата редовно и имах бърза промяна за седмица-две-три. После в Търново си продължих по програмата, която Блажка ми написа, с режим който тя ми даде. И тогава бях в най-добрата си форма. Е, като изключим прекъсването после :D
Не казвам, че съм тренирала кой знае колко, но за мен тогава 40-45 кг на клек си бяха тежки, тягата я правих с 40, скрипеца с 35-40, за другото нямам спомен.. Уви до там стигнах, ако бях продължила не се знае какви постижения щях да имам сега. Имам ги описани тея работи, ама са назад в дневника.
Иначе, тея 3-5 кг. сега са ми максимума, но все трябва да започна от някъде нали? :) А и след месец определено няма да са толкова малко килата.
Ей тая снимка ми е на прогреса на гърба, за определен период, от лятото е. Мисля, че съм я пускала, но ще я пусна отново. Изобщо, когато внимавам с храната и тренирам редовно, нещата се получават доста бързо.
А втората е краката ми, пак от същия период, но септември месец, преди да дойда в Търново. Тогава правих и кардио в нас, както и ходещи напади по съвет на Блажка, и ги бях поизчистила доста приятно.
Мнението беше редактирано от Love на 10.02.16 20:10.
10.02.16
20:55
Определено си постигнала забележима промяна и ми се иска да те набия, че си се изоставила така- без мотивация, без сила. Moже би ddd ти е давал хубави съвети и програма, но май ако няма кой да те юрка, загубваш воля, така ли е? Вярвам, че няма да си “върнеш” добрата форма, ами ще постигнеш нещо още по-добро.
Нямам намерение да те подценявам, повтаряйки това за 3те килограма. Най-малкото пък аз, която бях нечовешки хилава преди да вляза в зала и не съм си и представяла, че ще вдигна дори лоста от 20 кг сама някога. Мисълта ми е, че тази тежест е много малък % от личното ти тегло и затова няма да предизвика особено анаболен ефект. За него ще трябва да почакаш, докато прогресираш достатъчно. Когато вече имаш някаква основа в силата и активното тегло, може да ги обработваш по десетки начини и тежестта сама по себе си нищо няма да значи.
Ти си едра и предполагам ектоморф или смесен тип с мезоморф, така че имаш големи възможности откъм качване на тегло. Може би при теб храната и аеробната активност ще е по-голямо значение.
Аз споделям моето настоящо виждане за нещата. То е , че трябва да се стремим да сме активни по най-различни начини - физически труд, плуване, преходи, бягане , катерене, тренировки , да познаваме тялото си и да имаме едно спокойно и разумно усещане за храната. В смисъл- не да се стремиш само в някакво определено число на кантара или сантиметъра, някаква бройка седмици по програмата, а към една по-глобална цел, едно благосъстояние , в което се чувстваш здрава, енергична, сита!,работоспособна, сексуално активна, грижиш се за нуждите на тялото си и приемаш начина, по който изглеждаш. Да, не си перфектна, НИКОЙ не е. Нито дори фитнес моделите. Никой. Когато задоволяваш нормалната нужда на тялото си от движение - 30 мин подмятане на гирички не е особена активност, тялото може невероятни неща - и естествена храна, то и ще бъде силно , здраво и привлекателно.
Понякога ме избива на философия :) (макар че хич не си следвам собствените съвети ;) )
Хей, благодаря за обширния пост :) Може би има нещо вярно за юркането, но тоя път не друг, а аз сама ще се юркам. И мисля да тествам не само до къде мога да стигна, а и на какво е способно тялото ми. :)
А иначе мисля, че съм по-скоро мезо- ендо тип. В смисъл, бързо наваксвам почна ли да тренирам, но чистенето ми е било проблемно винаги.
Мнението беше редактирано от Love на 11.02.16 10:26.
Здравейте!
Снощи се прибрахме късно, и ни духа вятър и ни валя дъжд...
Не знам дали е от студа, или съм поизтинала малко, но бурситчето пак се обади. Събуди ме тая сутрин с болки в тазобедрената става - и от двете страни... Както и да е, намазах се с гела, който имам, но нещо не отминава, та имам съмнения, че се е възпалило пак нещо. Ще видя утре как ще са нещата и ако ме боли пак, ще се ходи на специалист (както ме посъветва личния ако пак се появи болка) и може би снимка ще се прави или и аз не знам. Само да не ме боцкат с игли :X
Таа, стига с тея болежки. Кобричката вчера повдигна интересна тема, която отдавна ме гложди. Та днес четох по темата и си размишлявах малко, та ето до какъв “извод” стигнах:
Към мезото и ендото имам и екто в известна степен... :D
Ох, незнам, три различни статии по темата изчетох и ми е трудно да се определя.... По-лесно ми е да погледна семейството си - баща ми е висок като мен, силен и с развита мускулатура. Има сравнително малко мазнини по тялото, повече натрупва зимата, но после си ги изгаря без проблем. Майка пък е нещо като ендо-екто - деликатни кости, сравнително тесни рамене, по-широк ханш, но пък има малко мускули, слаби при това, и отгоре си има пласт мазнинка. Като млада е била “изчистена”, сега е нещо като skinny fat, но пак не е разплута. По-малкият ми брат сега расте, но пък е жилав и мускулест - нещо като екто-мезо или мезо-екто и аз не знам.
А аз - като цяло съм с атлетично тяло, висока, големи кости, широки рамене и широк таз, тънка талия, имам мускули и като тренирам растат сравнително бързо, нооо ако не съм на режим и занемаря тренировките си получавам един хубавичък тънък пласт мазнини отгоре. Тънък по цялото тяло, най-плътен в зоната на бедрата, задника и корема. Това е.
Някой ако има добро предположение що за животно съм аз, да се чувства свободен да го сподели тук! :) :D
Както казах, бурситът ме тормозеше, затова днес размених двата дни и вместо крака, правих гръб, бицепс и корем
загрявка
1. горен скрипец в раменен подхват - 1х10х20, 2х10х30кг.
2. супер серия долен скрипец V хват и пулдаун на скрипец - 3х20-15-15 с 15кг на долния и 10кг на пулдауна
3. хиперекстензии - 3х15
4. скотово сгъване на пейка с една ръка - 3х10х5кг. без почивка
5. повдигане краката от вис 3х10
Пак нямах сила за тренировка - трябва да оправя тва хранене и да имам по-калорично хапване в интервала от 8 до 12 часа. С това което ям в момента и тея мижави 300-400 калории не мога да тренирам добре. Затова и килата са същите, а на хиперекстензията даже правя по-малко бройки...
Поръчах си протеин за да:
1. замествам хранене от време на време
2. да боря глада за сладко (като си правя топящи се фитнес бонбони по рецептата на Рони)
3. и като цяло за да купувам по-малко месо известно време
Храната досега:
-черно кафе без захар, 3 бъркани яйца без нищо
-50-60г извара, една малка ябълка
-тренировка-
близо час след това: 60г извара, малка ябълка
30 минути по-късно: 2 кюфтета на скара, 1-2 маслини, 4 протеинки (яйца, извара, чубрица, краве масло, нарязани маслини, 2-3 капки доматен сок)
Към 19:15 десетина лешника, 1 кюфте
Мнението беше редактирано от Love на 11.02.16 19:40.
Здравейте.
Вчера бях много заета и не си попълних дневника. Няма и кой знае какво за писане - тренировката: за предно бедро и дупе, същите упражнения без абдуктор и аддуктор, че пак ме затормози бурсита, същите кила и повторения. Без 30 минути пътека, по очевидни причини.
Храната като цяло: кафе, грейпфрут, 4 яйца с извара и 50 г маслини, -тренировка-, 1 протеиново барче, печено пилешко бутче с плешка, салата - маруля и краставица, 5-6 маслини, 1 ябълка, към 10 лешника.
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Днес вече ми се повръщаше от яйца и безвкусна извара, затова закусих с един голям грейпфрут, а към 11 си хапнах към 200г пилешко филе на скара и салата - маруля, краставица, маслини.
Към 14:00 часа - 1 голям банан
Kъм 16:00 часа глааад - още един банан и остатъка от филето - близо 100 г
Днес съм почивка. Утре - задно бедро и дупе.
———————————————————
ПП: Обиколката на талията ми когато започнах на 2-ри, беше 83см., преди 4 дни беше 80см. а днес е 78см. :)
Дупето, както винаги, си е със същата обиколка.
Бедрата са ми: -0,5см., а прасците: - 1см.
Юпии :D
Мнението беше редактирано от Love на 13.02.16 18:47.
14 февруари, нищо особено, ден като всеки друг. Пак размених тренировките, в неделя правих гърди, рамо, трицепс и корем, а днес правих задно бедро и дупе.
Работните килограми като цяло не са мръднали, затова не описвам. Тренировката е същата.
Храната е ок, в рамките на 1600, рядко 1700 калории. Имах едно-две чийтвания - като това да си сложа кетчуп върху гнусните яйца с извара, за да мога да ги преглътна, и това че днес не закусих заради университета, като се прибрах ударих една доза протеин набързо и тръгнахме към залата за тренировка, после падна тъпкане, че ме хвана зверски глад и моя като си купи един пакет от любимите ми вафли и просто не се сдържах да не си чопна една.
Завършвам деня на 1700 калории, добре е. Сега опитвам да наваксам с водата, че пак е малко..
А, да, днес ми пристигна протеина... Взех си с вкус на шоколад и лешник... Ми...Гаден е. Даже малко ми се повдига като го пия ама нормално - разтварям го във вода, а не в мляко.
Направих от топящите фитнес бонбони на Рони, само дето са без разтворимо кафе и са бъкани с кокосови стърготини да замажат вкуса на протеина. Ми не става. Все така отвратителни са си на вкус. Не е ли то шоколад... Абе, отнесох се.
Хубава вечер. :)
Днес почивам, затова си седнах на задника и взех да смятам.
Първо от един калкулатор в нета сметнах ориентировъчно колко ми е активното тегло. Излезе 61кг.
После използвах формулата от статията за калорийния баланс тук в сайта, и с цялото си тегло - 80кг, сметнах калориите. BMR -то излезе 1649 Kcal Умножих го с коефицента за двигателната активност (1,55) и се получи 2555,95 Kcal.
Доколкото разбрах, това са ми калориите нужни да поддържам това тегло (80кг.)
Да ама от тези 80кила само някъде около 61 имат нужда от калории... И съм в чуденка колко точно калории да ям за да свалям и да имам сила в залата. Защото с тея 1600-1700 на ден нямам сила, а на упражненията нямам прогрес с килата... Дори моят вчера ме пита в залата “Абе ти защо така трудно се адаптираш”. А аз като почна с тренировки и спазвам режим бързо влизам в крачка. Та ако тренировките ме натоварват, а режима е изчистен, значи калориите са недостатъчно. Поне така си разсъждавам аз.
Някой може ли да помогне със съвет?
Направо от тези 2555 калории да сваля 500-600 ли? Или да използвам друга формула, където се взима предвид само активното тегло... Много се обърках и имам чувството, че ако не сметна калориите като хората само ще тъпча на едно място без успех.
казано от Love на 16.02.16, 16:49:
Умножих го с коефицента за двигателната активност (1,55) и се получи 2555,95 Kcal.
1,55 e доста висок коефициент. Според мен пробвай с 1.35 - 1.37 примерно и оттам махни 300-400 ккал. Наблюдавай как се чувстваш и дали сваляш. Ти нямаш за сваляне, според мен. Висока си и тези килограми са ти даже много добре. Ако искаш да изглеждаш по-стегната, е друг въпрос.
Просто пробвай. Нито един калкулатор не може да сметне с абсолютна точност колко калории са ти необходими. Това ти трябва да си го определиш, но не с чудене, а с пробване. :) (F)
Мнението беше редактирано от Елена на 16.02.16 17:01.
казано от Елена на 16.02.16, 16:56:
Умножих го с коефицента за двигателната активност (1,55) и се получи 2555,95 Kcal.1,55 e доста висок индекс. Според мен пробвай с 1.35 примерно и оттам махни 400-500 ккал. Наблюдавай как се чувстваш и дали сваляш. Ти нямаш за сваляне, според мен. Висока си и тези килограми са ти даже много добре. Ако искаш да изглеждаш по-стегната, е друг въпрос.
Просто пробвай. Нито един калкулатор не може да сметне с абсолютна точност колко калории са ти необходими. Това ти трябва да си го определиш, но не с чудене, а с пробване. :) (F)
Ами 1,55 беше за тренировки 3-5 пъти в седмицата. Аз имам 4 тренировъчни дни, затова избрах него. В момента съм си поставила конкретна цел и опит-грешка сценариите от типа “виж как се чувстваш и дали сваляш” не ми вършат работа, защото може да се случи да нацеля количеството и да свалям, а може да стане и другото - да не го нацеля и да наддам тегло, а това не ми е по вкуса. =/
Повярвай ми, имам за сваляне. :D Просто на снимките не си личи, но имам и гъз, и корем и паласки :D
Първо от един калкулатор в нета сметнах ориентировъчно колко ми е активното тегло. Излезе 61кг.
После използвах формулата от статията за калорийния баланс тук в сайта, и с цялото си тегло - 80кг, сметнах калориите. BMR -то излезе 1649 Kcal Умножих го с коефицента за двигателната активност (1,55) и се получи 2555,95 Kcal.
Доколкото разбрах, това са ми калориите нужни да поддържам това тегло (80кг.)
Да ама от тези 80кила само някъде около 61 имат нужда от калории... И съм в чуденка колко точно калории да ям за да свалям и да имам сила в залата. Защото с тея 1600-1700 на ден нямам сила, а на упражненията нямам прогрес с килата... Дори моят вчера ме пита в залата “Абе ти защо така трудно се адаптираш”. А аз като почна с тренировки и спазвам режим бързо влизам в крачка. Та ако тренировките ме натоварват, а режима е изчистен, значи калориите са недостатъчно. Поне така си разсъждавам аз.
Някой може ли да помогне със съвет?Направо от тези 2555 калории да сваля 500-600 ли? Или да използвам друга формула, където се взима предвид само активното тегло... Много се обърках и имам чувството, че ако не сметна калориите като хората само ще тъпча на едно място без успех.
Отдавна съм се отказала подобни калкулатори. Според такива сметки аз трябва да свалям килограми на 1500калории . Само ,че аз започвам да свалям на 2200-2300. А ако си оправя и съня да имам едно 8-9 часа , мога и на 2400-2500 да свалям/случвало се е/.
Калкулаторите са ориентировъчни. Ти подходи индивидуално.
Започни да си записваш какво ядеш за период от един месец и си смятай на седмичен принцип колко калории си приела,колко тренировки си направила,каква друга активност имаш,колко спиш,как се чувстваш.
След един месец гледаш отчета . Ако си качила,значи ядеш повече. Ако си свалила,значи имаш аванс. Ако няма промяна в теглото,значи су нацелила златната среда.
Избягвай да се теглиш покрай цикъл и овулация.
казано от Love на 16.02.16, 17:03:
казано от Елена на 16.02.16, 16:56:
В момента съм си поставила конкретна цел и опит-грешка сценариите от типа “виж как се чувстваш и дали сваляш” не ми вършат работа, защото може да се случи да нацеля количеството и да свалям, а може да стане и другото - да не го нацеля и да наддам тегло, а това не ми е по вкуса. =/
Да ,ама това упражнение се прави един път и после оттам нататък само коригираш спрямо целите и тренировките.
Формулата също може да ти нацели сметките. Ако обаче формулата ти каже,че ще сваляш на под 1300 калории примерно, а ти можеш да сваляш и на 1500 примерно, защо да се лишаваш от тези 200к и да си прецакваш и метаболизма? И после като свалиш едни 6-8 кила нали пак трябва да направиш рестрикция, откъде ще ги махнеш следващите К, ако имаш толкова малко останали?
Мнението беше редактирано от Juls на 16.02.16 17:11.
казано от Love на 16.02.16, 17:03:
В момента съм си поставила конкретна цел и опит-грешка сценариите от типа “виж как се чувстваш и дали сваляш” не ми вършат работа, защото може да се случи да нацеля количеството и да свалям, а може да стане и другото - да не го нацеля и да наддам тегло, а това не ми е по вкуса. =/
Повярвай ми, имам за сваляне. :D Просто на снимките не си личи, но имам и гъз, и корем и паласки :D
Което значи, че бързаш. За къде бързаш? Ако видиш, че качваш, промени нещата.
Джулс, благодаря за обширния пост. Има много истина в думите ти, и освен това се сетих, че като тренирах по програмата и режима на Блага ядях около 2100-2200 калории. И чистех. Единственото което ме разколебава да вдигна калориите отново дотам е евентуалното напълняване. Но пък тогава с толкова храна не само че тренирах качествено, а и имах прогрес в издържливостта и работните килограми. Затова мисля да ви послушам и да вдигна калориите до 2000. Ще видя как ще ми се отрази, как ще са тренировките, повишава ли се силата и така.
Освен това мисля да разкарам този тъп клек на TXR ли как беше, защото не ме натоварва изобщо, и да си правя обикновен клек с 20-25 кг. на лоста.
Благодаря отново и на двете! (hug)(F)
Днес завършвам деня на 2000 калории.
Утре ще правя предно бедро и дупе :)
Мнението беше редактирано от Love на 16.02.16 18:59.
Не е необходимо всеки ден да имаш едно и също количество храна. В нетренировъчни яж по-малко, след яки тренировки яж повече. Общо взето ти ще се усетиш кое,как.кога.
И не се плаши от напълняване. Няма как да к ачиш и 2 кила без да се усетиш, така че нещата могат да се коригират навреме. Купувай си дрехи ,които са ти точно по размер. Дрехите са по-достоверен показател.
Имаш нашата подкрепа : )
Мнението беше редактирано от Juls на 16.02.16 19:09.
казано от Juls на 16.02.16, 19:08:
...
Имаш нашата подкрепа : )
БЛАГОДАРЯ! :)))) Това ме мотивира много!
————————————————————————————————————————-
Храната:
късна закуска: 4 бъркани яйца с малко моцарела, шепа дребни маслини, чаша айрян, кафенце
-тренировка-
късен обяд: 4 бъркани яйца с малко пилешко, айрян
вечеря: дюнер* ( питка, пилешко месо, яко маруля, домати и краставици, много малко млечен сос)
към: 18:00 половин грейпфрут, 5 сурови лешника
Тренировка: предно бедро и дупе
1. 5 минути на велото за загрявка, пулс 145-150
2. Клек с щанга 2х10х20, 2х10х25кг.
3. Бедрено разгъване 1х20х10, 2х15х15кг.
4. Кикове назад от прав стоеж 3х20 на крак
5. Аддуктор-абдуктор 2х20х10, 2х20х15
6. 10 минути на велото
*Отбелязвам си някои кг в синьо, защото искам да ги увелича с времето. Така по-лесно ще си следя и дали имам прогрес. :)
*Сигурно сте забелязали, че има айрян и моцарела - това е така, защото питах инструктора дали мога от време на време да замествам изварата с това сирене, и дали може да си ям кисело мляко. И той каза да. Честно казано се изненадах :Д Ама не се оплаквам де.
—————————————————
Ще дописвам.
Мнението беше редактирано от Love на 17.02.16 18:22.
Здравейте,
днес ходих към 10 в залата.
гръб + бицепс + корем
1. загрявка
2. тяга с дъмбели 1х10х5; тяга с лост 3х10х20
3. горен скрипец надхват 1х20х20, 2х10х25, 1х10х30кг.
4. долен скрипец V хват + пулдаун на скрипец 3х15х20кг/15кг.
5. хиперекстензия 3х15
6. сгъване на долен скрипец 2х10х5
7. сгъване на скотова пейка с една ръка 1х10х5, 1х10х4кг.
8. 3 серии повдигане крака от вис, накланяне настрани с тежест 1х10х5кг., 1х10х10кг
9. 5 минути вело, пулс 155-165
Храната ме мързи да описвам, общо взето: 4 бъркани яйца, грейпфрут, порция боб, 3 резенчета домашна рибица, доза протеин, 5 лешника, една шепа пуканки и май туй то.
Днес една бивша съученичка ме пита дали рисувам портрети още. Предположих, че ще иска портрет на малката - има си бебенце - и и казах, че ще пробвам, че и без това не съм рисувала от векове. А то излезе може би най-добрата ми рисунка досега!
Споделям ви я и тук, изглежда малка, но всъщност файла е размер А3 и утре ще ходя да я принтират, дано да я направят добре.
Хубава вечер, искам да си почивам сега :D
казано от Елена на 18.02.16, 23:36:
ТОВА е рисунка?! Страхотна е, браво, впечатлена съм!
Дам, рисунка е. :) Тази ми отне 5 часа и 30 минути, иначе рекорда ми е над 10 часа работа по една рисунка, но пък не беше за един ден всичко, а около 5 часа единия ден и 5 часа другия.
Днес почивам, наобяд ходих на лекция - ще уча латински, йее :Д после обикалях по книжарниците да принтирам рисунката. Храната е ок като цяло, малко е, но не ми се яде много много. Утре задно бедро и дупе.
Хубава вечер!
20.02.2016
Тренировката ме натовари много. Може би защото инструктора като беше покрай мене постоянно викаше “давай, давай” и ми оставяше не повече от 30 секунди почивки между сериите.
задно бедро и глутеус
1. 10 минути вело
2. Бедрен сгъвач 3х15х10кг.
3. супер серия: навеждане напред с прави крака 4х20х8кг + кикове на машина 4х10х5кг. или колкото е там без нищо
4. супер серия: клек с дъмбел широк разкрач 3х20х5кг + хип седалище 4х15х15кг. (по два пъти на всеки крак)
5. сгъване от стоеж 3х8-9 на крак. Без тежести.
6. кикове от стоеж 3х20 на крак, почти без почивки
7. ходене под наклон на пътека (наклон 10, скорост 5) - 10 минути. Повече не издържах, а и ми се вие свят като стане време да слизам.
Храната не помня, но все същото долу горе.
Мнението беше редактирано от Love на 22.02.16 17:20.
21.02.2016
гърди, рамо, трицепс, корем
1. Лежанка 2х10х20кг, 1х8х25кг, 1х8х30кг.
2. супер серия: повдигане дъмбели от полулег 3х15х10кг. (с 5кг дъмбели) + пек дек 2х10х10кг, 1х10х5кг.
3. военна преса с 5 кг. дъмбели 3х10
4. супер серия: раменно изнасяне встрани 2х10 + раменно изнасяне напред 2х10х 4кг (2кг. гирички)
5. дърпане на въже горен скрипец 2х15х10кг, 1х15х5кг.
6. кик бек 2х20 с гири 3кг.
7. повдигане краката от вис 2х10
8. коремни на наклонена пейка 2х20
Забравих да правя навеждането встрани :D
Като вдигнах храната е по-добре - имам сила за тренировки, и да качам килата. В тялото ми се струва, че не съм мръднала много, може би съвсем недоловимо. Леко съм подута даже, но това го отдавам или на овулацията, или на повечето калории, а може би е комбинация от двете. Във всеки случай за да се справя с това трябва да пия повече вода, защото аз ЗАБРАВЯМ да пия вода и това ми е един от големите проблеми.
Днес почивам. Пак си рисувах. Всъщност тази рисунка я рисувах още преди време, с моливче, черно-бяла, но реших да и дам малко цвят и се получи ето това:
Направих си и страница във фейса, втора вече :D , където си предлагам услугите, а именно рисуване на дигитални портрети по поръчка. Днес ми хрумна да поразширя малко идеята като добавя и друга папка, в която да пускам свои си творения, които не са портрети, та примерно ако някой си хареса нещо, може да реши да си го поръча и да си закачи готовата картинка да му краси хола, или офиса :D Примерно. Пускам линк, надявам се, че не е забранено.
https://www.facebook.com/digitalportraitsbyivi
Мнението беше редактирано от Love на 22.02.16 17:33.
Днес се зачетох в статията за фастинга.. И сякаш искам да пробвам, че се чувствам в застой, пък и ме блазни подобряването на инсулиновата чувствителност.
Само някои неща не разбрах. Нали е пълен глад, примерно в 15-16 часов прозорец, а пише че може да се пият айрани, да се хапват зеленчуци и прочие..? Някой който фаства може ли да ми разясни?
Според вас дали ще е подходящо за мен?
Не знам колко ми е ендоморфията, но имам огромни мастни запаси в бедрата, дупето и корема, които упорито отказват да мръднат. Уж съм с форма на тялото пясъчен часовник, а отслабвам по-скоро като тип круша - горе се осмуквам, а краката и ханша стоят дебели.. Симетрията никаква я няма, дънките стискат..
Та, надявам се фаста да буустне някак нещата и да накарам тялото да черпи енергия и от тези зони.
Сега ще кажете не си дебела. Моля ви се хора, само аз си знам как изглеждам по бикини и определено не са чисти, или поне донякъде изчистени крака.. Всичко се тресе, имам и целулит, та без такива мнения моля.
Очаквам мненията на хората във форума, които фастват. Моля ви :)
Аз не си позволявам друго освен вода, кафе и чай,неподсладени.
По принцип пия мляко с нес,но когато ще фастя, пия кафето черно, най-много с една суха сметана.
За мен това е истински фаст.
Другото не съм го пробвала лично, но съм скептично настроена към подобен вариант.
Първо фастът влияе добре само на около 20% от жените. Пробвай внимателно как ще се чувстваш.
Второ всяко поемане на вещество, което води до повишаване на кръвната захар, нарушава фаста и го прави почти безсмислен. Въпросът не е количествен. Вероятно някои зеленчуци ще са подходящи - такива с много целулоза и фибри и много ниско количество въглехидрати - краставица или целина например. Поемеш ли обаче морков, домат, чушка, смятай, че не фастваш. Затова най-добре без нищо.
В общи линии на жена с женска структура (така наречената от теб крушовидна) фастингът е противопоказан. Пробвай, но не възлагай много надежди.
Мен ако питаш, трябва ти една РБД със съотношение 50% мазнини, 30% протеини, 20% въглехидрати (последните две може и 25:25), един лек дефицит от около 10% на ден, търпение (6 месеца, година, повече) и постоянство в храненето и в залата.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.02.16 18:23.
Благодаря за отговорите и на двамата. :)
Ама Боби аз не съм тип круша... “Крушите” имат широк таз и тесни рамене, а на мен и таза и раменете са ми широчки и с еднаква ширина. И малка талия.
Мисля да пробвам 16 часа фаст и 8 часов прозорец за хранене и да видя как ще ми се отрази. Ако не са ок нещата ще опитам твоето предложение за съотношенията М-П-В.
http://www.bb-team.org/articles/5083_periodichnoto-gladuvane-zashto-nqkoi-jeni-trqbva-da-vnimavat-s-nego
Мисля, че Рони пак много добре е онагледила и двете страни на моментата.
До някаква степен смятам, че и зависи от самоконтрол и колко са стабилни чувствата ти по адрес на храната, от психологическа гледна точка. Не съм твърде запозната с твоя дневник, за да давам оценки върху това обаче. Но ти пък се познаваш. :)
казано от BGDN. на 23.02.16, 18:45:
http://www.bb-team.org/articles/5083_periodichnoto-gladuvane-zashto-nqkoi-jeni-trqbva-da-vnimavat-s-nego
Мисля, че Рони пак много добре е онагледила и двете страни на моментата.
До някаква степен смятам, че и зависи от самоконтрол и колко са стабилни чувствата ти по адрес на храната, от психологическа гледна точка. Не съм твърде запозната с твоя дневник, за да давам оценки върху това обаче. Но ти пък се познаваш. :)
Благодаря. :) Прочетох статията, запознах се и с двете страни вече.
Все още смятам да опитам. А и мисля, че такова хранене ще ми е по-удобно предвид ежедневието ми. Нека да поясня:
Днес последното ми хранене беше в 18:50, но го закръглям на 19:00 часа. Сега следва фаст прозореца, тоест до 11 часа утре няма да ям нищо. А след 11 имам време до 7 вечерта да се храня, като мисля да разделя храната на 3 хранения.
Защо ми е удобно?
1. Честно казано съм мързеливка и ако нямам лекции преди обяд, обичам след събуждане да се излежавам сутринта, и закуската ми обикновено е чак към 10-10:30 в зависимост от настроението. Нищо не ми пречи да я преместя в 11часа.
2. Следват лекции, ходенето на фитнес и другите занимавки. Те ще ми се вместят в прозореца за хранене, едното хранене ще е в интервала 11-13 часа, второто след тренировката, и последното 16-17 часа, или пък до18:30.
После пак фаст. Определено ще ми е по-удобно да се храня така. И се надявам, че така ще мога да се възтановявам от тренировките.
Сега единственият въпрос остава колко калории да приемам в прозореца за хранене? Четох противоречиви мнения, едни казват да се приемат калории колкото ти е BMR-то, други казват, че трябва да приемаш толкова калории колкото ти трябват за да си запазиш теглото..
Та, тук ако помогнете ще съм много щастлива. И благодарна! :)
казано от Love на 23.02.16, 19:12:
Четох противоречиви мнения, едни казват да се приемат калории колкото ти е BMR-то, други казват, че трябва да приемаш толкова калории колкото ти трябват за да си запазиш теглото..
Ако поемаш колкото ти е BMR (base metabolic rate), ще си в голям дефицит - всяко движение ще е в повече.
Колко точно трябва да ядеш зависи от целите ти - фастингът сам по себе си не гарантира нито сваляне, нито качване. Това зависи от калорийния баланс.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.02.16 19:18.
Здравейте. :)
Първи ден фастинг, чувствам се добре. Единствената неприятност е появата на лош дъх, която на обществени места трябва да боря с дъвки и пиене на вода. Но това така или иначе го очаквах, защото още от малка съм така - случи ли се да пропусна ядене или да не съм яла от няколко часа веднага се появява лош дъх.
Но ще го преживея.
Корема ми се държеше много прилично, чак към 11 без 10 плахо прокъркори за първи път. :D
Прекъснах фаста към 11 и половина, защото тогава се прибрах вкъщи. Към 14:00 часа ще ходим в залата, за днес имам предно бедро и дупе. :)
Първоначално ще фаствам на 2000 калории, а след една седмица като видя как ми се отразява това хранене ще преценя дали да си останат същите или не.
Ще дописвам.
Лош дъх... А ако знаеш за какъв дъх иде реч в първите една-две седмици кето...Сякаш си изпил шишенце лакочистител...:D
Ако искаш да извлечеш максимума от фастинга, тренирай на гладно и прекъсвай фастинга чак след тренировката.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.02.16 13:38.
Дообре :) Значи трябва да врътна с няколко часа началото на фаста. Ще видя как да го съчетая с тренировката утре.
Предно бедро и дупе
1. Вело 10 мин
2. Клек 1х10х20, 2х10х25, 1х10х30кг.
3. Бедрено разгъване 3х10х15кг
4. Кикове назад без почивка 3х20
5. Аддуктор+абдуктор 1х20х20, 2х20х15кг
6. Вело 5 мин.
Храната ще я пиша по-къснo.
ПП: И утре часовете си остават същите, имам лекции до късно и ще преместя тренировката в 9:30, тъкмо ще влезе във фаста.
Мнението беше редактирано от Love на 24.02.16 17:04.
Храната:
3 бъркани яйца, филия хляб, 1 кофичка кисело мляко, свинско печено 100г, малка баничка със сусам 95-100г и един бонбон Сушард (хазяйката почерпи за рождения ден на внучката), грейпфрут, 2 вафлички (tmi), 1 порция ориз със месо на фурна.
Храната малко мръсна... Притеснявам се дали е ок... Като калории ги докарах 2000 някъде ама пак...
Мнението беше редактирано от Love на 24.02.16 18:32.
Както обещах, тренировката влезе във фаст прозореца. По-точно, започна в 10:20 и свърши в 11:00 часа :)
гръб+бицепс+корем
1. 5 минути вело
2. горен скрипец широк хват 1х15х20кг, 1х15х25кг, 1х10х30кг
3. супер серия: долен скрипец V хват (3х15х15кг)+ пулдаун на скрипец (2х10х15кг, 1х10х15кг)
4. хиперекстензия 1х20, 2х15 (нещо ме заболява кръста при това упражнение и затва не натискам много да правя 3х20 както е по програма)
5. бицепсово сгъване на скрипец 3х10х5кг
6. бицепсово сгъване с една ръка на скотова пейка 3х15 на ръка с 4кг. гира
7. повдигане краката от вис + коремни на пейка 2х10/20
Тренировката много добре. Имах сила, не ми стана лошо, никакво замайване и прочие. Изкарах си я и после беж вкъщи да хапна набързо и после хвърчах за лекции.
“Брейкнах” фаста към 11:20 с една доза суроватъчен протеин и 1 големичка порция ориз със свинско (свинското беше 2 парченца, така че тук протеина не е много)
По време на лекции 1 пакет обикновени солети
И сега след като се прибрах, и вкъщи нямаше храна, следното: 3 кебапчета от магазина, към 80 г кетчуп, 2 филийки хляб, една ябълка, един мини какаов мъфин, 3 лъжици кисело мляко.
Знам че храната ми не е много на ниво... Не е чиста. И въпреки че се старая да е по-скоро РБД ориентирана, тя по-скоро клони към ВВД. Не знам това проблем ли е, в смисъл ще прецака ли идеята на фаста, ще забави ли евентуалните резултати?
ПП: Дотук калориите са ~1640, ще си направя и едни яйца за да ги дигна до 2000, въпреки че не съм мн гладна в момента.
Утре следобяд ще пътувам за вкъщи. Връщам се за повечко време - ще стоя чак до 6 март. Не знам дали ще ходя на зала там - идва ми соленичко... ако трябва да тренирам там, трябва да давам по 2,50 на тренировка, и няколко дни ще ми излязат 17 лева, които тук в Търново са ми картата за 1 месец тренировки без ограничение.
Ще тренирам у дома и мисля да ви шашна с интересни упражнения като”сумо клек с дънер” :D и прочие щуротии, но човек като няма други тежести така е.
За автобуса обаче ще си приготвя хубава храна - месце със зеленчуци някакви, плод, туй онуй, ще го измисля :Д
Мнението беше редактирано от Love на 25.02.16 18:14.
Днес съм почивка. Вече се прибрах.
Малко размишления за фастинга:
Чувствам се ок. Глада не ми е проблем.
Промените:
Втория и третия ден нещо ми изчезна лошия дъх.. Поне не е толкова силен, ноо сякаш по скоро почти го няма.
Другото нещо, срам не срам, появиха ми се газове, дори в момента стомаха ми е подут доста...
Храната днес:
дюнер ( питка, месо, домати, краставици, маруля, зеле, млечен сос), чаша 3 в 1, 10-12 сурови лешника, чашка шоколад от автомат за кафе, порция кисело зеле с пилешко месо на фурна, 2-3 хапки хляб.
Това знак за нарушено храносмилане ли е или просто нещо от храната...
Днес не са газове сякаш, по-скоро имам чувството че храната стои в корема и не се смила...
——————————————————————-
Порция зеле с месо, 2 филийки домашен хляб, 2 бисквитки “Златна есен”, “Киндер буено” (само едно блокче), доза протеин с прясно мляко, кафе, 20 мл. коняк, парче бяло месо.
Това е досега. И това е положението с корема от първото хранене насам. :(
Моля за мнения.
Иди на лекар.
По-миналата зима бях с хранително натряване, коремът ми беше така в първите дни,после стана по-зле.