казано от ISB на 22.02.16, 06:13:
Дайте му малко месо на тоя човек,свършил се е :)
Нищо му няма. ;) ...само дето е много черен, ама все пак сме на “земята на черните хора”...
Честит Рожден Ден Марги :)
С пожелания за много здраве, усмивки, приключения и сбъднати мечти (F)
Весел и незабравим празник (d) (cake)
Мнението беше редактирано от Vess на 22.02.16 08:47.
Движение:
йога, час
шнорхелинг
Храна:
- манго
- ананас и зрял кокос
- манго и ананас
- коктейл от фреш манго, малибу, ром и глътка, за дегустация, ракия от папая
- печени зеленчуци в някакъв сос, ориз с лук, 2 шоколадови топчета и парче някакъв пай с тръстиков карамел
Добавки:
същите
Днес бяхме на най- емблематичния тур за Занзибар, safari blue. Цял ден обикаляхме белите плажове на малки островчета из Индийския океан, гмуркахме се на коралов риф и някои ядохме плодове, други попреядоха с омари и лангусти. ☺
Единствено ме изнерви факта, че никой не предупреди хората от лодката да не се мажат със слънцепредпазни кремове когато ще плуват над коралов риф.
ПП: Имах си и торта изненада, така че добавям и едно парче от нея. (party)
ПП2: Имаме си днес най-красивото пълнолуние.
Мнението беше редактирано от Margi на 22.02.16 19:03.
22.02.16
22:01
Честит Рожден Ден, Марги! Не съм отваряла фб затова ти честитя тук! С пожелания за много щастие, любов и още повече красота в движенията! (cake)
Движение:
йога, час
подскоци на плажа следобед
няколко единични набирания на един лост, закачен с въжета на едно дърво, в сянката на което се намира “офиса” на плажните ни туроператори ;) Имаме си един малък приятел, който всеки ден след учишище идва на нашия плаж и дава зор да тренираме заедно...много е симпатичен, само комуникацията върви малко тегаво, ама все пак е на 11 хлапето и се опитва да говори английски :) ...а и ние научихме няколко думи на суахили покрай него
цял ден търкаляне по шезлонга и кратка разходка колкото да си купим кокоси от селото
Храна:
- кафе с мед и гхи
- сока на един зрял кокос
- зрял кокос с 1 червен и един мини банан, и двата със семки ;)
- същото
- коктейл с ром, кокосов ром, кокосова вода, фреш ананас
- салата от моркови и зеле, малко зелени банани в кокосов сос, ориз, чапати, останалото парче от вчерашната торта
Добавки:
без промяна
Мнението беше редактирано от Margi на 23.02.16 19:52.
Движение:
йога, час
малко бягане по плажа, но беше по-скоро от въторг, отколкото за тренировка, така или иначе, навъртях някакво разстояние на пълна скорост ;)
Ходихме до плажа на Паже и до ресторанта на скалата. Плажът е най-уникалният пейзаж, който съм виждала на живо (не е като да не съм обикаляла по плажове). Улучихме и точния момент - началото на прилива и се разходихме навътре по белия пясък. Уникални гледки, с нищо не мога да ги сравня. На пръв поглед изглежда сякаш небето е мрачно, но всъщност едно облаче няма, просто морето е по-светло.
А ресторанта ми беше голям мерак да го видя, не седнахме, защото четох лоши отзиви за него, обаче отвън изглвжда мега як.
Храна:
- 2 малки банана със семки
- 2 хапки зрял кокос
- 1 малък банан със семки
- фреш от манго, маракуя и лайм
- коктейл от ром, кокосов ром, кокосова водаю, след това си изядох и мекото на кокоса в който беше сврвиран
- ром със сок от маракуя
- зелена салата с домати и царевица, ориз, зеленчуци в доматено къри, крем супа от тилвички с малко гризина, торта от маракуя и някаква шоколадова торта ( като казвам торта, тук това е кекс с крем и не ги броя за джънкове дори, защото хората нямат цвеклова рафинирана захар, нито употребяват сухи млека. Единственото подозрително нещо е произхода на зърнените.)
Добавки:
същите
Мнението беше редактирано от Margi на 26.02.16 11:20.
Движение:
йога, 45 минути, бях доста изморена от слънцето предните дни и съкратих
шнорхелинг отново на Мнемба, добре че решихме да се върнем. Рифа изглежда съвсем различно на отлив, когато някоо от коралите са на 20-30 см дълбочина и водата е кристална. Намерихме и Немо, обаче беше много срамежлив и не успях да го снимам. Хранихме по-общителните рибоци с ананас, дърпаха си го от ръцете ни. :) Като цяло, днес подводния живот беше много оживен. Пак бягах по плажа, само защото белия пясък, който се простира докъдето стига погледа предраполага към това.
Храна:
- обобщено за деня - зрели кокоси, манго и ананас
- коктейл Занзибар дауа
- ракия от папая със сок от маракуя
- салата от домати и авокадо, задушени зеленчуци в някякъв сос, ориз със зеленчуци, малко супа от...зеленчуци и царевица, мангов кейк
Добавки:
същите
Мнението беше редактирано от Margi на 25.02.16 19:03.
Движение:
йога, час
Храна:
- ананас
- кафе с мед, мед с гхи
- ананас
- зрял кокос
- баунти
- самолетна храна - задушени зеленчуци и ориз, питка с масло
- кокосова напитка, суров бар
Добавки:
май никакви, пуснахме ги с багажа
Пак ми е малко тегаво със самолетния и летищния въздух, а кожата ми за времето на първия полет се дехидратира напълно. :( Знаех си че не трябва да тръгваме. ;)
Нашето село се вижда. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.16 04:05.
Еми...прибрахме се. ;(
Движение:
след като се прибрахме малко поздрави, махови стойки на ръце към стена - 20-тина някъде + няколко минути на глава, колкото да ми се раздвижи кръвта след 20 часа по самолети и летища
Храна:
- от самолетната закуска - само плодовете - някакви парченца пъпеш и ананас
- кафе с масло и захар
- шейк от Ормус зелени храни* + хлорела* + мед*...заради радиацията от дневния полет, в която повечето не вярват ;)
- шейк от чага чай*, какао*, мака*, кокосово масло*, мед*, течен извлек ванилия*
- коктейл* от коняги, кокосово мляко от зрял кокос* с мед* и течна ванилия*
- басмати сготвен в кокосов сос*; чесън, краставичка, чери донати, маслини, малко кадаиф, малко шоколад, пълнозърнеста питка (не цяла)
Ядяха ми се препечени филийки с кашкавал, но през последните две седмици млечните ми се ограничават с гхи и масло и се чувствам прекрасно, та реших да не си създавам излишни неприятни усещания.
Добавки:
ензими, пробиотик
Снощи спах 2 часа и съм парцал днес + дискомфорта в лимфните възли и гърлото заради климатиците (май трябва да отида на УНГ да се изясни проблема - беше изчезнал на влажния и топъл въздух, но пак започна май :( ). Бяхме си набелязали едно тихо и топло местенце на летището в Доха, където да продремнем по пътя за София, но когато отидохме снощи там, в следващите 3-4 часа имаше полети за Медина, Техеран и Диарбекир + още нкакви Иракски градове...имаше над 300 доста криминално изглеждащи субекта,от тях едва 2 или 3 жени... :D Подремнахме де, ама не бяха от най-тихите хора.
Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.16 12:55.
Движение:
йога - 70 минути
Свалила съм 2 кила и на изправянията на ръце се чувствам като перце. ;) Като цяло, добре вървя днес цялата практика. :)
Храна:
- бананово кафе* с карамфил*, кокосово масло*, мака*, мед*
- киви*
- мляко* от зрял кокос*,мед*и карамфил*
- същото мляко* с добавен конопен протеин*
- топло какао
- зелена салата с варени яйца и чеснов сос*; от вчерашния ориз* и скилидка чесън; малко пълнозърнеста питка; 2-3 хапки кадаиф, малко шоколад (малко, смисъл - не цял ;) )
Добавки:
метил Б9, ензими, пробиотик,Адам’с (и вчера пих от него)
Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.16 17:56.
The happy me. (sun)
ПП: Не е от това, че пускам от телефона явно, сайта просто си върти снимките произволно.
Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.16 17:55.
казано от ISB на 29.02.16, 04:25:
Дайте му месо :)
Както казах, не се дава месо на човек, който преяжда с лангуста. :D
казано от Кико Сан на 29.02.16, 08:40:
Страхотни сте! Прекрасна идея за дестинация! (sun)
Зависи какво търси човек. И какви са културните и хигиенните му изисквания. ;)
Движение:
5 или 6 серии (загубих им бройката, а и няма значение) от 10 суинга и 6 колелца от колене
йога при Кристос, 2 часа
Храна:
- бананово кафе* с течна ванилия*, карамфил*, мака*, чага чай*, кокосово масло*, мед*, баобаб*
- мляко* от зрял кокос*, вода от зелен кокос*, какао*, мед*
- 2 малки лъжички домашен течен шоколад*
- крем супа от пачи крак* и шийтаке*; салата от спанак, магданоз, домат, зехтин*, домашен оцет*; задушен ориз с подправки*; няколко бисквити Еверест, шоколад
- още малко от супата* с няколко хапки пълнозърнеста питка
Добавки:
витамин Ц, ензими, пробиотик, каротеноиди и токофероли, метил Б9
Мнението беше редактирано от Margi на 01.03.16 08:24.
Движение:
йога - 70 минути някъде
Храна:
- флу шот* с гуарана*
- шейк от чага чай*, какао*, родиола*, карамфил*, течна ванилия*, мед*, кокосово масло*
- шейк от вода от зелен кокос*, зрял кокос*, конопен* и оризов* протеин, мед*, баобаб*
- доматено-кокосова крем супа*, половин купичка от вчерашния ориз* с 1 бъркано яйце; останалите две хапки кадаиф, бисквити еверест с мармалад от глог*
- сурова супа от авокадо, спанак, магданоз, зехтин и малко конопено семе*; 3 бисквити еверест с 3 редчета шоколад
Добавки:
токофероли и каротеноиди, метил Б9, витамин Ц
ПП: Ходих на доктор - еми, нищо ми няма, просто гърлото все още е напълно възстановено след инфекцията и климатиците в самолетите и летищата.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.03.16 18:07.
Движение:
йога,70 минути
Храна:
- шейк от чага чай*,какао*, алтайски шилажит*, ашваганда*,мед*,кокосово масло*,карамфил*
- киви
- шейк от мляко от зрял кокос*, Ормус смес от зелени храни*,хлорела*,мед*
- авокадо
- ментов чай
- доматено-кокосова крем супа* с 2-3 крекера*; къри* от жълт грах в кокосово мляко*, цвекло с домашен оцет* и зехтин*; доста шоколад и доста бисквити еверест с малко мармалад от глог*
Добавки:
токофероли и каротеноиди,витамин Ц,ензими
Реших да споделя по повод на националния празник:
Патриотизма не е довел до нищо добро. Той разделя и отчуждава хората едни от други и създава повод за омраза, също както расизма.
Пътувала съм в доста държави на 4 континента и съм работила с хора от над 40 националности, и честно казано не съм особено горда с това, че народа в държавата в която съм родена се състои от най-агресивните и озлобени хора, които съм срещала.
На който му се празнува - честит празник.
Това са двете места, от които обичам да гледам нашата страна:
Мнението беше редактирано от Margi на 03.03.16 18:50.
Движение:
йога - 70 минути
Храна:
- шейк отбананово кафе* с рейши*, родиола*, мед*, карамфил*,кокосово масло*
- 1 с.л. (може и по-малко да е бил) орехов тахан с малко мед*, сушени бели черници* и какаови зърна*
- половин домат; останалита 2 ч.л. от вчерашното къри*, басмати на пара* с домашен чили сос*; 4 Фафли РК, 3редчета шоколад
Доабвки:
токофероли и каротеноиди, вит.Ц, метил Б9
Малко произволни снимки от птичи поглед:
ПП: Сайта вече си ги подрежда обърнати. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 03.03.16 18:24.
03.03.16
23:06
казано от Маргарита Манева на 03.03.16, 17:52:
Не мога да не попитам. Предвид, че си образован човек, интелигентен и с хубава професия, защо не живееш другаде? Ако е твърде лично, не ми отговаряй, разбира се, но смятам, че ако не си удовлетворена от положението в страната ни и стоиш... незнайно защо, би могла да се възползваш от съвсем не лоши опции навън.
Или се чувстваш така, защото отиде в Мордор, вместо в Пловдив :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.03.16 23:09.
казано от Т Точка на 03.03.16, 23:06:
казано от Маргарита Манева на 03.03.16, 17:52:
Не мога да не попитам. Предвид, че си образован човек, интелигентен и с хубава професия, защо не живееш другаде? Ако е твърде лично, не ми отговаряй, разбира се, но смятам, че ако не си удовлетворена от положението в страната ни и стоиш... незнайно защо, би могла да се възползваш от съвсем не лоши опции навън.
Или се чувстваш така, защото отиде в Мордор, вместо в Пловдив :D
Аз не говоря за положението, а за хората и чувството на патриотиъм.
На въпроса ти:
От 2001 до 2005 съм живяла по моретата, това а много хора не е работа за цял живот.
От 2005 година живея тук, защото имаше време, в което бях съвсем удовлетворена от това, което работех и имах идеи за това, че България може и да е хубаво място за живеене. Дори в един момент отказах една от най-сладките работи на света, базирана на Малдивите. В момента виждам, че пиложението тук става от лошо на безнадеждно, но за съжаление подобни предложения като това, което преди отказах не валят всяка седмица, а и, както каза, това е един личен въпрос, на който предпочитам да не сподвлям отговора.
ПП: Да, професията ми е чудесна, но не е това, което работя през последните 5 години. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 04.03.16 06:17.
04.03.16
09:14
Хм, разбирам.
Но пък, честно да ти кажа, не съм виждала злобен човек на почивка :D Там всички сменят лицето и поведението си. Пък съм общувала с този и онзи, и да ти кажа, според мен, има далеч по-неприятни от българите: такива, които не са кисело, защото са нещастни, ми просто щото са такива.
И другото, което много ме озадачи - не бъркаш ли патриотизъм с национализъм? По принцип смятам за препоръчително да сме граждани на света, но корените са си корени и трябва да се почитат, помнят и уважават. Твърдението ми се стори равнозначно на “любовта към мама и татко насажда омраза към другите деца в училище’.
Но това си е моето виждане, де. Няма да цапам повече дневника. :)
казано от Т Точка на 04.03.16, 09:14:
Но пък, честно да ти кажа, не съм виждала злобен човек на почивка :D Там всички сменят лицето и поведението си.
Значи не си работила в туризма. :D
Аз всъщност не говоря за туристите.
Пък съм общувала с този и онзи, и да ти кажа, според мен, има далеч по-неприятни от българите: такива, които не са кисело, защото са нещастни, ми просто щото са такива.
Да, има неприятни хора, разбира се, но никой от тези с които съм обувала/работила/живяла не би скочил от колата си за да те набие....примерно. Да не говорим за агресията, с която в последно време виждам да се подхожда към всяка една елементарна ситуация.
И другото, което много ме озадачи - не бъркаш ли патриотизъм с национализъм? По принцип смятам за препоръчително да сме граждани на света, но корените са си корени и трябва да се почитат, помнят и уважават. Твърдението ми се стори равнозначно на “любовта към мама и татко насажда омраза към другите деца в училище’.
Не не го бъркам, макар че от едното се поражда другото. Примера с майката не е подходящ, защото в двата случая става дума за различни чувства.
Както и да е. Просто исках да си споделя мнението, с което не задължавам никого, защото си е мое. Аз лично се чувствам гражданин на света по простата причина че от 20 годишна тръгнах да обикалям и няколко години подред ежедневието ми беше да се събудя и да отида да погледна е през прозореца на кое пристанище сме днес. Почитам, помня и уважавам хора, които са помогнали по някакъв начин за да се формирам като това, което съм в момента и са ми помогнали да видя колко е широк света.
Човек не е дърво и няма корени - корените са единствено в съзнанието му. Природата на хората е номадска и изследователска. Ако не беше така, днес нямаше да имаме възможност да пътуваме, тъй като нямаше да знаем какво има зад ъгъла. ;)
Пак мое мнение.
Не ми цапаш дневника, всяко мнение е добре дошло, стига никой да не се опитва да ме накара да мисля като него, защото съм по-голяма от поне 80% от ползвателите на форума и съм видяла и преживяла доста неща, на базата на които съм си го изградила.
Мнението беше редактирано от Margi на 04.03.16 11:58.
04.03.16
12:02
казано от Маргарита Манева на 04.03.16, 11:45:
Не ми цапаш дневника, всяко мнение е добре дошло, стига никой да не се опитва да ме накара да мисля като него, защото съм по-голяма от поне 80% от ползвателите на форума и съм видяла и преживяла доста неща, на базата на които съм си го изградила.
Разбира се, нямам никакво намерение да се налагам, да влизам в спорове и т.н. Как мислиш си е въпрос на избор - просто ми стана любопитно на какво е базирано отношението ти. (y)
Мерси за отговорите и слънчев ден. :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.03.16 12:03.
казано от Т Точка на 04.03.16, 12:02:
просто ми стана любопитно на какво е базирано отношението ти. (y)
Единствено и само на опит. :)
Движение:
0, втори ден МЦ, след пътуването в ношния влак не ми се правеше нищо. Утре и в неделя съм на курс при Олга.
Храна:
- кафе с рейши*, мака*, мед*...забравих да сложа мазнина и през цялото време се чудех кое не му е наред на шейка
- чапати* с маслинова паста, дом. кекс* с дом.желе от дюли*, 2 парчета баничка, пак домашна
- час по- късно - още две чапати* с по един тънък резен кашкавал*
...това до към 2 часа
- следобедна дрямка
- калуа с бейлис и вода
- 2 маеиновани краставички и 1 ч.л. царевица*
Добавки:
няма
За събота
Движение:
пранаяма и лежерна следобедна практика с Олга, много лежане се събра за деня, накрая се поизнервих дори
Храна:
- кафе с рейши*, мака*, мед*, краве масло*
- крем супа от тиква, задушени зеленчуци, парче домашна баница, две хапки баклава, 2 хапки торта за рожден ден
- малко ориз с царевица*, 2 малки парчета дом. тирамису*, домашна пица*, 1 парче домашна баница*
Добавки:
без
Движение:
пранаяма и йога с Олга
Храна:
- кафе с рейши*, мака*, мед*, краве масло*
- няколко тънки парченца ябълка
- топъл шоколад (с вода), 2 бонбона от бисквитено тесто
- ирландско кафе
- ориз с царевица*, 2 хапки домашна пица*, 2 домашни кифлички с кашкавал*, дом.тирамису*
Добавки:
няма
Движение:
5 кръга: 6xrocking squat(до земята), 10 суинга (и двете с 16-ката), 6 колелцаот корем
йога - час
Храна:
- бананово кафе* с рейши*,мака*,кокосово масло*, мед*,течна ванилия*
- тахан с мед*, лимонов сок*, какаови зърна*,сушени бели черници*
- ябълка*
- салата от гулия*,цвекло,царевица*, зехтин*, дом. я. оцет*; задушен басмати с броколи*; домашна бисквитена торта*, целувки*
това е до към 14.30 храната, ако по-късно има нещо, ще допиша
- добавям: 1 и половина от домашните кифлички*, малко бисквитена торта*и целувки*...голям глад ме е подгонил последните няколко дни
Добавки:
няма
Чувствам се недоспала и гладна след семинарите през уикенда и спането във влака. Като цяло, спах съвсем непробудно, но трябваше да се събудя прекалено рано.
Мнението беше редактирано от Margi на 07.03.16 21:07.
Движение:
йога - 75 минути
Храна:
- шейк от какао*, рейши чай*, мака*, кокосово масло*, мед*, алтайски шилажит*
- таханово бъркало* със сушени бели черници*
- ябълка*
- ирландско кафе* (със сурова сметана* и кокосова захар*)
- броколи на пара, останалия басмати с броколи* от вчера, малко горчица, тарта с вишни и шам фъстък от 100 грама сладки, целувки, няколко шокладови бонбона, 2 домашни кифлички с кашкавал*
Добавки:
витамин Ц, ектракт от черни мравки
Мнението беше редактирано от Margi на 08.03.16 17:52.
Движение:
йога при Кристос, 2 часа
Храна:
- шейк от бананово кафе*, рейши*, чай астрагал*, мака*, течна ванили*,кокосово масло*,мед*
- таханово бъркало* с бели черници*
- домашна капириня* (стана ми лятно и бразилско и се отдадох на спомени и мечти ;) )
- салата от земна ябълка*, ябълка*, цвекло, домашен оцет*, зехтин*, 2 розички от вчерашните броколи, чапати* с домашен чили сос*, половин кифличка* (пак домашна), бонбони рафаело, някакви “негърчета” ималко от бисквитената торта*
Добавки:
токофероли и каротеноиди, витамин Ц
Оставям това тук, ако на някой му се отделя час и половина за да види че времето на робството не само че не е отминало, ами дори процъфтява и без да знаем дори го насърчаваме. :(
Оххх горките черни и арабески ...
Росатом изкупи Добруджа ,над 350,000 имота по море и още 430,000 околовръст...от добрите братушки....Утре ще дойдат да защитават рускоговорящите ....
Канонизира милата ни църква руски пълководци...?!!
Па нека гледаме клетите тъмнокожи...
Нервак, виждам че си писал нещо, но съм те блокирала преди много месеци за да не виждам какво ми пишеш, и да не стават панаири, и поста ми остава скрит. Само мога да предполагам че е нещо, което не искам да чета. За в бъдеще няма нужда да се хабиш и да пишеш в дневника ми. Така или иначе не го чета.
Със здраве.
Мнението беше редактирано от Margi на 10.03.16 08:52.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3451321/All-aboard-HMS-freeloader-2-000-refugees-live-luxury-giant-cruise-liner-theatre-gym-swimming-pool-cost-65-000-DAY-Swedish-government-insists-need-encouragement-get.html
Ми....какво да кажа...това е работното ми място и дом далеч от вкъщи между 2002 и 2004. :( Жалко за старото корито. От друга страна, момента е удобен да отплават към Щатите.
Мнението беше редактирано от Margi на 10.03.16 12:29.
Движение:
5 кръга: 6 добро утро с 24-ката от блокчета, 6 подскока от клек от блокчета с 16-ката, 6 колелце от корем
йога - 70 минути
Храна:
- шейк от бабаново кафе*, рейши* мака*, мед*, карамфил*, кокосово* и краве* масло
- таханово бъркало* с бяла черница*
- коктейл* от амарето, уиски, тикнкура чага*, сурова сметана*, какао*, кокосова захар*
- салата като вчерашната*, 3 бъркани яйца* с домати и домаен чили сос*; 1 самоса*(вчера ме почерпиха и сега си я намерих ;) ), бонбони рафаело и 2 шоколадови, 1 палачинка с мармалад от глог
- малко ръжени солети*
Добавки:
забравих да пия
Мнението беше редактирано от Margi на 10.03.16 20:23.
Движение:
йога - 70 минути
в Букурещ за уикенда, така че 6 часа път
Храна:
- шейк от чай*(карамфил*, джинджифил*, канела*), какао*, мака*, тинктура чага*, кокосово масло*, мед*
- портокал
- суров бар*
- 2 варени яйца, 3 бонбона рафаело, редче шоколад
- 2 сурови бонбона*
- амарето, варено цвекло с хрян, ориз със еленчуци, торта линдт (над 1 парче ;) )
- ръжени солети*
-някакъв био кефир, който беше с доста некефирен вкус
Добавки:
каротеноиди и токофероли, вит. Ц
Мнението беше редактирано от Margi на 12.03.16 07:46.
Движение:
явно се бях размазала от пътуването вчера, и йогата ми днес беше 25 минути ;)
Храна:
- фреш от червен портокал
- кафе с кафява захар
- 3 бадема с глазура от суров шоколад*, 2-3 лъжички суров домашен течен шоколад*, 2 квадратчета шоколад
- салата от варено цвекло, черна питка с горчица и някакво румънско домашно сирене*, парче (само 1) торта линдт, малко царевичен чипс*
- още малко от хляба
Добавки:
няма
Мнението беше редактирано от Margi на 12.03.16 20:17.
Доколкото си спомням, някъде из дневника ти се намираше съставът на този домашен течен шоколад, но не успях да го открия. Би ли споделила рецептата? И тази сурова сметана...какво представлява? :)