Неделя, 17.01.2016
Храна:
- ябълка
- фелд салата* с портокал; 2 царевични вафли*; сирене
- парче домашен сладкиш (на гости)
- крем супа* от Wirsing; ръжено-пшеничен хляб*; сирене
+ малко портокал и няколко глътки фреш, защото направих една кана от портокали, лимони и моркови
Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б
- През деня: домашни истории и малко разходка
- Този уикенд се оказа много социален и затова днес трябваше да отделя малко време да оправя вкъщи. През седмицата четох в някой от мъжките дневници за домашния хляб и ми се дояде и си бях наумила да направя. Започнах обаче много късно, защото бяхме на гости и затова още се пече - ръжено-пшеничен с риган и сушени домати. Дано да става за ядене :D
Понеделник, 18.01.2016
Храна:
- банан със сусамов тахан* и какаови зърна
- капучино
- омлет от 2 яйца* М; 2 моркова; крекер* със семена
- 2 мандарини; 20-30г бадеми
- банан, 6-7 фурми; 20г черен шоколад* :x
- крем супа* от Wirsing; ръжено-пшеничен хляб*; сирене; няколко маслини; извара * с рожков и мед
Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; 3х колелце за корем
- Вечерта: трен вкъщи
Трен:
5 кръга:
- 70 скока на въже
- 20 клека с дъмбели на рамене @2х5кг
- 70 скока на въже
- 20 редуващи се напада @2х5кг
След това:
- 5х15 суинг до вертикала @8кг
- 3х планк до отказ: централен, ляв, десен
- Направих грешката да си оставя колелото навън и е замръзнало. Не можах да го отключа :( Затова не стигнах до фитнеса вечерта. Трябва да си призная, обаче, че не съжалявах особено, защото така или иначе хич не ми се ходеше в този студ. Отделно не ми се гърчеше с големи тежести и бях решила днес да е леко. Вкъщи се пораздвижих добре, въпреки че като се прибрах послушах лакомия си мозък и се натъпках яко с въглехидрати. По време на тренировката, естествено, си близах раните.
- Ще го пиша докато не укротя прасето в себе си: Ям много.
- А да...и слагам снимки на хляба. Снощи в 21.30 беше готов и затова го ядохме топъл. По рецепта е хубаво да изстине добре преди да се консумира. Предполагам, че пропускът на тази стъпка е причина днес да е по-глетав. Иначе е много вкусен...като всичко домашно :)
Вторник, 19.01.2016
Храна:
- ябълка със сусамов тахан* и какаови зърна
- капучино
- салата* от авокадо и риба тон с малко лимонов сок, ким и сол
- 2 мандарини
- парче чийзкейк
- малко домашен хляб; сирене; 2 супени лъжици лешников тахан* с мед и какао; чаша фреш
+ 5-6 гумени мечета
Движение:
- Вечерта: Ходене 5.7км за 25 минути
- Имах да готвя след работа и затова не тренирах. Отделно ПМС ме мъчи много и не ми е добре. Пак съм на зърнена диета - каквото зърна го изяждам :D (dull).
- Вчера навръщане реших да ходя пеш от ферибота до нас. Добре се получи - малко проветряване на мухлясалата офисна глава ;) Днес мисля да ходя на зала. Половинката снощи ми отключи колелото, но ако вечерта пак не мога да го отключа, ще ходя пеш.
казано от Роси на 20.01.16, 14:14:
- Вечерта: Ходене 5.7км за 25 минути
Ехааааа, Роси аз такова време бягайки не мога да постигна, а ти пеш си го направила ;)
Да, Веси, и аз се очудих и се замислих, че бягам явно доста бавно. Истината е, че ходих доста бързо, защото ми се пишкаше (giggle) Днес взех разстоянието на обратно за 27 минути. Така ми отчита поне SportsTracker-a :)
Хихи, тези дни съм много руса...клоня към много светло русо :D Гледала съм скоростта на движение. Километрите са 2,7 (wasntme) Веси, добре че и ти ме светна, че бягаш по-бавно отколкото аз ходя (giggle)
Сряда, 19.01.2016
Движение:
- Сутринта: Само малко се разтегнах. Много ми се спеше.
- Вечерта: трен
Трен:
- 5 мин. кростренажор
набиране с успореден хват (@противотежест) - 10, 9, 9, 8@15кг
хоризонтален скрипец - 10, 10, 10, 10@25кг
раменни преси от стоеж - 8, 8, 7, 7@2х7кг
редуващи се напади - 15, 15, 15, 15@2х8кг
румънска тяга - 15, 12, 15, 15@малка щанга + 10кг
бедрено разгъване - 12, 12, 12, 12@25кг
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 2х40
- 10 мин. кростренажор
- За толкова ми стигнаха силите. Плужек съм все още (dull) Днес дори нямам мускулна и съм много нещастна.
Четвъртък, 21.01.2016
Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; 3х планк; ходене 2,64км за 27 минути
- Вечерта: вело 30 минути; 2х100 клек СТ
- Събудих се в 4.30 и не можах да заспя пак. Въртях се и станах в 5.20. Направих си поздравите и планковете и хванах пътя. Добре, че не си забравих главата вкъщи, че тези дни на там вървят нещата.
- Храна не описвам, защото вече не помня кога и какво ям. Само знам, че ям много често и какво ли не (dull) Още един килограм съм надолу(47,3?), но мисля, че до другата седмица има възможност да се превърна в малко слонче. Балансът е безвъзвратно изгубен :(
Едит: Забравих да споделя голямата си болка от днес. На мъжа ми му се счупи колелото и му дадох моето. Той пък каза, че трябвало да го дадем на поправка, защото някакви си жила се били скъсали. Сега сигурно една седмица ще трябва да съм без, а после сигурно пак ще му го дам на него :( Той трябва да си купи ново, защото сегашното е едно втора ръка, което е поправяно мильон пъти, но все още си избира...от около година (dull)
Мнението беше редактирано от Роси на 21.01.16 21:32.
Петък, 22.01.2016
Храна:
- 2 крекера* със семена
- 1/2 пица + салата (на заведение с колежка)
- ябълка
- малко сирене
- супа* от червена леща и кокосово мляко; филия ръжен хляб с ленено семе*; мандарина; 20г шоколад 85%
Движение:
- Сутринта: Не. Спах.
- Вечерта: Тичане 4.7км за 29:45 минути
- Прибрах се рано, а и времето днес беше страхотно. Студено, но пък със слънце (sun) Не се чудих много дали да го използвам, защото за утре дават дъжд. Затова палнах маратонките ;) Определено е едно от най-лошите ми бягания до сега. Причини: не бягам редовно; първи ден от цикъл и бях малко като парцал; заледени участъци, където се наложи да похождам. Все пак беше както винаги зареждащо :) Бях и за втори път с безжичните слушалки, което прави тичането още по приятно. Досега никога не съм тичала със слушалки, защото имам криви уши и каквито и да сложа падат :D Тези ги имам от скоро и са много удобни, но още не съм им се порадвала като хората, защото не съм тичала кой знае колко. Само от време на време се поразкършвам вкъщи с малко танци (giggle) Много е зарибяващо :D
Събота, 23.01.2016
Храна:
- йогурт* с банан, какао* и спелтови ядки
- Rösti или швейцарски пататник, както аз го наричам ;)
- капучино + малка сладка
- банан
- супа* от червена леща; 2 парченца сирене*; няколко маслини; крекер* със семена; мандарина
Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; 3х колелце за корем
- През деня: скъсаха ми се краченцата от ходене и чистене вкъщи
- Днес дадохме колелото на ремонт. В понеделник си го взимам (sun) и повече на никой не го давам ;) Без колело всичко става толкова бавно и тромаво. Днес имахме разни задачи в центъра и докато се замъкнем и после докато се приберем... Поне времето беше много приятно и се разходихме. Синоптиците хич не познаха този път за дъжда :)
- Апетитът ми се оправи от вчера, но пак ми се случва да си хапна по нещо малко, от което мога и да се лиша. Поне не меля постоянно ;)
Неделя, 24.01.2016
Храна:
- шейк* от оризово-грахов протеин, банан, какао*, чиа, овесено мляко*
- капучино
- супа* от червена леща и кокосово мляко; крекер* с пълномаслена извара*; 2 парчета сирене*
- салата* от фелд салата, цикория, мандарина и червена боровинка с някакъв дресинг от зехтин, мед и др. неща; 1 пълнозърнеста пшеничена питка* с ленено семе
+ хрус тук и там: 2-3 ореха, няколко бадема и малко опитване на тесто за питки и смеска за сурови барчета
Движение:
- Сутринта: Тичане 4,75км за 27:30 (sun)
- През деня: кратка разходка
- Кондицията има значение, разбира се :) Сутринта исках да стана по-рано, за да свърша някои неща, но не успях и станах чак към 9:30. Към 10:00 отидох да тичам наспана и отпочинала и ето, че днес времето ми е доста по-добре от петък :) Не мога да отрека, че накрая ми идеше да се гръмна, но трябва да се натисне малко ;)
- Днес пак правих домашен хляб под формата на пълнозърнести питки с ленено семе. Пак започнах късно, но днес остана време и малко да поизстинат. Не са лоши, но аз съм фен на ръженото брашно ;) Преди това пък правих едни сурови барчета с какао и ядки. И те стават, но ако добавя малко повече мед ще са по-вкусни. Ето и снимки:
Понеделник, 25.01.2016
Храна:
- Вече не помня...
Движение:
- Вечерта: Тичане 4,75км за 30 минути
- Не мисля, че бях кой знае колко изморена, но не се получи хубаво тичане като в неделя. Бях и по друг маршрут де, а и със слушалки. Чудя се дали музиката не ми влияе на темпото :) В неделя бях без :)
Вторник, 26.01.2016
Храна:
- крекер* със семена, намазан с пълномаслена извара*
- сандвич от домашно пълнозърнесто хлебче с хумус* и някакви кълнове; варено яйце* М; малко сирене*
- 2 сурови барчета*
- огретен* от алабаш, гауда* и моцарела*; няколко лъжици извара*; банан*
+ опитванки: малко киноа с авокадо + няколко кашута (докато приготвях утрешния обяд)
+ 2 шепи корнфлейкс с шоколад (dull) (на колегите им писнаха гумените мечета и започнаха с други боклуци...и аз покрай тях)
Движение:
- Сутринта: Спах.
- През деня: колело
Трен (Долна част А, корем):
- 5 мин. кростренажор
повдигане на краката от лег - 2х20
клек с щанга - 8, 9, 8@щанга + 20кг
тяга с прави крака - 10@щанга; 8, 8@щанга + 5кг
бедрено сгъване - 10, 10, 10@25кг
бедрено разгъване - 10, 10, 10@25кг
повдигане на краката от лег - 20
къси коремни - 3х30
повдигане на пръсти за прасец на машина - 5@35кг; 8, 9@25кг
5 мин. кростренажор; стреч
- Имам нужда от малко промяна в тренировките, защото виждам, че нищо не се получава последните седмици, да не кажа месеци. Изкопах някаква програма от интернет, която ми допада - разделена пак на горна и долна част, но започва с четири седмици с малко повече повторения и после се намаляват. Има клекове, тяга, набирания - все неща, които ми харесват, плюс някакви други, част от които не съм и правила до сега. Така и така ми се тренира напоследък малко по-леко. Мисля да започна да я следвам, пък да видим ще се справя ли.
- Сега относно самата тренировка: Доста стегнато се получи, макар и разбъркано. Ясно, че не са така разпределени упражненията. Просто трябваше да чакам за клек и за прасец и затова правих корем :) Клек - ок. С тези килограми едвам правя 9 повторения. Тяга с прави крака - за първи път опитвам. Гледах преди това филмчета и затова започнах само с щангата. Яко ми се опънаха задните бедра. Мисля, обаче, че кръстът ми е малко огънат. Опитвам се да държа гръбнака изправен, но не знам дали се получава. Трябва да се погледна отстрани. Сгъване, разгъване, прасец - няма кой знае какво за казване. Машини :)
Сряда, 27.01.2016
Храна:
- Няма да описвам.
Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; 2х планк
- През деня: Колело
Четвъртък, 28.01.2016
Храна:
- банан с лешников тахан* и натрошени какаови зърна; какао* с мускувадо
- сладък картоф* на фурна с куркума и къри; 2 варени яйца* М; 35г кашу
- капучино
- ябълка*
- 1/2 палачинка* (3 яйца* М, банан, спелтови ядки); 3 ръжени крекера (малки и домашни)
- крем супа* от праз; сирене*; 3-4 ръжени крекера (от горните); извара* с рожков и мед
+ 4 мечета
Движение:
- Вечерта: Трен
Трен (Горна част Б):
- 5 мин кростренажор
кофи - 7, 7, 8
набирания на машина с надхват (@противотежест) - 9@15кг; 12@20кг; 9@15кг
раменни преси от стоеж - 10, 9, 8@2х7кг
/\ за трицепс - 12@15кг; 9, 9@20кг
бицепсово сгъване на долен скрипец - 12, 12@15кг; 9@20кг
коремни преси лакът-коляно - 2х50
- 10 мин кростренажор
- Доста бързо приключих с тази тренировка. Почивките ми са по 1 минута. Усещам, че силата ми е спаднала. Преди правех по 8-9 кофи, а сега едва 7. За първи път се набирам с надхват. Машината позволява само с по-широк. Явно ще започна с 15кг противотежест, защото 20кг ми помагат твърде много. Раменни - нямам какво да отбележа. Скрипеца за трицепс и преди съм го правила, така че не е нещо ново. Опитах бицепсово на долен. Ми напрегнаха ми се бицепсите, но нищо особено ;)
- Иначе цял ден бях като парцал. Не се бях наспала :( Чак сега след тренировката се чувствам като човек. Все още май не мога да се адаптирам към промяната на режима. След Коледните празници започнах да ходя всеки ден рано на работа, което значи, че съм в офиса в 7.30, а излизам от вкъщи в 6.20. Правя го с цел да си тръгвам по-рано, защото последните месеци много ми дотежа това прибиране в 19.30. Е, сега ми тежи ранното ставане, но все пак ми е по-добре да съм си в нас към 18.00 ;) Отделно по-рано сутрин усещам, че съм по-концентрирана отколкото, ако остана след 17.00. Тази промяна, обаче, мисля, че се отрази и на храненето ми. Уж гледам да си се храня както преди, но като се прибера към 18.00 все ме погва някакъв ужасен глад и се наяждам като за вечеря, а като дойде време за вечеря ям една хапка. Това май е нормално де. Все пак си лягам и по-рано, но пък не мога да вечерям заедно с половинката. Затова ям хапката по-късно ;)
Мнението беше редактирано от Роси на 30.01.16 00:29.
Петък, 29.01.2016
Храна:
- крекер* със семена и извара*
- салата* от спелтови макарони, риба тон, червена боровинка, кашу и малко зехтин
- какао* с мусковадо*; мандарина
- 1/2 палачинка* (3 яйца* М, 2 мини банана, спелтови ядки)
- крем супа* от праз; 2 крекера* със семена и извара; 7-8 сушита; банан
Движение:
Трен (Долна част Б, корем):
- 5 мин кростренажор
тяга - 12, 11, 9@щанга + 15кг
бедрени екстензии - 13@25кг; 10, 11@30кг
напади - 18@2х10кг (редуващи се); 12, 12@2х10кг на крак
прасец на машина - 9, 9, 8@20кг
коремни преси на римско столче - 3х30
повдигане на краката от стенд - 15, 12, 15
- 5 мин кростренажор; стреч; малко по-късно - мачкане с ролер
- Днес бях доста по-рано от обикновено в залата и не беше такава лудница. Получи се доста приятна, стегната и скапваща тренировка. Доволна съм :) Като забележки - хват, кръст при тягата не напълно неутрален. Друго няма кой знае какво за отбелязване.
- От вчера имам адската мускулна на рамене.
- Имах идеята утре сутрин да тичам, но отсега знам, че няма да стане. Имам да правя торта, пастети, салата и 2 вида мъфини. Половинката е рожденник (sun) Бях планирала да направя част от нещата днес вечерта, но съм толкова скапана, че нямам сила и едно авокадо да обеля ;) Отделно сутринта не знам какво стана, но както си ходех изведнъж много ме заболя лявата тазобедрена става. Ей така от нищо. И цял ден, ако малко повече тежест премине към нея, боли :( Не знам от какво е, но се надявам бързо да отшуми.
Последните седмици имах доста стрес покрай едни разправии и си спестих дневника. Сега мисля пак да започна да го водя, защото ми е важен. Тренирам, разбира се. Тренировките, може би, са единственото нещо, което наистина правя редовно и гледам да не пропускам. Ходя и да тичам - миналата и по-миналата седмица бях 2 пъти. Тази все още не съм била заради кофти време. Имах доста добри тичания, но всичко е само усещане, защото ми се счупи телефона и не засичам нито време, нито скорост.
Петък, 19.02.2016
Храна:
- банан* със сусамов тахан* и какао*
- (на стол): хек с гарнитура от варени картофи + малко салата + брюкселско зеле
- ябълка; мандарина
- брецел с масло; банан
- гъбена супа*; сирене*; царевични вафли*; 2 редчета черен шоколад* с лешници
Движение:
Трен (Долна част, корем):
- 5 мин кростренажор
клек - 10, 10, 10@щанга + 15кг
тяга - 10, 10, 10@щанга + 12,5кг
бедрени екстензии - 8, 10, 10@30кг
бедрено сгъване - 13@25кг; 8, 8@30кг
прасец на машина - 9, 10, 9@20кг
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 2х50
коремни преси лакът-коляно - 2х50
- 5 мин кростренажор; стреч
- Много добре се получи (sun) Стегнато и натоварващо. Малко ми е спаднала силата, но не бях в кондиция в началото на седмицата и реших и да не се натискам. Доволна съм все пак. Започва и мускулната :)
- Миналата седмица трябваше в сряда да тренирам долна част. Не успях да направя нищо от това, което бях планирала, защото всичко, което ми трябваше беше непрекъснато заето. Затова импровизирах и даже опитах нещо ново - български клек. Не бях гледала предварително специално филмче за изпълнението и сигурно съм имала недостатъци в техниката си, но пък каква мускулна треска имах после. Рев ;( И не един ден, а 2-3 след това. Използвах дъмбели по 6кг.
Мнението беше редактирано от Роси на 20.02.16 10:05.
Събота, 20.02.2016
Храна:
- кокосова напитка с какао*
- йогурт* с банан, чиа, какао*, смесени ядки
- зелена салата с фета и още някакви зеленчуци; порция печени картофи; 2 филийки хляб
- капучино + ядка в шоколад
- лучен гратен*; малко гъбена супа*; 2 хапки ръжен пълнозърнест хляб*; черен шоколад* с лешници; малко портокал*
Движение:
- Сутринта: 15 клека СТ , 10 лицеви опори, 1 планк, 20 редуващи се напада, 12 клека с отскок (новото ми сутрешно раздвижване)
- През деня: малко разходка
- Нищо специално за отбелязване. Времето цял ден беше отвратително - дъжд с вятър - любимата ми комбинация (dull). Затова само малко разходка колкото да ни побрули вятърът :)
Неделя, 21.02.2016
Храна:
- шейк* (банан, спанак, фъстъчено масло*, какао*, кокосова напитка, лъжичка мед)
- лучен гратен*; фелд салата с портокал и домашен дресинг; 3-4 оризовки*; 20г шоколад* 85%
- какао* с кокосова напитка
- зелена салата със зехтин; филия и 1/2 ръжен пълнозърнест хляб* с пастет от патладжан; портокал
Движение:
- Сутринта: Тичане
- През деня: Чистене из вкъщи
- По усет тичането беше горе-долу. На моменти много се задъхвах и намалявах, но иначе беше приятно :) Времето също - днес беше лято тук (sun)
Понеделник, 22.02.2016
Храна:
- голям банан със сусамов тахан* и какао*
- омлет от 2 яйца*(L + M) с гауда; 2 моркова; 3 оризовки
- 2 ябълки
- сушени фурми (? брой); банан
- къри* от брюкселско зеле и червена леща с басмати; около 25г шоколад* 85%
Движение:
- Сутринта: 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 1 планк; 20 редуващи се напада; 12 клека със скок
- Вечерта: Тичане за около 30 минути
- По принцип днес е ден за зала, но видях, че от утре времето пак се разваля и се възползвах. Приятна топла вечер :) Само дето аз бях като охлюв :( Просто съм изморена. За поредна седмица ми се случва да не мога да спя като хората неделя срещу понеделник. Мисля, че са някакви емоции. Вместо в понеделник да ида отпочинала на работа, аз съм като прегазена котка.
Мнението беше редактирано от Роси на 22.02.16 21:19.
Вторник, 23.02.2016
Храна:
- банан със сусамов тахан* и какао*
- (на стол): малко зелена салата; малко зеленчуков бульон; кус-кус със зеленчуци
- мъфин; ябълка
- 1/2 палачинка* от яйце, спелтови ядки и банан; брецел с масло; банан
- къри* от брюкселско зеле и червена леща; 1 варено яйце* М с пастет от патладжан; сирене*; шоколад със стевиа; мандарина
Движение:
- Сутринта: 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 1 планк; 20 редуващи се напада; 20 jumping jakcks
Трен (Горна част):
- 5 мин кростренажор
кофи - 6, 5, 5
набирания на машина с надхват (@противотежест) - 6, 8, 6@15кг
повдигане на дъмбели встрани - 7, 8, 8@2х5кг
/\ за трицепс - 6, 5, 5@25кг
бицепсово сгъване на долен скрипец - 8, 8, 8@20кг
- 10 мин кростренажор със скоростта на охлюв тръгнал на планина
- Слаба работа е тренировката, но това е положението. Колкото мога. И храната днес не е добре, което също си казва думата. Пак ме е загонил глад, но не е чудото от началото на миналата седмица, когато сякаш друг човек се беше настанил в мен и ми изяждаше хараната преди да стигне до стомаха ми :x Днес не е толкова зле, а и си го обяснявам с кофти обяда, беден на всякакви хранителни вещества...
- Снощи си легнах малко късно за моето ставане, но пък спах много добре. Сутринта бях свежа като репичка, готова за нови подвизи, но след обяд бях пак като прегазен заек и досега съм си така и след малко се опътвам към легълцето |-)
Мнението беше редактирано от Роси на 23.02.16 22:27.
Сряда, 24.02.2016
Храна:
- извара с овесени ядки, какао*, мед и малко слънчогледови семки; Roobar
- омлет от 2 яйца* М и гауда*; 2 моркова; 2 крекера* със семена
- капучино
- 2 мандарини
- банан, 2 реда шоколад* с лешници, сирене*, филия ръжен пълнозърнест хляб*, 1/2 палачинка* от яйца, спелтови ядки и банан, намазана с фъстъчено масло....Да, в този ред :x
Движение:
- Сутринта: 20 клека СТ; 10 лицеви опори; 1 планк; 20 редуващи се напада; 12 клека с отскок
- Днес е ден за почивка, че от неделя нямам такава. Сънят тази нощ беше спокоен, но се събудих много рано и размишлявах :(
- За вечеря трябваше да ям киш с праз лук и Bergkäse, но след горното натъпкване реших да си го спестя. Само го приготвих и сега половинката ще му се радва, а аз ще гледам. Апетитът ми е на приливи и отливи - 2-3 дена ям като бясна, а после 2-3 почти нищо не ми се яде.
- Съжалявам, че съм толкова негативна и мрънкаща. Ще се оправя. Обещавам (sun)
Четвъртък, 25.02.2016
Храна:
- салата* от риба тон, авокадо*, малко зехтин, кимион; 2 крекера* със семена
- 2 мандарини
- капучино + парче сладкиш
- парче киш* с праз; малко извара с рожков и мед; парченце шоколад*
Движение:
Трен (Долна част):
- 5 мин кростренажор
- 3-4 пъти висене на лост до отказ (трябваше да изчакам малко за клека)
клек - 12, 11, 11@щанга + 15кг
тяга - 11, 11, 6@щанга + 12,5кг
повдигане на пръсти на машина - 10, 10, 10, 9@25кг
бедрени екстензии - 10, 10, 10@30кг
бедрено сгъване - 8, 8, 8@30кг
- 5 мин кростренажор; стреч
- Много добре мина тренировката и изобщо денят :) Наспана, с половин ден отпуска и хубава новина (sun) Стигнах и много рано залата и си тръгнах, когато обикновено отивам там ;) Само на последната серия на тягата нещо сгафих и спрях.
- Явно дните с голям апетит се компенсират с тези с малък, защото съм 48,4кг.
Мнението беше редактирано от Роси на 26.02.16 08:36.
Петък, 26.02.2016
Храна:
- на стол: пълнена тиквичка със зеленчуци; 3-4 картофчета; малко брюкселско зеле; малко салата от морков и червено цвекло. След това си доядох с шепа кашу.
- мандарина; ябълка
- 1/2 палачинка* от яйце, банан и спелтови ядки; Roobar
- 3 бели питки; сирене; маслини; банан; шоколад* - кратко написано, но в големи количества :(
Движение:
- Сутринта: 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада; 20 jumping jacks
Трен (Горна част):
- 5 мин кростренажор
права лежанка - 12@щанга + 2,5кг; 8, 8@щанга + 5кг
гребане с щанга от наклон - 7, 7, 7@щанга + 2,5кг
раменни преси от стоеж - 7, 6, 6@2х8кг
френско разгъване - 10, 10, 10@крив лост + 2,5кг
- 5 мин кростренажор
- Не съм особено доволна. Бях изморена и въпреки, че бях яла преди тренировката, отидох гладна и до край ми стържеше стомахът. Нямах сила и затова тежестите са по-зле и от миналата седмица. Отделно с мускулна треска от тренировката в четвъртък.
- Пак много ядох. Основно на вечеря като през деня нямах кой знае какъв апетит, но явно пак този беден на хранителни вещества обяд си каза думата. За пореден път се убеждавам, че само с готвен зеленчук не се наяждам (то няма какво да ме наяде в него). Трябва допълнително нещо по-хранително. Бях си взела малко кашу, но явно е било много малко :)
Събота, 27.02.2016
Храна:
- портокал; какао* с кокосова напитка и мусковадо
- йогурт* със спелтови ядки, какао, банан, чиа
- панирана бяла риба с гарнитура от зеленчуци
- капучино + 1/2 парче сладкиш
- банан; маслини
- манджа* от Schwarzwurzeln, спанак и картофи; малко сирене; парченце шоколад 85%; портокал
Движение:
- Доста каране на колело. Беше много хубаво времето (sun)
- Днес имах 2 закуски, защото първо станах с мисълта за портокал и изядох един. После седнах за малко на компютъра и след час се върнах в леглото и спах още час. После се събудих и бях гладна за по-стабилна закуска. Изобщо - не знам какво искам :(
- Денят беше хубав. Само дето ядох много сладко....и не само днес ;)
Мнението беше редактирано от Роси на 27.02.16 22:53.
Неделя, 28.02.2016
Храна:
- смути* от банан, спанак, фъстъчено масло, какао, чиа, мед и кокосова напитка
- порция от яхнията* от козя брада (това било на български Schwarzwurzel); варено яйце* М; 30г сирене; няколко маслини; 2 крекера* със семена
- портокал; редче тъмен шоколад* с бадеми
- супа* от пащърнак; варено яйце* М; сирене
Движение:
- Сутринта: Тичане за около 30 минути
- Раздвижих се, но слаба работа. Много лесно се изморявам :( Вече имам работещ телефон, но GPS-ът не искаше да ми засече позицията и затова тръгнах без да го чакам да се накуми. Затова пак не съм засичала.
- Днес храната малко по-добре. Имам само ред шоколад ;)
Понеделник, 29.02.2016
Храна:
- извара* със спелтови ядки, слънчогледови семки, чиа, мед и какао
- брецел с масло
- омлет* от 2 яйца* М с рукола; 3-4 моркова; крекер* със семена
- ябълка; мандарина
- 2 филии ръжен хляб със сирене; банан
- зеленчуков бульон*; варено яйце* М; маслини
Движение:
- Освен стандартното колело, което е нищо - не.
- Не тренирах, защото цял ден съм парцал. Освен това не знам какво ми се яде. Вчера правих супа от пащърнак, днес вече не ми се ядеше, но затова пък исках прост зеленчуков бульон. Няма угодия.
Мнението беше редактирано от Роси на 01.03.16 08:52.
Честита Баба Марта! Живи, здрави и засмяни :)
Вторник, 1.03.2016
Храна:
- банан с какао* и сусамов тахан*
- салата* от бял боб, авокадо*, босилек и няколко капки зехтин; 2 крекера* със семена
- ябълка
- 4-5 сушени фурми*
- 2 яйца* на очи; топка моцарела; крекер*; малко зеленчуков бульон*; няколко парченца сладък картоф на фунра, колкото да опитам
Движение:
- Сутринта: 1 А + 1 Б; 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада; 12 клека с отскок
- Вечерта: Тичане тип “лек свински тръс” за около 30 минути
- Днес апетитът ми беше в много добро настроение, а и аз също :) Явно съм се наспала :) За съжаление тичането, отново, е под всякаква критика :x Все едно не съм аз. Оставих записването за женското състезание април месец за накрая, за да преценя струва ли си да ходя, но за момента нещата хич не са розови. След 5км със скорост на охлюв съм все едно съм тичала маратон, а там са 7. Ще видим как ще се развият нещата. Има още малко време.
Сряда, 2.03.2016
Храна:
- банан с какао* и сусамов тахан*
- сладък картоф на фурна със зехтин, къри и куркума; 2 варени яйца* М; шепа сурово кашу*
- ябълка
- портокал
- салата* от спелтови макарони*, пушена сьомга, зелении, босилеково песто*; 20г шоколад* с какаови зърна
Движение:
- Сутринта: 1 А + 1 Б; 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада; 12 клека с отскок
- През деня: колело (малко повече от обикновено заради зъболекар)
- Вечерта: тренировка вкъщи
Трен:
3 кръга:
раменни преси (стоеж) - 10, 10, 10@2х5кг
едностранно гребане с дъмбел - 10, 10, 10@9кг
кик-бек - 10, 10, 10@5кг на ръка
клек - 10, 10, 10@2х5кг
БГ клек - 10, 10, 10@2х5кг
- 20 минути вело
- Днес пак пиша на апетита шестица :) И аз бях ок, защото що-годе спах достатъчно. Сутринта - зъболекар. Нищо особено. Здрави са :) Вечерта вятър, студ и дъжд и затова не ми се тръгваше за фитнеса. Това горе е, което скалъпих вкъщи. Велото мислех да е 10 минути, но си бях пуснала музика на любимите слушалки и се отплеснах :)
Четвъртък, 3.03.2016
Храна:
- сандвич от бяло хлебче със сирене, варено яйце и краставица (купен)
- на стол: омлет с гъбен сос и гарнитура задушени зеленчуци; малко салата; плодова салата
- ябълка
- брецел с масло
- 2 крекера* със семена и извара*; филия ръжен хляб със сирене; 40г шоколад*
+ 4 гумени мечета
Движение:
- Сутринта: 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада; 12 клека с отскок
- Надявам се джънк полицията да не се подвизава в дневника ми, че ще ме хвърлят зад решетките за неопределено време (giggle) Днес отвратителна храна - къде по стечение на обстоятелствата, къде, защото пак не съм наясно какво ми се яде. Сутринта си забравих закуската и затова по пътя си купих сандвич. Обядът беше що-годе ок, но след това всичко е пълна каша. Истината е и, че цял следобяд не се чувствах добре. Изведнъж все едно ме удариха с бухалка зад врата. Някаква ужасна умора. Прибрах се, ядох пак и легнах да спя, но не спах, а просто се излежавах. Как да заспя в 19.00?! Надявам се половинката да не ме е заразил, че снощи се прибра с гърло и температура :(
Петък, 4.03.2016
- Няма кой знае какво за отбелязване. Храната беше ок, докато не я оплесках с три реда от един шоколад. След работа имах доста задачи и отложих тренировката за събота сутрин.
Събота, 5.03.2016
Храна:
- Roobar
- йогурт* с банан, какао*, чиа и спелтови ядки*
- 4 царевични вафли* с пастет от домати, чушки и слънчогледови семки
- зеленчуци на пара (голяма порция); капучино
- банан с лешников тахан*
- зелена салата с репи, зехтин и балсамико; 2 бели питки със сирене
Движение:
- Сутринта: трен
- През деня: разходка
Трен:
- 5 минути кростренажор; ставни ротации
кофи - 5, 5, 5
набиране на машина с надхват (@противотежест) - 6@15кг; 8, 8@20кг
повдигане на дъмбели встрани - 8, 8, 8@2х5кг
клек с щанга - 10, 10, 10@щанга + 10кг
тяга - 9, 8, 9@щанга + 10кг
бедрени екстензии - 8, 8, 8@30кг
бедрено сгъване - 7, 8, 8@25кг
- 5 минути кростренажор; стреч
- Горе-долу добре се получи, макар и с мижави килограми. Вече имам и мускулна (giggle)
Мнението беше редактирано от Роси на 06.03.16 19:09.
Неделя, 6.03.2016
Храна:
- Roobar
- шейк* от банан, какао*, кокосова вода, лешников тахан, 2 сурови фурми
- 1/2 портокал
- 3-4 царевични вафли* с пастет* от домати и чушки
- 3-4 тънки филийки сирене* с печени чушки; банан
- порция червено зеле с кестени; 1/2 портокал
+ опитванки: 1 суров бонбон + хапка-две сурово рожково брауни
Движение:
- Сутринта: тичане 4,19км за 29,36 минути като действително са около 4,7км за 30 и няколко минути. GPS-ът не иска да засича отначало.
- През деня: кратка разходка
- Охлюв. Иначе намерих темпо, с което поне да ми е приятно да тичам за момента.
- Като цяло леко тъп ден, защото половинката е болен все още. Не може да пребори възпаленото гърло. Хем му съчувствам, хем му се ядосвам.
Мнението беше редактирано от Роси на 06.03.16 21:56.
Понеделник, 7.03.2016
Храна:
- 4 царевични вафли*
- 3 малки елдени палачинки* с пълномаслена извара; 20-30г накиснати бадеми
- 4 царевични вафли*; портокал
- ябълка; сурово рожково брауни*
- банан
- червено зеле* с кестени; 2 хлебчета със сирене* и нещо като лютеница; маслини; зеленчуков чипс (wasntme)
Движение:
- Сутринта: 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада; 10 клека със скок
- Не тренирах, защото се чувствах много изморена. Отделно една неприятна вест за детенцето на колега много ме разстрои, така че цял ден ми беше много криво. Да, по принцип тежко приемам всякакви тежки новини.
- Храната звучи като безкраен списък, но порциите гледам да са малки. Само вечерята беше по-обилна.
Вторник, 8.03.2016
Храна:
- 3 царевични вафли*
- салата* от киноа, авокадо, босилек и малко зехтин; 2 елдени палачинки* с доматен пастет
- ябълка; 2 мандарини
- 2 сурови бонбона*
- салата* от киноа, авокадо, босилек и малко зехтин; спелтово хлебче с доматен пастет и сирене; маслини; зеленчуков чипс; 1 суров бонбон*
Движение:
Трен:
раменни преси (стоеж) - 9, 8, 8@2х7кг
вертикален скрипец (подхват) - 9, 8, 8@25кг
клек с щанга - 8, 9, 9@щанга + 10кг
БГ клек - 8@2х6кг; 8, 8@2х7кг
прасец на машина - 7, 8, 8@20кг
- 15 минути пътека (ходене под наклон и малко свински тръс ;)); стреч
- Тренировката бива, въпреки че пак съм със смешните тежести. Трябваше да има и хоризонтален скрипец, но беше зает.
- Ям много солено, от което задържам вода и не се чувствам особено добре. Закръглена и тежичка като малко сладко розово прасенце ;)
Сряда, 9.03.2016
Храна:
- банан с лешников тахан*
- нещо като баничка с мак (сладка)
- фалафели* със сос от йогурт* и мента; 2 елдени палачинки* с пълномаслена извара*
- 2 мандарини
- брецел с масло
- 2 реда шоколад* с кокос и лешници; 2 банана
- леща*; хлебче със семена; Landjäger; тиролска шунка
+ 9-10 гумени бонбона
Движение:
- Не ми гледайте храната. Има каквото си пожелае човек, включително и от най-гадния джънк - Харибо дето като го хапнеш и после ръцете ти два часа миришат на сапун (puke) Отново бях в стихията си, но вече засичам кога се появяват тези проблеми - когато съм тренирала предния ден и съм си легнала късно. Да, от смешната тренировка във вторник вчера бях като прегазен охлюв. Сутринта се успах на всичкото отгоре и трябваше да взема разстоянието с колелото за отрицателно време. Изстрелях се от вкъщи почти със сълзи на очи (dull). Както и да е. Изводът е, че когато тренирам трябва да си лягам даже малко по-рано и да си приготвям малко повече храна за следващия ден. Обикновено гладът ме удря на следващия ден, а след тренировка не ям кой знае колко стабилно. Закърпих положението със зверската умора като си взех вана (за втори път от 3 години насам). Ми много добре ми подейства. Няма какво да крия :)
- Друго, което искам да отбележа е, че вчера ядох месо като не бях яла от около 2 години. Не съм вегетарианец, а човек, който просто никога не е обичал кой знае колко месо. Даже като дете много трудно ме научиха да го ям. Виж, риба, мога да ям почти до безкрай. Но от няколко дена такива мисли за месо са ме обзели. Привиждат ми се разни пилета на грил и пържоли (wasntme) И затова вчера поръчах на половинката да ми вземе нещо и си хапах на вечеря. И май пак ще си похапна ;)
- Около мен всички са болни и много ме е страх и аз да не прихвана нещо :( Снощи направихме голяма доза джинджифил с мед и лимон и от днес взимам по една лъжица сутрин. Не знам дали е достатъчно и дали би помогнало, но все е нещо.
- Знам, че звуча като абсолютно ку-ку с това ядене. Общо взето сама като се чета и виждам, че все едно само за храна си мисля. Не е така, но да - минавам през малко труден период и усещам, че на моменти ми е почти невъзможно да се контролирам. Предполагам, че скоро ще отмине.
Мнението беше редактирано от Роси на 10.03.16 09:24.
Четвъртък, 10.03.2016
Храна:
- суров бонбон*; лъжица джинджифил с мед и лимон
- Roobar
- 3 царевични вафли*
- на стол: гигантско парче зеленчукова лазаня; малко салата; плодова салата
- мандарина
- зелена салата с репи, зехтин и балсамико; шварцвалдска шунка*; 2 и 1/2 ръжени хлебчета с айвар; зеленчуков чипс; лъжица джинджифил с мед и лимон
Движение:
- Сутринта: 1 А + 1 Б; 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада; 12 клека със скок
- Вечерта: тичане 4,98км за 31:56 минути
- Тичането се получи приятно. Даже е по-добре от неделя като скорост :) Изтичах си и баира до вкъщи :) Бях наспана и затова сигурно така се получи ;) Но имаше и проблем - огромно парче лазаня, заседнало в стомаха ми от обяд. Честно, успяха да ме наядат най-накрая. Това парче беше една педя високо. И на вкус я бяха докарали. Изобщо не беше зле, но като виждам, че тръгвам да преяждам, трябваше да приключа и толкова.
- Последните две вечери успявам да си легна наистина рано и мога да кажа, че се наспивам. Събират ми се по малко над 8 часа сън и съм много доволна (sun)
Петък, 11.03.2016
Храна:
- 2 банана със сусамов тахан* и какао*
- мандарина
- на стол: паниран хек с гарнитура зеленчуци (броколи, брюкселско зеле, картофи); малко салата; плодова салата; Roobar
- 2 мандарини; 5 царевични вафли*
- 2 сурови бонбона*
- леща*; шварцвалдска шунка; малко Landjäger* (да го наречем луканкова пръчица); хлебче със семена с айвар и сирене*; 2 банана
+ 2 супени лъжици джинджифил с мед и лимон
Движение:
- Сутринта: 1 А + 1 Б; 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада
Трен:
- 5 минути кростренажор
кофи - 5, 5, 5
набиране на машина с надхват (@ противотежест) - 11, 9, 9@20кг
хоризонтален скрипец - 11, 10, 10@25кг
напади - 10, 10, 10@2х8кг (на крак)
румънска тяга с малка щанга - 12@щанга + 5кг; 11, 12@щанга + 7,5кг
прасец на стояща машина - 8, 8, 8@25кг
- 10 минути кростренажор
- Получи се приятна тренировка :) Силата намалява, но кофите още ги държа на 5, макар и с мъка ;) Останалите движения с умерена тежест, даже малка, но засега така се чувствам ок.
- Храната днес е малко по- прилична както като качество, така и като количество. Разбира се, има още какво да се желае :) Забелязвам, че много съм се разпуснала с хляба. Всяка вечер ми е много вкусно да си хапна с вечерята и даже днес като си помислих да не ям ми стана тъжно :D Ще е хубаво да взема и това под контрол, защото вече май съм се сдобила с едно килце отгоре (dull)
Последните дни имах доста работа и не исках да пиша и тук, че като тръгна понякога цял роман мога да изкарам :) До вчера имах малко стрес заради две важни неща. Едното беше предаването на едно малко по-сложно домашно за един курс, който май съм взела много присърце, а второто...за него малко по-нататък ;)
Сряда, 16.03.2016
Храна:
- йогурт* с овесени ядки, какао*, чиа, банан, смлени сусам и ленено семе
- 5-6 фалафела* с йогурт*; царевична палачинка (?); сирене
- суров десерт*; 2 мандарини
- 3 царевични вафли*
- 2 бъркани яйца* с ементал*; към тях малко доматено пюре; зелена салата със зехтин и балсамико; портокал
Движение:
- Сутринта: Не.
- През деня: малко колело
- Вечерта: тичане 5км за 31 минути и след това 50 клека СТ
- Тичането ми доста се е подобрило в сравнение с предните седмици. Е, не е така както ми се иска да бъде, но не съм и чак такъв охлюв :) И това е без много да се напъвам. Напротив, доста ми е приятно :)
- Храненето последните дни се нормализира. Не съм имала някакви странни желания :) В събота си правихме пилешки бутчета на фурна и много и се усладиха. От тогава не ми се е яло чак толкова месо и не съм яла, но може идните дни да обърна някоя пържолка или нещо подобно (wasntme)
- Голямото тъпкане от предните седмици най-накрая си каза думата - 1кг нагоре, но гледам да не се впрягам :)
Мнението беше редактирано от Роси на 17.03.16 09:32.
Четвъртък, 17.03.2016
Храна:
- 2-3 царевични вафли*; мандарина
- сладък картоф на фурна със зехтин, къри и куркума; 2 варени яйца* М с айвар; Roobar
- мандарина
- 150г йогурт*
- 2-3 пълнозърнести крекера* със семена; 2 телешки наденички* с горчица; 20г шоколад* 85%; тестена закуска със стафиди (dull)
Движение:
- Сутринта: 15 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада; 10 скачащи клека
- Цял ден бях много изморена, а вечерта още повече и затова няма трен.
- Тъкмо написах вчера, че храненето ми се оправя и пак имах изцепка. Следобяда хич не бях в кондиция. Прибрах се много изгладняла. Хапнах вкъщи наденички и после ходих да напазрувам, но ми се ядеше и сладко и затова - айде на тестените изделия. Както и да е. Не е кой знае какво, но се дразня на себе си, че напоследък се случва често и най-вече на това, че нямам контрол (dull) Отделно активността ми е спаднала драстично и в малко по-дългосрочен план цялата история няма да има добър резултат.
Петък, 18.03.2016
Храна:
- 50г пълнозърнести бисквити
- малко парче сладкиш
- навън: смесена салата с бяло сирене (много вкусна); брауни
- портокал
- къри супа* с басмати; няколко хапки телешка наденица*
+ пакет солети и 2 шепи Харибо
Движение:
- Сутринта: 1 А + 1 Б
Трен:
- 5 минути кростренажор
раменни преси (стоеж) - 8, 7, 8@2х8кг
кофи - 5, 4, 4
набиране на машина с надхват (@противотежест) - 12, 10, 9@20кг
клек - 10, 11, 12@щанга + 5кг
тяга - 10, 10, 10@щанга + 5кг
БГ клек - 8, 8, 8@2х7кг
20 минути кростренажор; стреч
- Отидох за друга тренировка, но всичко, което ми трябваше още отначало беше заето и затова малко импровизирах. Все пак се получи доста прилична тренировка и съм доволна. Имах нужда точно от това (sun) Цял ден бях като парцал и даже накрая трябваше да се самонавивам да ида до залата, но хич не съжалявам. Много хубаво раздвижване, макар и малко за тази седмица. Кофите едвам ги направих. Дто тежи, пълна съм с вода, а със солети, хляб, Харибо и джънк сила не се прави (dull)
Събота, 19.03.2016
Храна:
- ябълка
- йогурт* с овесени ядки, какао*, чиа, банан
- 3 хапки ръжен пълнозърнест хляб*
- 2 филии ръжен пълнозърнест хляб* с 2 различни мазила (купих ги от пазара); шунка*; маслини; 2 бисквити с шоколад
- смути от няколко плода (навън)
- парче сладкиш* + овесено мляко с какао*
- бисквита с шоколад + банан
- пуешки шницел на фурна + зелена салата със зехтин и балсамико
Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б; 20 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада; 20 jumping jacks
- През деня: разходка
- Така написана храната изглежда пак доста, но мисля, че количествата са доста по-малки от предните дни, а и днес качеството е малко по-добро ;) Ако изключим бисквитите с шоколад всичко щеше да е толкова добре...
- Сигурно звуча супер налудничаво последните дни. И аз се чувствам като абсолютно ку-ку. Както споменах минавам през малко труден период. Другото му име по книгите е “първи триместър”. Ако е вярно и това, че след като минел хормоните ти се намествали и започваш да се чувстваш по-добре, много много ще се радвам :) Да, ще си имаме бебе. Вече навлизам в трети месец. Още ми е трудно да го осъзная и дори да се зарадвам като хората, въпреки че вече го “видяхме” с малко биещо подобие на сърчице :) Предполагам, че ще свикна с мисълта. Просто твърде много въпроси ми се въртят в главата от няколко седмици насам и отделно не се чувствам особено дообре в кожата си :( Най-големият ми проблем е храната. Често се случва да хапна нещо и после да не искам да го ям, защото ми се гади от него. Всъщност гаденето е почти постоянно. Ако съм гладна ми се гади. Ако реша да не ям, за да не прекалявам с храната, ми става лошо до такава степен, че мисля, че ще припадна. Затова ям. Ако не съм се наспала като хората положението е плачевно, защото и умората хич не прощава. Понякога се изморявам от три стъпала :x Затова гледам уж да си лягам рано и да почивам повече. Както се вижда и тренировките съм ги направила леки-леки :( Все още всъщност обмислям как да си структурирам движението като тип тренировки и време, за да мога хем да се раздвижвам възможно най-често, хем да не се преуморявам до степен на заспиване на срещи в работата :x Просто все още “разучавам” кое колко ме изморява, ако мога така да кажа. Това е...ще се опитам да не съм такова мрънкало, защото и аз на моменти не се понасям. През 90% от времето съм с кисела физиономия. А не искам да е така :)
Юхууу :* :* :*
Е това е, подозирах те аз ама си траех :)
Много се радвам, чудесна новина Роси, не, повече от чудесна :)
Сега, първите месеци е кофти, после идва енергията и еуфорията, накрая почва малко да тежи, но пък ... това е щастието :)
Пожелавам ти лека и приятна бременност, изпълнена само с положителни емоции, а на финала малко симпатипно, пухкаво вързобче (inlove)