Кое е първото хранене? Ако е зелето - то е често причина за оплакванията ти, доста хора не се справят с него, аз включително.
Честно казано дори и комбинацията от храната ти днес би могла да ме подуе без проблем. От човек до човек има разлика но зеле, протеин, мляко, алкохол е доста.... потентна :D комбинация.
Дано ти мине скоро! <3
Първо мисля да оправя храната. Ще се опитам да махна всичките купешки сладки глупости дето са с рафинирана захар и какво ли още не. Утре ще се храня със салата, кисело мляко, печени картофи с месо (умерено), ще пия мн течности и ще разкарам хляба.
Не е от задържана храна, пак се оказаха газове...
Та, имам трима заподозрени:
1. Зелето
2. Прясното мляко
3. Хляба
И трите съм ги консумирала тези два дни:
-Млякото днес с протеина, а вчера преди да се кача в автобуса си взех шоколад от машина и сиг е правен със сухо мляко.
- Хляба и зелето са ясни.
Но най ме съмнява млякото. Особено като се е омешало с разните захари и прочие от купешкото сладичко...
Разбира се ако продължи така ще се ходи на лекар. Но първо ще изключа тея трите храни за да видя как ще са нещата.
казано от BGDN. на 27.02.16, 20:50:
Кое е първото хранене? Ако е зелето - то е често причина за оплакванията ти, доста хора не се справят с него, аз включително.
Честно казано дори и комбинацията от храната ти днес би могла да ме подуе без проблем. От човек до човек има разлика но зеле, протеин, мляко, алкохол е доста.... потентна :D комбинация.
Дано ти мине скоро! <3
Душа, направо ми взе размишленията от главата :D
Мерси, ще се оправя, не се давам лесно :Д
ПП: Започнах да рисувам едното от двете мини пана с които ще украся някоя стена у дома. Споделям докъде я докарах:
Мнението беше редактирано от Love на 27.02.16 21:03.
Шкембето е ок вече. Корема се прибра и е само леко оводнен, че съм пред цикъл в момента.
После ще пиша пак :Д
28.02.16
12:04
Много голяма разлика имаш между подутото и обичайно състояние и определено трябва да се наблюдаваш. На твое място дори бих си направила дневник, в който да описвам, когато усетя подуване след конкретна храна или комбинация от храни (или нещо друго). Това в случай, че не искаш на този етап да отидеш при лекар.
Също така върни лентата назад и си помисли дали си имала такива подувания преди да почнеш цикличното хранене или подуванията са обвързани от началото на експеримента ти с това хранене (и с това, че наведнъж ядеш доста различни храни, които досега не си комбинирала по такъв начин).
казано от Вероника Налбатска на 28.02.16, 12:04:
Също така върни лентата назад и си помисли дали си имала такива подувания преди да почнеш цикличното хранене или подуванията са обвързани от началото на експеримента ти с това хранене (и с това, че наведнъж ядеш доста различни храни, които досега не си комбинирала по такъв начин).
Преди е ставало като се прибера в нас и ям прясно мляко в комбинация със сладки неща. А аз обикновено не пия прясно мляко, а ям само кисело мляко.
За зелето нямам наблюдения, рядко го ям. Не знам, може би е от киселото зеле.. Или и аз нз.
Днес храната не е за описване... но не мога да скрия освинването си от вас :Д
добрата:
-към 300г салата (маруля, краставици, репички, зелен лук)
-печени картофи с месо и печурки
-към 80г кисело мляко
лошата:
-пържена филийка
-парче домашна шоколадова торта с 1937923798`3872193019 калории сигурно
-15-тина пържени картофа
- 1 хапка печена тиква
Движението: чистене малко, след ставане 1х10 клек СТ, после клек с тежък дънер 2х10, сумо клек СТ малко и по 20 глутеус ритници на крак. После рисувах ииии мързелувах.
Трябва да си правя пак някакви тренировки от нета, че така много лесно ме домързява и съм по-склонна да пропусна.
10 клека СТ
20 бърпита
20 кикове от стоеж
20 глутеус ритници
20 ритници встрани (като нинджа :д)
20 коремни
Направих си картончета, на гърба на всяко написах произволна тренировка с упражнения подобни на горните. Ще си тегля картонче всеки ден и ще правя каквото е разписано на гърба. Това като битка с мързела.
А другата битка с желанието да тъпча храна, защото ми е вкусна и не мога да спра с малко я водя от години.. И сега пак се тормозя. Храната няма да си опиша защото има хляб и сладко и ме е срам. Просто съм прасе и не мога да спра да ям. Тва е.
01.03.16
17:38
Душко, 100 гр. торта не може да има повече от 400-500 ккал и то ако е с мноого масло. А 100 гр. са доста голямо парче, стандартно за нормална торта 700-800 гр. на 8 парчета.
Раздвижвай по-смело , по продължително. Време ли нямаш?
Не е само до тортата. Като цяло каквито и раздвижвания да правя с това ядене нямат никакъв ефект. Имам три проблема:
1. Обичам да ям, обожавам вкуса на храната и не мога да спра с малко.
2. Трудно пазя диета/ режим дълго време - чувствам се ограничена и понякога го правя насила.
3. Когато съм на режим и за закуска ми се дояде хубав омлет с малко мазнина, сирене и подправки, а вместо това ям сух омлет само с яйца и безвкусна обезмаслена извара, се чувствам кофти, дори изнервена. Олиото било гадно, сиренето солено и пълно с тъпотии, няма да ги ядеш, ще си развалиш режима.
Или когато ми се яде мусака, или кюфтета с картофки за вечеря, а вместо това стоя пред чиния с зеленчуци и извара и дъвча механично защото така давам на тялото си необходимите му неща... В тези моменти нито форума, нито хилядите статии за здравословно хранене не могат да ме накарат да се почувствам добре и да изпитам удоволствие от храната.
Мога да бъда на режим за месеци дори. Правила съм го. Не знам тогава от какво съм черпила сила и воля, но си промених тялото и мисленето донякъде. Но ето, пак разисквам тая тема, и недоволството се преплита с объркване и самоомраза за натрупаните отново килограми, с обвинения от сорта на “толкова ли не можеш да се храниш като другите от форума”, “сбъркана си” и т.н. И съответно от това ми се дояжда сладко, ама и то е вредно с тея наситени мазнини, тонове захар и др глупости, но аз пак ще си го изям, защото ми е криво, извинете ме, моля.
Май съм от онези “хранителните” наркомани. Вижте колко сериозно ви обяснявам, че зная за проблема и че мога да го оправя, но после ще отида и ще си взема дозата.
В момента съм адски объркана. И да, това е SOS сигнал под формата на изповед. :(
Иви, аз не виждам проблем да ядеш яйца с мазнина и сирене, нито кюфтета. Картофите не е лошо да ги ограничиш, ако искаш да свалиш малко, но ако порциите ти са сравнително малки (т.е. калориите са под контрол), какво им е лошото на яйцата със сирене, че и на картофите? Ако ги комбинираш със салати, ще ти стигат и малки порции.
Много ясно, че ще се откажеш, ако не ти е вкусно. Много ясно, че ще ти писне, ако се чувстваш “ощетена” и прецакана.
Мнението беше редактирано от Елена на 02.03.16 10:37.
Знам, че не е.
Ама не се съчетава със “здравословното хранене” където олиото е табу. Не се бутам толкова за него де - дори предпочитам масло. Само дето на мен даже и кравето ми казаха да не ям. Да съм ползвала кокосово!
Като си на режим за отслабване ти режат хляба, макароните, сладкото, картофите, че и бананите, щото били хлебни. Отрязаха ми сиренето и кашкавала защото били солени и оводнявали тялото. Царевицата и граха - кът. Всички домашни ястия съответно също кът, щото съдържат олио и приготвянето на 90% от тях започва със ” запържете лука до златисто”.
Така се чувствам вече като чета такива статии. И се чудя дали някога ще се изчистя. НВД не мога да спазвам: без въглени на 3 ден съм труп - мозъка ми е като перманентно изключил и забива, глада за сладко е нечовешки и нямам сили за тренировка. На РБД се чувствам добре, но по-горните ограничения ми вгорчават живота. Постоянно се питам “Това мога ли да го ям?” “Оф тези май не трябваше да ги ям заедно..”, “Сега дали ще ми скочи инсулина ако го изям това” прочие. Товари ме това. Не мога да обясня на приятели това защо не го ям. Или като се прибера вкъщи защо не ям готвеното.
И водата. Всички ми повтарят като папагали: пий много вода, пий водата с литри, за да се изчистиш и помага на всички процеси в тялото. ЕМИ НЕ МИ СЕ ПИЕ ТОЛКОВА ШИБАНА ВОДА!
Не чувствам толкова голяма жажда. Насила се наливам с вода и едвам докарвам 1,5л на ден, а те ми препоръчват да пия 3 литра мининум. И това ме товари. Ако не мога да ги изпия се тормозя, че не правя нещата както трябва и затова няма да имам резултати. Ако ги изпия ще е със наливане на сила и тежест в корема постоянно, щото е пълен с вода.
Ей това ми бърка в мозъка наравно с другото по-сто-ян-но! :(
————————————————————————
картончето за днес:
30 клека СТ
глутеус ритници х20 на крак
кикове от стоеж х20 на крак
20 коремни
10 повдигания краката от лег
10 лицеви опори ( половинки)
Другото движение: малко ровичкане в градината, метене на двора и събиране на листа с греблото.
Храната досега: парче сирене, половин краставица, порция яхния с лук и свинско, филия домашен хляб, 3 бонбонки “Сезони”, доза протеин с мляко, към 50г кашу.
Като виждам през колко стрес си подлагаш психиката, мислейки за тия ограничения, се чудя даже дали той не е причината да си забила. Не виждам защо да не можеш да си на РБД с дефицит и да ядеш всички изброени неща, заедно, незаедно, следобед, сутрин. С малки жертви, ето картофи - еми, не, няма да са 350г и пържени, ама ако си купиш от дребните, вземеш 150-200г, разрежеш ги на половинки намажеш разумно с масло и ги сложиш на лека, 160-180 градуса фурна за 1 час стават толкова прекрасни и хрупкави, че няма и да мислиш за пържени. Че ти си и голяма жена, не си един и петдесет, 40 кила, можеш да си позволиш доста храна. Поддържай си дефицита, пък да видим дали няма да сваляш.
Поправи ме, ако греша, но аз си мисля, че търсиш дългосрочно решение по отношение на здравето и физиката си, а не да свалиш няколко кила за плажа.
Също така, не се готвиш за бодибилдинг състезание или някаква такава професионална амбиция, която да оправдава сериозни ограничения.
В този ред на мисли:
Ако не си се представяш да ядеш по общите правила на даден режим за дълго време, до каква степен е той подходящ за теб?
Какво може да се измени в него, за да се направи по-подходящ и лесен за поддържане в дългосрочен план, без да се компрометират целите напълно?
Въобще, има ли смисъл да се храниш и живееш по начин, който ти е видимо непоносим, дори и за кратко, ако целите ти могат да бъдат постигнати по-плавно, но по-поносимо?
Искам да кажа, ти си обикновен човек, не някой, на когото приходът му не зависи от това колко е изчистен. Хората по света ядат картофи. Да ядеш картофи е нормално. Да ти се ядат картофи е нормално, да ги намажеш с масло е нормално. Да изпитваш вина и душевни терзания заради едни картофи/хляб/макарони - не е окей.
С най-топли чувства: не се ядосвай. :)
Мнението беше редактирано от BGDN. на 02.03.16 16:15.
02.03.16
17:10
казано от Love на 02.03.16, 15:17:
Ама не се съчетава със “здравословното хранене” където олиото е табу. Не се бутам толкова за него де - дори предпочитам масло. Само дето на мен даже и кравето ми казаха да не ям. Да съм ползвала кокосово!
“Здравословното хранене” е толкова разтегливо и с толкова нюанси, че може свят да ти се завие.
За мен е доста подвеждащо и неточно храните да бъдат разделяни на “здравословни” и “нездравословни”, защото така много хора се вкопчват в даден продукт, понеже е “здравословен” и в старанието си да ядат възможно повече от него, губят поглед от цялата картинка, от целия пейзаж - от цялото хранене.
Защото дори и да присъства някой “здравословен” (според някой си) продукт, ако цялото хранене не е оптимално за дадения човек - файда...
Олиото не е табу. Олио (освен кокосово) е и: зехтин, сусамово, орехово, тиквено, шарлан, оризово, от гроздови семки, от авокадо, от фъстъци и т.н., и т.н.
Когато ти казаха, че кравето масло не е ОК, ти попита ли защо? Много хора говорят каквото са чули и говорят, без да се замислят. Попитай защо, защо да не е ОК краве масло. Задавай този въпрос “защо”, докато човекът отсреща сам не може да ти отговори и тогава сама ще разбереш колко струват подобни съвети. :)
По-скоро, ако трябва да кажем, че нещо е табу, нека това да са трансмазнините. :)
Като си на режим за отслабване ти режат хляба, макароните, сладкото, картофите, че и бананите, щото били хлебни. Отрязаха ми сиренето и кашкавала защото били солени и оводнявали тялото. Царевицата и граха - кът. Всички домашни ястия съответно също кът, щото съдържат олио и приготвянето на 90% от тях започва със ” запържете лука до златисто”.
Не.
Когато си на режим за отслабване, основното е да си в калориен (но не прекален) дефицит + да имаш балансирано меню и основно храни, чиито калории са хранителни.
Другото важно е да знаеш, че не можеш да сметнеш на 100% какво се случва в тялото, защото в самия процес отслабване роля влияят и други фактори, които не са обвързани с калориите, така че най-добрият приятел си остава проверката в практиката и да напасваш нещата в движение.
Ако тези неща са съобразени, то можеш да ядеш и хляб (като за предпочитане е да се намали белият, но в един пълнозърнест хляб не виждам нищо лошо), и картофи, и банани.
Сладкото - не смятам, че тялото ни има нужда от стандартното сладко от магазина, но един домашен десерт - чудесно.
Колко олио ще ти съдържа домашната храна и дали изобщо ще има пържене - това си зависи от теб. Плюс това, не виждам и нищо лошо да си задушиш лука в краве масло - това е различно от това, лукът ти да плува в 5 пръста олио. :)
Така се чувствам вече като чета такива статии. И се чудя дали някога ще се изчистя. НВД не мога да спазвам: без въглени на 3 ден съм труп - мозъка ми е като перманентно изключил и забива, глада за сладко е нечовешки и нямам сили за тренировка. На РБД се чувствам добре, но по-горните ограничения ми вгорчават живота.
Първо, внимавай какво четеш.
Второ, имай предвид, че няма универсално хранене и истина.
Трето, имай предвид, че често нещата, които се говорят наляво и надясно, са извадени от контекст неправилно и се дават като общовалидни.
Ако си склонна към някакви казуси с храната, а ти очевидно си, то за теб не са добра идея крайности.
В този смисъл, крайности за теб са: ВМ, НВД, ВВД.
Дори, аз бих казала, че и цикличното хранене може би не е за теб, като схема (без да се опитвам да си налагам мнението).
Именно балансът е ключов и ако РБД наистина ти харесва и се чувстваш добре, забрави какво са ти наговорили за картофите, олиото (уточнихме, че изключваме трансмазнините), бананите и т.н.
И водата. Всички ми повтарят като папагали: пий много вода, пий водата с литри, за да се изчистиш и помага на всички процеси в тялото. ЕМИ НЕ МИ СЕ ПИЕ ТОЛКОВА ШИБАНА ВОДА!
Водата е важна, факт.
Но всеки има различна потребност. Зависи и колко вода поемаме чрез храната, която ядем. Не се насилвай да пиеш 3 литра, но опитай да поддържаш 2 л.
Информацията около нас е прекалено много и понякога е лесно човек да се загуби, даже да се удави, в този огромен океан. А в него плуват не само добри и симпатични рибки, пълно е с акули в лицето на някакви митове, неправилно предавани думи от уста на уста и факти, изваждани от контекста.
Ще се справиш.
На твое място бих започнала от смяна на източника, който съм възприела като ментор в храненето. :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.03.16 17:11.
Вероника, респект за това мнение. +1 от мен.
казано от Вероника Налбатска на 02.03.16, 17:10:
[На твое място бих започнала от смяна на източника, който съм възприела като ментор в храненето. :)
А за това: + 100, ако имаше как.
Иви, не слушай всеки. Подбирай си внимателно източниците. И още нещо - просто се довери. Пишеш в този форум, а нямаш достатъчно доверие в това, което ти се дава като съвет и мнение. Слушаш някой си, който ти казва едва ли не да караш на фотосинтеза. Къде е здравият разум?...
Мнението беше редактирано от Елена на 02.03.16 17:26.
казано от Елена на 02.03.16, 17:14:
Иви, не слушай всеки. Подбирай си внимателно източниците. И още нещо - просто се довери. Пишеш в този форум, а нямаш достатъчно доверие в това, което ти се дава като съвет и мнение. Слушаш някой си, който ти казва едва ли не да караш на фотосинтеза. Къде е здравият разум?...
Пиша във форума отдавна. Този форум много ми помогна в пътя към целта. Но Рони точно посочи проблема, и това е прекалената информация. Буквално се удавих в нея. Първоначално черпих от нея за да се науча кое-как. После стана лошо. И сега стигнах до момент в който не усещам сериозна почва под краката си, всички източници се бутат в главата ми и сякаш изгубих способност сама да направя своя избор. Появи се несигурност и оттам още повече търсене на информация в статии.
Източник ми е бб тийм. Сайта, и мнения на потребители от форума. Рядко чета от друго място.
Ще ви послушам и ще спра да чета. Ще се помъча да си върна спокойствието и контрола. Ще боря желанието за сладко с мед и черен шоколад- като преди. :) Още тази вечер майка ще ми опече пълнозърнест хляб във фурната за хляб. Ще продължа с цикличното хранене. Ще се опитам да пия повече вода и да разнообразя храната.
Чувствам се по-добре. :)
Благодаря ви за коментарите и отделеното време!!
———————————————————————
Дописвам храната: омлет от 3 яйца и салам, хапка сирене, краставица, 5-6 свежи листа маруля, ябълка, около 50г боб, 3 хапки хляб.
Днес довърших и второто мини пано с маковете - определено рисуването успокоява ума ми.
08.03.2016
Тренировката:
вело 5 мин, пулс между 135-140
клек 3х10х20кг
бедрено разгъване 3х15х10кг
кикове назад от стоеж 3х20 на крак
вело 14 мин. пулс между 150-165
Храната:
1. две бъркани яйца без мазнина, две кюфтета, около 50г кисело мляко, парче домашен пълнозърнест хляб, 3в1
2. филийка пълнозърнест хляб, 2 кюфтета, средна свинска пържола на фурна
3. още хляб
4. кисело зеле със свинско
————————————————————————————-
09.03.2016
Тренировката:
1. вело 5 мин.
2. супер серия горен скрипец широк хват + долен скрипец V хват 4х15/10x25/20кг
3. пулдаун на скрипец 2х15х15, 1х10х20кг
4. хиперекстензии 2х15 СТ, 1х10х2,5кг, 1х10х5кг. (с диск)
5. повдигане краката от вис 1х20, 1х10
6. коремни на пейка 1х20
7. навеждане встрани с диск 1х10х5кг, 2х10х10кг.
Храната:
1. парче домашен пълнозърнест хляб, 2 зелеви сарми, 3в1
2. 3 бъркани яйца с шунка, 2 филийки бял хляб, много салата (маруля, краставица, репички, зелен лук, олио, оцет и малко сол)
3. половин ябълка
——————————————————————————-
Бележки:
1. Вече не се тормозя какво съм или не съм яла.
2. Ям само когато огладнея.
3. Не броя калории.
4. Не се тормозя психически и се чувствам много по-добре :) ;)
Като си опрая болното мозъче още малко, нататък може да врътна една въглехидратна ротацийка, само Джулс да ме светне малко повече по темата ;)
Тренировка:
1. лежанка 2х10х20кг, 2х10х25кг
2. избутване на дъмбели от полулег 3х15х5кг
3. пек дек 3х10х10кг
4. раменни преси от седеж с дъмбели, 2х10х5кг
5. разгъване с въже на скрипец 1х10х10, 1х8х15кг
6. кик бек с гири 3х15х3кг
7. вело 8 минути, пулс между 145-160
Отделно ходене пеша и чистене, че вкъщи беше кочинка...
Храната:
1. 2 бъркани яйца с овес, 3в1
2. кроасан със шоколад - около 30 мин след тренировката. Знам, че не е ок, но буквално от фитнеса отидох на лекции и нямах време за друго, а бях гладна.
3. пилешка пържола на скара - някъде към 120-125г, половин кофичка кис. мляко, резен краставица, около 80г нуга халва с орехи
4. зелена салата
Вече не уча японски, но пак ме поканиха да участвам на празника със щандче за бижута. :) Освен медальоните с йероглифи, този път мисля да правя и оригами обеци, както и да рисувам различни аниме геройчета върху чаши. Това последното не е сигурно, защото дори и да ми донесат маркер за рисуване върху порцелан, не знам откъде ще си намеря бели чаши... Мислех от левчетата, но там повечето са вече декорирани... Ноо, ще го мисля.
А с оригамите ако ви кажа колко съм зле... :D Вчера пробвах малко и резултата беше два изхабени листа и едно едва скалъпено оригами листенце. А как ще правя розички и другите фигурки които искам да правя си нямам и на идея :D Ще се упражнявам, то е ясно.
—————————
ПП: Мисля, че се подразбра, но все пак - в момента не фаствам. Осъзнах че основният ми проблем е не какво и кога ям, а колко ям. Както вече споменах съм лакома и не спирам с малко, продължавам да ям и само защото ми е вкусно. Та, попрочетох това-онова, след което размишлявах и се самоанализирах и се оказа, че по този начин се опитвам да потуша емоционален глад, а не физически такъв. Така че започнах да се занимавам повече с неща, които ми носят удоволствие и ми осигуряват “духовна храна”, възприех храната просто като гориво, което ми е нужно за да живея, и си наложих да се храня само когато изпитам глад. И да ви кажа, дори сама се изненадах колко бързо сработи. :)
Отделно, че падна големия товар от несигурност, самонаказание, броене на калории и мислене за състава на храната и прочие и прочие, които така се бяха омешали в главата ми, че вместо да помагат, само вредяха.
Мнението беше редактирано от Love на 10.03.16 18:15.
Тоя кроасан не заслужава такова внимание,че чак и в червено да го боядисваш. :)
Баш на място си е,ако питаш мен. (mooning)
Знаеш ли Джулс, права си :D Не знам защо го боядисах, но вече го разкарах. Така беше все едно пак си го набивам в очите, че съм го изяла, та после да се обвинявам.
казано от Juls на 10.03.16, 18:21:
Искаш ли да ми дойдеш на гости някой път? (sun)
Имаш лс :)
Днеска си претоварих кръста...
Бележка: още преди месец една сутрин се събудих с лека болка и опъване отдясно на кръста. Отдадох го на спане на криво, защото нито съм го претоварвала, нито имам контузии. Та, това опъване си остана. Имам чувството, че това място там ако изщрака ще се намести където трябва, но не ще и не ще. Та, днес към края на тренировката ме заболя повече, като се прибрах ме масажираха малко, а сега лежа по гръб и гледам да не мърдам много много, че имам тъпа болка в целия кръст, а не само отдясно.
Тренировката:
вело 3 минути
1. клек 1х10х20, 1х10х25, 2х10х30, 1х10х20 с кратки почивки между сериите
2. бедрено разгъване 5х10х10кг в супер серия с бедрено сгъване 2х10х10, 2х10х15кг
3. сгъване от стоеж за прасец 2х10 на крак без тежест, 1х5 на крак с 10кг
4. повдигане краката от вис 3х10 (ей тук вече усетих, че ме затормозва кръста)
5. вело 6 минути - бързо въртене на 2-3 степен
Храната:
1. двоен сандвич с масло, шунка и маруля, 3в1
2. след тренировка: пица на парче, закуска със сирене, айран. (удари ме глад :D )
после ако огладнея ще ям яйца и салата.
ПП: Днес като си гледах гъзягата, част от онези упорити сланинки отзад на бедрото (малко под дупето) са поизчезнали. :) Йей!
Мнението беше редактирано от Love на 11.03.16 16:49.
Вечерята от снощи: три кюфтака и мнооого салата, с 1 филийка хляб
———————-
Бележки:
Днес кръста е малко по-добре, но пак ми прави бели при навеждане напред. Няма да ходя на фитнес - днес ще ми е почивката.
———————————-
Вчера си купих маркер за порцелан и днес надрасках първата чаша за проба. Взех една от тези на хазяйката, дано не забележи :D
Трудничко си е. Първо чашата не е равна повърхност и ръката ми се напряга доста докато рисувам. И второ - писеца ми е 1.5-2мм и трудно се рисуват детайли и тънки линии, а точно такива ми трябват. Както и да е, това дето го нарисувах сега е пробно, оставила съм го да съхне 4 часа и после ще го пека във фурната за да го “запечатам” добре. Надявам се първо да не се пръсне :Д , и после като изтине и като мия чашата след това да не се изтрие рисунката. Ииии ако всичко е наред, смело тръгвам по левчетата в търсене на бели чаши или други щуротии които да изрисувам :D
12.03.16
11:42
Привет :)
Ще си позволя да споделя нещо от моя опит по повод рисуването на чаши. Надявам се, че ще ти е полезно.
Предпочитам да ползвам бои, които не изискват нуждата от изпичане във фурната. Плюсовете са:
- няма риск да се пукне рисувания съд
- спестяваш време и усилия, които не са за сметка на качеството; имаш готов продукт за по-кратко време.
Боите, които ползвам са за порцелан или стъкло. Когато ми се налага да правя по-фини детайли, предпочитам тубички с тънък накрайник (прикачвам снимка на тези, които ползвам - Idea Vetro; боите на marabu също са хубави, но тубичките им с накрайник са с голям отвор и не стават прецизни линии).
Ако детайлите са още по-пипкави, изсипвам малко от боята в капачка/палитра и работя с много тънка четка.
Чашите са трудни за рисуване, така е - гладка повърхност, не е плоска, а понякога трябва да пренесеш изображението по цялата окръжност, което налага въртене на чашата, внимание да не размажеш вече нарисуваното и т.н.
Аз държа чашата под ъгъл с лявата ръка (рисувам с дясната), като често подпирам ръба на дъното на чашата на плота; а дясната ръка подпирам на ръба на маса/бюро малко под лакътя. Така не се изморява, а китката ми се движи свободно; няма риск да трепна.
Никога не разреждам боите, смятам, че са с добра гъстота (говоря за контурите).
Много успешен метод:
-купуваш контури (с тънките накрайници) за очертанията на фигурата
-купуваш бурканчета боя, която е по-течна и с четка запълваш между очертанията с контур, след като дадеш малко време на контура да се втвърди. Така няма опасност от разтичане (е, стига да се внимава с количествата)
После оставяш изделието настрана и след 4-5 часа (в зависимост от указанията на боята) е готово. Без печене. :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.03.16 11:43.
Yo!
Днес се взима прошка, простихте ли си? :)
Еххх. Кръста уж се беше пооправил, но сега пак ме тормози. Ще се ходи за снимка май. Днес отново почивах, утре съм на линия. Трябва да правя крака пак, но може да разменя дните и да правя горна част, за да не стане някой фал.
Днес се отдадох на мързел, готвене и рисуване :D Йей!
Сутринта ми се дояде рамен (японска манджа, вид супа грубо казано) и просто трябваше да сготвя. Стана божествееен. Който ми има фейсбука вече е видял снимките сигурно, но ще ги пусна и тук да си покажа творението :D
Относно рисуването - не рисувах чаши. Щях да ходя по левчетата да търся чашки, обаче вънка е студено, вали дъжд и като цяло е отвратително и се отказах. Нещо са ми бъгнати любимите кецки и пропускат вода, а не ми се ходи с мокри крака пак.
Та, рисуваааах.... портрет. На братовчеда от Софето :D Работата е там, че човека има рожден ден скоро, а майка има работа в София и ще им гостува известно време, та се чудеше какво да му подари, и накрая реши да повери важната задача да му нарисувам портрет на мен. ;D Още не е довършен, но да кажем, че е на 80% готов и му трябват още детайли. Честно да ви кажа сърбят ме ръчичките да го публикувам в страницата си за дигитални рисунки във фейса, но ще разваля изненадата. Затова ще си го пусна само тук и в девианта.
Храната:
1.купа рамен (свинско месо на тънки филийки, бульон, къдрави спагетки, соев сос, лук, морков, варено яйце)
2. 4 вафлички с 30г кисело мляко
3. купа рамен. (същото като горе + пипер)
Това е от мен за днес. Можеше и без вафлите, ама така ме опъна кръста, че ми трябваха малко ендорфини да потуша болката :D
Мнението беше редактирано от Love на 13.03.16 16:56.
Здравейте!
Днес си купих чашиии и две купички. Вече направих две чаши - едната е със същата рисунка като на първата чаша (която си е за мене), другата е с друго геройче.
Вчера ми правиха масаж на кръста, днес беше по-добре, но пак се понапрегна на тренировката. Видяхме се с един колега в залата и ме посъветва за добър специалист тук. Само трябва да се снимам и отивам със снимката при него. Почудих се какво да правя в залата иначе, имах да правя гръб обаче се притеснявах... та, ето ви мешанката:
1. вело 5 минути
2. горен скрипец широк хват 2х15х25, 2х15х30кг
3. супер серия долен скрипец V хват 4х10х15 и пулдаун на скрипец 4х15х15
4. пек дек (знам, че е за гърди, но ми свършиха възможните упр за гръб) 2х10х10кг
5. коремни 1х20, 1х10 - заболя ме кръста
6. повдигане краката от вис 2х10 - пак ме заболя
7. малко вело и пътя.
Храната:
1. две хапки попара :D , три бъркани яйца със сирене
2. кроасан
-трен-
3. гьозлеме - това не мога да го обясня, ако не го знаете, вижте го в нета как изглежда, айран
4. две вилички бъркани яйца с грах, печена свинска плешка - към 200г
Здравейте.
Днес отново почивам... Трябваше да правя крака, обаче ме хвана шубето да не ме заболи пак кръста, че тъкмо се е пооправил. Та оставих за утре.
Мисля, че съм пристрастена към кроасани :Д
Храната:
1. попара, кафе
2. парченце печено свинско
3. 2 филии хляб, малко шунка, към 50гр бъркани яйца със сирене и грах - нещо не ми се яде...
4. кроасан със шоколад <3
Днес си поиграх още малко с рисунката. После отидох да я принтирам и утре е готова да отпътува с майчето към Софето :D
Пак се смениха малко цветовете, но се преживява. Крайният резултат е задоволителен.
Днес ми влезе пак мухата в главата, че трябва да си боядисам косата... Всъщност аз и сега си я боядисвам, но искам по-радикална промяна някак. Та, имам нещо на ум ама да видим дали ще се престраша. Ако го направя, в края на този месец ще ме боядисат иии надявам се да стане това, което искам :D
Мнението беше редактирано от Love на 15.03.16 18:17.
Здравейте, днес почивам.
Да драсна за вчера:
Тренировката:
1.вело 5 минути
2. клек 1х10х20, 2х10х25, 1х10х30кг
3. бедрено разгъвене + бедрено сгъване 2х10х10кг, 2х10х15кг
4. кикове от стоеж 1х20 на крак
Целия ден храната беше зле. Нямах особен апетит, а когато ядях беше основно въглехидрат - не целенасочено разбира се. Преди тренировката не бях яла нищо освен две препечени филийки с малко сирене и нямах много сила, а и към края взе да ми причернява леко та приключих.
Храната:
1. две препечени филийки с малко сирене - нещо не ми беше добре на стомаха, затова закусих това
2. кроасан
3. 2 филийки селски хляб печен на жар, с хайвер и около 300г кисело мляко
4. кафе
5. сандвич със масло и сирене, парче краставица
6. филийка с хайвер
За кръста - понатовари се леко от клековете и ми опъваше при другите упражнения - основно при разгъването, но не е нещо фрапантно.
———————————————————-
Боядисах се. Целта ми беше наситено тъмно червено. Стана... тъмна основа, която лилавее и на слънце червенее. Интересно е, но не е това, което исках. Още се чудя защо така стана - на опаковката на тази боя беше посочен резултат при тъмно-кестенява до черна коса и беше много хубаво тъмно червено. Другия цвят, който загледах, ярко червеното, беше даден като подходящ за тъмноруса и много светлокестенява коса и затова не взех него.
Исках да си направя готино червено без обезцветяване. Има доста клипове в нета където се боядисват от кафяво в червено без да обезцветяват и им стават идеално. Яд ме е...Хмм.
Сега ще го изчакам да се отмие и след месец ще мисля какво да правя. Или ще си върна старото шоколадово кафяво, или ако още имам мерак ще заделя парички и ще отида да ме направят червена в салон..
Пускам ви снимка да видите долу горе. То, на всичкото отгоре тоя цвят е толкова труден за снимане - на снимка изобщо не излиза както когато е на живо... Падна чекнене докато докарам поне на 90% реалния цвят.
Мнението беше редактирано от Love на 17.03.16 13:28.
Ооо няма как да ти стане така, както е описано на опаковката. Никога не става същото, в повечето случаи два тона по-тъмно :) Но на мен ми харесва, изглежда патладжанено. Преди години се “боядисвах” същия цвят с шампоани-оцветители и те си траеха по 2 месеца долу горе. Беше много фреш :D Ето ще ти покажа, но може би не е най-удачната снимка...
Мнението беше редактирано от Sanya на 17.03.16 15:22.
казано от Sanya на 17.03.16, 15:22:
Ооо няма как да ти стане така, както е описано на опаковката. Никога не става същото, в повечето случаи два тона по-тъмно :) Но на мен ми харесва, изглежда патладжанено. Преди години се “боядисвах” същия цвят с шампоани-оцветители и те си траеха по 2 месеца долу горе. Беше много фреш :D Ето ще ти покажа, но може би не е най-удачната снимка...
Много си хубава! (F)
Знам, че няма да стане едно към едно. Два тона по-тъмно червено не ми е проблем, даже търсех този ефект. Ама не и това патладжанено-лилаво-червеникаво :D Както и да е, не е толкова болезнено зле, ще го изчакам да изчезне. ;D
Мисля, че стана по-червено. :D
—————————-
Косата ми полудя. :Д Просто е... различна. Определено се появи повече червено. На слънце си личи мнооого, определено събира погледите. :Д На светлината в нас е лилава-лилавееща, та чак бие на пурпурно на моменти. Не знам дали да се радвам, но определено ме забавлява :ДДД
Определям я като цвят вино xD
Храната днес:
1. 3 бъркани яйца със сирене, кафе, филия хляб, краставица
2. голям дюнер без пържени картофи (беше пълен с месооо)
3. към 100г кисело мляко, вафла “Бачо Кольо” - ако сте гледали рекламата дето една мацка я хрупа и пъшка тежко тежко - пресилена е. Вафлата беше смотана. :D
Това е. После ако огладнея може да хрупна още нещо, но засега съм ок.
Мнението беше редактирано от Love на 17.03.16 21:08.
Можеш да обезцветиш и да махнеш несполучливо боядисване и без професионален обезцветител.
В детски шампоан кря-кря разтваряш блистер вит.Ц и намазваш косата.Стоиш така 4-5часа и после отмиваш до чиста вода.
Другият начин е с кисело мляко,но процедурите се повтарят през ден и общо взето е пипкава работа.
Шампоан оцветител ползвам само ,за да пропусна едно боядисване на корени. Косата ми расте много бързо и на три седмици имам по два пръста корени. А ествестният ми цвят е много светло пепеляво русо и като ми израстнат корените на фона на това тъмното отдалеч изглежда все едно съм плешива. Та с този шампоан просто смекчавам контраста до следващото боядисване. Иначе не бих ползвала.
Ако си се боядисвала с безамонячна боя 5-6пъти подред и после намажеш с амонячна, да знаеш- няма да хване боята. Ще трябва да изчакаш няколко месеца да се отмие безамонячната или да правиш горните процедури.
казано от Juls на 19.03.16, 07:56:
Можеш да обезцветиш и да махнеш несполучливо боядисване и без професионален обезцветител.
В детски шампоан кря-кря разтваряш блистер вит.Ц и намазваш косата.Стоиш така 4-5часа и после отмиваш до чиста вода.
Другият начин е с кисело мляко,но процедурите се повтарят през ден и общо взето е пипкава работа.Шампоан оцветител ползвам само ,за да пропусна едно боядисване на корени. Косата ми расте много бързо и на три седмици имам по два пръста корени. А ествестният ми цвят е много светло пепеляво русо и като ми израстнат корените на фона на това тъмното отдалеч изглежда все едно съм плешива. Та с този шампоан просто смекчавам контраста до следващото боядисване. Иначе не бих ползвала.
Ако си се боядисвала с безамонячна боя 5-6пъти подред и после намажеш с амонячна, да знаеш- няма да хване боята. Ще трябва да изчакаш няколко месеца да се отмие безамонячната или да правиш горните процедури.
Амонячна беше. Както и да е. Свикнах с цвета, а и след първото измиване лилавото малко падна. Не си взех специален шампоан, мия се със стария ми, а това със сигурност ще допринесе за по-бързото падане на цвета. Слагам и доста маски. Но както казах свикнах с този цвят :Д Може пък да го оставя да поизпадне малко и да повторя... Не се знае :D
Изчезнах малко. Да се отчета за днес:
тренировката:
1. вело 5 минути
2. клек 2х10х25, 2х10х30кг
3. бедрено сгъване 2х10х10, 2х10х15 в супер серия с разгъване 2х10х10, 2х10х15кг
Бързо и стегнато. Малко е, обаче се наложи да тръгна по-рано и затова.
храната:
1. кисело мляко с овесени ядки и половин ябълка
2. към 350г пица Капричоза :D с малко кетчуп и майонеза
3. 4 вафлички
Тренировката:
1. вело 5 минути
2. горен скрипец широк хват 2х10х25, 2х10х30, 1х10х25кг
3. пулдаун на скрипец 2х10х15кг, 2х7х20кг
4. повдигане краката от вис 3х10
Храната:
1. две яйца на очи, 2 филийки многозърнест хляб, филия с хайвер
2. две яйца на очи, 1 филийка многозърнест хляб, краставици и домати
3. две филии многозърнест хляб с хайвер
4. 100г нуга халва с фъстъци
Нещо съм се оводнила и се чувствам като бизон. Ходих да пробвам дрехи - голяма грешка. Но в крайна сметка си намерих готино кожено яке, каквото отдавна търся, и си взех бяла блузка с принт на Айфела и някви лигави надписи.
Останах без пари малко... :Д Ще видим как ще се оцелява.
Днес лежерно - четене, рисуване и мързел.
Малко раздвижване от преди малко:
150 коремни преси
200 клека
Не наведнъж разбира се. Редувах 10-чки и 20-чки, с кратки почивки между упражненията.
Храната:
1. към 300г варени макарони с масло и сирене
2. филийка многозърнест хляб с лютеница и сирене
3. 2 зелеви сарми
4. 2 филийки многозърнест хляб с майонеза
5. три бъркани яйца със сирене. + горчица (nlove5), айран
Мнението беше редактирано от Love на 23.03.16 19:03.
Пак мързел. И съм яко подута от няколко дни, а не знам защо...
Храната:
1. Макарони със сирене и масло
2. 2 филийки с майонеза
3. Мусака
4. 2 бисквити, кафе с мляко и захар
5. Мусака, зелена салата, сок Грено
6. 2 бисквити
Лошо, лошоо. Много калории, много въглен. Джулс, май е време да си поговорим за онова клипче, което ми прати. ;)
1. Чиния макарони със сирене и масло
2. Два бонбона, бисквитка, към 50мл мартини (хазяйката има рожден ден)
3. Зелена салата с малко сирене
4. Порция грах с пилешко
5. Ядки микс 80г (бразилски орех, бадем, кашу, стафиди), 40г млечен шоколад
Към 2л вода
Утре ще тренирам. Няколко дни ще си карам същите тренировки, а от началото на другия месец почвам нов сплит с промяна в храненето.
тренировката:
1. 5 минути вело
2. лежанка 2х10х20, 2х10х25кг
3. горен скрипец 1х10х25, 3х10х30кг в супер серия с пек дек 4х10х10кг
4. раменни преси 3х10х10кг
5. пулдаун на скрипец 3х10х15кг
6. тяга с прави крака 2х10х20кг
Малко хаотично, но я мислех на момента според това, което ми се правеше. Няколко дни не съм тренирала, днес имах яко сила и не се изморявах лесно.
храната:
1. 3 сандвича със салам
-трен-
2. около 180г пилешко филе с огромна купа зелена салата, “плодово мляко” - 50г кисело мляко с една лъжичка сладко от праскови
3. 2 сандвича, плодово мляко, 40г млечен шоколад, някво сладко тестено нещо от магазина - към 30г
Мнението беше редактирано от Love на 30.03.16 22:08.