Дневникът на Светлето или "Как открих топлата вода"

Прескочи до:

25.01.16
23:10

Дооообро оризче :) Нямаше подуване от него.
Имаше обаче много голяма водна задръжка след зареждането и пресолената ми манджа - 1.5 кг. (wasntme)
До вечерта я бях изкарала водата :)
Неизбежно след зареждащите дни съм със задръжка и това не ми харесва особено много... Чудя се дали да му дам още седмица - две шанс на този режим, или да си се връщам към стария... Не ми стават дънките и преместих една дупка на колана :(

Тренировка - няма

Много работа - ще се работи тази, че и следващата нощ...

26.01.16
13:34

казано от Светлето на 24.01.16, 16:25:

Открих в Кауфланд пасиран спанак в буркан, само с малко сол. Толкова съм щастлива, защото много обичам, но ми е мега досадно да го чистя, а сега го влагам във всичко, в което може (омлети, питки, мъфини)...
Скоро очаквам да:
а) позеленея
б) стана силна като Попай ;)

Аз също обожавам спанак, но не и процедурата по чистене, миене и т.н. :D В Лидл има замразен, който също е много хубав и няма никаква добавена сол и е малко по-евтин от този на Бондюел.
Днес пък обядвах спанак със сирене и яйца - страшна вкусотия (sun)
Ще се мерим след 2-3 месеца дали сме силни като Попай ;)

31.01.16
00:25

Имах брутална седмица просто!
Годишно приключване, одит, отчети към щатите за консолидацията, разни декларации за НАП, заплати (бонуси, overtime, отпуски, болнични, майки, татковци) за 300 човека и всичко това САМА! Главния счетоводител дойде вчера уж да помогне, но нещо счупи приключвателните операции и съвсем го овапцахме...
Имам да си довършвам разни неща утре, а от понеделник идва помощничка :) Стискам палци бързо да схване нещата и да ме отмени в част от чисто времеемките задачки.

В службата имаме договор с Британика и ще организират поредна порция курсове по английски за които правихме тестове за входно ниво. Изненадах се от себе си, че покрих С1 ей така в бързината и безсънието :)

Сън почти нямаше - по 2-3 часа на нощ.

Тренировките бяха във вторник - дърпащи и в четвъртък - бутащи, но тежести не съм записвала, пък и да бях, не знам доколко щяха да са показателни, тъй като се движех почти на автопилот.

Миналата нощ се понаспах (7 часа) и днес тренирах крачетата, които вече са си бая угоени бутчета ;)  (find attached)
Получи се много хубава и освежаваща тренировка, направо ми беше спасителна :) Тръгнах си от залата като нов човек!
После му дремнах и 1 час следобед 8-)

Храната гледам да със 100-тина калории дефицит в последните дни, че работата е сериозно загрубяла.
В сряда зареждах само с въглехидрати от ръж, и имаше нежелани странични ефекти, но не знам дали само ръжта е виновна, или комбинацията с преумора.
Обаче май няма да имам нерви да разделям много стриктно въглехидратите за да ги тествам върху себе си... Ще се наблюдавам в движение ;)

Мнението беше редактирано от Светлето на 31.01.16 00:33.

07.02.16
16:21

Поредна екстремно натоварена седмица.
Нещата в работата не вървят на добре :( 
Малкия е с варицела. Кара я с мноооого пъпки навсякъде :(
Очаквам и аз да се разболея...

Все пак тренирах де: Прикачам си тренировчиците.

Манджата e ОК, но не свалям трупнатите 2-3 кила и се дразня... Няма да ограничавам още калории докато не стане ясно ще карам ли варицела и аз, или ще извадя късмет да ме пропусне.

Дани ми подари Vivofit-2 (nlove5) Много е готина, но нямам време да я разцъкам по-обстойно. Следенето на съня е доста депресиращо при моя график, а също и досадната червена линия, която излиза, ако не се движиш дълго време...

В работата от 15-ти февруари започва фитнес предизвикателство, в което съм се включила и мисля да се постарая да съм в първата тройка на поне една категория (ако все още работя там де...)

07.02.16
16:41

Светле, нали уж смени работата, а сега пак си в същото положение. Не мога да повярвам как  и откъде намираш сила да се движиш и работиш, камо ли да тренираш. (Аз на по-малко от 7 часа сън съм труп 2 дни поред.)

09.02.16
08:49

Смених я, ама стана класическото “От трън, та на глог, че е по-висок” ;)
Нищо де :) Тук поне има шанс да се нормализират нещата, стига да оживея още малко за да го дочакам ;) Някой ден ще разправям, като има повече време.

А пък понеже системните са пропуснали да подновят сертификата на VPN-а, сега вместо да работя, сядам да си впиша вчерашната тренировка (имам 15 мин. преди да се изстрелям пак по задачи)  :)

Понеделнишки хвърчах като Фитипалди между Младост и Стамболийски. Трябваше да съм на един семинар, но заради резнатия VPN не можах да работя от вкъщи, та отидох до центъра сутринта, регистрирах се, метнах се до офиса в Младост, работих, после пак се върнах до центъра за следобедната сесия, после тренирах и накрая заспах докато вечерях...
Съня беше добре, заради липсата на достъп - 5:39 ч. от които 2:31 дълбок сън.
Крачки за деня: 15 219 (10.79 км.), от тях 5024 крачки = 4.07 км за тренировката.

Сила имах много, че бях набрала инерция от деня и мислех да се пробвам да дръпна по-тежко, но се раззвъня телефона, трябваше на спешни имейли да отговарям, изстинах, ядосах се и малко ми се провали тренировката.

А иначе, по принцип съм болничен, да си гледам шаркавото дете...

Мнението беше редактирано от Светлето на 09.02.16 08:51.

12.02.16
12:35

В сряда, в 3:00 ч. сутринта седнах да работя и станах малко след 22:00 ч. вечерта!
Т.е. ставала съм физически за да се изкъпя, да отида до тоалетна и т.н., но да е било не повече от 2 часа сумарно за целия период.
Резултата - отекли крака и жестока задръжка. Изпих поне 8-9 чая през деня + кафета и вода и всичко си се събираше чинно по крайниците ми ;)

В четвъртък някак си се замъкнах до залата сутринта, но сила и кондиция нямаше. Не се напъвах много. Сама на себе си тежах, пък какво остава за щангите :)

В работата има драма. Много се надявам на прилична финансова компенсация за часовете, които съм работила, докато съм била в болничен (в техен интерес е!).
За щастие, новото момиченце е доста схватливо и надъхано за работа, та виждам светлина в тунела :)

Манджата е добре. Килограмите обаче не мърдат надолу. Явно движението ми е малко :(

Garmin-а е СУУУПЕР!!! 8-)

13.02.16
22:19

Ей, хора, две нощи поред спя почти по 8 часа :) И тази събота и неделя не съм си донесла ни-как-ва работа :)
Лежерно и мързеливо днес. Без аларма, спах докато се събудих сама, закусчица, мотаене из къщи, тренировка, маникюр (makeup), още мотаене... Чак ми е невероятно, едно такова ;)

Тренировката биваше. Не съм се скатавала, но ми беше някак си спокойно... От няколко дни насам колената не ме болят, което е супер - явно съм започнала да възстановявам лека - полека :)
Имам нужда да ударя задното бедро, защото малко е позаспало. Квадрицепсите  добре са пораснали и поемат по-голямата част от натоварването, а задните бедра, колкото и да им бАя, не мога да ги усетя да работят. Откакто смених програмата се опитвам да ги размърдам, но не съм сигурна, че успявам.
Днес смених предния клек със заден, добавих и “Добро утро”, сгъването го правя със задържане в горна позиция и бавно отпускане. Въобще, на упражненията за задно бедро особено се съсредоточавам върху негативната фаза.
Ако и този път нямам поне малка мускулна треска на задните бедра, не знам вече какво да правя (dull)

Храната е стандартна.

Vivofit-чето ми се синхронизира с MFP и ми преизчислява калориите, което на моменти ми създава леко неудобство, защото трябва да следя изяденото, а не оставащото, но не е болка за умиране. Иначе пък е супер тарикатска гривничката  8-) Дава много информация, която ще вложа в служебното състезание. Да ми стискате палци, ей ;)

15.02.16
00:30

14.02.16
Честит празник на който каквото празнува! (d)

Мързеливичко днес :) Даже “Голямото неделно готвене” мина неусетно. Нямаше много движение, не можах да си стигна крачките за деня, но няма значение :)

Храната беше ОК до преди малко. Хапнахме на вечеря, пихме по една чаша вино иииии, на мен ми се отвори апетита за следко... Нападнах едно кремче от фъстъчено масло, какао, мед и банан, което правих за малкия. И понеже вече го писах “бегал”, сега ще си хапна бисквити, торта (някаква икейска замразена имаме) и въобще каквото намеря...
От утре (т.е. днес - 15.02.) започвам да трупам тренировъчни точки и крачки (nmuchfun)

Снимката е на закуската: “Попайка” и свежо, нискомаслено сирене (купешко - не е особено хубаво, но нямаше как да знаем).

Мнението беше редактирано от Светлето на 15.02.16 00:55.

26.02.16
23:50

Пак дълга пауза направих, ама честно казано не смогвам да пиша всеки ден.
Стигам до лаптопа колкото да си запиша тренировките.
Хапването си го въвеждам през телефона, по едно око мятам на форума и фейса в метрото или докато хапвам (whew)

Нещо бях се сдухала миналата седмица - чувствах се грозна, дебела, тромава...
Дрехите не ми стават вече, кантара ще се счупи от препускане нагоре :( Поне силата ми да се беше увеличила а то - даже напротив...

Добрите новини: Във вторник изтече инкубационния период на варицелата (21 дни), а на мен ми се размина. Пу-пу!
А пък вече цяла седмица не съм работила от вкъщи или извънредно 8-) В офиса нямам време да се обърна, но поне у дома не нося.
Също така, вече спя по около 6 часа всяка нощ, което си е супер!

Имам някои забележки по отчитането на тренировките в служебното фитнес предизвикателство.Ще видим къде ще съм на контролата в средата на март.
За брой крачки нямам никакъв шанс. Някакви колеги отчитат по 20+ хиляди крачки всеки ден. Множко са (shake)

Прикачам си тренировчиците :)
Вчера за финал правих комплекса на Вик - скокове на въже + обръщане. Много ми хареса, пак ще се прави!

27.02.16
23:50

Хубава, спокойна събота :)
Сутринта бях започнала да влизам пак във филми, защото се качих на кантара. Знам, че не трябва, но някак си е по-силно от мен...
Хем виждам, че не изглеждам зле - имам си плочки, малко мускули тук-там, хем пустите килограми и отеснелите дрехи ме притесняват :(

Добре, че отидох да тренирам! Ден за крака - нищо особено, но поизгоних малко демони.
Смених си комплекса за загрявка и не сбърках :) С предишния твърде много ми се активираха квадрицепсите още в началото и после всичко минаваше през тях. Днес по-добре усетих задното бедро да работи :)

Храната е супер. Може би малко повечко отколкото трябва, но чисто и само вкусотии. Обяда ми беше под формата на салата от изброените продукти + лимон и черен пипер - мммммм! Следобед си направих солена палачинка от сварен ориз, белтъци и шарена сол, намазана с извара с копър и чесън.

03.03.16
20:49

Честит национален празник на всички!

Много е хубаво като има почивни дни, значи :)
Кратката работна седмица мина без сериозни служебни драми. В офиса си беше традиционната лудница - нямам време да се обърна, но не се е налагало да работя от вкъщи :)

Храната си беше нормална. Не съм намалявала още калориите, съответно и килограмите ми си гравитират около 58. Малко ми писна да се втилясвам (или пък Вит. D-то започна да действа :)  ). Ще си купя нови дънки просто :P С по-широки крачоли ;)

Тренировките ги чувствам леко безцелни, но пък са ми приятни.Не се скатавам, но и не излизам от зоната на комфорта особено. Тъкмо се бях замислила да мятам пак олимпийските движения, но Дани ми сви треньора (giggle). Нищо де, не бързам за никъде :)

Мнението беше редактирано от Светлето на 03.03.16 20:55.

06.03.16
22:12

Бързо се търкулнаха почивните дни, уви. Искам още!

Вчера се поразходихме по една еко-пътека до Луковит. Голяма красота - природата се събужда, цъфнали дървета, цветя, птици пеят... Толкова приятно и зареждащо, че даже и лепкавата кал, дето я газихме не ми пречеше :)

Днес тренировката не беше такава, каквато си я представях, но все пак доста ме поизмори. От сума време не се беше случвало да пласираме дребния на нашите и да тренираме двамата с Дани през уикенда (т.е. моя ден за крака), а нямах достатъчно сила. Исках да сложа по-тежичко на клека, ама не беше моя ден - много измъчено стана. Не съм правила някакви фрапиращи компромиси с техниката, но се наложи Дани да помага на последните две повторения. Каза, че не е много, но аз усетих бая облекчение.

Линк към днешната манджа няма да давам, че не е за описване - як джънк ден :)
Сигурно защото се чувствах супер след тренировката и си купих дънки, които ми стават, та викам да поправя тези грешки (giggle)

Здрава, успешна и усмихната седмица на всички!

14.03.16
00:17

Дневникът ми май се превърна в седмичник (giggle) Обаче вечер, като ми остане време за писане вече съм в полусънно състояние (както и сега впрочем) и не мога да си събера мислите (blush)

Седмицата беше доволно натоварена. Колежката беше в болничен, а имахме разни срокове за отчети към майката. В офиса ми се обърна хастара от работа, но не съм си взимала за вкъщи :)

Храната беше ОК като качество. Количеството продължава да е проблем ;)

Тренировките  - нищо особено.
Осмомартенската ми се получи доста добре всъщност :)  Набиранията бяха чисти и съвсем, съвсем истински!
Правя copy-paste на весела случка от дамския празник:
”Осмомартенска сутрин. Водя хлапето на градина. Отпред отбор чуруликащи майки. Поздравяваме се, разменяме обичайните любезности. Една дама ме пита днес като е вторник, какво ще правя. Миг преди да и отговоря “Мъртва тяга, набирания и гръб”, започвам да се чудя защо точно тази жена ме пита това и какво, по дяволите, я интересува!? После се усетих, че съвсем друго е имала предвид :)  “
Бутащите, в четвъртък, ги претупах здраво, защото поне 5 пъти ми звъня телефона и наистина трябваше да отговоря...
Днес добре се поизморих. Май посъбудих задното бедро и глутеуса :)

Ох, толкова от мен засега, че пак заспивам  (blush)

19.03.16
18:22

Спокойна седмица беше във всички направления :)  Класическо затишие пред буря е, уви.

Храната беше хубава и чиста.
Някакви интересни макарони купих - елда с царевица и оризови, но не се оказаха особено сполучливи. Въпреки, че ги варих дори по-малко от оказаното време, се скашкаха, а оризовите станаха и едни лепкавииии...
Тази вечер обаче хапването ще е cheat (blush) Ще ходим на индийски-непалски ресторант - любимата ми кухня!!!

Тренировките май са същите като миналата седмица - за удоволствие :)
Ще направя някаква промяна от следващия месец. Не съм си поставила цели все още. Може би малко да позачистя...

Мерих се и се теглих днес. Също и се снимах. След пикантната храна довечера, утре ще изглеждам коренно различно, но да кажем, че това е реалното положение в момента. 57 кг.
Краката изобщо не си личат :( , а си има мускул там (също има и за чистене). Ама като не съм ходила на солариум и съм беличка, не се очертава релефа.

Хахах, днес в залата, както си клякам с 60 кг., виждам в огледалото някакъв непознат тип, как се засилва към мен да ме спасява... WTF!!! Само успях да му викна НЕ, НЕ! Клякам в клетка, и да не успея да се изправя, просто ще пусна щангата. Което за щастие на 60 кила не би трябвало да се случва ;)

Мина първия месец от фитнес предизвикателството във фирмата. Далеееееч съм от всички шансове за някакви предни места в класацията :(
Двама колеги са логнали по 990+ хиляди стъпки за периода 15.02.16 - 14.03.16 (shake)
Също така, сума народ е писал, че тренира всеки-божи-ден-по-минимум-1-час, което колко е истина и колко не е... Както и да е, идеята е да сме по-активни и аз ще дам най-доброто от себе си за трите месеца на инициативата :)

Мнението беше редактирано от Светлето на 19.03.16 18:31.

19.03.16
22:57

Красив и подчертаващ релеф на една дама (F)

Адмирации :)

01.08.16
19:57

Юхууу! Привет отново здрави хора (wave)

Не че съм ви изпускала от поглед, но предимно през телефона, пък оттам не ми е много удобно за списване...
Нооо, дневника ми е залипсвал от известно време, а и днес е някакъв такъв ден - 1-во число, понеделник... Викам си да се активизирам отново, защото имам нужда от маааааалко самодисциплина :) 
Не съм спирала да тренирам, а също и да ям (wasntme) В сравнително прилична форма съм и се харесвам (колко скромно!). Не съм особено нацепена, но ми е добре. Малко повече глутеус е добре дошъл ;)
Мерки и килограми - трудно... Някъде към 56 кг + -1. Борбата е да нестават повече ;)

01.08.2016

Храната (сурово състояние):
Закуска - Оризова питко-палачинка (60 гр. ориз + 6 белтъка + 1 с.л. спаначено пюре + подправки);
Обяд - 180 г пуешки бут + 300 г задушени броколи и корфиол + 1 с.л. зехтин;
Следобедно - 150 г безмаслена извара + 30г орехи;
Вечеря - 180г пуешки бут + 350 г краставица с пресен лук и кълнове + 90г авокадо.

Тренировка на гладно:
1. 15 мин. интервално на пътека;
2. Мъртва тяга: 10@50, 8@60, 5@70, 2x3@80;
3. Набиране с успореден хват: 5-3-3;
4.1. Повдигане на таза с 1 крак на опора - 3х15 на крак;
4.2. Гребане с Т-щанга (май) - 3х12@15 кг към щангата;
5. Ренегатски обратен флайс - 3х10@2кг;
6.1. Power clean (от вис) - 3х10@25;
6.2. „Подаване” топка;
6.3. “Jack knife” с топка.

Добавки:
Витамини Orange Triad, Вит. С, Магнезий, Рибено масло
ВСАА - по време на тренировката.

Кафето традиционно ми е доста, а съня съм го вкарала в някакви граници от около 5-6 часа през седмицата и 6-7 през уикенда.
Откакто Дани ми подари Garmin-чето не съм го сваляла :)

Нещо не мога да реша как ми се тренира - искам всичко (blush) И олимпийски щанги (много ми е трудно ме ядосва!), и сила, и кондиция... Правя някакви неща в момента, дето са ни риба ни рак, ама докато го измисля, така ще е.

Мнението беше редактирано от Светлето на 01.08.16 23:39.

02.08.16
23:13

02.08.2016

Храната:
Вода с лимон
Закуска: 50 г извара, 1 филия протеинов хляб с 30 г фъстъчено масло 50% протеин и 1-2г кокосово масло;
Междинка: 10 - 15 г фъстъчено масло, 2 бразилски ореха;
Обяд: 170 г пилешко филе + краставица с кълнове и 80 г авокадо;
“Следобедно”: 30-ина г фъстъчено масло;
Вечеря: Като обяда, но с пуешки бут;
В момента: Фъстъчено масло 50 % протеин - неизвестно количество (blush)

Тренировка: Няма

1. Дани ТРЯБВА да си заключва фъстъченото масло!!! Новата партида е по-уникална от всички досегашни (а сме изяли доооооста от него в последните 1-2 години) - много гладка и пухкава консистенция, и толкова сладни, че чак на моменти ме съмнява дали не са му добавили захарчица.
2. Същият човек, от т. 1, ми се върза на акъла и ми поръча голям буркан лешников тахан, който утре ще пристигне, а преди малко се хванахме на бас, на още един такъв буркан и аз спечелих. Загубена съм!!!

А, по принцип не ми е толкова еднообразна храната, нито пък е толкова малко, но тези дни нямам много време, а и утре вечерта ще водя няколко колежки в любимия ми индийски ресторант, та се опитвам чийт-а да е така да се каже планиран. Фъстъченото масло лекичко ме саботира, но понеже го обичам ще му простя ;)

Иначе, днес бях в отпуск. Най-сетне харесахме една жена за детегледачка и днес започна, та си останах вкъщи да се поопознаем. Стискам палци да излезе свястна, че голяма сага стана при нас с този въпрос. Сто пъти съжалихме, че освободихме първата жена!

Преди 10-15 минути спря водата. Дано дойде до утре сутринта, че го закъсахме!

Утре трябва да тренирам някакви бутащи, но грам идея нямам какви да са упражненията.
Клека е ясен,  ама после какво ще правя за гърди и рамо... (dull) Дано до сутринта да ме е споходила музата на фитнеса.

Мнението беше редактирано от Светлето на 02.08.16 23:17.

03.08.16
18:52

03.08.2016

Тренировчицата:
1. 10 мин. интервално на пътекака - около 1,5 км.;
2. Клек: 10*40, 8*50, 6*55, 4*60, 15*40;
3. Преса с една ръка, с дъмбел, напречно на пейката: 3х12*10;
4. БГ - клек (еднстранно натоварен с дъмбел на рамо, противоположно на опорния крак): 3х12*10;
5. Арнолд преса от стоеж: 3х8*6;
6.1. Лицеви опори върху дъмбели (тесен хват - трицепс): 3*8;
6.2. Високо изтегляне с дъмбели: 3х12*6;
6.3. Клякане + обратен напад с дъмбели: 3х6*6.

Трябваше да е на гладно, но организЪма ми имаше нещо против ;)
Сила нямах много, заради намалената храна през изминалите дни, затова и не напъвах много и резнах 5 минутки от тичането (и без това окъснях).
Приятна изненада в залата - музика различна от приспивни цикли. Леко рокче - идеално ми дойде, тъкмо разнообразих плейлиста и тренирах без слушалки :)

Хапването:
Вода с лимон
Преди тренировка: 15г фъстъчено масло + 5г кокосово масло;
Закуска: 250г обезмаслен гръцки йогурт (ужасна дума, но не знам как да го нарека, а не е кисело мляко) + доза протеин = много вкусно кремче;
Обяд: 180г пилешко филе на грил + салата (краставици, малко домат и чушка);
Следобедно: 200г извара с шарена сол;
Вечеря (to be, ако не съм умряла от глад дотогава): Непалско-индийско - без угризения и ограничения 8-)

Добавките:
Мултивитамини “Orange Triad”, Вит. С, рибеното масло го забравих, а дано като се прибера не забравя и магнезия...
ВСАА по време на тренировката

Разни:
Не знам защо се качих на кантара сутринта - 54.7 не бях виждала мнооого отдавна. Дани ме посъветва да им се порадвам, че утре ще съм най-малко +2 заради водна задръжка от пикантната храна.

С колеги се самоорганизирахме за тазгодишния Legion run, присламчихме и Дани към нашия отбор. За мен беше странно изживяване... Чувствах се много особено през цялото време - прозявах се, беше ми въз хладно(!?), силно бях озадачена от себе си. Оказа се, че съм била с около 39,5 градуса температура (предния ден нещо ме втрисаше, но не обърнах внимание). Адреналина и студената вода са ме охлаждали и са ме държали на крака.
Все пак, минах трасето с мининум чужда помощ - някъде просто нямаше как да стане без да ме издърпа или повдигне някой.
Споделям няколко снимчици - по рамото ще ме познаете 8-)

Мнението беше редактирано от Светлето на 03.08.16 19:03.

05.08.16
00:38

04.08.2016

Храната:
Закуска: Ръжени палачинко-питки с джоджен (70г ръжени ядки, 6 белтъка, спаначено пюре, сол, джоджен, кокосово масло за тигана) + 2 фурми;
Обяд: 180г пилешко филе, салата (краставица, домат, чушка);
Следобедно: 30г шоколад  Линдт 99% какао + доза протеин;
Вечеря: 90г дивечов петрохан + броколи;
Много фъстъчено масло и лешников тахан - натурален и разбъркан с шоколадов протеин - поне 100г (wasntme)

Добавки: Витамини Orange Triad, Вит. С, Магнезий, Рибено масло

Разни:
Невероятна мускулна треска на квадрицепсите. Ама на целите! Едва ходя :) Започнах да се гипсирам още снощи в ресторанта и като станахме да си ходим лека залитнах. Колежките помислиха, че съм се напила (giggle) От 1 чаша вино
Вчера Дани донесе лешниковия тахан. Днес има 3 пръста в буркана (shake)

За утре отново не съм си измислила тренировка. Нещо за удар по задното бедро ще трябва да измъдря.

05.08.16
16:32

05.08.2016

Тренировката:
1. 13 мин. интервално на пътеката = 2 км;
2. Хоризонтално набиране с 1 ръка, протягане и завъртане: 3х6 на ръка;
3. Набиране с широк надхват: 2
4. Румънска мъртва тяга: 10*40, 8*50, 2х8*60;
5. Гребане с щанга от наклон в подхват: 3х8*40;
6. Хип тръст с щанга: 3х10*60;
7.1. Хипер екстензии на римско столче: 2х10*5, 1х10*10;
7.2. Face Pull на скрипец: 3х12*20;
8.1. Бедрено сгъване с топка: 3х10;
8.2. Търкаляне на топка от планк: 3х10 кръгчета на всяка страна;
8.3. “Копие” върху топка: 3х10.

Много ужасната мускулна треска на квадрицепсите продлжава. Мислех, че няма да мога да тичам, но имах енергия (защо, ще стане ясно по-долу)и стана доста добре. Жалко, че времето ме притискаше, можех да си потичкам още.
Никакви типично силови упражнения не вкарах в тази тренировка и тя мина лежерно някак си. Надявам се да съм се натоварила достатъчно.

Храната (сурово тегло):
Закуска: Ръжено-спаначена палачинко-питка (60г ръжени ядки, 6 белтъка, спаначено пюре, шарена сол);
Обяд: 180 г пилешко филе + 300г задушени зеленчуци (моркови, броколи, карфиол) + 250г сладък картоф - печен;
Следобедно: 150г извара с 30г лешников тахан;
Вечеря: Омлет (3 цели яйца, 100г извара, спанак) + краставица.

Добавките:
Мултивитамини “Orange Triad”, Вит. С, Рибено масло, Магнезий.
ВСАА по време на тренировката.

Разни:
Значи, доживях да не съм гладна, ама изобщо! Не съм подута, даже не ми е било и тежко - просто никакъв глад не усещам. Едвам набутах закуската. Обяда чак преди малко се насилих да го изям. Следобедната ще я хапна и нея, но ще е към края на работния ден, т.е. след 7, само за да не си връщам пълни кутиите.
Значи, трябва лешниковия тахан да го дават срещу зелени рецепти! Почти сериозно го мисля :) Добре, че понякога чудовището в мен надделява, защото нормален човек ако беше, сигурно щеше да пукне от толкова тахан, колкото изядох снощи. Много беше, много - повече от 200-250, даже може би към 300г, но на мен даже не ми накърти!
Странно, но започнах да задържам вода, което не би трябвало да се случва от мазнините, но може да е закъсняла реакция към индийското от онзи ден.

И като се присетих пак за индийското ме хвана яд! Гуркха много се изложиха този път, ще ги бойкотираме за известно време :(

Снощи опитах да се ролвам и да се разтягам вечерта - текоха ми сълзи от болка. Каква е тази треска, какво е това чудо!?! Вчера не можех да стана от стола, колежката ме съсипа от майтап за походката ми в първите 10-ина крачки от всяко ставане. Слизането по стълби беше особено мъчително. Ролването не помогна особено, за съжаление. Днес още ме боли, а утре очаквам включване и от задните бедра. Поне събота и неделя ще са ми свободни от тренировки и се надявам да се възстановя.
Ще трябва да си разпиша няколко варианта на тренировчици и да си ги следвам. Ето, сега ми се струва, че днес беше удачно да вмъкна и нещо за бицепс, ама... другия път ;)

Мнението беше редактирано от Светлето на 05.08.16 23:22.

07.08.16
00:34

06.08.2016

Хапване:
Закуска: Печен сандвич (филия протеинов хляб с 50г нискомаслен кашкавал) + две чушки;
Обяд: Салата “Телешко барбекю”;
Следобедно: Филия протеинов хляб с 30г лешников тахан с протеин;
Вечеря (имахме гости): Салата с авокадо, по малко разни сирена и мезета, пилешка пържола от бут, половин чаша вино.
Между другото: Един бонбон (почерпиха ме за бебе и не можах да откажа), няколко фъстъка.

08.08.16
00:16

07.08.2016

Храна: Има, много ;) Зареждащ ден
Закуска: Палачинки със сладък картоф, сливи;
Обяд: Скариди 200г почистени, голям, вкусен, градински домат, 3 царевични блокчета;
Междинка: 300г смокини;
Следобедно: 160г извара с шарена сол, 5 гурме ръжени кръгчета Местемахер, 2 оризовки с домашно сладко от череши;
Вечеря: Скариди 200г почистени, голям градински домат,  5 ръжени кръгчета Местемахер, доста фурми, 2 оризовки със сладко.
Между другото: Сливи - общо 0.5 кг.

Много лежерен ден днес :) Домакнстване, но без зор.
Най-сетне се доредих за фризьор, малко да скъсим косата, че щеше да върже вече.

Дани ми съчини някаква програма, от утре ще я почна, да видим как ще ми се отрази.

Чака ме доста тежка седмица в службата, но пък през уикенда сме на тийм билдинг и се надявам да разпуснем :)

Мнението беше редактирано от Светлето на 08.08.16 00:19.

08.08.16
23:44

08.08.2016

Тренировка:
15 мин. интервално на пътеката = 2+ км.

1.1. Мъртва тяга: 6*50, 4*65, 2*75, 2*85, 1*90;
1.2. Гоблет клек: 3х10*17.5;

2.1. БГ клек  (еднстранно натоварен с дъмбел на рамо, противоположно на опорния крак): 3х10*15;
2.2. Глутеус мост с 1 крак на опора: 3х10*СТ;

3.1. Лежанка: 6*25, 6*30, 6*32.5;
3.2. Гребане с дъмбел: 3х10*15 на ръка;

4.1. Арнолд преси от стоеж: 3х10*6;
4.2. Набиране с надхват: 3, 2, 2 (стартирам от пейката, не подскачам, но все пак не е като да съм увиснала напълно);

5.1. Лицеви опори върху дъмбели, краката върху топка: 8, 7, 6;
5.2. Крънч - коремни преси с дъмбел: 3х15*8

Не ми беше комфортно да правя мъртва тяга с щангети. Нямах стабилност, малко на кръст го изкарах и последната серия пак трябваше да е двойка. Не съм доволна!
Другото - бива, измори ме, но не прекалено.

Снощи уж седнахме двамата с Дани да измислим някаква тренировка да мен, много бързо бях лишена от правото на мнение и в крайна сметка той сам писа някакви неща. Ще потренирам така, пък ще видим как ще ми се отрази.

Храната:
Закуска (след тренировка): Ръженка със спанак и люта чушка;
Обяд: 180г пилешко с горчица + 250г сладък картоф + салата (домат, краставица, чушка);
Следобедно: Доза протеин + 30г шоколад 99% какао;
Вечеря: Огромен котлет от сьомга (250г) + салата (айсберг, краставица), малко фъстъчено масло

Добавки: Витамини Orange Triad, Вит. С, Магнезий,

Туй-онуй:
Взели са лост и успоредка за офиса 8-) Надявам се скоро да го монтират!!!

10.08.16
13:20

09.08.2016

Манджа (сурово тегло):
Закуска: Модифицирана попарка (60г сварени ядки разбъркани със 160г извара и шарена сол);
Обяд: 180г пилешко филе с горчица + 350г задушени броколи + 1 с.л. (10 мл) зехтин;
Следобедно: Доза протеин;
Вечеря: 170г пилешко от бут + салата (краставици, 80г авокадо, лимон) + малко (30-ина г фъстъчено масло и лешников тахан)

Добавки:
Мултивитамини “Orange Triad”, Вит. С, Рибено масло (2г), Магнезий.

Туй-онуй:
Никаква мускулна треска от тренировката предния ден :(

Имам едни много сладки обувчици тип “мокасинко - балеринки”, които не можех да си спомня защо не нося, но са много подходящи за роклАта ми за тийм бидинг-а. Реших да ги сложа да си ги припомня. Вече се виждах как скипвам високите токове и го раздавам волна и скоклива на партито... На 200 метра от вкъщи вече нямах кожа на петите ;( Нямаше как да се върна, че и без това бях на ръба на закъснението. Лепнах някакви лепенки, но свитки ми излизаха на всяка крачка. Как стигнах до офиса, не знам. На връщане ме докараха по милост, но щетите са големи, няма да мога да сложа високи, кожени обувки. Ще бъда много колоритна - с ефирна лятна сравнително официална рокля и гуменки (giggle)

Ще пробвам да се удържам с храната до уикенда, че там със сигурност ще се подхлъзна. Най-малкото ще пийна винце ;)
Случайно списъка с алкохола за купуване попадна при мен, пред ида отиде при шефа и какво да видя: 15 бутилки вино. Само! За близо 200 човека... Направихме ги 20 8-) Разбира се и други неща ще има, нооооо виното си е вино ;) Ако случайно, невероятно, остане ще си го допием на следващата вечер, пък в понеделник ще спим в автобуса от Пампорово до офиса ;)
Е, ако не си предам отчетите към Big Brother в срок, никакви партита няма да има за мен, затова ще се постарая :)

Мнението беше редактирано от Светлето на 10.08.16 13:21.

10.08.16
23:48

10.08.2016

Тренировката: На гладно
Интервално тичкане - 12 мин.

1.1. Преден клек: 10*20, 8*30, 8*40, 8*45, 2х8*50;
1.2. Бедрено сгъване на машина: 8*30, 4х8*35, 8*40;

2.1. Ходещи напади с щанга: 3х8-9 на крак * 20кг.;
2.2. Повдигане на един крак (прасец): 3х10 на крак * СТ;

3.1. Наклонена лежанка с дъмбели, успореден хват: 4х12*9;
3.2. Фейс пул: 4*12*20;

4.1. Пуш преса: 10*20, 3х6*30;
4.2. Набиране подхват: 3х2-3;
4.3. Повдигане на краката от стенд.

Клека ми тежеше мно-го! Последната серия крива стана.  Отделно беше един от тези дни, в които всички в залата ползват точно уредите, които и аз, та имаше и изчакване, а пък докато правех едно бедрено сгъване, някакъв тип ми беше разтоварил и взел лоста от стойката за клек, за да прави тяга, при положение, че на поставката за лостове беше пълно, ама трябваше да направи 5-6 крачки повече до там, нали...
Последните супер серии малко ги модифицирах и съкратих, но времето ме стисна за гушата.
Добре се почувствах след тренировката иначе :) Даде ми доволна доза ендорфин.

Храната:
Закуска: Люта спаначена ръженка (h) (60г ръжени ядки, 6 белтъка, спаначно пюре, шарена сол, люти чушки);
Обяд: 180г пилешки гърди на грил + салата (краставица, 50г маслини, 20г авокадо);
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб с 50г гауда);
Вечеря: 170г пилешки бут + салата (300г краставица, пресен лук, 80г авокадо). Ще има и малко (надявам се!) фъстъчено масло с 50% протеин.

Добавки: Витамини Orange Triad, Вит. С, Магнезий, Рибено масло - 4г
ВСАА - по време на тренировката

Разни:
Успяхме да предадем днешната порция отчети към кораба майка 8-)
Много съм подута в последните дни. Ще намаля зеленчуците и ще ги сведа само до краставици, дано спадна до събота.

12.08.16
17:11

11.08.2016

Хапване: (сурово състояние)
Закуска: Печен сандвич (филия протеинов хляб с 50г нискомаслен кашкавал), чушка;
Обяд: 300г треска, 250г задушени броколи и карфиол, 1 с.л. зехтин;
Следобедно: 150г извара с шарена сол и 30г натрошени орехи в нея;
Вечеря: Омлет (3 яйца, 70г извара, 80г пилешко от бут, 50г спаначено пюре) + краставица

Без фъстъчено масло! Без тахани! Без извънредни подхапвания! Можело значи ;)
Снапаченото ми пюре свърши и няма, няма, няма да си купувам ново за известно време! Толкова ми харесва, че го слагам на всичко (омлети, палачинки, мъфини, баници и т.н.) и зациклям на едни и същи вкусове, а трабва да се разнообразява ;)

12.08.16
18:53

12.08.2016

Тренировка:

10 мин. интервално търчане;

1.1. Клек: 10*20, 8*40, 2х8*50, 2х8*55;
1.2. Румънска мъртва тяга с дъмбели: 5х8*30 общо;

2.1.—————- (Трябваше да е обратен напад от дефицит, но блокчетата бяха заети, нямах време да приспособявам разни неща и просто го пропуснах)
2.2. Хип тръст: 10*60, 10*70, 10*80;

3.1. Лицеви опори: 3х10*СТ;
3.2. Хоризонтално набиране: 3х10*СТ;

4.1. Обръщане от вис: 2х8*25;
4.2. Странично разтваряне с дъмбели: 2х10*2*5.

Отидох за повече, но времето ми стигна само за толкова :( Трябваше да чакам за стойката за клек, за пейката за хип тръст-а, нямаше свободни блокчета, а и ми беше недоспало, и мехурите на петите ми болят много. Клека ми беше потресаващ! Къде ми отиде силата?!?!?!? Много, много ми е тъжно :( Някак си тялото ми отказва тежестите, много е странно. Само като застана пред лоста и ме обзема слабост :@
От друга страна пък, на хоризонталните набирания не се затрудних изобщо, даже на първите повторения така се изстрелях, че си разбих гърдите в лоста...

Храната:
Преди тренировка: 10г кокосово масло в кафето;
Закуска: My Protein Cookie;
Обяд: 170г пилешко филе, 50г нискомаслен кашкавал, краставица, домат, люти чушки;
Вечеря: Пак ще е омлет (3 яйца, 100г извара) и краставичка.
И нищо повече!

Разни - безобразни:
Много малко сън тази нощ :( Легнах си след 12, а станах в 5, което не би било голям проблем, ако спях както обикновено. Много, много рядко ми се случва да не мога да спя добре, но тази нощ беше така. Събудих се към 2 и повече не заспах истински. Предполагам това е оказало влияние за неефективната ми тренировка.
Сутрина общо взето мина в търчане, което обяснява естеството на закуската. Тренировка, след това пазар, прибиране до вкъщи да оставя багажа и да взема синковеца, час за маникюр, детегледачката дойде да го забере от салона, после пак до вкъщи да оставя таблета с който го забаламосвах докато ме правеха красива ииии тичане, ама на спринт за тролея, но накрая благополучно се класирах навреме за работа (whew)
Вчера заграбих една от няколкото топки, да седя на нея, но всечки бяхя много спаднали, та днес си нося помпата, напомпах си и сега много яко седя ергономично на топка ;) Само някой да е посмял да ми я гепи (muscle)
Вчера си направих моята част от отчетите и днес ми е едно такова... петъчно ;) Чакам колегата да приключи с неговите неща, да сглобяваме и да ги пускаме към кораба майка, но той нещо се опитва да ми се измъкне и да ме натовари аз да му ги довърша, а аз вече съм го писала дъждовен до кроя на работния ден (wasntme)
Утре, рано - рано сутринта отиваме на тийм билдинг чааак до понеделник, когато още по-рано сутринта ще трябва да се излюпим за да ни докарат до офиса.
Четири колежки сме си взели апартамент, вино (Просеко от мен, благодарение на Мария ;)  ) и много руски бонбони за втората вечер (d) (party) (d) (wasntme) , когато по “програма” ще се опитат да ни въздържат от пиянство и купони, за да сме поне малко работоспособни в понеделник.
Малко ми е Х с какви обувки ще ходя, защото краката ми са тотална щета от “симпатичните” обувчици, но се замислям дали да не се пусна с кубинки и тази рокля.

Мнението беше редактирано от Светлето на 12.08.16 19:44.

12.08.16
21:16

Боже, боже, как може рокля от полиестер да струва толкова много?! (гледам да не вкарвам изкуствени материи в гардероба си и ми е странно някой да ги купува умишлено.)
Аз съм за босо ходене- полезно и лесно се танцува :) :D
Иначе рокличката е  семпла, с леки равни сандалки ще изглежда феерично. Не съм фен на рокля с ботуш/кубинка.

13.08.16
08:10

Мира, явно някъде наблизо ги съшиват дрехите на тази марка, защото ги купувам от едно малко магазинче на около или по-малко от 1/3 от цените в сайта, а са им хубави нещата като кройки и изпълнение ;)

16.08.16
18:44

13, 14 и 15.08.2016

Отборостроене 2016
Епично беше, но оживях! (party)  (party)  (party)

Тренировки: (d)  (d)  (d)  (d)  (d)

Храна: (tmi) (wasntme)

Снимките от партитата не кореспондират особено с идеята на сайта, затова пускам малко родопски пейзажи и едно Светле на тролей нейде между скалите:

Мнението беше редактирано от Светлето на 16.08.16 18:52.

18.08.16
16:21

Вчера вечерта писах ли писах и накрая изчезна :@ Нищо, аз съм тъпа и упорита - ще пиша пак!

16.08.2016

Тренировка: Няма. Никакъв шанс да стана и да съм адекватна след парти маратона от предните дни.

Храна:
Закуска: Не ми се полагаше, а и не ми се ядеше ;)
Обяд: 200г пилешко + салата (краставица, домат, чушки, люти чушки);
Следобедно: 30г шоколад 99% какао + доза протеин;
Вечеря: 200г филе сьомга + краставица с пресен лук и ябълков оцет + 100г извара + 30-40г фъстъчено масло с 50% протеин.

17.08.2016

Тренировка: Пак няма. Дани тренира и трябваше да съм вкъщи при дечко, че градината почива този месец, а детегледачката идва в 11:00ч.

Храна:
Закуска: Ръжена палачинко-питка (60г ръжени ядки - попарени + 6 белтъка + шарена сол);
Обяд: 300г филе треска + 300г задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи) + 1 с.л. зехтин;
Следобедно: 150г извара с 30г орехи и шарена сол;
Вечеря: 200г почистено тегло варени скариди + краставица с пресен лук и 80г авокадо и лимон.

18.08.2016

Тренировка: Отново НЯМА :( :@ (headbang) Успах се. Аз!?!?! Телефона ми звънна в 5:45, това си го спомням, и в следващия момент вече беше 7:10… Притеснителното е, че уж ме хвана яд, но май само “уж”.

Храна:
Закуска: Филия протеинов Местемахер с 50г пушена дива сьомга;
Обяд: 60г пълнозърнести макарони, 170г пилешко филе, салата (краставица, домат, чушка);
Следобедно: Сандвич - същия като на закуска;
Вечеря: Омлет (3 яйца, 100г извара, люта чушка, пресен лук) + краставица.

Добавки: Мултивитамини, Вит. С, Магнезий

Разни:
От вторник в офиса седя само върху топка 8-)  Вкарвам и разнообразие - вдигам си краката на поставката за крака, която пък се клати напред - назад. Ако не си подпирам ръцете на бюрото е много яко, но ми омаляват много бързо (ръцете).

Днес става точно седмица, откакто не съм тренирала нищо. Това е най-дългата ми пауза откакто съм започнала. Притеснителното е, че нямам особена мотивация.
Оправданието е, че ми се тренира или техника на щанги или трибой, но няма с кой и кога. Разибра се, това е само оправдание за пред... и аз не знам за пред кого...
Както и да е, не искам да мрънкам, не трябва да мрънкам! Негативните мисли и настроения се вкопчват много лесно, като резистентни бактерии и после няма оттърваване от тях. Просто трябва да се събера и да си размърдам задника преди щетите да станат големи!!! Една такава мекичка съм станала, блякккк (puke)
Нооо, поне се понаспах тези дни. По 7 часа в 3 поредни дни не си спомням откога не съм спала. Понеже и утре няма как да тренирам, че е ред на Дани, дните със стабилен сън ще станат 4 (wasntme) Освен да взема да им се насладя, че по-нататък на се знае кога ще ми се отвори парашута за нещо подобно ;)

Оууу, а пък в следващине два месеца ще посетя концерти на две мои по-, по-, най-любими групи (nlove5)
Не съм изпускала нищичко излязло от тази фурия Флор в последните 15-ина години, вкл. страничните проекти. Невероятна е тази жена, много голяма (във всеки смисъл на думата)! Не съм сигурна дали Nightwish ще ѝ дадат възможност да покаже всичко от себе си, но пък много се радвам, че ще ги видя заедно (inlove)

Другите симпатяги са Kamelot. Там ми е трудно още да прежаля Рой, но новият младеж наистина се опитва да бъде достоен заместник и ще отида да ги погледам и с него :)

20.08.16
09:15

19.08.2016

Тренировка: Липсва :(

Храна:
Закуска: Канелени, ръжени палачинки (60г ръжени ядки, сварени за да станат по-мекички, 6 белтъка, стевия, канела);
Обяд: 170г пилешко филе с горчица + салата (краставица, кълнове, лимон, 80г авокадо);
Вечеря: Омлет (3 яйца, 100г извара, шарена сол) + салата (като обедната но с 20г авокадо - беше останало нещастно) + малко фъстъчено масло 50% протеин.
То “малко” е трудно възможна мярка за фъстъчено масло, но разбърквах нов буркан и се задоволих само с обиране на приборите за разбъркване ;)
Нещо гладно ми е... Трудно се живее на ~1400 ккал.

Добавки: Мултивитамини, Вит. С, Магнезий, Рибено масло - 2г само, че едната доза я забравих.

Разни:
Петък отвсякъде ;) Леко мързеливо и в работата, ама се възползвах максимално, че следващите две седмици голям гърч ме чака.
Цял ден се настройвах вътрешно за тренировка на следващия ден, ама нещо не си вярвах много.
“Монтираха” лоста в офиса. Ми, не знам дали ще мога да го ползвам :( Бях с тясна ризка и не исках да рискувам да пробвам, ама нещо неудобно и нестабилно ми се види... Трябваше да го снимам. Нищо, другата седмица ;)

Мнението беше редактирано от Светлето на 20.08.16 09:17.

20.08.16
23:09

20.08.2016

Тренировка: Вариант 1
15 мин. интервално на пътеката = 2+ км.

1.1. Мъртва тяга: 8*50, 6*60, 4*70, 2*80, 2*82.5, 2*90;
1.2. Гоблет клек: 2х10*17.5, 4х10*20;

2.1. БГ клек  (с диск в ръка, от страната на опорния крак): 3х10*15;
2.2. Глутеус мост с 1 крак на опора: 3х12*СТ;

3.1. Лежанка: 10*20, 8*25, 2х6*30;
3.2. Гребане с дъмбел: 10*12.5, 3х10*15 на ръка;

4.1. Арнолд преси от стоеж: 3х10*6;
4.2. Набиране с надхват: 2, 2, 2 (стартиране от степера, бавно спускане);

5.1. Лицеви опори върху дъмбели, краката върху топка: 8, 7, 7;
5.2. Крънч - коремни преси с дъмбел: 3х15*8

Храната:
Преди тренировка:  10г кокосово масло в кафето, 2 квадратчета (~5г шоколад 99% какао);
“Закуска” след тренировката, в 13:00 ч.: 250г обезмаслен гръцки йогурт + доза протеин = кремче (nlove9)
Обяд: Салата (200г боб, консерва риба тон,  220г домати, кълнове от лук и други, лимон). Много вкусно! (nlove9)
Следобедно: Филия протеинов Местемахер с 30г фъстъчено масло 50% протеин;
Вечеря: 130г (изпечено състояние) свинска вратна пържола + салата (микс зелени салати, краставица, кълнове) с 1 с.л. зехтин + люти чушки;
Още: Преди лягане 20-30г фъстъчено масло ще си хапна. Които в действителност се оказаха 100. М*м*а му! (wasntme)

Добавки: Витамини Orange Triad, Вит. С, Магнезий, Orange - OMEGA 3.6.9 - 2г

Това - онова
Най-накрая се замъкнах в залата. Трудно излязох от вкъщи, но там ми мина мързела. Почти... Потренирах колкото можах, чувствах се малко като мекИчка, ама ще вляза в час.
Много разпускащ ден беше. Майка ми пожела да вземе детето и за нас програмата се сведе до тренировка, ядене, спане на обяд и мързел. Само отидохме да напазаруваме привечер.

Мнението беше редактирано от Светлето на 20.08.16 23:50.

22.08.16
00:06

21.08.2016

Храна: Зареждащ ден ;)
Закуска: Кремче (250г обезмаслен гръцки йогурт с доза протеин), сливи, смокини;
Обяд: Омлет (5 белтъка, 100г пилешко), краставица, 2 оризовки, сливи;
Следобедно: 150г извара с шарена сол, 2 оризовки, сливи, пъпеш, смокини;
Вечеря: 200г изчистени скариди, домат, сливи, круша.

Напоследък много, много ми се ядат плодове и зареждащия ми ден се превръща в плодов такъв... Шоколад, и други сладкиши не могат да ме съблазнят, искам само плодове. Обикновено си купувам някакво умерено количество, но днес татко донесе от село невероятни сини сливи и не знам колко изядох. 2-3 кг може би...

Добавки: Витамини Orange Triad, Вит. С, Магнезий

Разни:
Направихме си чудесна разходка днес около Панчаревското езеро. Взехме си обяда и хапвахме на една пейка с разкошен изглед :) Близо 4 часа скитахме по пътечките и малкия се държа много мъжки, не се е оплакало нито веднъж детето, а беше доста изморен :)
После чистене, миене на баня, гладене... Само голямото неделно готвене не се състоя и ще трябва да го вмествам през седмицата.

Мнението беше редактирано от Светлето на 22.08.16 00:10.

22.08.16
19:40

22.08.2016

Тренировка: Няма.

Хапване (сурово тегло):
Закуска: Оризово-спаначени палачинки (сварен ориз - 60г. суров, 6 белтъка, 50г спаначено пюре, джоджен, шарена сол);
Обяд: 200г сьомга котлет + 300г задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи);
Следобедно: Сандвич (филия протеинов “Местемахер”, 50г нискомаслен кашкавал);
Вечеря: 200г сьомга котлет + салата (краставица, кълнове, 80г авокадо, лимон).

Добавки: Витамини Orange Triad, Вит. С, Магнезий.

Това - онова:
Доста домашна работа отметнах сутринта, поради което не ми остана време да закуся като хората и буквално си натъпках палачинките в устатата като гъска. Съответно ми стана доста тежко и това усещане продължава.
Работният ми ден започна с масаж. Бях се записала при друг, но на негово място имаше някакво девойче днес, което не можа да приложи необходимата сила върху мен, за да се почувствам развързана.
Към 17:00 ч. ходих да се раздвижвам на служебния лост. Успях от втория опит, че първия път имаше опашка. Младежите много възпитано предложиха да ми отстъпят ред, но днес съм с пола и се въздържах. Минаха да ме информират, като приключиха, та слязох и аз 8-) Набързичко 5-6 измъчени единички набирания и 3 серии корем. Уреда се клати, лоста е дебел и гладък, а аз не бях загряла - да се чете “Светлето е крива ракета!”
Все пак, обаче, не съжалявам, че замених времето за следобедна пауза, обикновено състояща се от клю-клю и търкаляне по барбароните с масаж и грозни набирания - чувствах се доста тонизирана, съсредоточена и продуктивна, и отметнах доволно количество задачи :)

Ако има нещо ще дописвам :)

Мнението беше редактирано от Светлето на 22.08.16 19:40.

24.08.16
15:25

23.08.2016
Сън: 5:03 ч.

Тренировка: Вариант 2, на гладно
10 мин. интервално на пътеката.

1.1. Гоблет клек: 12*17.5, 8*17.5 за 1 и 1/2 със задържане, 5х12*20 - последната за 1 и 1/2 със задържане;
Това трябваше да е преден клек, но стойката беше заета, а нямах време да чакам.
1.2. Бедрено сгъване на машина: 8*30, 4х8*35, 2х8*40;

2.1. Ходещи напади с щанга: 3х15-16 на крак * 20 - 25 - 30 кг.;
2.2. Повдигане на пръсти: 3х10 * СТ;

3.1. Наклонена лежанка с дъмбели, успореден хват: 4х12*9;
3.2. Фейс пул: 12*20, 2х12*22, 12*24 кг.;

4.1. Пуш преса: 10*20, 6*25, 2х6*30;
4.2. Набиране подхват: 3х2-3 (много зле, стартирам от степчето, чувства се като мекица, отчаяна съм);

5.1. Страничен планк с обратен флайс: 3х10*2 на всяка страна;
5.2. Повдигане на краката и таза от наклонена пейка: 3х15

Малко като отбиване на номера ми изглежда тази тренировка, но днес мускулната треска на задните части нашепва, че нещо се е случвало с тях все пак ;)
Продължава да ме мързи, да ми е тежко и да нямам въздух при тренировките :(

Храната:
Закуска: Спаначена ръженка  (60г ръжени ядки, 6 белтъка, спаначно пюре, шарена сол);
Обяд: 200г почистени скариди с 60г див ориз + салата (краставица, домат, кълнове);
Следобедно: 200г котидж с 30г орехи;
Вечеря: Филия протеинов Местемахер с 10г фъстъчено масло с 50% протеин + 200г котидж с 10г кокосово масло.
ККал: 1650, В: 112, М: 61, Б: 154

Добавки: Витамини Orange Triad, Вит. С, Магнезий, Рибено масло - 2г

Разни:
Много, много ми е тежко :( Червата ми отново са изпаднали в летаргия.
Иначе доста работа - Payroll time за почти 350 човека + годишна инвентаризация от ХАмериканците и опис по 6599189637 критерия на всички налични активи + преразкази по картинка, т.е. по оборотка и обястения за всяка една стотинка от салдата (tmi)

24.08.16
22:21

24.08.2016
Сън: 6:16 ч.

Тренировка: Няма.

Хапване:
Закуска: Спаначна ръженка  (60г ръжени ядки попарени, 6 белтъка, спанак, шарена сол, джоджен);
Обяд: 180г изчистени скариди с 10 мл. зехтин, краставица, зелена чушка;
Следобедно: 150г извара със стевия, канела и 30г лешници;
Вечеря (след малко):  180г изпечено състояние свинска вратна пържола + печени тиквички (h) + люти чушки (nlove9).
ККал: 1534, В. 76, М. 63, Б. 162

Пак зациклих с тоя спанак. Не е като да няма с какво да разнообразя закуската, но все това ми се яде (blush) Как не ми писна вече месеци наред - не знам! Ръжените ядки ги редувам - или са сурови и само блендирани с белтъците и подправките, или са кипнати и чак тогава белнидрани, но спаначеното пюре е неизменно там. А също и в омлетите и в изварените мъфини и навсякъде (wasntme) Как не съм позеленяла още се чудя ;)

Добавки: Витамини Orange Triad, Вит. С, Магнезий, Рибено масло - 2г (всеки ден си забравям едната доза)

Разни:
Изтекоха ми очите в едни таблици днес. Инвентаризацията не се получава така, както си я представях, защото се оказа, че миналата година голяма част от инвентарните номера са поставяни наизуст и сега забрави да ги засека :(

“Албена” са пуснали ранни записвания за лято 2017 с 20% отстъпка. Реших да погледна как са цените и имаше “УАУ!” 21.6% нагоре спрямо тази година! Оливат се вече!

Дани е на мъжка вечер, малкото е при нашите... Тъкмо си мислех, че ще успея да си легна рано, ама докато хапна сега, да изведа кучето, да сложа обяда за утре по кутиите и пак ще стане 100 часА, ще почне Касъл и няма да му устоя, да не го гледам (blush)

26.08.16
18:17

25.08.2016
Сън: 5:40 ч.

Тренировка: Вариант 3
12 мин. интервално на пътеката;

1.1. Клек: 10*20, 8*30, 8*40, 8*45, 2х8*50;
1.2. Румънска мъртва тяга с дъмбели: 8*25, 8*30, 8*35, 2х8*40 общо;

2.1. Обратни напади от дефицит: 3х10 на крак * 20 кг общо;
2.2. Хип тръст: 3х10*60;

3.1. Лицеви опори: 3х10*СТ;
3.2. Дърпане на хоризонтален скрипец: 2х10*30, 10*35;

4.1. Обръщане от вис: 3х10*25;
4.2. Странично разтваряне с дъмбели: 2х10*2*5;
4.3. Ренегатско гребане: 2х10 на ръка * 10 кг на ръка.

Тренировката беше пълна пародия! Такава мускулна треска имах на глутеуса, че през нощта се будих от болка, докато се въртя в леглото. Не смях да сложа повече килограми на клека, нямах си доверие.

NB: Определено Вариант 3 трябва да мине преди Вариант 2, защото вече за втори път наливам гипса след ходещите напади и следващата тренировка не се получава изобщо!

Следобед исках да разцъкам малко в офиса, но тамън позагрях и едни колеги се появиха, пък аз ходя с поли на работа и не вървеше да се вихря така пред тях... Така че с 4 набирания, 2-3 кофички и малко корем си останах.

Храната:
Преди тренировка: 2 квадратчета (5г) шоколад 99% какао;
Засуска (след тренировка): Обичайната спаначена ръженка;
Обяд: 170г пилешко бон филе печено с пушен пипер + печени тиквички (много!) + 11 ръжени гурме кръгчета Местемахер;
Следобедно: Доза протеин + 35г шоколад 99% какао;
Вечеря: Омлет (3 яйца, 100г извара, спанак) + краставица с кълнове от лук и 80г авокадо + люти чушки.
ККал: 1703, В - 121, М - 59, Б - 164.

Добавки: Витамини Orange Triad, Вит. С, Магнезий, Рибено масло - 2г

Разни:
Доста ангажирано служебно - обичайно за това време от месеца + някои извънредни задачи, но учудващо не съм напрегната.
Продължавам да съм подута и водна. Най-вероятно са циклични истории, но е гадно и ми е тежко :(

Вечерта изгледах първия епизон на фитнес риалитито. Оказа се, че познавам един от мъжете, които отпаднаха (незаслужено според мен) и една от жените, които продължиха. Лошо скалъпения сценарий прави впечатление. Например една участничка го играе много срамежлива и не си показва пресата на първото интервю, а след това, уж на следващия ден (но всъщност не е, защото самите треньори казаха, че още сега трябва да им позират по бански/бельо, освен това всички си бяха със същите дрехи, а в същото време всички повтарят “вчера това, вчера онова”), вече е ок да дефилира по прашки. Може би ще му хвърлям по едно око, заради момичето, което познавам, че ми е интересно как ще се развият нещата при нея.

Докато зяпам глупости полунощ мина. Наличните ми мъже у дома вече спяха сладко, сладко.
Единия от тях така:

Мнението беше редактирано от Светлето на 26.08.16 19:22.

26.08.16
19:02

Какво е калнове от лук ? (wasntme)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1