16.04.2016 г.
Тренировка 20 - силова 2
Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 6x70, 4x120 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 6х20, 4x50 кг.
Работни серии:
1. Силова част:
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 1х170, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170 кг.
1.2. Раменни преси с прав лост от стоеж - 1x79, 1x79, 1x79, 1x79, 1x79, 1x79, 1x79, 1x79, 1x79, 1x79, 1x79 кг.
2. Динамична част:
2.1. Суингове до вертикала - 22х50 кг.
3. Разтягане на тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Най-после зала! :) Доволен съм и от тренировката. Отпочинал, назобен до козирката с НСПВС, не ме болеше абсолютно нищо. :) Кеффф! Жалко, че не може постоянно да е така. Дори си позволих да се “наградя” с 11-та врътка на раменната и тягата. :)
Положително:
- Тягата лека на гърба, хватът държи здраво.
- На раменната 80 кг с китайски лост = 79 реални вървяха много леко.
Отрицателно:
- Тягата започва да ми тежи на краката, вместо на кръста, което е смешно, но таква е реалността в момента.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 5 мл течен екстракт Левзея, 2000 мг Трибулус на Now, 500 мг Родиола на Now.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 грaма IntraWorkout на Bulk.
4. След тренировка - 40 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science,
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло, 2 капсули L-OptiZinc на Now, 5 мл течен екстракт Левзея, 2000 мг Трибулус на Now, 500 мг Родиола на Now.
Обобщение за деня:
Тренировка сутринта, после ще има следобеден мързел, а довечера сме на рожден ден на племенницата.
Храна:
Доста ще е.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.04.16 13:41.
16.04.16
13:24
Що па да не може......зареждаш хубаво с НСПВС.... и действаш :D
казано от Херцог Трън на 16.04.16, 13:24:
Що па да не може......зареждаш хубаво с НСПВС.... и действаш :D
Има и по-приятни начини да си размажа черния дроб от дългосрочен прием на противовъзпалителни. ;)
17.04.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science, 5 мл течен екстракт Левзея, 2000 мг Трибулус на Now, 500 мг Родиола на Now.
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло, 2 капсули L-OptiZinc на Now, 5 мл течен екстракт Левзея, 2000 мг Трибулус на Now, 500 мг Родиола на Now.
Обобщение за деня:
Сутринта търчахме напред-назад по задачки. Имах някакво намерение да тренирам и днес, но ме домързя и се отказах. И утре е ден.
Следобед Висша лига. Ливърпул записа победа с втория отбор, макар че в края пак пуснахме глупав късен гол. Аз обаче гледах два мача едновременно. Явно Лестър са изключително нежелна за Футболната асоциация шампион. Не че това не е известно, но днес беше просто грубо. Толкова пристрастно и безобразно съдийство аз лично извън България не бях гледал. Все пак успяха някак да вземат точка. Ще видим утре Тотнъм какво ще направят.
Храна:
Не знам още.
17.04.16
18:57
Който и да стане шампион , ще яде голям бой в ШЛ догодина ( Дано все пак да е Лестър) . Потвърждение на думите ми ще видим още след две седмици, когато Сити за пръв път в елиминационната фаза среща наистина силен отбор и ще яде чутовен пердах :D
казано от ME4O_TURIST на 17.04.16, 18:57:
Който и да стане шампион , ще яде голям бой в ШЛ догодина...
Е, това е ясно, но не е там работата. :)
17.04.16
19:10
Иначе всички следящи висшата лига помним как съдиите бутаха Мангалстестър Юнайтед в много близкото минало ( Конкретно един “бритиш хомосекшуъл” )
17.04.16
19:36
Нито Реал са силен отбор, нито пък Тотнъм отстъпват с нещо на 80% от отборите в ШЛ.
Реал когато и да ги закрият, все късно ще е. Това е най-смешният клуб в света.
17.04.16
19:48
И аз не харесвам Реал , но твърденията ти са меко казано несериозни .
17.04.16
20:08
Лестър си ги подкрепят, спомнете си мача със Саутхемптън където се игра малко баскетбол
18.04.2016 г.
Тренировка 21 - обемна 1
Загрявка + адаптация:
Бедрени разгъвания с малка тежест
Избутване на прав лост от лег с празен лост
Работни серии:
1. Обемна част
1.1. Бедрени разгъвания - 12х79½, 12х79½ кг.
1.2. Преден клек - 13х100 кг.
1.3. Клек с лост “кобилица” - 11х110 кг.
1.4. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 51.
1.5. Лицеви опори със събрани длани - 21.
1.6. Кофички - 16.
1.7. Флайс с дъмбели - 9х30 кг.
1.8. Избутване на прав лост от полулег - 5х110 кг.
1.9 Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 7х105, 5х105 кг.
1.10. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 6х25, 6х25 кг.
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Доволен съм!
Положително:
- На клека дълбочината е добра, нямам и кой знае какво болки.
- Лицевите се увеличават.
Отрицателно:
- Клекът направо ме разби. По три-четири минути не можех да си събера дробовете и сърцето между сериите. Лоша, лоша форма!
- На наколнения и тесния лег, както и на разтварянето с дъмбели нямаше никаква останала силица.
- Левият лакът в началото се държа прилично, но доста ме позаболя на последните серии.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 5 мл течен екстракт Левзея, 2000 мг Трибулус на Now, 500 мг Родиола на Now.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk.
4. След тренировка - 40 грама Pro-Antium на Ronnie Coleman, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science,
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло, 2 капсули L-OptiZinc на Now, 5 мл течен екстракт Левзея, 2000 мг Трибулус на Now, 500 мг Родиола на Now.
Обобщение за деня:
А днес пък нямаме поща и то цял ден. Случва се за пръв път за над шест години. Хем е едно такова спокойно, хем знаеш, че като тръгне пощата, ще се изсипе всичко, насъбрало се от снощи. :)
Храна:
Няма да е много днес. Няма да има и бира. Днес махнах и сутрешната чаша мляко с нес, а кафетата са черни и без захар - добра предпоставка за начало на фастинг, като се наканя. :)
19.04.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science, 5 мл течен екстракт Левзея, 2000 мг Трибулус на Now, 500 мг Родиола на Now.
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло, 2 капсули L-OptiZinc на Now, 5 мл течен екстракт Левзея, 2000 мг Трибулус на Now, 500 мг Родиола на Now.
Обобщение за деня:
Цял ден лудница. Не ми се влиза в подробности.
Продължаваме на шведска вълна обаче. :)
Храна:
Изложих се, че добавих и няколко бири отгоре на плюскането.
20.04.16
09:39
Като се има в предвид, че Лестър и Тотнъм нямат играчи с опит в шампионска ( освен Хут от Лестър като резерва на Челси ) и реално Тотнъм си играят така от година две ( просто Челси и Сити бяха много силни, Арсенал не бяха чак толкова тъжни ) и затова не изпъкваха... този целогодишен вирус обхванал отборите в Лигата ще доведе до там, че другата година в ШЛ няма да има нито един отбор на осминафиналите.
20.04.16
10:52
Сити и Арсенал няма ли да се класират ? Ако Ливърпуул спечели ЛЕ, мислиш ли, че с класирането в ШЛ Клоп няма да вземе играчи и да направи голям отбор другия сезон ? А пък шампионът, който и да е той, със сигурност ще се падне с поне 1 лек отбор, а да отписваш шампиона на Англия, в каквато и група да е, не е много логично.
20.04.16
11:00
Ок това за Ливърпул го пропуснах на първо четене.. ако вземат Лига Европа и с тоя отбор Клоп ще мине групите, защото е кадърен! Ама Сити и Арсенал първо, че не са на 100% в топ 4 и второ ... окей Арсенал минават групите ама те са си Арсенал... ще паднат на осминафиналите, защото нямат топки ( качества имат ) мачовете с Барса тая година са доказателства затова. ( това не върши работа на Англия като цяло ) Ман Сити не знам... с Пеп начело, говори се, че ще гони половината отбор, неговия стил в Англия не мисля, че е приложим..ама ще видим :) дано да не съм прав... стискам палци в Европа на всички английски отбори, защото трябва да се вдигнем малко! бах ги в испанците...
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 20.04.16 11:01.
20.04.16
11:04
Сакам и чекам да ги видим тия европробиви на английски отбори в ШЛ . Дори предвиждам сценарий, в който отбор от Острова се пада с Крейзифорестър под ръководството на Гошо Шубата. Моци пори с мамалигарския си монстър кок , а сър Алекси Смукачев изпада в пенлив гърч от удоволствие.
21.04.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Вместо да предавам и обучавам (все още няма кого), пак се хванах да обработвам нови данни и да правя рипорти, както аз си знам с моето темпо. Накрая ще замина и ще се окаже, че тук никой не знае какво и как се прави, за да се постигнат определени резултати и да се движи оперативната част на бизнеса... Няма незаменими хора, но когато липсват ясни процеси и някой се е нагърбил еднолично да запълва празнините, отсъствието му може да предизвика хаос за доста дълъг период от време.
Трябваше да тренирам вечерта, но с адска мускулна треска от онзиденшната обемна тренировка, недоспал, уморен и изнервен, реших да отложа.
Храна:
Под 3000 калории и без бира.
21.04.2016 г.
Тренировка 22 - ден 4, силова В
Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 4х70, 4х120 кг.
Набирания - 6.
Работни серии:
1. Силова част (по ред):
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 3х170, 3х170, 3х170 кг.
1.2. Набирания с доп. тежест - 4х32, 5х32, 4х32 кг.
1.3. Борчески обръщания от вис - 6х85, 5х85, 4х85 кг.
1.4. Гребане с трап-бар от земя - 6х118, 6х118, 6х118 кг.
Доволен съм днес! След анализ на причините на обострения епикондилит на левия ми лакът реших, че една от тях са двете комбинации от две поредни тренировки, включващи бутане в различни равнини с участие на трицепса - в едната “двойка” раменна преса и лег с тежко, в другата пак лег с тежко, последван от обемни бутания (лицеви, кофи, различни видове лег и др.). Затова правя малко разместване, а с него и преименуване на тренировките, че сега всичко е доста объркано. :)
Положително:
- Още 5 кг отгоре на тягата - беше много на място. Първите две серии сравнително леки, последната - тежка. Както и трябва да бъде в този протокол. Кръстът - свеж като кисела краставичка! :)
- Лек напредък и на набиранията - по-скоро като усещане и амплитуда, отколкото като реално измерим резултат.
Отрицателно:
- Започвам да достигам лимита на хвата. В последната серия широка тяга вече усещах леко затруднение накрая. Другата седмица ще кача още 5 кг и вече със сигурност ще завършвам сериите с отворени пръсти. Което не е толкова зле всъщност - преди две години, когато правех широка тяга в друг протокол, имах затруднения да държа щангата за 4-5 повторения на 150-155, а на 160 вече я изпусках.
Добавки:
Започвам да усещам ефекта от комбинацията трибулис, левзея и родиола. Около мен ври и кипи, едновременно приемам новата работа, планирам нещата покрай пътуването и предавам сегашната, а почти не ми пука. :)
Обобщение за деня:
Закъснях за работа, за сметка на това ще си тръгна по-рано, за да приема работата на разчистващите мястото ми на Лозен. Искам да не го оставям джунгла, преди да замина, а да го поддържам в приличен вид.
Храна:
За храната е рано.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.04.16 13:41.
22.04.2016 г.
Тренировка 23 - ден 5, силова Г
Загрявка + адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70, 3х120 кг.
Преден клек - 5х70, 3х100 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 10х20 кг.
Работни серии:
1. Силова част (по ред):
1.1. Избутване на прав лост от лег - 4x152½, 3х152½, 3х150 кг.
1.2. Преден клек - 5х122½, 4х122½, 4х122½ кг.
1.3. Раменни преси с прав лост от стоеж - 4х77½, 3х77½, 4х75 кг.
1.4. Кофички с доп. тежест - 4х50, 4х50, 4х50 кг.
По-добре от предния път, но има още много какво да се иска. Лакътят се обади доста неприятно, но с известна доза глупав инат довърших протокола.
Днес за втори път завъртях тренировката не в кръг, а упражнение по упражнение. Май така ми допада повече и известно време тези две огледални силови ще ги правя така.
Положително:
- Микроскопичен прогрес навсякъде. На раменната експериментирах с ширината на хвата, за да облекча максимално лакътя. В позицията, в която най-малко ме боли (по-широка от досегашната), силата съвсем я няма.
Отрицателно:
- Май вече го споменах по-горе.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес ме стегна шапката (а и все пак съм в предизвестие) и се изнесох в три от офиса. Тренирах на спокойствие в залата, после си взех щерката от училище, пазарувахме, готвихме... А цялата вечер - свободна. :) Не е зле дори за петък.
Храна:
Раничко е още.
23.04.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Нормалните неща из нас - пазаруване, готвене, аквариум. Следобед се ядосвах с Ливърпул, ама живи и здрави. Ще видим в четвъртък. YNWA! :)
Храна:
Направих един фастинг докъм пет следобед, после се наплюсках като прасе и го полях с бира, та вечерта бях на изходна позиция.
24.04.2016 г.
Тренировка 24 - ден 6, обемна Б
Загрявка + адаптация:
Високо изтегляне от земя - 6х20, 6х70 кг.
Работни серии:
1. Обемна част
1.1. Високо изтегляне от земя - 12х100, 9х100 кг.
1.2. Пулоувър преса с прав лост - 3х75, 4х70 кг.
1.3. Набирания с успореден хват - 13, 6.
1.4. Набирания с подхват - 9, 6.
1.5. Набирания с широк надхват - 5, 6.
1.6. Придърпване на долен скрипец към корем с широк хват - 9х17 плочки.
1.7. Скотово сгъване с крив лост - 8х52, 5x52 кг.
Прилично като за тренировка на гладно. Свикнал съм и отдавна не ми треперят ръцете и краката, но определено нямам толкова сила, колкото в тренировки 3-4 часа след прилично хапване.
Положително:
- Добре се изпотих - достатъчно динамично и интензивно.
Отрицателно:
- Набиранията доста зле.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта се правих на “мóлец”, после паззруване, тренировка, а за привечер съм се заредил с бира, за да гледам как Лестър се давят на края на Дунав. :)
Храна:
Пак малък фастинг с първо ядене в четири (18 часа от предишното ядене). За довечера ще видим какво ще е.
25.04.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта две важни телеконференции, следобед пътуване до Горна Оряховица - да съчетаем гостуване при роднини на Зозо с изповядване на някаква сделка за наследствени земи, които тя дори не знаеше, че притежава... Сумата е малка, но мръднахме да се видим с хората, преди да заминем, да види дупе път и да разходя малко БМВ-то на извънградско, преди да го върна. ;)
Храна:
Вечерта на гости при добре подготвена домакиня с вратни пържоли от домашно прасенце, домашни сухи мезета и много пиене... Калориите ги пресметнах горе-долу, но няма да ги споменавам тук, че ме е срам. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.04.16 15:00.
26.04.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта жената изповяда сделката, после прибиране към София с доста неприятен махмурлук от снощната роднинска сбирка... Последният опропасти планираната тренировка. Вместо нея изгледах неделния епизод на GoT. Бива, ама в 50 минути можеше да се случи много повече като за сезон от 10 епизода.
Храна:
Ами.... не искам да лъжа, затова няма да кажа нищо.
казано от Boby_ на 26.04.16, 14:33:
... следобед пътуване до Горна Оряховица ...
Ако не ми знаете номера ,то поне ми имате фейса!
казано от sapuna на 26.04.16, 23:09:
казано от Boby_ на 26.04.16, 14:33:
... следобед пътуване до Горна Оряховица ...
Ако не ми знаете номера ,то поне ми имате фейса!
Мислехме за теб и за кобрата, но нямахме никакво време. Гостувахме на роднини, които не сме виждали от години и вечерта просто нямаше как да се откачим дори за минута, а на следващия ден директно при нотариуса и после на път, защото следобед имах важен ангажимент, за който трябваше и да се подготвя.
Планираме може би в края на май или началото на юни да направим едно идване с децата до Царевец, че не са го виждали (срамота за нас) и тогава ще имаме повече време да се видим, ако и ти имаш възможност. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.04.16 10:36.
27.04.2016 г.
Тренировка 25 - ден 1, силова А
Загрявка + адаптация:
Дефицитна мъртва тяга с трап бар (12 см.) - 4x63, 4x113 кг.
Избутване на прав лост от лег - 10х20, 8x60, 3х120 кг.
Работни серии:
1. Силова част:
1.1. Избутване на прав лост от лег - 1х157½, 1x157½, 1x157½, 1x157½, 1x157½, 1x157½, 1x157½, 1x157½, 1x157½, 1x157½ кг.
1.2. Дефицитна мъртва тяга с трап бар (12 см.) - 1х183, 1х183, 1х183, 1х183, 1х183, 1х183, 1х183, 1х183, 1х183, 1х183 кг.
2. Динамична част:
2.1. Избутване на прав лост от лег - 18х100 кг.
3. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Тренировка преди работа.
Положително:
- Завърших си протокола и на двете движения със съвсем приемливо ниво на болка в лакътя на лежанката и в коляното на трап бара. Другият път може би ще вдигна с малко тежестта и на двете, макар че днес си тежеше.
Отрицателно:
- Май днес няма от какво да се оплача.
Добавки:
Обобщение за деня:
Раничко е за обобщение - поне обяд да мине. :)
Храна:
Рано е и за храната.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.04.16 10:40.
28.04.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Левзеята свърши. Чудя се дали да поръчвам още от тази на Цветита или да взема някакъв бета-екдистерон. А може би нищо да не взимам. :)
Обобщение за деня:
Много работа днес. Сутринта интервюта с потенциален заместник, после ме подхванаха с телеконференции вече за новата ми позиция и денят свърши.
Вечерта за съжаление Ливърпул не показаха това, което очаквах от тях. На Анфийлд трябва да е различно.
Храна:
Храната добре, бирата много. Това изречение мога да си го копирам и да ги слагам непроменено в шест дни всяка седмица и пак да е вярно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.04.16 17:21.
29.04.2016 г.
Тренировка 25 - ден 2, силова Б
Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 3x70, 1x120 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 6х20, 4x50 кг.
Работни серии:
1. Силова част:
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 1х175, 1х175, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170 кг.
1.2. Раменни преси с прав лост от стоеж - 1x80, 1x80, 1x80, 1x80, 1x80, 1x80, 1x80, 1x80, 1x80, 1x80 кг.
2. Динамична част:
2.1. Суингове до вертикала - 16х50 кг.
3. Разтягане на тренираните мускули и сухожилия.
Тренировчица на гладно. В началото много ме мързеше, но после потръгна.
Положително:
- На тягата добутах протокола до края. За единични повторения хватът държи без компромис дори на 175.
- На раменната 80 кг тежички, но се справих.
- Разтяганията вървят добре. Мисля, че те са една от причините кръстът да е по-добре в последно време, въпреки че не само не съм спрял тягите, но правя с трап бар и вместо клек в някои от тренировките. Вярно, че не правя класическа тяга, а само широка, но и тя си удря достатъчно долната част на гърба.
Отрицателно:
- На тягата пробвах 175 в първите два подхода, но тежаха като два пъти повече, затова върнах на 170.
- На суинговете откровено се излигавих.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 2000 мг Трибулус на Now, 500 мг Родиола на Now.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло, 2 капсули L-OptiZinc на Now, 1000 мг Трибулус на Now, 500 мг Родиола на Now.
Обобщение за деня:
Сутринта ходих напред-назад по задачки. Щастлив съм от факта, че най-после си прибрах номерата, документите и бележка от фирма за скрап на една от старите ми коли, която бяхме дали за ползване на братовчед на жена ми, който от поне две години ни разиграва. Сега поне тази ще успея да отпиша в КАТ, за да не ми се трупат отдавна погребани трошки на мое име.
После ходих да пазарувам, като свърших нещо уникално - пазарувах си дрехи и обувки. Обикновено съм готов да ходя с парцали, разпадащи се по мен, само и само да избегна купуването на дрехи, но днес се прежалих.
Храна:
Рано е за храна.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.04.16 15:33.
30.04.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич, 5 грама креатин монохидрат на AST Sport Science, 2000 мг Трибулус на Now, 500 мг Родиола на Now.
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 3 таблетки Магнерич, 10 грама рибено масло, 2 капсули L-OptiZinc на Now, 1000 мг Трибулус на Now, 500 мг Родиола на Now.
Обобщение за деня:
Сутринта ангажименти покрай аквариума, после пазаруване и малко мързел.
Храна:
Доста плюскане. Направих си домашна майонеза със студенопресован зехтин, тиквено и сусамово олио, едрозърнеста горчица, пресен лимон и кориандър и стана най-добрата, която изобщо ми се е получавала. Пляснах си 100-тина грама с едни пилешки филенца и после като си припомних, че това са над 700 калории само за тая мизерна дозичка, ми приседна. Но пък е вкусна. :)
Обобщение за април 2016
В шеги и закачки си отиде и април. Времето лети със страшна скорост, а имам да върша още толкова много неща преди заминаването. :( Да се оплаквам от това обаче не е целта на това мнение, затова продължавам по същество.
През месеца средният ми прием на калории е бил 3345 калории, което на фона на 3830 за март е солидно намаление.
Теглото също е нагоре, но едва с 0,1 кг - от 110,0 кг към 1-ви април до 110,1 на 1-ви май. При 7709 калории за свален/качен килограм прави 26 калории дневен излишък - на практика неутрален баланс, който за да сме точни докрай, излиза 3319 калории
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3245 калории, докато при коефициент 1,725 неутралният баланс е 3611. Както обикновено, наблюдаваният резултат е между двете.
Анализ на алкохола няма какво да правя - ясно е, че с по пет-шест бири на ден плюс храната няма как да сваля, освен ако съвсем не гладувам. Положителното е, че все пак този месец задържах качването. Тая година свалянето ще е от юли натам.
Тук му е мястото да отбележа и ето тази статия, пусната от Тихомир във ФБ групата:
https://www.facebook.com/boyan.kalinov.5/posts/10209304133101510
(По неизвестни за мен причини оригиналният URL на статията е сред забранените тук, затова я шервам от таймлайна си във ФБ).
Прочетох я внимателно, но все още не съм успял да проследя и да осмисля референциите, защото са много, а именно те са важни. Локуми и общи приказки на псевдотреньори и пишман диетолози, както родни, така и чужди, съм чел достатъчно, така че отдавна не се връзвам на твърдения без ясни доказателства. Като цяло обаче изводите в статията се припокриват с моя опит. Колкото и да си играя с коефициента за физическа активност във формулите, те като цяло работят при почти един и същ при сваляне и малко по-висок при качване. Причината е в стремежа на организма към хомеостаза, коеото води до неутрален баланс не в една фиксирана точка, а по-скоро в диапазон с ширина от 200-300 калории.
Другият извод е, че въпреки тази неточност, формулите като цяло рабоят. И тук е ясно какво стои зад това - коефициентът за физическа активност е изведен статистически, т. е. важи дори механизмът зад него да не е този, който авторите на формулите са си представяли. Според сегашните ми разбирания този коефициент е сложен и е сътавен от няколко компонента, като реалната физическа активност едва ли допринася с повече от 10-15% от общата му стойност, а останалото отива в коефициент на адаптация - първоначална съпротива на организма към промяната на теглото, последвана от включване на най-различни компенсаторни механизми и в двете посоки. Добавете и усложненията, свързани с хормоналния баланс (влиянието на инсулин, лептин, грелин, адреналин, кортизол и др.), съотношениети на макронутриентите и индивидуалните особености на организма и ще получите доста ясна представа колко е трудно да се използва такъв коефициент наготово. Единственият смислен начин е да започнете с предположение и с времето и проследяването на резултатите си да уточните как се променя при вас. Нещо, което казвам от доста време. :)
01.05.16
09:21
Истинско удоволствие е да ти чета месечните обобщения. :)
За което ти благодаря!
Бира ли? Каква бира?! :D
01.05.16
12:03
Най-добре остави цифрите и калориите за дамските дневници :D На око и за кеф
казано от ME4O_TURIST на 01.05.16, 12:03:
Най-добре остави цифрите и калориите за дамските дневници :D На око и за кеф
Полека с дамските дневници, че някои ‘дигаме повече от мъжете. ;) :D (nok)
01.05.16
12:11
И това е вярно , но поставяйки дамските дневници под общ знаменател, преобладават едни сложни сметки и цифри, та свят ми се завива :D
Лесно ви е на вас, не дебелеещите. :) А аз ако не смятам и броя ежедневно, една сутрин просто се събуждам 130 кила и се чудя как е станало. Правил съм го няколко пъти и ми е ясно до болка.
01.05.16
12:57
Ти си голям човек, имаш и доста активно тегло - защо искаш да отслабнеш ?
казано от satisfaction на 01.05.16, 12:57:
Ти си голям човек, имаш и доста активно тегло - защо искаш да отслабнеш ?
Ще ти отговоря без думи. Лятото на 2011:
01.05.16
13:12
Това е ясно, преглеждал съм ти почти целия дневник. Имах предвид не защо не искаш да ставаш като преди, а защо искаш да сваляш ;)
01.05.16
14:17
казано от Boby_ на 01.05.16, 12:54:
Лесно ви е на вас, не дебелеещите. :) А аз ако не смятам и броя ежедневно, една сутрин просто се събуждам 130 кила и се чудя как е станало. Правил съм го няколко пъти и ми е ясно до болка.
Христос Воскресе!
ПП: но и на нас нищонекачващите също не ни е много леко :D
казано от satisfaction на 01.05.16, 13:12:
Това е ясно, преглеждал съм ти почти целия дневник. Имах предвид не защо не искаш да ставаш като преди, а защо искаш да сваляш ;)
Защото неутралният баланс се намира в страната на идеалното твърдо тяло и в областта на абсолютната нула. :)