Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

25.04.16
13:48

казано от Маргарита Манева на 25.04.16, 13:24:

Най-лошото е, че това е критерий на много от “трениращите” за качествто на тренировката - колко е “размазваща”.

Не мисля, че някой се опитва да спори по този въпрос.

казано от Маргарита Манева на 25.04.16, 13:24:

Има, но тренировките не са от тях- те целят изграждането на определени качества.
ПП: Много се дразня на такива трениращи или практикуващи йога - търсещи “фън”. Тренировките и йога са дисциплина и постоянство, не са начин за социализиране.

За теб не са начин за социализиране и забавление, за изключително много други пък са. За всеки е различно, сиреч, защото всеки го прави с различна цел. Не знам с какво тренировка за удоволствие би попречила на нечия дисциплина и постоянство.

Приключих по темата аз. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.04.16 13:49.

25.04.16
14:06

казано от Т. Тодорова на 25.04.16, 13:48:

За теб не са начин за социализиране и забавление, за изключително много други пък са. За всеки е различно, сиреч, защото всеки го прави с различна цел. Не знам с какво тренировка за удоволствие би попречила на нечия дисциплина и постоянство.

Приключих по темата аз. :)

Не разбираш какво искам да кажа.
Тренировките никога не са били извор на смях и забава в своята история. Стават такива, когато някой види в тях поле за изява и материални облаги и се опитва да мотивира (разбирай да вземе парите на или да вземе пари за, в зависимост дали е частно лице или НПО) хора, които съвсем не проявяват интерес от това да направят нещо градивно за себе си и физическото си състояние.
Тренировката за удоволствие не би попречила на дисциплината - проблема е, че на хора, които нямат дисциплина, нито искат да си създават такава се опитва да им се внуши какъв кеф е да се размазваш по този начин.
Т.е. подбудите са различни: в описания от теб случай организаторите разчитат на някакъв вид финансови облаги и не ги бърка изобщо какво ще се случи с хората. Правят грандиозни реклами и раздухват навсякъде за мега яките си тренировки, за да съберат масовка. В другия случай, хората сами търсят треньора, защото знаят какво той може да им даде (което, разбира се, също не е безплатно, защото е резултат на години лични занимания и инвестиция на пари и време в обучение).

Мнението беше редактирано от Margi на 25.04.16 14:10.

Т. Тодорова

25.04.16
21:10

25/04/2016 (11)

Тая седмица постът е строг,  тъй че храната за днес е следната:
- опитах една баница със зеле и праз, дето на К. сестра му я прави - още не бях видяла, че не трябвало мазно, ама няма да ида в Ада заради тва, вярвам. Ако ще ходя за нещо, според типецът, който раздаваше върбите в църквата, ще е щото съм си взела върба, пък не съм прекрачила прага на храма, за да запаля свещ. Викам си: Кажи чеСно... (call)
- шепа сурови бадеми и кашу
- неподправена салата от марули, репи и зелен лук, поръсена с начупени сухари
- 1 много яка сусамка (майка ми ги измъкна от някъде - сусам, натрошени бадеми, много малко пуфнат ориз, червени боровинки и мед (inlove)
- чайчета с малко мед и лимон

Движение:
250 клека, 250 хип тръста и ай сиктир вече :D

Като изключим, че ми омръзна, предизвикателството е супер. ДупИтУ го усещам доста по-добре /в сми, вървя си из нас и си го хващам чат-пат с кеф :D/, а и всеки ден имах какво да правя, без да ми се налага да си съчинявам разни работи. Ама ми писна леко. Както би казала една другарка: Батко обича да му е разнообразно. :D

Завръщам се към пуфката /дано да получат скоро в Депото 16-ки олимпийки, веднага ще си взема!/ - много ми допадат на Зузка кетълбел серийките. Ще гледам да минавам и през фитнеса 2 пъти седмично - да поотмествам и нещо по-тежичко.
———————————————————————————————————————————————————————————
Почвам да тичам утре с псите - едната сутрин с единия, другата с другия, че хайваните ще се побъркат - все нещо е по-важно от тях, а и в клетката не мога да ги пускам вече, че има пробойни в мрежата - измъкват се и хората недоволстват (съвсем с право - те са и двамата пълни ахмаци). Чакам общината да дойдат да си оправят калпавата работа, имам обещано черно на бяло. (wait)
Къпах днес добитъка и к’ъв пухкав ми стана Борката! Бухнала скарида! :D
Прилагам снимка от къпането - колко е нещастен с тия ушаци настрани... :D
* фугите не са ми мръсни, просто плочките са слагани ужасно - все едно някой ги е хвърлял от далече по стената и после е мазал фугин (който пада) с баданарката. Мисля да сменим квартирата като почна работа, дразнят ме тия мизерии, ама къщичка трябва, къщичкаааа (wasntme)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.04.16 21:18.

Т. Тодорова

26.04.16
22:22

(sun) 26/04/2016 (12) (sun)

Храна:

- шепа ядки
- хумус с две филии
- хумус с два сухара
- банан, оризово мляко, сурово какао, оризов протеин - в блендера (inlove)
- домат, краставица, маслини, 3 оризовки

Движение:
1) тичането с Борката пропадна, щото беше духащо и студено, но пък поиграхме в двора, преди таласъмите да хукнат на работа и да се размрънкат :)
2) 2 часа обикаляне + домакинстване после
3) Тренировка:
2 кръга, 30:10, с 12-ката:
- въже
- суинг с една ръка - ляво
- суинг с една ръка - дясно
- въже
- обръщане и преса - ляво
- обръщане и преса - дясно
- въже
- отпади - ляв крак
- отпади - десен крак
След това:
- 4 минути табата с въжето
- 4х5 бавни тЕги с новата пуФка (20кг)
- 20 минути разтягане
————————————————————————————————————————————————————-
Исках 16-ка. Обадиха ми се от Депото, че са получили. Отивам - те получили от ония с малкото гюле и неудобните (за мен) дръжки. Провесих нос, прибрах се, повъртях се и се върнах да взема 20-ката.
Така, де - като няма 16-ка и 20-ката е 16-ка. (nhappy2)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.04.16 22:23.

26.04.16
22:25

казано от Т. Тодорова на 25.04.16, 21:10:

Бухнала скарида! :D

:D :D :D :D :D :D ох.. с глас се смях :D

btw - какви са тия числа в скобите след датата? :)

Мнението беше редактирано от Sis` на 26.04.16 22:29.

Т. Тодорова

27.04.16
08:07

казано от Sis` на 26.04.16, 22:25:

казано от Т. Тодорова на 25.04.16, 21:10:

Бухнала скарида! :D

:D :D :D :D :D :D ох.. с глас се смях :D

btw - какви са тия числа в скобите след датата? :)

Хихи, то си е за смях, особено ако го видиш на живо :)))))

А това до датата са дните от мц :)

Т. Тодорова

27.04.16
15:10

27/04/2016 (13)

Храна:
- кафе, кафе, кафе
- малко био-нон-гмо-соево мляко (200мл кутийка някаква взех, за разнообразие)
- ягоди, кафе от капсула (не ми се допиваше чисто и го пльоснах вътре), оризово мляко, пълномаслени кокосови стружки и грахов протеин - блендер
- домат, краставица, маслини, тиквени и слънчогледови семки, оризовки

*** Най-голямото предизвикателство от тоя пост ще е след края му. Не знам как ще направя качествено захранването - сигурно ще искам да се натъпча с всичко, което ми попадне пред очите. И сега искам. :D Не постоянно, де, ама ми текват въжетата от време на време.
*** Видимо по-слаба съм, по-лесна за понасяне покрай мц (nhappy2) и в пъти по-свежа & енергична.

Нетърпимостта към хорската арогантност, към двойните стандарти, както и към “интересът клати феса”, запазва стабилни нива, независимо от хранителния режим.

Движение:
- бръм-бръм с кучета, бръм-бръм домакинстване, разходка - това е ежедневно, рядко сядам през деня, тъй че повече няма да споменавам, освен ако не се залежа или не навъртя километри, които си струват споменаването
- офиси
- на батко табатката (въже) - 11мин и скромен стреч

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.04.16 17:09.

27.04.16
15:40

казано от Т. Тодорова на 27.04.16, 15:10:

Не знам как ще направя качествено захранването

И аз не знам, ама наистина трябва да си много внимателна. Доста хора не отдават никакво значение на този елемент.

Т. Тодорова

27.04.16
17:23

Да, за съжаление.

Приемам го като предизвикателство - да не се превърна в тиква след 12:00 :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.04.16 17:40.

Т. Тодорова

28.04.16
14:14

А, замалко да забравя - за тези, които искаха да се включат в груповите на открито:
Събота, в 10:00, Гребна база, хангарите от страната на стадиона.
FB събитие.
Записване.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.04.16 14:16.

казано от Т. Тодорова на 28.04.16, 14:14:

А, замалко да забравя - за тези, които искаха да се включат в груповите на открито:
Събота, в 10:00, Гребна база, хангарите от страната на стадиона.
FB събитие.
Записване.

И аз го видях , но ще пътувам по празниците и няма да съм тук , но се надявам в следващите тренировки да се включа :)

Т. Тодорова

28.04.16
17:10

28/04/2016 (14)

Храна:
Нищо ново, но започнах да смятам, за да видя горе-долу какво става.
Сметките определено не са ми страст, но това е и една от причините да тъпча на едно място.
Засега ще се старая да се вписвам в 1500-1600 калории и да видим как ще е. Днес със зор ще подмина 1200.

Тренировка:

1) загряване: стави, 3 пъти: 5 тръстера с 2х3кг гирички + 50 скока на въже; малко динамични разтяжки
2) опити за колелце за корем - 10 броя
3) 2 кръга с 20-ката, крадени от Алекс, чиито дневник, незнайно защо, зачетох за първи път сега:
- 5 бърпита
- 5 сумо тяга
- 5 суинга
- 5 сумо тяга
- 5 лицеви от колене
- 5 сумо тяга
- 5 бърпита
- 5 сумо тяга
- 5 суинга
- 5 сумо тяга
4) още 4х5 лицеви от колене
5) 3 кръга:
- 25 коремни с ръцете отпред
- 10 повдигания на таза в страничен планк ляво + 10 от дясно
6) 4 минути табата с въже
7) 25 минути стреч
———————————————————————————————————————————————————————————-
Koзуначета надушвам малко аС... (nfun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.04.16 17:28.

28.04.16
17:32

25 мин стреч :x това с дрямката ли :D Завидно е това, аз разтягам за отрицателно време....

Т. Тодорова

28.04.16
23:02

Аз обичам да разтягам, когато тренирам вкъщи - по много време, на музичка. :)

Но пък загрявам средно по 45 секунди :D

28.04.16
23:24

Хах, въобще нямам спомен за тази тренировка. Старост нерадост :)

Т. Тодорова

29.04.16
11:24

Очарователна е мускулната треска след тази забравена тренировка. :)

Т. Тодорова

02.05.16
09:55

29/04/2016 (15)

Храната - биваща + безалкохолна бира
Движение - ходене; трябваше да местя едни тежки кашони с книги, които не са чак токова лоши, ако можеш да ги хванеш от по-нормална позиция, но аз трябваше да съм разчекната над един висок почти до чатала перваз /или както се казва/, в тясно пространство и да ги взимам от земята, усукана настрани, и да ги прехвърля от другата страна, през един диван. :D С две думи - нещо ми опъна бедъра и реших да не си насилвам късмета.

30/04/2016 (16)

Храна: Биваща. След 12 изядох едно яйце и една курабийка. Също така пих малко вискинци.
Движение: 5х 10+10 / клек+лицева от колене; табата с въже

1/05/2016 (17)

Храна: Ок, ама малко май прекалих и ми натежа. Прекалих с животинския състав, не с количествата. Ама то цял ден плющене и отвсякъде ти предлагат месо и масло. :D My fitness pal показва:
1594 калории
163 въглена
55 мазнини (което много ме съмнява, трябва да са повече)
83 протеин

Разговорът за калориите дневника на Елена ми дойде полезен и подсещащ за някои неща, с които не се занимавам от мързел. Даже, за да ми е по-удобно, забравям, че съществуват.

Който не помни за какво иде реч: 1500-1600 калории, набавени от нормална храна, всъщност са много храна, предостатъчна за щастливото оцеляване на активния индивид. Също така, не е лошо да се смятат, за да си даде човек сметка къде се намира и какво не му достига, за да се намери на по-приятно място. :)

Движение:
Загряване с 2х5кг
Нещо като загрявката на Вик, 3 кръга, с 12-ката:
- 10 във всяка посока: въртене около торса
- 10 руски суинга
- 10 суинга до вертикала
- 5 на ръка суинг
- 5 на ръка - хай пул
- 5 на ръка - обръщане и изтласкване
- 10 редуващи отпади с подаване на пудовката под опорния крак

Сначовете ги пропуснах, защото лявото ми рамо изглежда като да е на ръба да се разглоби - не ме боли, но много нестабилно го чувствам, при изтласкването леко изпускам пудовката назад и настрани, ни нам какво му става.

5 минути табата с въже, 3 часа по-късно: 2х тичане по стълбите до седмия етаж (б*х тия стълби)
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Прилагам снимка на бабата на К., наш’та 96-годишна гордост, в компанията на големия киликандзер :)
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Както винаги пожелавам по празници - бъдете здрави и добри! (hug)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.05.16 11:14.

Т. Тодорова

04.05.16
15:20

02/05/2016 (17)

Храната: Кофти-мофти, над 2000 калори, известно количество джънк. Преживява се ;)
Движение: без тренировка, но! 13км ходене (наведнъж), като 9 от тях навъртяни в офисите; убих се, цялата треперих след това и бях умряла от глад.

03/05/2016 (18)

Храната: Бива, ама пак към 2000 отидоха калориите – мазнините са над таргета на приложението, ядох и сладолед.
Движение: 2 км разходка с кучетата + тренировката на Дени на обяд (леко променена):
3 кръга:
10 изхвърляне от клек с 5кг
10 суинга с 20кг
10 дайв бомбъра от колене
10 суинга с 20кг
10 колене към лакти (на пода)
10 суинга с 20кг
10 бг клек със СТ (на крак)
10 суинга с 20кг
+ 15 минути разтягане

Тъкмо се наточих да ходя да тичам с единия пес – задуха и заваля, и отпадна.

04/05/2016 (19)

Храната: Супер, даже и с фаст от околоооо 18 часа. 1200 читави калории. :)
Движение:
Тренировка, леко взаимствана от Юлето:
10 минути пътека, 20% наклон, ходене
Стави – врът-врът
Малко покляках със СТ, малко лицеви от колене, малко раменни преси с леко

Тяга 10 повторения с 20кг и след това 10 двойки: 30, 35, 35, 40, 40, 40, 45, 50, 50, 40
Лег: 10 с 20кг и после 10 2-ки: с по 25кг (пробвах с 30, ама лявото рамо квичи)

Преден клек, двойки: 20, 20, 20, 25, 25, 25, 25, 20, 20, 20кг (следващия път ще пробвам с 30кг, щото мисля, че мога да ги бутна като позатопля гъз и бедра)
Горен скрипец: 10 повторения с 20кг и после 2-ки: 30, 30, 35, 35, 35, 35, 40, 35, 35, 30

Глутеус мост: 10 с 12кг и после 3-ки: 20, 25, 30, 30, 30, 30, 30, 30, 30, 30
Долен скрипец: Първо 10 с 20кг, после 2-ки: 25, 30, 30, 35, 35, 40, 35, 30, 30

Едностранно гребане с дъмбел, лява ръка, двойки: 12.5, 12.5, 12.5, 12.5, 12.5, 15, 15, 15, 12.5, 12.5 (същото се получи и на дясната ръка)
Шоyлдър шокърс, 5 пъти по две пълни повторения, с гири от по 5 килограма за напред и настрани, и 6 килограма за останалото

Една табата с въженцето, 15 минути стреч

600кв офиси, д’еа.
Борката го кастрирахме сутринта. 20 минути не щя да почне да го хваща упойката - радва се на докторите и се блещи (nmuchfun)
На мама ушаците големи :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.05.16 15:33.

Т. Тодорова

05.05.16
15:51

05/05/2016 (20)

Храната:
Добре. Готвя червен ориз с лук, гъби и бяло птичешко месо. Марулки, краставички - хевън ;)
И малко шоколад.

Движение:
Обикаляне по банки, манки, чакане в Париба, за да ми кажат, че нямат каса и мога да платя на 5 места в ТЦ Гранд, което е на 40 метра от нас. Там пък имаше километрични опашки, а където нямаше - беше затворено за обедна почивка.

Загрявката на Вик с 12-ката, опити за колелце и малко планкове. Вечерта малко висене на лостовете - с К. ще ходим двамцата.

И снощи бяхме, в 12 през нощта, щото му казах, че не може да напраи едно читаво набиране с надхват. Набута се в ХанцуНгЪТ и хукна. :D Човекът, без да тренира грам, прави някакви набирания и кофи, аз, дето се перча, че не полагам кой знае кви усилия, пък дърпам по 50-60 кила, когато искам, не мога да си отлепя дебелия от земята. (whew)
————————————————————————————————————————————————————————————————-
Имам много, много, много приятна мускулна треска след вчера. (sun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.05.16 17:07.

Т. Тодорова

09.05.16
08:45

Only for 10% of your income :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.05.16 08:52.

Т. Тодорова

24.05.16
11:23

Бау-бау (nhappy2)

Бая време не тренирах - нито ми оставаше време, нито желание. Рождени дни, кръщенета, обикаляне за подаръци и разни други работи, даже с К. прекарахме един цял ден в мола (оу ем джи) и единственото нещо, което успяхме да свършим със сигурност и както трябва, беше, че му загубихме ключовете за колата и за всяка друга врата, през която минава. :D Не харесваме мола! :D

Кръщенето беше на много любимо детенце (пръкнало се от много любими хора), ED-то беше тук и изобщо всичко беше повече от чудесно. (sun)
Малкият е суупер сладък! Вместо да се разреве като нормално дете, през повечето време в църквата правеше: БРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРР :D
—————————————————————————————————————————————————————————
Кофти пиемес карам + че вече е 39-ти ден от мц, ама сама си го направих, тъй че не заслужавам да се оплаквам.

Така, back on track.

Днес:

Храна/вода/добавки:
- чаша топла вода с лимон след ставане
- билков чай с мед, прополис и пчелен прашец; daily vits
- смути от ягоди, спирулина и какао; vitex
- сурова зелка със зехтин и конопено семе; 2-3 сушени домата; задушен нахут с оризово олио и самардала; b-50
- краставица, 2 сварени яйца, малко сирене
- цинк + магнезий
- 2.5л вода

Движение:
За отскок - загрявката на Вик х2
После... над 15км щъкане
—————————————————————————————————————————————————————————
:)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.05.16 11:29.

Т. Тодорова

25.05.16
13:53

26/05/2016 (40)

Храна/вода/добавки:

-  топла вода с лимон
- чай с джинджифил, клеева тинктура, пчелен прашец и малко мед; витекс, дейли витс
- смути от.. ох :), зелена ябълка, спирулина и лъжичка какао (още не съм стигнала до него, но имам подозрения ко ще е :D), b-50
- тиквички на грил-тиган, сос от кисело мляко, сметана, чесън и магданоз, шепа био кус-кус(не бях виждала такъв... като натрошени зърна изглежда) и нещо зелено & сурово за наоколо; витекс
- зеле, оризовки и шарлан; витекс
- оризовка с 1 варено яйце и кашкавал; преди лягане - цинк и магнезий

2.5л вода

Движение:
- 3х загрявката на вик с 12кг (вместо снач и напад правя опади с подаване на пуфката под опорния крак, щото 1) страх ме е да сначвам 12 кила и 2) кефи ме)
- офиси

Едит: смутито не беше толкова отвратно, а какаото успешно убива тресавищния вкус на спирулината. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.05.16 14:54.

Т. Тодорова

26.05.16
18:41

26/05/2016 (41)

Храна:
- плодов чай (сушени плодове и карамелизирани бадеми - подозирам, че така ухае Раят :D), клеева тинктура, пчелен прашец, мед; витекс
- смути от банан, оризово-бадемово мляко, оризов протеин, какао и спирулина - не съм очаквала, че ще го кажа, но: МНЯМ!
- 2 кубчета печен картоф
- пилешко бутче, картофи, гъби, лук, чушка - в йенска тенджера, с масло; таратор; витекс
- сладолед

Движение:
Без тренировка, но цял ден на крак + офиси
——————————————————————————————————————————————————-
Сънувах много гаден сън и се събудих с гъза нагоре; После имаше продължение - отрязаха ме за позиция във фирма, на която възлагах огромни надежди. Получих мейл с отказ, без обяснения какво и защо, и се почувствах ... не знам как да го опиша. Недостойна. В същото време си давам сметка, че съм коректна, откровена, дружелюбна, умна, способна и симпатична (и скромна :D) и не разбирам кое не ми е харесал тоз младеж, дето ме интервюира. Всъщност, разбирам - не съм достатъчно нахакана. И съм сигурна, че е това, защото предвид разговора ни и изискванията на фирмата, няма какво друго да е.

(beer)

Т. Тодорова

27.05.16
14:24

27/05/2016 (42)

Храна/ добавки/ вода:

- 50мл оризово-бадемово мляко
- чай с мед, пчелен прашец и клеева тинктура
- 2 с.л. салата + 50гр шунка + опитване на едно кашкавалено роле, което не знам как не ги е срам да наричат “кашкавалено” и да го продават на тая цена. Изроди.
- пъпеш + листа мента + лед + блендер = оргазмус тоталис :D ; витекс
- варени яйца, кашкавал, салата, оризовки; витекс
- може би още едно пъпешово смути, тоя път с протеин вътре; витекс
- преди лягане: резен кашкавал, цинк и магнезий (кашкавалът е с цел да не върна цинка обратно)

Движение:
- разходка, разходка и още една разходка :)
- 3х загрявката на вик с 12-ката (без снач и напад, но с редуващи отпади с подаване на пуфката)
- 3х 10 на крак - тяга с 12-ката
- 3х 10 широка тяга с 20-ката
Бях на интервю в една фитнес верига, държах се като пич и веднага ме пожелаха.
“Ще има второ интервю на 12-ти юни, но още утре можеш да почнеш да се обучаваш - от теб зависи дали ще работиш за нас.”
Проблемът е, че не знам дали ми се работи точно такава работа, очаквах друго - в продажби, да крънкам хората да си купуват “мембършип”и то не само по телефона, ами да ги гоня из парковете. :D Много мразя мен да ме крънкат, когато веднъж кажа “не”, и такъв подход ме изкарва извън нерви. Само веднъж съм попадала в Глобул, примерно, на едно момче, Апостол, който не ми досажда, не ме врънка, не ме убеждава да си купувам неща, без да съм проявила първа интерес и винаги, когато нещо ми трябва, търся него - него питам за оферти, от него взимам телефони, при него преподписвам вече 3-4 пъти и не ща да чуя за някой друг. Демек, проявявайки уважение, ми продава много повече, отколкото който и да било друг негов колега, от която и да е сфера.

Изкушава ме работа, свързана със спорт за здраве/удоволствие/релакс, изкушава ме и хубавата зала, в която ще мога да си вея дупарата, когато си поискам. Ама искам ли по 8 часа на ден да прилагам тоя поамериканчен маниер? И цялата енергия, която витае там е една такава... поамериканчена, фалшива. Май ще пропусна.
Ето я и Лара - моля я да се събуди, за да идем на разходка, тя ме гледа и ми вика: Go walk yourself (finger) (giggle)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.05.16 15:13.

Т. Тодорова

27.05.16
19:57

:D

Т. Тодорова

29.05.16
23:14

Мога ли да си измия вирусния нос с разредена клеева тинктура?

Смъркала съм солена вода преди - ако има други ефективни варианти, ще съм благодарна някой да сподели.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.05.16 23:15.

Т. Тодорова

30.05.16
12:33

28/05/2016 (01) - 30/05/2016 (03)

Не тренирам и почти не се храня.

След няколко часа, прекарани в спешното на Пещерско миналата вечер (голяма трагедия т’ва отделение, заклевам се!!!!), измежду кихащи, кашлящи и развяващи косища стандартни посетители, се разболях брутално. Не знам дали може вирус да набере скорост чак така, но ми нямаше нищо, а сутринта бях бомбок.

Висока температура снощи, мерих на един час, защото я оставих да си върши работата, но и внимавах да не я изтърва. В крайна сметка я изпуснах до 41.5 !!!!!!! (wait), защото съм заспала по-дълбоко от очакваното... Никога не съм вдигала такава температура, нито някой около мен. Знам, че допустимото е 40.5, но може и да бъркам. Понеже нямах друго, строших два аналгина до прахообразно състояние, изпих ги с доста вода и легнах с известна доза притеснение. Мозъкът ми щеше да изкипи, дъхът ми - огън, погледът омазан, бах, никаква сила, координацията леш. Гадна работа.

Тая сутрин - без температура, само сополи и белодробни излияния :D, но мисля, че лека-полека пак се започва.
———————————————————————————————————————————————————————-
Направих снощи бърканица от настърган джинджифил, чесън, прополис, прашец, мед, лимонов сок и вит. Ц. Пием го на шотове сега. Странно, че гранулите вит. Ц (цетебе, 1000г с удължено освобождаване), си бяха точно толкова целички и здравички сутринта в буркана, колкото и снощи, когато ги изсипах от капсулите.

Ще се наложи да пия антибиотик, за да мине тая работа, ама к’вото е.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.05.16 12:34.

30.05.16
16:19

казано от Т. Тодорова на 30.05.16, 12:33:

След няколко часа, прекарани в спешното на Пещерско миналата вечер (голяма трагедия т’ва отделение, заклевам се!!!!), измежду кихащи, кашлящи и развяващи косища стандартни посетители, се разболях брутално. Не знам дали може вирус да набере скорост чак така, но ми нямаше нищо, а сутринта бях бомбок.

Болниците са изненадващо опасни места, където човек може да лепне какво ли не. :(

30.05.16
17:00

Бърканицата ти е супер! (sun)
Дано се оправиш бързо.
Аз, в такива случаи правя подобни смеси.
Пием също и oregano oil - около 5-6 капки в шот с вода 3 -4 пъти на ден, както и капя в ушите, разтвор от равни части вода и кислородни вода. Примерно- 1 члъжичка 3% кислородна вода + 1 чаена лъжичка вода. Започва да пука в ухото доста сериозно, все едно ще заври. След като спре, само обръщаш главата на другата страна да изтече, ако има нещо останало и повтаряш с другото ухо. При нас тази комбинация действа безотказно. Трепе наред всички бацили. Така всъщност ни минават, хремите и изобщо възпаленията в главата и никога не капя нищо в носа.
Аз се оправям за два - три  дни, а момчетата са ми малко  по-кекави и си им трябва повече време.
Иначе вирусът е ужасен. Мъжът ми беше с подобна температура преди две седмици и го удари в очите, които  и досега са зачервени и им капе капки всяка сутрин.
Бързо и безпроблемно оздравяване! :)

Т. Тодорова

30.05.16
17:33

казано от Маргарита Манева на 30.05.16, 16:19:

Болниците са изненадващо опасни места, където човек може да лепне какво ли не. :(

Особено когато на посетителите им липсва елементарна кОлтура. И не говоря само за ромите. Ама тъй, де, болница е, всичко вирее там. :) Като цяло предпочитам да не се доближавам до такива заведения, особено спешните кабинети и трудещите се в тях. (puke) Уви, налага се понякога.

казано от Maria Peeva на 30.05.16, 17:00:

Пием също и oregano oil - около 5-6 капки в шот с вода 3 -4 пъти на ден

Етерично масло от риган ли е това?

Мерси за включването, Мария, ще пробвам и това с кислородната вода.
———————————————————————————————————————————————————————————————-
Утре ще отида до джипито да хвърли едно око на гърлото, че сама не мога да скивам и ще видим какво ще правя и с тия сливици вече - не ми се ще да ги вадя, ама и те не мирясаха.

30.05.16
18:35

казано от Maria Peeva на 30.05.16, 17:00:

Пием също и oregano oil - около 5-6 капки в шот с вода 3 -4 пъти на ден

Етерично масло от риган ли е това?

Да :)

30.05.16
21:05

Етеричното масло от риган е мощен природен антибиотик срещу вирусни, гъбични и т.н. инфекции. Понякога “подправям” зехтина с него за профилактика. Ако ще си купуваш - гледай да пише, че е годно за консумация, че не всички са:)
P.S Сори за спама:)

Т. Тодорова

30.05.16
21:26

Изобщо не намирам включванията ви за спам - полезни са ми, особено като сега, когато съм на голям зор, защото трябва бързо да скокна на крака, а пък и нали сме социални животинки :)

Благодаря! :)

P.S. Само не знам от къде да го купя, защото никъде не съм срещала от риган. Онлайн препоръки?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.05.16 21:32.

30.05.16
22:02

В момента ползвам това - http://apteka-hubenova.com/rigan-organichno-maslo-30-ml.html

Т. Тодорова

31.05.16
10:57

Намерих го в Софармаси (много приятна аптека, с много приятен персонал, предлагат хиляди етерични масла и всичките имат тестери!).

Ухае прекрасно. Много гот, мерси :))
Бях при джипка сутринта, изписа ми само трахизан и някво билково нещо за възпалени синуси и дихателни пътища. Днес съм горе-долу пушка, само съм малко сополива и кашляща, и натоварвания като изкачване на стълби ме задъхват бая. Ама нищо общо с онова чудо! (whew)
Храната днес:
- 2х шот с джинджифилов сок, лимонов сок, прополис, прашец, мед и вит. Ц
- тиквички, патладжани, гъбки и моркови на грил тигана, предварително напръскани с оризово олиВУ, лимонов сок и подправки, а след изпичането - със зехтин с риган или босилек (ще видим как ще го почувствам); хумус, оризовки
- нектарини с ментови листа и растителен протеин - в блендера
- ядково мляко с растителен протеин и пълномаслени кокосови стърготини - в блендера
- 2.5л вода и чай

Движение:
5-6км щъкане
раздвижвания разни вкъщи
цял ден на крак и по задачи

Добавки:
вит. Ц, витекс, мултивитамин, магнезий
Мисля, че съвсем скоро ще се сдобия с първия си татус, само трябва да измисля къде да бъде. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.05.16 10:57.

Т. Тодорова

04.06.16
12:21

Тъй.

Имам малко време да намина и се възползвам.

Свеки получи тежък инсулт и сме на въртележката от... Не знам колко дни, честно казано. Изписаха ни я на третия ден и ни оставиха да се спасяваме. Който е патил, ще знае за какво иде реч.

Не тренирам, но съм цял ден на крак, катеря 5 етажа по бая пъти на ден, а днес и ще поклякам малко със СТ.

Планът от последния пост замина по дяволите - почти не ям, от 31вибдо днес си давам максимум 2000 калории общо. Ама общо с алкохола.
Иначе жуля по малко уиски - 50-100гр на денонощие.

Вода пия, не спя много. Бе като цяло - добре съм и се оказах по-корава и оправна, отколкото някога съм си мислила, че мога да съм.

В понеделник, живот и здраве, влизаме във физиотерапия и се надявам там да се пооправят нещата.

К’о беше... Майката си е*ало, майката си е*ало и така 9 дена.

Не е весел пост, ама breathe in, breathe out и няма драма.

Иначе ви следя, особено някои ;) :-*

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.06.16 12:24.

04.06.16
19:42

Пожелавам ви, възстановяването да  е  бързо...

Т. Тодорова

07.06.16
11:35

Благодаря ти, Илия.

Засега се молим за шанс за възстановяване. Вече сме във физиотерапия, уж бива. Минават кардиолози, наместиха лекарствата, дето ги беше оплескал оня некадърник от ВМИ. Физиотерапевтите и рехабилитаторите са съвсем друга бира, нищо общо с ония главорези. (h)

Аз почнах да ям по малко, за да мога да съм полезна, все пак; Не тренирам, но обикалям като кон от тъмно до тъмно. Даже някое кило е паднало, ама са ми поомекнали кълките като че ли. :)))

Ако стане работата довечера да се сменим по-рано с жената, дето остава през нощта в болницата, ще побарам пуфките. Ако не - когато стане.

Ай, до скив :P

Т. Тодорова

13.06.16
16:20

Здравейте, любови мои  (nfun)

7 кила свалих от зор и не си личи, щото не съм тренирала грам и съм се разплула като едно прАсИ. Кантарът показва надолу, мерките са същата история. Ама голям праз, ще се стягам след някой друг ден, когато свърши цялата тая глупост.

Опитах днес загрявката на Вик и... провал. 12кг тежат все едно са 20. Правя чат пат ходещи напади по коридорите на отделението и вися на един лост пак в отделението. Гаден е, ама като няма друг, пак става.

Свеки я изправят от няколко дни на крака, левият крак натиска яко и си мисля как ще им съдера безхаберните задници на ония в невроглогията, ако всичко продължи да се развива добре. Тук всички казват, че тази жена има шанс да се възстанови много, много добре, а от там ни я изписаха с пожелания да сме корави, щото няма да я бъде и, за да е по-сигурно - с объркани лекарства.

Всичко е 6, а аз, след като се нагледах на какви ли не случк и хора, забравени от Бога, разбрах, че съм един безкрайно щастлив човек, който на където и да тръгне да пада, има къде да се подпре и на кого да разчита. Безценни са приятелите, които имам и за нищо не бих ги заменила.
Случката е повече от гадна, но пък е част от живота, почти всеки минава през такива неща в някакъв момент, но почти никой не разполага и с 1/100 от моя късмет. Не съм сигурна с какво съм го заслужила, но ще се пръсна от благодарност. (inlove)
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Храната:

Ядох няколко пъти от манджите в болницата, които, се оказаха нетипично вкусни и прилични. Изключвам маргаринищата, дето ги наричат “масло”, но като за болница, готвят убийствени супи. Ядох вчера и някакъв бюрек от кръчмата долу - зер гут :)

Като цяло, хапвам салатки, тук-там мръв, като ми се прияде сладко - сладоледът много добре ми влиза.

Описвам за днес само, щото не помня с точност другите дни:
- кафе с ядково мляко
- чаша ядково мляко
- малка пържола със салата от червено зеле, домат и краставица + зехтин с риган и етерично масло от риган (подправих си го и аз, много добре се получи, купих го също от Софармаси и съм очарована от аптеката, персонала и широката гама био! масла), лимонов сок и морска сол; ленено семе
- Roo Bar с чиа и коноп
- банан
- салата като на обяд, сирИнИ

Движението - щъкане по жегите, попреместване на свеки чат-пат, нападченца из отделението и стига толкова. Всяка вечер се каня да ида да бягам. Т’ва ми се прави. И всяка вечер се прибирам “леща”, само се къпя и умиргам. Скоро ще раздрусам гъз по велоалеите :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.06.16 16:23.

Т. Тодорова

14.06.16
12:27

Днеска бива. Ядох пица, щото нямаше друго. Не смятам да ям повече за днес, ще заложа на водата - 3-4л ще заминат сто про.

Движението: малко напади, малко клекове със СТ; рамене, трицепси, бицепси, раменни ротацийки - с ластик. Хубаво, че се сетих да си го взема днес, бях забравила, че го имам.

Кандидатствах пак в SiteGround, дано ме огрее тоя път - с това ми се занимава, в това ще ме бива. Да не говорим, че политиката и средата във фирмата чупи лайкомера. Останалите оферти или не струват (а на мен не ми се правят крачки назад), или искат съвсем друга квалификация.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1