Щурав ден. Бебето днес беше готино в цялата си прелест (може би защото решихме баща му да не го пипа и днес) , съответно цял ден играхме, носихме се, летяхме, правихме гимнастики, масажи.... По между другото успях да импровизирам едни великденски яйца с продукти от кварталния плод-зеленчук.
Храна 30.4.2016
Овесени ядки с к.мляко, кафе с мляко
Зелена салата с киноа, сушени домати, маслини и лук, дресинг(1чаена лъжичка мед, 1 суп. л. горчица, 1 суп.л.зехтин,малко балсамико)
1варено яйце и 1 домат с малко зехтин
Ърл грей с капка мляко и 1 ябълка
1/2 варено яйце, 80 гр. Сирене, 1 шепа ориз със зеленчуци от китайския.
Вода - 2 литра
Добавки - като вчера.
Мнението беше редактирано от BP на 30.04.16 22:49.
Гледам, че са минали 2 седмици, откакто не съм писала. Доста ме завъртяха събитията през тези две седмици. На връх Великден заминахме за Казанлък. Малкия се ошашави тотално -баби, дядовци, братовчедки. Всеки иска да му се порадва и да го погушка. Постояхме там няколко дни. Менюто беше построено, както обикновено от моята обична свекърва, така че да трябва да стоя гладна или да ям неща, които нито обичам, нито са полезни за мен. Издържахме 3 дни, на четвъртия мъжа ми натовари колата и ме прибра вкъщи, за да ме захранва, преди да съм направила анемия. Малчо се научи, че може някой да го гушка по цял ден и следващите дни преминаха в истерии от негова страна и опити от моя га до приуча, че не може да си в ръцете на накого по цял ден. Мисля, че имам няколко нови бели косъма в резултат от тези дни, които обаче опадаха, защото ме налегна зверски косопад. Ако погледнете пода вкъщи, ще решите, че у нас живее Чубака. Аз скоро ще съм като мистър Пропър в главата. Казват, че било нормално след раждане.
След няколко криви и трудни дни, малия лека полека започна да влиза в релси. За да не свършва купона, баща му се разболя от варицела. Отделила съм ги в различни стаи с бебока, но надеждата ми, че малкия няма да прихване е много малка. В момента го играя майка, готвачка, санитарка и милосърдна сестра едновременно. Добре, че могат да се поръчват хранителни продукти за вкъщи онлайн, че иначе щяхме да сме осъдени и на гладна смърт. Изобщо, при нас е весело.
От така направеното изложение става ясно, че нямам време за тренировки. Опитвам се поне храненето да не изпускам от контрол. Преди да родя правех планове как 4 месеца след това вече ще ходя да тренирам по 4-5 пъти в седмицата и ще съм започнала да тичам. Сега се надявам да не се налага мъжа ми да влиза в болница :( .
Мнението беше редактирано от BP на 14.05.16 15:43.
Храната вчера 14.05
Закуска - овесени ядки с кисело мляко, кафе
Обяд - кашкавал на фурна и таратор
Междинно - протеинов бар
Вечеря - малко синьо сирене, малко ементал, 1 домат, няколко маслини и чаша бяло вино
Движение - цял ден не съм се спряла
Храната днес 15.05.2016
Закуска - овесени ядки с кисело мляко и 1 банан
Обяд - зеленчукова супа, салата от рукола, бейби спанак и зелена салата, чери домати и червен лук, 1 протеинов бар
Междинно - 1 ябълка
Вечеря - 3 бъркани яйца с масло, 1 кутийка (125 гр.) сирене котидж, 6 маслини, 1 краставица, чаша бяло вино
Днес го давах по-кротко, защото последните два дни бяха тегави. Успях да изгледам 2 епизода от Supernatural и най-новият на Grim.
Добавки не съм взимала - забравям ги, а сега не ми се става.
Вода - пия като се сетя
Мнението беше редактирано от BP на 15.05.16 23:17.
Храна 16.05
Овесени ядки с кисело мляко, кафе
Зеленчукова супа, 2 варени яйца, 1 краставица, няколко маслини
1 банан, 1 ябълка, 1 кафе
малко печени картофи на фурна и плочка сирене
Вода - 2 литра и малко
Добавки - рибено масло, витЦ+вит.Д+Цинк
Без тренировка
17.05.16
01:16
Аз сега видях мнението чак. Спрях го тоя сериал(Свръхестествено) към средата на десети сезон, защото просто не успях да издържа вече на глупостите. Има ли смисъл да го продължа според теб ? Бог да не убиват вече или още не са толкова изперкали ? :D
казано от satisfaction на 17.05.16, 01:16:
Аз сега видях мнението чак. Спрях го тоя сериал(Свръхестествено) към средата на десети сезон, защото просто не успях да издържа вече на глупостите. Има ли смисъл да го продължа според теб ? Бог да не убиват вече или още не са толкова изперкали ? :D
Не знам какво да ти кажа. След 10ти сезон, направо се чудех защо продължават. В 11ти се върнаха към добрите традиции на 1ви и 2ри - вампири, обикновенни чудовища, back to basic. Бог не убиват, или поне все още, но се опитват да се справят със сестра му, която пък е навита на Дийн като свинска опашка (че и той на нея) и не знам как не са се опрашили още двамата. Лошото е, че на повечето нови сериали много им куца фабулата и ако продължава така ще се връщам да гледам старите класики.
Днес успях да спя до късно - дребеши се събуди към 7:30 и аз бях супер хепи. Предните дни все се будеше към 6-6:30. Свърших купища неща днес, два пъти излизахме на разходка за кратко, защото навън е клинч, но мен просто не ме свърта вкъщи, мъжа ми вече няма температура и си работи от вкъщи и аз съм по-спокойна да го оставя сам. Да му минава вече, че съм супер преуморена да се грижа и за двамата. Все едно гледам 2 бебета в момента.
Пристигна ми протеинът с любимия вкус:). Не се сдържах и си направих половин доза от лакомия (wasntme), с което си развалих вечерята, а сготвих супер якото телешко. Ще си го ям утре :)
Вече успявам да изпивам системно повече вода. От дехидратацията бях нон стоп с едно леко, постоянно главоболие, но вече го няма.
Храната 17.05.2016
Закуска - 1 яйце с 1 суп.лъжица овесени трици на палачинка в кокосово масло, 1/2 краставица, 5 маслини, кафе
Обяд - зелена салата с лук, репички и сладка царевица, 250 гр. рикота
Междинно - 1/2 доза протеин Pure Whey на PN, кафе
Вечеря - салата: бейби спанак, рукола, риба тон, домат, червен лук и синьо сирене. Телешкото остана за утре.
Добавки - мултивитамини Eve, NF (идват ми силни като не тренирам и не пия цяла доза), фолиева, рибено масло, 1 капсула цетебе с цинк и вит.д
Вода - около 2 литра
Движение - разходка с малчо общо 9 км.
Лека нощ!
Мнението беше редактирано от BP на 18.05.16 18:34.
18.05.16
08:57
Аз изгледах първите 10 сезона на Свръхестественото миналата година наведнъж. Гледала съм го по ТВ спорадично преди това. Сега чакам да излезе общ торент за целия 11 сезон, но според мен стана голямо оливане със сюжета просто, то те избиха ангели, демони, дяволи, самата смърт даже, а сега чувам и господ ще убият. Губи се всякаква логика. УжасТ. Последните сезони ги изгледах автоматично и то само защото са секси момчетата. :)
Преди със сигурност им вървеше повече сюжета, но то идва момент в който не можеш да продължаваш градацията на свръхестествените сили. Джаред Падалеки не остарява много секси, но Джейсън Екълс не е мръднал :) . На мен ми харесва музиката. Абе, има дух сериала и за това продължавам упорито да го гледам. :) .
От новите сериали ми хареса първия сезон на Jessica Jones. Изгледах го на един дъх. Ще видим как ще продължи следващия сезон, че и True Detective започнаха обещаващо и втори сезон беше няма такава боза. Не успях да го догледам.
18.05.16
11:47
Препоръчвам “Декстър” - 8 сезона- единственият сериал, който не деградира, а се развива с времето и “Ханибал” 3 сезона, който също се разви добре, но са за хора със здрави нерви. :) За по-спокойни хора- “Касъл” - тегля го за майка ми,. Друг готин в адвокатския жанр “Костюмари” :)
Детстър и Ханибал от сума ти време се каня да ги започна. Ще взема да ги дръпна и да си ги зяпам през деня. Аз уж се опитвам да чета, ама с това малкото не става, та поне сериали да имам да зяпам.
Днес беше дълъг ден, а главата ми така се наду, че не се побира в стаята. Много мрънка това дете. Май го мъчат зъби. Сутринта се размрънка още в 6, не пожела да яде до 7, яде и продължи да мрънкоти до 10, когато яде пак и заспа.... Е, той заспа, аз не. Тази вечер се съсипа от рев, скъса и моите нерви, заспа в 8 и се чудя утре в 5 и колко ще се събуди.
Днес тичах по задачи, занимавах се с малкия, не съм сядала. Направо се чувствам разсипана вече.
Храна 18.05
Обяд - телешко задушено, салата от 1 домат и малко айсберг
Междинно - средно капучино от коста
Вечеря - телешко задушено, салата (айсберг, морков, домат, лук и синьо сирене). Някои от продуктите се “сбиха” в стомаха ми, защото рязко се подух и получих доста силни болки. Оправих се след конската доза рибено масло, но не беше приятно усещането. Трябва да внимавам повече.
Вода - около 2 литра
Добавки - рибено, фолиева, цетебе с цинк и вит.д
Движение - 5 км. пеша с количката + цял ден не съм подвила крак.
Мнението беше редактирано от BP на 19.05.16 00:11.
Предната нощ ми се събират всично на всичко 2 часа сън с прекъсвания. Вчера не бях на себе си от недоспиване, май пропуснах някакъв приятен ден за разходка, но не можех да си стоя на краката. Ех, старост-нерадост! А преди по цяла нощ купонясвахме и после отивах на работа...
Храната вчера 19.05
Закуска - палачинка от 1 яйце, 1 суп.лъжица овесени трици, малко прясно мляко с кокосово масло, 1 домат, 5 маслини, кафе
Обяд - киноа със зелена салата, маслини, мариновани сушени домати, пресен лук и моцарела
Вечеря - салата айсберг, рукола, домат с пармезан, 2 парчета от пицата на мъжа ми, няколко резена синьо сирене, няколко резена ементал, 10тина маслини и чаша червено вино.
Вода - 2 литра и малко
Добавки - мултивитамини Eve на NF, фолиева, цетебе с цинк и вит Д, рибено
За снощи отчитам като успех, че не си поръчах една голяма пица, а се разминах само с две шернати парчета. Когато не съм спала налитам на тестени неща, не знам защо.
Напоследък се замислих, че за първи път в живота си се чувствам толкова доволна от начина, по който изглеждам, а съм далеч от добрата си форма. Повечето дрехи, които преди година ми бяха широки, в момента нямам шанс да облека. Радвам се, че тялото ми не ме предаде, кожата и коремът ми се прибраха, нямам стрий, по нищо не личи, че скоро съм раждала. Удовлетворението е въпрос на очаквания :) . Като забременях бях започнала да отделям пари за пластични операции, мислех, че ще е страшно след раждането и ще ми трябва абдоминопластика. Оказа се, че ще ми трябват само тренировки :)
Храната днес 20.05.2016
Закуска - овесени ядки с косело мляко, кафе
Обяд - супа от червена леща, 80 гр. сирене 1 домат
Вечеря - пържола от свински бут на тиган, салата - домати, краставици и лук; чаша червено вино, 4 бонбона рафаело
Вода - 2 л.
Добавки - рибено, фолиева, цетебе
Движение- с колата. Много мръчкаео времето днес.
Много съм хепи :) . Днес стигнах до тренировка :) .
Мъжа ми го обявиха за оздравял и незаразен още в петък. Мислех да се възползвам от отмяната още вчера и да ходя до залата, но бях тоооооооолкова уморена, че се отдадох на ядене и спане. Днес, с нови сили, отидох, тренирах с някакви смешни тежести и още по-смешното е, че се сдобих със spaghetti legs :) . Но! Това са движения, които не съм правила от 1 година.
Храната 21.05.2016
Закуска - Овесени ядки с кисело мляко,
Обяд - не помня, но останах гладна
Следобед - едно парче торта “Йогурт с горски плодове” от 100 гр. Сладки и 1 капучино. След сладкото ми стана много сладко и трябваше да ям нещо солено - бам 2 препечени филийки черен хляб с масло и кашкавал. По едно време пак ми се дояде сладко и се ограничих до 1 ябълка. После ми се дояде чипс...
Вечерях пъртърва на фурна, чипс и вино.... Червено вино, за да е максимално просташко. :D
За десерт хапнах няколко ягоди, но си беше вече чисто насилие над стомаха ми и се отказах. А и от комбинацията на вино и пресни плодове понякога мнооого боли глава.
Храната вчера беше тотален масакър...
Добавки не съм взимала
Водата удари 5 литра (то с толкова сладко и солено...)
Движение - до хладилника и обратно
Храната 22.05.2016
След тренировка - 1 протеинов шейк
Обяд - малко бъркани яйца с масло, 1 кутийка сиреше котидж (125 гр.), 1 купичка таратор
Следобед - Кафе
Вечеря - малко чили кон карне (изобщо не бях гладна, но това прясно телешко ухаеше толкова вкусно, че хапнах няколко лъжици), зелена салата с лук и краставица
Сега пия чай.
Движение - 5 километра пеша (разхождах се с малкия в парка следобед, подпирах се на количката като на проходилка (wasntme) )
Вода - около 2,5 литра
Добавки - мултивитамини Eve Now Foods, рибено масло, цетебе с цинк и витД, фолиева.
Тренировка:
Загряване - развъртане на стави и 6 минути крос тренажьор
Клек 3х10@10кг.
Тяга с прави крака 3х10@10кг.
Хиперекстензии 3х10@5кг.
Лег преса 3х10@10 кг. добавени, защото съпротивлението на самият уред беше недостатъчно
Leg curl 3x10@18 kg.
Чудя се дали да добавя към тренировката и разтоварването на общо 200 кг. (8х25кг) дискове от лег пресата, за да мога да си направя и моята смешна серия.
Имах доброто желание да завърша с 20тина минути кардио, но не ме държаха краката. Ще ми се смеете, но към момента положението е такова. Все от някъде трябва да се започне.
Вчера не знам какво се случи! Такъв безразборен глад, цял ден бях гладна на куче и ядох безконтролно. Тази сутрин страдам. Всъщност знам какео се е случило, винаги ми се увеличава апетитът след първите тренировки, ако съм правила пауза.
Планът беше да заведем дребешек в зоологическата градина, за да му покажем слончетата, че той си е слонче. :) Беше препълнено с хора, нямаше къде да паркираме, на мен ми хрумна гениалната идея да използваме паркинга на близкия мол. Излишно е да казвам, че не стигнахме до зоологическата градина. Бяхме с кумовете, кумата изрази желание да дундурка Алекс, докато ние сме на кино. Да е жива и здрава! Прибрах се с претоварени сетива - онзи търговски център винаги ми действа така, в комбинация с 150 минути филм и две хиперактивни госпожици, направо имах чувството че съм пияна по едно време.
Храна 23.04.в016
Закуска - овесени ядки с к.мляко, кафе
Обяд - тортиля с риба тон и мъфин от събуей, алое напитка, капучино
За филма - начос
След филма - еспресо, чисто (другите ядоха сладолед)
Вечеря - малко пица и 1 бира
Вода - много
Добавки - забравих ги
Нагазила съм в някаква черна серия и не мога да стигна до зала. Сега аз се разболях. Днес трябваше да тренирам, а цяла нощ не съм спала от хрема и болки в гърлото! Ще се гръмна, честно! Най-гадно ми е, че не мога да гушкам малкия.
Да си напиша отчетите за изминалите дни.
24.05.2016 - разходка с малкия, мъжа ми и приятели, обяд навън и снимки в ботаническата градина
Общо движение - 6 км.
Вода - 2 литра
Добавки - само рибено
Храна
Обяд - салата домати, киноа, песто и рукола, хумус с 1 хрупкава арабска питка
Междинно - капучино от Коста
Вечеря - общо 150 гр. сирена (синьо и ементал), 2 домата, малко червено вино (около 40 мл.), няколко маслини
25.05.2016 - цял ден се чувствах много отпадналс, бях разсеяна, всичко ме дразнеюе. Мислех, че е ПМС, а то се оказа, че се разболявам.
Храна
Обяд - 2 бъркани яйца с масло, 1 кутия рикота с няколко капки зехтин, 1 домат
Вечеря - сирене по шопски и млечна салата (понаблегнах на мазното).
Движение - не много
Добавки - вит. ц, рибено
Вода - не много
Вчера пазих леглото, днес се очертава пак да е така.
Храната вчера 26.05.2016
Закуска - две препечени филийки пълнозърнест хляб с масло, кафе
Междинно - ябълка
Обяд - крем супа от тиквички, 1 домат със зехтин
Междинно - череши
Вечеря - крем супа от тиквички, домат със зехтин
Ще умра от скука и запушен нос :( ! Защо всеки път като ме заболи гърло ме тресва и бруталния алергичен ринит! Реве ми се!
Вчера имах повече сили, изведох малкия на разходка. Хремата ми се засили и вече е страшно. Спрях млечните, започнах да пия противоалергичен медикамент, който успява да ми осигури всичко на всичко няколко часа спокоен сън през нощта.Без него носът ми е толкова запушен, че трябва да спя седнала, за да мога да дишам.
Толкова ми се тренира, че съм се забила да чета чуждите дневници и да гледам клипчета! Гладна кокошка, просо сънува!
Оплаках се!
Храната вчера 27.05.2016
Закуска - палачинка от 1 яйце, 1 суп.лъжица овесени трици, малко кокосово масло и 1/2 краставица.
Обяд - пилешко филе под капак, моркови на пара
Междинно - ябълка, кафе
Вечеря - крем суша от тиквички, домат, малко ягоди
Добавки - мултивитамини Eve, вит.Ц (около 4000 мг.), забравих си рибеното вечерта
Вода - 2 литра
Чай- 2 литра
Движение - 5.5км.с количката
Продължавам да не мога да дишам през носа. И в това топло време, направо отврат.
Днес нищо особено не правих. Ходих на педикюр и фризьор, направих кратка разходка, че ми беше много топло, видяхме се с приятели. Има толкова много неща да се правят вкъщи, а ние си губим времето, заради моя запушен нос.
Разходка - 4 км. с количката
Храна
Закуска - овесени ядки с доза протеин, кафе
Обяд - пилешко филе с 1/2 домат, 1 авокадо, малко краставица
Междинно - кафе, бяло фрапе без захар, 1 шоколадов бонбон, 1 ябълка
Вечеря - пъстърва на фурна, 1 лъжица картофена салата, 10тина череши
Вода - около два литра
Чай - 0.5 литра от джинджифил
Вече успявам да се напъхам във всичките си клинове и блузи за тренировка, ама това е защото са еластични :) . Другите дрехи още не ми стават (повечето).
Днес ме мори мигрена цял ден. Не че се оплаквам, ама ми писна от тези глупости!
Ходихме на разходка до парк Врана. Много приятно местенце! Точно свършваше 5 километровото тичане като стигнахме там. След това обядвахме и продължихме разходката в нашия си парк.
29.05.2016
Движение - 8 км. пеша
Вода - 2 литра и малко
Добавки - мултивитамини Eve, рибено масло
Други - два седалгина, един паракофдал
Храна
Закуска - две суп.лъжици овесени ядки с 200 гр. К.мляко, кафе
Междинно - доза протеин (огладнах по никое време в 11, тъкмо излизахме и това беше най-бързото нещо)
Малко пилешко филе, зелена салата с домат и пармезан, няколко картофчета, някаква сладка, уж домашна лимонада и еспресо със сметана
Междинно - 2 кафета и 1 ябълка
Вечеря - зелена салата с риба тон и синьо сирене.
Снимки от днес
Ох, пиша си отчета, допивам си Моргана и отивам да си лягам.
Днес не съм излизала. Беше топло, мен ме болеше глава цял ден. Въпреки това съм направила 5000 крачки вкъщи.
Храна
Закуска: 2 суп.лъжици овесени ядки с 200 гр. кисело мляко, кафе
Междинно - кафе
Обяд - 1 розов домат, 4 маслини, 50 гр.сирене
Междинно - 3 кафета, 1 ябълка
Вечера - две варени яйца, 1 авокадо, 3 маслини, 3 тънки парченца от някакво сирене с подправки, малко капитанска течност.
Днес си подредих гардероба, извадих летните дрехи, прибрах зимните, сега чакаме да завали сняг тези дни. Учудващо, но не само джапанките ми стават от летния гардероб. Жалко, бях се наточила за як пазар :)
За който не вярва за крачките, прилагам скрийшот.
Днес динамичен ден. Водих малкия на няколко профилактични прегледа, станах рано, обикаляхме по доктори, всички го похвалиха. Да ми е жив и здрав, все така да е детето!
Днес първи ден МЦ,нямам особен апетит, лошо ми беше, болеше ме главата, не знам как изкарах до край всички задачи. Но определено съм по-добре от вчера, а вчера бях много по-добре от онзи ден :) ! Възстановявам се! Днес има яко задръжка на вода, сутринта едвам си сложих халката и пръстена, сега не мога да ги сваля.
Храната - 31.05.2016
Закуска- 2 суп.лъжици овесени ядки с 200 гр.к.мляко, кафе
Кафе
Обяд - съб с риба тон в тортиля, капучино
Междинно - ябълка, чай с малко мед
Вечеря - 1 купичка таратор, 2 варени яйца, около 50 гр. Сирена - гауда и ементал, 5 маслини.
Добавки - мултивитамини Eve, рибено
Лека вечер!
ПП: приллжението на fitbit гривната ще се окаже не лошо за тракване на някакви неща. Сега се амбицирах да я нося по цял ден, а не само на разходка и да използвам повече ог функциите на приложението.
Вчера съм пропуснала да отбележа едно междиннно хранене следобед - хапнах 2 суп. лъжици овесени ядки с кисело мляко и чаена лъжица мед. Вчера успях да ударя и 3 литра вода в крайна сметка и съм доволна. Днес се чувствам много по-добре. Лека полека нещата отиват към тренировка :)
Гледам тези дни някакви хора с якета, с дълги ръкави и се чудя само на мен ли ми е жега!
Мнението беше редактирано от BP на 01.06.16 11:41.
Честит празник на всички непорастнали, вдетинени ( аз съм в двете категории) и всички, които все още го чувстват като свой празник :)!
Днес плътен ден от всякъде. Малкия се събуди към 6:30, гладен, добре че мъжът ми се смили над мен и стана да го нахрани. Спах до 8:30 от 23 някъде. Отдавна не се беше случвало.
Към обяд излязох за кратко до магазина и аптеката, разбира се с количката, защото кривчо не харесва да са му ограничени движенията в ергораницата и понася само едно кенгуру, в което обаче аз го усещам много тежък. После обяд за него, обяд за мен, кратка разходка, около 30 минути, 1 учебен час в академията за ранно детско развитие и след това още 1 час разходка.
Фитбита ми показва само времетраенето на отделните разходки, но не и изминатата дистанция на всяка една по отделно. Дава ми обща дистанция за деня :( . Част от разходката с количка я е отчел като колоездене - когато и двете ми ръце са сложени върху дръжката на количката, т.е. докато съм била извън парка, по улиците.
Храната днес 1.01.2016
Закуска - 2 суп.лъжици oвесени ядки с 200 гр. кисело мляко, кафе
Междинно - кафе
Обяд - 3 бъркани яйца с масло, 1 кутийка котидж (125гр.) , 1 домат с малко зехтин, кафе
Вечеря - зелена салата с пресен лук, 1/2 краставица, 140 гр.сладка царевица и малко зехтин, рулца от пушена сьомга с крема сирене ( 3 от рулцата на снимкаъа, т.е. около 40 гр. Сьомга и 1/3 пакетче крема сирене), коктейл от шардоне, газирана вода, лайм и лед.
Гроги съм! Лека нощ!
Ходих да бягам в парка тази сутрин! Решението да започна да бягам и да комбинирам с две тренировки фитнес на седмица назрява в мен от известно време, но както знаете, имах други грижи и нямаше кой да гледа малкия вместо мен. Има и нещо друго, което не ми се искаше да признавам гласно и не съм го казвала на никой до сега - до преди 3 седмици не се чувствах напълно възстановена след секциото. Като цяло бях ОК, но при натоварване усещах как пазя коремните мускули и компенсирам с други мускулни групи при почти всички движения, имах болки в кръста и не се чувствах готова да се натоваря. Сега тези дискомфорти са напълно изчезнали и аз усещам, че мога да започна да се натоварвам, без да имам притеснения.
Да се върнем към бягането. В парка имаше повече бягащи, отколкото разхождащи кучета тази сутрин, което ме изненада много приятно. Не успях да пробягам почти нищо - 2.11 км. по GPS, на два интервала с ходене, за 20 минути. Колкото - толкова. Не е много, но трябва да се започне от някъде. Не чувствам особена умора в мускулите, но дробовете ми се запалиха, не ми стигна въздухът за повече. Затова и се наложи да ходя част от дистанцията, но пък аз не съм в състояние да се тръскам със 7 км./час и да наричам това тичане, само и само да си пазя въздуха и да мога да кажа, че съм тичала без прекъсване. Удобно ми е да бягам с около 10 км./час и ще го правя така, на интервали, като ще се опитвам да увеличавам времетраенето на тичането и да намалявам интервала на ходене. Дано всичко да е наред, да сме живи и здрави и да нямам принудителни прекъсвания.
Вчера се разходих, посвърших някакви неща вкъщи, видях как да си засичам разходките в приложението на гривната (то лесно, ама кой да го разцъка вместо мен). Сега ако си подкарам BT на лаптопа, за да прехвърля инфото от гривната, всичко ще е идеално.
Храната за 2.01.2016
Дояде ми се нахут и както обикновено правя с варивата, сложих 3 пъти повече, отколкото ми трябваше. Сега в хладилника има половин купа домашен хумус, който не знам кой ще го яде.
Закуска - доза протеин (нещо не бях особено гладна)
Обяд - салата от 200 гр. сварен нахут, 1 морков, малко червен лук и малко зехтин и балсамико
Междинно - ябълка
Вечеря - домашен хумус (паста от нахут смесена със сусамов тахан, зехтин, лимонов сок, чесън и много пресен магданоз), на око, салата от айсберг, домат и червен лук, череши
Добавки - мултивитамини Eve от Now Foods, рибено масло
Разходка - 5.2 км.
Общо за вчера в скрийншота.
Приключвам за момента с разпуснатия режим на хранене. Цел - редукция на тегло и подкожни мазнини. Махам алкохола, и без друго е топло вече, а от алкохола ми е още по-топло. Ще се опитам да приложа ПГ за 24 часа веднъж в седмицата, в ден, в който не тренирам. Да видим дали ще ми понесе. За момента все още не съм взела решение дали да съм на НВД или РБД, тъй като не знам как ще ми се отрази бягането. НВД ми е удобно за сваляне на тегло и намаляване на подкожни мазнини, но не съм сигурна, че е удачно да се храня така ако тичам 3 пъти в седмицата, както планирам. Времето ще покаже.
Вчера направих измервания. Както обикновено, проблемът ще е свалянето на подкожните мазнини в областта на ръцете и бедрата. Положението е следното:
Ръст 175 см.
Тегло 72 кг. (-3кг. След раждането и боледуването бях стабилизирала на 75 кг. за 2 месеца)
Талия 72 см. (-7 см. от 10.02.2016)
Корем 82 см. (тук не виждам да съм записала старото замерване, а съм сигурна, че имам такова)
Подгръдна обиколка - 75 см (-4 см). Тук беше важно да видя дали ще се прибере дръдният ми кош след раждането. Прибира се :)
Ханш 101 см (-5 см. от 10.02.2016)
Бедро (при ингвинална гънка) - Ляво 60 см., дясно 61 см (без промяна)
Бедро (в средната, най-изядена част) - Ляво и дясно 52 см (тук нямам стари данни, но едва ли има някаква особена промяна)
Бедро (над коляно) - Ляво 45 см (-2 см от 10.02), дясно 46 см. (-3 см. от 10.02)
Подбедрица (под коляно) - Ляво 39см., дясно 40 см. (без промяна)
Прасец - 40 см. десен и ляв. (нямам старо измерване, те моите могат само растат :( . Да видим колко ще станат с тичането)
Предмишница - 25 см. ляво и дясно
Мишница - 31 см ляво и дясно
Бицепс - 29 см. ляво, 30 см. дясно, без промяна от 10.02.2016
Ще гледам да си направя и снимки, за да имаме пълната картинка на изходното положение.
Храна 3.06.2016
1. 2 супени лъжици овесени ядки с 200 гр. кисело мляко
2. Доза протеин (с вода), след тичането
3. 2 бъркани яйца с масло, 80 гр. бяло сирене, 1 малък домат и една краставица с малко зехтин, балсамико и хималайска сол
3. Ябълка, 1 шоколадов бонбон при зъболекаря ми (този човек само ме тъпче със сладко като отида :) )
4. Зелена салата с домати, пресен лук, риба тон и синьо сирене, 1 чаша бяло вино, 2 пълнозърнести тортили с по 1 суп. лъжица от домашния хумус
Вода- в скрийншота
Тренировка - 2 км. бягане
Движение - около 5 км. или 6 км. разходка в парка (включих отчитането по средата на разходката)
Общо за деня - 17 000 крачки
Вчера се поизморих. Както вече писах, сутринта имаше бягане, после малко домашни задължения, игра с малкия, една по-продължителна (като времетраене) разходка, след това пак игри, масажи, гимнастики на малчо вкъщи.
Оплакване - бутам количката с една ръка и вече съм много схваната в дясното рамо и дясната горна част на гърба.
Днес планирам основно почистване вкъщи, искаше ми се утре да отида на фитнес, но не знам днес до какво състояние ще се докарам с чистенето.
04.06.16
12:12
казано от BP на 04.06.16, 08:39:
Това не е ли едно и също ?
казано от satisfaction на 04.06.16, 12:12:
казано от BP на 04.06.16, 08:39:
Това не е ли едно и също ?
Мишница съм мерила в най-горната част на ръката, при ставата, тъй като там имам доста мазнини в момента. Бицепс меря в най-обемната част на бицепса, която се намира малко над средната част на раменната кост. Бахти обяснението праснах, но ги меря така, защото горе на сгъвката имам мазнини, които искам да махна, с в средната част на ръката обикновено се вижда дали има мускулен растеж.
Както обещах, качвам снимки. Направила съм няколко сравнения от деня на изписването от болицата в сравнение с вчера. На изписването изглеждам ужасно (не че в момента съм за корицата на Sports Illustrated), но съм си обещала да не “сапунисвам” нещата и да съм максимално обективна в този дневник. Резултати не се постигат чрез самозалъгване, така че показвам нещата такива, каквито са. Трудно ми беше да се пречупя и да го направя. Като сложих снимките една до друга видях, че има известна разлика, въпреки че не съм полагала целенасочени усилия и се мотивирах допълнително. Наснимах проблемните области - горната част на бедрата, ханша, ръцете. Имам да чистя мазнини от гърба, това не знам как се прави, никога не ми е бил толкова мазен. Надявам се като падне теглото и гърбът ми да се оправи.
Вчера цял ден чистихме вкъщи, започнахме към 10 и се отказахме към 19. Остана за довършване днес. Вечерта бяхме толкова уморени, че си поръчахме по една мазна, люта пица, ометохме ги и си легнахме заедно с малкия, още към 20:30. Явно днес ще пропусна тренировката, ще си довърша работата и после ще се разходим с малкия навън, че вчера никакво внимание не му обърнахме.
Храната вчера 4.06.4016 - като всеки път, когато се заема с подобен тип задачи - цял ден карам на протеинови шейкове и оризовки и вечерта компенсирам на принципа - каквото ми видят очите.
1. Овесени ядки (30 гр.) с кисело мляко 200 гр.
2. Три оризовки, намазани с тънък слой крема сирене
3. Доза протеин
4. Ябълка
5. 3 оризовки без нищо
6. 1 голяма пица Американ Хот от Доминос, чаша бяло вино :x
Вода - 4 литра 8-)
Вчера беше интересен ден. Довършихме чистенето и отидохме към Южния парк, то взе, че заваля :@ . Трябваше да оставя 1 прозорец неизмит.... Пак се набихме в мол заради дъжда. А така ми се излизаше на въздух.....
Храна 05.06.2016
1. 2 суп. лъжици овесени ядки с 200 гр. к.мляко, кафе
2. Омлет от 2 яйца, 100 гр. сирене и малко масло, 1 домат с малко зехтин
3. Морковена торта и капучино в Strabucks (wasntme)
4. Суши
Движението и водата са в скрийншота.
Добавки - мултивитамини Eve, рибено масло.
За днес ще пиша по-късно днес. Само ще кажа, че ден 1 от режима, съвпадна с понеделник :)
06.06.2016 - Ден 1, фастинг от 21:00 на 5.06 до 21:00 на 06.06 - общо 24 часа
Има известна ирония във факта, че режимът ми започна в понеделник. :)
И така, след дълго умуване реших, че фастингът ще бъде в понеделник. Пробвала съм всякакви варианти, понеделник ми е най-удобния ден за това. Няма начин да се объркаш кой ден е и да закусиш сутринта, обикновено уикенда има повече храна и тялото е заредено. Поне моят ритъм е такъв.
Тъй като не бях сигурна как ще ми се отрази (последно правих ПГ в началото на 2012 година) , останах си вкъщи през целия ден. Чувствам се много добре, нямам главоболие, не съм приритвала от глад. имах достатъчно енергия да се занимавам с малкия, да посвърша и работа.
Неприятното от деня е че мъжа ми удари леко едната кола и сега, докато тя е в бокса, ще ползва другата, което означава, че до петък включително отичам с фитнеса. Важното е че той и другия шофьор са живи и здрави, ламарини се оправят.
“хрсната”
7:30 кафе
10:30 кафе
16:00 чай
21:00 купичка гаспачо и 8 маслини
Добавки - мултивитамини Eve и рибено масло
Останалото - в скрийншота.
7.06.2016 - Ден 2
Сутринта ходих да тичам. Според fitbit е било малко по-добре, аз особена разлика не усетих. Пак си изплюх белите дробове и после кашлях цял ден.
Вчера се докарах до крайна фрустрация и следобед компенсирах с ядене на каквото ми видяха очите. Две от основните улици за достъп до квартала ни са разкопани, движението реорганизирано, а заради разкопките за метро до тратър София, трафикът и без друго се пренасочи през нашите улици и се увеличи. Тротоари при нас е определение за зона за паркиране, с характеристика на офроуд път. Ако няма паркирани коли по тротоара, то обикновено е защото той е в състояние, което не позволява да си паркираш колата там, без да си оставиш гърнето. През по-голямата част от пътя ми към парка се налага да се движа по платното с количката. Беше станало трудно с увеличения трафик, но сега с ремонтите единствената тиха улица, по която можех да стигна до парка е задръстена паркирали автомобили или от прелитащи идиоти (и шофьорите разбирам, защото наскоро нацвъкаха знаци за еднопосочно движение по най-малоумния възможен начин - явно го е правил човек без шофьорска книжка, който никога не е влизал в квартала ни. Има едно място, на което ако влезеш и караш по знаците, ще се въртиш в кръг и няма да можеш да излезеш). Та вчера ме заваля и дъжд по средата на пътя, някак успях да си намеря безопасно местенце да сложа дъждобрана на количката между две паркирали коли. Тръгнах да се връщам, дъжда спря, изгря слънце, но вече бях на място, на което беше невъзможно да спра и да махна дъждобрана. Докато намеря къде да го направя, вътре в количката беше станало адската жега, малкия беше целия червен, мокър от пот, почти на бегом стигнах до вкъщи, съблякох го и го сложих във вана с вода, за да го охладя. Той съответно ожадня, но нали не пие вода - пи някакво хипер разредено адаптирано мляко, за да навакса течности. Абе някакъв кошмар! Точно в момента съм споспбна да подложа на адски мъчения отговорните лица за състоянието на тротоарите и безумната реорганизация на движението, работещи в общината.
Храна
1. 25 гр. овесени ядки с 180 гр. к.мляко
2. Доза протеин след тичането
3. 2 варени яйца, 1 голям домат (370 гр.), 80 гр. кашкавал, 1/2 чаена лъжичка зехтин
4. 100 гр. оризовки (2 бр. с крема сирене), 1 ябълка, 1 чаена лъжица мед
5. 2 домата (не ги теглих), 100 гр. моцарела и понеже не ми стигна, добавих още 40 гр. синьо сирене, около 200 гр. череши
Добавки - забравих ги
Тренировка - 2.4 км. бягане (една идея повече и една идея по-бързо от предния път)
Останалото - в скрийншота
Един бърз отчет за вчера, докато си допивам кафето и отивам да тичам.
8.06.2016 - ден 3
Без тренировка, имах нужда да се наспя, съответно Алекс ме остави да спя до 10, когато поиска да яде. :) Добро бебе е той :)!
Храна
1. 25гр. Овесени ядки, 200 гр. Кисело мляко
2. 2 варени яйца, 80 гр. Обезсолено сирене, 300 гр. Домат с мяколко капки зехтин
3. 1.5 купички гаспачо (домат, краставица, авокадо, пресен босилек и пресен лук, зехтин и сол), 1 кутийка сирене котидж.
Едната разходка беше 4.6 км, но другите не ги засичах отделно. Общо за деня, малко над 10км. Водата пак е зле.
Добавки - фолиева, магнезий, мултивитамини Eve, рибено масло
9.06.2016 - Ден 4
Днес обичайното - занимаване с бебето до обяд (масажи, гимнастики, игри), след това разходка, после вкъщи и пак занимаване с бебето. В такива дни преди година-две, докато ми гореше главата в офиса, си мечтаех да съм навън, в парка и да събирам слънце. Сега гледам да не пропускам ден и се наслаждавам на максимум.
Тренировка
Багане сутринта 2.8 км. за 25 минути.
Можех още, но ме заболя десния глезен и реших да не рискувам.
Преди бягането 3 кръга, без почивка:
10 кофички на пейка
5 (tmi) лицеви на висока опора (пейка)
10 коремни преси
Храна
1. 20 гр. Овесени ядки с 200 гр. К.мляко
2. Доза протеин към 9 сутринта
3. 2 яйца на тиган с малко масло, 1 домат мутант (500 гр.) с пресен босилек, 80гр. Сирене
4. 1 праскова
5. 4 бр. Оризовки
6. Малко телешко с грах и домат с пресен босилек.
Вода - 2.5 литра
Добавки - мутивитамини Eve, рибено масло, магнезий, фолиева
Движение - общо 12.7 км. с бягането
Лека вечер
10.05.2016 - Ден 5
Ден без тренировка - чувствах се изморена и имах нужда от почивка. Уикендът ще е натоварен и трябваше да събера сили. Не съм излизала на разходка, защото докато г-н Мрън се накани заваля. След дъжда той заспа. Алекс вчера беше ужасен цял ден, вечерта приключи с два часа рев. Към 21:40 успяхме някак да го приспим, но и двамата с мъжа ми бяхме пред нервен срив. Разбира се, това се отрази върху храненето - изгладнели и изнервени, седнахме да вечеряме към 22 и се омазахме тотално. Ще го броим “зареждащ” ;) ден
Имам проблем с паметта и концентрацията. Губят ми се цели разговори, трудно помня неща, ако не са свързани с бебето. Например вчера ми се губи един телефонен разговор с мъжа ми, намерих протеина в шкафа под мивката (добре че търсех друго и го намерих случайно), редовно намирам овесените ядки и адаптираното мляко на малкия в хладилника. Не мога да се концентрирам върху нищо друго освен бебешките неща и върша пълни безумия. Реших да пробвам някакви добавки, ако не помогнат, ще трябва да ходя на лекар.
Храната
1. 2 супени лъжици овесени ядки с 200 гр. кисело мляко
2. Порция телешко с грах, 1 нормален домат с пресен босилек
3. 1 праскова
4. 1 ябълка
5. 3 оризовки
6. Сирене по шопски (100 гр. сирене, 1/2 глава лук, малко масло, 1 яйце) и омазвамето - няколко парчета бял хляб, няколко чаени лъжици мед, шепа череши.
Добавки - мултивитамини Eve, рибено масло, магнезий, вит.Ц
Вода - май около два литра, но от непрестанното бебешко мрънкане вчера не успях да засека.
Ето снимка на едно бебе, което вчера счупи всички кривометри.
11.06.2016 - Ден 6
Очакванията ми за изключително тежък ден се оправдаха. Станах към 6:30, за да изпия спокойно едно кафе, но не би - бебчо се събуди. Нахраних го, закусих, приготвихме се и в 9:30 бяхме в южния парк, за да се включим в благотворителното 4 километрово бутане на колички. Стартът беше даден точно в 10:30, разбира се, тътрузихме се 1 час по трасето в жегата, защото така е на масови прояви - съобразяваш се с темпото на колоната. Стана ми лошо от жега и от глад, успях да хапна чак към 13:30, трябваше да изям доста храна, за да спре да ми се вие свят. После обиколка по магазините. Прибрахме се към 17:30, изчистих вкъщи. В 21 бях в леглото, просто вече нямах сили. Всичко това, за да може днес да нямам работа и да мога да направя един качествен Legs Day във фитнеса. Трябва и на концерт уж да ходя довечера, ако малкия се държи послушно и позволи на друг да го гледа (дано).
Храна
1. Овесени ядки с доза протеин
2. 150 гр. люто пилешко филе и 170 гр. оризови спагети със зеленчуци, 1 палачинка с малко сладко от ягоди.
3. Ябълка
4. 2 домата, 100 гр. сирене, няколко маслини, 2 суп. лъжици овесени ядки с 100 гр. кисело мляко и чаена лъжичка мед
Вода - много, след 4тия литър спрях да я засичам
Движение за деня - общо 12 км.
Добавки - заспах, преди да се сетя да ги изпия.
Днес малкият става на точно 5 месеца. :)
Мнението беше редактирано от BP на 12.06.16 08:47.
12.06.2016 - ден 7
Вчера плановете ми за тренировка отидоха на кино, защото мъжът ми ме издъни с гледането на малкия. Бясна съм, чака ни много сериозен разговор по темата.
През деня излизах на разходка, вечерта ходихме дa гледаме Foreigner. Много хубав концерт им се получи. Определено умеят да забавляват публиката. Потанцувахме, попяхме, добре ми дойде. Алекс оставих с леля ми и чичо ми. За първи път го оставям на някой друг човек да го гледа вкъщи. Човечето е било съвсем спокойно. :) . Намерихме го сладко заспал :)
Без тренировка
Храна
1. плачинка от 1 яйце и 1 суп. лъжица овесени трици, намазана с крема сирене и 1 краставица
2. Малко парче плодов пай в 100 гр. Сладки и 1 капучино
3. 1 ябълка
4. 2 половинки пълнени тиквични с яйца и сирене, малко нарязан домат с босилек и зехтин
5. 1 редбул, защото ми се затваряха очите вечерта, а имаше цял концерт пред мен
Движение - разходка 10 км.
Вода - не засичах, бях ядосана
Добавки - мултивитамини Eve
Днес мисля да не правя фастинг, защото в 3 се събудих от глад и не съм мигвала от тогава. Ще закуся едни овесени ядки и ще отида да потичам, а фастингът ще изместя за утре.
Позагубих се последния месец и малко. Удари ме някаква депресия, пропуших, храненето ми беше пълен хаос.Чувствах се много отпаднала, едвам събирах сили за елементарни неща и кратки разходки, за спорт да не говорим. Случиха се и много хубави неща, но пък аз не се чувствах добре през цялото време, нямах енергия и желание за нищо. Понеже не обичам да оставям нещата да потъват, ходих по лекари. За сега твърдят, че това състояние се дължи на проблемите със щитовидната жлеза ( ТСХ е скочило до 12 (headbang) ) . Сложиха ме на терапия с тироксин, от около седмица. Чувствам се много по-добре. Все още не се чувствам достатъчно укрепнала за спорт. Уморявам се много бързо. Успях да спра да пуша сравнително лесно, по препоръчка на ендокринолога ми.
Бебчо си расте и хубавее. Много сили ми дава това дете. Вече е на 6 месеца, голям, прекрасен и хубав.
Смятам да си рестартирам воденето на дневник, дано ми помогне в слагането на ред в храненето и връщането към спорта.
Храната вчера 22.07.2016
Обяд - 3 варени яйца, плочка сирене, два малки домата
Вечеря -таратор
Пия антибиотик и ми е много гадно на стомаха от него (puke).
Тази сутрин съм много подпухнала.
Вчера вършах цял ден - чистих, подреждах, сортирах неизползвани вещи. Много мразя излишни неща. Създават хаос. От време на време разчиствам нещата, които не се ползват и ми е много хубаво после.
Привечер ходих в парка. Видях едни приятели, които имат бебка на 10 дни и много мило ми стана! Алекс се запозна с още няколко мадами на неговата възраст :) .
Днес ще избягвам домакинските неща и ще гледам да се отдам на по-приятни занимания :).
Днес без разходка. Малкия съвсем си промени режима и още не мога да му хвана спатиите.
Храната 28.07.2016
1. 20 гр. Овесени ядки с 200 гр. кисело мляко, кафе
2. Ябълка
3. 2 бъркани яйца в масло, 50 гр. кашкавал, 1 домат и 1 краставица
4. 1 домат и 5 маслини
5. Крем супа от моркови и сладък картоф. 1 краставица
Вода - 2 литра
Добавки - пробиотик и рибено масло
Последен ден на антибиотик.
Храната 27.07.2016
1. Овесени ядки с к,мляко
2. Айсберг с риба тон и синьо сирене
3. 2 яйца на очи върхи канапе от 10 гр.сирене и заливка от масло с червен пипер. Салата домати, краставици и червен лук
Движение - 6 км. разходка
Вода - 1.5 литра
Добавки - пробиотик