казано от nervak на 11.03.16, 22:12:
А, ако увеличиш и обема и тежестите,защо да не си позволиш количествено, но балансирано плюскане?(и пиене )
Нямам време за по-обемна тренировка, а и честно казано нямам и мерак. Към момета този тип трениране ме устройва идеално, може да вкарам малко велоаргометър само във вкъщи.
Лошото е, че при мен думата баланс едва ли не липсва в речника. За съжаление съм човек на крайностите, или трябва да се ограничавам или плюскам безконтролно, средно полжение няма и това не се отнася само за храната.
Тренировката:
Загрявка- горе-долу.
1. Лег - загрявка с лоста и тежестите, ,6,6,6 х 100кг.
2. Полулег с дъмбели - 8,8,8 х 20,22,24кг.
3. Скрипец с широк надхват -8,7,7 х 18,19 плочка.
4. Мечка - 10,10,10 х 40,55,65кг.
Набързо врътнах всичко. На лега пробвах с доста тесен хват, но рамота си ми преряза. Затова на полулега с леки дъмбели и без набирания раменен хват. Мечка не съм правил от година, въпреки, че ми едно от любимите упражнения. Пробвах с леки тежести и контролирани движения и беше добре, та ще видим как ще се отрази на кръста занапред. Ако няма драми ще я включвам от време на време, като увеличавам и тежестите.
Храната вчера, след не знам колко часа точно фаст:
Три яйця, масло, сирене и кашкавал, малко пуканки, домашен ябълник/като тутманик, само че с ябълки, орехи и кокосова захар/, малко сусамова халва, кофичка кисело мляко с орехи и овес.
Храната днес след около 19-20 часа фаст:
Към момента - литър прясно мляко, един банан.
По-късно - гювече/ сирене, кашкавал, домати, масло и гъби/ домашна баница/ сирене, яйца и масло/, кисело мляко със стафиди и орехи.
От утре спирам млечните и яйцата, та менюто ще ми е по - сложно като комбиниране, като смятам да се придържам основно към леща, нахут, фасул, грах, ф. масло, орехи и семена от чия, като източници на протеин.Другото ще е разните му треви. Това е .
Мнението беше редактирано от I`M на 13.03.16 12:12.
Храната след около 20-21 часа фаст:
1. Две порции нахут в гювеч/ нахут, вода, зехтин, моркови и пресен лук/, две филии домашен ръжен хляб, кофсалата с краставици, лук, авокадо и зехтин, две парчета домашен ябълник/ пълнозърнести кори, ябълки, орехи и кокосова захар/.
Мисля, че това ще ми е за днес. Обмислях да тренирам, но се позабавих и го оставих за утре. Като цяло е това.
Тренировка:
Загрявка - никаква
1. Тясна тяга - загрявка с лоста и тежести, 3х140кг.,3х150кг.,3х160кг.
2. Широка тяга - 3х90кг., 3х100кг., 3х120кг.
3. Преден клек - 6х20кг., 6х30кг., 3х60кг., 2х80кг.
4. Набиране подхват - 10СТ, 5х15кг.,3х30кг. + няколко серии хоризонтални набирания със собствено тегло.
Отново набързо всичко. На предния клек един път да ми тръгне и да трябва да спра принудително. На 80 килограма, може да се каже айляк, да ама още на 30 кила, взе да ми “пука” дъното на анцунга , а на 80 на второто повторение направо си крещеше, че ако се пусна за трето да се готвя да си показвам автобиографията пред публика. Та спрях на две и разтоварих. Малко набирания и бегом вкъщи.
Храната след около 17 часа фаст:
1. около 40 грама семена от чиа с вода.
2. Смилянски боб с доматен сос на фурна, буквално 5-6 супени лъжици сварен бял ориз с гъби, една филия домашен ръжен хляб/ сега заменихме маслото със зехтин и честно казано се получава дори по-добре/, салата от домати, краставици, авокадо, зехтин и пресен лук.
3. Две супени лъжици натурално фъстъчено масло -натурално в смисъл мелят го пред мен. Може би една-две оризовки.
Това семената чиа, като храна на боговете, супер храната и какво ли още не е рекламират, ама бахти блудкавата помия е на вкус.Определно засища, след нея не искам и да си помислям за още храна.Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 15.03.16 20:28.
Храната след около 20 часа фаст:
1. Смилянски боб с доматен сос, 7-8 постни сърмички с листа от спанак / не знам дали общо имаха 100 -150грама/, салата от марула, репички, пресен лук, краставици и зехтин, филия домашен ръжен хляб, филия домашен ръжен хляб намазана с ф. масло и няколко тънки резънчета банан, три оризовки.
Уж обмислям после докато гледам готвачите да повъртя 30-40 минути колелото, но нещо стабилно ме цепи главата, та може вместо да въртя колелото и да гледам готвачите, да се просна да спя. Днес ми дигниха нервите на няколко пъти на работа и не ми е от най-яките дни, ама ... Това е !
Тренировка:
Загрявка -слаба.
1. Полулег - загрявка с лоста и тежести - 8 х 70кг., 8х80кг., 8х90кг., 6х100кг.
2. Кофички - 6СТ, 5х15кг., 5,5,5 х 30кг.
3. Лег на машина + кросоувър - 3х8 и на двете
Сменям стратегите и започвам да правя бодибилдинг тренировки. Проблемът с рамото се задълбочава, та си се чудя на акъла защо продължавам да го мъча, ама пусто не мога да пропусна лега.Много хора днес във фитнеса - едвам събрах 100 кила на полулега, даже накрая събирах 2,5-зи за да сглобя една петица. Напоследък са се появили 3-4 четири девойки и младежите, че и по-дъртите младежи ,се суетят около тях да им “показват” упражнения, та правят излешен калабълък и май ще сменям дните или часа за тренировка, та да не се засичам и да е по -свободен фитнеса, че така се дразня.
Храната:
Закуска - половин филия домашен ръжен хляб намазана с фъстъчено масло и половин малък банан.
Обяд - около тридесет грама семена от чиа с вода.
Вечеря- Червен боб от консерва на хаинц, запържен със зехтин и букетче броколи, две люти чушки, салата от домати, краставици, зехтин и пресен лук, филийка домашен типов хляб, три чаени лъжици фъстъчено масло.
И при храната сменям стратегията . Спирам фастовете и минавам на закуска, обяд и вечеря- белкем отслабна малко най-накрая.Последните дни все на фасул го карам, но честно казано причината е, че просто ми се хапва тези дни и пробвам различни вариации, ама утре чече май ще е време да ударя една леща. Днес сложих доста по-малко вода и семената от чиа бях с една -две идеи по -поносими. Май е това.
Храната днес:
Закуска: половин филия домашен типов хляб с фъстъчено масло и около 10 грама мед.
Обяд - около тридесет грама семена от чиа с вода.
Вечеря - Купа леща с моркови, гъби оцет и пресен чесън, филия и половина д.т.хляб, домати, крастарици, зехтин и пресен лук чесън, половин филя д.т.х с ф. масло и около 10 грама мед.
Странен ден. Като цяло нещо съм изнервен напоследък и притеснен за разни работи, ама то и да го мисля не зависи от мен.Това е!
Тренировка:
Загряка -бива.
1. Набирания подхват - 7,7,7,7СТ
2. Мечка - 10 х 45кг., 10х55кг.,10х65кг.
3. Хоризнтален скрипец - 8,8,8 х 15плочка
Като разглобен съм . Никакя сила нямам. Утре трябва по план да правя лег, ама или ще пропусна или ще правя нещо друго.
Храната:
Закуска - Купа леща, филия домашен типов хляб намазан с фъстъчено масло и мед.
Следобедна закуска - Купа грах, домати и краставици с пресен лук и зехтин, филия домашен ръжен хляб намазан със сусамов тахан и мед.
Вечеря - може и да я пропусна, но иначе по план - 100 грама тофу с подправки и една салатка от чери домати, био краставици и естествено пресен лук.
Преди малко се прибрах. Сега трябва да поработя малко и после имам едно излизане, та днешния ден си замина в обикаляне. Това е.
Тренировка:
Загрявка - горе долу.
1. Преден клек - загрявка със СТ и лоста,8,8,8,8 х 50кг.
2.Бедрено разгъване - 4х10
3. Бедрено сгъване - 4х10
Свикнал съм на максимум по три повторения и повечкото обем, дори и на леки тежести ми дава зор.
Храната:
закуска - боб на фурна, домати със сол, две филии д. ръжен хляб, ябълник/ пълнозърнести кори, ябъки, кокосова захар олио/
следобедна закуска- смес от две супени лъжици сусамов тахан, шепа стафиди, шепа орехи, и чаена лъжица мед.
Вечеря - като закуската.
Днес планирах да ходя малко на разходка в балкана, ама жена ми замрънка да идва с мен, но да минел обеда. Следобед пък заспа и в крайна сметка никъде не отидох. Хем си знаех, че така ще стане. Нека да ми е за урок. Другият път ще се изнижа без да кавам нищо.Сега ще импровизирам с велоаргометър пред някакво 4к нейтчър по тубата. Общо взето е това.
Храната днес:
Закуска - три с. лъжици сусамов тахан, две чаени лъжици мед, шепа стафиди и шепа орехи.
Вечеря - салата от розови домати, краставици, зехтин, репички, царевица и 100 грама тофу, едня филия д.р.хляб, парче ябълник.
Закуската ме държа сит целия ден и пропуснах обяда на това основание.Като цяло денят ми мина бързо. Приключих работа в ранния следобед, тъй като трябваше да ходя на пролетното тържество на детето в детската градина, че и обещах да я гледам как казва стихотворения за пролетта. След малко може би ще повъртя велото за 30-40 минути докато зяпам нещо по телевизора. Общо взето е това за днес.
Тренировка:
Загрявка - слаба.
1. Тясна тяга - загрявка с лоста и тежести, 3х120кг., 3х140кг., 3х150кг., 3х160кг.
2. Широка тяга - 3,3х100кг., 3х120кг., 3х130кг.
3. Тяга - 3,3,3,3 х 130кг.
Днес по план трябваше да правя лег, но колкото и рядко да се случва при мен, този път разумът надделя. В неделя тренирах краката , а не исках по-никакъв начин да натоварвам рамената, та от чудене какво да правя - врътнах три тяги. На широката, усетих малък дискомфорт в дясното рамо. Иначе тягата е едно от упражненията, в които нямам никакво намерение да гоня обем, чрез повторения.
Храната:
1. Половин филия дошен ръжен хляб с ф. масло и мед, половин филия д. ръжен хляб с тахан и мед.
2. Около 30 грама семена от чиа с вода.
3. Две купи нахут/ готвен с вода, малко зехтин и лук/ една филия д, ръжен хляб, салата от чери домати, авокадо, пресен лук, краставици и зехтин, 10 солети./ много обичам солети, особено ако ги мезя и с орехи/
Сутринта ми свърши фъстъченото масло, хубаво че по обед се сетих да мина да си взема още. Не че имам против тахана за десерт и закуска, ама нека да има разнообразие. Липсва ми добрия стар фаст, тежко ми идва с по 3-4 храненета на ден. Учудващото е, че на едно ядене мога да погълна повече храна, отколкото сега изяждам на три пъти.Ама ще вървя засега на принципа закуска, обед и вечеря, просто за да видя как ще се отрази. Човек трябва да експерементира,/ с друго, когато нещо спре да работи.
Натоварен и леко инервен ден, но поне мина бързо. Утре май ще има още една доза от същото, с опции за скандал - тоест нищо ново под слънцето.
Храната:
Закуска - филия д. типов хляб намазана със сусамов тахан и малко мед, чаена лъжица ф. масло.
Вечеря - гъби на фурна пълнени с маслини, лук, морков и домат, купа с нахут, две филийки д. т. хляб, 150 грама таханова халва.
Закуската отново ме държа сит чак до вечеря. Гъбите с вегетарианската плънка се бяха получили много добре. Халвата ми се услади малко повече, отколкото трябва, ама сега мисля да компенсирам поне частично с 30-40 минути на велото, докато гледам мастер шефовете, какви меса въртят в тиганите, а аз постя :)
За нервите и скандала се оказах прав, ама живи и здрави. По плана смятах да свърша малко работа, ама много ми са уморени очита и ще изместя, за утре или в краен случай за уикенда. Май е това.
Една от истините за живота:
Мнението беше редактирано от I`M на 23.03.16 20:31.
Храната:
Закуска - филия домашен типов хляб намазана с ф. масло.
Вечеря - филия домашен ръжен хляб, 100 грама тофу, салата от домати, краставици, пресен лук и зехти. Лъжица сусамов таха с малко мед, орехи и стафиди.
Поредния кофти ден и като цяло не съм в настроение. Някои неща ще ми идват вече в повече. Май, в крайна сметка, ще напусна работа преди да съм намерил друга подходяща или ще премина към работа за себе си., по рано-от планираното. И в двата случая, обаче ще има значително свиване на финансите, което няма как да не ме притеснява, защото малко или много сгеашните доходи поне ми покриват насъщните нужди, но пък от друга стана - “гъз знае две и двеста”. Нищо окончателно не съм решил още, но щом идеята вече доста време ми щъка в главата, явно има защо. Както и да е.
Храната:
1. Закуска - филия д. р хляб с ф. масло и мед.
2. 30 грама семена от чия с вода, 50 грама нуга халва.
3. Пъстърва на скара, две филии д. р. хляб, салата от розови домати, краставици, зехтин, пресен лук и марула, 100 грама таханова халва.
Мисля, че рибата добре ми дойде. Трябваше да тренирам, но много се замотах и се отказах. Тъмо утре сутринта ще имам време за повече обем.
Тренировка:
Загряка - средна с превез рамена, китки, лакти.
1. Лег - 10х10х70кг.
2. Полулег с дъмбели -3 х8х24 +3х10 лицеви под наклон.
Не съм спазвал определено темпо и 90 сек почивки, както си е класическата 10х10. Просто направих 10 серии по 10 повторения. Първите няколко серии с почивки от 30 д о60 сек и бавни и контролирани пускания. Последните с почивки от по 2 минути и бързи и не чак толкова контролирани пускания. Стопиха ми лагерите тези 100 повторения на 70 кила - имам чувството, че ето ако бях правил 2-3 на 140-150 щеше да ми е по -леко. На 7-8 серия гърди, трицепси -всичко пуллсираше на блокирване. Отделно хватът бе по-тесен от обичайния за мен, заради рамото, което въпреки едноседмичната почивка, си болеше като преди.
Храната:
Закуска/баш обяд си беше/ - фасул на фурна, люта чушка, джинджил, моркови, две филии д.р. хляб. , салата от черо домати, зехтин и пресен лук.
Следобедна закуска - една малка филия д. типов хляб с ф. масло и половин банан, две чаени лъжици хумус.
Вечеря - може би отново фасул, салатка и няколко солети.
Във фасула имаше джинджифил, който помислих за парче картоф и си го сдъвках. Едно, че не му харесвам вкуса, който лично аз определям като вкус на колдрекс, друго че пареше повече от лютата чушка. Разкарах се малко в хубавото време, минах и през магазините. Общо взето е това.
Тренировка:
Загрявка -бива
1. Тясна тяга - загрявка с лоста и тежести - 3х120кг.,3х140кг.,1х150кг.,1х160кг..1х170кг.. 3х120кг.
2. Мечка - 10х60кг.,10х70кг.,8х80кг.
3. Набирания подхват - 6,6,5,6 СТ
Зорно днеска пак. Плексита отново ме удари и цяла нощ ме боля плешката и задното рамо + изтръпване на ръката откъм трицепса. Та бях доста скован днес.Отделно рамената . Като цяло смятам като ми свърши картата, да направя едно 10 дни почивка. Иначе конкретно по тренировката-слабо. Голяма разлика между 70 и 80 килограма на мечката. 70 относително леки. 80 ми тежаха доста.
Храната:
Закуска - яхния/зелен фасул, ориз, картофи и зеленчуци/, две чаени лъжици хумус и за десерт филия д. пълнозърнест хляб с малко ф. масло и половин банан.
Следобедна закуска- две с. лъжици тахан, чаена мед, шепа орехи и шепа стафиди.
Вечеря - чери домати, краставици, авокадо, зехтин и 100 грама тофу, една филия д.п.х.
Май ще се наложи да се плюсна малко в гореща вода, която надявам се в комбинацията с хидромасажа да отпусне плексита. Като пенсионер съм- все нещо ме боли. Вечерта може и да повъртя велото за 20-30 минути доката гледам някакъв филм. Това е.
Мнението беше редактирано от I`M на 27.03.16 15:53.
Храната:
Закуска - един грейпфрут, чаена лъжица хумус.
Обяд -40 грама семена от чиа с вода
Вечеря - салата от чери домати, авокадо, краставици, пресен лук, зехтин и тофу, една филийка д. п. хляб.
Едвам си язядох салатата за вечеря. Отново ме цепи главата на повръщане. Даже не смятах да пускам и лаптопа, ама трябваше да видя нещо, та така и така съм го пуснал -поне да си попълня и дневника.
То от сутринта тръгна ... След толкова “опити” нак-накрая си строших телефона. Проблемът е дисплея, но не ми се дават 150 лева за ремонт на 3 годишен телефон. Сега ще пробвам някое от старрите лг-та или един миско бюджетен хювей. Ако ако мога да си отварям пощата, вайбъра и да браузвам, без да забиват много ,мисля че са с желето, изобщо нямам да купувам друг. Ако се наложи да купувам все пак се чудя за нискобюджетен майкрософт 535 за 100 лева или Г4-та/ Нексус 5х, като цяло хич не ми се дават пари за телефон, така че клоня към микрософт 535, ако тези които имам не позволяват нормално ползване.
Иначе имах план и за преден клек днес- ама то хем се потя на прасе, хем ми стане внезапно студено. С това болно време -май е нормално. Всеки около мен се оплаква, че е болен. Поне от ваната вчера и масажа - плексита ме поотпусна. Това е.
Мнението беше редактирано от I`M на 28.03.16 19:24.
Тренировка:
Загрявка - слаба.
1. Лег от обратен наклон с обратен хват - загрявка с лоста и тежести, 8х50кг., 6х90кг., 8х100кг./с н. хват/
2. Кофички -8СТ, 6,6,6 х20кг.
3. Лег на машина - 8,8,8,8
4. Полулег с дъмбели - 8,8,8,10х22кг.
Нямам какво да кажа толкова за тренировката, то е явно-слаба работа. Комбинацията, недоспиване, настинка/грип, контузии и постене, най-вероятно допринася.Има и нещо друго-при мен явлението пролетна умора не е просто мит. Всяка година ме удря и то яко..
Храната вчера:
Закуска - филия д. п. хляб с фъстъчено масло и половин банан, две чаени лъжици хумус.
Обяд - Червен боб от консерва хайнц, един банан.
Вечеря - Салата от чери домати, зелен лук, краставици, авокадо, тофу и зехтин, филия д.п. хляб.
Храната днес:
Закуска - филия д.п.х. с тахан и малко мед, две чаени лъжици хумус.
Обяд - бял боб с чили, от консерва, един банан.
Вечеря - Салата от задушени броколи, домати, зелен лук, краставици, авокадо, тофу и зехтин, филия д.п. хляб.
Днес ядох боб не на хайнц, най-вероятно с някакви леки примеси на нишесте, но ми се ядеше точно боб с някакъв пикантен сос, а и калориите ми са супер малко тези дни.
Чуденето дали да си взема нов телефон и дали да е нискобюджетен или пък от по-високия клас, се разреши вчера, когато жената ме изненада с хювей П8. Телефончето за мен си е много добро и като усещане в ръката и като работа-доколкото може да се прецени за няма и два дни употреба. В интерес на истината има доста приятни ексти и приложения. С оглед и на отзивите, които прочетох по чуждите форуми, може би е ако не най-доброто, е едно от най-добрите предложения по отношение цена-качество - лично мнение.Малко ми е трудно да свикна с потребителски интерфейс, който не е стоков като на нексуса, но като цяло съм много приятно изненадан от телефона. Добре, че не се набърбалюках с новия нексус на лг, който според мен не си заслужава парите .
Много работа тези дни, но плавноа върви и не е толкова за оплакване. Това е!
Мнението беше редактирано от I`M на 30.03.16 20:50.
Тренировка:
Загрявка-лека
1. Набирания подхват - 8,8,7,6.
2. Мечка- 8,8,8,8 х 55кг.
3. Гребане с дъмбели от полулег - 8х22кг.,6, 6х24кг.,6х28кг.
4. Гребане на машина - 3х8
Мислих и тяга да правя, ама не ми останаха сили.
Храната:
Закуска - филия д. п. хляб с тахан и мед.
Обяд - 40 грама семена от чиа с вода.
Вечеря -домашен хумус/ нахут, тахан и доста подправки/, салата от марула, репички, краставици, авокадо, лук и зехтин.
Древните ацтеки с шепа семена от чиа пробягвали десетки километри. Аз с шепа семена от чиа едвам стигнах от паркинга до фитнеса.
Натоварен ден , но относително спокоен. Това е !
Храната:
Обяд - боб консерва на хайнц, 100 грама локум.
Вечеря - салата от чери домати, краставици, лук, натурални маслини и зехтин, две фили д. п. хляб, 200 грама домашен хумус, 150 грама тахан халва.
Днес по-обяд пратих ацтеките на майната им и по български си хапнах фасулче. Иначе доста напрегнат и притеснителен ден, но не ми се навлиза в подробности. Това е !
Тренировка:
Загрявка - бива.
1. Лег - 10х10х75кг.
2. Тясна тяга/дефицит/ - 10х3х120кг.
Само две упражнения, но значително голям обем -по груби сметки около 11 тона. Тягата с 15 килограмови дискове/от по-малките/. Легът най-зор виждам на 5-6-7 серия, а не на последните. Изключително уморен и слаб. Вчера леганах в 2:30, но пък днес спах до късно- станах чак в 8:30ч. - така, че не е от това. Отдавам го на веганските ми изпълнения.Вчера също трябваше да тренирам, но започваме лека полека да се оправяме за къщата, та доста работа имах, а и занапред ще е така.
Храната :
Обяд - 100 грама фъстъчено масло, половин бабан, няколко маслини с бадеми, три оризовки от кафяв ориз.
Вечеря - купа фасул на фурна, люта чушка, филия д.п. хляб, един нар.
Общо -взето е това.
Храната:
Вечеря - ориз с гъби, салата от чери домати, краставици, лук и зехтин, филия д. п. х, един нар.
Поредния шибан ден.
Тренировка:
Загрявка -бива.
1. Набирания подхват - 10,8,6,5 СТ
2. Мечка - 8,8,8,8 х 60кг.
3. Хоризонтални набирания подхват - 6,8,8СТ
4. Гребане на машина - 8,8,8
Много заспало ми беше цял ден, а на тренировката още повече. На хоризонталните набирания видях повече зор отколкото на нормалните.
Храната:
Закуска - филия д.п.х с тахан и мед, три оризовки от кафяв ориз.
Обяд - консерва боб-200 грама.
Вечеря - букетче задушени броколи, малко чери домати с зехтин и х.сол, филийка д.п. хляб, около 100 грама ф. масло с половин банан.
От утре ми свършва картата за фитнеса и ще си дам малко почивка. Ще продължа с еднотипната веганска храна и най-вероятно няма да попълвам дневника, докато не започна отново да тренирам след 10-15 дни. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 05.04.16 20:23.
казано от Иван Марков на 05.04.16, 20:21:
Ще продължа с еднотипната веганска храна....
Това пък защо? Да не си минал “на другия бряг”? :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.04.16 08:27.
Недей така с храната,виж го вегана какъв е дебел и космат... :D
https://www.youtube.com/watch?v=av7IwBfF5m8
Не съм решил да ставам Веган, а просто реших тази година да спазя 45 дневния пост, което като хранене си е чисто веганство. Та до Великден ще съм така. Иначе според мен постоянно да се храни човек така не е много здравословно и според мен един вид умерено вегатарианство е по- добър вариянт. Но това е мое мнение- не претендирам, че съм наясно, просто експерементирам как ще ми се отрази.
Свърши почивката, която си бях дал от тренировки и трябваше да почвам да тренирам, ама покраи бутането на една бетонна ограда с чук, ми се обади дисковата херния и ще почивам още поне 2-3 седмици. Иначе като цяло веганските истории ми се отразяват добре на теглото и то без да тренирам много много. Започнах отново да ходя по-активно по балкана и мисля, че ми се отразява добре засега.При мен някакви по-леки активности -тип ходене, и някакви леки упражнения ми се отразяват по-добре на визията, отколкото активните тренировки. Въпреки това, обаче се надявам скоро, да мога да започна да тренирам, без болежки. Общо взето е това.
За разлика от снимката на супер мазния гръб от преди около месец, в момента съм малко по-добре откъм мазнини, но се надявам да сваля още някой килограм:
Мнението беше редактирано от I`M на 17.04.16 19:29.
Не съм писал скоро. Накратко изкарах си поста, но ще продължавам да се въздържам от употребата на месо или поне от честата му употреба.На Великден се поотпуснах и в момента имам доста водна задръжка и съм качил 2-3 кила, които до 3-4 дни ще изхвърля.
Всяка седмица формата ми се подобрява и съм доволен. Правя единствено лицеви упори и въртя велото и формата ми е доста по-добра от времето когато активно тренирах с тежести, та се чудя дали изобщо да започвам фитнеса- за мен е най-важна визията и при положение, че без фитнес влизам в по-добра форма, някакси ми се струва по-разумно да продължа с лицеви упори 2-3 пъти седмично и вело по 30-4 минути също 2-3 пъти седмично, въпреки че като имам малко по -шибан ден ме влече да поблъскам малко.
Снимката е от тези дни. От водната задръжка съм малко по-подпухнал и по - издут в корема. Имам още да свалям в областа на паласките и корема, но общо взето за мен си върва добре и не съм много далече от формата, в която най -много се харесвам.Иначе съм малко в отпуска и се радвам на почивката.Това е !
Тези дни пробвам да правя малко кофички с различни набирания и лицеви в супер серии, но рамото още ме стяга. Пробвам и бърпита от време на време, но въздух ми стига само да 15-сет броики, които на следващите серии стремоглаво падат надолу. Като цяло се въртя около упражнения със собствено тегло.Отбелязвам, че ми се дърпа тяга нещо тези дни, та може и да отскоча до фитнеса с тази цел.
Храната за изминалия понеделник, вторник, сряда, четв. и днес:
Закуска - кисело мляко с шепа стафиди.
Обяд - ориз/200-250 грама в сварено състояние/ със зеленчуци, 1 литър прясно мляко.
Вечеря - 4-5 яйца с масло и сирене , филия д. хляб, домати, / мисля, че сряда към вечерята изядох един нар, а в четвъртък банан или обратното/ Общо взето е това.
Не съм писал скоро, но започнах лека-полека да тренирам. Целта е една от най-тривиалните - да се стегна малко за морето. Въпреки, че покрай постенето свалих 5 кила и горе -долу бях в добра форма, следващия месец отново бях на системни хранителни злоупотреби, та сега отново съм 100 кила, въпреки че съм с по -малък процент мазнини от преди поста. Наясно съм, че на 32 без стероиди и/или без значителни лишения от храна и пиене и социален живот няма как да сваля до нисък процент телесни мазнини. Та общо взето искам да сваля малко килограми и да изглеждам относително добре в ежедневните дрехи, без да се налага да прекарвам повечето свободно време във фитнеса, без да се ограничавам много от храните, които ми се ядат и изцяло да съм на някакъв строг режим, но е добре все пак да има някакво проследяване. Та така.
Треноровката днес:
Първи двусет:.
1. Кофички - 4х6 х10кг.
2. Тясна тяга - 4х3х120кг.
Втори двусет:
1. Лицеви упори,-2х 6х15кг,8х20кг.
2. Хоризонтални набирания - 3х8СТ
Трети двусет:
1. Полулег - 8,6 х 80кг.,10х50кг.
2. Набирания подхват - 5,4,3 СТ
Без почивки.
Храната до момента:
1.три дози протеин с 600 милитра мляко, половин банан, 3-4 ягоди и шоколадова бисвкита с някъв крем.
2. 5 яйца , филия д. хляб, салата, кило череши.
Храната вчера:
1. Кисело мляко с мюсли/ в мюслите имаше бая бадеми/ и балкански мед.
2. Литър прясно мляко и 100 грама тахан халва.
3. Домати, сирене, кашкавал и луканка/еленско и диво прасе/
4. Пилешки руладини пълнени със зелечуци и ориз със сос от сметана, домашна торта и домашни еклери. 150 грама уиски и 50 грама ликьор.
Храната днес:
1. Пилешки руладини пълнени със зелечуци и ориз със сос от сметана, домашна торта и домашни еклери.
2. Принцеси/ домашен хляб кайма и кашкавал/ парче домашна торта.
Вчера ми беше зареждащ ден, а днес трябваше да съм на дефицит, но да има за дояждане домашни сладкиши и да съм на дефицит някакси не ми се струва много редно. Въпреки това, обаче с тези две хранения и не особено големите им количества съм около неутралния баланс или в лек излишък, което не е чак толкова зле.
Б. А. - Бях си взел една бутилка Уилям Пийл скоч сингъл малц и вчера я отворихме и останах доста приятно изненандан. Нямаше характерния опушен вкус на 12 годишните сингъл скочове, а по-скоро мекия и леко сладък вкус на ирладските уиските.В заключение - хареса ми доста. Иначе шеридънсът си го харесвам, ама имам чувството, че ако изпия повече от 100 грама , на другия ден няма да мога да си намеря главата.
Принципно не съм по-луканките, но взех една дивечова с картонова опаковка и голям елен на нея - хареса ми хубава и за мезене е екста. Преди години взимах едно сирене - 50/50 бивол/крава и изчезна от пазара по-едно време, та го бях позабравил. Наскоро случайно ми попадна и още си е супер вкусно и ще си взимам от него засега. Това е!
Тренировка:
Първи двусет:
1. Полулег с дъмбели - 8х24,26,28
2. Набирания надхват - 8,6,4СТ
Втори двусет:
1. Лег с пауза - 3,3,2 х100кг.
2. Мечка - 6,6,6 х 60кг.
Трети двусет:
1. Бутане на машина -12,12,12
2. Вертикален скрипец с широк надхват -8,8,8
Без почивки.
Паузата на лега представлява бавно броене до три с щанга на около половин сант от гърдите, за да има съспенс. Принципно трябваше да правя двусети крака и рамо, ама бях с шортести боксерки и на първите 2-3 повторения и щяха да станат пола-панталон.
Храната след около 24 часа фаст:
1. Фрикасе с около 300 грама пилешки гърди, две филии домашен хляб, чери домати с марула и оцет, 200 грама череши и 50-60 грама турски локум.
2. Две дози протеин с прясно мляко и половин банан.
Лично аз фаста го броя от края на последното хранене. Един прииятел ми донесе локум от Турция, който не беше в менюто, но пък беше с бадеми и кокосови стърготини и захар, та бързо го включих към менюто. Днес имах тежък ден и ми се пие нещо с по-тежък привкус - може и еднин малък гленфидич да ударя или един дюърс, което също не е в менюто, ама ще го приживея някакси. Това е
Храната след около 22 часа фаст:
1. Сладолед/ малка кофичка от мкдлс -мисля че е 60 или 80грама/, нахут със свинско, филия домашен хляб, три тесни слайсчета сланина на скара.
Принципно съм ограничил доста месото и се стремя да ям месо не повече от два пъти в седмицата, но тези дни нещо съм засилил приема. Тренировката днес ми пропадна, че трябваше да се видя с един приятел за малко, и в крайна сметка я пропуснах. За утре е под въпрос също, защото май отново ще им вечерни ангажименти.Храна повече няма да има , тъй като и тренировка няма. Това е !
Тренировка:
Първи двусет:
1. Полулег - 8х50кг.,8,8 х80кг.
2. Набиране подхват - 10,6,3 СТ
Втори двусет:
1. Лег с дъмбели - 6,6,6 х 28кг.
2. Мечка - 8,8х50кг.,8х60кг.
Без почивки.
Нямах изобщо време и затова само два двусета.
Храната след около 22-23 часа фаст:
1. Половин пиле на грил, около 500-600 мл. миринда, четири бисквити /от тези големите ,някакви капитан рондо/ ужасно люта чушка, малко фасул на тиган със зеленчуци и доматен сос, няколко малки филийки купен р. хляб.
Аз безалкохолно не пия, но лютата чушка дето набарах така ме изненада, че хванах първото нещо на масата, което ми беше пред очите и го изпих. В случая това се оказа мириндата.
Последните 5-6 дни не съм тренирал и не съм спазвал какъвто и да е режим, че се струпаха рождени дни, сватби и ходене по гости. Поради тези причини не съм вписвал и дневника. Отделно реших да напусна работа , пуснах си молбата и сега съм в предизвестие. Ще се пробвам в друго начинание, като същевременно постоянно ми излизат непредвидени разходи и харча средства които ми трябват за друго, та ми е малко гръмнала главата. Времето също е кът, но когато мога ще тренирам дори и да е като днес - 10 минути. Общо взето е това.
Храната след около 23-24 часа фаст:
1. Фасул на тиган със зеленчуци и доматен сос, малко купен р. хляб, три овесени бисквити с шоколадови парченца.
2. Кофичка кисело мляко с мюсли, малко балкански мед и три овесени бисквити.
Днес - а да тренрам, а да не тренирам и накрая жената като каза айде да минем да си взема бира и после искаше да минем да си купи още нещо “набързо” и картината вече беше кристално чиста. Нищо и утре е ден, надявам се поне.Общо взето...
Тренировка:
Първи двусет:
1. Преден клек - 6,6,6 х40кг.
2. Раменна преса -6,6,6 х40кг.
Втори двусет:
1. Бедрено разгъване - 8,8,8
2. Раменно разтваряне на машина - 8,8,8
Трети двусет:
1. Български клек - 8,8,8СТ
2. Раменни преси с дъмбели -8,8,8 -8,9,10кг.
Без почивки.
Малката изяви голямо желание да идва с мен във фитнеса, които по законите на мърфи беше фуул и тренировката изобщо не беше такава по план, но все пак е нещо. Важното е, че детето се забавлява и му беше интерессно.
Храната след около 21-22 часа фаст:
1. 2 дози протеин сзмо с мляко - за съжаление забравих да взема банани.
2. Пилешко филе със сос от синьо сирене, две филии домашен ръжен хляб, броколи на тиган с масло, салата домати и сирене.
Днес имахме 2-3 интервюта и отхвърлихме няколко си ви та , на бъдещия/щата ми заместник/чка , ама останах разочарован. Искаше ми се по-бързо да се намери човек и евентуално по-бързо да си тръгна, ама за съжалени кандидатите до монета не са подходящи за този тип работа. Иначе не знам какво очакват хора със снимки от кръчми, пред отгледалото в толетната лепнати на автобиографията и с шаблонни мотиващионни писма, някои от които дори не си бяха направили труда да махнат имената на предишната фирма, към която са го пращали. Чак се смаях. Иначе от друга страна имах една -две, надявам се за в бъдещете много ползотворни, срещи.Това е .
Мнението беше редактирано от I`M на 16.06.16 20:02.
Храната след около 18-19 часа фаст:
1. Кофичка кисело мляко с около 50 грама стафиди.
2. Свинско филе на скара, филия д.р.хляб, салата от домати, краставици и сирене, 200 мл сладолед, малко д. сладко от боровинки, 3 овесени бисквити с шоколад, 2 кайсии , около 50-60 грама черници.
Мъча се да огранича месото, ама то само месо се готви постоянно и ако не ям ще се хвърля.Утре исках да тренирам сутринта, ама тъпия фитнес си сменил работното време и отваря чак в 9. Аз в 9 вече трябва да съм изкъпан и излезнал от вкъщи, че имам ангажименти, а в тази жега е абсурд да тренирам по обед или ранния следобед.Общо взето е това!
17.06.16
22:01
Здравей Иван Марков!!!Ще си позволя да се включа в твоя дневник(пръв и надявам се последен път с цел да не ‘цапам’дневника),като искам да ти пожелая успехи в новото начинание,което мислиш да предприемеш.Важното е човек да се развива-както физически(визирам тренировките в залата),така и в професионален аспект.УСПЕХ!!!...........Това последното съм сигурен,че споделяш мнението ми-просто го споменавам
Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 17.06.16 22:03.
казано от Марин Димитров на 17.06.16, 22:01:
Здравей Иван Марков!!!Ще си позволя да се включа в твоя дневник(пръв и надявам се последен път с цел да не ‘цапам’дневника),като искам да ти пожелая успехи в новото начинание,което мислиш да предприемеш.Важното е човек да се развива-както физически(визирам тренировките в залата),така и в професионален аспект.УСПЕХ!!!...........Това последното съм сигурен,че споделяш мнението ми-просто го споменавам
Благодаря!
Храната след 18 часа фаст:
1. Две кюфтета и едно пилешко шишче.
2. Три яйца със сирене и масло, филия д.р.х., 400мл. пепси, 5 шоколадови сладки.
Можеше да изкарам и по-дълъг фаст, ама ми хвалиха много едни кюфтета и реших да ги опитам - наистина бяха добри. Сутринта излезнах в 7:50 и се прибрах 18:30ч. Цял ден на път. Ходих и доста нависко в балкана - и там беше 34 градуса. В момента в които слизах от колата имах чувството, че влизам във фурна.
От българския клек миналия ден, колкото и мижав да беше, днес ме удариха яко задните бедра и утре не знам как ще е положението с тягата - ама и без това обичам най -много лег да правя, така че май ще го приживея някакси :) Това е .
Тренировка:
Първи двусет:
1. Лег с пауза - 3,3,3 х100кг.
2. Набирания надхват - 5,5,4
Втори двусет:
1. Полулег с дъмбели - 8,6,8 х 24кг.
2. Хоризонтални набирания с о. хват - 8,6,8.
Трети двусет:
1. Бутане на машина - 8,8,8
2. Гребане на машина - 8,6,8
Без почивки.
Днес принципно трябваше да ми е по - функционалата тренировка -вкл. кофички, лицеви и прочие, ама нещо не бях в кондиция. Гони ме мархмурлук без да съм пил.Направих си клипче на първия двусет - излиза, че около 2.40 мин. ми е отнело завършването му.
Храната:
до момента - 2 дози протеин с 400 мл. прясно мляко и половин банан.
храната по-късно - студио хикс, представа си нямам какво ще ям, а и нищо специфично не ми се яде.Това е !
Мнението беше редактирано от I`M на 20.06.16 07:48.
Храната след около 24 часа фаст:
1. Сладолед от макдоналдс.
2.Три яйца с масло, кашкавал и сирене, две филийки препечен бял хляб, 50 грама биволско сирене, кофичка кисело мляко с домашно сладко от боровинки.
Денят, започна неприятно още от сутринта.Чаках 1 час в задръстването, заради тежката катастрофа. Този път от години все го правят еднопосочен и все така си остава, а колко хора си заминаха за съжаление, не е истина. После нагоре -надолу , уж бая работи отметнах, а утре отново ме чакат супер спешни работи. Освен всичко, утре сутринта трябва да си предам и колата - можеше да ме изчакат да ми свърши предизвестието, ама така са го решили, то колата си е на фирмата, така че тяхна си работа. Очакванията ми се оправдаха в това отношение :) , което ме подсеща, че трябва да си сложа 17-те с рънфлата, които досега не слагах, за да не ги надраска жената или баща ми, че я бих оставил моята кола за общо ползване. Стига съм се оплаквал, пускам си музика и подхващам някаква манга, че днес ми е една от малко по-свободните вечери напоследък.