22.06.16
10:14
Интересно ми е как стана това, защото на всякъде чета че диета + над 10 повторения е за релеф, аз преди правех в моите тренировки на всички упражнения 3х12, сега смених от 2 месеца на 4х6 макс повторения с малко по тежки килограми, и забелязвам как започнаха да ми изпъкват мускулите , а се води че 6 повторения са за сила, но при мен в момента се получава маса и лек релеф, а съм и ендоморф
22.06.16
10:19
казано от Filip Filipov на 22.06.16, 10:14:
...на всякъде чета че диета + над 10 повторения е за релеф...
Най-добре избягвай тези източници на информация.
Случващото се при теб е нормално, ако храната ти е адекватно нагласена.
22.06.16
10:25
казано от Кольо Пияндето на 22.06.16, 10:19:
казано от Filip Filipov на 22.06.16, 10:14:
...на всякъде чета че диета + над 10 повторения е за релеф...
Най-добре избягвай тези източници на информация.
Случващото се при теб е нормално, ако храната ти е адекватно нагласена.
Аз като цяло намалих повторенията защото започнах да имам леки проблеми със сърцето, но в момента от както правя 6 ци и то по тежки и по бавно ги изпълнявам, се възстановявам по добре и нямам проблеми със сърцето и някак си се усещам по твърд, преди ми бяха малко по меки мускулите..
Просто тези схващания “6 повторения за сила, 12 повторения за релеф” са тотално грешни.
Релефа какво е... Изградена мускулна маса с минимално количество подкожни мазнини. Как се свалят подкожните мазнини- чрез диета/ хранителен режим.
Тоест това дали ще си релефен или не, не зависи пряко от тренировъчната методика, а от хранителния план който спазваш.
Можеш да работиш с тежест позволяваща и 2-3 повторения, и пак да си релефен. Дори по време на “оралефяване” е препоръчително да наблягаш над големите тежести, за да се стремиш да запазиш колкото се може повече от силовите си постижения.
А за тези “проблеми със сърцето” не знам какво искаш да кажеш, но по- добре се обърни към лекар.
22.06.16
11:55
казано от avitohol на 22.06.16, 11:52:
Можеш да работиш с тежест позволяваща и 2-3 повторения, и пак да си релефен. Дори по време на “оралефяване” е препоръчително да наблягаш над големите тежести, за да се стремиш да запазиш колкото се може повече от силовите си постижения.
И не само силовите постижения , а мускулите като цяло :)
22.06.16
12:51
Ами при 3-4 серии по 12 повторения със средна тежест някак си сърцето ми започва да бие адски силно и вечерно време не мога да спя добре, събуждам се от сърцебиене и на другия ден съм скапан, а от както започнах да правя упражненията с по 6 повторения нямам този проблем, и се концентрирам по добре при самото упражнение дори и да ми е адски трудно 6 тото повторение на другия ден съм като нов, отделно си правя здраво кардио + спринтове и нямам проблем с сърцето.
Става дума за упражнения като:
Мъртва тяга
Военна преса
Пълен клек с щанга
Бицепсово сгъване с дъмбели
Програмата ми е доста проста, но съм предоволен, ръцете много ми вървят явно от рамената преса трицепса се пръсва защото хващам по тясно и от тежките сгъваня с дъмбел.
1.Понеделник
-Бицепсово сгване с дъмбели 4х6 на ръка - тежко.
-Мъртва тяга с щанга 5х6 - тежко
2.Вторник
-Кардио 30минути бягане в планината
3.Сряда
-Пълен клек 10х6 - тежко
4.Четвъртък
-Спринтове 5х100м
5.Петък
-Военна преса 6х6 тежко
Мнението беше редактирано от Filip Filipov на 22.06.16 12:58.
казано от Filip Filipov на 22.06.16, 12:51:
Ами при 3-4 серии по 12 повторения със средна тежест някак си сърцето ми започва да бие адски силно и вечерно време не мога да спя добре, събуждам се от сърцебиене и на другия ден съм скапан, а от както започнах да правя упражненията с по 6 повторения нямам този проблем, и се концентрирам по добре при самото упражнение дори и да ми е адски трудно 6 тото повторение на другия ден съм като нов, отделно си правя здраво кардио + спринтове и нямам проблем с сърцето.
Мъртва тяга
Военна преса
Пълен клек с щанга
Бицепсово сгъване с дъмбелиПрограмата ми е доста проста, но съм предоволен, ръцете много ми вървят явно от рамената преса трицепса се пръсва защото хващам по тясно и от тежките сгъваня с дъмбел.
1.Понеделник
-Мъртва тяга с щанга 5х6 - тежко2.Вторник
-Кардио 30минути бягане в планината3.Сряда
-Пълен клек 10х6 - тежко4.Четвъртък
-Спринтове 5х100м5.Петък
-Военна преса 6х6 тежко
Честито ,колега намерил си формулата ,която действа за теб! И при мене е така леките тежести не ми помагат и сърцето ми претропва!!!Тренирам силово и кратко, никога не правя повече от 2-3 повторения.Действа ми ободряващо и ми дава брутална сила а релефа е на високо ниво! Tова е истината!
22.06.16
20:56
казано от shtangata на 22.06.16, 19:43:
Мъртва тяга
Военна преса
Пълен клек с щанга
Бицепсово сгъване с дъмбелиПрограмата ми е доста проста, но съм предоволен, ръцете много ми вървят явно от рамената преса трицепса се пръсва защото хващам по тясно и от тежките сгъваня с дъмбел.
1.Понеделник
-Спринтове 5х100м5.Петък
-Военна преса 6х6 тежкоЧестито ,колега намерил си формулата ,която действа за теб! И при мене е така леките тежести не ми помагат и сърцето ми претропва!!!Тренирам силово и кратко, никога не правя повече от 2-3 повторения.Действа ми ободряващо и ми дава брутална сила а релефа е на високо ниво! Tова е истината!
Сигурно ще прозвучи глупаво но за пръв път от много време се чувствам добре след трен и на другия ден съм като прероден, а преди когато правех 12 ки с по леки тежести се чувствах отпаднал, сигурно си е до организъм не знам и аз.... Относно релефа, той си идва от храната, няма нищо общо с повторенията до този извод стигнах аз.
Моите тренировки са свързани само с 1 щанга 2 дъмбела и стойки за клек, не съм тренирал на машини никога, може би на машини ако се тренира може и много повторения, но не съм фен.
Мнението беше редактирано от Filip Filipov на 22.06.16 21:03.
22.06.16
22:08
Май без да искаш си открил топлата вода :D
казано от Filip Filipov на 22.06.16, 20:56:
Сигурно ще прозвучи глупаво но за пръв път от много време се чувствам добре след трен и на другия ден съм като прероден, а преди когато правех 12 ки с по леки тежести се чувствах отпаднал, сигурно си е до организъм не знам и аз.... Относно релефа, той си идва от храната, няма нищо общо с повторенията до този извод стигнах аз.
Моите тренировки са свързани само с 1 щанга 2 дъмбела и стойки за клек, не съм тренирал на машини никога, може би на машини ако се тренира може и много повторения, но не съм фен.
Ако не си свежарка след трен. значи нещо не е наред.! За релефа е ясно ,че ако ядеш пилешко мускулите изглеждат по един начин,а като консумираш телешко по друг начин.Пробвай 3 х 2 и 3 х 3 тежко и ще разбереш за какво говоря.Тежко ,свежо и често - това е истината!!!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.06.16 10:54.
22.06.16
22:39
Мъртва тяга
Военна преса
Пълен клек с щанга
1.Понеделник
-Спринтове 5х100м5.Петък
-Военна преса 6х6 тежко
Горе долу изглежда добре. Само тягата премести преди бицепса.
Ако не си свежарка след трен. значи нещо не е наред.! За релефа е ясно ,че ако ядеш пилешко мускулите изглеждат по един начин,а като консумираш телешко по друг начин.Пробвай 3 х 2 и 3 х 3 тежко и ще разбереш за какво говоря.Тежко ,свежо и често - това е истината!!!
Праф си, аз се чуда защо мОсколите ми започват да наподобяват тези на Лазар Ангелов, а не на чичо Арни. Тайната е че заместих телешкото със свинско !!111!!11!
Мнението беше редактирано от Deads&OHP на 22.06.16 23:21.
Това е май единствената тема в която съм подкрепил всяко едно мнение ... съжалявам за оффтопика - нищо не съм казал :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 23.06.16 00:17.
23.06.16
08:25
казано от shtangata на 22.06.16, 22:29:
Вижда ми се твърде минимално 3х2 3х3, а относно пилешкото и телешкото, не съм типичен Билдер които мисли само за храна, храня се на често по малко без хляб и сладко, нямам пари за меса само.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.06.16 10:53.
23.06.16
18:34
За релефа е ясно ,че ако ядеш пилешко мускулите изглеждат по един начин,а като консумираш телешко по друг начин.
Щом казваш... :)
казано от Светослав Тодоров на 23.06.16, 18:34:
За релефа е ясно ,че ако ядеш пилешко мускулите изглеждат по един начин,а като консумираш телешко по друг начин.
Щом казваш... :)
По принцип го казва този професионален спортист,а аз го потвърждавам.Ще се убедите сами! А МОСКОЛЕСТИЯ специалист Любомир Найденов ,се изказа крайно неподготвен,но това си е негова работа.
https://www.youtube.com/watch?v=TYjGvDT1ZQk
23.06.16
21:03
Братле, на Добри всички му пожелаваме само успехи, ама сериозно ли по неговото мнение се ръководиш ?