Дневникът на Лидия

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.06.16
19:10

Здравей, Лидия :) Чета и се чудя защо се самоизмъчваш така с храната, ти си доста лека и не вярвам да имаш някакви метаболитни нарушения, за да се притесняваш за малко хляб.
12 гр. фъстъчено масло? Оцапа лъжицата :D

Не мога да разбера изобщо смисъла и конструкцията на тренировките ти, не пишеш тежести в тях. Не мога да си представя да правиш 20-30-40-50 и 60 повторения ... по два пъти .... и .... защо?
Защо правиш  и кълбета?

09.06.16
22:52

.

Мнението беше редактирано от Л. Г. на 10.06.16 07:02.

10.06.16
07:36

Здравей :)
Първо  да обесня за кълбетата :D. Правя тренировки от сайта Fitnesinstruktor. И там тази Руми прави кълбета назад и аз следвам.:D
Колкото до тежестите тренирам само с 2 гири по 2 кг. И те са ми тежки понякога :(.За това и издържам да правя толкова повторения.
Да си призная все още не съм намерила вида тренировка, който ще е подходящ за мен, така че приемам мнения и съвети.

Храната е следя така и се притеснявам ако нещо сбъркам, защото имам за изтичстване мазнини в зоната на дупето,бедрата и корема.
И незнам как да се оттърва от тях. :D

10.06.16
13:58

Много се смях на това обяснение с Руми и нейните кълбета. Не съм съвсем наясно какъв смисъл имат за подобряване на силата и функционалността, мисля, че има къде къде по-подходящи упражнения. За един възрастен човек с всичките ни дисбаланси и скованост,  кълбетата напред - назад , че и в десетки повторения са си сериозен източник на травми.
Сами по себе си упражненията, които  правиш са не лоши но бройките и тежестта , която използваш просто ги обезсмисля. Затова те и попитах- с каква цел правиш това? Ако можеш 60 повторения, то значи не ти тежат въобще,  губи се всякаква полза от това да правиш по-малко повторения с тежестта, а и не предизвикваш никакви реакции в мускулите.
Защо не се насочиш към стандартни упражнения, които може да изпълняваш в домашна обстановка?

10.06.16
14:41

Привет Лидия,

Моето мнение по отношение на Руми Илиева и нейните тренировъчни програми са положителни и съм изключително доволна.
За начален старт са супер, ще имаш прогрес, иска време, постоянство.
Тя бе човека, който преди 4 години ми изготви хранителен режим и тренирах с изпратените от нея тренировки и винаги ме е насърчавала - “пекана” мацка е. :)
Постигнах добри резултати, но с времето тренировките ми идваха леки и сега съм на друга вълна откъм спорт.

Успех и само напред :)

10.06.16
15:22

Амии в интерес на истината се замислих вече.
Но незнам дали е точно за мене. Като начинаещ.
Ще я опиша и ще моля за мнения и съвети. :)

Първи ден: Гърди, Рамене, Трицепс
Гърди:
Лицеви опори 3 по 8
Флаис със дъмбели 1 по 20, 1 по 15, 3 по 12
Рамене:
издърпване на крив лост или дъмбел към гърди 1 х 30, 3 х 20
разтваряне на дъмбели в страни, прав 1 по 20, 3 по 15
избутване на дъмбели напред, прав 4 по 20
избутване на дъмбели от седеж нагоре 3 по 15
Трицепс:
Кик бек с дъмбел 1 по 20, 3 по 12
Разгъване с дъмбел зад врат 4 по 20
женски кофички 3 х 15
*30 минути кардио

Втори ден: Гръб, Задно рамо, Бицепс
Гръб:
Набирания 3 по 15
Чукчета с дъмбел 1 по 25, 4 по 15 за едната ръка
Хипер екстензий (за кръста) 3 по 20
Задно рамо:
разтваряне на дъмбели в страни от водоравен наклон 3 по 20
разтваряне на дъмбели в страни от седеж 3 по 15
Бицепс:
Сгъване със щанга, прав 1 по 20, 4 по 12
Последователно сгъване с дъмбели 3 по 12
*30 минути кардио

Трети ден: Крака, Прасци
Крака, глутеус:
Изкачване на стълби 10 серий
клекове с тежест /до долу, с добре изправен гръб/ широк и тесен разкрач 5 по 15
БГ клек /напъди с един крак подпрян на лежанка/ 3 по 15 на крак
Напади + Отпади – 3 серии
махове назад (права) 4 по 20 на крак
ходещи напъди 3 по 30
махове назад (от “кучешка поза”) 4 по 15 на крак
от лег – избутване на таза на горе (за дупе) 3 по 15
Прасци:
изправяне на пръсти прав 5 по 15
(1-ва серия пръстите сочат на в страни, 2-ра на вътре, 3-та направо)
Четвърти ден: Кардио, Корем
45 минути колело, пътека или степер или тичане на открито

Корем:
“Супер серия” комбинация от 5 упражнения:
- Коремни преси от вис /повдигат се краката/ 10 повторения
- Коремни преси на обратен наклон /повдига се торса/ 10 повторения
- Коремни преси от лег /свиват се краката към тялото/ 10 повторения
- Коремни преси с тежест в ръце /5кг/ с осукване на тялото х 5 повторения на страна, общо 10!
- Планк за корем 30 сек - 1мин
Повторете целият комплекс 3 пъти!

Пети ден - Crossfit комплекс
Комплекс за крака “Спарта” 3 супер серии!
Започнете с 10 мин крос за загрявка.
Супер серия #1:
- 10 бърпита
- 10 скока /от място върху гуми или стойка/
- спринт 50 метра
Супер серия #2:
- 10 напади
- 10 отпади
- 10 клека
- 50 скока ножица
- планк “Почивка” 30 сек - 1 мин.
Супер серия #3:
- изкачване на стълби със скоци широк разкрач /15-20 стъпала/
- 10/15 клека
- изкачване на стълби с бързо темпо /15-20 стъпала/
Повторете целият комплекс 3 пъти!!
Завършете с 5-10 ми стречинг

Шести ден - Почивка
После схемата се повтаря от начало

Ами това е :) Ще пробвам от днес.
Стига с тез кълбета :D

10.06.16
19:07

Хм, от далеч се усеща, че тази програма изобщо не е писана за теб, нито за който и да е начинаещ. Не мисля, и че някой “напреднал” ще се захване с нея.
На първо място ужасяващия дисбаланс на упражнения - пълно неглижиране на големите мускулни групи- гърди и гръб и без смислено претоварване с упражнения за рамо и ръце. Излишно голям брой повторения с малка тежест, които както споменах, не виждам как ще стимулират мускулите ти ефективно. А и да, много искам да видя 3х15 набирания ;)

п.п. седмият ден го няма

10.06.16
19:18

Здравейте,
днес плана е изпълнен, натренирана и наядена :D
Закуска: 2 филиики+ фъстъчено масло + банан
обяд: имах само 70гр пилешко изостанало сипах и 300 гр таратор. И умрях от глад.
Излизах да свърша една работа и изядох една овесена бисквита с шам фъстък. Не знам грамаж,нито калории дано не са много.
Следобяд:30 гр. солети+ 2 малки нектарини.
Вечеря: днес се оказа, че съм много отнесена забравих да напазарувам. И импровизирах и с вечерята.300гр таратор+2 яйца+200гр чери домати+1ф. черен хляб
Крайните сметки без бисквитката показват:1231,48ксал/65,706П/157,42В/44,31М
И да се надяваме,че тази уж здравословна бисквита,не е толкова калорична.Добре съм си похапнала днес.:D

Тренировката този път преди вечеря:
Гърди, Рамене, Трицепс
Гърди:
Лицеви опори 3 по 8
Флаис с дъмбели 1 по 20, 1 по 15, 3 по 12
Рамене:
издърпване на крив лост или дъмбел към гърди 1 х 30, 3 х 20
разтваряне на дъмбели в страни, прав 1 по 20, 3 по 15
избутване на дъмбели напред, прав 4 по 20
избутване на дъмбели от седеж нагоре 3 по 15
Трицепс:
Кик бек с дъмбел 1 по 20, 3 по 12
Разгъване с дъмбел зад врат 4 по 20
женски кофички 3 х 15
*30 минути велоергометър
Бележка: Тренирам с гирички по 2 кг. и спирам за почивка,защото не мога повече. Тоест за сега май са ми добре.
Но ще трябва да се преориентирам към по-големи. И дилемата е 3 или направо 5 кг.

Мнението беше редактирано от Л. Г. на 10.06.16 19:21.

10.06.16
19:39

казано от Queen Cobra на 10.06.16, 19:07:

Хм, от далеч се усеща, че тази програма изобщо не е писана за теб, нито за който и да е начинаещ.

:D :D :D Може да не личи, но съм си платила за нея. И е изготвена индивидуално за мене с опис на уредите,с които разполагам. Когато започнах да си водя днивника  тренирах по тази програма. Но не издържах дълго( може би защото не е за мен), Днес направих първия ден. Но ще търся нещо подходящо за мен.
А за набиранията не ги правех,пропусках ги примерно.
Но по-интересото беше упражнението с изкачването на стълби как ще стане. Живея в едноетажна къща. с има няма 2 стъпала.
Но важното е движение да има. :) :) :)

11.06.16
18:53

Здравейте :) :) :)
Днес сметките показват, че доста съм наблегнала на мазнините.
Храната: 3 ф. хляб, 70гр. банан, 70гр. кашкавал,60 гр. пушено пилешко филе, 10гр лютеница,10гр. фъстъчено масло, 1 пълнозърнест кроасан, 200гр таратор, 1 нектарина, 120гр краставица,270 гр. домат, 20гр. сирене, 20гр. маслини.
Днес описвам така храната, защото  ако тръгна да преписвам дословно,няма да ми стигне един ден. :D На всеки час по грам от нещо. :x
И крайните сметки показват: 1195 ксал/51,01П/98,08В/52,20М
Лоша работа :x

Тренировка към 11:30
Избутване на дъмпели на горе 3*15 -2кг.
Чукчета с дъмпел 1*25,4*15 - 2кг. на ръка
Хиперекстензии 3*20
Разтваряне на дъмбели в страни от водоравен наклон 3*20 -2кг.
Разтваряне на дъмбели в страни от седеж 3*15-2кг (много трудно едвам го направих (sweat) )
Сгъване с дъмбел прав 1*20,4*12-2кг
Последователно сгъване с дъмбел 3*12
30мин велаергометър

Ами това е за днес. По - късно ако има време може още малко кардио. :) :) :)

Мнението беше редактирано от Л. Г. на 11.06.16 19:34.

12.06.16
20:15

Привет :)
Днес уж започнах добре с храната и продължих от зле по-зле. :D
Закуската: кисело мляко +мед+овесени ядки+банан+стафиди+орехи+ленено семе. От всичко по-малко и стана вкусно.:D
Обяда на гости на баба :) 4 домашни сиренки+ 1 бутерка с горски плодове.
Следобяда ходихме с приятели в Романс и някакси не издържах да не хапна една палачинка.
След това готвих и върших домакинска работа.
Имаше и импровизирана тренировка за крака,но много ме боли едното коляно едвам ходя.
Направех 10мин кардио - скачане на въже и др. :D това за загрявка.
Клекове с широк и тесен разкрач с 4 кг 5*15
И след това коляното ме заболя :(
И затова продължих с махове права 4*20 на крак
И махове от кучешката поза 4*15 на крак
От лег - избутване на таза 3*15 с 2 кг тежест
Изправяне на пръсти 5*15
30 мин велоергометър.

И след това 1 час ходене на разходка. Можеше и повече,но заваля.
Вечеря: салата+1 ф. царевичен хляб

Ами това е за днес. Дано коляното да ми мине,защото вече много ме боли.

Мнението беше редактирано от Л. Г. на 12.06.16 20:55.

13.06.16
10:33

Здравейте :)
Определено нещо си направих на коляното и много ме боли едвам се докарах на работа. Добре че довечера по план ще тренирам корема. Ако някой знае нещо за мазане ще съм благодарна.  Сутринта доизнервих и така изнервеното ни общество. На всеки светофар ми свиркаха да тръгвам. А аз едвам си мърдам кръка от съединителя. (sweat)
И така или иначе съм се включила да опиша и храната.Тя е по план приготвена в кутиики, нямам голям избор за промяна.
Закуската беше 2 ф. хляб+12 гр. фъстъчено масло+ 30гр. банан
Обяда ще е 100 гр. пилешко( в готово състояние) + домат и краставица
Следобяд: 200 гр нектарини
После ще дописвам вечерята и тренировката.
Както и ще сметна калориите и макронутриентите.
Ами това е за сега. Захващам се за работа, че след малко ще дойде някой бесен тираджия, а аз още не съм подписала разрешенията за излизане. :D Нещо ме мързи.
Спорна седмица на всички. :) ;) :)

13.06.16
11:28

Здравей!
Това с коляното не е шега... Аз си имам периодично обаждане на болка в дясното коляно, уж се подобрявам малко по малко, но късно взех мерки - мазане, лента за коляно... Мажех го с Волтарен/ Диклак/ Конски кестен с арника... Сега пия Глюкозамин с хондроитин и MSM, някакъв комплекс за стави;
Но моята препоръка е - отиди на лекар. Все пак, мястото е деликатно, няма как да знаеш какъв точно е проблемът; ако болката продължава и не отшумява за ден-два, значи може да има причина, която дори сега да се скрие, занапред ако спортуваш да ти направи по-голяма беля.

Успех и дай ъпдейт как върви възстановяването!

(wasntme)

Мнението беше редактирано от RogueOne на 13.06.16 11:30.

13.06.16
21:31

И така да допиша храната и тренировката :)
Днес явно голям глад ме е налегнал.
Към 14:00 нещо ми прималя от глад и хапнах около 50гр солети. Така закръглям,нямам везна в работата. Но със сигурност не са повече.
След като се прибрах имах скрити няколко бонбони от фурми и орехи. ММм много вкусно. :) Всичко ометох :D
И вечерята към 18:00 изядох една крем супа картофи,морков и гъби -300гр.
Но към 18:30 вече бях полудяла от глад нарязах си една салата домати и краставици с 30гр кашкавал+30гр хляб. И най-накрая се наядох.

Сметките показват 1369,47ксал/66,48П/187,99В/37,99М

И сега за тренировката:
Повдигане на краката от лег - 10
Обикновени коремни преси - 10
Коремни преси коляно към ръка - 10
Повдигане на страни с тежест - 4кг -10
Планк -30сек
Три серии без почивка между упражненията :)
И 45 мин велоергометър.
Мислех,че няма да успея с колелото, но то въобще не ме болеше коляното докато въртях. Но тръгна ли да клякам не мога да се изправя. (headbang)

14.06.16
09:03

Лидия, а защо умишлено гладуваш? Като изключим доматите и краставиците, плодовете и супата, които са 90% вода и малко фибри, няма  основни хранителни вещества в описаното хранене. Разбира се, че ще ти прималее.  КАк точно измерваш 12 гр. фъстъчено масло- то е доста плътен продукт и една пълна супена лъжица е около 30 гр.

14.06.16
09:19

казано от Queen Cobra на 14.06.16, 09:03:

Лидия, а защо умишлено гладуваш? Като изключим доматите и краставиците, плодовете и супата, които са 90% вода и малко фибри, няма  основни хранителни вещества в описаното хранене. Разбира се, че ще ти прималее.  КАк точно измерваш 12 гр. фъстъчено масло- то е доста плътен продукт и една пълна супена лъжица е около 30 гр.

Прав е, Queen Cobra - липсват протеини, мазнини. Примерно, когато ти прималее, вместо да хрупаш солетки винаги имай  “под ръка” някакви сезонни плодове, ядки и т.н,  :)

14.06.16
10:03

Здравейте и благодаря за съветите. Интересното е че не го правя нарочна да гладувам, а си мисля че така е правилно да се яде. Незнам стремя се да приемам около 1200-1300 ксал за целия ден включващи плодовети и зеленчуците. Незнам защо толко ме е страх от тази храна. :( Меря всяка хапка и се обвинявам ако ям повече. Дори не ям яйца в момента, защото имат много мазнини, а аз много обичам.
Колкото до фъстъченото масло. Аз не съм сигурна, че го меря правилно. Но системата е такава, препичам филииките и след това ги меря на везната. Мажа ги с фъстъченото масло и пак ги меря. И така разликата в грамажа си мисля, че е тежестта на фъстъченото масло.

14.06.16
10:22

казано от Лидия Ганчова на 14.06.16, 10:03:

Незнам защо толко ме е страх от тази храна. :( Меря всяка хапка и се обвинявам ако ям повече.

Е, тука ако сама си отговориш защо?
Виж една балансирана диета какво представлява.
Аз лично се ориентирам приблизително  протеин 1,5 -2 гр,/кг,  1- 1,5 гр. мазнини , вече 2-3гр. въглехидрати.

14.06.16
10:46

Благодаря ще пробва с тази формула. И ще споделям как се чувствам с повече храна. :)

14.06.16
22:28

Ох най- накрая се прибрах. Работата днес ми дойде в повече.
Днес кардио 30мин на велоергометър.
Закуска: фъстъчено масло+2 филии чер.хляб+банан
Обяд: 120гр пилешко (в готово състояние) + домати и краставици. Тате яде някакво телешко на скара и аз пробвах 1- 2 хапки. Но не вярвам да е толкова фатално. :D
Следобяд: 3 нектарини
Вечеря:  Незнаех че ще се налага да работя до толкова късно и нищо не си бях взела.По някое време вече бяхме умрели от  глад и тате ходи и купува някакви сандвичи.Признавам си незнам какво имаше,някаква имитация на кюфте, но не гарантирам. И така уплесках вечерята. Но нямаше до издържа до сега без да ям. :(
И така лягам си,зверски съм изморена.

16.06.16
09:28

Здравейте,
Да запиша вчерашните тренировка и храна. Бях много изморена и съм се отнесла.
Закуска: хляб-50гр.,кашкавал-30гр.,яйце - 64гр.
Обяд: Пиле - 130гр. ,домат и краставица
Следобяд: 20гр сурови орехи и 253 гр. нектарини
Вечеря: 200гр картофена супа,1 варено яйце със салата домати и краставици,1/2 ф. черен хляб
Сметките показват: 1243,35ксал/86,04П/119,78В/52,81М
Е увеличила съм без да искам протеина. :)
Въпреки че ми беше много натоварен ден прибрах се към 17:30 трябваше да ходя  да пазарувам,да готвя и по английски да уча. Имах и среща от 20:30 (headbang) Намерих време и за тренировка. Само два от три кръга, но пак е нещо.
Загрявката беше малко подскоци на въже.
10 бърпита
10 скока на страни. Аз прескачам една възглавница :D
50 метра много бързо темпо на велоергометъра.
10 напади + отпади на един крак
10 клека широк разкрач
50 скока ножица
планк - 30 секунди.Пробвах и повече ама не ми се получава. Вода течеше от мене :D
15 скока от клек с широк разкрач.
10 клека с тесен разкрач
20 скока с високи колене
И цялото това нещо го повторих още веднъж :)

16.06.16
09:44

Каква е разликата между Фъстъчения тахан и Фъстъченото масло?
И съм пред дилема, кое от двете да избера.

16.06.16
22:16

Ох най- накрая свирши поредния дълъг работен ден.  (yawn)
Днес само ще опиша храната без грамажи,защото сутринта се успах за работа и нямаше време за мерене :D
Закуска: 2 ф. черен хляб с фъстъчено масло и банан. Даже не съм ги препичала филийки. (headbang) Изядох ги докато карах, цялата кола е пълна с трохи,кокошки мога да почна да отглеждам ако продължавам така :D
Обяда. Таратор + пилишко месо. Не съм яла много от месото, защото имаше странен вкус. Разделихме си го с Рижко. :D
Имахме рожденик днес в сервиза и за всички имаше торта, а за мен някакъв здравословен сладкиш с шоколад и червена боровинка. Бях трогната от специалното внимание и си го изядох. Беше много вкусно :)
По някое време изядох и един банан.
Вечеря: 2 яйца бъркани + огромна салата + филия хляб.
Тренировка няма да има :(
Едвам гледам от умора. Чакат ме и работни събота и неделя. Но ме крепи надеждата, че от средата на другата седмица ще е по - лежарна работната среда. :D

17.06.16
21:51

Храната за днес:
закуска:69 гр хляб+20гр фъстъчено масло+50гр банан
обяд: 2 бъркани яйца + таратор
По някое време на обяд момчетата в сервиза бяха седнали на биричка с чипс. И аз докато им правех компания без да се усети ги подяждах от чипса. Но не съм яла много. (wasntme)
Следобяд: 1 банан+ 1бонбона Рафаело
Вечеря : салата домати и краставици+40гр козе сирене +риба тон +1ф хляб
Сметките 1538ксал/75,70Б/157,62В/67,22М
Тренировката е разходка с кучето в гората.

19.06.16
21:42

Е свърши и “почивката” :D
Събота и неделя няма да описвам храната, едно и също като другите дни. Не съм мерила точно всичко, защото нямах много време.
Събота мина изцяло работен. Вечерта ходих на някакъв Бир Фест. Беше много скучно. Нито ядох нито пих. :D Но поне ги накарах да се разходим из парка, а после и в Борисовата. И това ми беше като цяло движението. Днес до обяд работен,следобяд готви,пери,чисти и даже и по английски учих. Към 8 свърших и нямах сили за нищо. Но направих един час велоергометър. Това е от утре повече. :D

21.06.16
08:37

Храната от 20.06.2016
Закуска: 1 кокоше и 2 пъдпъдъчи яйца - сварени
към 10:30 - 1 ябълка
към 13:30 120гр пилешко(готово е толкова)+домати и краставици
Следобяд към 16:10 - 1 домат и 1 краставица
Вечеря: салата домати,краставици,50 гр козе сирене,2 пъдпъдъчи яйца и 1 ф.хляб
Общо 1024,76ксал/81.97П/97,31В/39,01М
Вчера не ме гонеше никакъв глад до вечерта. Вечер съм много гладна.Вместо вечер да ям по-малко аз съм обратното.Но все пак съм влезнала в някакви прилични калории.
Тренировката импровизирана :D
Около 2 часа разходка в гората без почивки. Вода течеше от мене.
И като се прибрахме.  Направих 1 мин обикновени коремни преси
1 мин коремни преси колело
1 мин повдигане на краката
по 30 сек на страна страничен планк
4 серии по 12 напъди на крак
4 серии повдигане на гири напред
Много бях изморена, едвам довърших. Та дажее и по английски учих помти заспала. :D

22.06.16
09:58

Храната от 21.06.2016
Закуска: 1 нектарина, 40 гр хляб и 2 пъдпъдъчи яйца
към 10: 2 нектарини
Към 13:00- 120гр в готово състояние пилешко месо + огромен домат и 1 краставица
следобяд: краставици,домати и 1 яйце
вечеря: краставица+ чери домати+36гр козе сирене+50гр царевица+50 гр грах и за десерт 400гр Диня.Сигурно не е добре динята за вечеря,но  много ми се ядеше. А на работа няма как да си нося, защото няма толко място в хладилничето.
Ами това е храната, сметките показват 1174kcal/74П/159,32В/34,51М
Тренировката:
15 мин велоергометър - 1 мин бързо+1мин бавно. Да стане нещо подобно спринт,ходене и така...
4*12 повдигане на краката от лег
5 мин вдигане високи колене
4*10 лицеви опори. Трябваше по 15 пъти, но много ме мъчат тези опори.
Още 5 мин велоергометър.
Тренировките напоследък са ми много измъчени. Усещам се че нямам сила за нищо.
След това трябваше и да уча по английски, но много ми се спеше. Днес имам изпит дано да съм запомнила нещо от преди това. :D

22.06.16
20:23

Ето и днешната храна :) :) :)
Закуската трябваше да е домашен кекс с череши(с фурми и кокосово брашно),но хапнах половин парче и беше ужасно. На приятеля ми много му хареса, но аз неможах да го възприема този вкус. И си забърках нещо по-вкусно. :D
200гр кисело мляко + 1 нектарина+20 гр овесени ядки+7 гр мед. Е това вече ми е любима комбинация за лятото. :)
Втората закуска към 10 часа беше още 2 нектарини
Обяда трябваше да е някакви тиквички с елда на фурната гарнирано с домат накрая около 200 гр. На вид много добре изглеждаше, но на мене пак не ми хараса. Докато приятеля ми пак обесняваше колко било вкусно. Но не си носех нищо друго и  може би хапнах половината едвам едвам. И след това излизах по задачи и ми призля от глад и си взех 1 бисквита с тахан и 1 с шам фъстък. Незнам колко грама са и колко калории. Купувам ги от една сладкарница в кв.Левски, в  която имат и такива уж домашни здравословни сладкиши.
Следобяд преди английския изядох 400 гр. диня.
И сега за вечеря домати и краставици+30 гр кашкавал+ 2 пъдпъдъчи яйца + 50гр царевица + 50 гр грах и 1 ф. черен хляб
Сметките днес много не точни, заради кекса и обяда все пак незнам колко точно съм изяла,затова си смятам цялото количество.
1097,77kcal/51,99П/169,78В/28,6М Без двете бисквити
Сега чакам храната да слегне и към 21 часа или ще ходя да тичам с един приятел или ще карам велоергометъра. Но това ще го споделя утре. :)

23.06.16
22:49

За вчера допълвам 30 мин велоергометър :)
За днес храната
2 ф. черен хляб + 30гр кашкавал + няколко резенчета краставица
към 10:00 - 150гр. нектарини
обяд 124гр пилешко месо (в готово състояние) + краставица + домат
към 14:00 - 200гр кисело мляко
към 16:00 1 краставица
Вечеря 1 ф. хляб лимец 344гр таратор+2 бъркани яйца с 26гр грах и 28гр царевица
към 20:00 няколко ядки шам фъстък
1239,16kcal/90.04П/123,96В/44,93М

Тренировката
4*20 клека
4*12 сгъване за бицепс с 4кг
4*12 кикбек с 3кг
1мин обикновени коремни преси
1мин коремни преси колело
1 мин повдигане на краката
30 сек страничен планк
30 мин велоергометър
Това е за днес :)

24.06.16
19:48

За днес храната е повече от обикновеното. Май ще трябва да си правя предварителни сметки, а не да си хяпвям каквото ми се яде и накрая да смятам.
Закуска към 7:30 - 69гр хляб лимец+39гр банан и 16гр. фъстъчено масло. (ако е премерено правилно)
към 10:30- 150гр череши
обяд към 13:40 -100гр. пилешко(в готово състояние) и 410 таратор с маслини
следобяд към 16:00- 281гр праскови+10гр шам-фъстък
Вечеря към 18:30 - 350гр таратор с маслини + 2яйца бъркани(без мазнина)+25гр хляб с лимец+50гр грах и 50гр царевица.
Сметките показват: 1287,82kcal/80.11П/160,82В/56,94М
Няма да тренирам днес, защото зверски силно ме боли главата (headbang)  ;(

25.06.16
19:09

Днес много мръсен ден :DБях на рожден ден на обяд, но и попринцип си се отпуснах с храната.
закуската: 2ф черен хляб с фъстъчено масло и банан
преди обяд 1 поничка
обядвах с много малко бял ориз,
1 пилешко бутче без кожата(не обичам)
1 парче домашна торта с домашни блатове,бисквити,сметана и слатко
и сладолед и чипс (headbang)
Ааа и няколко парченца диня ядох по някое време.
Вечерях със салата домати, краставици,моркови,кашкавал,2-3маслини малко грах и царевица.
малко хляб и няколко печени картофи
Ще се пръсна от толкова храна. Не съм писала никъде грамажи защото, нито ориза си доядох, нито месото,нито тортата, нито салата. :D
Многоооо домашна работа, всичко излизах.И 30мин велоергометър.
Беше ме страх да тренирам,защото от вчера вечерта ми се схващат краката и много ме боли кръста. Цяла нощ не съм спала от болка.

26.06.16
20:02

26.06.2016

Закуска: 200гр. кисело мляко
200 гр.праскова
10гр. овесени ядки
5 гр. мед

Тренировка:
20мин велоергометър
напади 3*15
клекове  3*12 с 6 кг тежест
повдигане на краката от лег 3*12
кикбек 3*12 с 3кг.
сгъване за бицепс 3*12 с 4кг

Преди обяд: 250гр. череши

Обяд: 100гр картофи - в готово състояние
100гр. пилешко месо
200гр. домати
120гр. краставици

1 фрапе без захар

След обяд: 235гр праскови

Вечеря: 260гр домати
117 гр краставици
60гр хляб
30гр сирене
3 пъдпъдъчи яйца

Сметките: 1223,15Ксал/73,55Б/188,57В/28,05М

Днес с това готвене доста се изморих. В тази  жега много трудно се седи до печката. :D Но храната за тази седмица е готова. :) :) :).

Трябва да почна да мисля нещо за тези крака. Много са дебели. :( Карам колело, но явно не е достатъчно като кардио.

27.06.16
22:52

Днес си правих снимки за равносметка как вървя. Разликата от началото на май до сега не е голяма но поне има. :D Даже съм силно впечатлена от паласките. :D Ще прикача снимки да видите, че има някакво развитие. Но много мъчително ми вървят бричовете и краката (headbang)

И храната:

Закуска: 92гр кисело мляко(нямаше повече)
мед - 5гр.
праскова -95гр.
сини слива-36гр
банан - 48гр
орехи - 5 гр.

Преди обяд: праскова - 148гр
сини сливи - 36гр
банан 62гр

Обяд: 100гр(вготово състояние) печени картофи
120гр пилешко месо
342гр домат
120гр краставица
Е естествено съм се надценила и не изядох всичко на веднъж, но си го доядох към 14:00

След обяд: 25гр орехи

Вечеря: 2 яйца
169гр краставица
295гр домат
37 гр сирене
26гр хляб

Сметките: 1221,99К/77,22Б/132,63В/51,75М

Днес готвенето пак не ми се размина,сготвих 100 неща на приятеля ми. Но уважих и себе си. :D
Направих си плодова тортичка  (inlove) . Утре ще си хапна за закуска.

Тренировката голямо желание, но не стана. Бях си намерила в youtube една седмична програма от FitnessBlender. Но по време на загрявката тока спря... карах малко велоергометъра. Изчаках, но и той ме изчака да се изкъпя и чак тогава дойде :D . И решено от утре започвам. :)

28.06.16
09:28

Здравейте днес имам малко свободно време преди да започна да работя :)
Ще опиша храната, тя така или иначе е по план при мен и е готова в кутии.

Закуска: 1 купичка плодова торта - 254,79К/10,17Б/52,45В/7,92М

Втора закуска: банан с кората 163гр.

Обяд: 182гр. краставица
100гр картофено пюре
100гр пилешко месо( в готово състояние)

След обяд: 20гр. орехи

И вечерята съм я измислила, но ще я впиша след това заедно с тренировката. Да не се получат изменения. :)
Ааа качвам и снимка в страничен профил. :D В профил не е толко зле положението. Много се радвам на малките промени и се мотивирам да продължа с още повече тренировки и без забежки с храната.

28.06.16
10:07

казано от Лидия Ганчова на 27.06.16, 22:52:

Днес си правих снимки за равносметка как вървя. Разликата от началото на май до сега не е голяма но поне има. :D Даже съм силно впечатлена от паласките. :D Ще прикача снимки да видите, че има някакво развитие. Но много мъчително ми вървят бричовете и краката (headbang)

И храната:

Закуска: 92гр кисело мляко(нямаше повече)
мед - 5гр.
праскова -95гр.
сини слива-36гр
банан - 48гр
орехи - 5 гр.

Преди обяд: праскова - 148гр
сини сливи - 36гр
банан 62гр

Обяд: 100гр(вготово състояние) печени картофи
120гр пилешко месо
342гр домат
120гр краставица
Е естествено съм се надценила и не изядох всичко на веднъж, но си го доядох към 14:00

След обяд: 25гр орехи

Вечеря: 2 яйца
169гр краставица
295гр домат
37 гр сирене
26гр хляб

Сметките: 1221,99К/77,22Б/132,63В/51,75М

Днес готвенето пак не ми се размина,сготвих 100 неща на приятеля ми. Но уважих и себе си. :D
Направих си плодова тортичка  (inlove) . Утре ще си хапна за закуска.

Тренировката голямо желание, но не стана. Бях си намерила в youtube една седмична програма от FitnessBlender. Но по време на загрявката тока спря... карах малко велоергометъра. Изчаках, но и той ме изчака да се изкъпя и чак тогава дойде :D . И решено от утре започвам. :)

Лидия, няма да се отказваме и аз съм на същото дередже, продължавай в същия дух, има резултат, с теб съм :)
Имам едно питане, ти и зеленчуците ли си теглиш 342гр домат, 120гр краставица ;)

28.06.16
10:31

Имам едно питане, ти и зеленчуците ли си теглиш 342гр домат, 120гр краставица ;)

Да всъщност аз тегля и смятам всичко като калории. И съм си поставила като цел не повече от 1300ксал на ден. :)
Искам да знам на края на деня какво съм успяла да изям.
Ти не ги ли смяташ?

Анелия Бинева

28.06.16
10:35

Много ми допада тялото ти! Има прекрасна форма и е женствено. Сигурна съм,че с времето и тренировките ще стане още по-хубаво,но и сега е прекрасно. (sun)

28.06.16
10:39

Момичета благодаря за подкрепата (F) :)

28.06.16
10:57

казано от Лидия Ганчова на 28.06.16, 10:31:

Да всъщност аз тегля и смятам всичко като калории. И съм си поставила като цел не повече от 1300ксал на ден. :)
Искам да знам на края на деня какво съм успяла да изям.
Ти не ги ли смяташ?

:) По отношение на зеленчуците не се затормозявам в теглене.
Винаги са присъствали в менюто ми, вече окомерно си преценявам количеството - усещам се кога ми идват в повече и кога не.

И съм си поставила като цел не повече от 1300ксал на ден. - калориен дефицит, и аз се движа между 1300-1500 ;)

28.06.16
21:48

И да допиша днешната вечеря и тренировка :)

362гр домат
192гр краставица
35гр хляб Вита с  6 зърна
50гр грах
50гр царевица
Изчисленията показват, че съм си похапнала доста въглехидрати днес,за сметка на мазнините.
1269,82К/63,97Б/194,73В/34,97М

Тренировка:

Следвах едно клипче на Fitness Blender
Още от загрявката се изморих :D
Но както и да е продължих смело

Първа част на тренировката Кардио 20сек работа/10сек почивка

Berpees * 4
Thigh slap jump+Touchdown *4
Sidewinder*4
High knees*4
Squat jumps*4
3,2,1 Lunges *4
Burpee Hold * 4
Pop squats*4

Втора част на тренировката Долна част

squat *2 -8 *6kg
Long lunges *2 - 8*4kg
Deadlifts *2- 8*8kg
Side Lunges*2 - 8*6kg
Calf Raises *2-8*8kg
Pulse Squats*2-8*6kg
Weighted Bridge*2-8*6kg
Kneeling Hamstring Pull*2

Да си призная тренировката ми дойде почти невъзможна към края. Но я направих цялата. :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1