Движение:
йога при Кристос - 2 часа...голяма мъка ми беше смускулната треска от вчера
Храна:
- поленово бъркало*
- шейк от рейши чай*, какао*, мукуна*, мед*, матча*, кокосово масло*
- 2 гадни смокини
- шепа хубави череши* ;)
- таханово бъркало*
- салата от домати*, къдрав магданоз, дом.сос песто*(с конопено семе*); басмати* с каперси
- сладолед-сандвич; сайдер
Добавки:
милгама,шатавари, пробиотик
Движение:
колелце от колене
йога - 75 минути
Храна:
- поленово бъркало* (с гуарана* и джинджифил*)
- таханово бъркало*
- студен шейк от какао*, мед*, масло от морски зърнастец*,матча*, лед*
- топъл шейк от чага чай* какао*, мака*, мед*, кокосово масло*
- праскова
- половин чаша розе; салата домат* с домашното песто* от вчера; вчерашния басмати* с каперси и добавка сушени домати в зехтин; люта чушка; сладолед на клечка и две редчета линдт; малко топъл черен хляб от СБА
- сайдер
Добавки:
пробиотик, шатавари
Мнението беше редактирано от Margi на 05.07.16 21:27.
Движение:
йога - 80 минути
няколко обиколки между Лозенец, Стрелбище и Лагера с колелото с газ до дупка :D
Храна:
- поленово бъркало*
- праскова
- шейк от чага чай* какао*, мака*, мед*, кокосово масло*
- праскова
- пастет от авокадо, сушени дмати в зехтин и люти чушки*; закваска* със стафиди* и годжи бери*; черен линдт
- матча*
- басмати* с прясна куркума* и подправки*; сладолед-сандвич; меденко*, малко закваска*
Добавки:
шатавари, милгама (в топлото винаги свалям по някое кило и забекязвам че ставам по-податлива на някакви тъпи мускулни спазми - днес явно се престарах при демонстрацията на едно дълбоко усукване и, в комбинацията с говорене пи време на позата, малко защипах междуребрено мускулче. Не е голяма болка, ама е дразнещо. Откакто напуснах мола и климатиците нищо не ме е боляло...трябва да пия повече вода.)
Мнението беше редактирано от Margi на 07.07.16 06:11.
Движение:
йога - 80 минути
разходка с колело из Южен парк и околните квартали
следобед подремнах, защото трябваше в 5.30 да стана за работа и към 14.00 ми паднаха батериите
Храна:
- поленово бъркало*
- шейк от кафе*, матча*, кокосово масло*,чага чай*, мед*,рейши*
- таханово бъркало*
- праскова
-праскова
- вода от зелен кокос* с елби вит*
- салата от цвекло* със сос от прясна куркума* и зелени храни*; доизядох вчерашния ориз* иму добавих сушени домати в зехтин и люта чушка*; 50-тина гр сладолед, стафиди*, редче шоколад
- меденко*, закваска*
- ощеедна доза елби вит* с вода* и мед*
Добавки:
шатавари
Мнението беше редактирано от Margi на 07.07.16 20:40.
Марги,
разкажи за пробиотичния продукт, моля - какво и как е ферментирано и колко е...истинско :)
А марката на кокосовата вода? - в ДМ си намерих една прилична от зелен кокос, но мнг бързо им я изпивам и не зареждат достатъчно бързо :) Търся алтернатива :)
Здрасти, Миленка. :)
Пробиотичният прподукт е на прах и съдържа лиофилизирани бактерии lctobacillus bulgaricus и сухо мляко. Ако в този пробиотик няма как да се има доверие, тогава всички останали от аптечната мрежа са директно за болкука (те така или иначе са за там де). каквото пише на етикета,това има вътре - знам от най-сигурния източник. :)
Фирмата на кокосовата вода е Be, във Варна не съм ги срещала. Иначе зелени кокоси (цели) има в Метро (поне в софийското). Във Варна мисля че от Балев си вземах някаква кокосова вода, но нямам спомен за марка.
Мнението беше редактирано от Margi на 08.07.16 11:37.
Мерси,
А този пробиотик става ли за стариране на ферментация/ заквасване на кокосово мляко? Или овесени ядки? Или брашно?...ако си пробвала :)
Хм, трябва да се консултирам. Предполагам, че е по-удачно да се ползват от лиофилизираните закваски, тъй като там са комбинация от щамове. Доколкото знам лактобацилите са доста кисели и това вероятно ще се отрази на вкуса на крайния продукт. За брашно имат различна закваска.
Движение:
йога при Кристос - час и половина
Храна:
- шейк от кафе* с мака*, рейши*, кокосово масло*, мед*
- праскова
- шейк от вода от зелен кокос*, елби вит*, какао*, мед*
- 30 гр суров шоколад*
- комбуча
- закваска*
- червена домашна салата* с домати; домашна тиквичка*; бъркани яйца* с дом.тиквичка*, морков, прясна куркума*; 3 мини локумки*; малко шоколад
- меденко*
Добавки:
вит.Ц, шатавари
Домашното производство: :)
Мнението беше редактирано от Margi на 08.07.16 20:36.
Движение:
малко загрявка
3 х 400 м, времена около 1.35
йога - час
Храна:
- сокът от половин лимон с мед*
- кафе* с чага чай*, мед*,масло*
- половин праскова
- 3 резена пъпеш
- коктейл* от лимонов сок,малибу, вода от зелен кокос*
-половин сайдер
- гуакамоле*; басмати с домашен кръгъл зелен боб*; лук и дом.тиквички* на скара; меденко*; 1 квадратче шоколад; 2 бисквити с малко мед*
- таратор*,който направих с течна закваска* поради липса на кисело мляко
Добавки:
шатавари
Мнението беше редактирано от Margi на 10.07.16 16:03.
Движение:
йога - час
мислех дабягам в гората, но този месец овулацията ми се оказа малко болезнена и реших да пропусна
плевене из градинката и разни други градински дейности
Храна:
- лимонов сок с мед*
- чай чага* с кафе*, мед*, масло*
- пъпеш
- сайдер
- таратор*(като вчерашния,със закваска*)
- от вчерашните тиквички* на скара с малко зехтин* и соев сос*; домашно изпържени картофи (не бях яла от години, стомахът ми не ги харса особено); сладолед на клечка; 1 домашна курабийка с мармалад; меденко* с малко закваска*
Добавки:
шатавари
Движение:
йога - 75 минути
Храна:
- лимон с мед*
- чага чай* с кафе*, мед*, масло*
- 35 грама суров шоколад*
- шейк от елби вит пробиотик*, какао*, мед*,матча*
- течна закваска*
- червена домашна салата* с домат*,краставица, дом.я.оцет*, зехтин*; басмати* с червен пипер на зърна*, сушени домати в зехтин и козе сирене*; сладолед сандвич, малко шоколад
- меденко*, закваска*
Добавки:
шатавари
Една фейсбук мъдрост за лека нощ ;)
...така, де...абсолютна истина...
Мнението беше редактирано от Margi на 11.07.16 22:11.
Движение:
йога при Кристос - час и половина
Храна:
- поленово бъркало*
- шейк от чага чай*, кафе*, рейши*, мака*, мед*, кокосово масло*, индийско орехче, канела*
- таханово бъркало*
- фреш* от диня и лимон <3
- салата от кейл*, краставица, домат*,до.оцет*, зехтин*, закваска*; останалата купичка от вчерашния ориз*; люта чушка*; сладолед на клечка и доста стафиди*
- по-късно - меденко*
Добавки:
шатавари
Мнението беше редактирано от Margi на 12.07.16 21:10.
Движение:
йога - 75 минути
доста разходки по обед в жегата :)
Храна:
- поленово бъркало*
- фреш* от диня и лимон
- шейк от кафе*, рейши*, кокосово масло*, мед*
- домашно мюсли*(ов.ядки, лукума*,мескит*, баобаб*,годжи бери*,чиа*, какао*, мед*, кокосово масло*)
- фреш ананас
- шейк от зоя* (конопен протеин*, маки бери*, агаве*, оризово мляко*)
- салата от кейл*, козе сирене*, зехтин*, лимонов сок; парченце шоколадов фъч от Аби
- меден сладолед*
- таратор* (от този със закваската)
Добавки:
шатавари
Отбелязвам: динамичен ден, готини хора, готини новини и събития (sun)
Движение:
йога на два пъти, общо 75 минути някъде
Храна:
- поленово бъркало*
- шейк от кафе*, рейши*, мукуна*,мед*,канела*, кокосово масло*
- праскова
- шейк от елби вит*, какао*, мед*
- праскова
- праскова
- в хепи: киноатабуле, вегатарианско суши, чаша бяко вино, торта линдт
Добавки:
шатавари
От днес:
Много красива стойка на глава!
Чудесна стабилизация на гръдния кош, рядко срещана красота <3
казано от Limka на 15.07.16, 09:25:
Много красива стойка на глава!
Чудесна стабилизация на гръдния кош, рядко срещана красота <3
Благодаря. Методиката на Айенгар учи на симетрия и подреденост на всяка една част от тялото. :)
Иначе си много права - един от най- често срещаните проблеми при стойката на глава е изскачането на плаващите ребра. По мой опит - доста тегаво за коригиране. На мен все оше ми изскачат в стойка на ръце.
Движение:
йога при Кристос, час и половина
Храна:
- поленово бъркало*
- солена вода*
- протеинив шейк от зоя*, малко сушени бели черници*
- комбуча
- закваска*
- салата от кейл*, козе сирене*, орехи*, годжи бери*, зехтин*, дом.оцет*; няколко печени кестени*; купичка течно кисело мляко с фрукто олигозахариди* и бели черници*
- две бъркани яйца* с масло* и козе сирене*; люта чушка*, 2-3 супени лъжици таратор; 3 домашни курабийки
Добавки:
шатавари
Движение:
3 км бягане за около 12 мин, решихме да се включим в Трявна ултра, в нашия случай - Трявна мини.
после йога на стадиона - 70 мин
Храна:
- солена вода*
- кафе* с масло*, матча*, мед*
- мекото на половин кокос*
- вода ит млад кокос*
- половин праскова
- сайдер*
- таратор* със закваска*
- домашна тиквичка* със зехтин*, оцет; домашна зелена салата* със зехтин* и оцет; фритата* от тиквичка*, козе сирене*, 3 яйца*; сладолед сандвич, 3 дом.курабии, няколко солени гевречета
Добавки:
шатавари
Движние:
кратка йога - 40-тина минути - суря намаскар, няколко пози от стоеж, две стойки на ръце - 30 и 40 сек, Накрасана - поне 30 повторения :)
бягане под наклон - 3 х 100-110 метра нагоре (трасето е на първата снимка, маршрута е до постройката)
малко подскоци
Храна:
- вода от зелен кокос*, кафе* с масло* и мед*
- мекото от половин кокос*
- закваска* с мед*
- лимонов сок с мед* и джинджифил
- домашни тиквички* с оцет и зехтин*; 2 бъркани яйца с козе сирене* и люта чушка*; домашни куранийки - 4
- кисело мляко* с фрукто-олиго захариди
Добавки:
шатавари
Малко снимки от уикенда.
Големи сте сладури! :) 3к са си 3к!
А на добавките ти първо прочетох шамари :D Живи и здрави!
Абе, не са като 140 км. Записахме се заради масовката и защото така или иначе щяхме да бягаме на стадиона.
Шамари се надявам скоро да не започна да приемам. :D нито като добавка, нито като основно.
Движение:
йога при Кристос -два часа
Храна:
- поленово бъркало*
- шейк от какао*, рейши чай*, мака*,кокосово масло*,мед*
- малини
- крем от замразени боровинки*, закваска* и кокосова захар* (знам че антиоксидантите на боровинките заминаха на кино, но не се сдържах... :) )
- домашен кръгъл зелен боб* и пресни моркови на пара с кокосово масло*; басмати с черен пипер, сварен в рейши чай*; 2 бонбона рафаело, лъжичка сладолед*
- кисело мляко с фрукто олиго захариди*
Добавки:
шатавари
Мнението беше редактирано от Margi на 18.07.16 22:42.
Движение:
70 минути йога, личната практика, иначе още 4 часа и половина водене, показване, говорене и т.н...да не си мислите че съм лежала през другото време, де ;) , придвижването с колелото не го броя за движение ;)
Храна:
- поленово бъркало*
- шейк от кафе*, рейши чай*, мед*, кокосово масло*, мукуна*, морска сол* (пие ми се кафе презпоследните седмици и това е, не че имам нужда да се събудя, вкуса ми харесва...въпреки че когато го пия редовно не ми се отразява ок)
- японски зелен чай*
- праскова
- праскова
- шейк от дом.тиквичка*, кейл*, закваска*, подправки, чесън*(пих малко, после залях с него ориза :) ); оататъка от вчерашните зеленчуци* на пара; остатъка от вчерашния ориз*, полят с шейка; 60-70 гр сладолед* с малини; няколко глътни кисело мляко с фрукто-олиго захариди* и една домашна курабийка
Добавки:
шатавари
Движение:
75 мин йога
Храна:
- праскова
- гхи* с мед*, мляни какаови зърна*, мака*
- шейк от матча*, елби вит*, мед*
- студено кафе-кокос в слънце и луна
- сурова крем супа от кейл*, морков*, тиквичка*, зехтин*; 3 варени яйца*; меден сладолед* от фермерския пазар
- половин сайдер; 2 пресни моркова
- закваска*
Добавки:
шатавари
Сайдера, който пиеш, някакъв по-специален ли е? Т.е купешки, домашен или някакъв био?
Не, прост самърсби круша. :D
Като състав установих, че е “най-малкото зло” от всички видове сайдери на пазара. Учудващо (поне за мен) има различия и между различните видове сайдери на същата фирма,затова е само круша. :)
ПП: Миналата година имахме домашен сайдер ябълка + круша, ама вече една част от него е ябълково вино, а друга е калвадос. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 20.07.16 21:55.
Движение:
суря намаскар и стойки на ръце - 15-тина минути
останалата йога по-късно - 70 минути
Храна:
- топла солена вода*
- гхи*, мед*, смляни какаови зърна*, мака*
- матча*
- бадемов тахан с мед*
- още една кафяна лъжичка бадемов тахан
- матча*
- салата от кейл*, до. тиквичка*,сурова сметана*; кисело мляко* (с фрукто-олиго захариди) със сушени бели черници*; малко стафиди*, лъжичка сладолед*
Добавки:
шатавари
Мнението беше редактирано от Margi на 21.07.16 21:22.
Купих го от студиото във Варна където хидя на курс. Бяха поръчали известно количество от Индия и сега много ме е яд че взех само един. Следващия път ще се примоля за ище един - два ако имат останали.
Тези които продават тук са на безумни цени или не стават за нищо.
Движение:
йога при Кристос, час и половина
Пирин бийч и студена вода :)
семеен джаги турнир, който завърши наравно, защото втората игра се разконцентрирах и се смях :D
Храна:
- солена вода*
- гхи* с мед*, какаови зърна*, мака*
- 30 гр суров шоколад* и вода от зелен кокос*
- шейк от елби вит*, какао*, мед*
- кейл чипс*, първият лично производство
- на Кринец - шопска салата, малко таратор, омлет със сирене, няколко пържени картофа, палачинка със сладко от боровинки, половин сладолед
- Бабич
Добавки:
шатавари
Мнението беше редактирано от Margi на 22.07.16 21:47.
Движение:
йога - само суря намасакр сутринта, трябваше много рано да излизаме
преходче ;) - 9 часа (вкл. почивки за хапване и къпане в студени рекички) х.Вихрен - х.Синаница - вр.Синаница - х.Вихрен...честно казано не мислех че ще издържа на цял ден ходене, ама стана, коленете и кръста само се поумориха. Това ни е най-дългия преход май до този момент.
Храна:
- поленово бъркало*
- шейк от какао*, мака*, рейши*, готу кола*, кокосово масло*, мед*
- на два пъти орез деня по две-три лъжички таханово бъркало*
- сайдер
- таратор* със закваска*
- коктейл* от билков ликьор и лимон; салата домати* и козе сирене*; пълн.спагети с дом.сос* от горски гъби*; не цял слдолед сандвич и половин линдт....всяка хапка заслужена :)
Добавки:
шатавари, аспирин, милгама, мазане с магнезий
Малко поизгорях от 9 часа на слънце над 2000 метра. :D
Движение:
йога - 50 минути, по-скоро беше рехабилитация ;)
слънце и студена вода
Храна:
- кафе* с кокосово масло*, мед*, готу кола*
- останалите от вчера 2 лъжички таханово бъркало*
- боровинки*, къпини* и френско грозде*
- шейк от боровинки*, закваска* и малко мед* (оказа се че в закваската няма лактоза, така че вече мога на воля да си я ям с антиоксидантите :) )
- 3 бъркани яйца* с козе сирене* и половин люта чушка*(много беше люта), някакъв фит спо бар, 2 редчета линдт, няколко печени кестена*
- закваска*
Добавки:
шатавари
Мнението беше редактирано от Margi на 24.07.16 20:20.
Движение:
МЦ йога - 50 минути
следобедна дрямка и като цяло - лежерен ден
Храна:
- таханово бъркало*
- боровинки*
- шейк от какао*, елби вит* и малко мед*
- басмати* спрясна куркума*, люти чушки* и домашно сурово (или поне беше преди да го сложа в тенджерата) масло*; сладолед-сандвич; 1 курабия
- сайдер; таратор със закваска*; малко домашни курабийки
Добавки:
няма
Връх Синаница - едно от най-яките места, на които съм била. :)
Целият маршрут от х.Вихрен е много живописен. За пръв път минаваме по него, доста слабонаселен беше на отиване (всъщност, освен един пастир и доста крави и бикове, никой друг не срещнахме до самата хижа). А по пътя за и на самия връх нямаше абсолютно никой, за разлика от Вихрен, където клюкарихме с бинокъла и беше някаква страшна навалица). На връщане обаче имаше доста народ. Явно сме улучили подходящо време. Нямаше и други луди като нас да отидат и да се върнат в един ден, което в последствие оценихме като не особено мъдро решение.
Движение:
Значи, през нощта ми беше лошо - разстройство, повръщане и такива екстри. И понеже разбираемо, на сутринта не бях отпочинала, останах даспя до към 11. Останалата част от деня продължих да лежа, защото всеки опит за изпрвяне беше болезнен - заради температура (вероятно, нямам термометър) и болки във всяко мускулче. Успях да стана чак към 15.30, направих 30-тина минути расторативна практика, т.е. полежах по-организирано. ;) Отмених и ангажиментите за деня. :( Предполагам че или съм прегряла последните дни, или е някой летен вирус.
Храна:
- сок от лимон, пчелен прашец*, мед*
- смес от лимон, джинджифил* и гуарана*
- праскова
- домашен кейл чипс* с домашно заквасена сурова сметана* (nlove9), малко козе сирене*; още малко от сметаната* с боровинки* и мед*
Добавки:
2 х адам’с, милгама, беналгин
Мнението беше редактирано от Margi на 26.07.16 18:19.
27.07.16
11:27
Това е денят след прехода? Да не би да е лека форма на слънчасване, доста време сте били на открито.
Миналата година и аз след 2 дни на Вихрен, след като се прибрах вечерта се сдобих със същите симптоми. Усетих се, че съм слънчасала заради високата телесна температура без да ме втриса от студ (както се случва при грип).