09.07.16
17:08
Вер, аз май всеки път те питам, но какви са целите ти?
От колажите поне аз не видам голяма разлика. Със сигурност забелязвам разлика на 77 кг в прасеца и бедрото и сякаш лека промяна в талията.
Може би раменете леко изостават?
Мен ме кефиш, бих искала да те видя с още по-нисък процент мазнини. Просто мускулатурата ти е сериозна и ще стои адски красива като я разкриеш още.
Следя те!
09.07.16
17:53
Хахххаха, Мила, ами почвам да отговарям. :)
казано от Мила на 09.07.16, 17:08:
Вер, аз май всеки път те питам, но какви са целите ти?
Making gains all the time. :D
Нямам конкретни цели (може би звучи странно), но колкото повече активно тегло дойде с течение на годините, толкова по-добре + качените мазнини покрай това активно тегло да са минималното възможно. Колкото по-добре обработена мускулна маса и хармонична физика, толкова по-добре. Тренировките ми са начин на живот и се радвам на самия път, по който вървя.
Тренирам здраво, за кеф, искам да съм здрава, сита, щастлива, мощна. Вече не се вманиачавам в числата на щангите, но колкото повече растат, толкова по-добре.
От колажите поне аз не видам голяма разлика. Със сигурност забелязвам разлика на 77 кг в прасеца и бедрото и сякаш лека промяна в талията.
Да, така е и затова уточних, че все по-бавно ще се случват нещата и няма как да се наблюдават значителни промени във визията всеки месец.
Част от причините:
- жена
- тестостерон в референтни стойности, към долна граница
- натурална съм
- не съм начинаеща
Може би раменете леко изостават?
По принцип са ми слаба мускулна група, но точно те напоследък доста дръпнаха (е, спрямо краката ми всичко малее, но...). Наскоро се кефих, че вече правя раменни преси с 20 и 18 кг на ръка, за 4 повторения. Февруари месец правех с 16 и 14 кг на ръка, същите повторения. Така че бавно ще станат нещата.
Мен ме кефиш, бих искала да те видя с още по-нисък процент мазнини. Просто мускулатурата ти е сериозна и ще стои адски красива като я разкриеш още.Следя те!
Благодаря ти много. :)
Този филм с по-ниския процент мазнини съм го играла, но не е за мен. Много усилия ми коства, за да го постигна и да го задържа и по-важното и съществено - отразява ми се негативно на МЦ, а поради ред причини, излишни рискове няма да поемам само заради единия релеф в повече.
Харесвам се сега, може би 2-3% надолу в мазнините няма да ми се отрази зле здравословно, но няма да го гоня целенасочено. Понякога, когато усетя, че качвам с бързи темпове (както последния месец) и преценя, че не мога да контролирам качеството на качените килограми, започвам да правя ротация на калориите (по усет). В тези моменти е възможно да сваля някоя друга мазнина, но няма да е значително.
Прикачвам ти едни снимки от есента на 2012 година, ако не си ги виждала (към 15% мазнини, но уви - без МЦ). :D От тях можеш да добиеш представа за мускулатурата ми. Сега имам повече активно тегло спрямо тогава и да, със сигурност ще изглеждам егаси киборга, ако сваля едно 5-6-7 кила мазнина. :Д И аз бих искала да се видя, но има по-важни неща като приоритет.
Пък и да си гладен, да се чувстваш изтощен, слаб и немощен... това не съм аз. (giggle)
Рони, знам,че плуването ти е начин на живот и начин да изкарваш пари, но има едни научни изследвания,които сочат,че при жени особено плуването /редовното сериозно плуване/ оказва негативно влияние върху процента бодифат, тоест може да възпрепятства,затрудни свалянето на подкожни мазнини, дори при калориен дефицит.
Не съм подготвена по темата, срещала съм го на няколко места като случайно попаднала ми информация.
Затова не казвам дали е така или не е така.
Само ти давам тема за размисъл и проучване, ако имаш интерес.
Това е едното,което си спомням като източник : http://www.burnthefatinnercircle.com/members/341.cfm
Мнението беше редактирано от Juls на 09.07.16 18:17.
09.07.16
18:14
Мда, яка си на 15%, няма спор Вер! ;)
Аз сега се сетих за твоя случай с МЦ-то, спомням си много добре за този период.
Ти си смелчага с качването на активна мускулна маса, но то на теб ти и отива. Ти си висока и тази мускулатура ти приляга.
Между другото, винаги ми напомняш на мен. Имаме сходна структура. И аз съм атакувала рамете, изостават, и по визия и по сила.
Мнението беше редактирано от Мила на 09.07.16 18:15.
09.07.16
18:28
Юле, благодаря за включването. Темата е наистина интересна, запозната съм с нея. :)
Кратко уточнение: не съм с плуване, а с водна аеробика. Когато водя групите си, не влизам във водата.
Във водата влизам 1-2 пъти седмично за около 30-35 мин.
Не смятам, че ми се отразява по измерим начин за процента мазнини и нямам притеснения в това отношение. :) Имала съм периоди с 5 пъти седмично водна аеробика (понякога двуразови) и съм сваляла мазнини like a boss.
Мила, в момента имам редовен цикъл, но все още нещата не са на 100% и затова не предприемам нищо сериозно в посока сваляне на мазнини.
И аз се харесвам с повечко мускулЕ, 170 см съм висока, имам мегдан за още, да. :D Ще ги борим раменете тогава, щом имаме желание, ще се случи.
Има такива твърдения за плуването, но те са несъстоятелни. В голямата си част се основават на температурата на водата и на факта, че е под точката на топене на човешките мазнини. Само че ние не сме крокодили и като влезем във водата, температурата ни не се изравнява с тази на средата около нас.
Ако сте виждали плувци на дълги разстояния (50-100 км в студена вода) как влизат пухкави и часове по-късно излизат с плочки от водата, ще разберете за какво говоря.
09.07.16
19:08
За съжаление съм ги виждала само на снимка. Възхищавам се на немалко плувци.
И моята “шефка” 20 години не е излизала от водата (синхронно плуване на високо ниво), а няма да ви разправям какви плочки е редила по време на състезателната си кариера. :D
Та и мен тези твърдения не ме притесняват по никакъв начин.
Наличието на МЦ не е в пряка връзка с подкожните мазнини, а по-скоро с вътрешната среда на тялото. Има ужасно много жени, чиито мазнини са под 10% (моя милост в това число), които нямат проблеми с редовността на цикъла.
Това да се държи висок процент мазнини за да се поддържа МЦ е като картинката със 130 килограмовата жена с тениска: “победих анорексията”.
казано от Juls на 09.07.16, 18:12:
,че при жени особено плуването /редовното сериозно плуване/ оказва негативно влияние върху процента бодифат, тоест може да възпрепятства,затрудни свалянето на подкожни мазнини, дори при калориен дефицит.
При мен пубера(16г)е с под 10% подкожни...екстернуси ,интернуси, за плочките да не говорим само от плуване...средно по около 7-8км поне на ден.
10.07.16
02:07
В тоя ред на мисли да тролна и аз :D Лятото, като набримчат калпавите климатици в залата и температурата се понижи, спирам да свалям
10.07.16
09:40
nervak, сигурно е чудесна щерка ти :) Жива и здрава да е! Наистина има плувкини, които запленяват. Миналото лято водех час по водна аеробика на Спартак и се появиха две плувкини в съседния коридор... лелеее, ченето ми остана да виси. :D Ма то крака, ма то ръце, гръб, чудеса.
Харесвам плуването, определено. :) Синхронното плуване - също.
Мечо, троли си, но без да прекаляваш. :D
Маргарита, виждам, че си писала, но постът ти е скрит и не го виждам. Предпочитам за в бъдеще да се въздържаш от коментари в твой стил в този дневник. Впрочем, предпочитам от всякакви коментари да се въздържаш тук. Със здраве.
10.07.16
10:17
Марги, останалите виждаме коментарите ти, така че ако има кой какво да каже, това ще се случи. На мен ми е интересно защо/как си с толкова нисък % мазнини - да, ядеш предимно растителна храна и си в калориен дефицит най-вероятно и все пак- не правиш кардио, не описваш ежедневна голяма физическа активност, освен йогата.Под 10% за мен е много неестествено състояние за жена и то за постоянно.
________
Рони, наистина разлика месец с месец не се вижда, но ако направиш колаж с по-голям интеревал 4-5-6месеца- със сигурност се забелязва.
Аз ти влизам в дневника няколко пъти на ден ;) напълно видно е , че на всички упражнения си покачила тежестите с много голям процент, но не мога да си направя ясна сметка как. Раменете и гърдите мисля че бяха с най-впечатляваш ръст- от лицеви от колене до утежнени, по-тежки дъмбели, гребането със щанга по едно време беше с някакви космически измерения. :) Краката не ги споменавам, там си беше силна и преди.
Ако имаш време и желание, ще е интресно да направиш сравнителна табличка.
10.07.16
10:23
Маргарита не е казала нещо лошо в предишния пост.:) Отбеляза, че няма директна зависимост между нисък процент мазнини и липса на менструален цилъл.
Вчера лично търсих дали наистина е така - клинични изследвания, опити и подобен тип журнали. Та зависимостта е индиректна - при понижаване на % мазнини или повишаване на % мазнини, при някои индивиди настъпват силно изразени хормонални промени. При жените най-често се изразява в липса на менструален цикъл.
При мъжете също настъпват хормонални промени.
Сестра ми също имаше подобен проблем. При понижаване на % мазнини, цикълът и изчезваше (ниският процент мазнини създаваше хормонални промени и проблеми).
По спомен, при Вер се касаеше за същото нещо. Но тя ще ме поправи ако греша.
Мнението беше редактирано от Мила на 10.07.16 10:34.
казано от Queen Cobra на 10.07.16, 10:17:
Марги, останалите виждаме коментарите ти, така че ако има кой какво да каже, това ще се случи. На мен ми е интересно защо/как си с толкова нисък % мазнини - да, ядеш предимно растителна храна и си в калориен дефицит най-вероятно и все пак- не правиш кардио, не описваш ежедневна голяма физическа активност, освен йогата.Под 10% за мен е много неестествено състояние за жена и то за постоянно.
Мазнините ми са ниски защото: не ме интересува точно колко са; спортувам/активна съм от детска възраст; нямам нужда да поддържам по-високи мазнини (тъй като това би означавало да се храня значително повече, а не мисля че по този начин бих се чувствала по-добре или по-здрава. Би пострадала всяка физическа двйност, с която се занимавам.)
Ще се учудиш колко сили и енергия са необходими за час и половина йога, така както я практикувам. Това, че не вписвам друго, съвсем не означава, че лежа по цял двн. Водя по около 2 занимания дневно, освен моето, което е сериозен енергоразход и вече физическите дейности отиват към 5 часа за деня. Пътувам постоянно, ходя постоянно. Никога през жовота си не съм рботила седяща работа.
Движението и енергоразхода съвсем не се изчерпва с килограмите преместени във фитнеса - това е за хора, които нямат дръга физическа активност орез деня.
От много години насам не считам фитнеса за нещо, което ме кара да се чувствам добре и за нещо, което е естествено за тялото. С други думи, не можеш да компенсираш заседналия начин на живот с час фитнес на ден. Не можеш да компенсираш това, че в детските години са те хранили зле и не са се движили.
Вярвам че това кал изглеждат хората на 25-35 години им е заложено от времето 0 до 14 годишната им възраст.
Мнението беше редактирано от Margi на 10.07.16 10:50.
10.07.16
10:56
Кобре, ще помоля да адресираш въпросите си към Маргарита в нейния дневник, след като питаш неща, които касаят именно нея. Не желая подобно обсъждане тук и съответно, ако това се случи, то ще помоля колегите от екипа да изтриват въпросното.
________
Рони, наистина разлика месец с месец не се вижда, но ако направиш колаж с по-голям интеревал 4-5-6месеца- със сигурност се забелязва.
Аз ти влизам в дневника няколко пъти на ден ;) напълно видно е , че на всички упражнения си покачила тежестите с много голям процент, но не мога да си направя ясна сметка как. Раменете и гърдите мисля че бяха с най-впечатляваш ръст- от лицеви от колене до утежнени, по-тежки дъмбели, гребането със щанга по едно време беше с някакви космически измерения. :) Краката не ги споменавам, там си беше силна и преди.
Ако имаш време и желание, ще е интресно да направиш сравнителна табличка.
Кобреее, желание имам, но ми се струва по-трудоемко, отколкото мога да си позволя. Имаме първо 1 година по тежко-средно-леко във вариант на сплит 1, а сега вече имам и 6 месеца във вариант на сплит 2 по ТСЛ. Това е много, много време, много движения, много анализи.
Не знам дали си заслужава да го правя този труд - все пак пиша нещата така, както са, няма скрито-покрито, вижда се. :)
Принципите работят, ако си постоянен, последователен, стриктен. По отношение на лицевите - това не е толкова чудно, защото ги правя вече доста време редовно, а и рамене и трицепси също сами дръпнали напред.
казано от Мила на 10.07.16, 10:23:
Маргарита не е казала нещо лошо в предишния пост.:) Отбеляза, че няма директна зависимост между нисък процент мазнини и липса на менструален цилъл.
Вчера лично търсих дали наистина е така - клинични изследвания, опити и подобен тип журнали. Та зависимостта е индиректна - при понижаване на % мазнини или повишаване на % мазнини, при някои индивиди настъпват силно изразени хормонални промени. При жените най-често се изразява в липса на менструален цикъл.
При мъжете също настъпват хормонални промени.
Сестра ми също имаше подобен проблем. При понижаване на % мазнини, цикълът и изчезваше.
По спомен, при Вер се касаеше за същото нещо. Но тя ще ме поправи ако греша.
Не грешиш, Мила. :) Има връзка и при мен с тези неща. Само че става въпрос за падане под определена граница мазнини.
Не ме интересува какво е казала Маргарита, какво казва и какво ще продължи да казва.
Не мога да коментирам дали и какво е отбелязала, съответно.
Имам диагноза СПКЯ и тя е от много години, боря се упорито, минала съм през много неща. В момента съм стабилизирала положението до много голяма степен Предполагам, че поради това, съм чувствителна, когато процентът мазнини стигне до и под дадена граница (при мен е около и под 15%). Наблюдавала съм го няколко пъти в течение на годините, за да мога така убедено да го твърдя. Не знам какво казват изследванията за повечето жени, говоря единствено и само за себе си, защото знам как реагира тялото ми на различни неща и само човек, който е бил в обувките ми (а това няма как да се случи) може да се изказва категорично дали нещата, които пиша за себе си са така или не.
Не знам защо се подхваща тази тема - с мен и свалянето на подкожни мазнини. :) Разбирам да съм някаква мазна баница с нездравословно висок процент мазнини, но аз не съм такава.
Разбирам да съм писала някъде, че на всяка цена искам да извадя някакъв по-дълбок релеф, но аз не съм го писала.
Разбирам да съм казвала, че не съм доволна от себе си и тялото си, но това не е така.
Аз се харесвам, чувствам се добре. Споменах само, че бих се изкефила да се видя с по-нисък процент мазнини покрай въпросите на Мила, но това не означава, че:
-искам да го направя
-съм готова да го направя
-не съм доволна от това, което имам и правя сега.
Така че ще помоля темата да се прекрати. :) Ако един ден пожелая да сваля значителен процент мазнини, знам отлично как това да се случи и какво да правя. Не е като да не съм го постигала.
Ако срещна затруднения, непременно ще отбележа тук и тогава всички съвети ще са добре дошли и ще можем да дискутираме надълго и нашироко. :)
Към колегите от екипа: ако темата продължи, моля да реагирате. Никога не съм трила мнения от дневника си, но пък винаги има първи път. :D
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 10.07.16 13:14.
10.07.16
10:58
Извинявай, Рони, не съобразих.
10.07.16
11:04
Няма нищо, Кобре. :)
Храната днес:
ден с повече калории
500 г мляно телешко, на кюфтета + сол, червен пипер, чесън, черен пипер, малко целина, джинджифил
паница (2 черпака) червена леща с най-различни подправки, Роско я беше направил супер :)
8 бр оризовки
30-40 мл мазнина
краставица и половина
2.5 бр айсберг
ще има и шоколад със стевия (80 г)
Тренировката ще впиша по-късно. Надявам се стойката за клек да е свободна, защото планирам клек на гръб и то в 4-ки. :D Затова ще дебна време, в което съм забелязала, че има най-малко посетители в залата в квартала.
казано от nervak на 10.07.16, 01:20:
казано от Juls на 09.07.16, 18:12:
,че при жени особено плуването /редовното сериозно плуване/ оказва негативно влияние върху процента бодифат, тоест може да възпрепятства,затрудни свалянето на подкожни мазнини, дори при калориен дефицит.
При мен пубера(16г)е с под 10% подкожни...екстернуси ,интернуси, за плочките да не говорим само от плуване...средно по около 7-8км поне на ден.
Във поста си изрично казах,че не знам колко са верни твърденията. :) Споделих какво ми е попаднало като информация и толкова. Аз нямам никакви наблюдения върху плувци или върху себе си и не мога да споря по темата: )
10.07.16
15:19
Месец 6. Седмица 3
Тренировка Б2 (крака - задна верига / рамене), залата в квартала
по 2 вработващи серии клек на гръб и раменни преси
5 кръга от (трисет за крака + трисет за рамене)
Крака:
клек на гръб: 4х100 4х100 4х95 4х95 4х90 кг (rock) (muscle) (party)
румънска тяга с дъмбели (пиша общото тегло на дъмбелите): 8х68 6х68 8х60 8х60 6х60 кг
бедрено сгъване от лицев лег: 15х34 15х34 15х34 15х24 12х34 кг
Рамене:
раменни преси, седеж 90-градусова облегалка: 4х20 5х18 4х18 4х18 4х18 кг на ръка
разтваряне встрани, стоеж: 8х10 8х10 8х10 8х10 8х10 кг на ръка
разтваряне встрани от наклон напред и седеж: 15х9 15х9 15х9 12х9 10х9 кг на ръка
4 серии прасец от седеж, тежко
20 мин пътека, ходене, наклон, пулс 150 (в последните 5 мин 135)
Клек на гръб със 100 кг в трисети за крака и по протокол на ТСЛ... Мисля, че се качих на следващото ниво. :D :D :D
Щастлив Колман. :)
План за месец 6, седмица 4
понеделник - плуване
вторник - трен А (гръб/гърди), “моята” зала
сряда - водна аеробика
четвъртък - трен Б1 (крака, квадрицепс/рамене), “моята” зала
петък - плуване
събота - трен А, залата в Ботевград
неделя - почивка
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.07.16 15:20.
10.07.16
21:39
Да не забравя да добавя към храната си за днес и джанки.
От парка.
От няколко дървета в парка.
От няколко приказни дървета в парка.
Приказни джанки, приказни хора, приказен вкус, приказен смях.
Джанки.
(muscle) (giggle)
казано от Вероника Налбатска на 10.07.16, 21:39:
Да не забравя да добавя към храната си за днес и джанки.
От парка.
От няколко дървета в парка.
От няколко приказни дървета в парка.
Приказни джанки, приказни хора, приказен вкус, приказен смях.Джанки.
(muscle) (giggle)
Да не са били леко ферментирали тез’ джанки, а? :)
10.07.16
22:04
Силен коментар, Бооооби, доста силен коментар! :D Имаше нещо в тези джанки...
10.07.16
22:06
Йохохо - и бутилка ром! :)
казано от Вероника Налбатска на 10.07.16, 22:04:
Силен коментар, Бооооби, доста силен коментар! :D Имаше нещо в тези джанки...
Пръскани са
казано от ME4O_TURIST на 10.07.16, 02:07:
В тоя ред на мисли да тролна и аз :D Лятото, като набримчат калпавите климатици в залата и температурата се понижи, спирам да свалям
Абе да ти кажа, аз се чудя откакто се преместих в по студена държава, качвам килограми и не мога да разбера откъде. Никакви теории и калорийни балански не помагат. Но ти ми даде насока, ще направя собствени изследвания и ще видя колегите какво мислят по въпроса. Това както на майтап така и сериозно го казвам :)
Модерация: Авторът на дневника изрично помоли темата (премахнатата част от коментара Ви) да не се дискутира повече. Моля, съборазявайте се!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.07.16 00:08.
11.07.16
01:16
Може би има някаква зависимост. Темата е интересна и може да я отделите :) Ето например през лятото, когато навън е доста горещо, дори и в климатизирани зали, трудно можем да сме на 100% на своя макс. Протичат мистични процеси в телата ни :D
11.07.16
09:14
Мечо, щом темата ти е интересна, защо не създадеш такава в подходящ раздел?
Опцията работи прекрасно.
ПП: Не ми отговаряй тук, просто създай нова тема и засегни любопитните за теб въпроси в нея. :)
-
Плуване
- после ще редактирам и ще добавя какви съм ги свършила :)—>
50х20 м за 34 мин:
10х20 м бруст
10х20 гръб
10х20 бруст
10х20 крака делфин
10х20 бруст
разтягане
шпагати на стената
оправяне на мазоли :D
Храна
8 домашни яйца + 2 червени чушки, малко целина и морска сол—на мъфини (6 от яйцата) + 2 яйца - сладък омлет
80 г оризовки
20 мл мазнина
2.5 кг тиквички, нарязани на кръгчета, запечени във фурна + сол, червен пипер и прясна целина; твърде вероятно е да добавя и някой друг домат :D
кафе
Хубав ден на всички!
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.07.16 17:24.
12.07.16
15:49
Месец 6. Седмица 4
Тренировка А - гръб/гърди. (В “моята” зала)
3 серии корем колелце от колене + по две загряващи серии на скрипец и лег.
Гръб/гърди 5 кръга от (трисет за гръб + трисет за гърди)
Гръб:
Вертикален скрипец, широк хват: 4х66 4х65 4х65 4х63 4х62 кг
Конвенционална тяга: 8х90 6х90 6х90 6х84 6х80 кг
Долен скрипец, тесен успореден хват: 15х42 15х42 15х42 15х42 15х40 кг
Гърди:
Лег: 4х60 4х56 4х56 4х54 4х54 кг
Лицеви: 8х +5 кг / 8х +5 кг/8х +5 кг /6х + 5 кг + 2х класически без тежест/ 8х класически без тежест
Полулег: 15х14 14х14 13х14 15х12 13х12 кг на ръка
По 2 кръга от трисет трицепс (негативни кофи, лег тесен хват, горен скрипец -прав лост) + трисет бицепс (сгъване дъмбели от стоеж, скотово, чуково)
Малко GHR с “гмуркане”.
Доволно разтягане
Доволен контрастен душ :D
Храна
540 г свинско + чеснов пипер, кимион, джинджифил
2 бр шоколадово-кокосови мъфини
2.7 кг краставици
50 г суров десерт с какао
Чаша топло какао със стевия
кафе с вкус на лешник
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.07.16 15:49.
13.07.16
14:16
Водна аеробика
20 мин; кратко, но на високи обороти - акцент ядро
разтягане на стена
шпагати с макарони под глезените
шпагати на стената
Храна
450 г пилешки пържоли от бут, без кожа + червен пипер
паница варена гречка + морска сол, чеснов пипер, 7-те подправки
20 мл мазнина
към 1.5 кг бяло зеле на пара
300 г моркови на пара
буркан супа от коприва
ще добаня още зеленчуци (2-3 домата, 2-3 краставици)
13.07.16
17:06
Team Spitzer! :) Но може би имаш предвид Телеграф? :D
Водната аеробика се радва на интерес от страна на медиите най-вече през лятото. :D
14.07.16
08:12
Добро утро!
Храната днес - ден с повече калории
500 г мляно телешко, на кюфтета + морска сол, червен пипер, чесън, черен пипер, малко от 7-те подправки
100 г екструдирани царевични блокчета (много са ми вкусни - надробени на ситно, поляти с мазнина и да ги ям с лъжицата; понякога добавям и подправки, като фаворит ми е шарената сол)
2 бр оризовки, едната намазана с мед
20 г мед
40 мл мазнина (олио гроздови семки)
2.5 бр айсберг
50 г суров десерт с какао
кафе с аромат на лешник
Тренировката - после.
От снощи:
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.07.16 08:13.
14.07.16
15:28
Месец 6. Седмица 4
Тренировка Б1 (крака - акцент квадрицепс/ рамене), “моята” зала
Корем: повдигане на крака, на земя
По 2 вработващи хакен, клек гръб и раменна преса
5 кръга от (трисет крака + трисет рамене)
Крака:
хакен: +100 +100 +100 +90 +90 кг
екстензии: 8х50 8х50 8х50 8х50 8х45 кг
клек на гърди: 14х44 12х44 14х40 13х40 12х40 кг
Рамене:
раменни преси, седеж 90-градусова облегалка: 4х18 4х16 4х16 4х16 4х14 кг на ръка
разтваряне встрани, стоеж: 8х10 8х10 8х10 8х9 8х9 кг на ръка
разтваряне встрани от наклон напред и седеж: 15х8 15х8 15х8 15х7 15х7 кг на ръка
20 мин пътека, пулс 135
Контрастен душ - да живее! :D
Клекът на гърди може и да изглежда смешен с тези килограми (за моите възможности), но като е на трето място в трисета... нещата придобиват други измерения. :D
Не кляках в по-тежки протоколи днес, защото нямаше кой да ме пази, пък и от доооста време не съм правила високи бройки, та се получи екстра. :)
15.07.16
14:43
Плуване
50х20 м бруст, 33 мин
Храна
8 яйца (6 от тях на мъфини + 2 червени чушки и подправки; останалите 2 на сладък омлет с канела и стевия)
150 г (в готово състояние) оризови спагети
5 бр оризовки
15 мл шарлан
2 малки глави червено зеле на пара
кафе
ще добавя още зеленчуци, вероятно домати и краставици, в обичайни за мен количества :D
Редакция: за малко да пропусна #flexfriday
Добре ще ми дойдат + 2-3 см в обиколката на ръката. :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 15.07.16 16:19.
16.07.16
14:45
Месец 6. Седмица 4
Тренировка А (гръб/гърди), залата в Ботевград
по 2 вработващи серии висока тяга и лег
5 кръга от (трисет за гръб + трисет за гърди)
Гръб:
висока тяга (средата на капачките): 3х120 3х120 4х110 4х110 4х110 кг
вертикален скрипец, широк хват: 8х49.5 8х49.5 8х49.5 8х49.5 6х49.5 кг
долен скрипец, тесен успореден хват: 15х33 15х33 15х33 15х33 12х33 кг
Гърди:
лег: 4х60 4х60 4х55 4х55 4х55 кг
полулег с щанга: 8х40 8х40 6х40 8х35 8х35 кг
полулег с дъмбели и по-малък наклон спрямо щангата: 13х15 кг 12х15 15х12.5 15х12.5 12х12.5 кг на ръка
10 мин пътека, пулс 135
ПП: Забравих да отбележа, че правих и по 2 кръга от двусет за бицепс (дъмбели от стоеж + чуково) и трицепс (лег тесен хват + кик бек) :)
Забележка: в тази зала всички лостове са с по-голям диаметър от стандартното; разликата не е значителна, но определено я усещам.
Хватът при тягата ми се пада изцяло на гладката част на лоста, само в първия трисет бях надхват.
Храна
200 г риба тон
300 г пилешки гърди
4 малки картофа (нарязани на тънко, печени във фурна)
8 тиквички, печени във фурна (наредих ги на няколко редици и всяка овкусих с различни подправки - червен пипер/ чесън/ бял пипер + целина)
домати, краставици, червени чушки (не знам количества, обичайното)
кафе, 3 ч.л. домашен акациев мед
Разходка със Сара, която е изключително обичлива и само се прегръщаме. :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 16.07.16 14:52.
17.07.16
10:27
Почивен ден
Храна
*ден с повече калории
500 г свинско бон филе (сол, червен пипер, кимион, черен пипер)
80 г оризовки + шарена сол + 15 мл зехтин
1 ч.л. акациев мед
2 ч.л. домашно сладко от вишни
домати, краставици, чушки
кафе
—ще добавя и 80 г шоколад със стевия
*Редакция: утре трябваше да е този ден, но съвсем естествено се получи днес. За целия ден добавям още 5 бр оризовки, 1 ч.л. сладко вишни, 1 ч.л. кокосова паста, чаша топло какао, хапка телешко, опитване от постен боб и от мъфините за утре :Д
План за месец 7, седмица 1:
понеделник - тренировка Б2 (крака - задна верига/рамене), “моята” зала
вторник - плуване
сряда - тренировка А (гръб/гърди), “моята” зала
четвъртък - плуване/водна аеробика
петък - тренировка Б1 (крака - квадрицепс/рамене), залата в квартала
събота - почивка
неделя - тренировка А (гръб/гърди), залата в квартала
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 17.07.16 19:57.
17.07.16
21:25
Да си отбележа за протокола, че е полезно да си вписваш някакви неща и след време да си преглеждаш назад в дневника. :D
Пулсът ми в покой е около 50 удара в минута, като най-често съм така (от сега):
17.07.16
22:13
казано от Вероника Налбатска на 17.07.16, 21:25:
Да си отбележа за протокола, че е полезно да си вписваш някакви неща и след време да си преглеждаш назад в дневника. :D
Рони , моят пулс също е толкова някъде .. в покой макс до 53 .
На хората около мен /нетрениращи/ пак в покой е около 60 до 70 пулса в минута , та си мислих , че аз нещо не съм в ред .
Нормален ли е този пулс и има ли място за притеснение или да не се филмирам ? (wasntme)
казано от Plamena Polihronova на 17.07.16, 22:13:
казано от Вероника Налбатска на 17.07.16, 21:25:
Рони , моят пулс също е толкова някъде .. в покой макс до 53 .
На хората около мен /нетрениращи/ пак в покой е около 60 до 70 пулса в минута , та си мислих , че аз нещо не съм в ред .
Нормален ли е този пулс и има ли място за притеснение или да не се филмирам ? (wasntme)
Нормално е трениращи хора/особено такива с кардио тренировки/ да имат по-бавен пулс, защото сърцето е по-силно и с едно движение изпомпва повече кръв, отколкото на един нетрениран човек.
17.07.16
22:24
Прочети повече за спортна брадикардия (athlete’s bradycardia; athlete’s heart) и защо при активни спортисти и специфични натоварвания се наблюдават по-ниски стойности на пулса спрямо нетрениращи хора.
От тази гледна точка е нормално, да.
А дали има повод за притеснение - вече зависи дали конкретно ти имаш някакви оплаквания и прочее.
За мен мога да кажа, че всичко е наред, била съм при няколко кардиолога (никога не съм имала оплаквания, но по едно време личната ми лекарка се беше притеснила, защото бях стигнала по-ниски от сегашните стойности :D).