23.07.16
12:00
Има много фактори от които зависи баланса на веществата и калориите. Това не е само състоянието, в което се намираме в момента, а и какво искаме да променим. Има и Базов!!!
ЮЮЮ честито ми първо съобщение.
Кобричке, много си яка и хубава ;)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 23.07.16 12:01.
23.07.16
12:09
казано от Queen Cobra на 23.07.16, 12:00:
Чисто теоретично-
Мазнините могат да са 1гр/кг, ок, нормално е, но тогава трябва да се променя съотношението белтъци/въглени - 4 гр. , дори 4,5 според теб - са просто са много. ако се стремим да са основно от сложни въглехидрати- това е много храна, която трудно ще се изяде и преработи. Ако са повече прости- смърт за панкреаса и останалите системи
Склонна съм да приема около 1,5 гр. за протеините- има безкрайно много изследвания за тяхното нужно количество балансирано от растителни и животински източници и ползата за здравословното състояние - без дори да мислим за тренировки и хипертрофия. И следователно пропорционално намаление на въглените до 3,5.И калорийния прием като цяло е логично да намалява с възрастта.
Взема се всичко предвид, но скрийншота е само на това. Не искам тук всичките да гледат, те и без това не отчитат тази информация, за това няма да информирам всичките, дето четат....Таблицата, която я направих, е на базата на доста изследвания и най-вече медицински и спортни (те преобладават) такива. Всъщност тук на форума повече няма да пускам нови интересни теми, защото се знае причината, няма да пиша....
По темата: има конкретно съотношение за различните случаи. Това не е просто налучкване и желание)
23.07.16
16:56
23.07
Сън: 23.30-7.30
Лежах, четох, въртях се, ма не можах да спя повече.
Храна:
- 3в1 с креатин
- кис. мляко 200 гр., овес 7 лъж, черен сусам - 1 лъж.
- 1 банан
- печени пилешки гърди (1/2 гръд ;) ) ок 150-200 гр., салатаот домат, краставица, чушка, лимонов сок, зехтин
- 1 банан
- 2 фил.хляб с маслен крем
- ок. 100 мл. домашна ракия 28 годишна(d) , салата (шопска) домат, краставица, мноооого сирене, зехтин, малко пържени тиквички, 50 гр. пушена сьомга
- 1 пържолка маринована (ок 100-150 гр), 1 кенче Аргус 500 мл (beer)
А на това му викам добро възстановяване...
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 24.07.16 07:52.
23.07.16
17:03
23.07 комплексна
1. клек (20,40,50кг) 3х8х60кг 2х8х50кг
2. полулег с дъмбели (10,16кг) 3х8х(2х21кг)
3. едностранно придърпване на скрипец през горна макара от колене 3х10х40кг всяка ръка
4. лег преса с 1 крак 3х10х20кг всеки крак
5. кросоувър 3х15х(2х15кг)
6. разгъване за предни бедра 3х10х20кг
7. сгъване за задни бедра 3х10х25кг
8. затваряне на пек-дек 3х10х40кг
9. хиперекстензии с тежест 3х15х15кг диск пред гърди
10. едностранно гребане с пудовка 15-10-10х16кг всяка ръка
Движение-почти няма.
Релакс.
Снимах си почти всички упражнения, че нямаше хора. Ще кача по нататък.
24.07.16
08:53
http://blackfitnesstoday.com/wendy-ida-proves-good-health-is-ageless-wants-you-to-takes-back-your-life/
Има шанс значи, някога и аз да изглеждам добре, все пак- има още 30 год :)
Тази жена е уникална, не само физически - 64 години (!!??!!) , цялата и история е едно невероятно преживяване за силата на човешката воля и затова как освен да изградиш собствения си живот наново, да започнеш да помагаш на всички останали. Жизненост във всички проявления.
Страхотна жена, просто невероятна!
Нормално ли е една 64 годишна баба да изглежда така?! Боже мой, направо е задължително!
Интервюто е чудесно, струва си да се прочете цялото.
24.07.16
10:25
:)
24.07.16
11:32
С чехли в залата- вселенска класика :D
24.07.16
13:18
Всъщност тренирам боса, както сте виждали, но напоследък в залата е изключително мръсно, както и хлъзгаво, така че поне между уредите се разхождам с чехли.
Ъгълът е далеч от подходящ, но не измислих къде да подпра апарата - така че - кВот такоА.
___________________________-
ЕДНОСТРАННО ГРЕБАНЕ ПРЕЗ ГОРНА МАКАРА ОТ КОЛЕНЕ 10х40 кг всяка ръка
Откакто започнах да го изпълнявам, повече няма да седна на скрипец за гръб- натоварването е чудесно просто и човек може да се стреми към чисто изпълнение и различен хват.
24.07.16
13:25
Супер, супер, можеш 30кг да вземеш даже на полулега :))))) Доста сила имаш, браво. На скрипеца идея си нямам как трябва да бъде техниката, ама ми се струва много ръцете натоварваш точно по тоя начин. Иначе прекалено леко тренираш, няколко пъти ти го казвах, ама ти си знаеш :D
24.07.16
14:17
Супер е техниката на скрипеца, без излишно лашкане напред-назад :) И да, много си силна наистина. Браво!
Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 24.07.16 14:17.
24.07.16
14:47
Тенкю, брадърс !! ;)
Леко тежко- толкова, мързи ме за повече.
На тия дъмбели сигурно мога да направя 12 повторения , ма не ща да се мъча.
Скрипеца не ми влиза в бицепса- много добре влиза в перката-може да разтегнеш и придърпаш хубаво, без да заключваш лакът и без да се лашкаш. Имах мускулна треска от набиранията в петък и се усещаше брутално всяко повторение. И тук мога с 5-10 кг повече, но ако съм свежа.
Малко странно се получава- с 2 ръце придърпвам с 50 кг, с 1 ръка с 45 кг. :) :D :D
Сутринта се не можах да спя повече-лежах, лежах, въртях се , стана 8, накрая станах. Следобеда ще ударя поне 1 час дрямка, че съм буквално неадекватна и даже ми се виеше свят. До 11 часа си лежах с лаптопа, не ми се яде даже.
Май претренирах с краката (слаби са ми, слабиии) и оттам тия неразположения- усещам си всеки мускул и са подпухнали, особено около ханша е много грозно.
Чудя се да почивам ли съвсем или ще е по-добре да повъртя леко.
Храна:
- 2в1 с креатин
- 2 фил. с маслен крем и 3 варени яйца (М)
- 1 сладолед във фунийка 70 гр. - от новите на Фамилия - голям таш’к :D
- 2 праскови, 5 сини сливи
- пушена сьомга ок. 150-200 г, салата от домат, краставица, чушка, лимонов сок, гроздово олио, 1 краищник хляб
- 3в1 малко
- 1 лъж. бадемова паста
————————————————-
Толкоз. Би трябвало да има още едно ядене, но не ми се ядеше особено.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 25.07.16 08:46.
24.07.16
16:00
казано от Queen Cobra на 24.07.16, 14:47:
Малко странно се получава- с 2 ръце придърпвам с 50 кг, с 1 ръка с 45 кг. :) :D :D
сега си представи, колко ли изолирано го правиш)
24.07.16
16:11
Кое от двете? Защото с 1 ръка е го усещам напълно изолирано.
24.07.16
16:53
щом с едната ръка дърпаш, колкото с двете, значи, че не изолираш достатъчно мускула, нищо, че го чувстваш добре. Вкарваш много други мускули просто...
24.07.16
16:57
На портален скрипец тежестта е два пъти по-лека, т.е. абсолютно нормално е това, което се получава... дори би трябвало повече да дърпа с едната ръка в случая.
24.07.16
17:09
Няма как тежестта да е 2 пъти по-лека, скрипецът е съвсем еднакъв с другия.
Не че тези 40 или 50 кг са еквивалентни на повдигане от земята, ясно е , че не са, защото минават през 2 макари, но като сравмнение между двата скрипеца, няма разлика.
Просто с 2 ръце дърпам по-малко килограми, защото, когато сложа 60 или 65кг тежест, тя е равна на теглото ми и следователно ме повдига от седалката. Така че трябва да противостоя на тази сила и да компенсирам, накланяйки се назад и лашкайки.
Не знам защо Карбо толкова държи да изкара дърпането с 1 ръка чийтърско , при положение, че се движи само раменната става и няма грам други динамисти освен широкия гръбен.
Ето, дори го има в каталога на сайта.
http://www.bb-team.org/exercise/4623_ednostranno-pridarpvane-na-vertikalen-skripets-ot-sedezh
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 24.07.16 17:17.
Ууаааау - сега видях как си ги вдигаш тия дъмбелчета :) Stroоong! Колко ти е макса на лег с щанга? Мисля, че го бях виждала някъде в дневника, но сега не ми се рови от тела? Просто ми е любопитно каква е амплитудата в кг между двете упражнения...
24.07.16
18:26
Не съм пробвала максове почти година. Би трябвало да е 70кг с малко зор. Иначе работни серии с повече от 55 кг лег не правя. Когато тренирах с бившия, слагах 60кг за 5-6 бройки, но беше много отдавна. Няма кой да ме пази, иначе може и да не ми се опрат. Заякнала съм мъничков сравнение с преди година, повече съм си изчистила техниката на същата тежест всъщност, но пък не напъвам никак.
Ако правя хоризонтален лег, ще имам повече сила. Но ме е страх да легна и да оставя после такива дъмбели и е по-безопасно от полулег.
Мисля че съотношението дъмбели (общо тегло) е 2/3 от теглото на щангата, закръглено, разбира се.
казано от Queen Cobra на 24.07.16, 18:26:
Не съм пробвала максове почти година. Би трябвало да е 70кг с малко зор. Иначе работни серии с повече от 55 кг лег не правя. Когато тренирах с бившия, слагах 60кг за 5-6 бройки, но беше много отдавна. Няма кой да ме пази, иначе може и да не ми се опрат. Заякнала съм мъничков сравнение с преди година, повече съм си изчистила техниката на същата тежест всъщност, но пък не напъвам никак.
Ако правя хоризонтален лег, ще имам повече сила. Но ме е страх да легна и да оставя после такива дъмбели и е по-безопасно от полулег.
Мисля че съотношението дъмбели (общо тегло) е 2/3 от теглото на щангата, закръглено, разбира се.
Признавам те за машина за пореден път! Уау! :)
И подкрепям това да задържиш някакво ниво, да работиш върху техниката си.. Особено, ако се чувстваш добре и това да ти е рейнджа. Но пък новите постижения са готини - няма ли кой да помолиш да те пази в залата? Сори за спама, стана ми интересно хах
24.07.16
18:58
Ми има 1-2 човека- ако се засека с тях, на които мога да се доверя, иначе повечето са пъпчиви тийнове и доста заплеснати. Но просто не ми се иска да напъвам. Имам си причини.
Като си правя разбор назад във времето, работя с тези тежести още от2011 -2012 год, така че не съм постигнала кой знае колко в това отношение. По някое време напредвам, по някое просто поддържам с месеци.
Както писах, основно изчиствам изпълнението , защото предишни версии е било с по-малка амплитуда, повече чийт, нестабилно, с отлепяне на таза- абе фалове да искаш.
Просто се старая като си фиксирам някаква тежест, най-накрая да я отработя добре.
Мисля, че вече ми се получава добре.
Eто изпълнение от преди 4 год
Дъмбелите са само 22 кг, а не 23, но неги бях претеглила правилно.
Доста криво , а? :)
Хайде черната станция да се включи отдалеч. :)
Къде ги заби тия дъмбели над главата си? И къде са ти лактите като ъгъл спрямо тялото? В добавка не пускаш достатъчно, като така пропускаш една от основните ползи от лега с дъмбели.
Свали тежестта с поне една трета и поработи върху техниката. Иначе може да имаш проблеми в един момент.
24.07.16
19:16
За днешния клип ли говориш или за този от преди 4 години?
Ако е за днешния, не мисля, че има накъде повече да пусна безопасно, без да разтегна и са под ъгъл спрямо тялото.
Пуснах скрийншот, мисля, че съм хванала дълбочината. Не се вижда къде вървят лактите, но се старая да ги приближа към тялото.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 24.07.16 19:18.
24.07.16
19:21
Вторият клип е много крив, наистина. Може би Боби за него има предвид, че на първия не може да се види от тоя ъгъл.
24.07.16
19:26
Не съм виждал горен скрипец да има макара на тежестта (плочките) като на порталния(паралелен) скрипец.Така ,че Сатисфекшън е прав. Това олекотява наполовина.
Втория имах предвид - отначало не разбрах, че е стар.
Но и на новия лактите ти са доста разперени встрани (доколкото може да се види под този ъгъл). За дълбочината на пускане ми е трудно да преценя.
24.07.16
19:30
казано от Димитър Станчев на 24.07.16, 19:26:
Не съм виждал горен скрипец да има макара на тежестта (плочките) като на порталния(паралелен) скрипец.Така ,че Сатисфекшън е прав. Това олекотява наполовина.
Да живее полиспаста :)
Така е, верно. (handshake)
Но не пречи да пробвам същото упражнение на горния скрипец :) Ей така за експеримента :)
За дълбочината- толкова, не е от тежестта, избягвам максимални разтягания.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 24.07.16 19:32.
казано от Queen Cobra на 24.07.16, 19:30:
Но не е зле (или поне не може да се каже със сигурност заради ъгъла). Просто прибирай лактите малко към тялото - изглежда, че ръцете са на 180 градуса една спрямо друга, а трябва да са под ъгъл примерно 45 градуса спрямо тялото. Недей да тренираш с транспортир следващия път, просто лактите по-навътре и това е. ;)
24.07.16
19:41
Не са на 180 градуса, че то си е опасно така, ама и на 45 няма да станат. Нещо по средата ще пробвам.
Абе има си математика НАВСЕКЪДЕ :) :*
24.07.16
19:45
Забравих преди да ти кажа, че според мен тотално си отебала негативната част на движенията. Не знам какво смяташ по въпроса, ама по принцип повече се натоварва мускула точно в тая част :)
25.07.16
07:28
г-н Задоволяване , покажете вие как изпълнявате упражнения, само акъл чувам от вас :D :D :)
Чистене- прахосмукачка, миене под, полир на мебели, врати, дограма.
Малко готвене и домакинство.
Реших никаква активност. Не ми беше комфортно, а и една обща отпадналост. Едва си свърших домакинската работа- спирах, почвах.
Презорих се миналата седмица, тази ще структурирам нещата по-умно.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 25.07.16 07:36.
25.07.16
12:59
25.07
Сън: 21.30-6.30
+ 1,5 часа привечер
Горе долу стабилно. Имаше нужда.
Храна:
- 2в1 с креатин
- протеинов кекс с фъстъчено масло (стоя от петък сутринта в чекмеджето на работа, но май беше читав ;) )
- 2 праскови, 4 сини сливи
- мъничко пилешко бутче печено, варена елда с гроздово олио
- бананов протеинов кекс, 1 лъж. фъстъчено масло
- 2 фил. кашкавал 100 гр. запечени, 2 малки краставици
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 25.07.16 22:21.
Оооо, вените, мамо, вените! (inlove)
Тез ръки прекрасни само с чистене се не правят... :D u rock! (sun)
Мнението беше редактирано от RogueOne на 25.07.16 14:27.
25.07.16
21:32
25.07 рамо, ръце, корем
1. набиране подхват 3х5
2. лицеви опори раменен хват/за трицепс 3х10
3. раменна преса с лост 3х12х20кг
4. бицепсово сгъване с лост 3х8х20кг
5. френско разгъване от лег 3х8х20кг
6. хеликоптер 3х10х20кг
7. раменна преса едностранно 3х10х10кг всяка ръка
8. пикови повдигани за корем на пода 3х8
9. разни крънчове 3х15
10. повдигане на крака от лег 3х15
Движение- 5км
Символично раздвижих и набързо.
Имах план да разцъкам ръце и после да повъртя повечко, нооо... след като се прибрах и легнах и заспах :) :D :D Та отиде 20,30ч. и в тези часове дилемата беше да ям или да спя.
Само нечовешката ми воля и страх да не ми спадне баницата ме накара да вдигна щангата няколко пъти :) :P :D
26.07.16
07:20
казано от satisfaction на 24.07.16, 19:45:
Не знам какво смяташ по въпроса, ама по принцип повече се натоварва мускула точно в тая част :)
:D :D :D
26.07.16
10:58
26.07
Сън: ок. 23.45-.6.30
+ 30 мин привечер
Малко, но пък спах снощи и затова не ми се лягаше.
Храна:
- 2в1 с креатин
- 2 фил. с кашкавал 120 гр. запечени, 1 праскова
- варена елда с гроздово олио, 1 печено пилешко бутче
- 3в1
- пушена сьомга ок 100-150 гр, 1 фпх, 2 кочана варена царевица малки
- маслен крем 100 гр. :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 26.07.16 21:55.
26.07.16
11:41
Статията:
http://inspiredfitstrong.com/bg/2014/exercise-bg/8887/?mc_cid=0c807bceee&mc_eid=d9b82b37be
За да се чувстваме добре, трябва да имаме енергия. Губим ли енергия, започваме да се чувстваме зле, отпаднали, уморени, тялото страда и започваме да боледуваме.
Когато става въпрос за енергия, всички си представят един шоколад и си мислят, че той ще им помогне да съберат сили. Всъщност храната е по-скоро вторична форма на енергия ( опростено казано).
Основният начин, по който черпим или губим енергия е именно чрез обмена на електрони, посредством електромагнитните полета.Защо това е така?
Отново физика. Интересен е фактът, че полупроводникът на технологиите е изграден от силиций, а на живите организми от въглерод. Какво се случва, когато вземем мобилния си телефон в ръка?
Когато два полупроводника, които са изградени от различни материали се доближат, една от системите губи електрони. Коя? Тази, която е изградена от материал с по-малка атомна маса. В случая, силицият има по-голяма маса от въглерода. Това означава, че когато хванем телефона, когато сме заобиколени от WiFi мрежи и други изкуствени електромагнитни полета, нашата система, т.е. нашето тяло губи енергия ( под формата на електрони) и ги отдава на технологиите.
А стига бе? Това истина ли е? Как така губя електроните си?!
26.07.16
11:56
като само губим, от къде ги попълваме после)))
По скоро съм склонен да мисля, че:
1. Организма ни си живее отделно, по своите схеми
2. Живота ни е даден и черпи енергията си от “горе”
3. Всичко това работи в нас, като съзнание, подсъзнание, душа, и т.н.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 26.07.16 12:00.
казано от Queen Cobra на 26.07.16, 11:41:
Статията:
http://inspiredfitstrong.com/bg/2014/exercise-bg/8887/?mc_cid=0c807bceee&mc_eid=d9b82b37beА стига бе? Това истина ли е? Как така губя електроните си?!
Dafaq ?! Надушвам чужда намеса от астрален тип...
26.07.16
12:46
Тая Инес е тъпа като гъз. За пореден път го доказва. И за пореден път препоръчвам да се прочете Свят населен с демони.
казано от Queen Cobra на 26.07.16, 11:41:
А стига бе? Това истина ли е? Как така губя електроните си?!
Ти май не си следила дневника на Инженера, когато го водеше.
Кое точно те кара да се чудиш? Това, че сме подвластни на електричеството?