28.07.16
14:37
Знам че има много теми относно това упражнение , но не мога да намеря точно отговора на въпроса ми,а той е следния.Какво мнение имате вие за следното упражнение изпълнявам го веднъж в седмицата 3х20 пъти,от скоро.Вярни ли са митовете че по някакъв начин биха могли да оформят талията и тъй подобни ? нещо което лично на мен не ми се вярва,даже честно казано от както ги правя талията ми става по голяма все пак мускула расте,но дали не правя нещо грешно ? Моля за съвет.
28.07.16
15:03
казано от Ivan Avramov на 28.07.16, 14:37:
Вярни ли са митовете че по някакъв начин биха могли да оформят талията и тъй подобни ?
Митовете са си митове и се развенчават от специализирани ловци и / или от такива, на които им се занимава. Не губи време тук. :)
Всяко натоварване на тялото има теоретична възможност да спомага за развитието му. Въпросът е да намерим логиката, която е скрита за един куп течения в тренировките, наука, личен опит и прочие. Казано накратко, дали зад дадено твърдение има повече теория, само теория или някой (или повече хора) са постигнали проследим резултат.
В случая, ако си здрав и имаш възможност, има къде, къде по-подходящи упражнения за натоварване тази част на тялото. Но това не пречи да продължиш да го правиш, ако виждаш резултат.
казано от Ivan Avramov на 28.07.16, 14:37:
от както ги правя талията ми става по голяма все пак мускула расте
И все пак, измерил ли си я преди / след и за какъв период от време става дума?
28.07.16
15:07
Не съм я мерил за около 2 месеца.Все едно ми се е увила змия около кръста,а ефекта които мислех че ще има е талията да ми стане по тясна,но е доста глупаво според мен да съм си мислил че ще стане така.Тъй като гена ми е такъв и съм със широк таз и колкото и малко мазнини да имам по него изглежда лошо и затова трябва да имам почти никакви,затова мислех че това упражнение ще ми помогне.To реално ми помогна когато съм гол изглежда добре но когато съм с тениска мяза на паласка а то не е :D :D
Мнението беше редактирано от Ivan Avramov на 28.07.16 15:13.
28.07.16
15:14
Обиколката на талията няма да се намали, ако се фокусираш само над упражнения в тази зона. Промените при нея са резултат на цялостната промяна на тялото ти.
28.07.16
15:16
Тренирам цялото тяло няма мускул които да не тренирам,но много трудно ще достигна Х форма със широк таз.
28.07.16
16:03
казано от Станимир на 28.07.16, 15:45:
Извиване или наклон? Извиването предполага някакво завъртане :)
Наклон извинявам се за заглавието нe обърнах внимание . :D
Според мен 3х20 3 пъти в седмицата няма как да предизвика осезаема хипертрофия за 2 месеца. Особено на такава малка мускулна група. Ошишкал си се и ти се е лепнало и на паласките :)
Мнението беше редактирано от Димо на 28.07.16 16:07.
28.07.16
16:21
казано от Димо на 28.07.16, 16:06:
Според мен 3х20 3 пъти в седмицата няма как да предизвика осезаема хипертрофия за 2 месеца. Особено на такава малка мускулна група. Ошишкал си се и ти се е лепнало и на паласките :)
Toчно това се е случило :D затова ви питам дали би ми помогнало това и подобни упражнения да се оправи.Или си трябва кардио.
28.07.16
16:44
за това у-ние ли става дума?
28.07.16
17:47
казано от Ice Mountain на 28.07.16, 16:44:
за това у-ние ли става дума?
Да .изпълнявам го точно като жълтура.
Трябва да отслабнеш цялостно. Това става като калориите, които приемаш са по- малко от тези, които изразходваш. Коремните преси няма да ти помогнат да свалиш мазното от шкембето, нито наклоните ще ти смалят талията.
28.07.16
17:54
казано от Димо на 28.07.16, 17:48:
Трябва да отслабнеш цялостно. Това става като калориите, които приемаш са по- малко от тези, които изразходваш. Коремните преси няма да ти помогнат да свалиш мазното от шкембето, нито наклоните ще ти смалят талията.
Нямам мазно почти никъде по тялото освен в талията и то е малко но досадно.Тренирам цялото тяло рамене,гръб са ми доста изразени но не могат да изпъкнат заради това.Тренирам само силово отностно храненето,ям 5 пъти на ден по малко порций ,главно , морски храни,пилешко,телешко,яйца,салати,плодове и 3 пъти на ден протеинов шеик по 30 грама в който има около 25 грама протеин.Имах корем преди до го изгладих без кардио главно със този ми режим , направих си ден в които тренирах само корем най различни упражнение и се изглади но тъй кат пак казвам имам широк таз и малко мазнини да има изглеждам като много.
Мнението беше редактирано от Ivan Avramov на 28.07.16 17:58.
Хмм, как така хем са ти изразени раменете и гърба, но не могат да изпъкнат от малкото мазно, което имаш на талията? Ако искаш тяло тип “оса” а не си от подходящата структура няма как да стане.
Аз се самоопределям като ендоморф и отделно имам мазно на талията, но гърба и раменете си ми си се виждат.
Мнението беше редактирано от Димо на 28.07.16 17:59.
28.07.16
18:00
За мен страничните планкове са по-добри.
А това у-ние - извивки с дъмбели или дискове повечето го правят неправилно, отделно, че и нарамват едни големи тежести и почва един цирк
Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 28.07.16 18:04.
28.07.16
19:00
казано от Ice Mountain на 28.07.16, 18:00:
За мен страничните планкове са по-добри.
А това у-ние - извивки с дъмбели или дискове повечето го правят неправилно, отделно, че и нарамват едни големи тежести и почва един цирк
Oтносно тези планкове,може ли да ме посъветвате във каква цикличност да ги правя ? Колко серий и колко пъти в серия.Благодаря ви много.
28.07.16
20:09
казано от Ivan Avramov на 28.07.16, 19:00:
Oтносно тези планкове,може ли да ме посъветвате във каква цикличност да ги правя ? Колко серий и колко пъти в серия.Благодаря ви много.
3 серии по 5 на страна (по 10 секунди на задържане) е добър примерен старт на това упражнение.
Благодаря на Ice Mountain, че спомена за него и ми припомни какво исках да намеря като алтернатива.