08.08.16
21:54
Боби, каква истина да ти спестяваме-отличен си. Като чета тренировките ти, не знам колко години трябва да блъскам, за да стигна дори и половината на тежестите ти, интензивноста, видовете упражнения и броя на сериите, които правиш.
Пък и 30 км. с колело.....еле :D
Сигурно има и доста по-напред, ама да не сме максималисти.
08.08.16
22:00
Ще използвам случая, за да припомня предишно мое мнение в този дневник, за да не се повтарям пак. :)
казано от ME4O_TURIST на 08.08.16, 21:50:
Едни 10кг. надолу... Храната ти изглежда ОК , но едно обезбиряване за известно време ще ти се отрази чудесно ;)
Живата истина. И за храната, и за 10-те кг надолу, и за нуждата от спиране на бирата. Затова днес съм на вино. :)
08.08.16
22:09
Няма коментари, защото нещата са очевидни - ти си хубав мъж както с по-нацепена, така и с леко позамазана преса.
Плюс, че си висок, имаш добре развити рамене, гърди, ръце, не си chicken legs, абе доста добре стоиш. :D Масивен си.
Плюс, че за нула време можеш да я покажеш пак тая преса (само за пресата говоря, защото ми се струва, че тя главно е отнесла) - знаеш как и не е като да не си го правил.
А и вече нали си решил да вкарваш нещата под някакъв лек контрол, което би трябвало да не позволява да “закръгляваш” още. Ти изкарваш нещата по-лоши, отколкото са. :)
Най-важното е, че се чувстваш добре. Поддържай такова темпо, докато дойдат още по-добри дни! :D На мен ми харесваш.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.08.16 22:09.
08.08.16
22:20
Винаги съм уважавал хората с големи крака(стъпала).Човек,който носи обувки с размер 46-7(според мене това ти е номера),какво да кажа-здрав мъж,стъпил здраво и стабилно на земята.Жив и здрав!!!
казано от Марин Димитров на 08.08.16, 22:20:
Винаги съм уважавал хората с големи крака(стъпала).Човек,който носи обувки с размер 46-7(според мене това ти е номера),какво да кажа-здрав мъж,стъпил здраво и стабилно на земята.Жив и здрав!!!
Жив и здрав бъди и ти!
Вярно, че сам си изпросих успокоителни комплименти, но този е уникален - за пръв път в живота ми отправят похвала за размера на стъпалата. :)
Само да добавя, че е пропорционален и на всичко останало. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.08.16 22:25.
09.08.16
00:40
Малко косми и всички притеснения отпадат :>
Виж стъпалото дали ти отговаря на размера от лакътя до китката? Ако е равно, верно е пропорционално :д
09.08.16
10:26
Ами той май някъде имаше снимки с брада-пак две бяха по спомен ;)
казано от ME4O_TURIST на 08.08.16, 21:50:
едно обезбиряване за известно време ще ти се отрази чудесно ;)
|-) |-) |-)
09.08.2016 г.
Колоездене:
Без.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.
Обобщение за деня:
Сутринта ходих да подам документи за лична карта и електронен подпис, без които тук все едно не съществуваш.
В офиса няколко часа лудница, после бегом до Арланда да посрещам голямата.
За награда вечерта пих две ракии от неприкосновения запас.
А вече успяха да откраднат колелото на Зозо и на практика сме без семеен транспорт, освен градския в момента. :(
Храна:
Днес без бира. :) Няма връзка с горния разговор (е, може би косвена). :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.08.16 23:38.
Крадат ги много. ВЗеми криптонайт модела който е със стоманено въже към него. 60 евро е, но няма да има грижи.
А ето и едно по-различно предложение - защо не си застраховаш колелото? Още повече сега, като ще трябва да си купуваш ново.
Нашето семейство се раздели с 3 колела за една година (2 откраднаха от градината на къщата, а третото в града) макар всички да бяха с криптонайт.
Имаме 6 колела в нашето домакинство и годишната застрахователна премия е около 300,-€, което ще рече към 4,-€ на месец на колело.
Застрахователите идват на място и маркират велосипедите (обикновено от вътрешната страна на рамката) и залепват стикер да плашат апашите :).
При мен в застраховката поисках да бъдат маркирани и по-важните компоненти на част от колелата (скорости, спирачни дискове, светлини и на две от колелата батерията).
Хубавото е, че застраховката ти покрива и ремонтни дейности при инцидент (не по твоя вина и с протокол от полицията разбира се ). Можеш също да провериш дали има начин да включиш годишната застрахователна премия в данъчната ти декларация за съответната година и да получиш част от парите обратно.
@kaloyan - криптонайт се отваря с помощта на обикновена химикалка :)
Поздрави,
Димчо Д.
10.08.16
09:07
Аларма за велосипед. Двама колеги имат такава и са доволни. Собственикът на фирмата ми сглоби електричката.
казано от kaloyan на 10.08.16, 09:57:
Ще го отвориш друг път. :) за кои модели говориш ?
В едно си прав - аз няма да мога да го отворя. На мен ми го демонстрира застрахователя (на Kryptonite Evolution 4LS), при това с широка усмивка на лице и поглед говорещ за това колко съм наивен. Допълнителна информация можеш да прочетеш в Интернет, защото на мен не ми се спори :)
Поздрави,
Димчо Д.
Нали трябва да има и такива като теб да плащат застраховки. На мен за 3 години не са успели веднъж да го откраднат при доста опити
10.08.16
13:24
казано от kaloyan на 10.08.16, 13:13:
Нали трябва да има и такива като теб да плащат застраховки. На мен за 3 години не са успели веднъж да го откраднат при доста опити
За колело, хайде, ама то така казват и много от хората за колите от по 2-4 хиляди лв. примерно: “Абе кой ще ти я открадне тая таратайка, ти луд ли си да правиш каско”. И като стане белята - а тя все по-често става, от това да спестиш пълно каско на минимална премия от 300 лв. примерно или пък само с клауза за кражба, си 4 хилки назад и без кола.
Примери много такива. Всеки си знае де.
100% гаранция няма. Но правилото е катинара да е ~ 10% от стойността на колелото. Моето е ~ 250 евро в момента, а съм с катинар за 70. Тоест за потенциалния крадец се отваря адски много работа за недостатъчна награда.
Ако караш колело за 2000 евро - няма катинар, който да те спаси.
казано от kaloyan на 10.08.16, 13:13:
Ами ще плащам, след като ми свиха колела за сума ти пари само съжалих че не съм го направил по-рано. Вече съм на възраст и не ми се играе на стражари и апаши с младите момченца.:)
Иначе, ако имаш идея с кое катинарче да опазя примерно Haibike Xduro FullSeven S PRO пиши на лично (сериозно). Жена ми ще е много благодарна.
Мнението беше редактирано от Dnes на 10.08.16 14:50.
10.08.16
15:43
Като стар крадец ще ви кажа, че тия заключващи системи и аларми се преодоляват за секунди. Единственото спасение от добра ножица за арматура е закалена 2 см верига, а от електро-хидравличен резач, ще е някакъв закален стоманен прът с маса със сигурност по-голяма от тази на колелото. А не е рядкост бригада с оборудван бус да краде колела като това, което Dnes описва...
Та, Боби, не че съм подстрекател, но защо не си откраднеш и ти колело :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.08.16 15:44.
казано от James Hinks на 10.08.16, 15:43:
Като стар крадец ще ви кажа...
:D :D :D
Следващия път като се видим, ще си следя зорко багажа... :D :D :D
Колелото не беше нищо особено - Крос на две години, което като ново бяхме взели за 600 лв. От друга страна почти не беше карано, беше доста удобно и изглеждаше добре. На всичко отгоре тъкмо го бяхме оборудвали с разни дреболии като звънец, хубава кошница, стойка за мобилен телефон, чантичка... Тъпо е да си го нагласиш и да ти го вземат.
Следващото колело също няма да е много по-скъпо - цените са почти същите като в България, така че се намират. В заключалки ще инвестирам незабавно, макар че не знам дали си заслужава, както казва Сашо. Аз лично ще продължа да си прибрам колелото в специалната стая в мазето и в гаража на офиса. Пред магазини се налага да го оставям навън за малко, но това няма как да се избегне.
Сигурно ще правим и някаква обща застрахова за апартамента, която покрива и колела до 15000 крони, което е много.
10.08.2016 г.
Колоездене:
14 км за 0:48 ч, средна скорост 17,5 км/ч,
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.
Обобщение за деня:
Добрата (поне за мен) новина е, че започнах да върша нещо смислено. Лошата - че не можах да си тръгна навреме и тренировката отиде за утре.
Храна:
Не знам още.
10.08.16
21:27
Като всеки уважаващ себе си емигрант там (или второ трето поколение местен амудж) :D
казано от Joe Musashi на 10.08.16, 21:27:
Като всеки уважаващ себе си емигрант там (или второ трето поколение местен амудж) :D
Има неща, които не съм правил и няма да направя - да дам подкуп, да взема нещо чуждо, да нараня физически човек, без да съм заплашен самият аз... Това минаваше за наивност в България (а, тоя будала си плаща акта, вместо да бутне 20 лева на катаджията). Може би и тук не всеки го приема за нормално, но определено доста повече хора се държат така.
Съжалявам, но на тази тема чувстото ми за хумор дава накъсо.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.08.16 21:39.
10.08.16
21:43
казано от Boby_ на 10.08.16, 21:37:
Има неща, които не съм правил и няма да направя - да дам подкуп, да взема нещо чуждо, да нараня физически човек, без да съм заплашен самият аз... Това минаваше за наивност в България (а, тоя будала си плаща акта, вместо да бутне 20 лева на катаджията). Може би и тук не всеки го приема за нормално, но определено доста повече хора се държат така.
Ама аз всъщност мисля като теб .. просто намекнах че надали го е взел някой с фамилия Олафсон, примерно :Д
казано от Joe Musashi на 10.08.16, 21:43:
казано от Boby_ на 10.08.16, 21:37:
Ама аз всъщност мисля като теб .. просто намекнах че надали го е взел някой с фамилия Олафсон, примерно :Д
Олафсон не е със сигурност - познавам го, не е такъв човек. По-скоро е Густафсон или Карлсон.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.08.16 21:50.
казано от Boby_ на 10.08.16, 21:49:
По-скоро е Густафсон или Карлсон.
Карлсон...знам го тоя-има перка на гъзЪ...
Апропо,нали ми знаеш стоманените увлечения-може да се направи верижка за колелото от същата стомана Р6М5 като оня нож на 63HRC…Познавам в Пловдив един чиляк ,който би направил,ама заключването не знам...Няма да е много тежка1кг макс. но наистина с какво ще я подсигуриш???
10.08.16
23:58
казано от nervak на 10.08.16, 22:07:
стомана Р6М5 като оня нож на 63HRC
Нож от рапидна стомана...само за рязане на луканки вкъщи става.
Сашо ,тази специално не ръждясва агресивно и когато ножа е и полиран може да се ползва спокойно за всякакви цели.Разбира се, искат едно забърсване когато се оставят...ама имам не едно острие по 2-300е предимно японски ,които искат същата поддръжка-ръждаеми са.
Да не говорим тази стомана конкретно, колко е износоустойчива и при подходящ скос можеш да съчетаеш дейности от сечене на кости ,до рязане на топъл хляб...Проблема на тази стомана е ТОто...за сега в България само на две места я закаляват...като от едно не съм доволен.
Загубил съм бройката на ножове от такава стомана ,които съм направил...но нямам оплаквания за сега.
11.08.16
10:07
Наясно съм с качествата на рапидните стомани. Обаче едно изпускане на закалена на 63 рокуела Р6М5 върху камъни или странично запъване някъде, или просто случаен удар странично и сбогом на ножа. Както каза Дядо Благо веднъж - ножа можеш да го изчистиш от ръжда, да го заточиш, разбитата дръжка да я намотаеш с нещо и пак да го ползваш, но счупен нож нищо не можеш да го направиш. За това ти казвам - рязане на луканки вкъщи ;)
Но като цяло на мен изискванията са ми ножовете да държат на зверска експолатация при всякакви условия, не толкова да държи ряз или да е супер твърд, да не говорим пък да е неръждавейка...За тва 65Г, ШХ15(и въобще лагерните стомани), пък нека да ръждясва и да не е закален на 65 НRС. Сега, че не всеки може да направи ТО на такава стомана, за е отделен въпрос, но това е другия плюс на Пловдив - “дядката” е под ръка :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.08.16 09:44.
С дядото се познаваме добре,-имам няколко негови ножа,ама той е ковач традиционалист,а не термист-за по засукани стомани не иска да чуе))).Тази стомана не се троши така лесно,както описваш-може да се нащърби,подбие-айде леко да се отчупи парченце от върха ...но не и да се строши при изпускане,гарантирам.Аз работя посредством един човек с :”ММ-Механикс”-Пазарджик...такива пещи имат...ум да ти зайде....Тя след отвръщане е на 61-63
11.08.16
11:30
Дядката е един от малкото ковачи в България, които наистина могат да работят със стомани с капризна ТО. Не знам колко добре го познаваш, традиционалист е в пещите и коването, но съвсем не е лаик или просто да поназнайва нещо от опит.
А ако имаш един такъв нож за прежалване, ще ти демонстрирам какво имам предвид под употреба на нож. Но познавайки колко държат такива ножове, ти гарантирам, че трябва да е прежален - в завода преди 15 години такива ножове ми ги правеха да ми се подмазват ;) На Вълча дупка сме оставили на парчета поне 3-4 на скалата с язовините...
Не,не в никакъв случай не казвам ,че е лаик!!!Знаем се от университета бегло тогава...по късно съм правил поръчки няколко и сме разговаряли.
Е...няма нож ,който да не може да се счупи при определен напъни, аз не ползвам онези ножовки...бързорезните за моите,а си купувам стомата на листове от Стева...пак от Пловдив )))))))))На мен страстта са ми по изфинените остриета за кухнята ето от къде тръгна разговора,тук в случая дръжката не е моя изработка,...:
Мнението беше редактирано от nervak на 11.08.16 12:21.
11.08.16
14:24
казано от nervak на 11.08.16, 12:05:
На мен страстта са ми по изфинените остриета за кухнята ето от къде тръгна разговора
(handshake) и аз това казах за рапидните стомани - за кухнята :) Там с минимална поддръжка ще режат и внуците ти.
Аз с ножовете вадя камъни, копая, режа тел, ламарина, пирони, хляб, салам, въжета, кожи, клони, гуми, дялкам, чукам... Ако издържа на такава употреба - ОК, ако не - не ми трябва, ако ще да е с най-добрия външен вид и извънземна закалка и твърдост.
Ножът от нервака е страхотен за кухненска употреба - по-остър аз досега не съм имал. Съмнявам се обаче, че би издържал издевателствата, които Сашо изрежда по-горе. :)
11.08.2016 г.
Бутащи А
Загрявка + адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 6х20, 6х60, 3х100, 2x130 кг.
Преден клек - 5х70 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 5х40 кг.
Работни серии:
1. Силова част (по ред):
1.1. Избутване на прав лост от лег - 4x150, 3х150, 3х150 кг.
1.2. Преден клек - 3х125, 4х120, 3х120 кг.
1.3. Раменни преси с прав лост от стоеж - 2x75, 4х70, 3x70 кг.
1.4. Кофички с тежест - 5х40, 5х40, 3х40 кг.
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Днес средна работа.
Положително:
- Легът приличен, кофите и те.
Отрицателно:
- Боли ме левият лакът.
- Раменната дори по-слаба от обикновено, което е постижение само по себе си.
Колоездене:
17 км за 0:58 мин. Средна скорост 17,6 км/ч
Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
3. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.
Обобщение за деня:
Започвам да се чувствам полезе в работата, макар все още да е рано за подвизи. Във всеки случай има развитие.
Храна:
Няма да е много днес.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.08.16 21:35.
12.08.2016 г.
Колоездене:
15 км за 0:45 ч, средна скорост 20,9 км/ч,
Добавки:
Обобщение за деня:
Вчера пуснаха парното.
Храна:
Много и то преглътната с бутилка вино и две-три почти безалкхолни бири - като за петък вечер.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.08.16 23:20.
12.08.16
23:26
Къде това за парното-пак ли си заминал. То хубаво Скандинавие, ама август сме все пак, чак пък да е станало толкова студено (dull)
казано от Dydo на 12.08.16, 23:26:
Къде това за парното-пак ли си заминал. То хубаво Скандинавие, ама август сме все пак, чак пък да е станало толкова студено (dull)
Къде да съм заминал? Живея в Стокхолм от около месец и половина - новоизпечен скандинавец. Бях в София само миналата седмица и то в командировка.
През деня бива - 18-20 градуса, на слънце се усеща като повече. През нощта обаче и особено рано сутрин е доста по-хладно.