13.08.16
19:07
Здравейте, от днес съм член на BB-Team и се надявам във бъдеще да помагам на нуждаещите се с опита който тепърва ще натрупам и естествено сега да разчитам на същото от по-опитните тук. На 17 съм с височина 1.85 и тегло 72 кг. Както казах съм абсолютно начинаещ и мотивация не ми липсва. Проблемът е там, че разполагам само с два броя гири по 5 кг. което е крайно недостатъчно, лостове и нищо повече. Най-вероятно ще залагам на стандартни упражнения като лицеви опори, набирания, кофи и т.н. Не разполагам с нужния дори минимален бюджет за хранителен режим, но не употребявам и вредни храни като дюнери, банички и тем подобни, нито пък и много мазни храни. На трапезата главно присъстват постни храни и месни продукти, по-рядко млечни. Другата година съм абитуриент и искам да наблегна на тренировки с които да подобря видът си, физическата сила и издръжливост и това доколкото е възможно за около 8 месеца през които на седмица имам максимално 5-6 свободни дни за “форсиране” на мускулатурата. Моля да ми препоръчате някоя програмка съобразена с описаните ми по-горе възможности, включително и колко часа сън трябва да имам, по какъв начин да се храня от типа - по рядко и обилно или по често и по мъничко. За водата е ясно, че трябва да си ги имам средно по 3л. дневно. Да, може и да кажете, че с описаното по-горе не бива да имам големи очаквания, но съм пределно мотивиран и очаквам вашите предложения тук. Благодаря ви предварително за отделеното внимание !!!
П.с. Ако имам допусната някаква грешка относно пускането на темата, моля да ме извините.
казано от 1948Sofia на 13.08.16, 19:07:
Здравейте, от днес съм член на BB-Team и се надявам във бъдеще да помагам на нуждаещите се с опита който тепърва ще натрупам и естествено сега да разчитам на същото от по-опитните тук. На 17 съм с височина 1.85 и тегло 72 кг. Както казах съм абсолютно начинаещ и мотивация не ми липсва. Проблемът е там, че разполагам само с два броя гири по 5 кг. което е крайно недостатъчно, лостове и нищо повече. Най-вероятно ще залагам на стандартни упражнения като лицеви опори, набирания, кофи и т.н. Не разполагам с нужния дори минимален бюджет за хранителен режим, но не употребявам и вредни храни като дюнери, банички и тем подобни, нито пък и много мазни храни. На трапезата главно присъстват постни храни и месни продукти, по-рядко млечни. Другата година съм абитуриент и искам да наблегна на тренировки с които да подобря видът си, физическата сила и издръжливост и това доколкото е възможно за около 8 месеца през които на седмица имам максимално 5-6 свободни дни за “форсиране” на мускулатурата. Моля да ми препоръчате някоя програмка съобразена с описаните ми по-горе възможности, включително и колко часа сън трябва да имам, по какъв начин да се храня от типа - по рядко и обилно или по често и по мъничко. За водата е ясно, че трябва да си ги имам средно по 3л. дневно. Да, може и да кажете, че с описаното по-горе не бива да имам големи очаквания, но съм пределно мотивиран и очаквам вашите предложения тук. Благодаря ви предварително за отделеното внимание !!!
П.с. Ако имам допусната някаква грешка относно пускането на темата или каквото и да е, моля да ме извините.
Наистина, за да покачиш маса и издръжливост трябва да имаш принципен хранителен режим. Трябва да видиш какви калории гориш и да ги надхвърляш малко. За човек с твоите килограми и ръст се падат към 3000, от които имаш към 150 протеин, 370 въглехидрати и 80 мазнини. Това са цифрите към които се стремиш долу-горе. По-добре е да се храниш повече пъти на ден, с по-малки интервали. За тренировките мисля, че тези гирички по 5 кг са недостатъчни, затова търси клипове в интернет от сорта на: bodyweight exercises или calisthenics for beginners. Има хубави примерни сплитове за цялата седмица. Най -важното е че имаш мотивацията. Аз лично ходя в зала, но мои приятели направиха доста добри тела и физики,като цяло, само по лостовете и с хранителен режим.
Късмет ;)
14.08.16
13:08
Така, както си го написал, ако вземе да се храни)...ще стане прасе, в смисъл свиня (много сланини)...;)
14.08.16
13:12
казано от Carbohydrate на 14.08.16, 13:08:
Така, както си го написал, ако вземе да се храни)...ще стане прасе, в смисъл свиня (много сланини)...;)
Хайде де, откога чакаме материали за покачването на ММ ;)
казано от Carbohydrate на 14.08.16, 13:08:
Ми аз вече 2-ри месец карам с приблизително такива макроси и качих над 10 кг а не забелязвам омазнявания където и да било (запазих релефа на целия корем) :D и затова казвам, че поне е изпробвано. Иначе да,като се замисля всеки е различен и тялото му работи различно. Но трябва да се опитват различни неща с хранене и тренировки, за да видиш кое действа за теб. Това разбрах засега в моя скромен стаж в зала :D
Благодаря ви за бързите и точни отговори колеги :D Залата най вероятно ще ми е вариант след някоя друга годинка докато закрепна малко да не се стига до ситуации от неопитност да убия някой с тежест :D Това в кръга на шегата естествено, дотук разбрах, че трябва малко или много да си променя начина на хранене без да се стига до свинщини естествено хаха. С отворени обятия съм и за нови предложения и мнения, препоръки от вас за да си направя съответните изводи. Поздрави и бъдете здрави!
Също така да забравя за алкохол, пържено, газирано и като цяло по мазни хранителни изделия ?
14.08.16
20:30
казано от 1948Sofia на 14.08.16, 18:52:
Също така да забравя за алкохол, пържено, газирано и като цяло по мазни хранителни изделия ?
алкохол може))))
горния ми коментар за прасето: 3000 ккал е добре за някой, който тренира много интензивно 5 дена в седмицата в зала! Ти, с твоите 5 кг гирички, просто няма да ги (3000 ккал) да ги пратиш там, където искаш))))
казано от Carbohydrate на 14.08.16, 20:30:
казано от 1948Sofia на 14.08.16, 18:52:
алкохол може))))
горния ми коментар за прасето: 3000 ккал е добре за някой, който тренира много интензивно 5 дена в седмицата в зала! Ти, с твоите 5 кг гирички, просто няма да ги (3000 ккал) да ги пратиш там, където искаш))))
Ясно, просто споделих с какво разполагам, то си беше ясно, че 5кг са безполезни. Благодаря за корекцията относно калориите, пък шотчетата си остават в менюто тогава като източник на незаменими витамини и аминокиселини :D Поздрави!