Манифестори в България

Прескочи до:

14.08.16
00:46

Здравейте, от известно време знам, че съм “манифестор” и понеже винаги съм се чувствал не на място и различен от масите реших да пусна тази тема. Започнах да търся други “себеподобни” ако мога така да се изразя но никаде не намерих за съжаление. Минал съм през най-различни статии и какви ли не сайтове за Human Design но без успех никой не споделя лично мнение.  Основната идея поради която пускам темата е, че се надявам други манифестори също да търсят нещо подобно. Ще ми е много приятно и ще се радвам ако споделите мнение.

14.08.16
01:56

А защо си решил че си манифестор, а не например стандартен тинейджър.
Защо си мислиш че трябва да си някакъв прожектор, рефлектор, генератор и т.н., защото някой нещо ти е казал и си решил че е супер интересно ... това не е много “манифесторско” :)

Мнението беше редактирано от Dymag на 14.08.16 02:08.

14.08.16
08:51

О, май гот! :)
Картата на личността ми в сайта на Хюмън дизайн не знае къде  е Горна Оряховица. :) Та дали ще е вярна с 10 км разлика до областния град?!? И точния час и минута на раждане майка не помни, но +/-1-2 чаас все е тая.
Аз съм прожектор?!

Type: Projector
Profile: 2 / 4
Inner Authority: Splenic
Theme : Bitterness
Strategy: Wait for the Invitation
Definition Split Definition
Incarnation Cross : Right Angle Cross of Rulership (47/22 | 45/26)

Миличък, как стигнаха до теб тези неща? 
По какъв начин някой свързва Идзин с квантовата механика,херметизма, кабалата,астрологията и “генетиката”?!

Приемам някой да се вглъби в една област, но чак пък да приеме за цел в живота си една манджа от 10 различни псевдонауки,
създадени в различни епохи, формирали се и еволюирали в хиляди различни направления
от различни общества с различни култури,
с различна философия, приложение и цел
всяка от които по никакъв начин не може да опише и предскаже живота ни, защото основните понятия, с които работи, просто не съществуват, 
създадена единствено с цел обогатяване на практикуващите я
- не, не мога да го възприема.
Тези хора знаят ли какво е генетичен ипринтинг, за да го включват така свободно в статията си за астрология и кабала?

14.08.16
20:49

казано от Queen Cobra на 14.08.16, 08:51:

О, май гот! :)
По какъв начин някой свързва Идзин с квантовата механика,херметизма, кабалата,астрологията и “генетиката”?!?

Ми те Юнг и Паули са се опитвали да направят паралел между астрологията и квантовата механика. Ама разбира се, ти знаеш повече от тях :DDDDD

14.08.16
21:03

казано от Joe Musashi на 14.08.16, 20:49:

Ми те Юнг и Паули са се опитвали да направят паралел между астрологията и квантовата механика.

О, и са успели, нали? (wasntme)
Това е интересно
http://www.glasove.com/categories/kultura-i-obshtestvo/news/misterioznoto-chislo-137-sybira-fizika-pauli-i-psihologa-iung-
И Нютон и Кеплер и мн. други също са изкушени от астрологията, к абалата и мистицизма .
Все пак, това, че някой е има шантави отклонения в хобито си, няма общо с научната му дейност и вселенски значимите му постижения. За щастие науката става противник на всичко, което мирише на мистицизъм,а  астрологията си остава  объркано и наивно суеверие за лапнишарани.

14.08.16
21:13

казано от Queen Cobra на 14.08.16, 21:03:

Ми те Юнг и Паули са се опитвали да направят паралел между астрологията и квантовата механика.

О, и са успели, нали? (wasntme)
Това е интересно
http://www.glasove.com/categories/kultura-i-obshtestvo/news/misterioznoto-chislo-137-sybira-fizika-pauli-i-psihologa-iung-
И Нютон и Кеплер и мн. други също са изкушени от астрологията, к абалата и мистицизма .
Все пак, това, че някой е има шантави отклонения в хобито си, няма общо с научната му дейност и вселенски значимите му постижения. За щастие науката става противник на всичко, което мирише на мистицизъм,а  астрологията си остава  объркано и наивно суеверие за лапнишарани.

Е да , гласове.ком е много убедителен източник, почти все едно да си изчела работите на въпросните и да си се запознала в дълбочина с материята(е ти нямаш време за глупости де, да не си Нютон или Кеплер). И ти седя и им свети, докато са си упражнявали научната дейност , та знаеш кое с кое има общо?

14.08.16
21:21

Извинете, г-н д-р по физика, аз съм прост юрист, не съм учила астрология, само закони съм чела.
Пък вие, като по-компетентен, обяснете ми връзката, не ме оставяйте да тъна в невежество.
Може би също сте манифестор? Или прероден Паули, знае ли човек, с тази инкарнация ...

казано от Queen Cobra на 14.08.16, 21:21:

Извинете, г-н д-р по физика, аз съм прост юрист, не съм учила астрология, само закони съм чела.
Пък вие, като по-компетентен, обяснете ми връзката, не ме оставяйте да тъна в невежество.
Може би също сте манифестор? Или прероден Паули, знае ли човек, с тази инкарнация ...

Какво да ти обяснява.Бил Гейтс го е казал:Останете си глупави-останете си бедни :D

14.08.16
21:26

Тц, тц, хем бедна, хем глупава ... Не сте филантропи, никак :)

14.08.16
21:27

Ми кът си чела закони, някой спори ли ти за право, хм? Не.
Иначе аз и да ти обЯсним, пак нищо няя разбереш. Пък и не ми плаща никой за това :Д А между другото , не защитавам хюман дизайн , и мен грам не ме кефи. Аре пийс аут, не се твари излишно.

14.08.16
21:33

Ми те Юнг и Паули са се опитвали да направят паралел между астрологията и квантовата механика. Ама разбира се, ти знаеш повече от тях :DDDDD

Не може да има никакъв паралел - едното е шарлатанство, другото е наука. И да, знам повече от тях.

14.08.16
21:35

казано от Петко К на 14.08.16, 21:33:

Не може да има никакъв паралел - едното е шарлатанство, другото е наука. И да, знам повече от тях.

Знаеш повече от нобелов лауреат по физика и от най-големия мозък в психологията на 20ти век? Уау, радвам се че пиша в един форум с теб.

казано от Joe Musashi на 14.08.16, 21:27:

Ми кът си чела закони, някой спори ли ти за право, хм? Не.
Иначе аз и да ти обЯсним, пак нищо няя разбереш. Пък и не ми плаща никой за това :Д А между другото , не защитавам хюман дизайн , и мен грам не ме кефи. Аре пийс аут, не се твари излишно.

Правилно!!!Един от принципите за финансово благополучие гласи:Ако разбираш от нещо-не го прави безплатно 8-)

14.08.16
21:39

казано от Joe Musashi на 14.08.16, 21:35:

Знаеш повече от нобелов лауреат по физика и от най-големия мозък в психологията на 20ти век? Уау, радвам се че пиша в един форум с теб.

Нормално е да знам повече от тях. Нещата, за които те са се тънели в неведение, сега се учат в началното училище.

14.08.16
21:41

Големи мъже си мерят ... знанията...
ЯКОООО!!1 :D :D

15.08.16
14:52

Аз пък съм бил манифестиращ генератор и съм имал поне един двигател в гърлото ... то затова ми върви алкохола сигурно :)
... какви неща се продават в днешно време - не е истина

Мнението беше редактирано от Dymag на 15.08.16 15:41.

Теди Илиева

15.08.16
15:22

Пффф, нищо не разбрах. А това, че съм водолейка с асцендент дева към кое ме причислява - манифесторите, генераторите или някакво тяхно производно :D Някаква сравнителна таблица няма ли гхъхъ.... И ако съм генератор, къде ми е генератора - зад хипофизата, до черния дроб или пред жлъчката? Много съм назад с материята. Даже още не съм си проверявала цвета на аурата. Току виж се окажа от кристалните 8-) Колко е гот да си рядък уникат ! :D

15.08.16
15:35

Заповядай, забавлявай се :)
http://www.jovianarchive.com/get_your_chart

Теди Илиева

15.08.16
15:44

Не само, че съм “Горчив прожектор”, ами съм и мъченик-еретик, обречен на успех .... ааааахахаха
Тенкю, Dymag!

15.08.16
15:59

казано от Теди Илиева на 15.08.16, 15:44:

Не само, че съм “Горчив прожектор”, ами съм и мъченик-еретик, обречен на успех .... ааааахахаха
Тенкю, Dymag!

15.08.16
16:40

... и съм профил 6/2 ... голямата работа :D
Ето линк за тълкуванията:
https://sites.google.com/site/bgsingularity/narcnik-na-galakticeskia-stopadzia/trenazor-na-samopoznanieto/human-dizajn/profil/6-2
Чакам 50-те за да призова най-голямата си цел о.О

Теди Илиева

15.08.16
16:58

Мусаши, кАжи къв си :)

15.08.16
17:47

Не казва. Аз си “разтълкувах” цялата карта, въпреки че липсват данни за порталите в слънчевия сплит и корена ... 21 страници в world (dull)

15.08.16
18:01

казано от Теди Илиева на 15.08.16, 16:58:

Мусаши, кАжи къв си :)

Мен не ме кефи хюман дизайн. Просто ползвах темата, да бъзна кобрата че както е типично за юрист, е компетентна във всяка област.Най-вече в тези за които е чела само популярна литература :ddd

15.08.16
19:09

Не може току така да се бъзикаш ти с юристите, Джо :) Всичко се връща, кармЪ :D :D
Разбира се, че съм чела популярна литература, за астрологията друга няма.
—————————————
Сега всеки който реши да си направи тази изследователска карта, сигурно си задава някои въпроси, да речем:
Какво значение има часът на раждане, след като в този момент са се родили десетки хиляди хора по света, а много вероятно и в същата часова зона.
Как в това се вмества смяната на григорианския календар, който прескача цели 2 седмици, а в миналото е имало много други промени в изчислението на календара, на изчисленията на времето, ако щеш дори земята си намалява скоростта ?
Какво значение има часовата зона/пояс, след като тя е просто пространство  с еднакво официално  време и удобно съвпада с административно деление и националните граници +  е  създадена 19 век- хиляди години след Идзин, кабалата и началото на астрологията? 
Като във връзка с първия въпрос как се компенсира  разликата, получена между действителното местно време и поясното време в изчислението?
Какво значение има нашето възприемане на звездното небе - след като
първо възприемаме с невъоръжено око само много мъничка част от звездите, те са на билиони километри от земята и една от друга, поставени в напълно своеволно подбрани групи с измислени имена,
второ дори не са там, където ги виждаме, защото получаваме картина с 1-3-5-10-40 светлинни години закъснение
трето -те са се образували  милиарди години преди да се родим.

Изобщо на коя звезда с измислено от нас име, в измислено от нас съзвездие, в измислено от нас време, която е просто горящ облак плазма  въобще й пука, че някакви пръдльовци си правят хороскопи по измислената си таблица?
Обясни ми :)

15.08.16
21:14

казано от Queen Cobra на 15.08.16, 19:09:

?

Не искам да ти обясня. Пък и темата е за хюман дизайн. Помоли Петко да ти обясни , той знае повече от Юнг и Паули взети заедно ( и поотделно)

15.08.16
21:22

казано от Joe Musashi на 15.08.16, 21:14:

?

Не искам да ти обясня. Пък и темата е за хюман дизайн. Помоли Петко да ти обясни , той знае повече от Юнг и Паули взети заедно ( и поотделно)

Не е нужно Петко да знае повече от Юнг и Паули. Достатъчно е Хокинг и Сейгън да знаят повече от тях по темата, което предвид областта и периода е повече от сигурно. ;)

15.08.16
21:28

казано от Boby_ на 15.08.16, 21:22:

?

Не е нужно Петко да знае повече от Юнг и Паули. Достатъчно е Хокинг и Сейгън да знаят повече от тях по темата, което предвид областта и периода е повече от сигурно. ;)

Надявам се си наясно че пускам захранка докато се появите всички форумни -киселяци - последователи на стерилния материализъм :ДДД(оочаквам и карнала да дойде нз защо се забави)

Юнг е психолог, и надали хокинг и сейгън знаят повече от него по”темата”.(демек психология на архитипите, връзката им с културното развитие и съответно най-общо казано познавателните дисциплини на древността)
А това какво Хокинг и Сейгън знаят, надали са напълно длъжни да споделят публично.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 15.08.16 21:33.

15.08.16
21:45

казано от Joe Musashi на 15.08.16, 21:28:

казано от Boby_ на 15.08.16, 21:22:

?

Надявам се си наясно че пускам захранка докато се появите всички форумни и-киселяци - последователи на стерилния материализъм :ДДД(оочаквам и карнала да дойде нз защо се забави)

Юнг е психолог, и надали хокинг и сейгън знаят повече от него по”темата”.(демек психология на архитипите, връзката им с културното развитие и съответно най-общо казано познавателните дисциплини на древността)
А това какво Хокинг и Сейгън знаят, надали са напълно длъжни да споделят публично.

Юнг е психолог от времена, когато психологията сама по себе си е била на ръба между мистика и наука (не че сега е много далеч от това, де, но все пак успешно се отърсва от наследството на Юнг, а именно архетиповете). Залитанията му в такава посока нямат особена стойност.
Като говориш за Паули, предполагам имаш предвид именно съвместната му работа с Юнг и “духа на материята” - любителски разсъждения на дълбоко объркан физик, който се опитва да осъзнае неща далеч извън сферата му на разбиране. Това не заради личните му качества (не можем да се съмняваме в способностите на нобелов лауреарт), а заради степента на развитие на науката през периода и желанието му да го надскочи.
Нещо като опитите на Айнщайн да отрича квантовата механика и да измисли “теорията на всичко” до края на живота си. 

П. П. Аз не съм юрист, но съм икономист. Ние можем да обясним всичко в миналото на икономиката и стопанската история и не можем да предвидим какво ще стане с макроикономическите показатели или икономическия цикъл по-далеч от другата седмица. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.08.16 21:45.

15.08.16
21:50

Е то хороскопи, зодиаци и т.н. са си за забавление и убиване на време. Принципно темата е разисквана вече във форума, още преди години и даже тогавашните участници са се опитвали да “вържат” персоналния профил със спортуването. Даже и 2-ма манифестори е имало :D Като гледам колко сериозно се отнасяте, независимо дали отричате или поддържате, че даже и със съответната обосновка, стигам до извода, че нещо съм пропуснал.
Иначе, мен ми прави неприятно впечатление че ти правят карта “ужким” безплатно и после ти искат лв. за тълкуване. Аз пък си я разтълкувам сам - те да видят ;)

16.08.16
00:04

Астрологията е хоби за професионалните математици откакто има такива, т.е. от Шумер насам, дали е вярна е друг въпрос. По - интересното е защо хората имат тенденцията несъзнателно да влизат в тези архетипи.

16.08.16
00:08

Мисля, че едно нещо има тук, което е некоректно и то е отношението към Паули като някакъв объркан физик извън времето си. Паули е ум от такава величина, че е извън способностите на всички тук да го разберат (това не е обида към никого, а факт).

16.08.16
00:52

Позоваването на авторитети не е аргумент в спора. Атаките към опонента - също. В науката (поне истинската), нещата не се приемат на доверие или на база авторитети, така че кой какъв ум имал, няма никакво значение. И най-великите умове са грешали (и то доста често и по много) и са страдали от всякакви заблуди, като всеки един човек.
Важни са фактите. А факти, които да подкрепят астрологията (и всички подобни методи) все още няма. Напротив, повечето показват, че това е измислица, която  няма нищо общо с реалността. 
Ако някой може да изложи нещо, което да сочи обратното, да заповяда. Стига да не е пак позоваване на някой учен от преди век, който се занимавал с това през свободното си време като хоби.

16.08.16
01:43

Всъщност има факти, без цитати на учени преди векове. Фактите са зима, лято, ден, нощ, слънчоглед и сек*а при калинките. Астрологията, според wiki, е псевдонаучно схващане, че разположението на небесните тела, е свързано със случващото се в човешкия свят. Ами, всичко в човешкия свят се случва благодарение на разположението на най-близката звезда - слънцето и не е необходимо някой “авторитет” да го каже, че да го разберем, нито има нещо псевдо в това. Влиянието на това небесно тяло е ... ми нямаше да я има тази тема без това влияние. Луната пък, най-малкото, чисто физически, предизвиква неща като приливите и отливите.
Небесните тела влияят - това си е неоспорим факт и който не е съгласен, да ми обясни защо слънчогледа се върти към слънцето. Добре де, както казах, това е най-близката звезда, но щом влияе тя, защо да не влияят и по-далечните, по някакъв си “по-далечен” начин?
Никой не цитирам - разсъждавам си.

Мнението беше редактирано от Dymag на 16.08.16 01:45.

16.08.16
02:22

Да, и работата на учените е да интрепретират тези факти и да ги обединяват в модели, които описват реалността. Ако разчитаме на хората да ги тълкуват както им изнася, се пръкват богове, демони и ангели.
Иначе, те звездите си влиаят, и се знае точно как. Има направени модели, които описват движението, поведението и взаимодествието на всички небесни тела. Знаем как точно и с каква сила ни влиаят (на практика никак, освен, че ни осветяват небето вечер).
Вярно, нищо не казват за бъдещето на даден човек ;)
Но да приемем все пак, че звездите имат някакво влияние върху нас, за което не знаем. Няма факти или причина, които да ни карат да допускаме подобни неща, но все пак нека за момент да допуснем. Сега остава само да направим модел, който да предсказва това влияние - т.е., с каква сила и от какъв сорт е, как точно действа, колко често, какви са ефектите от това действие и т.н.
Всъщност, дори не е нужно да знаем точната природа на това взаимодествие, просто трябва да имаме точен модел, с който да предскажем поведението му. Трябва да можем да правим предсказания, и на тяхна база да разработим експерименти, които да валидират или опровергаят този модел.
Тези експерименти трябва да са контролирани и повтаряеми. Т.е., на база точно зададени параметри, трябва всеки път да получаваме същите или близки резултати, и всеки пък експеримента трябва да е контролиран така, че да се изключат максимално количество грешки и странични влияния.
Ако експериментите са успешни, модела има шанс да стигне до теория - т.е., да почне да се използва в практиката като описание на реалността (или част от нея). Разбира се, с няколко експеримента нещата не свършват. Айнщан все още се опитват да го опровергаят - 100 години след като публикува теориите си. Например, откриването на гравитационните вълни е поредното доказателство, подкрепящо валидността на теорията му, така че опровергаването му засега се отлага. Поне в границите, където се ползват теориите му. Разбира се, всяка теория е предпоследна, така че не се знае.

казано от Dymag на 16.08.16, 01:43:

Добре де, както казах, това е най-близката звезда, но щом влияе тя, защо да не влияят и по-далечните, по някакъв си “по-далечен” начин?

Конкретно на въпроса -  защото гравитацията е слаба, а излъчването на звездите, колкото и да е силно, намалява с квадрата на разстоянието. А звездите са на огромно разстояние една от друга. И освен ако не избухне супернова и не ни облъчи с гама-лъчи, действието на далечните звезди е почти нулево. Още повече пък върху отделните индивиди. А друг начин да ни влиаят, освен гравитационно и електромагнитно засега няма открит.
Иначе, материята, от която сме направени е създадена от избухването на звезда. Така се снитезират по-тежките елементи, в звездите. Та от тази гледна точка, да, влиаят ни. Но по това трудно ще предскажеш какъв е характера на човек или какво бъдеще го чака.

Мнението беше редактирано от Петко К на 16.08.16 02:36.

16.08.16
09:14

казано от Dymag на 16.08.16, 01:43:

. Фактите са зима, лято, ден, нощ, слънчоглед и сек*а при калинките. А.... Влиянието на това небесно тяло е ... ми нямаше да я има тази тема без това влияние. Луната пък, най-малкото, чисто физически, предизвиква неща като приливите и отливите.

Аз що си мисля, че това е тема на физиката, а не на астрологията? (wasntme) Общо взето всичко е физика- от космическите мащаби до квантовите измерения.

Теди Илиева

16.08.16
10:50

Абе вие си пишете, но докато не си кажете профила, не сте по темата (coffee)
Аз съм 3/5. Отивам да бръкна в някой контакт ⚡  :D

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 16.08.16 10:52.

16.08.16
11:01

aaa, казах го аз първа :
Type: Projector
Profile: 2 / 4
Inner Authority: Splenic
Theme : Bitterness
Strategy: Wait for the Invitation
Definition Split Definition
Incarnation Cross : Right Angle Cross of Rulership (47/22 | 45/26)
https://sites.google.com/site/bgsingularity/narcnik-na-galakticeskia-stopadzia/trenazor-na-samopoznanieto/human-dizajn/profil/2-4
ДОВОЛНО!!! :Д :) :)

Carbohydrate

16.08.16
11:12

Астрологията е на близо 3000 години, а на науката остава още много какво да открие...виждаме, че с времето, науката и “божественото”, намират точки на пресичане...Всъщност, нашата наука просто не е достигнала даже околностите на “божественото”, което в бъдеще ще се обясни научно)))
Предсказуем, значи че се е случвал,....цикличен ;)...тук е истината

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 16.08.16 11:12.

16.08.16
11:18

казано от Carbohydrate на 16.08.16, 11:12:

.виждаме, че с времето, науката и “божественото”, намират точки на пресичане...

Египетската митология е на 6 000 год, но не виждаме днес  да се разхождат богове с животински глави.
Къде си ги виждал, защото нищо засега не доказва присъствие на божествено.
Всъщност- дефинирай БОГ :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.08.16 11:24.

16.08.16
11:22

Що въобще дойдох да чета в тая тема :D Ей ме и мен

“Не е сигурно дали първо не трябва да ви помолим да слезнете от върха...” :D :D :D :D

“Трябва да се научите да се доверявате на неосъзнатата ви мъдрост, тогава можете да постигнете освобождаващо доверие. “

“И все пак провалът или отхвърлянето могат лесно да наранят чувствителното ви сърце и тогава сърдечността изстива.”

:D
Верни работи пише иначе, ако трябва да бъда честен. Ама то си пише д/г едно и също на всички сигурно :)

Мнението беше редактирано от satisfaction на 16.08.16 11:23.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1