ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

16.08.16
19:03

Ша почина!!!
https://bazar.bg/обява–13212207/български-баг
https://bazar.bg/обява–10982362/постелки-за-айеробика-йога-нови

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.08.16 19:16.

17.08.16
07:20

16.08
Без тренировка.
Движение 4 км.

Спах!

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.08.16 09:08.

17.08.16
11:06

За нещастие- ще се мре -  високите нива на HDL като при мен , са еднакво опасни както и ниските:
https://www.wddty.com/news/2016/08/people-with-high-levels-of-good-hdl-cholesterol-dying-prematurely.html
Не излизат целите страници, ако не сте абoнирани.
За щастие-
аеробните упражнения контролират шизофренията :) :P
https://www.wddty.com/news/2016/08/aerobic-exercise-helps-schizophrenia-patients-function-better.html

17.08.16
11:14

Е колко са ти високи?

17.08.16
11:36

казано от nervak на 17.08.16, 11:14:

Е колко са ти високи?

Около 3,5 mmol/l всеки. Последно ги мерих през март. HDL много ми повишава общия холестерол - средно 6-7 ммол/л.В съчетание с много ниски триглицериди 0,3 мисля.

17.08.16
11:57

Ако погледнеш руските референтни стойности  си напълно в норма...

17.08.16
15:42

НЕ знам , Нервак, дали да се успокоявам с руски стойности. Нещо метаболитно ще да е, защото нито съм преяла със сланина, нито пестя от зеленчуци, плодове и др. фибри, риба ям,  много растителни студенопресовани масла, така че не мисля, че е от храната. Казват, че може да е от стрес, но нямам някакви големи трагедии.
Може скоро пак да проверя как са нещата, 6 месеца са минали от посленото изследане.

———————————
17.08
Сън:
20.00-21.30
22.00-6.30

Ой на батя, имала съм нужда!

Храна:

- 2в1 с креатин
- 2 фпх с фъстъчено масло и 6 смокини
- 1/2 пъпеш 300+ гр.
- бяло фрапе с мляко и захар
- салата от домат, печени чушки, сирене 100 гр, сварен белен боб (50 гр.суров), зехтин
- 2в1, 1 квадратче шоколад, 5 крекера
- заешко печено (то се задушава по-скоро) 200-300 гр., 1 фпх, домат със зехтин
- 1 шок. бонбон с лешник (party)

———————————

Утре сутринта рано заминаваме на Тетевен, имам дело в 9 часа и трябва да тръгнем в 7,30 (headbang) После цял ден ще се влача подир колегата, ще разкарва ваксини из цялата област. Мразя да пътувам толкова, но няма как, ще се запася с храна, че знае ли човек- може да ни нахранят, а може и да не.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.08.16 21:42.

17.08.16
16:19

Аз съм постоянно между 6 и 7…така и няма оправяне ,даже и с лекарства пробвах-но след 4-5 месеца като показа същите стойности се отказах.

17.08.16
21:37

17.08 дърпащи
1. набиране надхват 3х5
2. суинг с пудовка 3х20х25кг
3. набиране надхват 3х5
4. румънска тяга с пудовка- отворени крака 3х20х25кг
5. набиране подхват 3х5
6. добро утро 3х12х20кг
7. едностранно гребане с пудовка 3х8х25кг всяка ръка
8. повдигане на крака от лег 3х15
9. хеликоптер с лост 3х10х20кг
10. набиране подхват 3х5

Движение 5 км (1/2 с багаж (headbang) )
Пране, домакинство.

Много добре се получи, утре няма да мога да си седна на гъза :)
Обмислям утре да покарам малко вело, да не ми мине котка път :D

18.08.16
16:51

18.08
Сън: 23.00-6.00

Майко, умирам вече въпреки кафето ... Много ми е рано това...

Храна:

- 2в1 с креатин
- кис. мляко 200 гр, овес 7 лъж, протеин 20 гр.
- кафе с мляко 100 мл. и 1 захарче
- 2 фпх с фъстъчено масло и 8 смокини - най-великото нещо
- 2 нектарини
- 2 фпх със заешко месо печено ок 100 гр., заешко дробче, 2 печени чушки и парче сирене 50 гр.
- кафе + 2в1 :)  1 квадратче шоколад
- грозде бяло 200-300 гр.
- салата домат, 3 печени чушки, зехтин, парче сирене 50 гр., 1 шок. бонбон с лешник
- сметанов пудинг 250 гр.
——————————
Голямо разкарване 250 + км за деня с колата. Обиколихме 3 общини.
Иначе добре си изкарах, забавно, разнообразие.
Добре си хапнах, не съм се и движила никак, а ми е изморено и ми се спи ...
Така зверски да ме билят бедрата .. Като пребита съм.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.08.16 09:11.

18.08.16
16:57

казано от Queen Cobra на 18.08.16, 16:51:

Голямо разкарване 250 + км за деня с колата.

Ти пък...това си е нормален петък. ;)

Закрит Акаунт

18.08.16
17:28

Т.е. днес нЕма да има тренировка, макар и само за горна част, така ли :(

18.08.16
20:49

казано от Dydo на 18.08.16, 17:28:

Т.е. днес нЕма да има тренировка, макар и само за горна част, така ли :(

Eй, на! да мълчиш  :D :D :P

18.08 бутащи
1. дълбок гоблет клек с дъмбел 3х10х20кг
2. лицеви опори 3х15
3. клек с пудовка 3х10х25кг
4. лег с дъмбели 3х15х(2х15кг)
5. преден клек с дъмбели 3х10х(2х15кг)
6. полулег с дъмбели 3х10х(2х15кг)
7. глутеус ритници от колене 3х10 всеки крак

Движение 2 км с багаж

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 18.08.16 20:52.

Закрит Акаунт

18.08.16
20:58

Адмирации.
То мани, че не само е имало тренировка, ами предимно е била и за крака :)
Т, ва напук ли нещо на умората им или.....8-)

18.08.16
21:00

Новата ми шапка!
———————————
Ветеринарите ще разберат :)
(а за останалите Цък ;)

Закрит Акаунт

18.08.16
21:54

Това кат сте ходили да раздавате ваксините ли, някой ти го е дал да ви омилостиви нещо. Нерегламентиран доход под формата на шапка :D
Иначе е готина, носи си я със здраве :)

19.08.16
08:04

казано от Dydo на 18.08.16, 21:54:

Това кат сте ходили да раздавате ваксините ли, някой ти го е дал да ви омилостиви нещо. Нерегламентиран доход под формата на шапка :D
Иначе е готина, носи си я със здраве :)

Ще си я нося, разбира се :) Шапка с онодена крава и летящи сперматозоиди :) Funny :D :D
Колега ми я даде.
——————
Малко фотки. Не искат да се снимат много колегите.
Нещо не се харесвам-таз ризка има гадна кройка ми разваля формата на ръцете :(

19.08.16
08:18

:)

19.08.16
14:40

19.08
Сън: 23.00-6.30

Снощи се разсъних с тренировката, псоле ядох късно и не си доспах.

Храна:
- 2в1 с креатин
- 2 фпх с фъстъчено масло и 8-10 смокини
- 2 нектарини, 5-6 крекера
- печено заешко ок 200 гр. + салата домат, краставица, зехтин
- 2в1, 1 квадратче шоколад
- 1 фпх с пилешки бургер 50 гр. и кашкавал +  салата домат, краставица, зехтин, водка(d) 50 мл общо

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.08.16 20:49.

19.08.16
20:43

19.08
Без тренировка.
Движение 4 км

Можеше да покарам колело, но реших да почивам, да говоря с майка , да пийна 1-2 водки ;)
А и искам да имам едни 2 дни седмично без активност. Колелото доста ми сковава краката. Може би в неделя- малко ръце и кардио е планът.
Мускулна треска на краката - все още. Надявам се до утре да е по-добре и да си поклякам спокойно.
Не съм вдигала тяга 3-4 месеца. Много ми се прави :)
———————————
МЦ мина почти незабележимо.

——————————
Нищо не става с проклетите институции в Горна и с ВиК проблема. Кметът ще разреши преминаване през имота на роднините за водопрекарване, но те ще обжалват100% и ще се влачи до догодина.
Комшията, към който искахме да се свържем, почва да се дърпа-трябва договор, трябва 10 метра копаене през техния двор - майка е нефелна в преговорите, а и не може нищо да му предложи.

Лошото е, че дори да влезем и да си я пуснем тая вода като си тръгнат - зимата неминуемо тя ще замръзне и ще спука тръбите.
Трети месец не са гледали жалбата за незаконното строителство.
Ако бяхме хора на някого, от когото зависи директорът на ВиК, не вода, ами джакузи щеше да ни направи ВиК-то и нямаше да се влачи майка по институциите да става за подигравка на хората.
Да е”а и скапаната държава ...

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.08.16 20:56.

Мила

19.08.16
20:50

Псувате държавата, оплаквате се и накрая си стоите в нея. Аз като не харесвам до толкова нещо го разкарвам от живота си. И в другите държави се случат подобни неща, и други държави са скапани. Навсякъде върви повече, когато си човек на някого, не е само тук.

Мнението беше редактирано от Мила на 19.08.16 20:51.

19.08.16
20:55

И къде да закарам болната си 60 годишна майка , дето е с единия крак в геоба и полусляпа и изкуфялата 80 годишна баба, почти на легло и държат да си умрат в къщата, дето са строили, ти за напускане на държавата говориш?
Айде , моля те, без такива изказвания.
—————————-
Така е- трябва да си човек на някой - навсякъде го виждам и това няма да се промени.

Carbohydrate

19.08.16
20:56

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=58689

Мила

19.08.16
20:58

казано от Queen Cobra на 19.08.16, 20:55:

И къде да закарам болната си 60 годишна майка , дето е с единия крак в геоба и полусляпа и изкуфялата 80 годишна баба, почти на легло и държат да си умрат в къщата, дето са строили, ти за напускане на държавата говориш?
—————————-
Така е- трябва да си човек на някой - навсякъде го виждам и това няма да се промени.

Няма, Кобре, повече така да говоря.

19.08.16
21:02

казано от Carbohydrate на 19.08.16, 20:56:

Мерси, Карбо, но няма общо с моя казус. Домът ни няма връзка с главен водомер, което е проблема,

19.08.16
21:06

казано от Мила на 19.08.16, 20:58:

—————————-

Извинявай, че така писах, но в момента не се оплаквам за някакъв паркет или че ми е малка заплатата, щото не мога да си купя смартфон. Аз така съм преценила за моите неща и си правя плановете.
Но тия две моите  бабички  просто нито мога да ги преместя някъде, нито да им помогна по някакъв начин - защото юридически е забранено,а практически- не става, а и не съм там и в Горна нямам никакви връзки и познати, а майка-  пъти.
Казусът се влачи една година, всичко възможно законно сме направили, но не върши работа.

19.08.16
21:07

—————————-

Абе на някои места системата наистина работи за хората и то без оглед на обществено положение и произход. Не съм заминал отдавна, но вече виждам доста разлики и то базови. Проблемът е в държавата, но от друга страна държавата сме ние, така че...

Carbohydrate

19.08.16
21:09

казано от Queen Cobra на 19.08.16, 21:02:

казано от Carbohydrate на 19.08.16, 20:56:

Мерси, Карбо, но няма общо с моя казус. Домът ни няма връзка с главен водомер, което е проблема,

знам, но можеш да използваш форума за своя въпрос......аз знам само едно нещо...и то е...ако искаш нещо да стане, трябва да използваш всичко...трябва да пишеш, да пишеш на разни места с копия, да не ги оставяш...пращаш, правиш копия и пак пращаш...обратни разписки, препоръчани писма, входящи номера...и накрая спокойно можеш да да се гръмнеш)))..
можеш ли да нарисуваш рисунка на проблема си: парцела, къщите, обеснението.....аз ще питам моя надзор отново, но ми трябва много информация...

19.08.16
21:12

Да, Боби, но аз като гласувам веднъж, заради мен гласуват 33 мангала и полза никаква.
Аз и да работя всичките си задължения и да си плащам данъците, това не подобрява с нищо състоянието на нещата.
Няма особена полза да дискутираме политическата обстановка, мнението ми е, че дори  в момента тя рязко и фантастично да се промени, ще ни трябват поне 30 год. да настигнем света.

Carbohydrate

19.08.16
21:13

казано от Boby_ на 19.08.16, 21:07:

—————————-

Абе на някои места системата наистина работи за хората и то без оглед на обществено положение и произход. Не съм заминал отдавна, но вече виждам доста разлики и то базови. Проблемът е в държавата, но от друга страна държавата сме ние, така че...

септември и аз заминавам.....да я таковам майката, дето децата й напускат))...няма как хората да оправят държавата, защото не могат да оправят икономиката...просто е.....в България няма производство....освен производство на лотарийни билети ( когато държавата и хората в нея обеднеят, то почват да играят хазарт)) повече!

19.08.16
21:20

Карбо , дай поща на ЛС ще ти пратя документи утре.
—————————————
Но просто няма какво ново да ми кажеш- всички институции знаят и се изказаха - оправяйте се. Ново отклонение е забранено, комшиите не искат дадат да се копае през тях и да се закачим за техен водомер, а роднините отдолу, дето ще се изнасят - само де не са ни гръмнали с бренекето.
———————————-
Безсмислена и безнадеждна ситуация- всичката вина е на баба ми, като е строила къщата и като си  поделяла  имота със сестра си, си е завряла главата и ръцете в гъза!!! и е подписвала каквото и дадат без да чете - но сега 40 години по-късно, само реве и нищо не може да оправи.
——————————
Все пак ще ви държа в течение, ако има нещо да става.

19.08.16
21:26

Проблемът не е в циганите, а в ония, които ги използват.
Не е и икономически, а чисто политичски и народностен. Българската икономика от години се опитва да се надигне, но разни хора я бият с гребло по главата да си стои долу. Има инициативни хора, има интерес за инвестиции, има закони, но само на хартия. Това е проблемът - различният аршин.
Бойко и шайката му (а по-скоро онези, които му дърпат конците) използваха ситуацията, вече добре нагласена от Симеон, от Костов преди него, а дори и от по-ранните червеникави мафиоти като Луканов и Лилов.
Аз винаги съм бил привърженик на демокрацията и на нежната и постепенна промяна, но в един момент тия боклуци просто трябва да бъдат изметени. Лошото е, че няма кой по-добър да ги замести - цялата ни нация е такава. Чалга, семки и фасове по градинките, мързел и скатаване от работа. Крадливо, егоистично племе сме като цяло. Малкото хора, които се открояват от тълпата, биват мачкани.
Не ми се говори повече. Ако мислите, че искам да съм на майната си при белите мечки и да работя за хора, които не разбирам, лъжете се. Не се чувствам на мястото си, гадно ми е, искам да се върна... но няма, поне докато ми вървят нещата служебно. :( Стигнахме до там, че нямаме друг избор, освен да се спасяваме поединично. Казвам го с пълното съзнание, че това само задълбочава проблемите, вместо да ги решава.

19.08.16
21:33

Да, прав си. И какво- последният да дръпне шалтера.
Цял ден вчера в колата, колегата обяснява колко безсмислена и безнадеждна е ситуацията в България, как всички усилия да живееш по правилата и да подобриш обстановката се разбиват  с гръм и трясък. Всеки мой опит да изкажа вяра в бъдещето, беше своевременно  и мъдро опроверган.
Почти всички покрай мен смятат така- никаква надежда за подобрение.

19.08.16
22:23

Чудех се дали да споделя.
Сградата, където работят колегите  в Луковит - бивша ветеринарна лечебница, строена 1920 год.
Ремонтирана е последно преди 10-20+ години.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.08.16 22:40.

казано от Queen Cobra на 19.08.16, 21:33:

Да, прав си. И какво- последният да дръпне шалтера.
Цял ден вчера в колата, колегата обяснява колко безсмислена и безнадеждна е ситуацията в България, как всички усилия да живееш по правилата и да подобриш обстановката се разбиват  с гръм и трясък. Всеки мой опит да изкажа вяра в бъдещето, беше своевременно  и мъдро опроверган.
Почти всички покрай мен смятат така- никаква надежда за подобрение.

Какво и е на държавата,Кобре!!!Адаптация му е майката.По-добре дали ще стане в България........ами и Бойко не знае(или който и да е).Трябва да попитаме правилните хора-Обама(или който спечели изборите) и Путин.Аз определям България като No man’s land между  САЩ и Русия.Сегашното ни положение е техния интерес...........Че как да е-Адаптираме се и така.
П.П.Виж какво направиха с Югославия...........Между другото да се отклоня и приключвам-наскоро четох в Англоезичен сайт,че Милошевич го оневинили посмъртно.......Защо ли?

20.08.16
08:28

Какво да кажа, Марин- бившите републики на Югославия - не са ли по-добре икономически от нас?
Държави, които нямат нищо освен 5 камъка и шепа пясък правят най-големи пари в туризма.
Не е особено важно какво имаш, а как може да го продадеш.
———————————-
Защо смяташ на Обама и Путин му пука какво става при нас? Единствената полза е  НАТО тук да сложат няколко установки и самолетни коридори. Ние сме плювка на картата на света и от нас няма  нито полза, нито ефективност.
10 пъти по-добре би било да сме били република на СССР или щат на САЩ, да има една по-висша институция, която да се грижи за външната и вътрешната ни политика, но уви, не ставаме и за това.
ЕС се опитват да наложат някакви  единни правила, което никога няма да стане, защото явно като държавна политика и като човешки манталитет не може да възприемем нищо хубаво и нищо изпитано не може да се прихване на наша почва. Нито образование, нито здравеопазване, нито социално осигуряване.

———————————-
Да, адаптираме се, разбира се- научаваме се да кръшкаме, да лъжем, да се скатаваме, да се подмазваме, да пишем доноси, да лижем задници (в пряк и преносен смисъл) да даваме подкупи, ние да вземаме рушвети, да крадем, да укриваме данъци, да не плащаме осигуровки ...
Това е много успешна адаптация. Аз я виждам ЛИЧНО всеки ден.
——————————
Сега, може да се появи тук някой , обикновено жител на София, живеещ в някакъв защитен балон, който не е виждал действителността - и ще каже, че бъркам.
Но когато има случаи като този от зимата- една жена от Радювене, на 5 км от тук, да спи зимата цяла седмица с мъртвите си родители, умрели от студ и глад, за да може да им вземе пенсиите на 7-ми и като знам, че и майка ми ще го направи, ако се наложи, за каква държава ми говориш?
Всички продавачки на банички и гащи са завършили висше, икономика. Четиричленни семейства е нормално да живеят с общ доход от 1000-1200 лв с детските. Всички около мен са затънали в кредити, които ще изплащат до гроб. Хората с деца на 18 год. не могат да си представят как ще ги изпратят в университет.
З*еби!

Хелоу!!!За републиките,които говориш(бивша Югославия) си права,да.Мисълта ми бе,че силна държава я разделиха.На САЩ и Русия не им пука за нас,да права си.Интереса им(според мене) е не е дали имат изгода от нас,а на Балканите да няма силна държава(може и да греша).Сега другото-говориш за 4-членно семейство,чиито доходи са около 1000лв.Къде е това?Аз не познавам такива хора.Да не са изолирани случаи!Че много хора имат кредити,които не могат да погасят-еми защо са ги теглили.Аз защо нямам нито един кредит (wasntme)  Ситуацията в БГ че не е цветуща-не е,но ми изглежда така странно това,което описваш-явно в твоя живот е така.Не знам-принципно не съм ефективен в даването на съвети,относно подобрението на финансовото състояние на хората,но има начини да се генерират по-прилични доходи.Е винаги има какво да се желае,разбира се.
П.П.Аз се чудя ти като млад човек какво очакваш да се случи в живота ти(финансовия),докато се трудиш като Държавен служител.Бошлаф работа(както Мечо казва).

20.08.16
09:23

Все някой трябва да се труди за тази държава, да не е разграден двор, какъвто е. Някой трябва да работи, да инспектира, да управлява, да контролира, аз съм там да им помагам-некомпетентни са сами да се справят с юридически текстове, да работят с компютър- запълвам всички дупки в системата.
———————-
Аз не искам финансов съвет, оправям се. (съвет за ВиК няма да е излишен)
——————————-
Как къде са тия семейства с 1000 лв- ами навсякъде. Нормалната заплата е 500-600 лв чисто. Безкрайно много хора работят за 420лв. Двама души по 600 лв с 2 деца-колко изчисляваш, че вземат??! Или друга комбинация- един работещ, един безработен и двама пенсионирани родители с по 250 лв пенсия??!
Хората, които вземат 800 лв. чиста заплата се водят богаташи, за някои това е недостижима сума. Само началник отделите при нас вземат толкова, директорите по институциите вземат 1000 лв чисто и ги мислим за царе.
Какви са тия твои изолирани случаи?! Това е нормално и е навсякъде.
———————————-
Как няма да вземат кредити? С 500-600лв доход на човек в семейство, как може да отделиш 500 за печка, 500 за пералня, 500 за дограма, 500 за бала на детето,за ядене, за ток, за вода, за колата, за транспорта, за болести, за учебници, за памперси. Еле наеай боже нещо да се повреди, някой да се разболее- как се вадят 1000 лв от нищото?
Как може да си купиш най-последното мизерно жилище за 40-50 000 лв без кредит за 30 години?
————————-
Какво значи да се генерират прилични доходи? Толкова дават. Като не щеш- стой си гладен и без работа. Прав ти път- има още 12 дето чакат за тази работа.
Като работиш от 7 до 21.00, или на смени по12 часа през 12 часа, каква допълнителна работа да вземеш?
По-лошият вариант е да то дават още 100 лв под масата, а се водиш на 4 часа- и след 10 години непрекъсната работа се оказваш с 5 години осигурителен стаж.
Да не си мислиш, че някой е чувал за трудово законодателство?
—————————
Ти живееш в някаква утопия. Центърът на София не е 111 000 кв. км държава, в която се случват тези неща.

Кобре,хайде ако желаеш помоли Кольо,или който и да е-да измести дискусията в нова тема,че е дълга и широка.Да не цапаме дневника ти.Ква утопия да живея бре човеко.Аз не чакам някой да ми дава-сам си взимам от живота.Ако се премести темата,ще кажа доста неща,но все пак да не ни сполети съдбата на 2-мата изключени....Забравих да кажа,че не живея в София :)

Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 20.08.16 09:59.

20.08.16
10:00

Ок, нека се преместим от мнение 4221.
Имаше такава тема не много отдавна.
Не виждам защо да ни изключват. Ние не спорим, не се караме, говорим за живия живот.
——————
Добре, Марин, какво вземаш от тоя живот?!?
Вземаш, защото някой ти дава!
Излез на 50 км от София и искам да видя как някой ще ти даде повече от 20 лв за нещо.
По 20 човека се бият за едно място на носач в Била за 500 лв. и 12 часови смени  и пак го взема този с връзките, другите духат.
——————————
Ето съвсем реален пример- колежката с 2 деца на 7 и 8 години взема 590 лв БРУТО + 300 лв издръжка от бившия си. Новото й гадже взема още толкова. Ето ти 4 членно семейство с малко над 1000 лв на месец. И понеже си нямат жилище (трябва да живеят 6-7 човека в един апартамент, сега взеха етаж от къща, който ще изплащат 30 год по 100-200лв на месец. А децата искат обувки, дрехи, телефон, интернет, учебници, топло, колата иска бензин ...
Но са доволни и щастливи, защото можеше и да не са на работа (и както вървят нещата в региона, е напълно възможно да остане единия от тях безработен по някое време)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1