20.08.16
10:08
Еми не знам как е в София-не живея там.Какво означава,че някой ми дава-не мога да те разбера.Даже не мога да разбера какво ми говориш като цяло.Какво означава заплата-някой,който ти купува времето срещу определена сума ли?Защо хората живеят с доходи от 500лв(примерно)-пак не го разбирам.Защо чакат някой да им дава заплата?Защо си мислят,че кредита ще им реши проблема,а няма да го задълбочи?Защо трябва да работят като наемни работници цял живот,и след това да чакат на правителството да се грижи за тях под формата на пенсии,някакви соц. придобивки(под формата на ваучери за дърва примерно)?Защо хората водят толкова рискован начин на живот?Защо се сравняват с тези,които нямат,а не с тези,които имат?...Много въпроси станаха.
П.П.Аз не искам някой да ми дава.Човек като има знания-нещата стават.Ти като ходиш в залата да тренираш,в следствие на което си изваяла хубаво тяло-някой да не ти е дал?Изваяла си го благодарение на знания и труд(ама не какъв да е-това е важно да се отбележи),които имаш и си положила.В другите сфери е същото.
Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 20.08.16 10:14.
казано от Мила на 19.08.16, 20:50:
Псувате държавата, оплаквате се и накрая си стоите в нея. Аз като не харесвам до толкова нещо го разкарвам от живота си. И в другите държави се случат подобни неща, и други държави са скапани. Навсякъде върви повече, когато си човек на някого, не е само тук.
Има разлика между “върви повече” и нещата да се случват чрез братовчед или рушвет, каквато е масовата практика тук.
У нас е едно, в Конго може да е по-зле, но това не означава, че в други държави положението не е различно. А да оставиш всичко и да се изнесеш не винаги е възможен избор и победа.
20.08.16
10:17
Километрични мнения сте изписали, а ключът към палатката се крие в простичкото заключение, че човешкият материал тук е лош. По 500 лева получавали ... Ами не заслужават повече.
Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 20.08.16 10:18.
20.08.16
10:28
Много сте черногледи тази сутрин :)
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Възможностите тук са достатъчни за да успее човек да се реализира професионално и да постигне приличен стандарт на живот.
20.08.16
10:38
Какво означава заплата-някой,който ти купува времето срещу определена сума ли?
Да, така казват по книгите. Толкова струва трудът ти за това време и тази работа.
Защо хората живеят с доходи от 500лв(примерно)-пак не го разбирам.
Защото трудът им струва толкова - икономиката го определя.
Защо чакат някой да им дава заплата?
Защото засега кражбата, изнудването, тероризма , проституцията и др, нетрудови доходи са нелегални. И не всеки става за там ;) Човек се налага да работи, за да взема пари.
Защо си мислят,че кредита ще им реши проблема,а няма да го задълбочи?
Знаят, че ще го влоши, но в противен случай ще живеят в страх, глад и мизерия.
Защо трябва да работят като наемни работници цял живот?
Защото живеем в социална държава. Защото хората очакват, че ако 40 год са давали труда си за общото благо, като станат на 65, обществото ще се грижи за тях. Това е смисълът на държавата въобще.
Не може да очакваш всички да работят докато умрат, само за да могат да се издържат. Или децата им да ги издържат. Това не е живот, а оцеляване. Първобитен строй.
Ако сега си на 30-40, какво ще правиш на 65? Какво ще можеш и кой ще иска това , което предлагаш -най-вероятно нищо ценно и никой.
Защо хората водят толкова рискован начин на живот?...
Ти какъв друг предлагаш?
П.П.Аз не искам някой да ми дава.Човек като има знания-нещата стават.
Ти какво предлагаш на пазар? Не знам, не те познавам- кажи ми.
Цепиш дърва, носиш вода? Строиш, ремонтираш, рисуваш, пишеш, снимаш? Произвеждаш, продаваш, дистрибутираш? Преподаваш, анализираш, съветваш, създаваш софтуер?
Какво правиш ти, че да е толкова ценно?
Ти като ходиш в залата да тренираш,в следствие на което си изваяла хубаво тяло-някой да не ти е дал?
БЛАГОДАРЯ, това е много мило :)
—————————————-
Мечо, ти какво предлагаш на юридическото поприще, че искаш повече? ХМ?
Като държавен служител нямаш право на никакви странични доходи, нали знаеш ;) ?
20.08.16
10:44
Изобщо не съм черногледа. Аз съм напълно реалистична, дори с леко обнадеждена.
20.08.16
10:58
Баш са ти потънали гемиите :D
Излизай веднага на разходка да не ти се карам. (F)
20.08.16
11:21
Не знам от къде да започна,но хайде с това:За мене е рискован начин на живот(за живота на заплата говоря),тъй като се влияеш от фактори,които не зависят от тебе.Най-общо казано-предоставяш си живота в ръцете на други хора,а не в твоите.Аз съм си взел живота в свои ръце-дали ще се срина,или ще успея зависи единствено от мене,а не от някой,който е решил да ми дава заплата.Ще дам пример за онагледяване:Държиш в ръката си 100лв.Кое от следните действия е рисковано?Да си ги сложиш в джоба,или да ми ги дадеш с идеята в утрешния ден да ти ги върна.Надявам се,че разбираш.
Друго-нито крада,нито се занимавам с дейности,които са описани в Наказателния кодекс,но въпреки това не работя на заплата.Какво предлагам на пазара ли ме пита?Създавам ценност-както за себе си,така и за хората.През годините съм се занимавал с различни неща.Доста време се занимавах със Заложна къща(около 13 години),като взех максимума от това.По настоящем се занимавам с търговия,гледам картофи,продавам най-различни неща.Общо-взето с търговия.Постоянно съм нащрек за нови неща.От Китай съм взимал разни неща-продавал съм ги тука(това между другото не е добре в дългосрочен план де,но все пак не изпускам възможности).Общо взето ми харесва играта на парите.Не съм с висше образование-не разполагам с някакви особени специализирани познания(както тебе),но намирам начин да живея добре.Занимавал съм се с парфюми(любител-парфюмерист съм)-правил съм си за мене-някой съм продавал.Общо-взето където има възможност да се привлекат пари-правя го.Никога не съм спестявал-даже и в момента нямам(да имам сега в момента в себе си към 5к),но стока бол(пара в движение дет се вика).А ако работех за заплата-нямаше така да изглежда живота ми.Верно,моя начин на живот е по-труден-нямам работно място-нямам работно време(може да стана в 2 сутринта-може и в 10 сутринта).Неска нищо не правя-ходих за риба сутринта.Пита ме какво ще правя на 65 г. ли?Еми да се надявам,че ще се пенсионирам,ама не по възраст.Всичко става.Каквото и да стане ще знам,че зависило от мене.
20.08.16
11:22
Кобре, без лоши чувства. Зная, че не може човек просто така да напусне държавата си.
Но виж, вие северняците сте си по принцип по черногледи от южняците.
Аз живея в София, но не живея в балон. Напротив. В случая пътувам доста и то точно по селца, малки, обезлюдени. Аз зная, че на север по селата нещата не са китни. По юга - в Родопите положението в селата е същото.
Обаче иди там и говори с хората. Ще ти кажат, че е тъжно, че децата им ги няма - отишли са по големите градове, за да се развиват и да изкарват пари. Тези хора с много или малко пари са щастливи - имат дом, градина и свобода. Щастливи са бе, повярвай ми. Всеки ще каже, че може и повече, но като са здрави и бог е с тях, в градинката си произвеждат храна и пак стига.
Ти например, работиш една работа. От 9:00 до 18:00 примерно. Събота и неделя си почиваш. (поправи ме, че греша).
Мениджърите и шефовете в София например (говоря спрямо работните места, на които аз съм работила и това което знам за други компании от близки приятели) те бачкат примерно...ами повечко да ти кажа. Прибират се с лаптопите от тях да пишат имейли и събота и неделя си връзват имейлите на телефоните, за да пишат пак имейли докато са на кафе/почивка със семействата си.
Аз примерно - през последните 4-ри години (т.е. откакто работя въобще), не се сещам кога съм работила от Пон-Петък - 9:00 до 18:00
Работя докато има, за да мога да имам, за да мога да вземам и за да мога да давам.
Та мисълта ми е, че винаги има начин, за повече работа, за повече доходи, за повече щастие, стига да си здрав, умен, упорит и находчив.
Бедността е навсякъде, въпросът е ти, аз, той какво ще направим, за да еволюираме.
Мнението беше редактирано от Мила на 20.08.16 11:24.
20.08.16
11:32
казано от Теди Илиева на 20.08.16, 10:28:
Много сте черногледи тази сутрин :)
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Възможностите тук са достатъчни за да успее човек да се реализира професионално и да постигне приличен стандарт на живот.
Аз съм на 43 години: Строителен техник - диплома; координатор по безопастност и здраве - диплома; крановик на портален кран до 40 тона - удостоверение; бригадир-сигналчик - удостоверение; карам автомобил - В категория; Вик специалист - удостоверение.
Владея офис пакет, Project Manager , разбирам от мрежи малко. Специалност Инвеститорски контрол. Осъществявам сделки с недвижими имоти. Мога да проуча терена, направя проект, построя сграда, да я продам или управлявам, мога да участвам в довършителните работи: владея перфектно ВиК, боядисване, поставяне на ламинат, и т.н. Правя КСС - кол.стойностни сметки, прявя програми в Ексел, не съм глупак, непрекъснато се развивам....
Ходех на интервю, вчера в СОТ компания....търся си работа.....набиране на нови обекти.....отидох с 4 листа - стратегия за създаване и развитие на отдела МИ)) с много предложения, като инновация...бяха удивени управителите и може да приемат някои предложения....показах, че искам да работя, мисля за работата, направих го без пари......Е, за 420 лв няма как да работя...Ходих на още 4 места за работа...строителен техник - 800 лв - работа и в събота, 10 часа, 30 човека и повече: КСС, снабдяване с материали, взимане на размери, следене и даване на работа, смятане на заплати и още един куп работи))- работниците си докарват 1500 - 2000 лв за сметка ;).....заплатата ми е чак след два месеца......Е, как да работя? Да си пикам на държавата....нищо не ми е дала, само ме дере, вече нищо не остана....Постояно мисля, от къде да изкарам два лева, написал съм и издал 2 книжки ( за да я разпространявам, всички фирми искат 50%), прекупвачи мръсни.....на път е 3-та книжка - за отслабването ( няма да я печатам, защото.. ).
Разбрах, че сития на гладния не вярва! Широко му е около врата, до като не се окаже на дъното, като някои хора,..чак тогава ще почне да разбира гладните.....Преминал съм от мизерията на 90-те (Виденов и Костов), до сравнително хубав живот, знам и 2 и 200….
Не искам да заминавам....но не мога да осигуря децата си...аз себе си не мога да осигуря))))...По морето има работа само, като обслужващ персонал и заплатите са такива, колкото да не умреш))...България през 80-те беше силна економически...сега сме обслужващ персонал на Европа!
За да имаш, в България, трябва да си човек на някой! Било даже и да почнеш хубава работа, пак трябва някой да те оправи)))....Просто, никой не иска да плаща повече, след като заплатите са такива и хора има всякакви, всичките закъсали за пари и се хващат, няма да гладуват я....А аз, решавам да замина и работя, като бял човек и да ми плащат, като за такъв.....Скитане, барабстване, пестене и всякакви други неща...за пари)))) - вече не е работа, а ОЦЕЛЯВАНЕ - там е разликата.....
20.08.16
11:54
Карбо, аз също имам различни умения и дипломи, но се насочих да доучвам за да започна работа в сфера, където се плаща добре. Това е печелившият подход - гледаш къде са парите и започваш да се стремиш натам, а не просто да търсиш да работиш, това което знаеш. Търсиш все пак допирни точки с това, което знаеш, за да не започваш отначало.
20.08.16
11:55
Rаzbiram te mnogo dobre kakwo kazwa6, Mila.
Да, може да си щастлив и с малко, то е въпрос на химия на мозъка, на характер, на разбиране за живота.
На предишната страница Боби каза няколко реда за държавата- социалната политиката определя живота ни. Планираното бъдеще е това,
Не може да се сравнявам аз с някой мениджър, който ръководи фирма. Нито хората с практическа професия, с физическа работа или занаят. Те не могат да работят от лаптопа си след работа, защото работата им има друго естество
Понякога забравяме, че има такива хора.
Всички тези трактористи,работници, шлифовчици, боклукчии, електроинженери, вик майстори, полицаи, охранители, продавачки, чистачки, шофьори, кондуктори, ветеринарни лекари, дърводелци,учители, детегледачки, агрономи, инспектори, юрисконсулти :) и пр. и пр. и пр.
Това са живи хора, които правят това, което могат и не може без техния труд. Те не са мениджъри , не работят от дистанция и не могат да дадат повече от това, което правят.
И изобщо не е въпросът кой колко може.Просто повече не могат да получат.
Няма кой да им го плати.
———————-
Примерно , Мила, ти си в София, защото само там ( може би в Варна, Пловдив) има работа за твоята специалност. Разбира се, че ще използваш всяка възможност за доходи и по-висок стандарт.
Но ако беше завършила нещо друго и я нямаше тази възможност? Ако се окажеш на пазар, в който никой не иска услугите ти?
———————————
Марин, не се радвам за теб- защото за мен ти живееш рисковано. Ок, добър си в търговията, преговорите, финансите, имаш късмет, справяш се. Но това е моментно състояние.
А като дойде ден, в който нямаш късмет и не се справиш, а с времето ще разчиташ на пенсионния си фонд, в който се самоосигуряваш, на застраховката или на децата. Ами така е, нищо вечно няма.
Работил си в заложна къща и казваш, че не знаеш за какво говоря. А хилядите хора, дето са минали през теб- всякакви социални прослойки? Или ти се дистанцираш от техния живот?
——————————
Не се оплаквам , защото на мен ми е зле. Аз съм си ок.
А защото като цяло е зле.
Не може да се спасяваме поотделно.
Ние сме общество- болно, бедно , крадливо, но сме едно общество и сме силни , колкото най-слабото си звено.
20.08.16
12:06
казано от Теди Илиева на 20.08.16, 11:54:
Карбо, аз също имам различни умения и дипломи, но се насочих да доучвам за да започна работа в сфера, където се плаща добре. Това е печелившият подход - гледаш къде са парите и започваш да се стремиш натам, а не просто да търсиш да работиш, това което знаеш. Търсиш все пак допирни точки с това, което знаеш, за да не започваш отначало.
Права си, ще стана крадец ;) - благодаря
Иначе.....ами на там съм се насочил, където има пари )))....тук ги няма)))
П.П. От 6 мес, всеки ден, преглеждам сайтовете (4 бр.) за работа (имам работа, работя, всичко, което пиша горе, е факт). Мога да ти направя анализ на пазара на труда. Това моето, не са само приказки. Това е тенденция. През последните години в Бургас се увеличи:
1. Броя на магазините 2-ра ръка, чак по централните улици има. Това никога не е било).
2. Броя на магазините “за 1 лев”.
3. Заложни къщи (помня по Виденовото време имаше увеличение)..как то написах горе, когато народа обеднява, почва да разпродава вещите...
4. Хазартнити игри
5. Промоциите, за дългосрочен план (2 год)
6. .....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 20.08.16 12:17.
Много черно-бяло го подкарахте. Не всеки е мениджър и успешен предприемач. “Еми да стане” не е лош съвет, амааа...
И аз имам история, която към момента звучи мотивационно, но съм видял 2 и 200.
И знам, че при при много хора, 2ката може да е много по-ниска, жестока и продължителна, въпреки че дават всичко от себе си.
Кобре, ще се събереш и ще решиш проблемите си. Винаги гледай мааалко по-напред. Давай всичко от себе си в нещата, които вършиш и не подминавай шансовете, търси ги. Случайно или благодарение на усилията ти, все ще уцелиш.
Карбо - и за теб се отнася. Знай, пе понякога и 400 лева може да са начало на нещо добро.
Мнението беше редактирано от 6th на 20.08.16 12:09.
20.08.16
12:10
Спрете да се фокусирате върху това какъв е живота, най-малкото защото нищо не може да се промени на големите нива и в обозримо бъдеще. Намерете си нещо, което да ви доставя удоволствие и го практикувайте. С колко пари живееш и каква работа имаш съвсем не е най-важното, важното е да си жив и здрав и да се наспиваш добре :)
Ей тая приказка може да си я припомняте периодично и да си я перефразирате и в други посоки :
казано от Daniel Georgiev на 11.08.16, 12:26:
Тъжно е, когато загубиш нещо скъпо, но по-тъжно е да забравиш какво ти е останало.
(wave)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.08.16 12:11.
20.08.16
12:13
казано от Carbohydrate на 20.08.16, 12:06:
Права си, ще стана крадец ;) - благодаря
Еми Карбо, ако знаеш там каква конкуренция е, просто бедна ти е фантазията :)
И за това не ставаме двамата.
Пак се повтарям, но освен хубавите пожелания и редките професионални шансове -
човек трябва да се научи да лъже, краде, манипулира, изнудва и лиже задници и слабини, за да е ок.
Само така се става директор, началник, експерт, меринджей на 10 села ...
20.08.16
12:17
казано от James Hinks на 20.08.16, 12:10:
С колко пари живееш и каква работа имаш съвсем не е най-важното, важното е да си жив и здрав и да се наспиваш добре :)
(wave)
Кажи честно - по-спокойно се спи с 1200, отколкото с 400, по-добре се яде и по-хубаво се тренира. ;)
Живяла съм с 320 лв на месец под наем, знам :)
20.08.16
12:19
По хубаво се спи, като хапнеш нещо...на празен стомах трудно се спи)))
20.08.16
12:39
http://zetramedia.com/?p=54577
Едните са с 1200, другите с 480 ...
Мда, стария виц- Аз ям месо, ти ядеш картофи, значи всички ядем мусака ...
740 средна БРУТНА заплата, като махнеш 25% осигуровки= точно това, за което ви говоря ... 500-550 лв на човек.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.08.16 12:44.
20.08.16
12:44
казано от Queen Cobra на 20.08.16, 12:17:
казано от James Hinks на 20.08.16, 12:10:
С колко пари живееш и каква работа имаш съвсем не е най-важното, важното е да си жив и здрав и да се наспиваш добре :)
(wave)Кажи честно - по-спокойно се спи с 1200, отколкото с 400, по-добре се яде и по-хубаво се тренира. ;)
Живяла съм с 320 лв на месец под наем, знам :)
Не си разбрала нищо от това, което исках да кажа. Следователно си заслужаваш сегашното душевно състояние.
20.08.16
12:50
Разбрах го, но е неприложимо, когато си под социалния минимум.Не може да си здрав с 420 лв брутна, нито щастлив- няма да си нито стоплен, нито нахранен, нито добре облечен, нито щастлив, нито образован, нито нищо.
Аз съм си осигурила достатъчен стандарт да спя и да с храня добре, душевното състояние е страничен лукс. То е резултат от биохимия, малко серотонин и ще съм по-щастлива.
20.08.16
13:03
Ай стига съм мрънкала.
КАНЯ ВИ ДРУГИЯ МЕСЕЦ НА ЛОВЕЧ РОК ФЕСТ!!!!
(някакви световно неизвестни, но пък в Ловеч :) и почти без пари :) )
http://zetramedia.com/?p=54480
Имам поне 5 свободни места за спане у нас-идвайте ! :)
20.08.16
13:38
20.08
Сън: 23.30-7.30
Някой трябваше да гледа “Самоубийствения отряд”. Пореден shit за пари, без смисъл, без добра игра, сюжет, сценарии, диалог, а бе без нищо ценно, освен кльощавия задник на Харли Куин.
Храна:
- 2в1 с креатин
- 2 нектарини
- 2 фпх + 2 пилешки бургера (общо 100 гр.), кашкавал запечени, 1 печена тиквичка със зехтин
- бяло грозде 200-300 гр.
- печено заешко , 1 домат със зехтин
- ок 100-120 мл домашна ракия (d) с мезенца- пушена сьомга, херинга и синьо сирене - ок 100-150 гр. общо
- свинска пържола ок 150 гр. , 1 печена чушка, 1 домат, 1 (beer) Шуменско 500 мл.
За вчера 250 гр. сметанов пудинг.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.08.16 08:31.
20.08.16
13:45
казано от Queen Cobra на 20.08.16, 13:03:
Ай стига съм мрънкала.
КАНЯ ВИ ДРУГИЯ МЕСЕЦ НА ЛОВЕЧ РОК ФЕСТ!!!!
(някакви световно неизвестни, но пък в Ловеч :) и почти без пари :) )http://zetramedia.com/?p=54480
Имам поне 5 свободни места за спане у нас-идвайте ! :)
това не е мрънкане, просто не сме се примирили, като останалите и още продължаваме да търсим. Тези, които живеят и са доволни, те не търсят нищо и когато бъдат пренудени да търсят, тогава ще им е трудно, защото са работили 10-15 години в тази сфера и нищо друго не могат да правят....тогава ще е трудно.....Аз съм на свободния пазар от много време, работя за себе си....станах спартанец)) и разбрах, че на човек много не му трябва за да живее добре....Най-ценното е безплатно. Но, кога ще си купиш апартамент с 500-1000 лв заплата? НИКОГА! Добре, че мама и тати имат ;).....Всичкото горе, не е черногледство, а реалност....Който работи за себе си, знае какво е оцеляване и борба за хляб, когато разчиташ само на себе си и няма от къде да вземеш....
Скоро ще има революция))), ......западняците също обедняват и то доста бързо.....
20.08.16
16:06
казано от Queen Cobra на 20.08.16, 12:50:
о е резултат от биохимия, малко серотонин и ще съм по-щастлива.
И допамина и ендорфина оказват влияние. Пък и винаги има обратна връзка , чрез самонавиване можеш да влияеш на хормоните, както чрез външна стимулация на хормоните влияеш на менталното състояние.
20.08.16
16:28
20.08 рамо, ръце, корем
1. набиране подхват 3х5
2. лицеви опори раменен хват/трицепс 3х10
3. едностранна раменна преса 3х8х15кг всяка ръка
4. лег с раменен успореден хват с дъмбели х10х(2х15кг)
5. бицепсово сгъване едновременно 3х9х(2х10кг)
6. Арнолд раменни преси 3х10х(2х10кг)
7. едностранно повдигане напред 3х8х5кг всяка ръка
8. едностранно повдигане встрани прави ръце 3х8х5кг всяка ръка
9. едностранно кик-бек 3х10х5кг всяка ръка
10. крънчове с тежест 3х12х10кг
11. повдигане на крака от лег 3х12
12. крънчове коляно лакът 3х15
Кардио на велоергометър 30 мин - високо темпо.
Движение за деня- няма.
Малко чистене, малко пране.
Краката ми са още с мускулна треска, изобщо ми е едно нетренировъчно. Все пак се получи много добре.
——————————-
Карбо, утре ще ти пиша, днес ми е едно заспало . :)
20.08.16
17:44
Аз пък си мисля, че никога няма БГ да е държава с висок стандарт на живот, така да го наречем. Може и да дръпнем доста по-напред някога, но високи заплати и супер покупателна способност на българина като цяло-тц.
Ние сме си виновни, но за да сме такива си има причина и тя е БАЛАНСА, който го определя по-висша сила, която е отвъд възможностите ни. Какво имам предвид:
Българите сме красива нация, природно интелигентни и с много още дадености, да не ги изброявам. Знаем да се веселим, ядем и пием редовно, макар да не сме богати. Колкото и бедни да сме, 85% от нас имат недвижима собственост някъде, каквато нямат много хора уж средна класа в богати държави-и то не само защото не им трябвало, а защото и на тях им идва скъпо. Имаме Божествена природа, излаз на море, 4 сезона и какво ли не още. Ако имахме и пари, ние просто щяхме да имаме ВСИЧКО, българинът нямаше да има аналог в света, което заради баланса, за който говоря, няма как да стане.
На някой тези съждения може да се сторят абсурдни, даже родени от болен мозък :D но аз лично мисля така.
И да, не всичко е пари, ама от безпаричието, т.е. когато човек не може да си покрие и елементарни нужди, тръгват всичките гадории след това.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 20.08.16 17:46.
20.08.16
19:39
казано от Queen Cobra на 20.08.16, 11:55:
Rаzbiram te mnogo dobre kakwo kazwa6, Mila.
Да, може да си щастлив и с малко, то е въпрос на химия на мозъка, на характер, на разбиране за живота.
На предишната страница Боби каза няколко реда за държавата- социалната политиката определя живота ни. Планираното бъдеще е това,
Не може да се сравнявам аз с някой мениджър, който ръководи фирма. Нито хората с практическа професия, с физическа работа или занаят. Те не могат да работят от лаптопа си след работа, защото работата им има друго естество
Понякога забравяме, че има такива хора.
Всички тези трактористи,работници, шлифовчици, боклукчии, електроинженери, вик майстори, полицаи, охранители, продавачки, чистачки, шофьори, кондуктори, ветеринарни лекари, дърводелци,учители, детегледачки, агрономи, инспектори, юрисконсулти :) и пр. и пр. и пр.
Това са живи хора, които правят това, което могат и не може без техния труд. Те не са мениджъри , не работят от дистанция и не могат да дадат повече от това, което правят.
И изобщо не е въпросът кой колко може.Просто повече не могат да получат.
Няма кой да им го плати.
———————-
Примерно , Мила, ти си в София, защото само там ( може би в Варна, Пловдив) има работа за твоята специалност. Разбира се, че ще използваш всяка възможност за доходи и по-висок стандарт.
Но ако беше завършила нещо друго и я нямаше тази възможност? Ако се окажеш на пазар, в който никой не иска услугите ти?
———————————
Марин, не се радвам за теб- защото за мен ти живееш рисковано. Ок, добър си в търговията, преговорите, финансите, имаш късмет, справяш се. Но това е моментно състояние.
А като дойде ден, в който нямаш късмет и не се справиш, а с времето ще разчиташ на пенсионния си фонд, в който се самоосигуряваш, на застраховката или на децата. Ами така е, нищо вечно няма.
Работил си в заложна къща и казваш, че не знаеш за какво говоря. А хилядите хора, дето са минали през теб- всякакви социални прослойки? Или ти се дистанцираш от техния живот?
——————————
Не се оплаквам , защото на мен ми е зле. Аз съм си ок.
А защото като цяло е зле.
Не може да се спасяваме поотделно.
Ние сме общество- болно, бедно , крадливо, но сме едно общество и сме силни , колкото най-слабото си звено.
Късмета няма нищо общо-повярвай ми :) Рисковано е твоето начинание.Даже ще ти кажа как ще ти мине живота.Ще работиш до пенсионна възраст,и след това ще чакаш на пенсия.Аз ще ти дам моята,защото няма да ми трябва.Пак да кажа и мисля да спра с разговора.Това,което правя няма нищо общо с късмета.Комар не играя.Дали се радваш,или не за мене-не е от значение.
20.08.16
23:09
Ти нищо няма да ми дадеш, защото сигурно си 10-15 год. по-възрастен и след 20 год. аз ще ти плащам пенсията, за която ти не си внасял.
Но да не злословим излишно. Да сме живи и здрави и да се трудим и да си харчим парите с кеф.
казано от Мила на 20.08.16, 11:22:
Ти например, работиш една работа. От 9:00 до 18:00 примерно. Събота и неделя си почиваш. (поправи ме, че греша).
Мениджърите и шефовете в София например (говоря спрямо работните места, на които аз съм работила и това което знам за други компании от близки приятели) те бачкат примерно...ами повечко да ти кажа. Прибират се с лаптопите от тях да пишат имейли и събота и неделя си връзват имейлите на телефоните, за да пишат пак имейли докато са на кафе/почивка със семействата си.Аз примерно - през последните 4-ри години (т.е. откакто работя въобще), не се сещам кога съм работила от Пон-Петък - 9:00 до 18:00
Работя докато има, за да мога да имам, за да мога да вземам и за да мога да давам.Та мисълта ми е, че винаги има начин, за повече работа, за повече доходи, за повече щастие, стига да си здрав, умен, упорит и находчив.
Бедността е навсякъде, въпросът е ти, аз, той какво ще направим, за да еволюираме.
Кобрата е в държавния сектор. В частния нискоквалифицираните хора работят за 300-600лв по 6-7 дни седмично. Сравнението с много “работещите” шефове, които пишат мейли уикенда и затова имат пари в безсмислено.
Няма нужда да се работи много ако труда/продукта, който създаваш е скъп. Ако някой го влече да е работохолик е друг въпрос.
И последно (към Мечо) хората взимат по 500лв, защото това ни е нивото на икономиката и държавата. Същите хора на запад живеят доста по-добре.
21.08.16
08:19
Tака- полафихме си. Това не е тема, по която може да се достигне до съгласие.
Всеки живее със собствения си стандарт и не може да влезе в кожата на другия.
Има една пословица “Сития на гладния не вярва”. За някои е невъзможно да си представи заплата от 420 лв.
Важното е, че поразбудихме мисленето си , пък и се изказаха едни от най-ценните хора за форума.
———————————
МЕ4о, ти лично може да разполагаш с по-качествен материал, възползвай се, продавай го. :D
——————————-
Като служители на държавата нека не споменаваме колко сме заслужили и тия 500 лв. понякога.
Толкова имаш да правиш, толкова правиш, независимо че ще стоиш от 9 до 5. Не може да решиш 12 дела, ако имаш 5, не може да напишеш 20 решения, ако имаш само 8 случая, не може да вкараш повече заявления, отколкото са подадени, не може да провериш 10 обекта, ако свърши лимита днес за колата.
——————————
Половината административни длъжности по структорите включват целодневно пиене на кафе и уиски, ядене на почерпки, почивки за пушене и чесане на скротуми от 9 до 17.00 за 600-700-800 лв на месец.
Това е много нездравословен живот, води до затлъстяване, диабет, цироза и хемороиди!
За нещастие другата половина трябва да се напъне, за да покрие поне минималното ниво на ефективност на една структура.
———————————
Другото е, че тук не може да работиш допълнително, защото е забранено по закон. Логиката на закона е, че държавният служител трябва да е достатъчно заплатен и обезвъзмезден със заплатата си, за да може да е безпристрастен, независим и непредубеден.
Да, най-вероятно работиш други неща в извънработно или в работно време- много длъжности позволяват, повече от половината служители го правят, но то е хипотеза извън рамките на законното и справедливото. Хипотеза, която уж е невинна и житейски оправдана, но пък е неетична и променя равните други условия.
Много служители от уж скромни институции показват стандарт, който не могат да обяснят със заплата си - дрехи, коли, почивки в Дубай, недвижима собственост.
Всички сме равни, но някои са по-равни от други.
——————————-
Поводът , по който започна дискусията се проясни.
Идиотите на долния етаж нямало да се изнесат тая зима. Майка е успяла да говори със снаха им вчера вечерта. Евентуално напролет ще се махат. Важното е, че зимата няма да замръзне водата.
Само лъжат гадовете, обиждат майка като мине покрай тях, кълнат за смърт. Такива злобни хора рядко се срещат, а са ми рода.
Така че всичките ни казуси остават и всичките ни подхванати дела ще продължат, но поне по-спокойно може да чакаме решението им, а не да сме в сегашната напълно безизходна ситуация с двете ми психясали болни бабички.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.08.16 08:35.
21.08.16
10:18
Открих най-якия сериал , не мога да се откъсна от него!
http://www.imdb.com/title/tt1548850/?ref_=nm_knf_i3
Сюжетът е балансиран, интересен, а актьорите са страхотни, великолепна игра!!!
Освен това единият актьор е Айвън Реон - Рамзи Болтън от ГОТ.
Няма такова лице просто, брутално излъчване предлага този младеж, още един изключителен образ на психопат след Руфъс Сюъл в “Човекът от високия замък”, който ми е фаворит.
21.08.16
10:59
казано от Vanko на 21.08.16, 00:31:
И последно (към Мечо) хората взимат по 500лв, защото това ни е нивото на икономиката и държавата. Същите хора на запад живеят доста по-добре.
Ами тогава хората в частния сектор ще работят повече и по-качествено, ако искат да живеят доста по-добре, като колегите си от развитите държави. В частният сектор заплатите се определят според много други фактори . Виж за държавните служители е вярно, но повечето така и не осъзнават, че с безделието си и спъването на бизнеса , вредят на собственото си материално положение. Чипът на българинът е изначално сбъркан и зъл социалистически хакер е доосрал кода.
Другото е, че тук не може да работиш допълнително, защото е забранено по закон. Логиката на закона е, че държавният служител трябва да е достатъчно заплатен и обезвъзмезден със заплатата си, за да може да е безпристрастен, независим и непредубеден.
Да, най-вероятно работиш други неща в извънработно или в работно време- много длъжности позволяват, повече от половината служители го правят, но то е хипотеза извън рамките на законното и справедливото. Хипотеза, която уж е невинна и житейски оправдана, но пък е неетична и променя равните други условия.
Много служители от уж скромни институции показват стандарт, който не могат да обяснят със заплата си - дрехи, коли, почивки в Дубай, недвижима собственост.
Можеш, никой не те спира. Когато ножът е опрял до кокала, започваш да измисляш и начини ;) Евала на такива колеги.
21.08.16
11:59
Абе ти си прекрасен пример как да доим системата- хем държавен служител, хем си бачкаш на частно. Вземаш най-доброто и от двете.
Евала де, трябва да се поддържа семейния бизнес, но за съжаление не може да си обективен в никой от случаите.
Най- малкото не ти се е налагало да живееш самостоятелно или в друг град , където нямаш нищо, където си никой и никого не познаваш, където има значение само какво можеш и трябва да се издържаш само със службата или пък със собствените си ръце.
Опитай го това и тогава се изказвай. Купи си сам апартамент, кола и вело за 2000 лв само със заплата и голямата си кадърност.
Всеки може да изгради бизнес или кариера на основата на нещо развито и с подкрепата на майка си и баща си.
21.08.16
12:24
Големи заключения направи. “Доим” системата... Звучи грубо и невярно . Всичко си е легално и доказуемо. В делничните дни след работно време и целите съботни, докато душкодобродушковците почиват, аз работя. И да, докато съм отпуска- работя. П.П. Още не съм държавен служител :D
Живял съм сам в чужд град и съм се издържал доста успешно, така че позволете да се изкажа. Българската мечта за панелка и Голфче не ми е присъща.
Но сигурно си права и за помощта на родителите. Те са хората, които с личен пример трябва да въздействат у подрастващите.
Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 21.08.16 12:36.
Все повече звучиш, като човек, който очаква апартамент, кола и вело, ненадейно да паднат от небето. Очакванията и копнежите са хубаво нещо, но до момента срещу тях чета само оправдания.
Може би е добре да смениш трудовия колектив, преди да ти е нанесъл трайни поражения.
21.08.16
12:55
казано от ME4O_TURIST на 21.08.16, 12:24:
. Българската мечта за панелка и Голфче не ми е присъща.
.
И на мен- държа на тухлен тристаен и бих се возила с метрото - ако имаше де :) Кола не смятам да подкарам. Вело само стационарно. :)
————————————————
21.08
Сън: 00.00 - 7.00
Много исках да спя още, но не можах.
Храна:
- 2в1 с креатин
- 3 фпх, 1 пилешки бургер 50 гр, 100 гр. лека моцарела, кашкавал - запечени, 1 шок. бонбон с лешник
- бяло грозде 300 + гр.
- печени бадеми 30-40 гр,
- 1 печена пъстърва, 2 фпх със млечен сос/дресинг, 1 домат, 1 печена тиквичка със зехтин,
- млечен шоколад 30-40 гр.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.08.16 20:23.
21.08.16
13:15
казано от Боян Д. на 20.08.16, 11:29:
Тук малко оффтопик, но Кобрата е много добър пример за жена мезоморф.
Никога не съм мислила, че съм мезоморф- по скоро дебел и мързелив ектоморф. Не съм качила лесно мускулната си маса, дори напротив.