Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

Добре са ти 290 имаш аванс за още като гледам.

Здравей Трънски!!!Извинявам се,че се включвам в твоя дневник,но искам да те питам нещо.Тези килограми,с които работиш в момента-за колко време тренировка ги достигна?И още един:За първи път като влезе в зала,с какви килограми стартира?(килограми имам в предвид работни тежести).Благодаря!!!

казано от Juls на 13.08.16, 18:22:

Пратиха ни имейл, че е незаконно да вдигаш щанги без спотър. Но иксепшънс . :D Джъст ту лет ю ноу..

Ако тренирам след работа и нема спотър, кво ще правят? ;) Ако говорим за същия имейл, който беше изпратен към всички, нищо задължително не видях.....препоръчително просто ;) Ако направят проблем, ще звъня на некой шеф по нощите да идва да ме спотва и ще правя флайс с 5кг дъмбели ;)

казано от Иван Благов на 13.08.16, 19:22:

Добре са ти 290 имаш аванс за още като гледам.

Малък беше аванса днес, може би 300, нагоре щеше да е грозно, ако въобще станат.

казано от Марин Димитров на 13.08.16, 20:07:

Здравей Трънски!!!Извинявам се,че се включвам в твоя дневник,но искам да те питам нещо.Тези килограми,с които работиш в момента-за колко време тренировка ги достигна?И още един:За първи път като влезе в зала,с какви килограми стартира?(килограми имам в предвид работни тежести).Благодаря!!!

5-6 години, от лятото на 2010 тренирам, макар в началото да не тренирах силово. Кога точно започнах да се занимавам с трибойски насочени тренировки....2012 предполагам е било. А иначе в началото не правех нито клек, нито лег, нито тяга. Ако не се лъжа правех плие с нещо средно между дъмбел и пудовка, което беше 50кг...

Тренировка
Седмица 12, Ден 6

Клек : 4х 70, 120 ; 4х4х170

Трисети без почивка :
Разгъване : 2х4х70
Сгъване : 2х4х45
БГ клек : 2х4хСТ

10-15 минути пътека бързо ходене под наклон.

Размисли и страсти :

На тази тренировка може да се сложи само едно клеймо - отбиване на номера.... :)

Нещо напоследък съм в много тъп период, имам супер много желание да тренирам......докато не тръгна към залата. Това особено се усеща като трябва да клякам - не знам дали заради проблемите с коляното, но като имам клек и желанието ми се изпарява жестоко. На всичкото отгоре опитвам да променям техниката, за да мога да включа повече задната верига в движението и да не го изкарвам основно на квадрицепси. Бих казал, че се получава сравнително, но въпреки че слагам щангата доста по-ниско вече, пак натискам твърде много с квадрицепсите. Днес можеше и още...но нямах въздух. Сутринта валя, после горещо, докато стигна до залата и бях плувнал във вода, а и едвам дишах. В залата този път беше ужасно горещо (предният път пък беше студ..) и 4ките ми се струваха като 10ки откъм дишане..На 170 иначе не се затруднявам, много леки на крака и всичко. За малко да се пребия де, заради ниското слагане на лоста, след като ракнах щангата след 1вата серия на 170, явно не я бях сложил хубаво, а единия край беше на ръба на пина и съответно щангата излетя 1во наляво, дискове се изсипаха, после естествено излетя надясно....добре че се бях дръпнал, че така щеше да ме ковне иначе, та да си забравя името :D

На асистиращите натиснах, никаква почивка, в трисети. Краката омекнаха бая....

Накрая малко пътека, исках повече, но ми се повдигаше много и щях да върна бая течности (на гладно тренирах, та храна нямаше да връщам).

После на връщане видях, че трябва и с банки да се занимавам, направо чОден ден :D

Тренировка
Седмица 13, Ден 3

Лежанка : 4х 70, 90, 110 ; 3х120 ; 2х130 ; 4, 4, 4, 2 х 145

Лег с дъмбели (у.х.) : 4, 2 х 45кг (на ръка)

Тесен лег : 4, 3 х 100кг

Скрипец подхват : 2х4х100кг

бицепс няколко серии без да броя с кривия лост и 2 пъти 21 с него (Юлето ме убеди да го направя това, ръцете ми изгърмяха зверски).

позинг :Д

малко лек свински тръс на пътеката

Размисли и страсти :

Прилична тренировчица се получи с Юлето наоколо, потренирахме, попозирахме, потанцувахме като идиоти в почивките :D

На лежанката и аз не знам какво се получи - последната серия 1вото го поизкривих леко, 2рото беше супер стабилно, тръгнах за 3то, много добре чукнах щангата в гърдите, тръгна нагоре....и спря в мъртва точка, а после изгубих съпротивление и се затиснах, та Юлето направи и гребане със 145кг :D Дясното рамо май отново беше причината, просто неравномерно се натоварват 2те и дясното фалира винаги 1во и почти винаги - много рязко по средата на повторение :D

На лега с дъмбели - същата история. Този път обаче и 2те рамена пофалираха, на тесния лег и там тей - вече нищо не беше останало, даже и там се затиснах с щангата, отново Юлето погреба :Д Накрая малко бицепсче, позингче и лигавене, аз направих и малко кардио, което трябваше да е бързо ходене, ама по-лесно ми се получи лекият свински тръс :D Бях след това тотал щета, кръвното ми падна (на гладно+предтренировъчен продукт+кафенце = мамата си трака :Д ). Прибрах се криво ляво, тук нагънах една бутилка Devin Air (газирана вода) и живнах много :) Сега тепърва ще се яде.... :)

22.08.16
15:49

казано от Херцог Трън на 22.08.16, 15:37:

Тренировка
Седмица 13, Ден 3

тръгнах за 3то, много добре чукнах щангата в гърдите, тръгна нагоре....и спря в мъртва точка, а после изгубих съпротивление и се затиснах, та Юлето направи и гребане със 145кг :D

Видео кУга? :D

Мнението беше редактирано от Juls на 22.08.16 15:51.

От тая снимка разбрах, че позинга ми е пълен ташак...имам голяма бицара ама съм успял да направя да изглежда малка и спихнала :D А видеото е прайвът, молим ти се...не искам да се излагам :D

22.08.16
15:58

казано от Херцог Трън на 22.08.16, 15:53:

От тая снимка разбрах, че позинга ми е пълен ташак...имам голяма бицара ама съм успял да направя да изглежда малка и спихнала :D А видеото е прайвът, молим ти се...не искам да се излагам :D

Добре,нищо,другия път.....:D Ама другия път и Аполон ще снимаме! :D

казано от Juls на 22.08.16, 15:58:

Понеже знам, че го обичаш, ще го снимам и ще направя един плакат да сложиш на тавана над леглото :D

22.08.16
16:01

казано от Херцог Трън на 22.08.16, 16:00:

Понеже знам, че го обичаш, ще го снимам и ще направя един плакат да сложиш на тавана над леглото :D

И ЕГ да ме държи на сухо до края на дните ми? :D

Закрит Акаунт

22.08.16
16:02

Сколька е бицарката 8-)

Тя Джулс нарочно е снимала така /знае ги ширетите/, та да те засенчва с релеф :D

казано от Juls на 22.08.16, 16:01:

казано от Херцог Трън на 22.08.16, 16:00:

И ЕГ да ме държи на сухо до края на дните ми? :D

Не се притеснявай, веднага ще се намерят желаещи да ти помогнат в нужда... :D :D :D :D

Дидо, бе уж трябваше Джулс да помогне, че да събера тука лайкове с позинг, ама гледай кво прави :D Иначе не съм я мерил скоро - мазна и голяма е :D Последният път като си взимах мерки беше преди повече от година и май беше 43 :)

22.08.16
16:28

Ники, аз мисля,че снимките се хубави! Защо не качиш някоя?

Закрит Акаунт

22.08.16
16:32

Абе сладури сте си, нЕма к,во 8-)

казано от Juls на 22.08.16, 16:28:

Ники, аз мисля,че снимките се хубави! Защо не качиш някоя?

Ари, добре :D Да са посмеят хората малко :D

Оу! Аз виждам голям прогрес! Само така, ВеликиХерцоже!

Прогрес има, но не е чак толкова голям :) Има мноооого още какво да се желае... :) Но да, последните 2 месеца горната част дръпна сравнително.

Тренировка
Седмица 14, Ден 5

Тяга : 4х 70, 120, 170!!, 210; 4х4х240

СС :
Раменна преса : 4х60, 70 ; 2х4х80
Скрипец долен (т.у.х) : 2х4х100

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, но преди да тръгна за залата няколко разговора, които значително ме забавиха и нямах никакво време. Съкратени почивки и пак не остана време за трап бара. Много доволен - 4х170 надхват, което е смешно, но ми е рекорд. На 210 и 240 със смесен, не тежеше ултра много, но не беше и леко. На последната серия леко кривеене, но не прекалено.

После раменната и скрипеца в суперсерия, защото нямах време. От миналия четвъртък/петък имам сериозни болки в дясната китка - не знам от футбола ли е (не помня да съм имал удар там и то сериозен), дали съм спал върху китката обърната, но болката беше много нетърпима петък и събота, сега е поносима, но на раменната преса беше доста неприятно. Болката е от външната горна част на китката, точно където почва дланта и сякаш е в сухожилията....как да е, ще мине някак :)

Случайно сутринта намерих снимка от зимата, разликата между 2те е около 5кг :) Не е като да няма разлика :D

Открих най-слабият си мускул, който общо взето ми спира прогреса.

По тази причина - снощи в офисния фитнес добавих малко разтягане и 25 минути кростренажор. Залата не предполага особено силово натоварване, така че ще гледам да ползвам кардио уредите, за да се раздвижвам. Може малко и да припомпвам. И ще гледам всеки ден да имам натоварване от някакъв тип - може да са 20 минути кардио след работа, може да е зала, може да са пудовки, но всеки ден трябва да правя нещо.

Тренировка
Седмица 14, Ден 6

Тренировка 1

100 суинга х24кг преди работа

Тренировка 2

Разтягане
30 минути кростренажор след работа

Размисли и страсти :

Тези дни просто няма да имам време за прилична тренировка поради разни административни ангажименти преди работа. Разцъквам колкото да се поизпотя, макар че бързо се заливам във вода. С пудовките не съм правил нищо известно време, само 100 суинга, смешна бройка, но от тягата предмишниците ми са с мускулна. На кростренажора днес по-добре - 30те минути наведнъж (вчера 25те бяха разделени, защото слязох да проведа един бърз разговор по средата), без особени проблеми, дори краката не ми крампираха както очаквах. Утре и събота пак ще има 2 натоварвания (преди и след работа), неделя вероятно ще мога да тренирам в залата.

Пробвах и лицеви без стойки (обикновено ги правя на едни ръкохватки), но дясната китка изпротестира сериозно, ъгъл между предмишница и длан ако е по-малко от 120 градуса и болките са сериозни...

Тренировка
Седмица 14, Ден 7

Тренировка 1

150 суинга х24кг преди работа

Тренировка 2

Разтягане
45 минути кростренажор след работа

Размисли и страсти :

Почвам да свиквам и макар да увеличавам натоварването, няма някакви драматични истории. Малко предмишниците и плешките са схванати, но толкова. Краката и задника са удивително свежички...

Сутринта ми сервираха много неприятна изненада в последния момент. Почва да ме избива на сериозна агресия спрямо мъже под чехъл.

Снимка след тренировка 2. На гърба нямах сухо :D Ако изключим прасците, можех и още без особени проблеми. Утре може и да е само 1 тренировката, зависи дали ще ми се спи сутринта и как ще съм вечерта след работа.

03.09.16
00:57

казано от Херцог Трън на 03.09.16, 00:41:

Тренировка
Седмица 14, Ден 7

150 суинга х24кг преди работа

а.

Можеш да разнообразяваш със сумо-тяга-високо-изтегляне с 24ката, както и с изхвърляне от земя (от дълбок клек, изправен)
ако правиш само суингове, еректорите ще се предадат първи при по-голям обем.

03.09.16
07:03

Или някакво комбо от типа 1 изхвърляне+1 обръщане тласкане + 1 тръстър така за раздвижване

Тренировка
Седмица 15, Ден 1

150 суинга х24кг след работа

Размисли и страсти :

Благодаря и на двамата за идеите :) Ще ги пробвам, само да вкарам малко рутина в цялата работа...в момента по-скоро съм на принципа “да има движение всеки ден” :)

Иначе днес отвратителен ден, в офиса съботно ни пръснаха от работа. Сутринта се наспах и полежах на апликатор вместо суингове. Вечерта трябваше в офис фитнеса, но ме болеше главата и бях изнервен, та пропуснах. Прибрах се, завъртях малко суингове, полежах на апликатора. Еректорите наистина 1ви сдават багажа (долу ниско), но ще свикнат, няма къде да ходят :)

Утре (то вече днес) не съм на работа, ще има зала на 99%.

Тренировка
Седмица 15, Ден 3

Клек : 4х70, 120 ; 3х120

Разгъване : 3х6х60
Сгъване : 3х8х40

Размисли и страсти :

Пълен ташак...

Вчера имах желание да ходя до залата, но се събудих със зверско главоболие, главата, вратът и дясната плешка много зле. Направо не можех да гледам. Към 1-2 леко се поосъзнах, но още ми се въртеше главата и станах. След това към 17:30 пак много зле главата, лежах на апликатор, пих хапче и към 18:30 съм заспал. Станах към 10 вечерта, все едно НИЩО ми е нямало. Нито врата ме болеше, главата и помен нямаше от проблем, плешката леко схваната. Не знам как стана тоя номер....

Днес сутринта се наканих да ходя до залата. Отидох, ноооо.....дясната китка, която ме боли - още на 70 едвам държах щангата. С накитниците беше по-добре, но дори с тях като извадих 175 от поставките и за малко да ги изпусна назад. Оставих ги, направих си асистиращите в малко по-голям обем и си тръгнах........много зле положението, много зле. Тия дни ще ходя да видим китката...дотогава кардио бейби....

Тренировка
Седмица 15, Ден 4

Тяга : 4х70, 120, 170 ; 4, 4, 4, 1х250

Раменна преса : 2х4х70
Долен скрипец (у.х.) : 4х100, 4х110

Размисли и страсти :

Ами, какво да кажа. Щом не мога да бутам заради китката..поне да дърпам :D

Прилична тренировка. На последната серия много подцених тежестта, защото вървеше леко. Тръгнах отпуснат напълно, по средата се усетих и се стегнах.....и яката крампа на корема, точно под слъчневия сплит. И те толкоз.

На раменната - китката пречеше за повече. На скрипеца никакви драми. Може и още, има пауер :) Сега на работа :)

Тренировка
Седмица 16, Ден 1

Лежанка : 4х70, 90, 110 ; 2х130 ; 4х145* ; 3х4*х140

Лег с дъмбели (у.х.) : 6, 4* х 40

Тесен лег : 6, 4* х90 ; 2х70

Горен скрипец подхват : 2х4х100

Бицепс : 5х12 REPS FOR JESUS! :D

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, не бих казал перфектна, защото нито една от работните серии не беше чиста и изпълнена докрай сам. Първите 3 винаги сам и всяко 4то някакъв тъп фалит, дори 3тото да е било лекичко. Та Бойко погреба леко, макар че само леко с пръсти помагаше, колкото да не тръгне надолу. На вторите серии лег с дъмбели и тесен също малко помощ на последните повторения, докарвах фалита. На 70 тесен 2 повторения и 3тото беше отказ и просто щангата се върна на гърдите :D После скрипеца беше лекичък.

Накрая имаше един крив лост оставен, та викам да ударя бицагите лекинко. Направо ги взривих, много доволничко.

Мила

10.09.16
17:18

Oh, nooo, where is your beard, boy?

п.п. или това е стара снимка :/

Мнението беше редактирано от Мила на 10.09.16 17:18.

Съвсем прясна е, отпреди няколко часа.....а брадата ми имаше среща с полудяла машинка за стригане :D Ще порасне пак :D

Лек ъпдейт от мен, че се загубих :) След последната тренировка последваха 2 дни, в които сънят беше накъсан, а пък дясната ръка по време на сън - в странни позиции :) Това доведе до страшни болки в рамото, пресягането да си дръпна колана или всяко изнасяне на ръката на нивото на гърдите и пред тях водеха до прерязване... Едно мазане с диклак гел + 2 дни поред shoulder shocker (+80 Band Pull Aparts днес) пооблекчиха сериозно положението,  даже вчера след шоулдър шокъра (който правих в 22:30 след работа в офисната зала) нещата бяха доста добре, ама май от желание да направя повече рехаб днес има лек дискомфорт отново :) Но нищо общо с болката отпреди 2-3 дни. Друго, което май влияеше е, че раменните и гръдните мускули бяха сериозно натегнати, та като се отпуснаха също се подобриха нещата. Раменете и горната част на гърба са леко схванати сега от шоулдър шокърите и разтяганията с ластик, та утре ще дам малко по-крото - много хубаво не е на хубаво ;)

Днеска леко пътуване към Майна Таун, познат с изкривяванията в гравитационното поле, мини-черните дупки и тоталното незачитане на физичните закони :D

Бях намислил да направя леко тестване на макс на лежанка, че скоро не бях, ама накрая и лежанка, и раменна правих.

Лег - до 1х190 (с аванс, макар и не голям)

Раменна - до 1х115 (без никакъв аванс, абсолютен макс)

отделно упражнения за ротаторите, раменете ми изгърмяха много.....

Доволен съм от лега, очаквах 190 да ме смажат като буболечка, но макар и трудно ги бутнах. 5кг г/д е аванса, според зависи.

После прибиране към София и 3 часа драми с колата...или когато съдбата ти казва, че е време да я продадеш с 300км/ч. Свалих поне 5 кила от потене на жегата...

казано от Херцог Трън на 16.09.16, 17:28:

Какво направи ти, докато се оплакваше, че те боли рамото и изжеднъж бутна 190. Изумяваш ме направо, евала!

Мнението беше редактирано от Иван Благов на 16.09.16 20:48.

16.09.16
20:54

Днеска леко пътуване към Майна Таун, познат с изкривяванията в гравитационното поле, мини-черните дупки и тоталното незачитане на физичните закони :D

Бях намислил да направя леко тестване на макс на лежанка, че скоро не бях, ама накрая и лежанка, и раменна правих.

Еха! Кога те мачкаха 120, кога си на ръба на 200! :) Ще ги изненадаш в гръб догодина на Джонито, ако изобщо се готвиш за него, защото сега с подобреното съотношение между упражненията ти се отварят шансове и на друго ниво мисля.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.09.16 20:55.

казано от Иван Благов на 16.09.16, 20:47:

Какво направи ти, докато се оплакваше, че те боли рамото и изжеднъж бутна 190. Изумяваш ме направо, евала!

То все още ме боли, макар позициите, в които да е така да са по-малко. За съжаление е на неприятно място, но поради естеството на бутането, което Сашо се опитва (и поне по коментарите му, успява) да ме научи, болката в рамото е незначителна на лежанка :) Повече днес ме тормозеше китката (дясната), която също ме боли от известно време и която по-тежките килограми много я мачкат. Добре че са накитниците, те спасяват ситуацията. Ако не друго, упражненията за ротаторите, които ми показа днес Сашо се надявам да помогнат с рамото (не само болката, а и заякването)

казано от Boby_ на 16.09.16, 20:54:

Еха! Кога те мачкаха 120, кога си на ръба на 200! :) Ще ги изненадаш в гръб догодина на Джонито, ако изобщо се готвиш за него, защото сега с подобреното съотношение между упражненията ти се отварят шансове и на друго ниво мисля.

Джонито е “малкото” републиканско :) Днеска уточнихме каква е стратегията за него 8-)

Относно друго ниво - говорили сме със Сашо по темата, но моите замисли са в определена посока (пак свързана с трибой), но малко по-тясно специалиазирани :) И да, кога ме мачкаха 120…аз нямах очаквания за над 170 днес, надявах се на едно трудно и стабилно бутане като стигнем до тях, пък то какво стана...в интерес на истината преди Джонито 170те в залата на Сашо бяха в пъти по-трудни от 190те днес...

Отрицателната страна на всичко това е, че не мога да си намеря дрехи за официален повод - сакото от бала ми (което все още ми ставаше доста прилично на абсолвентския преди 2 години) в момента при обличане е силно опънато в раменете и стоя като плашило в него...а то е ГОЛЯМО :D Оказва се, че дори много ХЛ ризи не ми стават.....на ръцете и раменете. Та ще трябва да си шия по поръчка :D :D :D

16.09.16
22:50

190 ибати...какво става тука???

16.09.16
23:06

Херцога е паднал в кацата с “меда” .  Дано да е безавариен по състезанията . Успех

17.09.16
00:55

За меда си в греша обаче, поне за момента :)

Аз съм веган, медът е животински продукт :D

17.09.16
08:08

казано от Херцог Трън на 16.09.16, 22:17:

в интерес на истината преди Джонито 170те в залата на Сашо бяха в пъти по-трудни от 190те днес...

Недей да сквернословиш, аз съм чувал че там няма гравитация :D

казано от Димо на 17.09.16, 08:08:

казано от Херцог Трън на 16.09.16, 22:17:

в интерес на истината преди Джонито 170те в залата на Сашо бяха в пъти по-трудни от 190те днес...

Недей да сквернословиш, аз съм чувал че там няма гравитация :D

Е че те и двата въпросни опита са в тази зала, просто сравнявам тогава със сега ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1