ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.09.16
17:11

Честит рожден ден и от мен :)

12.09.16
18:43

Честит рожден ден!  Пожелавам ти лек живот и тежки тренировки! :)

12.09.16
18:47

Благодаря Ви , прекрасни хора! Много позитивни и приятно пожелания. Истина е, че няма нищо по-смислено и важно от живота и здравето - личното и на близките.
Днес денят си беше обикновен, на работа, даже поработих малко. Сложих си новите дрехи :) Усмихвах се на хората. Имам си малко натрапчиви мисли в главата, но се старах да не ми пречат толкова.
За съжаление или не, нямам компания за празника - като направя равносметка, се оказва , че лошото гадже е по-добре от никакво гадже.
Но ... квот, такоА. Занапред ще работим в тази посока.
Не знам къде и как успя да мине цяла година, без да я усетя- додето прежаля трибоеца 6 месеца и разбера къде се намирам (още не съм де), после конкурса, който се влачи още 5 месеца и заради него пропуснах всички почивки и ето- стана септември.
Други неща трябваше да станат тази година, но- уви. Важното е  да сме здрави и силни.

Почерпих се с колегите от отдела следобед и сега ще си почивам у нас.
Подариха ми едно цвете- тиландсия- най- любимото ми. Досега уморих две такива, дано това има по-добра съдба. И комплект кутии за храна- опаковани и с панделка.
Много мил и практичен жест, много се радвам.

12.09,
Сън: 22.30.6.30

Храна:
- 2в1 с креатин
- кис. мляко 200 гр. с овес , маково семе и ленено семе
- 2 шок. бонбона
- варена елда със зехтин, маслини и 4 телешки кюфтенца
- ок. 50-60 мл уиски (d), шепа бирени фъстъци, 4 бисквити с крем. 2 чаши “плодов” сок ок. 300-400 мл.
- бекон купешки ок 200 гр, 2 фил. Вита, млечен дресинг
- 300 ml айрян
- бяло грозде ок 100 гр.

Без тренировка.
Движение 2 км.
Пране
Без лицеви опори (shame)  

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.09.16 21:14.

Нека това бъде последната година на пожелания
и първата на сбъднати желания.
Честит Рожден Ден!

Ч.Р.Д.! Много здраве, любов и всичко най-хубаво ти желая!

12.09.16
20:58

Честит рожден ден, Мира! (F)

12.09.16
21:02

12.09.16
21:24

ЧРД и от мен! Пожелавам ти повечко позитивизъм, пи -малко да те тресе депресията.Пожелавам ти да си отвориш душата ,за да може да срещнеш някой готин батко, а не само да мислиш за 3 бойци, конспирации и прочие глупости :)))
От мен да мине , торта не искам :)

12.09.16
22:38

Честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива!

12.09.16
22:55

Честит рожден ден, Кобре!

13.09.16
16:36

13.09
Сън: 22.30-7.00

Ето, започна септе,ври и био часовника веднага се включи- доспива ми се час по-рано и не мис е става сутрин.
И така до март/април, когато ще се оцъклям в 5-6 :)

Храна:
- 2в1 с креатин
- кис. мляко с овес, маково и ленено семе, 1 шок. бонбон
- 4 телешки кюфтенца, 1 фил. Вита, 1 ябълка
- 2 шок. бонбона
- 1 кроасан 50 гр. (промоция в Била)
- 2в1
- салата от домати, зехтин, 3 маслини, сирене ок. 100 гр., 2 фил. Вита

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.09.16 21:20.

13.09.16
21:05

13.09
Кардио на велоергометър 45 мин.
Ден 5 и 6 - 3х22 лицеви опори

Движение за деня ок. 5 км
Чистене служебно и домашно.
Димакинство.

Кардиото тръгна мнооого тегаво, но след първите 20 мин. хванах един ритъм - все едно тръгна само и се получи много приятно.
Наваксах с лицевите, даже с аванс. Е, правих ги с малки паузи за раздишване- 2 сек някъде. Уж нищо и никаква бройка, а ми държат гърдите натоварени вече няколко дни.
———————————
Преди това измих на ръка на 4 крака с новия си супер-дупер препарат за паркет и останах много доволна. Хем бая се раздвижих, хем светна.
После ок 40мин.  се мъчих да разглобя мопа, за да му сменя гъбата- болтовете така бяха ръждясали и споени, налягах отвертката с цялата си тежест, направо ми окапаха ръцете :D :D
———————————
Селска баДка с вечерна рокля :D :D :D
Снимах на тъмно в коридора ;)

14.09.16
14:51

14.09
Сън: 22.00- 7.00

Заспах на дивана като заклана. После само си измих зъбите и се преместих.

Храна:
- 2в1 с креатин
- 2 фил. Вита със сирене и домат запечени
- бяло грозде ок 200гр.
- варена елда със зехтин и 4 телешки кюфтенца, 1 шок. бонбон
- кафе от автомат
- 1слепена  бисквита почерпка. шепа печени ядки кашу и бадем ок 40-50 гр.
- салата домат, краставица, малко зехтин, сирене ок 100 гр.,
- зайо байо царевични пръчици (без вредни съставки ;) )

+ 1 сурово яйце- счупи се и да не го хвърлям :)

+ гумени желе бонбонки през седмицата

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 14.09.16 21:01.

14.09.16
18:29

Снощи детенцето на приятелката ми почина- момиченцето с хидроцефалия и спина бифида.
За съжаление , случаят беше твърде тежък и не подлежеше на операция- нито на мозъка, нито на гръбнака. Не знам как това детенце оживя цели 9 месеца, през цялото време на антибиотици , сонди и морфин.
То нито имаше мозък, нито мисъл или съзнание за себе си. Как можем да кажем, че е отишло на по-добро място, като личността му никога не е съществувала?
Как да не се замисли човек за собствената си предопределена съдба, когато всеки ден ти показва колко си малък, слаб и нищожен и всяка една секунда от живота ти е нищо повече от чист късмет.

14.09.16
18:43

казано от Queen Cobra на 14.09.16, 18:29:

Как да не се замисли човек за собствената си предопределена съдба, когато всеки ден ти показва колко си малък, слаб и нищожен и всяка една секунда от живота ти е нищо повече от чист късмет.

А ако спечелиш от лотарията не е ли късмет? Ама ще си похарчиш парите с кеф, предполагам, няма да ги захвърлиш на улицата. ;)
Считам твоите размишления над трагедията на момичето за крайно неуместни.

14.09.16
18:50

Считам коментара ти  за  напълно излишен и лишен от смисъл.Как може да свързваш нещо повърхностно и безсмислено като печалба от тотото с един човешки живот?
Както съм споделяла и преди, какво значение има колко и какво печелиш в този живот - всичко е преходно. Не размишлявам над нейната трагедия, тя си е само нейна, мисля си за своята. Ти също си помисли. Хубаво е човек да поразсъждава над тези неща.
———————
А как ще си харча парите- си е моя работа. Честно да ти кажа, една печалба ще ми донесе много повече грижи отколкото радост.

14.09.16
20:22

14.09 дърпащи
1. набиране надхват 3х5
2. суинг с пудовка 3х15х25кг
3. набиране подхват 3х5
4. румънска тяга с пудовка с отворени крака 3х15х25кг
5. повдигане на крака от лег 3х15
6. сумо тяга високо изтегляне с пудовка 3х15х25кг
7. едностранно гребане с пудовка 3х8х25кг всяка ръка

Движение за деня 4 км.
Ден 7 - 22 лицеви опори

————————————
Хем ми се тренираше, хем ми беше емоционално негативно. Все пак животът продължава (за живите)
———————————-
При тягата пудовката я пускам между краката , а не пред тях и се надупвам хубаво назад. Така усещам упражнението по-добре с малка тежест.

Закрит Акаунт

14.09.16
20:35

казано от Queen Cobra на 14.09.16, 20:22:

пускам между краката  и се надупвам хубаво назад

Звучи много яко :)

14.09.16
21:40

С теб говорим на съвсем различни езици. Не си схванала идеята на коментара ми.
Не съм ти говорила за пари, но явно цинично-материалистичния ;) ти мозък само тива е извлякъл.

Мнението беше редактирано от Margi на 14.09.16 21:42.

Закрит Акаунт

14.09.16
21:50

Еее, Марги, без да познавам лично Кобрети, от мненията й които съм чел, считам, че духовното в нея е в пъти над материалното, ако последното заема въобще каквото и да е място в живота й.

14.09.16
22:01

казано от Dydo на 14.09.16, 20:35:

Дидо, как веднага долови, ти имаш радар за... фитнес движения? :D :D

Закрит Акаунт

14.09.16
22:30

казано от Afhængig на 14.09.16, 22:01:

казано от Dydo на 14.09.16, 20:35:

Дидо, как веднага долови, ти имаш радар за... фитнес движения? :D :D

Ами извлякъл съм най-важното и основно от целия пасаж :D
То погледа ми удря веднага върху тия фрази, като другите ги елиминира. Мъж на средна възраст, ко да го пра,иш 8-)

15.09.16
07:32

казано от Маргарита Манева на 14.09.16, 21:40:

С теб говорим на съвсем различни езици. Не си схванала идеята на коментара ми.
Не съм ти говорила за пари, но явно цинично-материалистичния ;) ти мозък само тива е извлякъл.

Може би искаш да ме обидиш с това изречение, но не позна.
Да си циник и материалист е съвсем нормално възприемане на света. Светът е материален, сбор от някакви градивни части и свързващи си енергии.
Някакъв псевдоидеализъм без покритие и плиткоумни суеверия ме плашат много повече.
—————————-
А за другото- не мога да те разбера, защото си написала глупости.
Разбира се, чеще  се радвам на парите, ако ги спечеля.
Какво общо има това с размислите ми живота. смъртта, страданието? Наличието на пари и власт няма да променя жалкия патетизъм на съществуването ни- и моето и твоето са еднакво безполезни за вселената.
—————————
Не се стремя към духовното, но колкото повече материално имаш, толкова повече губиш връзка с реалността.
Човек става роб на измислени социални тенденции за просперитет, на общественото мнение за личността му, базирано на илюзорен социален статус, на обсебеността си от притежания, които фактически нямат никаква себестойност, на неврозите и фобиите, причинени от натиска на очакванията.
Цялото това  алчно консуматорско свръхпотребление на нищо не струващи неща и евтини забавления не води към нищо добро. Нито в личен, нито в глобален план.
Затова съм съвсем доволна, че имам всичко, за да си задоволя потребностите и достатъчно свободно време да прекарвам във вътрешния си свят.
—————————-
Животът е радост и тъга, в крайна сметка.

15.09.16
07:38

Не съм целяла обиди.
Ако считаш съществуването си за жалко и безполезно, както току що написа, то най-вероятно е такова. Не поставяй обаче твоя и моя живот под един знаменател - говори само за себе си. Някои хора, колкото и да не ти се вярва, не намират живота си за безцелен.

15.09.16
09:19

Прекрасно е , че намираш цел и смисъл в жизнения си път, Марги, но не поставяй под общ знаменател своите мисли и животът като феномен изобщо. Аз приемам , че той просто същестува и не е необходим никакъв смисъл за това.

15.09.16
09:45

Дейба, току що един климатик падна на главата на колегата, дето седи под него. :D Къде сме ний , къде е цивилизацията )

15.09.16
09:53

казано от Queen Cobra на 15.09.16, 09:19:

... но не поставяй под общ знаменател своите мисли и животът като феномен изобщо. Аз приемам , че той просто същестува и не е необходим никакъв смисъл за това.

Приемаш, казваш. Защо тогава това толкова те тормози?
Ти не спираш да споделяш отчаянието си - това си е сериозен вик за помощ. Не приемане.
Държиш да чуеш и от останалите, че си права, след което ще отидеш да се хвърлиш от моста и да си спестиш мъките или очакваш да те опровергаем и да ти дадем надежда, че ще пребъдеш?

Аз пък ще ти кажа следното - ти току що си завършила 4-тия си седемгодишен цикъл и започваш следващия. Характерното на тези цикли е, че има сериозни сътресения в началото и края - кризи на израстването. Явно в момента изживяваш точно това. Сега имаш два варианта - първият е да си кажеш “Тоя па! Кви простотии ми пише...” и да задълбаеш в депресията, а вторият е да се успокоиш, че случващото се с теб е част от развитието ти и неизбежно ще отмине.

15.09.16
10:52

Е, глупости, не искам нищо никой да ми казва- как ще се хвърля, какви глупости пишеш-да не съм психично болна?
Нито може да ми даде надежда някой, че ще пребъдем. Разбире се, че няма.
Това, че го знам и се примирявам по силата на обстоятелствата, не значи, че го приемам и разбирам. Разсъждавам си.
Както каза някой- има различни начини човек да приеме нещата- аз съм от хората, които явно предпочитат са иживяват нещата по този начин и да си страдат по безнадеждността на битието. Винаги е било така, защо да смятам, че ще отмине?

15.09.16
12:55

Споделяш със широката публика песимистичните си разсъждения, а се цупиш като отговаряме .

Както каза някой- има различни начини човек да приеме нещата- аз съм от хората, които явно предпочитат са иживяват нещата по този начин и да си страдат по безнадеждността на битието. Винаги е било така, защо да смятам, че ще отмине?

Опитай с посещение при психолог.

15.09.16
13:37

Не се цупя, разсъждавам си, казах. Ако не разбираш разликата, не е моя вина.
Ако аз лично имам проблем , разбира се, ще се консултирам с психолог. Как ще възприема битието си, всеки избира сам. Споделих моя възглед, който не е никак странен и никак ненормален. Просто не съвпада с  твоята или нечия оптимистична нагласа.
Намирам за доста притеснително човек да не се замисля за тези неща поне в някой период от живота си.
—————————————

15.09
Честит първи учебен ден на всички млади хора тук!
Радвайте се на най-безгрижните и приятни  дни в живота си!
Училището може да бъде истинско забавление и пълноценно преживяване, за мен беше такова.

Храна:
- 2в1 с креатин
- 2 фил. Вита със сирене и домат, запечени
- бяло грозде към 200 гр.
- шепа печени ядки - кашу и бадем 30-40 гр.
- варена елда с малко зехтин, 5 телешки кюфтенца
-2в1
- салата от розови домати, краставица, зехтин, ок. 100 гр. сирене, 1 фил. Вита, 1мини  фафличка с крем

—————————-
Как ме болят задните бедра ... отново. .. :(

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.09.16 20:19.

15.09.16
14:07

Сартр, “Погнусата” , чела ли си я?
/все за нея се сещам като чета дебатите тук в последно време :Д /

Мнението беше редактирано от RogueOne на 15.09.16 14:07.

15.09.16
15:27

Щом и тоя депресант Сартр се намеси, работата става сериозно безднадеждна. :D
Тая книга си я бях купила когато бях в 9-10 клас. Така и не я прочетох до край, но се убедих, че в каквито и депресии да изпадна, винаги има хора, на които живота им е толкова безобразно скучен, че перманентната депресия е лафстайл. От тогава натам живота ми стана някак по-лек, казах си че живота е магия и не искам да го живея с подобни екзистенциални драми.

Мнението беше редактирано от Margi на 15.09.16 18:28.

15.09.16
20:38

15.09
Без тренировка.
Движение за деня 4 км.
Чистене , пране, готвене.
Ден 8 - 22 лицеви опори

Почивка си дадох и си свърших належащи неща.
(Пера на ръка, ако някой нов не знае, затова си го отбелязвам - активност си е :) )
——————————-
В службата се понасъбра работа- нормално, докато нямахме директор си почивах повече. Сега се е натегнал да “решава казуси”.
Продължават вътрешните войни между него и началник-отделите, дори се издигат на ново официално ниво.
Отказват да плащат пари за работа по празниците.
Заредиха се и дела. Цяло лято 3 месеца едно кьораво дело нямаше, сега като идва зимата ме занимават.

———————————-
Рок фестът в Ловеч идва. Няма ли да намине някой?

15.09.16
20:43

Е то месец и половина - два е съдебната ваканция, откъде да има дела :D

15.09.16
20:54

А, по принцип самата ни служба има много малко дела. Едва 10-15% от наказателните се обжалват.
Пък тук в ловешко не почиват - районните съдилища си работят стандартно -дори си имах 3-4 дела юли -август-което си е нищо, де, но пък нямах налични свидетели и се наложи да се отлагат за есента :)
Нещо много се влачат напоследък с тези отлагания... Сега колегата като си счупи ръката, отиде ми делото до след нова година.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.09.16 20:55.

15.09.16
21:15

Е то месец и половина - два е съдебната ваканция, откъде да има дела

Има, има. Тук във Варна ни заливат, дори и във ваканция.

15.09.16
23:50

казано от LeSourire на 15.09.16, 21:15:

Е то месец и половина - два е съдебната ваканция, откъде да има дела

Има, има. Тук във Варна ни заливат, дори и във ваканция.

Явно имат достатъчно време да си изпишат всичко през останалата част от годината :D :D :D Не им трябва ваканция :D :D :D

16.09.16
12:15

Явно имат достатъчно време да си изпишат всичко през останалата част от годината  Не им трябва ваканция

С голяма помощ от съдебните секретари. :D Това в кръга на шегата.
Пишат доста съдиите. Понякога няма събота, няма неделя, няма семейство и деца. В гражданско отделение на районен съд има постоянно постъпления от дела. Миналата година са били над 16000.

Закрит Акаунт

16.09.16
12:22

казано от LeSourire на 16.09.16, 12:15:

Явно имат достатъчно време да си изпишат всичко през останалата част от годината  Не им трябва ваканция

С голяма помощ от съдебните секретари. :D Това в кръга на шегата.
Пишат доста съдиите. Понякога няма събота, няма неделя, няма семейство и деца. В гражданско отделение на районен съд има постоянно постъпления от дела. Миналата година са били над 16000.

Стажантите /съдебните кандидати/ де са бре. Вече няма ли такива, май и стажа намалиха. Преди масово те пишеха доста решения в РС-макар в най-общи щрихи някои, а други почти изцяло. Зависи от делото. Прокурорските постановления също.

16.09.16
13:37

Брей, много работни са вашите съдии бе. Тук РС  има средно 100 дела на месец, всички отделения взети заедно. , като гледам по графиците между 2 и 5 дела на сесия.
Не съм виждала стажанти- никой не им обръща внимание и никой не се занимава с тях. Не мога да си представя някой съдия да си остави делото в ръцете на стажант- отнема 4 пъти повече време да му обясниш, да го надзираваш и да го проверяваш, отколкото д си го напишеш сам. Мен изобщо нито ме викаха, нито ме занимаваха на стажа. В районния съд съдията искаше да ме научи, но просто нямаше време, можеше да ми отдели само 2 срещи на седмица и докато ми обясни как изобщо се съставя решението, времето изтичаше.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1