Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

То това е ясно.

Но не отговаря на въпроса ми, къде си видял човек с 200 клек, който да не може да бута 100-110 кила лежанка ей така, за загрявка :D

Едно време и аз си мислех, че тва гребането е е*ати важното упражнение, щото там може да сложиш трицифрени тежести, пък едвам се набирах 5 пъти.

п.с. нова страница - Пожелавам на собственика на дневника да е жив и здрав!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 13.09.16 16:38.

13.09.16
17:17

казано от Alexander Krastev на 13.09.16, 16:37:

Но не отговаря на въпроса ми, къде си видял човек с 200 клек, който да не може да бута 100-110 кила лежанка ей така, за загрявка :D

Има такива хора, даже и във форума съм срещал, ама не ми се рови из дневниците. Иначе да, виждал съм. Двете неща не са свързани по никакъв начин. Лежанката не влияе на клека (или тягата), нито клека на лежанката. Обратния вариант също е срещан - яка лежанка, но на клек да не може да стане със същата тежест.

казано от Alexander Krastev на 13.09.16, 16:37:

Едно време и аз си мислех, че тва гребането е е*ати важното упражнение, щото там може да сложиш трицифрени тежести, пък едвам се набирах 5 пъти.

Ако гребеше стриктно от хоризонтален наклон с три цифрена тежест, щеше да имаш яки латисимуси и да можеш да се набираш. Но ако правиш нещо средно между повдигане за трапец от наклон напред и частична тяга, при това с чийтинг, е нормално, тъй активираш съвсем различни мускули.

Мнението беше редактирано от Петко К на 13.09.16 17:19.

казано от Петко К на 13.09.16, 17:17:

Има такива хора, даже и във форума съм срещал, ама не ми се рови из дневниците. Иначе да, виждал съм. Двете неща не са свързани по никакъв начин. Лежанката не влияе на клека (или тягата), нито клека на лежанката. Обратния вариант също е срещан - яка лежанка, но на клек да не може да стане със същата тежест.

Има, ама са изключения. Човек, който може да клекне хубав клек с 200 кила, едва ли в общия случай ще се затруднява със 100 кила лежанка.

казано от James Hinks на 12.08.11, 15:15:

Принципно имаш право.
Де факто обаче, много хора забравят, че имат крака, но наблягат на лега :)
А и пак да вметна - сравни колко лицеви можеш и колко клека без тежест, сравни и натоварването след тяга, в краката... :)

Ако гребеше стриктно от хоризонтален наклон с три цифрена тежест, щеше да имаш яки латисимуси и да можеш да се набираш. Но по-вероятно е да си правил нещо средно между повдигане за трапец от лек наклон напред и частична тяга, при това с чийтинг, така че е нормално, тъй като си активирал съвсем различни мускули.

Е, именно това имам предвид.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 13.09.16 17:22.

14.09.16
09:49

казано от James Hinks на 13.09.16, 15:55:

Тяга се дърпа с цялото тяло. Може преимуществено да насочваш натоварването в различни посоки, но в не много големи граници. Освен това гръбът не е динамист в нея, той основно “дръжи”, просто когато я правиш както трябва и с нормална тежест за силово изпъление си отнася достатъчно работа точно заради тежестта и естеството на движението. На мен примерно при румънска тяга ми се смазва и напряга яко точно гръба и то не еректорите, въпреки, че в румънската тяга движението е с динамисти глутеуси и задни бедра.

Най- накрая някой да ми каже в прав текст, че тягата не е упражнение за гръб - нещо, което аз отдавна подозирам, защото натоварване в гърба от класическа тяга - доколкото мога да я правя - не съм усещал.

А защо е в на всеки деня за трениране на гръб, предполагам защото като едно от базовите упражнения, няма как да се сложи при гърдите (с лежанката) или при краката (с клека).

14.09.16
10:07

Обратния вариант също е срещан - яка лежанка, но на клек да не може да стане със същата тежест.

Аз съм живия пример - мога да бутна за единица 120 на лежанка, а на клек на 100 се усещам че не клякам до долу за да мога да се изправя.

14.09.16
10:26

казано от James Hinks на 13.09.16, 11:29:

Отделно, за твоето тегло 200+ тяга е нещо смешно...

Отначало си викам: тук малко прекали с омаловажаването - да вдигаш 200 кила по какъвто и да е начин да е смешно, после като се замислих май пак ще излезеш прав. Пробвах кофички с тежест снощи и нормално правех серии с +40 кг към края на тренировката, след 14 часа работен ден на крак на 3 ябълки, можех и с 50 със сигурност. Това прави да избутвам 144 кг с гърди и трицепс, които сравнени с краката/задната верига и са принципно слаби мускули.

14.09.16
14:56

казано от Димо на 14.09.16, 09:49:

Най- накрая някой да ми каже в прав текст, че тягата не е упражнение за гръб - нещо, което аз отдавна подозирам, защото натоварване в гърба от класическа тяга - доколкото мога да я правя - не съм усещал.

Ти едно, че не можеш да я правиш, второ, че на тези килограми няма какво да усетиш.
Тягата е упражнение за абсолютно цялото тяло, преимуществено за долната му част.

казано от Димо на 14.09.16, 09:49:

А защо е в на всеки деня за трениране на гръб, предполагам защото като едно от базовите упражнения, няма как да се сложи при гърдите (с лежанката) или при краката (с клека).

Мисля, че го обясних. Но ако не си разбрал и ако не си я чел тази тема:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/63272, виж я. Ако пак не разбереш защо...носи малц, няма да стане по друг начин :)

казано от Димо на 14.09.16, 10:26:

Отначало си викам: тук малко прекали с омаловажаването - да вдигаш 200 кила по какъвто и да е начин да е смешно, после като се замислих май пак ще излезеш прав.

Винаги когато кажа нещо за тренировки може да без да се замисляш, да залагаш, че съм прав :)

14.09.16
15:33

казано от James Hinks на 14.09.16, 14:56:

...
Винаги когато кажа нещо за тренировки може да без да се замисляш, да залагаш, че съм прав :)

Ти едно, че не можеш да я правиш, второ, че на тези килограми няма какво да усетиш.
Тягата е упражнение за абсолютно цялото тяло, преимуществено за долната му част.

Дано не е заради кофти техника, но всъщност от тяга винаги, само и единствено усещам натоварване в еректорите и около тях.

Ще си отделя едно ходене до фитнеса и срам- не срам ще се снимам най- накрая. Отстрани и отзад.

...

Мда, май такова мнение и аз си заформих вече.

Аз може да съм 90+ кг, но далеч не всичко е активно тегло, имам доста мазно още да свалям. Ще ми е интересно да видя колко ще тежа на десетина % ПМ

Закрит Акаунт

14.09.16
15:38

Димо, и без това двамата сте градски. Вместо да снимаш, пък да ти се казва, това е така, онова не е, тук това бъркаш, там онова и т.н., направо взимай малца, отивай при Джеймс и го отигравайте на място :D

15.09.16
00:51

13.09.2016

Тренировка:

1. 20 км градско с велосипеда

Гърди+бицепс

1. Лег 10х10х80
2. Полулег с дъмбели 5х5х32
3. Кофички 5х12хСТ 5х5хСТ+20 3х3хСТ+40
4. Сгъване за бицепс суперсерия 5х5х60 на машина с 5х1х26 дъмбел. Не знам има ли такава система, но на края бицепсите ме боляха направо от изтощение.

Храната: Джолан, телешка кайма, гъби, ориз, броколи, айсберг.

Общо 2200 Ккал        238 карбс      99 мазно    126 протеин
Тренировка 1000 Ккал
Нетни 1200

На работа беше още един от “онези дни”, както се казваше в една реклама за дамски превръзки. 12 часа на крак на работа с много нерви - пиша си +0,3 коефициент на активност за деня, което е 500-600 Ккал и компенсира за втората половинка на единия кофти ден от миналата седмица.

14.09.2016

Тренировка:

25-30 км градско с велосипеда

Нямах психически сили за фитнес (сигурно затова съм нервен цяла вечер, снощи по НГ казаха, че тренирането може да стане като всяка друга зависимост и човек да изпитва физическа абстиненция). Вкъщи направих малко все пак.

Силовата част на мини-Мърф:

5х10хСТ набирания смесен хват дебел лост
5х20 лицеви опори 
5х30 клека СТ 

Трябва да си засичам време може би. Не знам дали заяквам, или просто съм олекнал, но набиранията са ми съвсем лесни, хем на дебелия лост. И в двата случая ще съм доволен :) Ще се тегля и меря чак на пети другия месец.
Пробвах и СТ+27, но не можа да се държи на гърба ми за повече от едно повторение, а и аз внимавах да не го изсипя на плочките в коридора от високо.

Очаквах да имам поне малко мускулна от вчерашните кофички с +40, но няма и помен днес.

Храната добре Яйца, извара, домати, печени червени чушки (супер миш-маш стана), зеле, морков, тиквичка, пъпеш, ябълка. Тиквичките стават страхотни цели в чушкопека. Както каза жена ми - “Димо откри чушкопека”.

Общо 1,272 Ккал        194 карбс      23 мазно    93 протеин
Тренировка 1012 Ккал
Нетни минус 940

Компенсират и за последния скапан ден от поредицата миналата седмица. Започвам на чисто от утре.

Днес с един приятел се видяхме по работа и ми вика: “Ш, Димак, ти още малко и съвсем ще изчезнеш.” Съвсем не е така, но може би за него е по- драматично, защото той винаги е бил стройния и тренира всякакви работи от малък (той пръв ме заведе във фитнес преди 25 години), а аз кюфтето с нездравословните навици, сега обаче нещо живота го е завлякал и се е поошишкал - шкембенце, бузки, високо кръвно, а - у...

Мнението беше редактирано от Димо на 15.09.16 00:52.

15.09.16
09:45

Днес по велоалеите беше пълно с неориентирани ученици и ученички с ризи и букети.

Честит първи учебен ден, да са ни живи и здрави и да ги научим да не ядат банички и чипсове. На нашия първокласник сме му купили специална кутия за храна от вкъщи с Междузвездни войни да се кефи.

15.09.16
10:02

Одеве, като отидох за кафе, барманката (същата онази с любовта към сератусите, която освен бивша лекоатлетка е и настояща непрофесионална моделка) ме огледа отгоре до долу, присвива очи и ми казва: “Харесва ми как изглеждаш.” Доживях и аз да го чуя от нея, след толкова години в които тя го е чувала от мен :)

15.09.16
16:24

Мммммалеее... надумках се с грозде и ябълки от разни черпавки в офиса, бузите ми пламнаха и след малко отивам направо да изкривя лостовете от мъртва тяга във фитнеса :D

15.09.16
16:35

казано от Dydo на 14.09.16, 15:38:

Димо, и без това двамата сте градски. Вместо да снимаш, пък да ти се казва, това е така, онова не е, тук това бъркаш, там онова и т.н., направо взимай малца, отивай при Джеймс и го отигравайте на място :D

да,да! недей се прави на луд, както се правиш на луд с миньонката и вместо това разказваш за разни барманки дето те заглеждали  :)) прежали едни 75-120 лв за малц  :)))

Мнението беше редактирано от Албаст на 15.09.16 16:39.

16.09.16
09:47

Тренировка 15.09.2016 - четвъртък

20-25км през града с колелото.

Гръб и трицепс

1. Мъртва тяга 10х3х100
2. Набиране широк надхват 5х3хСТ
в суперсерия с
2. Набиране тесен подхват 5х3хСТ+20
и
3. Набиране смесен хват 5х12хСТ

4. Трицепс на скрипец 4х10х60
в суперсерия с
5. Упражнение за гръб на същия скрипец 4х5-10х60
и
6. Хоризонтален скрипец 4х5х100 кг
7. Френско за трицепс 4х5х26
8. 30 минути пътечка 5км/ч 15 градуса наклон

Откакто знам че тягата не е упражнение за гръб, вече по- спокойно си я правя. Гледам се в огледалата, куца нещо техниката още тук-таме, но се надявам в движение да я подобря и да вдигна килограмите. Даже снимах видео, но трябва да видя как да го орежа и как се качват видеа в ютуб. В нашия фитнес от месеци не съм виждал някой да прави тяга. И мен снощи бая ме оглеждаха като някаква странна птица :)

Храната: доста

Грозде, ябълки, прясно козе сирене, домати, тиквички, пилешко, варени картофи, печени чушки, айсберг, кисели краставички, извара, стафиди, овес

Общо 2,497     карбс 333     мазно 51     протеин 196
Тренировки 1,481
Нетни 1016

Гут.

Добре че тренирах доста та да оправя положението. Като почнах от сутринта с тея въглехидрати и цял ден ми се ядеше. Поне половин кило грозде и още повече ябълки набих само на работа. После, класическата грешка - минах през вкъщи преди фитнеса и там уж само това- онова, направо си направих лека вечеря преди основната. Едвам се вдигнах за фитнеса, особено като знаех че ще се сгъвам за тяга. Дневника ми действа мотивиращо - като се заканих че ще правя тяга, нямаше да имам очи да кажа че съм си я спестил :) Също и писането в майфитнеспала на тренировките предварително ми действа мотивиращо - хората вече лайкнали че съм изгорил 1500 Ккал, аз ще се чудя дали да ходя - няма как да не отида.

p.s. Не изкривих лоста на тягата, но пък изкъртих единия лост за набиране. Той сигурно и преди си е бил с разклатени дюбели защото не се чу трясък, но като се увесих с диска и увисна от едната страна, добре че не се пребих.

Мнението беше редактирано от Димо на 16.09.16 10:30.

16.09.16
10:42

Днес трябваше да водя първокласник на истински първи учебен ден (15.09 е само за парлама) и довечера съм и на родителска среща, та уж за по- бързо съм с колата. Ми аз 100 пъти съжалих че не съм с колелото. Аз съм забравил какъв ужас е по задръстванията и разкопките в Пловдив в час пик.

Да внимавам днес с храната, че ги няма редовните 700-800 Ккал от колелото. Днес пробвах нещо, което четох някъде - казва се “bulletproof coffee” и представлява нормално еспресо с краве масло. Аз не закусвам и нямам проблеми с това, но отделно спя по малко и имам нужда от доста кафета за да съм бодър, а след 3-4 кафета вече почва да ми дразни малко стомаха и мозъка ми го обърква с глад и почвам да се оглеждам какво да подложа. Ще видя дали с малко масло може да смажа положението :)

В тая връзка един актуален виц:
Качва се кмета Тотев в едно такси, ужасно закъсняващ и казва на шофьора: Ако ме закараш до другия край на града за 15 минути когато ми почва срещата, ще получиш 100 кинта. Шофьора преценява ситуацията и казва: “Става, но ще трябва да ти завържа очите с черна кърпа.” Тотев е скептичен, но няма избор и се съгласява. И наистина - О! Чудо - след точно 15 минути таксито спира пред адреса на другия край на Пловдив и шофьора маха превръзката от очите на кмета. Тотев е шашнат и казва: “Човек, ще ти дам още 100 кинта ако ми кажеш откъде мина. Ти трябва да знаеш някакъв ебаси маршрута!”. Но шофьора клати енергично глава и казва: “А! Да бе! И тях да разкопаеш!”

Мнението беше редактирано от Димо на 16.09.16 10:44.

16.09.16
14:50

казано от Албаст на 15.09.16, 16:35:

да,да! недей се прави на луд, както се правиш на луд с миньонката и вместо това разказваш за разни барманки дето те заглеждали  :)) прежали едни 75-120 лв за малц  :)))

Само аритметичния знак межу числата си объркал ;)

Закрит Акаунт

16.09.16
14:54

казано от James Hinks на 16.09.16, 14:50:

казано от Албаст на 15.09.16, 16:35:

Само аритметичния знак межу числата си объркал ;)

:D :D :D
75 + 120 за малц примерно

16.09.16
17:58

[quote ). После, класическата грешка - минах през вкъщи преди фитнеса и там уж само това- онова, направо си направих лека вечеря преди основната. Едвам се вдигнах за фитнеса, особено като знаех че ще се сгъвам за тяга. Дневника ми действа мотивиращо - като се заканих че ще правя тяга, нямаше да имам очи да кажа че съм си я спестил :)”

“Качва се кмета Тотев в едно такси, ужасно закъсняващ и казва на шофьора: Ако ме закараш до другия край на града за 15 минути когато ми почва срещата, ще получиш 100 кинта. Шофьора преценява ситуацията и казва: “Става, но ще трябва да ти завържа очите с черна кърпа.” Тотев е скептичен, но няма избор и се съгласява. И наистина - О! Чудо - след точно 15 минути таксито спира пред адреса на другия край на Пловдив и шофьора маха превръзката от очите на кмета. Тотев е шашнат и казва: “Човек, ще ти дам още 100 кинта ако ми кажеш откъде мина. Ти трябва да знаеш някакъв ебаси маршрута!”. Но шофьора клати енергично глава и казва: “А! Да бе! И тях да разкопаеш!” “

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
1.много добре те разбирам за първото . в София ,често ми се случваше точно това:) при мен беше да полегна на дивана да си почина за 10 мин.
2. вица за Мамин Ваньо кефи.Коматевско го прави от 4 г . всяко лято....кажи сега Ботев или Локо?:)

16.09.16
20:44

казано от Албаст на 16.09.16, 17:58:

[quote
....кажи сега Ботев или Локо?:)

Ботев от малък. Не че съм ходил повече от 2 пъти на мач или пък да гледам отборен футбол по телевизора, но кръвта вода не става. Мисля да се запиша на бокс да ме научат как се удря чувала, а бокс имат и в Лаута и на Ботев, като Лаута ми е много по- на близо, обаче като се сетя колко кютек сме си слагали като малки в училище в понеделника (първи ден след мачовете уикенда, в който сме заедно класа :D ), мога ли обърни-плащ да стана и да се продам на Локото само за да ми е удобничко?

16.09.16
21:39

казано от Димо на 16.09.16, 20:44:

казано от Албаст на 16.09.16, 17:58:

[quote
....кажи сега Ботев или Локо?:)

Ботев от малък. Не че съм ходил повече от 2 пъти на мач или пък да гледам отборен футбол по телевизора, но кръвта вода не става. Мисля да се запиша на бокс да ме научат как се удря чувала, а бокс имат и в Лаута и на Ботев, като Лаута ми е много по- на близо, обаче като се сетя колко кютек сме си слагали като малки в училище в понеделника (първи ден след мачовете уикенда, в който сме заедно класа :D ), мога ли обърни-плащ да стана и да се продам на Локото само за да ми е удобничко?

Можеш, ако освен чувала удряш и хората- те нали са локомотивци :D

16.09.16
23:16

Честно да ти кажа, помислих си го, но като се сетих как изглеждат хлапетата в моята категория и реших че по- вероятно е аз да ям бой от гневни смърфове (няма начин да не стане на въпрос от кой отбор съм хаха)

17.09.16
00:49

И като цяло Ботев е по-силния боксов клуб. Много по-силен и много по-корави тренировки.

17.09.16
01:34

казано от James Hinks на 17.09.16, 00:49:

И като цяло Ботев е по-силния боксов клуб. Много по-силен и много по-корави тренировки.

Ето това включване чаках :)

19.09.16
23:07

Малко ме нямаше напред- назад, та да си допиша със задна дата.

16.09.2016 - петък

Тренировка

Рамо, корем и сератуси
Серии и килограми не помня.
малко вечерта с колелото, малко бокс, малко ходене под наклон

Храната - добре

Общо 1,863     карбс 182   мазно 57   протеин 175
Тренировки 626
Нетни 1,237

17.09.2016 - събота

Тренировка:

Хората отработваха, аз пък си взех отпуск и отидох на спа в Девин.

вкъщи 100 набирания и 200 лицеви

планинско ходене 2-3 часа - десетина километра

половин час плуване в басейна.
С моята ужасна техника на плуване сигурно съм изгорил колкото за 2 часа плуване енергия, ама квото е такова - да се науча да плувам като хората.

Храната: много, като на блок-маса.

Картофи, джолан, сладолед, ябълки, грозде, свинско, пилешко, домати, краставици, цедено мляко с печени червени чушки, ориз, задушени броколи и карфиол - все добри източници, макар и много. И накрая вече не се посвених да забия 3-4 петифурки, пъпеш, банан с орехи и диня. А, и 2 малки бири. На отиване имах близка среща с един камион с прицеп натоварен с дървени трупи от едната страна и урва от другата. Милото ми аудинце не ме предаде и ме измъкна от ситуацията буквално на сантиметри. Голяма е катерачка. В 2-3те секунди докато траеше целия екшън в главата ми звучеше музика от някой шпионски филм - сигурно съм гледал Джеймс Бонд да се измъква по подобен начин на някой алпийски път. Пулса ми мигновено удари сигурно 200 и след това целия следобед се чувствах много жив. С подобаващ апетит. А и всичко на аванта и супервкусно. :)

Общо 4,029     карбс 497     мазно 105     протеин 264
Тренировки 1,364
Нетни 2665

1465 отгоре. Ще има компенсация, просто не веднага хаха.

18.09.2016 - неделя

Тренировка:

Гърди, бицепс, корем

1. Лег 5х5х80
2. Кофички 5х12хСТ
3. Кофички 5х5хСТ+40
4. Лег от наклон с дъмбели 5х5х32
5. Бицепс 9х??х??
в суперсерия с
6. Повдигане колене към брадичката от вис на лост 9х6хСТ
и затворих фитнеса. Понеже бях ударил час дрямка надвечер, още не ми се спеше и прибираше и обиколих Тракия за
12 КМ с велосипеда по велоалеите.

Храната - пак много
Като се започна от сутринта - аз все съм виждал закуски по хотелите, обаче такова нещо като в този Персенк не бях виждал. Най- много ме впечатли че меда вместо в пластмасови кутийки е всъщност цяла пита от кошера с восъка, сложена в една тенекия и нарязана.

Яйца, краставица, домат, шунка, кашкавал, мекици, мед, грейпфрут, пъпеш, свинско, картофи, тиквички, патладжан, ориз, извара, филия с масло и конфитюр от сини сливи.

Общо 3,245     карбс 243   мазно 148   протеин 252
Тренировки 780
Нетни 2,465

1,265 повече от предвиденото.

Тренировка 19.09.2016 - понеделник

20-25км през града с колелото.

Гръб и трицепс

1. Мъртва тяга 3х3х100
2. Скрипец широк надхват 5х3х90
в суперсерия с
3. Набиране тесен подхват 5х8хСТ
4. Трицепс на скрипец 5х10х60
в суперсерия с
5. Упражнение за гръб на същия скрипец 5х5-10х60
и
6. Гръбни екстензии 5х15х20
7. Сератуси на кабел
8. Скрипец над глава за трицепс 5х10х20

Храната: бива.

Ябълки, кисело мляко, картофи, джолан, айсберг, домати, печени червени чушки

Общо 1,323     карбс 213     мазно 38     протеин 52
Тренировки 1,011
Нетни 312

900 Ккал по- малко от предвиденото.

Горе- долу компенсират за 1/3 от уикенда.

Мнението беше редактирано от Димо на 19.09.16 23:12.

20.09.16
10:24

Вчера за пръв път ми направиха забележка че съм бил много слаб. Една колежка ми вика: “Ти няма ли да спреш да отслабваш вече? Вече ти седи грозно!” Чак пък грозно, може да ѝ е нетипично. Веднага я скастрих: “Ш, кви ги приказваш? Аз си мисля че заяквам, ти ми викаш че съм бил отслабнал!!!” и тя веднага спече и взе да се обяснява :D

Днес пак съм на булетпруф кафе да видим как ще е.

Мнението беше редактирано от Димо на 20.09.16 10:24.

20.09.16
22:21

20.09.2016 - вторник

Тренировка:

20+км с велосипеда из града

фитнес - рамене, крака и корем

Прекъснах си тренировката на 2/3 някъде, че трябваше да ходя на събрание на входа. Вкъщи си довърших, децата и те се включиха - най- големия вдигаше до мен, с щерката започнахме два 30-дневни предизвикателства - клякане и планк - може да е комерц мода, ама пък децата се увличат, а най- малкия ми служеше за тежест за преден клек.

Храната: добре.

Май това кафе с масло сутринта ми действа добре. Обяда зорлем си го изядох да не се развали до вечерта.
Броколи, извара, ябълка, пилешко, айсберг, кисело мляко, малко овес за зоб.

Общо 1,331   карбс 157   мазно 24   протеин 144
Тренировки 1,012
Нетни 319

881 Ккал по- малко от предвиденото.

Горе- долу компенсират за втора 1/3 от уикенда.

Доста е пестелив майфитнеспала като дава калории за силова тренировка. Като съм във фитнеса, докато не вдигам, или отивам към следващия уред/лежанка, или крача напред- назад докато си поемам въздух. Забелязах че за единия час, в който съм във фитнеса, МФП ми дава по- малко калории за силовата отколкото ако ходех като на разходка хаха. Нищо де, по- добре да съм сигурен че не си надписвам повече.

20.09.16
22:28

Нетните ти са по-малко и от моите :D
Поздрави,
44 килограмово момиче :)

20.09.16
22:36

Аз уикенда си подложих добре, имам да връщам :) А и твоята цел сигурно не е да сваляш, така че всичко е нормално - всекиму според целите и храната.

20.09.16
23:09

казано от Just Average на 20.09.16, 22:28:

Нетните ти са по-малко и от моите :D
Поздрави,
44 килограмово момиче :)

абе аз му казвам, че нещо е развален телефон и не се изразява правилно, ма той упорства “аз ям малко и ми няма нищо”.
дори за 44 кг мацка 800 к дневно са ...anyway..всеки си знае зора.

21.09.16
00:00

За кое според теб не се изразявам правилно?

п.с. Сега видях кои 800 имаш предвид. Обясних го няколко пъти вече. Който разбрал- разбрал.

Мнението беше редактирано от Димо на 21.09.16 21:43.

21.09.16
21:43

21.09.2016 - сряда

Тренировка:

20+км с велосипеда из града

Храната: зле. Не само много, ами и от кофти източници.

Много нерви на работа - правя една реорганизация, влизаме в сезон а и е функционален петък преди двоен уикенд. Тройно критично.
Броколи, пилешко, извара, ябълка, кисело мляко, малко овес, 3 филии с мармалад и масло, няколко китайски бонбона с ядки, половин шоколад, диня, грозде ...

Общо 2,687   карбс 324   мазно 84   протеин 108
Тренировки 736
Нетни 1951

751 Ккал над предвиденото.

Не, не... Мислех да пропусна фитнеса, но отивам

п.с. Отидох наистина.

40 минутки гърди
1. Лег 8х60, 5х80, 3х100, 1х110,  1х110 0.5х120, и още доста на 100 и надолу
2. Кофички 5х12хСТ
3. Кофи 5х3хСТ+40

и пак затворих фитнеса. Вчера направих комплимент на един пич че е в отлична форма, без да съобразя, че сме само двамата в мъжката съблекалня и се събличаме и малко гей може да се е получило. Днес пак със същия се уцелваме само двамата се събличаме в съблекалнята и ми се стори че ме гледа подозрително. :D Думичка не обелих и даже не го гледах, само едно “Чао и лека” като тръгвах.

След месеци на калориен дефицит, явно и силата ми е поспаднала. Преди бутах 2 пъти поред 120, днес ако не беше спотъра ми щях да се затисна на 120.

Понеже не можах да си довърша тренировката във фитнеса, вкъщи покляках малко с щерката и направих 200 лицеви на кръгли дъмбели. Хем да не си кривя китките, хем да се моря да стабилизирам настрани.

То хубаво тренировчица, обаче забих още малко диня, че устата ми беше пресъхнала, 2 квадратчета шоколад, шепа грозде и то комай отидоха калориите от тренировката. Нищо, поне да не е пропуск.

Мнението беше редактирано от Димо на 22.09.16 01:20.

01.10.16
11:09

9 дни не съм писал - първо четиридневния уикенд бяхме на планина, после работата и социалния живот ме затиснаха. Трябва да влизам обратно в релси.

На планината беше супер - чист въздух, силна храна - скара на дървени въглища и плодове откъснати от двора, малко смяна на тренировките - интервално тичане по стълби - тичане нагоре, слизане ходом, лостове, успоредки, многочасови преходи в планината. Е, имаше и алкохол и селски хляб с масло и мед или пресен конфитюр, овче мляко, сладолед и крем-карамел, ама то нормално - там всичко е по- вкусно и чакрите се отварят. Много е приятно на Вършец. Който не е ходил, може да го обмисли.

Обратно в Пловдив и 14- часови работни дни, нерви, силен сезон, кво да правиш... Отделно и социални ангажименти - мразя че трябва да се яде и пие по някакви събития. Ама нали да не смущавам родата или приятелите да ме гледат като някакъв маниак - вкарвам по някое кебапче и по някоя бира. Иначе всеки ден с колелото по 20-25 км градско, нищо че захладня тази седмица - оборудвах се с ветровка и дебел клин. Даже 1-2 пъти сколасах и до фитнеса да отида. Или вечер ако нямам психически сили до фитнеса да се разправям с преобличания, преобувания, пък качи колелото по стълбите, пък свали, пък дали има място да го оставя в коридора или верига отвън на паркинга да разпъвам - в такива вечери правя стотина набирания и лицеви вкъщи.

Недоспиване, нерви и алкохол ми докараха едни над 7000 да имам да връщам... Добре че са килокалории, а не левове, та се надявам до 5 дни да съм ги оправил. Трябваше да се тегля на пети този месец, но няма да се тегля преди да оправя баланса.

Закрит Акаунт

01.10.16
11:11

Тамън си мислих, де се загуби, защото е нехарактерно за теб да липсваш тук 8-)

01.10.16
11:25

Ааа, тук съм си и попрочитам форума, просто време нямам.

02.10.16
09:13

02.10.2016 - събота

Тренировка:

*30 км с велосипеда по тракийските велоалеи
*час кръгова тренировка във фитнеса
*2 км бягане

Инсталирах си приложение да си засичам километри и скорост с велосипеда - Urban Biker. Бива го. Доста работи има та ме ядоса отначало докато разбера как да го управлявам. Максимална 28.8, средна 20.5.

Кръговата във фитнеса беше набирания, скрипци, машина за гърди, дъмбели от полулег, обръщане, трицепс, лег преса, сератуси, серии до отказ 5-6 кръга за 50 минути. По едно време ми се доповръща от напрежение и бързане - пак затворих фитнеса и даже не можах да си направя всичко, което исках. На връщане през парка си донаправих малко набирания, лицеви и клекове на спортната площадка.

Храната: супер.

Пиле, тиквички, краставици. Е, и накрая опитах от свинското със зеленчуци и ориза, които бях готвил за семейството, ама съвсем малко. То пък грехота - да готвиш и даже да не го опиташ.

Общо 890 Ккал
Цел 1200  
Тренировки 1,932
Нетни минус 1042

2242 по- малко от предвиденото.

Беше добър ден, още 3-4 такива и съм си обратно в целите. Супер е като имаш време за тренировки и нямаш нерви на работа :)

Мнението беше редактирано от Димо на 02.10.16 09:21.

03.10.16
01:05

03.10.2016 - неделя

Тренировка:

*40 км с велосипеда по тракийските велоалеи
*половин час кръгова тренировка във фитнеса
*2 км бягане

2 часа по велоалеите и из града. Първия час за часовника - 23 км/ч средна скорост, 35 максимална. Втория час за кеф.

Кръговата във фитнеса рамене и корем.

Бягането е от вкъщи до фитнеса и обратно+малко повече на връщане да закръгля 2 км.

Пиле, тиквички, краставици, ябълки, дюли.

Общо 1,279 Ккал
Цел 1200  
Тренировки 1,840
Нетни минус 561

1761 по- малко от предвиденото.

Добър ден, още 2-3 такива и съм си обратно в релси. От вчера и днес останаха 3500 за наваксване. Уви, през седмицата трудно намирам 3 часа време за трениране. Освен да фаствам  :)

04.10.16
00:29

03.10.2016 - понеделник

Тренировка:

*20 км с велосипеда градско
*половин час кръгова тренировка във фитнеса

Колелото до работа и обратно. Караше ми се още, особено след като днес бат’ Данчо Гаваза (легенда в пловдивското колоездене) ми постегна колелото - вече спира отлично, превключва добре и движи леко и без да трака. Струва ми се че скоростта ми се вдигна веднага без да съм си давал зор. Не знам дали е добре (че се придвижвам по- бързо и без да се дразня) или е зле (че го правя с по- малко усилие - т.е. по- малко калории горя :D ). Също Хуавей правят много здрави телефони, дори пластмасяците им за по 100$ - вчера падна с 15 км/ч от кормилото на колелото и даже не спря да свири. Днес овързан с повечко ластичета :)

Кръговата във фитнеса гръб и трицепс. За толкова имах време за да хвана Юск работещ. Мисля че почвам по малко да я схващам тягата. Иначе все още съм като едната лястовичка (която пролет не прави, но поне тяга опитва да прави) в нашия фитнес.

Храната: бива. Поне основната храна. Иначе снаксовете повече калории от основната :(

Пиле, краставици, грах, и почват снаксовете: ябълки, дюли, малко мюсли, моркови, едно корниподобно, един Рафаело. Веднага си пролича че съм на работа. :( Свърших нещо за колежките, което компетенцията ми позволява да свърша за 2 минути и да им спестя час чудене и вайкане и насред техните “Уау! Димо, супер си!” им викам: “А сега бичес отивайте да ми търсите нещо сладко за ядене, защото съм озверял от глад!” :D И те носят душичките сладко да ми генерират допамин на напрегнатия мозък.

Общо 1,923 Ккал
Цел 1200  
Тренировки 1,104
Нетни 819

381 по- малко от предвиденото.

И все пак слаба работа - нищо общо с почивните дни. Даже ако имаше по- бледо зелено щях него да използвам.

Нищо де...

Кот такоа. Когат тогаа.

04.10.16
22:41

04.10.2016 - вторник

Тренировка:

*20 км с велосипеда градско
*час кръгова тренировка във фитнеса
*половин час ходене/бягане 15 градуса пътечка

Колелото до работа, до фитнеса и обратно. Наваля ме здраво - трябва с някакви по- сериозни шушляци и дъждобрани да се оборудвам.

Кръговата във фитнеса гърди, бицепс и сератуси.

Пътечката съвсем ми взе силите - интервали ходене 6 км/ч 3-4-5 минути, бягане 7 км/ч за минута. Пулса от 80 на ходенето до 150 на бягането.

Накрая като се прибирах от колелото, фитнеса и пътечката бях толкова каталясъл, че завих малко накриво и щях да се претрепя с колелото на един бордюр, а вкъщи събарях разни неща, които исках да взема :D

Броколи, кисело мляко, пиле, краставици, грах, зелен фасул (разреждам граха със зелен фасул хаха), ябълка, дюля, едни страхотни сини но кръгли леко киселки сливки, морков.

Общо 1,531 Ккал
Цел 1200  
Тренировки 1,883
Нетни минус 353

1553 по- малко от предвиденото.

Ако и утре е така, ще се тегля и меря в четвъртък :)

А сега мисля да си направя чай от лайка и мента и да се хоризонтирам, че вече не знам от колко дни съм на по 3-4 часа сън.

Закрит Акаунт

04.10.16
22:48

М/у не знам дали знаеш, ама Хуавея държат третото място по продажби след Айфон и Самсунг. Та мани повечето тук какво мислят за марката :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1