И моите New Balance Minimus (най-първият им вариант) се оказаха железни. Смазвам ги от носене вече..повече от 5 г. Inov8 - погрешка купих някакъв вариант за бягане и ...си усещам краката някак нестабилни (отвикнала съм от по-дебела подметка). Но пък за бягане са наистина добри, достатъчно омекотяване , но не прекалено много...
Аз не ползвам иновейта за бягане. Пробвала съм, но на моя модел подметката е твърде тънка и като цяло не са предвидени за това. За ходене и за тренировки са си супер. обаче.
Inov-8 особено моделите с големите зъбчета са само за планина, те е това им е нишата...
Един въпрос към Маргарита - марка Alpro , знаеш ли нещо за тях и бива ли ги(вкус, качество)?
Не знам как са откъм качество, но ако добре помня ,специализираха в соеви и ядкови млека, растителни заместители на сирена и др. Аз лично не обичам “да замествам”. Ако смятам че нещо не е достатъчно добро за да го ям в оригинал,то заместителя му ще е в пъти по лош.
Иначе, ако изборът ми е да пия прясно краве мляко или оризово на Алпро, ще предпочета оризовото, но това ще е заради непоносимостта ми към прясното мляко. Но в никакъв случай не биха ми били първия избор. Като цяло, ползвам кокосови млека на фирми, които специализират само в кокосови продукти.
Това по повод на млеката. А по повод соевите заместители на сирене...не са храна за мъже. ;) (...нито за жени,де)
Движение:
йога - 70 минути...ставане в 5.30; прибирахме се към София - задръстване на магистралата; после след йогата се почна някаква страшна лудница - телефони, вайбъри, месинджъри...почти закъснях за първия си час. :( Като цяло, 70-те минути йога, макар и тежки, бяха най-спокойното ми време за днес.
Храна:
- солена вода*
- матча лате* с т. шизандра*
- суров шоколад*
- домашен суров шоколад* - само облизах купичката, в която го правих
- 2 ч.л. конопено семе*
- шейк от елби вит*, какао*, мед*, рейши*
- дом.домат* и дом.пиперка* със зехтин*; палачинки с тиквички* с козе/овче крем сирене*; 2 малки парчета дом. баница* с дом.сладко от вишнап*
- няколко сурови бадемови крекера*
- 2 чаши дом.сок хибискус*
Добавки:
спирулина, коензим, крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 20.09.16 09:02.
Мерси!
Само ми събуди интереса точно защото ми е странно.
Не мога да се оплача, че замествам нещо с нещо, рационално конвенционално. :)
Движение:
йога - час
Храна:
- солена вода*
- шейк от кокосово мляко*, разтв.кафе*, шилажит*, рейши*, мукуна*, мед*, канела*
- домашен суров шоколад* с хо шу у*
- конопено семе(
- лъжичка кокосово масло* с мед*, т.глог*
- чай ройбос* с мед*; суров бар* с физалис
- домашен коктейл* с ром и хибискус*
- домашни домати* и пиперки* със зехтин*, конопено* и тиквено семе*; дом. тиквичкови палачинки* с вчерашното крем сирене*; малко пълноз.крекери* с горчица; 2 малки парчета дом.баница* с дом.сладко от вишнап*, някакъв шоколадош бонбон
Добавки:
крилово масло, коензим
Мнението беше редактирано от Margi на 20.09.16 21:07.
Движение:
йога - 75 минути
Храна:
- солена вода*
- шейк от кокосово мляко* разтв.кафе*, шилажит*, ашваганда*,рейши*, мукуна*,мед*
- домашен суров шоколад* с хо шу у*
- шейк от елби вит*, какао*,рейши*,мед*
- таханово бъркало*
- останалото още не знам какво ще е
Добавки:
крилово масло, коензим, спирулина
Реших си въпроса с Ню баланса, като ги върнах, за да ми ги заменят с по-голям номер. Много се надявам този път да е ок. ;) Не ми се занимава да продавам неща и да ми обясняват как съм се прецакала да ги взема за 170-80 лв. ...щото видиш ли, по интернет идеята било да се пазарува евтино. Аз лично пазарувам от интернет единствено когато има нещо, което не мога да намеря из магазините. Освен това комбинирах замяната на маратонките със замяна и на анорака на Слави, който се оказа пък твърде голям. Така де, дано втория път се окаже по-успешен, да не се налага да продавам и следващите. ;)
Последния ден на лятото, не е особено летен. :) За щастие, получавам лека отсрочка в настъпването на есента. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 21.09.16 15:20.
Добавям сурови зеленчуци + една бяла питка с масло, бяло вино и бейлис.
По никое време посред нощ - шоколад с камилско мляко.
Вечерна идилия:
Хенеси, бейлис и костенурки нинджа :D
Мнението беше редактирано от Margi на 22.09.16 02:33.
Движение:
Гърчене по самолети и летища + от време на време разтяжки.
Освен това, се оказах със втори ден МЦ, така че го броим почивен.
Сънят беше на пресвкулки - през час за по половин-един час. В останалото време изгледах Костенурките нинджа 2, Книга за джунглата 2016 и Алиса в оглвдалния свят...толкова филми не съм изгледала за послените три години. :)
Храна:
Заради МЦ не ми се ядеше особено, така че през деня изпих едно кафе с малко захар и две-три мини парчета пъпеш. Следобед - два коктейла от фреш ананас и бакарди. Вечерта - супа от царевица, салата с манго и авокадо, “зеленчуци по манчурски”, ананасова торта и още малко камилски шоколад. :)
Добавки:
крилово масло, ензими, шепа спирулина ;) ...заради полета.
Мнението беше редактирано от Margi на 22.09.16 19:54.
Добро утро с пясък и шепа иланг иланг.
Мнението беше редактирано от Margi на 23.09.16 08:43.
23.09.16
11:47
От къде се чу това “Добро утро” ? :)
казано от Aleks Sandra на 23.09.16, 11:47:
От къде се чу това “Добро утро” ? :)
От Занзибар. (nlove4) Откакто си тръгнахме предния път, си мисля как и кога ще се върнем.
ПП: Ето причината поради която не ям банани в Европа - не са оранжеви, сочни и нямат семки като тези:
Мнението беше редактирано от Margi на 23.09.16 17:57.
23.09.16
17:57
Супер! Солено- слънчево приключение ви пожелавам.
То и аз си мисля за там, от както видях първите ви снимки, a и на още познати, които бяха там почти по същото време :)
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 23.09.16 17:57.
Движение:
йога (без обърнати), час, след това на още два пъти през деня по 30 и 20 минути
Иначе днес е ден за адаптация и мързел, въпреки че адаптация очевидно не ни е нужна - днес следобед вече имах усещането че само свдмица ни е нямало. :) Срещнахме стари познайници, с които добсъдихме танзанийските избори през март и плановете за близките дни. :) И малките ни приятели от плажа са тук, подарихме им футболни тениски и останаха щастливи. ;) ...абе, цял ден на плажа бяхме и до пазара в селото. :)
Храна:
- кафе с гхи и мед
- общо за деня - 10-тина малки банана като този на снимката горе
- фреш маракуя с бакарди
- супа от броколи с мини питчици; салата от зеле, моркови, пиперки и мега лют сос (който не предвидих и още преди да опитам наръсих щедро с черен пипер); зеленчуково къри с ориз; топка сладолед и морковен пай, сусамка
Добавки:
спирулина, крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 23.09.16 20:56.
Днес разделям отчета на две, защото денят се оказва по-дълъг. :)
Движение:
- йога, само 30 минути сутринта в 4.50 - не посрещнах слънцето, но беше навреме за сутрешната молитва ;)
- 6-7 единични набирания на лоста в офиса (снимка) + кенгуру подскоци на пясъка
Храна до момента:
- половин голяма папая и 6-7 малки банана
Тръгнахме много рано за да гледаме дивите делфини в океана. Не са такива нещастничета както в делфинариумите, разбира се. Но ако някой ви каже, че да плуваш с диви делфини е лесна работа, не му вярвайте. :D Доста са бързи и бързо потъват в безкрайнито синьо. За сметка на това, няколко пъти ги догонихме и плувахме на една ръка разстояние от тях....абе, много яко преживяване. После минахме през парка Джозани, където червените колобуси те удрят с опашките си докато прескачат от дърво на дърво, и се разходихме в мангровата гора.
Засега толкова, довечера, ако има нет, още. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 24.09.16 20:12.
Събота, част 2 ;)
Пак пътуване по суша и вода, до Prison island, където живеят подарените преди няколкостотин години на оманския султан костенурки от Сейшелите. Най-възрастната към момента е на 190 години, а нинджите от снимката са на по 132-133 години.
Останалата храна:
- още 1-2 мини банана, половин кокос
- фреш маракуя с Бакарди
- крем супа от леща с мини хлебчета, микро салата ;) , палак панир, десерт
Добавки:
крилово масло, спирулина, аспирин
Мнението беше редактирано от Margi на 24.09.16 19:41.
Движение:
йога 75 минути
Цял ден обикаляне и малките островчета с лодка.
Храна:
- кафе с гхи и кафява захар
- през деня - мини банани, ананаси, кокоси
- фреш маракуя с бакарди
- крем супа от тиква, чапати, ориз, бамя с кокос, мангова торта
Добавки:
крилово масло, спирулина
Едно от най-готините неща на тези пътувания са хората, с които се запознаваме. Вчера споделихме целия ден (освен с редовния ни местен спътник) с двойка от РЮА, живеещи в Китай. А вечерта прекарахме стях и с още една двойка словенци. В резултат, имаме много обменен опит и нови идеи за пътешествия.
Днес се местим в друго село, от другата страна на залива. Не знам дали ще има нет там. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 26.09.16 09:10.
Най-готините туроператори в офиса им. :)
ПП: Знаеш, че си на най-якото място, когато “Meet me at the office” означава това:
Движение:
йога, 80 мин
бягане, около миля, нв запомних времето, на плажа, боса
Храна:
- кафе с гхи и кафява захар, гхи с мед
- кокос, който падна до нас на плажа ;)
- ананас
- фреш манго и авокадо
- същия фреш, с бакарди
- два мини банана, ооливин занзибарска ябълка (чието дърво е доста по-различно от нашите ябълки)
- супа, салата, кокосово къри със зеленчуци, пържен банан
Добавки:
спирулина, крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 27.09.16 06:08.
Блаже, ще вкараме оферата. :) Мисля че билета им до България е близък до общия месечен доход на цялоот село, което е 5000+ жители. :) Така или иначе, са готини хора, които не са ни подвели нито първия път когато бяхме тук, нито сега...което не е често срещано нещо из хотелите в Занзибар.
Движение:
- йога, 75 минути
- 35 км с колело - Мичамви - Паже, поне 3 от тях в пясък
Храна:
- занзибарски плодове
- кафе с масло и кафява захар (след известни обяснения, ми смениха маргарина с нормално масло)
- фреш маракуя
- кокос, папая, манго
- койтейл и малко млад кокос (в който беше коктейла)
- тиквена супа, катонвчерашното къри, халва от местния пазар
Добавки:
спирулина, крилово масло, ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 27.09.16 19:09.
Движение:
- йога, час
- разходка из мангрова гора малко преди прилива
- спринтове по плажа, между разходките
Храна:
- плодове, фреш
- кафе с кафява захар (оказа се квавето масло е свършило в хотела ;) )
- маракуя, портокал, банан
- банан
- банан
- зеленчукова супа, салата от авокадо и ориз с чили сос, мини сусамка, мини парче халва
Доабвки:
спирулина, крилово масло, ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 28.09.16 19:57.
Някой ден ако може да ми разкажеш набързо за тези ваши дестинации. Как ги организирате, откъде взимате информация и как решавате да отидете точно на тези места. Какви са разходите, организирано ли ходите.
Гледам тук последните 2-3 години ходите поне веднъж на доста нестандартни и определено доста хубави места по моя преценка.
Пътуванията си ги организираме сами. Купуваме самолетни билети онлайн и търсим хотели по същия нчин. Така излиза по-евтино от агенциите и е по-готино, защото можеш да видиш повече неща от стандартните туристически места и програми. Ровим из интернет и говорим с хора за да се ориентираме къде и какво може да се прави на място. Точното място на което да отседнем избирам аз. :) ...след известно проучване на възможностите за придвижване от летището и достъп до места представляващи интерес.
За съжаление, към този момент бюджета ни е основен фактор при подбора на места, имаме набелязани дестинации, билетите до които са над 3000 лв на човек, което далеч надхвърля възможностите ни на този етап.
казано от Владимир на 29.09.16, 08:58:
И аз спестявам за NZ :)
Ние сме харесали тази дестинация като място за живеене в един или друг етап от живота ни. От там и някои от тези места, които не са ни по джоба, ще се окажат доста по-близо. ;)
казано от Margi на 29.09.16, 05:54:
Пътуванията си ги организираме сами. Купуваме самолетни билети онлайн и търсим хотели по същия нчин. Така излиза по-евтино от агенциите и е по-готино, защото можеш да видиш повече неща от стандартните туристически места и програми. Ровим из интернет и говорим с хора за да се ориентираме къде и какво може да се прави на място. Точното място на което да отседнем избирам аз. :) ...след известно проучване на възможностите за придвижване от летището и достъп до места представляващи интерес.
За съжаление, към този момент бюджета ни е основен фактор при подбора на места, имаме набелязани дестинации, билетите до които са над 3000 лв на човек, което далеч надхвърля възможностите ни на този етап.
Аз така си и мислех че правите, ама там из Африка как се оправяте с тези неща :) чак съм учуден. Поне като го правиш това, вземи и някаква тапия и почвай да организираш и групи.
Аз преди дни се срещнах на летището с един израелец, беше с жена си и внучките, на 84 години не можеш да познаеш че е на толкова. Бил моряк и след пенсия изкарал курс и станал гид. И сега води израелци из цяла България и знае по добре историята от мен, е не чак по добре но някои неща. Вярно че той е роден в България и е живял до 15 годишен .. но .
Това все пак не вътрешността на континентална Африка. Мисля че не е толкова трудно човек да се ориентира в обстановката. Хората са доста позитивно настроени към белите, предвид че са им добър източник на прехрана и с готовност съдействат ако имаш нужда от помощ...щом онзи ден успяхме да намерим ателие за ремонт на вешосипеди в село на 17 км от нашия хотел. :) Това, защо ни пратиха с потрошени колела е отделен въпрос, де. ;)
Имам познат, който организира подобни групи в Перу, Колумбия и Боливия. Не е невъзможно за ирганизация, но трябва много добре да познаваш мястото и това как работят нещата там. На този етап съм само пътешественик. :)
Движение:
йога, 70 минути
Храна:
- кафе с кафява захар...все още нямаха масло
- плодове
- повече от половин голяма папая, един малък банан
- вечерята ще добавя после
Добавки:
спирулуна, крилово масло, ензими
Пак се преместихме в мястото, където бяхме преди. Нещо не ни допадна новото място за настаняване. По принцип изобщо не сме мрънкачи, и дори нещо да не е ок, предпочитаме да си траем. В този хотел обаче имаше пекалено много дразнещи неща, и самото място беше някак самотно и подтискащо, та си събрахме багажа, и - обратно. :) Като цяло, вече няма част от острова, която да не познаваме.
Сега чакаме да стане време за мач и койтейли. :)
ПП: Открихме, че белия пясък заслепява точно както снега прибярко слънце, а цвета на кожата се променя с минути.
Мнението беше редактирано от Margi на 29.09.16 14:49.
Останалото от днес:
- манго, банан
- фреш маракуя и портокал с бакарди
- супа от царевица, салата, зеленчуци по манчурски, ананасова торта, сусамка
Мнението беше редактирано от Margi на 29.09.16 19:55.
Движение:
- йога, час
- бягане по плажа, боса, 2 км за 11.50 мин
- Nakupenda - пак с лодките по пясъчните островчета, които потъват при прилив; шнорхелинг
Храна:
- кафе с гхи и кафява захар; гхи с мед
- малък банан
- ананас, кокос, мини банан
- манго, ананас, авокадо
- зеленчукова супа, салата, зеленчуци с ориз, десерт
Добавки:
крилово масло
ПП: Това не е моят обяд, но изглеждше добре....другата половина от групата пак преяде с омари и лангусти. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 01.10.16 09:39.
Движение:
йога, 75 минути
тръгнах да бягам, но нямах сили след вчера; останалата част от деня прекарахме на пясъка с няколко разходки
Храна:
- кафе с гхи и кафява захар; гхи с мед
- половин голяма папая, 3 мини банана
- малко манго, мини банан
- фреш ананас с бакарди
- гъбема крем супа със стандартните мини питчици, салата от кафяв боб с авокадов сос, панир с някакви неща и зеленчуци, чапати, руло, сусамка
Добавки:
спирулина, крилово масло, ензими, аспирин
ПП: Закъсахме с лодката. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 01.10.16 19:45.
За вчера
Движение:
- йога, 70 мин
- плажно бягане - 2 км, без да засичам време
Храна:
- кафе с гхи и кафява захар, гхи с мед
- през целия ден около 7-8 мини банана + фреш маракуя
- самолетно вегетарианско меню + бяло вино + бейлис
- сок гуава
Добавки:
крилово масло, ензими, шепа спирулина заради полетите
Сън - на няколко пъти по някакви часове - в самолета и на летището. Доста е студено Катарското летище, бяхме се свили в един ъгъл в стаята за почивка и по едно време една любезна жена, която си тръгваше ме зави с одеалце. :)
ПП: Странни хора са китайците - живеят в най-скандално замътсената част на планетата, но по летищата задължително носят маски на носа и устата...
Мнението беше редактирано от Margi на 03.10.16 06:01.
казано от Margi на 03.10.16, 05:36:
ПП: Странни хора са китайците - живеят в най-скандално замътсената част на планетата, но по летищата задължително носят маски на носа и устата...
Много се наплашиха едно време от птичият грип, освен това сравнително малка част ги носят вече.
Птичия грип е един от последните проблеми на тези хора. Но иначе, прав си - сравнително по-млако хора ги носят сега, просто реших да отбележа.
Иначе, през последните 24 часа бяхме на три континента и в крайна сметка допълзяхме до София. Още от тази вечер влизам в работен график.
Установих, че симпатягите от сайта с маратонките са ми възстановили сумата,вместо да ми изпратят нови. А моя номер се е изчерпал. Дейба.
Направих и следното наблюдение: за последните 10-12 дни двама човека изпихме общо не повече от 5-6 литра вода (общо!), прекарвайки по цял ден на (екваториално) слънце. Не сме били жадни, нито с каквито и да е признаци на дехидратация.
За сметка на това, за 20 и няколко часа в самолети и летища, кожата ми започна да се бели, а устата ми буквално залепна, колкото и вода да пиех, а синузита ми започна да ме тормози.
...съвсем логично си е, но просто го отбелязах като факт.
Още няколко мокри и солени снимки:
Мнението беше редактирано от Margi на 03.10.16 16:35.
Движение:
само Суря намаскар и малко стоене на ръце, едва си изводих практиката, все още не знам къде съм
Храна:
- в самолета: пъпеш и два малки банана, които ми бяха останали от вчера
- вкъщи: шейк от кокосово мляко*, шилажит*, ашваганда*, разтв.кафе*, рейши*, мед*, канела*
- половин краставица, гуакамоле* с хлорела* и моринга*; доста пълн.крекери*, ръжени сухари с дом.желе от дюли*, някакви шоколадови вафлички
- закваска*
Добавки:
крилово масло, много спирулина
Движение:
сутринта - суря намаскар,към 15 минути
по някое време по-късно сутринта - още 75 минути йога
Храна:
- солена вода*
- шейк от кокосово мляко*, разтв.кафе*, шилажит*,ашваганда*, рейши*,мед*, канела*
- домашен суров шоколад* с рейши* и мака*
- половин шепа пекани, 5 брюкселски зелчета
- домашна капириня
- в Николас - салата с краставици,чиа и други, ризото със спанак и горски гъби, десерт
Добавки:
крилово масло, коензим, ензими, спирулина
ПП: Вчера в самолета гледах The shallows - нескопосана реклама на go pro и rip curl. Изгледах го до края само защото през цялото време очаквах нещо да се случи, а и нямах кой знае какво за правене по време на полета.