Ако мислиш да правиш щанги същият ден, по добре на бягане не минавай 150 пулс , това ориентировъчно. А пък такива бягания в анаеробната зона въобще не са за подценяване, много натоварват организма. Това че на теб евентуално ти се струва бавно темпото незначи че наистина е бавно :)
Ще ти дам само за пример че програми за 5 и 10 к бягания, залагат да кажем от 6 дена в седмицата само 1 до 2 бягания за скорост и скоростна издръжливост. Всичките останали бягания се правят в аеробната зона леко, като там се върти разстояние за подобряване на аеробния капацитет.
Кала, в момента не смятам, че е рационално да правя двуразови. Нямам нито сили, нито желание- ако се случи някой ден то ще е някакво тотално изключение. За това бягане конкретно- отчитам го като грешка бягането в тоя диапазон- не вярвах, че е истина, но като върнах лентата и се замислих точно каквото пише е било. Ще бъда по-внимателен с тия изпържвания на баирите, защото това ме е изкарало извън работната ми зона и после, защо бях като пребит цял ден и ненаситен на храна.
***Тренировка С11 Т2:
клек- 3х80кг 1х92.5кг 1х102.5кг* 6х112.5кг*
хакен клек на машина- 3х10х70кг
сгъване за бедро- 3х10х25кг
корем
предмишница
Изключително заспало ми беше и вяло- доставреме загрявах и вработвах. На работната серия се събрах и съм доволен. Тая машина за клек я усещам много добре и бедра, и глутеуси и за туй си я тача. Лег пресата примерно нашата зала е супер зле. Накрая си правихме предизвикателство за хвата. Стигнахме до 90 кг в ръка- 2 щаги с тежести и държиш отстрани на тялото. Ако беше дъмбел щеше да е значително по-лесно. Все едно за фермерска, но просто статично. Не е зле, като се има предвид, че баланса е супер труден 180кг общо задържах няколко секунди. Щуротии :)
ЕДИТ Нулирам броенето на тренировките- дори не помня от кога го започнах и защо- не ми носи никаква информативност. Ще си отбелязвам само седмица и тренировка по схемата 5/3/1 бодибилдинг
ЕДИТ 2- 2200 калории за 7ми
ЕДИТ 3- 2600 калории за 8ми
Мнението беше редактирано от Бойко на 08.09.16 22:48.
***Тренировка С11 Т3:
лег- 5х60кг 3х70кг 3х80кг
долен лег с дъмбели- 8х30кг 7х30кг 2х10х25кг
флайс- 4х10х16кг
разгъване на въжже за трицепс- 4х20х20кг //една макара
лицеви опори- 20,18,16,15
Надявах се да направя 4ка, но беше измъчена тройка. Пак де бива, а 27ците са отново счупени- или поне не намерих едната. Единия лакът не е много добре последно време- от утре ще почна да пия МСМ, глюкозамин, допивам рибеното и може да вкарвам желатин, като се присетя. Другия месец ще заръчам и едни ориндж триади и тоя път ще ги пия по предписание. Усещам че има мнужда от делоуд седмицата, в която може да направя повечко търчане.
Друго за отбелязване- след другата седмица сменям корпорацията, за която работя. Нещата станаха много бързо- буквално за 2 седмици и ми беше напрегнато доста покрай интервюта, тестове и прочие. Взех решение и се надявам да е за добро и да съм сбъркал смятам да извлека максималното и да се докажа и там. Доста съм мотивиран пък да видим. Единственият негатив(който се очертава на първо време)ще ми бъде работното време, но трябват и жертви понякога.
ЕДИТ 1800 калории
Мнението беше редактирано от Бойко на 09.09.16 22:51.
Благодаря, Боби :) С времето тука ще се разбере дали мрънкЯм много или не :D
2200
Мнението беше редактирано от Бойко на 11.09.16 01:24.
***Тренировка С11 Т4
Тяга- 3x125 1x140* 1х155* 3x165*
Хамър машина за гръб- 3x12x35кг /на страна
Вертикален скрипец v- 3х10х60кг
Хиперекстензии- 15+5кг 15+10 кг 12+10 кг
Корем
Тягата само надхват иначе може би още едно. Гърба много добре усетих натоварването. Доволно като цяло.
1900
Мнението беше редактирано от Бойко на 11.09.16 21:35.
Днеска не ходих на работа- имах ден компенсация. За това пък стигнах до работа по апартамента- с един приятел мазахме латекс, след ообикаляне по строителните магазини. В момента съм доста уморен, ама какво да се прави. Утре ставане в 6 и 30 и преди работа отивам да почвам втора ръка, че вечер светлината не е подходяща. Интересни дни се очертават преди започване на новото място. Събота и неделя съм на работа да помагам на наще, та пребиването ще е пълно. До края на седмицата не знам дали ще тренирам. Калориите след малко- обядвах в 8.
ЕДИТ 2200 калории
Мнението беше редактирано от Бойко на 12.09.16 22:28.
***Тренировка С12 Т1:
раменна преса- 3х5х30кг
чуково сгъване с дъмбели- 10х16г 2х10х17.5кг
скотово сгъване с дъмбели- 2х12х12кг
21 за бицепс- 1х20кг 1х25кг
корем
бягане- 2.8км- 13:36 мин
Раменете са ми смазани и за това само така протоколно направих малко с лоста и на 30кг. Нещо от снощи вечерта ми се смачка- да видим до кога.
ЕДИТ 2100 калории
Мнението беше редактирано от Бойко на 13.09.16 23:34.
Денят за отчет дойде пак неусетно. Теглото е 77 или -0,5 кг, а мерките корем/талия са +1,5/+2,5 см. Интересно е, като цяло. Не знам от какво съм се подул, като не съм ял нещо различно от обикновено. Тоталът за седмицата е точно 15к или ~2140 среден дневен прием. това би означавало дефицит от ~660 калории на ден за сбор от ~4600 за седмицата. Това би означавало около ~600гр загуби- кантара показва реални ~500. Получава се, че сметките излизат доста точни. Не знам защо само така съм се подул и поясната област е нарастнала, ама какво да се прави.
Тази сутрин започна добре- в 6 и 30 отново и преди работа боядисвах. На втора ръка таваните заприличаха вече на нещо- остана ми хола, който се надявам да успея да довърша утре, а другата седмица да почвам стените, че месеца ще си мине..
EДИТ 2100
Мнението беше редактирано от Бойко на 15.09.16 01:16.
казано от Juls на 14.09.16, 10:43:
Може просто да имаш газове. Не го мисли толкова...
Отбелязвам само, както казах следя тенденцията. Това което казваш е, просто се зачудих от какво в менюто ми се е случило. Продължаваме напред и тва е.
***Тренировка С12 Т2:
клек- 6х50кг 3х6х60кг //с пауза
хакен клек на машина- 3х10х60кг
бягане- 2.8км. 13:42 мин
Никаква сила днеска, желание или воля. Пак де направих нещо- просто съм смазан физически и психически. Хубавото е, че се отмятат задачите и намаляват, но пък идват нови и нови :D Утре последен работен ден и после пътувания по работа. Имам нужда от сън и да похапна повечко май. Иначе разбрах от какво съм се подул- МСМ-а :D
ЕДИТ 2500 калории
Мнението беше редактирано от Бойко на 15.09.16 23:26.
Това за възтановяването е интересно. Преди с по 6-7 часа бях ок. Но сега като вкарах повече дейности и бягане, едвам ми стигат 8 часа.
казано от kaloyan на 16.09.16, 13:09:
Това за възтановяването е интересно. Преди с по 6-7 часа бях ок. Но сега като вкарах повече дейности и бягане, едвам ми стигат 8 часа.
Ако са ми само тренировките и работа съм ок и се оправям. В момента отново на няколко фронта действам и за това. Ще мине тоя период сигурен съм. После и деня понамаля това оказва влияние също. Като стана в 7 не е баш светло и вечер по-рано се стъмва.
ЕДИТ 3200 калории включително бира и разни бонбони през деня...
Мнението беше редактирано от Бойко на 17.09.16 09:48.
17ти- шофиране доста километри и обикаляне по магазини. 3000 калории- all in
18ти- шофиране с дизелов бус.. без турбо- бачкане и още шофиране.- 2000 калории.
Сън под санитарен минимум за сега.
Днеска на новото място първи ден- лудница! Познавам много хора там, което ще ми помогне по-бързо да свикна, но съм доста неориентиран в сградата. Няма стълби- само асансьори... което е тъпо. След работа в Бриколаж и после в апартамента за кратко да се запиша и аз. Вечерях към 10- след около 30 часа неядене- не бях гладен просто. За днес толкова- отивам да спя.
19ти- 1100 калории
20ти- 2100 калории
Мнението беше редактирано от Бойко на 20.09.16 21:20.
Теглото е -1кг, както и мерките -1,5/-2,5 см съответно. Казано иначе кантара не е бил толкова ниско от както правя тия отчети, а пък мерките са на изходна позиция от преди 2 седмици. Продължаваме напред- дано почна да тренирам тия дни. Днеска се сдобих и с машинка за лепене на пвц тръби. Малко нумерология- 16 000 за 7 дни ~2300 дневен прием. Според формулата би трябвало да съм в дефицит 7709 калории за 1кг. Пак според формулите за активност и дневни нужди съм бил на -3500- закръглям доста грубо. Казано иначе 500г си “губят” или пък съм бил прекалено активен или пък е вода, или пък някъде нещо не съм сметнал. Няма значение- случва се нещо.
казано от Бойко на 21.09.16, 10:07:
Днеска се сдобих и с машинка за лепене на пвц тръби.
Каналджия ли ще ставаш ? :D
казано от PuRpoSe and PleAsuRe на 21.09.16, 10:39:
За може щастие за сега не :D Иначе само с малък диаметър ще работя 20-30мм :D мисълта ми беше, че стана наводнение.. леко и трябваше да се реагира.
казано от Бойко на 21.09.16, 19:30:
казано от PuRpoSe and PleAsuRe на 21.09.16, 10:39:
За може щастие за сега не :D Иначе само с малък диаметър ще работя 20-30мм :D мисълта ми беше, че стана наводнение.. леко и трябваше да се реагира.
Хмм ще лепиш PP може би щом се занимаваш с вода :) Успех тогава ;)
П.П : Пишейки ПВЦ си помислих , че ще изпълняваш канала в апартамента :D
Мда моя грешка :) не са ПВЦ.
1800 калории- за повече коментари няма сили- друг път.
ЕДИТ 22ри- 2000
Мнението беше редактирано от Бойко на 23.09.16 00:38.
23ти- 3000
24ти- 4000
25ти- 0
Петък обикаляне по задачи преди работа. Като приключих в 8 потеглих към Пазарджик за нещо като ергенско парти- слабо всички бяхме супер заспали. Събота цял ден напред назад покрай сватбата и моите задачи, като кум. Супер се получи- силна работа беше. В неделя ставане в 6 и 30 за работа- да помагам на нашите. Вечерта пътуване до София и работа на фенер в апартамента- имаше нещо дето трябваше да се направи преди да стегне лепилото. Въобще шеметни дни, а тренировки, както е видно няма. добре че ми е делоуда- ужким по-малко негативи, ама какво да се прави. Последните дни се будя в 5 сутринта , това ми е- пак не спя добре. Днеска съм от 7 и 30 по задачи, а тепърва ще ходя и на работа. Иначе в неделя реших да не ям и така си станаха 34 часа фаст- много лесни.
26.09.16
10:06
Скаридко, ще станеш на мини-калмар бе! :D
Едва ли- като сметнеш за 3те дни пак средно 2300 :) може и повече щото съботата може нещо да съм изпуснал- доста приблизителни са. Днеска 2400 калории, макар че реално за физическата ми активност са множко.
Хранителен прием- 1500. Движение ~4000 крачки. Така хем интересно на работа, хем се дразня на това как се организират нещата, но за сега съм по-пасивен, защото не искам да кажат, че се натягам или нещо от сорта. Просто обичам нещата да са организирани и структурирани, както и когато има приоритет да се работи по това нещо наистина и да се стиснат зъби за по-малки почивки и ако се налага допълнително да се потруди човек. Разбира се говоря за нещо, което е в рамките на няколко дни. Прекалено високи очаквания имам за съжаление. От другата седмица почвам с американско работно време, така че и минималните наченки на социален живот ще изчезнат :D тва е положението. Иначе вероятно до 10тина дни вече окончатено трябва да имам ток в апартамента, което би било много хубава новина. Дано всичко върви по план и до края на октомври максимум да се нанеса. Тренировки- когато тогава.
Бърза бележка- теглото -1кг; поясни мерки -1,5/-1см. За периода приемът ми е бил 14700 калории или средно 2100 на ден. По сметки това идва, като 700 калории дневен дефицит, макар че баланса ми вероятно тая седмица е бил по-нисък. Ужким трябва да съм на дефицит 4900 калории или да съм загубил около ~600гр мазнини. На практика има почти 1кг надолу, но така или иначе вода и прочие играят роля. Надявам се от другата седмица да се нормализират тренировъчните стратегии, защото ме сърбят ръцете много- тренира ми се. Вчера спах 2 часа след работа и после още 9 часа. Днес съм значително по-свеж. Напред продължаваме!
28ми 2200 калории
29ти 2000 калории
Мнението беше редактирано от Бойко на 30.09.16 10:21.
30ти 2400
1ви 2300
2ри 2100
3ти 1900
Доста работа последните дни, но апартамента ми добива вид. Стана един фал та днес лепих 1бр плочка- не бях предвидил достатъчно резерва за подовите :D забава пълна. Чакам и ЧЕЗ да се натуткат и да прекарат ток и в общи линии до края на месеца съм там, па макар и да не е на 100%. На работа и там изкъртване- яко четене От 2 платформите, които ще поддържаме станаха 4, но само едната ми се вижда малко по-засукана. Другите работи са доста простовати на първо четене. Ще е тегаво първите няколко месеца, но няма начин. Най-тегаво обаче ми е това, че имам още близо 3 часа работно време, а вече ми се спи :D Скоро- сиреч тия дни трябва да стигна до залата да направя 1-2 тренировки раздвижване- тоест от там до къздето бях стигнал с делоуд седмицата.
Мнението беше редактирано от Бойко на 03.10.16 23:16.
Време за отчет! Тегло надолу с 0.5кг, мерки -1/-0,5см. Физическата активност ми е 2 пълни дни работа в апартамента и още 2 по няколко часа, но като цяло много седене на стол и малко ходене- дневната цел от над 10к крачки на ден преди няколко седмици падна на ~6к. ТА по същество- 14500 за последните 7 дни, което ще рече ~2070 среден дневен прием или дефицит от около 700 на ден, което би означавало около 700гр загубено тегло. Практиката показва, че нещата са така приблизително. Доволен съм, като за движението ми. Като цяло гледам да ям чисто, но се появява я бонбон, я нещо друго сладко от време на време, но не всеки ден и не прекалявам. Тренира ми се...
***Тренировка С12 Т3:
лег- 3х10х50кг
долен лег с дъмбели- 3х10х20.5кг
флайс- 2х12х12кг
чуково сгъване за бицепс- 3х12х14.5кг
Най-после успях да стигна до залата. Нищо съществено- просто се раздвижи, но утре ще страдам. Залата се наводни и беше в пара, защото правят ремонт на парното- все пак е в мазето на училище... НО аз останах и тренирах :D силно мотивиран съм. Баси кефа е да тренираш- вдигат ми се тЯжести яко!
5ти- 2700
6ти- 1100
Мнението беше редактирано от Бойко на 07.10.16 15:07.
7ми- 1300
8ми- 2000
9ти- 2600
10ти- 1800
Днеска много спах- събудих се в 9, като бях заспал в 11 и 30 вчера. Лежах до 3 и 10 следобед, като от 1 до 3 спах още. Доста добре ми се отрази. Събота и неделя пак на “ранчото” по цял ден :D Имам спалня и баня на 90%- остават детайли. Сега ще се местя в хола и кухнята и ще натискам и там да работя. Малко ми идва нанагорно последните седмици, като социален живот на практика нямам- просто не остава време. Тренировките ще влезнат в ритъм също- утре съм в залата.
Драснах и ревю на надявам се да нямам много правописни грешки :D
ПП Ако има някой, който разбира от климатици и подобни може да се обади, защото четох супер много и всякакви мнения намирам, но още не съм достигнал до твърдо решение какво да взема.
10.10.16
20:29
Вземи най-икономичния климатик! ;)...който, разбира се, няма да е евтин...с голяма гаранция и от фирма с поддръжка....ако нямаш приятел, който да работи това....иначе...аз съм с 3 климатика, евтини И еднакви, но не като марка)).....ако взимаш според кубатурата на жилещето, то винаги трябва избора трябва да е в по големия капацитет ( ако 12-ка ти е точно според квадратурата, то си вземи по-мощен малко).....
....това са основни неща, които са ми казвали))....
П.П. това е универсален уред, но не е предпочитан за отопление...не бих си взел такъв уред за да се топля, определено...по-добре един конвектор под прозореца.....което ще е по-скъпо относно сметките, за съжаление
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 10.10.16 20:32.
казано от Carbohydrate на 10.10.16, 20:29:
Вземи най-икономичния климатик! ;)...който, разбира се, няма да е евтин...с голяма гаранция и от фирма с поддръжка....ако нямаш приятел, който да работи това....иначе...аз съм с 3 климатика, евтини И еднакви, но не като марка)).....ако взимаш според кубатурата на жилещето, то винаги трябва избора трябва да е в по големия капацитет ( ако 12-ка ти е точно според квадратурата, то си вземи по-мощен малко).....
....това са основни неща, които са ми казвали))....
П.П. това е универсален уред, но не е предпочитан за отопление...не бих си взел такъв уред за да се топля, определено...по-добре един конвектор под прозореца.....което ще е по-скъпо относно сметките, за съжаление
Определено не смятам да мина метър с нещо евтино и да хвърля компресор/друго, както мои познати. За 5 години 3 ремонта на компресор- не мерси. Въпроса е че примерно ще дам 1.5-1.8к, но искам да знам дали си заслужава. Иначе смятах го с други уреди за отопление, но не мисля, че ще се получи добре. Кубатурата на помещението е ~80 м3, като изложението е СИ и имам 2 големи прозореца- тоест 2 външни стени, които въпреки, че са изолирани добре са си външни. Ако имаше топлофикация бих си ги ползвал- там където живея вв момента съм супер доволен от тях.
10.10.16
20:46
правих ремонт на едни хора....та в склада ме убедиха за Тошиба инвертор, вместо Дайкин....защото Дакините не са правени там, където им е родината и губят по показатели......взех им Тошиба 22 или 24-ка май...не си спомням....но беше достатъчен за 3 стаи и коридор ( 3 външни стени)...не знам точно колко е мощен (мога да проверя за подробностите) 2000 лв някъде струваше, вече не помня...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 10.10.16 20:48.
казано от Carbohydrate на 10.10.16, 20:46:
правих ремонт на едни хора....та в склада ме убедиха за Тошиба инвертор, вместо Дайкин....защото Дакините не са правени там, където им е родината и губят по показатели......взех им Тошиба 22 или 24-ка май...не си спомням....но беше достатъчен за 3 стаи и коридор ( 3 външни стени)...не знам точно колко е мощен (мога да проверя за подробностите) 2000 лв някъде струваше, вече не помня...
Някъде четох, че тия които ги рекламират за японски май ги сглобявали в Египет и като цяло, за да е хубав японски е добре да си е за техния пазар- на 110 волта. Доста позитивни мнения четох за Mitsubishi Electric и Mitsubishi Heavy. Ако може да дадеш номера на модела на тази Тошиба ще съм благодарен. Иначе аз за сега гледам един Панасоник, но още проучвам и събирам мнения от хора, които познавам и имам поне някаква комуникация с тях, а не просто ревюта в нета.
10.10.16
21:00
утре ще ти пратя спесификацията и цената...ще отида до склада, дето зареждат всичките магазини в Бургас)..случайно го намерих и ми даде собственика хубава цена ;)
11.10.16
02:01
Мицубиши ти е играта, не го мисли ;) Ще питам за контакти, ние в нас сме с 2 такива ;)
***Тренировка С12 Т4:
тяга- 3х5х100кг 5х125кг
придърпване на вертикален скрипец V хват- 10х60кг 10х70кг 8х70кг
хамър машина- 3х10х25кг //на страна, различни хватове
хиперекстензии- 3х12
корем
предмишница
На тягата на 100 с палец отгоре- лесно е. Накрая 120ката защо я сложих и аз не знам- добре беше, но излишно. Пораздвижих се доволно. Сутринта кафе с Гипса та полафихме за нещата от живота и живота от нещата :D Сега остава да набера инерция с тренировките и всичко ще си дойде на мястото.
Ники, благодаря за съвета! Какви са моделите можеш ли да видиш?