05.09.16
15:37
Браво, бичме (muscle) :*
Да се надяваме, че в топ форма ще ги сгазиш на Европейското!!!
казано от James Hinks на 05.09.16, 15:37:
Да се надяваме, че в топ форма ще ги сгазиш на Европейското!!!
Благодаря, Саше, дано!
Тука имам клип на тягата, само това, аз нали все съм самотния вълк по състезания, очаквам от доброжелатели
05.09.16
16:09
Щото си самотен вълк ще ги изядеш :)
Опъна ги много леко 190, определено има доста резерв!
05.09.16
16:23
казано от Блажка на 05.09.16, 16:07:
казано от James Hinks на 05.09.16, 15:37:
Да се надяваме, че в топ форма ще ги сгазиш на Европейското!!!Благодаря, Саше, дано!
Тука имам клип на тягата, само това, аз нали все съм самотния вълк по състезания, очаквам от доброжелатели
(muscle) Браво, Блажек!
п.п. не си самотен вълк, има човеци, които не сме те забравили:)
3 дни без тренировки
Храна последните 3-4 дни:
кус кус (арабски, не онова измисленото, което се яде за закуска :D), яйца
зелена салата, синьо сирене
домати, моцарела, песто
булгур, магданоз
тиквички, патладжани, варени картофи, лук
ементалер, гауда, камемберт
сироп от хибискус
марокански чай
зехтин
Мнението беше редактирано от Блажка на 08.09.16 11:25.
Тренировка вчера
Клек
10х90
10х110
10х130
Тяга прави крака - 3х10х40кг
Бедрено разгъване - 3х20
Лег преса - 2х60
Машина задно бедро едностранно - 3х10 на крак
Храна
кук кук с яйца
зелена салата със синьо сирене
кус кус със зеленчуци
сок от хибискус
смокини със синьо сирене
бъркало от патладжан + 2 резена царевичен хляб
3 бири
Мнението беше редактирано от Блажка на 09.09.16 09:28.
Тренировка събота
Лег
10х40
10х50
10х60
Тяга
10х100
10х120
10х140
Скрипци, упражнения за рамо
Храна
патладжани, тиквички, домати, ливански хляб, кус-кус, гъби, макарони, сок от хибискус
10 дни без месо, не ми се яде, чувствам се странно, което не е добре, тялото и изобщо е отвикнало да се храни с различно нещо от пилешко филе
Свързах се с доставчика на африканска храна за африканската общност в БГ, ще става мазало 8-)
Днес планът е кафе, вода и арабски чай, не трябваше да ги ям тея макарони, нещо не ми е добре от тях (dull)
Мнението беше редактирано от Блажка на 12.09.16 09:17.
Понеделник
Клек
10х90
10х110
10х130
Тяга прави крака - 3х10
в СС с машина за задно бедро едностранно
Шутове
Коремни преси
Вчера изпращах баща ми и приятелката му за Париж, организирах му малка екскурзия за една седмица и не тренирах, днес ще сбутам пак лежанка и тяга на едно явно.
Храната : патладжани, чушки, тиквички, кус кус, мунг дал, грозде, круши, 100гр различни сирена главно вечер, пълнозърнести сухари, марокански чай, сок от хибискус, лимони, лайм, мента, БИРА :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 14.09.16 11:44.
Сряда
Лег
10х40
10х50
10х60
Тяга
10х100
10х120
10х140
Горен, долен скрипец, рамо
Четвъртък
Клек
10х90
10х110
10х130
Тяга прави крака, бедрено разгъване, шутове различни видове .
Храна - зелени салати, 100гр сирена, сухари, банани, сливи, круши, грозде
Събота
Лег
10х40
10х50
10х60
Рамо, помощни
Неделя
Тяга
6х125
6х145
6х145
Скрипци, гребане едностранно, корем
20 мин пътека наклон
Тренировка 1 днес
30 мин стълби + 10кг жилетка
Тренировка 2 - клек, ако отида
Оффф кога ще стане време да заминаам за Брюксел... пфф
Тая страна ме подлудява, имам чувството, че Слънцето не свети тук така, както свети по други места.
казано от Блажка на 19.09.16, 10:17:
Тая страна ме подлудява, имам чувството, че Слънцето не свети тук така, както свети по други места.
Съвсем на място си е слънцето, други са проблемите. :)
казано от Boby_ на 19.09.16, 12:19:
казано от Блажка на 19.09.16, 10:17:
Съвсем на място си е слънцето, други са проблемите. :)
Щом ми пречи да усещам изгрева и залеза... не знам как да се оправят проблемите.
НЕ, в България не е ЧАК лошо, НЕ, аз не живея лошо, но за съжаление осъзнавам, че хората на моите години и след мен прогресивно изпростяват, тази, така наречена, фитнес мания и индустрия върви ръка за ръка с простотия, поне в България.
В стремежа си да станат интересни и известни, хората започват да подкопват нивото си.
Миналата седмица се запознах с един учител по английски, 2 години по-малък от мен. Вчера пихме кафе и си говорихме за кръстоносните походи и ренесанса, за манастирите в България и за писателската дейност...
Ако имаше повече хора като него в България, може би щях да виждам как изгрява Слънцето, може би щях да оценяам малките неща, но за съжаление, както му казах и на него - Появи се подходящ партньор за разговори и се очаква да се хвана като удавник за сламка.
Но една птичка пролет не прави.
Искам да знам 3 западни езика на такова ниво, че да чета съответната литература на матерния и език. Ако ще е Джейн Остин, да е на английски, ако ще е Гьоте - да е на немски, ако ще е Юго - да е на френски.
Напоследък достигнах отново до заключението, че именно познаването на чуждите езици в дълбочина, ти повишава по естетвен път нивото на интелигентност.
Придобих B1 ниво на френски, очаквам до 3 месеца да успея да взема сертификат за B2, следваща стъпка - сертификат на DELF от френския институт. Мине ли това, отново започвам да чета книги на немски, защото в следствие на безхаберие ТАМ нивото ми е паднало до не ми се говори. Работя с езика, говоря по цял ден, но изляза ли от работната среда, се чувства като в 9-и клас.
Колегите ми ме заливат с учебници и граматики, една колежка днес ми подари тетрадка, я която да си пиша съчиненията, които и давам да ми проверява.
Прекрасни хора. Благодаря им от сърце! Книгите и знанието ме правят щастлива.
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.09.16 13:03.
19.09.16
14:14
В тази връзка, аз доста използвам дуолинго за немски и руски, като допълнение към уроците и ученето у нас. За френски също го изпозлвам, ама ми идват в повече и трите езика наведнъж. Френски последно учих в уни-то, но нямахме много кредити.
Сега започвам и италиански от октомври по план.
Have fun (ако не го знаеш) https://www.duolingo.com.
Мнението беше редактирано от Мила на 19.09.16 14:15.
казано от Мила на 19.09.16, 14:14:
В тази връзка, аз доста използвам дуолинго за немски и руски, като допълнение към уроците и ученето у нас. За френски също го изпозлвам, ама ми идват в повече и трите езика наведнъж. Френски последно учих в уни-то, но нямахме много кредити.
Готин сайт! Започвам с шведския. :)
19.09.16
14:28
казано от Boby_ на 19.09.16, 14:19:
Успех! ( и него съм го добавила за в бъдеще обаче)
Daily Goal: Learning a language requires practice every day.
“Превъртях” го преди 2 месеца :D Сега влизам за daily goal, сложила съм си минимален, колкото да не ми се губи прогреса в процента горе. Хубаво е приложението, може да достигнеш сам А1 и среда на А2 ниво.
Влизам и да превеждам текстове, дори вече се карам с някакви хора :D
Естествено с времето са ми изветрели някои полета, но просто не мога всички дини под една мишница, сега съм с Rosetta Stone за по-високите нива.
Успех ! И моя съвет е да си цъкате един език, докато не достигнете желаното ниво.
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.09.16 14:45.
Тренировка 2 вчера
Клек - 5х120кг
5х130кг
5х140кг
Бедрено разгъване, задно бедро едностранно, шутове
Тренировка 1 днес
30 мин стълби +10кг жилетка
Мъжете в живота ми не разбраха, че рано или късно всичко разбирам :Д Информацията сама идва при мен. И хубавата, и лошата.
Запознах се с едно момче в Париж, ама трябваше да си ходи и се видяхме на бързо, че живее в Монпелие. Иска октомври да ми идва на гости, като цяло съм ок, малко разнообразие.
Вчера съм си пуснала няква плейлиста в тубата и много ми хареса как звучи една песен, та цъкнах да видя клипа... и какво да видя :D
Моя човек главно действащо лице и го хванах на къс пас. Че чак ме пита - Ти ме позна? Е, как няма да го позная бе, аз съм ценител.
Както вика един приятел: “Екзотика, бате” С двата крака съм вътре пак :D (inlove)
Overdose de toi, overdose de…
Un peu plus a chaque fois, overdose de…
Overdose d’amour, overdose de…
Un peu plus chaque jour
Plus que dépassée, j’ai déjà tant donné
obnubilée par toi. (nlove5)(nlove9)(nlove2)
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.09.16 11:00.
Страхотен сайт, благодаря!
Тренировка 2 вчера
Лег
5х50кг
5х60кг
5х70кг
Машина за гърди
Раменно разтваряне в СС с вертолет
Бицепсово сгъване
20 мин пътека наклон
Тренировка 1 днес
Вечерта трябва тяга, ама съм много болна и може сам да направя някаква тренировка за гръб.
Добре, че поне баща ми си идва от Париж и ми носи ром, че да оздравея, от неделя съм в бокса, но поне нямам температура.
Та ра та таааа, yyyyy Tu m’appelles que pour m’faire l’amour J’suis pas une tainp déjà si je pars je f’rais plus demi-tour
Alors s’te plaît dis moi….
MWEN PA SI MOVEEEE
Задушавам се :Д та реших да не тренирам вечерта. Заспах с учебника по френски върху себе си, мисля, че съм се обсебила стабилно.
Днес случайно ю туб ме препрати към някакво интервю на Калаш, оказа се, че вече разбирам горе-долу какво говори, което не е добре, осъзнах, че капацитета е леко занижен :D По-добре да си бях останал “неука”.
Днес тренировка 1 - 30 мин стълби + 10кг жилетка
Тренировка 2 - вероятно клекове. Гърбът и лежанката ще ги изместя за утре май май.
Взех си билет за Kery James и тва е, както вика Xavier за мен - Tu rêves tout le jour :D
Еми да, аз си обичам да си мечтая по цял ден, лошо няма. Overdose de toi un peu chaque jouuur
Тоз Сингула къв глас извади на това тяло :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 22.09.16 12:07.
Тренировка 2 вчера
Клек - 3х5х140кг
Лег прес - 2х40
Задно бедро едностранно - 3 х17/20
Бедрено разгъване със задържане в горно положение - 3 серии
Тренировка 1 днес
30 мин стълби +10кг жилетка
J’ai pas demande ton nom, j’ai demande combien…?
Pense a moi comme si j’etais jamais parti du quartier, j’connais par coeur le quartier….
Вчера -2ра тренировка -
30 мин пътека наклон
После се наядох с китайско ...
Днес
Лег - 3х5х70кг
Сумо тяга - 4х4х150кг
Супер серии
Горен скрипец - машина гърди
Раменно разтваряне - вертолет
Долен скрипец - пек-дек
Почнах курс в Coursera, напълно безплатно е, ако не искаш да имаш сертификат за изминалия курс. Който му е интересно и смята, че нивото му го позволява, може да погледне. На френски няма кой знае колко неща. Аз почнах - Gestions des aires protegees en Afrique.
Много съм доволна, говорят ти, пишат ти, накрая има тестове дали си разбрал, а края на всяка седмица ( образно казано, защото аз една седмица я минах за 1 ден, зависи колко свободно време имаш), пишеш свободен текст по въпроси от лекциите и ти се пороверява от 3-ма независими човека и получаваш резултата и обяснението защо си или защо не си пълен батал :D
https://www.coursera.org/
A bientot! :*
Неделя - само кардио
Понеделник
1 - 30 мин стълби + 10кг жилетка
2
Клек - 5х140кг 5х145кг 5х145кг
Бедрено разгъване - 3 серии
Лег преса странично - 3х10 -12 на крак
Тяга прави крака- 3 серии
Вторник
Тренировка 1 - 30 мин стълби +10кг жилетка
Довечера - или ще правя лежанка или ще пуша трева, не съм решила още
казано от Блажка на 27.09.16, 11:14:
Довечера - или ще правя лежанка или ще пуша трева, не съм решила още
:D LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
казано от Мила на 19.09.16, 14:28:
казано от Boby_ на 19.09.16, 14:19:
Успех! ( и него съм го добавила за в бъдеще обаче)
Daily Goal: Learning a language requires practice every day.
Сори, ама не се сдържах, чуждите езиците са ми слабост :)
+1 и от мен за дуолингото. Преговарям си норвежкия с цел повишаване на нивото :) Групата за този език си има и скайп срещи и група във фейса и си комуникираме доста :)
Чуждите езици, както едно време и нашите казваха и в училище също са си богатство и съм адски доволна, че изучих и комуникирам свободно на няколко. Жалко само за руския, че реално ми се пада майчин... но това е друга тема.
Успех с френския и адски много практика ти желая! :)
Мнението беше редактирано от Membaris на 27.09.16 18:04.
27.09.16
21:30
В крайна сметка пОши ли трИва ? :D
27.09.16
21:42
Екзистенциалният въпрос е тя ли пуши тревата , или тревата пуши нея? (F)
казано от Блажка на 24.09.16, 19:46:
https://www.coursera.org/
Недей така, че съм захванала 96 дини под една мишница и накрая всичките ще се разпльокат :D Сайтчето изглежда много sympa. Ще го тествам и аз, някой ден, в близкото бъдеще. (beer)
27.09.16
22:08
Абе като погледна последните 4 букви на сайтчето преди точка org и нещо не ми вдъхва доверие :D
Не пуших трева :D Пих хаха, ама преди това тренирах.
Лег - 3х5х70кг
Машина гърди - 3 серии по 10-12
Пек -дек - 3 по 10-12
Супер серия за рамо
Раменно-разтвараня - вертолет
Бицепс-трицепс
20 мин пътека наклон
Днес - сутрешна тренировка няма ( опитвам да се да не прекалявам с кардиото и да не си режа храната отсега, за да имам по-бърз ефект като се наложи да свалям 4кг)
Иначе виждам, че се забавлявате :D
Вчера вечерта си получих първия коментар на есето по модул 1 и съм доволна, главно от това, че човекът ЯВНО ме е разбрал. Предвид, че уча френски от 5 месеца се притеснявах, че нивото ми не е подходящо за лекции от френски университет, но явно с желание всичко се постига. Сега ще трябва да бъда малко по-детайлна, без да ме е страх колко грешки правя, каквито и да са те - разбират ме хората. Това е най-важно.
Като цяло в ученето на езици съм забелязала ( първо баща ми, защото това беше неговата методология - да хвърля учениците в дълбокото, за да ги предизвиква да мислят по-глобално), че език се учи като слушаш и като четеш книги и превеждаш. Паметта на човека е устроена така, че механично слд време започваш да пресъздаваш верния вариант. след като си се облъчил достатъчно :D
Но при всеки е различно, разбира се, някои мозъци са създадани да възприемат данните точно и ясно и затова не им вървят езиците.
Мнението беше редактирано от Блажка на 28.09.16 10:31.
Тренировка вчера
Тяга (моята си :Д ) - 4х4х145кг ( без фитили)
Супер серия
Горен скрипец - долен скрипец
Машина за гръб - до отказ
Тренировка 1 днес
Събота и неделя - главно помени, рожденни дни, роднини, отчетох се за 1 година напред и никви тренировки.
Понеделник
сутрин
Вечер
Клек - 3х5х140кг
Тяга прави крака в СС със задно бедро едностранно - 3х10-15
Бедрено разгъване - 4х10
Аддуктор - 3 до отказ
Шутове - 3 до отказ
Днес
сутрин
Сега - ще се разбере като отида. :D
Относно проeктът ми в Coursera… разраства се главоломно и накрая ще науча френски повече на научно ниво, отколкото на говоримо, както ми се беше случило с немския по едно време. Дано НЕ, че срамота.
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.10.16 22:13.
Тренировка 2 вторник
Лег - 3х5х70кг
Тяга - 4х4х140кг
Машина гърди в СС с горен скрипец
Гребане едностранно на машина
Машина за гръб
Всичко по 3 серии
Тренировка 1 вчера
После мислех да тренирам, но готвих на Стефан, пих бисап с ром Дилон, сложих си златните ланци и златни зъби, пуших трева и така :D
Тренирова 1 днес
Money Money Money :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.10.16 10:15.
казано от Блажка на 28.09.16, 10:26:
механично слд време започваш да пресъздаваш верния вариант. след като си се облъчил достатъчно :D
Моята учителка по френски в гимназията постоянно ми се караше, както и на някои други нейни ученици, че не може отговорът на въпроса “Защо така си го написала?”, когато е по отношение на нещо вярно, да е “Ами, защото така го усещам.” :D :D :D Аз много често, от граматическа или лексикална гледна точка (ако например се има предвид израз, който преведен точно не би бил верен), пишех, защото така ги усещах, чувах нещата. И доста ми се получаваше, макар тя да продължаваше да се кара :D
казано от karfi4ka на 06.10.16, 11:10:
казано от Блажка на 28.09.16, 10:26:
механично слд време започваш да пресъздаваш верния вариант. след като си се облъчил достатъчно :D
Моята учителка по френски в гимназията постоянно ми се караше, както и на някои други нейни ученици, че не може отговорът на въпроса “Защо така си го написала?”, когато е по отношение на нещо вярно, да е “Ами, защото така го усещам.” :D :D :D Аз много често, от граматическа или лексикална гледна точка (ако например се има предвид израз, който преведен точно не би бил верен), пишех, защото така ги усещах, чувах нещата. И доста ми се получаваше, макар тя да продължаваше да се кара :D
Даскалите понякога нямат въбражение, получава се, естествено, примерно взех 2 крайни решения относно моя френски. Първото е, че няма да зубря всички форми на глаголите във всички 10 възможно времена, а ще изчакам да видя кое се използва най-често и ще се съсредоточа да го запомня. И воала - всички говорят в миналото време passé composé и си образуват бъдещите конструкции с “aller” ( going to do smth)
Рядко се използва futur simple, само ако става въпрос за състояния.
И второто решение беше да не наизустявам всички минали форми на глаголите (само на гадните) и с четене и слушане накрая установих, че съм започнала механично да пиша почти всеки глагол правилно в мин.вр.
ОБАЧЕ !! ! :D Сега се опитвам да си горворя със Стефан, той като ми говори хващам по 5 от 30 думи и разбирам какво иска да ми каже и му отговарям що годе добре, ама само като пия се отпускам да дрънкам, а той иска да спра да пия, ще видим тая работа, трудно ще е :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.10.16 11:20.
06.10.16
11:28
Стефан, момчето от клипа ли е :) т.е. дето щеше да ти идва на гости ............... явно е дошЕл вече (d)
казано от Dydo на 06.10.16, 11:28:
Стефан, момчето от клипа ли е :) т.е. дето щеше да ти идва на гости ............... явно е дошЕл вече (d)
Не, хах, Стефан е локален, има плантани, с това ме спечели. Не, базикам се, просто играе в Africa United и си станахме дружки, ходим заедно по мачове. Аз му помагам да тренира, той с френския.
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.10.16 11:53.
казано от Блажка на 06.10.16, 11:50:
Не, хах, Стефан е локален, има плантани, с това ме спечели.
Да, жените обикновено се впечатляват от плантаните :)
казано от Margi на 06.10.16, 12:11:
казано от Блажка на 06.10.16, 11:50:
Не, хах, Стефан е локален, има плантани, с това ме спечели.
Да, жените обикновено се впечатляват от плантаните :)
Ахахахахахахаххахахахахаххаха ПЛАЧА :D
Между другото интересното е, че който ме познава значе, че не пуша трева и не знам защо като го напиша и никой не реагира :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.10.16 12:17.