Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

05.10.16
10:02

Не го знаех че са толкова големи, но аз съм доволен от моя хуавей.

Хаха... Една колежка ми гледа телефона и пита: “Как се казва телефона ти?” И аз казвам на шега: “Хуя Вей” Тя разбира се реагира и почва - не може да бъде, сигурно е Хуаууей или нещо такова, тоя Хуявей сега си го измисли!” Ние имаме един колега, който е завършил с отличие китайска филология в Пекин и той ни води преговорите с китайците, съответно му викаме “Китаеца” и аз се позовавам на авторитета му и казвам: “Ако искаш да знаеш, питах Китаеца как се произнася и той каза че е “Хуя Вей”.” С тоя унищожителен аргумент сложих край на спора и тя оттогава вече знае че марката се казва Хуя Вей. :)

Закрит Акаунт

05.10.16
10:18

Е, то класацията се мени. През 2015 г. бяха след Леново, но към средата на 2016 г. бяха 3-ти. Въпросът е, че и аз не очаквах такава класация, а то ............. :) Това бяха и първите телефони на децата ми, които им взехме. Е, потрошиха го единия, а другия го дадохме на тъста ми, но стават. Все пак ние им бяхме взели от най-евтините смартфони на марката, но си имаха приличен Андроид, абе ползваха си се по абсолютно предназначение - игри, сърфиране и т.н. Нямаха проблеми.

06.10.16
09:52

05.10.2016 - сряда

Тренировка:

*20 км с велосипеда градско
*половин час кръгова тренировка във фитнеса
*половин час ходене 15 градуса пътечка

Колелото до работа, до фитнеса и обратно.

Кръговата във фитнеса гръб, трицепс, корем.
Пътечката ходене 6 км/ч

Храната: добре.

Броколи, зеленчуково-пилешка супа, кисело мляко, краставици, ябълки, дюля, домати.

Общо 1,950 Ккал
Цел 1200  
Тренировки 1,760
Нетни 190

1010 по- малко от предвиденото.

Горе- долу компенсирах за миналата седмица.

06.10.16
12:54

И сега един дълъг, пълен с размишления и с малко разочарован тон пост.

Аз нали все разправям че вдигам за здраве и знам че влизането в добра физическа форма е процес и няма значение кога ще стигна там, стига да се движа в правилната посока, но и аз като всеки, който полага усилия за нещо, съвсем по човешки имам някакви очаквания и съм разочарован когато нещата не се случват както ми се иска и както смятам че заслужавам.

Тази сутрин се теглих и мерих.

Първо, за мое огромно учудване кантара показа точно толкова, колкото показваше преди 5 седмици - точно ама точно 93 кг! Сякаш е залепена там стрелката :( Слизах, качвах се, побутвах го, търках очите, кьорих се - няма братче - толкова си показва.

Метъра беше малко по- мил с мен. 2 см по- малко на корема и на задника, сантиметър по- малко на бедрото и прасцеца, бицепсите същите. То и при мерене с метъра има мегдан за грешка - къде точно слагаш метъра, колко го стягаш, но съм склонен да вярвам че има намаление в корема - пробих си 3 нови дупки на колана наскоро и съм на втората в момента. Според формулата, която ползвам за подкожни мазнини съм качил кило и триста мускул и съм паднал под 25% ПМ.

С’я... формулите от интернет може и да са само ориентир, но кантара и метъра са си достатъчно точни измервателни уреди за моите нужди. Щом обиколките на корема, задника и краката (местата, където са ми мазнинките складирани) са ми намалели, а килограмите не са мръднали, някъде другаде трябва да се е натрупала тъкан. Не виждам да са ми се залоили бузите или ушите, вените по ръцете ми се виждат доста по- отчетливо, бедрата и гърба ми изглеждат по- мускулести - или са се изчистили и просто така изглеждат, може и наистина съм сложил някоя мръвчица. Да, знам че е малко вероятно някой над 40 години да качи над кило мръвка за 5 седмици и то на ужким сериозен калориен дефицит.

Но ‘айде, дори и да съм качил тая мръвка, къде са останалите 4 килограма, които трябваше да съм свалил с по 7700 Ккал дефицит на седмица?!?

Понеже аз вярвам твърдо в научния подход, и че метода калории приети - калории изразходени работи, щом резултатите не отговарят на очакванията, извода ми е че някъде бъркам в измерванията, изчисленията или презумпциите.

Имам няколко заподозрени:

1. Измерването и писането на храната.

Чел съм че хората подценяват количеството на приетите калории с от 13 до почти 60%. Аз се опитвам колкото се може по- точно и честно да си пиша нещата запазвайки все пак човешкия си облик  - без да нося златарско кантарче в джоба да тегля 1-2 солети които съм щипнал от пакета на някоя колежка. Или да тегля колко точно мляко ми е наляла барманката в кафето. Или да тегля всяка конкретна ябълка колко тежи (и после разбира се да извадя огризката) Пиша там една средна преценка - примерно пил съм 3 кафета - 100мл мляко. Пил съм 5 кафета - 200 мл.
Също така дребни неща не пиша. Например снощи счупих и изядох 3 ореха. Единия беше много малък, другите 2 нормални. Също и обрах малко натрошено сирене от пакета докато нагъвах краставица - визуалано е било 10-20 грама сигурно. Лука на салатата не го тегля. Оцета също има някакви калории, а аз поливам обилно. Не съм ги теглил, нито писал. Смятам, че 100 Ккал горе, 100 долу няма да обърнат колата. Защото например навъртам по час- два ходене на ден и не ги пиша. Сигурно и няколкостотин стълби правя на ден - асансьори да се движа между етажите и телефони да се обяснявам с някой в същата сграда не ползвам. Или пък носенето на някакви неща напред - назад. Или това че нося 10 кила раница - никъде и никога не съм ги писал. Но като цяло си пиша с религиозна отдаденост нещата, които ям и пия. Явно недостатъчно отдадено :)

Ще спра да ям неща, които не съм планирал и/или не мога да измеря. Ще пиша от сутринта храната и ще ям само и единствено това, без малки чийтчета, без неопределими количества/качества на храната, или ако има такива, ще ги пиша ондъсейфсайд.

2. Измерването и писането на тренировките.

Чел съм също че хората надценяват енергията, която са изгорили в тренировки. Тук съм по - малко склонен да вярвам че допускам грешки.

- Маршрута ми с колелото си го знам, знам си въртенето, знам си усилието, а даже и да не ги знам, засичам си време и разстояние, смятам средна скорост и пиша. От скоро вече имам и програма за монитрорване на каране на велосипед, която даже смята калории и ми изкарва доста калории над това, което МФП-то ми смята, и аз пиша по- ниските стойности на МФП.

- Като бягам също имам програма, която ме знае колко тежа, мери ми скорост, ускорение и т.н. и ми казва колко калории съм изгорил.

- Ходенето под наклон е на пътечка, която смята - предполагам доста точно. 30 минути с 6 км/ч под наклон 15 градуса ми ги смята като ~500 Ккал. Даже е консервативно - в интернет калкулаторите ми дават 560 Ккал за същото нещо на моите килограми. Да, държа за дръжките през повечето време и това намалява натоварването върху изтерзаните ми крака, но все пак енергията си я хабя смятам аз, макар и от ръце/гръб като се придърпвам нагоре да ходя. Все едно ходя по балкана с щеки.

- Стълбите какво има да чийтнеш? Или ги качваш, или не ги качваш. Ако не стъпваш едновременно с двата крака е бягане, ако стъпваш е ходене. Пулса от 110 до 150 - мисля че си е съвсем като за кардио стълби.

- Бокса направо ми спира тока - като знам как се чувствам като боксирам си мисля че даже малко калории дава МФП-то за бокс :)

- Идва най- сериозния заподозрян - фитнеса. То по принцип не може да се мери точно, защото и тежестите, и упражненията, и интензивността, че и начина на изпълнение могат да варират много. Признавам си, че напоследък се изкушавам да си пиша тренировките “circuit training”, което дава почти двойно калории от обикновеното “gym - strength training”. Аз наистина тренирам много по- интензивно от всички останали около мен във фитнеса. Гледам ги - стоят двама младежи до единия уред и се редуват. Приближавам се и питам дали може и аз да се включа в редуването, те са възпитани момчета и с радост се съгласяват. Правя аз една серия. Но вместо да почивам и да оглеждам женските дупета в клинове, отивам за друго упражнение (не че не ги оглеждам, просто същевременно и ходя към другия уред - мултитасквам :D ). Правя една серия и отивам за трето упражнение - правя серия и чак тогава виждам че тези двамата младежи са се завъртяли и е мой ред и отивам и правя. Не всеки път,  но много често правя по 3 серии преди другите да направят по 1. Поне 2 със сигурност. Аз след час във фитнеса изцеждам тениската като прана, че и боксерките, а редовно виждам пичове си тръгват без даже да са направили потно петно на фешън дрешките си. Да, потенето е уж генетично зададено, ама... Сметнах си че правя около 20 тона на час тренировка - не знам много ли е или нормално. Нарочно помолих колегата Fallen да си напише килограмите и повторенията, че сме на едни килограми горе- долу за да добия представа - и неговите са към 20 тона. Както и да е, за да съм сигурен, ще си ги пиша пак като обикновен фитнес - 260-270 Ккал за час.

Какво остана... Да ми е привикнало тялото и да се е изхитрило да прави нещата с по- малко енергия. Аз с цел да го избегна този момент сменям тренировките, упражненията, начина на изпълнение.. Не знам.. ще пробвам още по- голямо разнообразие, серии, повторения, тежести, дропсерии, бавни негативни фази, интервали на кардиото, нещо некакви от тея модерните Т25, бодиатак - квото се сетя.

3. Макротата.

Преди да знам за Calories In Vs Calories Out и да почна да си броя калориите имах доста добри резултати като спазвах НВД. Само немазни мръвки и яйца и евентуално зелени зеленчуци - зеле, краставици, марули, спанак. Тогава цъках с език и си виках: ебаси якото - ядеш колкото можеш и сваляш килограми - дейба и коварните въглехидрати как ми влияели зле. Всъщност не мога да кажа дали орязването на въглехидратите е била причината за добрите ми резултати или просто от мръвки и краставици е трудно да си на калориен излишък. Изследванията, които съм чел в интернет не могат да кажат категорично има ли ефект от НВД и по- скоро подкрепят Calories In Vs Calories Out. А и последната почти година Calories In Vs Calories Out си работеше съвсем добре. В момента малко като  отчаяните хора съм склонен да вярвам на всичко, което ми дава поне малка надежда. Та ще дам шанс на НВД-то (IIFYM а не както досега IIFYC) да видя за седмица- две дали има ефект.

4. Стреса и съпътстващите го хормони.

Тук не знам какво да направя. Успявам да спя по 4-5 часа на денонощие и смятам че не е добре така, но все така ми се получава. Хронично страдам (и се смятам за негов откривател) от редкия синдром WTBS. Това е WetToothBrushSyndrome и се изразява в това, че сутрин като си хвана четката за зъби да сложа пастата, тя все още е мокра, защото съм я ползвал съвсем скоро когато съм си лягал и не е имала време да изсъхне. Тялото и мозъка ми са свикнали и привидно не ми пречи на ежедневието, но съм сигурен че ми се отразява на хормоните и оттам на метаболизма и на фигурата. Изследвал съм си хормоните и са ми съвсем ОК, никога не съм имал ниско или високо кръвно, пулса ми е ОК, но де да знам... Защо ще казват хората че трябва по 7-8 часа да се спи ако можеше и само по 4? Ще опитам да спя по повече. Ще орежа хобитата, ще се стягам да свършвам работата вкъщи по- бързичко и да си лягам. Да не говорим, че много от снаксването става вечер когато вече съм изтощен и тялото ми бърка сигналите. Ще си измисля някакви стимули и механизми да спя по повече. Отделно ще гледам да си намаля някакси стреса на работа. Обещавам си.

5. Да имам наистина ефективен кроманьонски метаболизъм и да мога да карам с малко. Пробвал съм 3 дни да не ям и нищо ми няма освен на психиката. Може стомаха ми да е някаква много ефективна усвояваща машина и да извличам и последните калории. (Баща ми ми разправяше че ако съм бил едно прасе са щели да ме оставят за дамазлък, че добре съм качвал). Може да съм спокоен като пън и да не правя излишни движения през деня (дето му викат fidgeting и според някои изследвания можело почти да удвои МБР-то.) Не знам, а и няма какво толкова да направя по въпроса. Ако затягането на контрола и измерването на другите мерки не помогнат, поне ще знам колко всъщност ми е МБР-то :)

Това се сещам. Може и да пробвам някакъв магазински фетбърнър или направо ефедрин. Знам че някои ще кажат че ям малко, да си дам време, да си дам почивка, да не се вторачвам в шибания кантар, че всъщност -2 см талия за 5 седмици не е толкова зле над 40 и най- вероятно ще са прави. Но аз пак ще опитам да подобря резултатите си. :) Приемам и съвети как се излиза от плато.

06.10.16
13:36

Еха, ама и ти какъв анализ си направил :)
Ако искаш да ти е точна сметката на кантара - всеки ден на гладно и после на края на седмицата - средно аритметично :D моето тегло се е случвало да осцилира по +/- 2кг за ден, мани го тоя кантар. Освен това, щом са ти паднали обиколките, според мен ти се получава добре рекомпозицията - свалил си малко мазнинки, качил си мОсколче... Хич не се стресирай толкова около тая работа. Все пак, това си си го отбелязал и сам, тааа... да :)

Аз затова не съм фен на нетните изчисления... С това strenght и circuit training и аз не знам кое да вкарам, то има и още едно даже. Дори често вкарвам по-малко минути, отколкото реално е била тренировката, защото все пак има някакво моткане в смяна на тежести, почивки (колкото и да са минимални) и т.н. - но ти сам виждаш горе-долу как ти вървят калориите, как се променят нещата... спрямо това донагласяш, не може да се доверяваш на някаква програма на 100% колко калории ти казва, че си изпукал :)
Всеки човек е различен, отговаря по различен начин на различни стимули.. Знам ли, каквото мога да кажа от опит е: наблюдавай се, тренирай си, прави мааалки промени по фината настройка и ще се напаснат нещата до перфектно :)  Ей тъй се излиза от плато - понякога е едно дребно нещо - може и бърнър да е ефективен, не знам. Може и до макронутриенти да опират нещата... Абе, цялата ми идея е, че според мен не трябва да сменяш нещо кардинално или да се впускаш в някакви предОбряния :) (ба, и аз какъв пост изписах :Д)
:) Дерзай!
(muscle)

Мнението беше редактирано от RogueOne на 06.10.16 13:40.

Закрит Акаунт

06.10.16
13:56

Ами аз сега взех да ги сметна за сравнение и моите, когато съм правил всичко кажи речи в един ден - клек, лег, раменна, кросоувър, дърпане за гръб, малко разгъване за крака в 2-3 серии, по едно изпомпващо за бицепс и трицепс идват около 15 000 кг. грубо. И не съм могъл да кажа, че супер съм тренирал. Можело е и още. Но ти като знам, че тренираш отделни групи, хич не ми се видят малко 20-те тона.
Нали смяташ всяко повторение със съответната тежест, за всяко упражнение. Например, ако вдигаш от лег с 80 кг. в 5 серии по 8 повторения, ги смяташ така: 5х8х80 = 3200 кг. И така за всяко упражнение, като накрая слагаш чертата за тонажа.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 06.10.16 13:57.

06.10.16
17:02

:) Мда, знам какво трябва да правя и да не се шашкам чак толкова. Аз май малко просто исках някой да ме изслуша. Та благодаря за изслушването.

Аз изначало не разчитам много- много на калориите от тренировките във фитнеса - те са ми под 1/5 или 1/4 така или иначе, а кардиото сравнително точно може да се измерят, ама...

Ще спра да си смятам нетни. Ям точно по 1200 планирана храна и тренирам колкото мога. Аз използвах това, че си вадиш изтренираните калории да се мотивирам да тренирам, но явно не става така поради някаква причина :) Ще атакувам симптома без да съм съвсем наясно с причината. Като не знам къде бъркам, орязвам възможните места за грешка и следя как се развиват нещата. Отделно, това ще работи и на още един план - част от трите часа, които отделям на ден за трениране мога да пренасоча към сън. Също и част от времето за ядене ще ми отпадне :) Win-win situation както е известна.

06.10.16
17:28

Е, ама съвсем ли ще ги орязваш тренировките? Според мен мотивацията ти за тях трябва да идва от кефа, който получаваш, самият начин, по който тялото ти се адаптира, послевкусът на една добра тренировка е чудесен и релаксиращ... това си е добра мотивация :)

Мнението беше редактирано от RogueOne на 06.10.16 17:29.

06.10.16
17:40

А обмислял ли си, че си в застой, защото всъщност храната е...твърде малко?
Препоръчителният седмичен дефицит е 3500. Ти правиш двойно. Е?

06.10.16
21:05

И аз не казвам че съм тренирал супер, Дидо, просто типична тренировка след колелото и преди 5км бягане или 3 км ходене на наклон.

Няма да отрязвам тренировките разбира се, колело си карам по 20 км на ден, всеки ден имам и силова, просто няма да се заседявам много във фитнеса и няма да правя допълнително кардио, че много време ми отнема :)

Де да ставаше така - не ядеш и спираш да отслабваш. Нямаше да има световен глад. Нали от някъде трябва да идва енергията? Намаляването на метаболизма при продължително недохранване е факт, но то настъпва след много месеци и е до 15% от нормалния МБР, после като си изчерпат мазнините - до към 3-4%, хората просто си умират от глад. 15% от моя МБР са 270 Ккал, а аз ужким съм бил на по 1200 дефицит на ден?!? А и препоръчителния дефицит, за който аз съм чел е между половин и един килограм на седмица, където се вписват 7700 Ккал.

Сигурен съм че, причината да не свалям килограми е много по- тривиална. В най- лошия случай подценявам калориите в случаите, когато не меря нищо (на почивка или на някакво събитие с алкохол и храна). В най- добрия случай съм ярък представител на успешна практика на цикличното хранене - през фастинга свалям мазнини и веднага след тренировка като ям да съм в локален плюс и да качвам мускули :D Или просто съм пил и задържал МНОГО повече вода точно вчера. Иначе мазнините ми определено са намалели, това го виждам и напипвам. Формулата казва 25%, но според мен съм по- малко. Колана и той е съгласен че съм свалил в корема. Чак боксерките ми падат :) Трябва да си купувам почти изцяло нов гардероб, просто искам да го направя наведнъж, не да купувам сега по средата на промяната ми и само след някой и друг месец пак да трябва да купувам :)

Мнението беше редактирано от Димо на 06.10.16 21:06.

06.10.16
21:29

Говорейки си за тренировки:

06.10.2016 - четвъртък

Тренировка:

*36 минути тренировка във фитнеса

Колелото до работа, до фитнеса и обратно.

Фитнеса суперсерии двусети и трисети крака, рамо, трапец. 9 упражнения по 4-5 серии по 5-12 повторения. Смущавам хората само във фитнеса с припряното си придвижване - несъразмерни бабанки се събрали на раздумка по тройки - четворки и се подпират по уредите, аз само прехвърчам насам - натам и им развалям седянката. А един пък който разгъваше за бедра на едната машина точно до тази, на която аз разгъвах милия така се беше загледал в телефона си, че аз правих серия, отивах, правех още 2 серии за трапец и прасец и се връщам и този още не е направил следваща серия - накрая явно се посмути и като ме види с периферното зрение че се задавам посяга да хване лоста да си помогне с първото повторение, обаче не откъсва очи от телефона - явно нещо много интересно гледаше, та с ръката опипваше да напипа дръжката само и само да изглежда че и тренира освен да си зяпа телефона. Поразвесели ме :)

Храната: супер.

Броколи, пиле, краставица, супа.

Цел 1200

въглехидрати 97
мазнини 20
протОНИ 153
Общо 1119 Ккал

На границата да се брои за НВД. Въглехидратите са от краставици, броколи и спанак.

П.С. Ахахаха.. лудост.. хилих се като идиот. Все бях виждал “въглени” “углени” карбони, мас, мазно, мазньочи, белтъци... и “мъзга” е страхотно попадение, обаче “протони”?!? Хохохохохо.. протоните ми стават любими. Ако трябва ще плащам за патента...

Мнението беше редактирано от Димо на 06.10.16 22:08.

Закрит Акаунт

06.10.16
21:43

Цел 1200…...ко е тва бе, Димо (grin)
Не е ли малко, да не кажа доста под необходимия ти дефицит.

06.10.16
21:57

Мен отдавна ми е толкова, но досега съм вадил калориите от тренировка. Ще видя как се получава като нищо не вадя :)

07.10.16
16:54

Интересно изследване за нисковъглехидратното хранене.

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa022207#t=article

07.10.16
22:30

07.10.2016 - петък

Тренировка:

*25 км с велосипеда градско
*18 минутки тренировка във фитнеса

Колелото до работа, до фитнеса, до пазара и обратно.

Фитнеса два двусета - гърди и бицепс. Исках и още 2 упражнения да направя, но нямах нито психически, нито физически сили. 4 упражнения по 5 серии по 5-12 повторения - малко над 10 тона, тениската цялата мокра. Ужасно заети бяха всички лежанки. Имаше хора със снощните дрехи от фитнеса. И не, не са ги прали и сушили в сушилка, миришат си.

Храната: ОК.

Краставица, чия, ленено семе, ябълка, кашкавал, карфиол, пилешка зеленчукова супа, овес. Купих си първата зелка за годината от хубавото есенно зеле и си я забравих на сергията. Нагъвах салата от карфиол вместо това. Дейба.

Цел 1200
въглехидрати 164
мазнини 53
протони 120
Общо 1,443 Ккал

Още първи ден след като си обещах да спя по повече и успях едва 4 часа да спя:( Едва гледах по едно време днес през деня и ми се ядеше постоянно нещо въглехидратно. Май-май над границата да се брои за НВД.

Мнението беше редактирано от Димо на 07.10.16 22:30.

08.10.16
12:06

казано от Dydo на 06.10.16, 21:43:

Цел 1200…...ко е тва бе, Димо (grin)
Не е ли малко, да не кажа доста под необходимия ти дефицит.[/quoteз

:)))))))) ...акъли няма да давам ...все пак аз съм от тези  , които ядат мазни баници и ако не яде по 3 -4 к , казва на другите ,че се хранят като момиче ...ама явно не само аз си го мисля :)

08.10.16
12:14

:) Ей, ти ся гузен негонен бягаш.

Така е, ти си ми един от острите критици.

едит: Айде и аз да се припозная в един твой пост - Пиша “градско” защото като средна скорост спада към графата “leisurely” на програмата, на която си смятам калориите,  а всъщност си е бая интензивно въртене като трябва да спирам и чакам или поне намалявам така че да мога да спра на 50-60 пресечки поне в едната посока и пак да ускорявам за да стане накрая 15-16 км/ч. Когато карам заради самото каране а не за да се предвижвам от точка А до точка Б, въртя по велоалеите в квартала, където пак има пресечки, но движението е много по- малко, та средно хващам 20-23 км/ч. Нещо като разхода на стария ми голф бензин - 11 градско и 7 извънградско.

Мнението беше редактирано от Димо на 08.10.16 12:25.

08.10.16
12:56

И в Пловдив (както предполагам в по- голяма част от страната), сутринта времето си беше истинско октомврийско. Като излязох от вкъщи беше десетина градуса, остри пориви на вятъра, студен дъжд в лицето и оловносиво небе, предразполагащо към есенна меланхолия и депресия. Всеки би си казал че е идеалното време за излежаване цял ден и никъде да не мърдаш. Аз пък, напук, се събудих в 7 след 7 часа сън, супер енергизиран и в отлично настроение (то било супер да се наспиш), пих 1 кафе, оправих (настроението на) жената, оставих я да шета с доволна физиономия, пих още 2 кафета докато чета форума и попрегледам другите си хобита, метнах се на колелото и дойдох на работа таман по обяд. Ветровката и цялата маска за лице се оказаха чудесна инвестиция. Ушите и предмишниците ми са ми благодарни.

Май съм по- инат от времето защото гледам през прозореца че явно му омръзна да се мръщи и даже изпече слънчице.

Май съм инат и за други неща свързани с формата ми. Ужасно е да снимаш и работиш с храни когато си лакомник и си на хранителен режим. Миришат, а и иглеждат фантастично тея ястия - нали са подготвени за снимки, а аз само снимам и подреждам. И слюноотделям. И само си преглъщам. Иронията е че даже мога да ям ястията безплатно след снимки хаха. Мастър Уинду ако ме видеше отнякъде би казал: “The force is strong with this one.”

Мнението беше редактирано от Димо на 08.10.16 12:59.

09.10.16
10:18

08.10.2016 - събота, работен ден

Тренировка:

*25 км с велосипеда градско
*35 минутки тренировка във фитнеса

Колелото до работа, до фитнеса, до пазара и обратно.

Фитнеса корем и сератуси. Тениската мокра, но не като прана. Пробвах ново упражнение - един ролер, който се държи с две ръце - започваш на колене на 4 крака и пускаш ролера напред до хоризонтално положение на тялото с изпънати напред ръце и обратно. Хареса ми, даже май ще си взема такъв за вкъщи - на децата също ще им допадне. Колеги, които ходят на фитнес ги бях чувал да обсъждат че било ужасно трудно и можели само по 2-3, на мен ми се стори доста лесно. Направих 5х12 и чак накрая се усетих че мога по много по- лесен начин да го правя - като пускам напред да не стоя през цялото време на мускули, а да отпускам на пода преди да тръгна обратно, но май без отпускане ще е по- ефективно?

Някой да знае как е правилно?

Иначе двама от яките пичове във фитнеса, с които си имам приказката и не бях засичал от известно време (вчера ходих в нетипично за мен време), независимо един от друг ми казаха че много съм бил отслабнал. Даже единия като си говорим за преса ми вика: “Е, ти по- трудната работа си я свършил - като си отслабнал толкова все ще се покаже пресата с квито и да е тренировки” Сигурно съм бил доста зле преди щом сега на 93 кг / 175 см им изглеждам на хората като 10% ПМ и чакат да видят преса от самосебеси :D Или просто е виновна раздърпаната широка тениска с която бях.

Храната: горе- долу.

Телешки кюфтета, бял ориз, огромна салата от зеле (ходих да си търся зелката :) )Краставица, кафриол, домати, супа, и дотук трябваше да спра, но прегърнах кутията с овес, с него си върви кисело мляко, с тях и 4-5 ябълки и с десерта на вечерята удвоих калориите за деня. То след толкова преглъщане днес на работа... Поне не бяха дюнери и пържени картофи.

въглехидрати 284
мазнини 76
протони 148
Общо 2,316 Ккал

Отиде у ряката НВД-то. И пак си легнах в 3. Сериозно трябва някои неща да ги променя в живота си.

Мнението беше редактирано от Димо на 09.10.16 10:19.

По-добре не се отпускай с колелцето, защото може да контузиш кръста. Като се отпуснеш, всичко отива в лумбалните прешлени, които са в положение на хиперекстензия. Дръж ядрото стегнато през цялото време. Можеш да се отпускаш само като си се изравил, между повторенията.

09.10.16
12:48

Благодаря за съвета,  ще внимавам с лумбалните прешлени и няма да се отпускам. То и аз така си бях решил да не отпускам, макар и само за да увелича времето под товар.

Иначе току- що си спестих едни 20 лева - измайсторих си търкалце от стара дръжка със самоделни ограничители и дискове за дъмбели вкъщи.

09.10.16
20:02

09.10.2016 - неделя, почивен ден

Тренировка:

*домашен фитнес
*15 км с велосипеда из квартала

Днес за разнообразие домашен фитнес. Докато щраках по компютера в хоумофиса 200 набирания различни хватове, 500 лицеви, 1000 джъмпинг джака.

Колелото из квартала с щерката.

Щерката ходи на академия по рисуване и зимата като приключат вече си е тъмно навън, та гледаме някой да я прибира да не е сама. Одеве щях да ходя да я взимам с колелото и се облякох като за каране, но се замотах и все пак отидох с колата. Там имаше нещо като импровизирана родителска среща (обясняват за какво ще даваме още пари) и аз влезнах да видя какво казват и изчаках да свърши. Дъщеря ми после каза че ѝ било много смешно - всички нормални родители и сред тях аз - като черна нинджа с клин и качулка :D

Храната: бива.

Истинска и безцелна мешавица - ориз, дроб сърма, кисело мляко, оризовки със сливов конфитюр , ябълки, супичка, зелева салата, малко извара.

въглехидрати 291
мазнини 36
протони 83
Общо 1,654 Ккал

И едно селфи в банята на моментното състояние. Извинявам се за космите на по- чувствителните, зима е. :)

Мнението беше редактирано от Димо на 09.10.16 20:03.

11.10.16
20:50

Набързичко да се отчета, че пак социални и работни ангажименти.

10.10.2016 - понеделник

Тренировка:

*фитнес - тяга
3 км 15 градуса интервали пътечка

Фитнеса 20-25 мин само тяга. Това ми се правеше.

Пътечката интервали - 3:1 ходене:бягане.

Храната: добре.
Започна суперзле с едни бисквиДи на работа, завърши отлично като си легнах в 9.
Общо 1,861 Ккал

11.10.2016 - вторник

Тренировка:

*фитнес - гърди, бицепс, сератуси

След снощното лягане в 9 днес се оцъклих в 4 и станах. Поработих 2 часа, в 6 се оправих за фитнеса и в 6:45 бях там. Взех си ръкавиците да поблъскам малко за сутрешно кардио че не ми е удобно вечер като има много хора. Влизам и кво да видя: ми то повече хора от някои вечери има! поне 20-25 души. Физиономии, които никога не съм виждал, а посещавам този фитнес от 4 години сигурно вече. Явно тези са сутрешната смяна. Супер неорганизирани - ходят, взимат, местят.. Ужас.. Нощната смяна много по- сериозна. И добре че направих фитнес вместо кардио, щото с този фитнес си и останах - 35 минутки за 6-7 упражнения. Иначе май не е за мен това със фитнеса преди работа - къпане в обществена баня, събличане, обличане, а-у... Де да знам... Не е моята бира това.

Храната: засега добре.

Извара, ябълки, домати, сега дробчета по селски. Но после излизам и не знам как ще завърши всичко. Ще пиша после.

Едит: Завърших вечерта с вино, бира, скумрия, пърленка, зелена салата. Бях решил цяла вечер на минерална вода, но то ебаси скъпата вода - по- скъпа и от бирата и от виното :) И вкъщи вече пак прегърнах кутията с овеса.

Общо 3,746 Ккал
(tmi)

Мнението беше редактирано от Димо на 12.10.16 10:27.

Закрит Акаунт

11.10.16
21:38

И на мен тая зала ми писна-особено сега като се застуди. За 300-400 м. ама с колата вече чат пат ходя. Събличай, обличай, едни якета, едни анцузи. Хем ми се тренира, хем отвратна работа преди и след залата.
Днес си уговорих едни дъмбели-розглобяеми 2х30 кг. Почвам си вкъщи, имам си вече и ластик за загрявка. И раменна ще си правя, и сумо клякания...и не само тях, напади, гребане, и много други какви ли не упражнения. Само с гърдите трудно, че лицевите не ме товарят, та освен флайс някакъв да мисля. Всичко мога да си тренирам. Ще си крещя и псувам при отказите без свян, няма да бързам за никъде и така.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 11.10.16 21:39.

12.10.16
23:50

Еми според мен не е идеално решение домашния фитнес - не може да замести щангите и уредите от истинския фитнес, нито нивото на концентрация и мотивация, но пак е по- добре от нищо. То и аз днес правих домашен - след 12 часа работен ден нямах воля тепърва за зала.

12.10.2016 - сряда

Тренировка:

*домашен фитнес

Фитнеса половин час лицеви, набирания, клякания, търкалце по пода, сгъвания от вис за корем. С малкия лицевите са ОК, но голямото кюфте е 60+ кг и с него с мъка тройки :)

Храната: зле ама зле...
Леко снощен и недоспал, и времето вече е съвсем октомврийско и неандерталските ми гени сигурно крещят: “ЯЖ! ТРУПАЙ МАЗНИНА И ТЪРСИ ПОДХОДЯЩА ПЕЩЕРА! ИДЕ ЗИМА! ЩЕ ПУКНЕШ ОТ ГЛАД И СТУД, ЛЕДА КАТО СКОВЕ ЗЕМЯТА!”
Извара, домати, ябълки, цял пакет оризовки (зарибихте ме тук с тези фъшкийки), 3 купи яхния леща, зеле и вече традиционната прегръдка с кутията с овес.

Общо 4,069 Ккал

Баси, почувствах се като карикатура на някой дебелак как чупи кантарчето под себе си - въведох си храните в майфитнеспала и сайта заби :D Пишеше че било планирано спиране за поддръжка, но аз подозирам че имам пръст в краша :D

13.10.16
12:40

А според мен си бил гладен, просто защото не си ял месо :)

13.10.16
13:58

И аз си го помислих. Нещо непредвидени разходи имахме тея дни и сме в икономичен режим и не ми пасват в макро(икономика)та по кило мръвки на ден :) Още няколко дни пост.

13.10.16
14:03

За съжаление това е всеобщ проблем напоследък...

13.10.16
14:11

Да, да се храниш добре и особено докато тренираш не е никак евтино.

Четох статия в която се казваше че за разлика от САЩ, където затлъстяват заради свръхдостъпността на храната, хората в България са затлъстели отчасти заради немотията. Колкото и контраинтуитивно да звучи отначало. Просто при нас е по- умерена - вместо да гладуват и умират като в Судан и Либерия, тук хората се тъпчат с боклучави, но евтини и калорични храни, в следствие на което затлъстяват.

Закрит Акаунт

13.10.16
14:23

казано от Димо на 13.10.16, 14:11:

Просто при нас е по- умерена - вместо да гладуват и умират като в Судан и Либерия, тук хората се тъпчат с боклучави, но евтини и калорични храни, в следствие на което затлъстяват.

Може би по-голямата част от населението, които са с наднормено тегло - да. Но го има и обратното - ядеш уж хубави меса, салати, това онова, ама какво от това, когато пиеш концентрат всеки ден и ядеш десерти, като торти шоколади и др. подобни. Кой каквото и да ми разправя, че имало и полезни сладки неща или най-малкото поне не вредни, аз лично чувствам липса, когато не ям това което обичам - шоколадов сладолед, шоколадова торта, шоколад с едри лешници. В момента ги избягвам, но не ми е все едно - чувствам, че се лишавам.
Апропо свидетел съм на няколко случая именно на забогатели хора и за има няма една година, станаха като свине. Демек богати и дебели :D Явно пък там нещата са от отпускане на края изведнъж.
Та не е само от немотия, организмът си ти го иска................а той иска точно най-вредното, без да му пука какви са финансовите ти възможности и, че можеш да си позволиш супер здравословно хранене.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 13.10.16 14:24.

13.10.16
14:36

Разбира се че всеки си има негови мотиви и механизми, в статията обясняваха привидния феномен - хем бедни, хем дебели.

Иначе снощи гледах за Хенри Тюдор - запазени са му броните през годините и може да се види какъв строен младеж е бил като принц и в годините как се е угоявал като е станал крал докато стигнал до положение да го качват с лебедка по стълбите.

Мнението беше редактирано от Димо на 13.10.16 14:38.

13.10.16
18:27

казано от Димо на 12.10.16, 23:50:

Еми според мен не е идеално решение домашния фитнес - не може да замести щангите и уредите от истинския фитнес, нито нивото на концентрация и мотивация, но пак е по- добре от нищо. То и аз днес правих домашен - след 12 часа работен ден нямах воля тепърва за зала.

Зависи от гледната точка. Лично за мен е идеално решение. Обмислям да си взема лег, лост с дискове до 150 -200 кила, два сглобяеми дъмбела до 50 - 60 кила и да сложа един лост за набиране на тавана, евентуално и една успоредка. Във фитнеса общо взето това е оборудването , което ползвам. Дори нивото на концентрация и мотивация ще е по-добре. Няма кой да ти пречи, дразни и да чакаш някой. Дори и от хигиенична гледна точка е по-добре. На мен лично хич не ми е кеф накакви хора със съмнителна хигиена да хвърлят пот по уредите, които ползвам и аз. И най-важното няма да заварвам фитнеса всеки път с пръснати дискове по цялата зала и неразтоварени лостове.

13.10.16
19:06

Разбирам всичко казано и вярвам че за много хора е отличен вариант, просто аз не го чувствам така - може и жилището ми да е малко и да сме много в него - все се прескачаме. Ако имах отделно помещение където да си държа нещата и да го ползвам за фитнес, може би щях да съм по- склонен. При мен поне го има и момента с превключването и влизането в роля. Във фитнеса съм, значи трябва да тренирам. В дискотека съм, значи трябва да избухвам. В кръчмата съм, значи трябва  да ям и да пия. На плажа съм, значи трябва да плажувам. В планината съм, трябва да планинарствам. В кухнята съм - трябва да готвя. Като съм в домашния офис трябва да работя нещо или да геймя. Като съм при хлапетата трябва да ги мачкам нещо или да си говорим за нещата от живота (да парентувам хаха). Ако учат, трябва да ги изпитвам и да им помагам. Ако съм в хола, трябва да гледам филми нещо с жената. И т.н.

В тази връзка получих изненадващ мейл от Атлетик че все пак ще затварят в Галерия от другия месец. Дейба. Сега трябва други варианти да мисля. Единия ми вариант е фитнеса до стадион Лаута в гората - сравнително евтин е и е голям, другия вариант е най- накрая да се запиша на бокс в Ботев и да ползвам безплатно фитнес- заличката им. През прозорците ми се видя спартанска (да не кажа постна), ама колкото-толкова. За без пари и ми е по път.

13.10.16
19:45

казано от Димо на 13.10.16, 19:06:

Разбирам всичко казано и вярвам че за много хора е отличен вариант, просто аз не го чувствам така - може и жилището ми да е малко и да сме много в него - все се прескачаме. Ако имах отделно помещение където да си държа нещата и да го ползвам за фитнес, може би щях да съм по- склонен. При мен поне го има и момента с превключването и влизането в роля. Във фитнеса съм, значи трябва да тренирам. В дискотека съм, значи трябва да избухвам. В кръчмата съм, значи трябва  да ям и да пия. На плажа съм, значи трябва да плажувам. В планината съм, трябва да планинарствам. В кухнята съм - трябва да готвя. Като съм в домашния офис трябва да работя нещо или да геймя. Като съм при хлапетата трябва да ги мачкам нещо или да си говорим за нещата от живота (да парентувам хаха). Ако учат, трябва да ги изпитвам и да им помагам. Ако съм в хола, трябва да гледам филми нещо с жената. И т.н.

В тази връзка получих изненадващ мейл от Атлетик че все пак ще затварят в Галерия от другия месец. Дейба. Сега трябва други варианти да мисля. Единия ми вариант е фитнеса до стадион Лаута в гората - сравнително евтин е и е голям, другия вариант е най- накрая да се запиша на бокс в Ботев и да ползвам безплатно фитнес- заличката им. През прозорците ми се видя спартанска (да не кажа постна), ама колкото-толкова. За без пари и ми е по път.

Аз лично имам място в избата да си направя един скормен фитнес. Просто в момента ме спират финансите, не че ще струва милиони, но имам други дупки за запълване.
По едно време и аз обмислях да ходя на бокс и познати, които тренират там ми препоръчаха Ботев. Моята цел беше отново отслабване и ми казаха, че е добре в Ботев бокса, за фитнеса не знам. За съжаление обаче е в неудобно за мен време и няма да мога да ходя редовно и то донякъде се губи смисъла.
Имам доста приятели, които ходят  във фитнеса в сградата на строителната камара на марица зад Билата, може да видиш и там.То галерията мислих, че отдавна в затворена. Бяха ми казали, че замислят сериозни ремонти -кино, вериги за бързо хранене и прочие, ама май няма да се осъществят.

14.10.16
00:40

Ще мина да видя в работно време боксовата зала на Ботев и как ще ми пасне на графика. Поне годишната ми карта за Атлетик свършва точно ама точно преди да ги затворят на края на месеца. Точно този ремонт на мола, който говорели отдавна щяли да правят и просто ги гонят фитнеса. И пролетта следващата година пак отваряли. Не знам дали защото ще го затварят фитнеса и са занемарили грижите или е някакво съвпадение, но днес за пръв път нямаше салфетки в умивалните и в залата миришеше кофти на спрънджа.

13.10.2016 - четвъртък

Тренировка:

*фитнес в залата 35 минутки

Фитнеса гърди, бицепс, сератуси, корем. 6 упражнения по 5 серии по 10-12 повторения, 18 тона за 35 минути. По едно време си викам: бе нещо ми тежат тея килограми, и после се усетих че не съм ял нищо днес. Пролича си - доста повече се мотках от обикновено.

Храната: няма...
Днес на пост и молитва. (Или да кажа че правя “детокс” да не ми правят забележка че не съм ял :D )

Идеално - не мислиш какво ще ядеш, не мислиш кога ще ядеш, не си губиш цялата обедна почивка в ядене, не мислиш като се прибереш какво ще готвиш, пък какво да минеш да купиш, пък седни тука ся да ядеш...

Общо 0 Ккал
Всъщност не са съвсем нула - опитах от едно ястие, което снимах 2-3 хапки. Уникално вкусен качамак с извара и яйца. (и не, не ми се е сторил така като на гладен, останалите колеги дето набиват вафли и солети цял ден и те казаха така)

Мнението беше редактирано от Димо на 14.10.16 00:41.

14.10.16
08:17

Вчера като си тръгвах от работа ми се стори че нещо съм забравил - толкова лек и въздушен се чувствах и гледах дали всичко е в раницата, дали съм сложил каската на главата - май нищо не бях забравил. Днес сутринта на кантара ми стана ясно защо съм се чувствал така - показа 88 след като пих кафета и води, като само преди 3 дни последно като се теглих беше 91.5. Пия си вода нормално вчера и днес и не съм ходил до тоалетна. Ще видим от къде е цялата работа :)

Нооо, за отбелязване е че, психологическата граница 90 е официално премината на кантара вкъщи сутрин след баня по боксерки (няколко пъти на кантара във фитнеса ме е показвал под 90 и преди, но той май не е много верен, а и това обикновено е вечер, след неясно колко храна и вода, с какви дрехи и т.н.)

Мнението беше редактирано от Димо на 14.10.16 08:18.

16.10.16
23:04

14.10.2016 - Петък

Тренировка:

*10 км с велосипеда градско

Колелото само на отиване до работа. В събота имахме снимки от рано и трябваше да си замъкна техниката до вкъщи с една служебна кола. Пак 12 часов работен ден и втори ден без храна.

Храната: добре
След 48 часа пост се нашмулих с круши, пилешко, свинско, зеленчуци.

Общо 2,380 Ккал

16.10.16
23:16

15.10.2016 - Събота

Тренировка:

*10 часа снимане навън
*35 минутки фитнес

Снимането е 2 часа плътно ходене и тичане, много викане и през останалото време клечане, странични наклони, напади, гърбни хиперекстензии, изометрии  надвесен над разни перила и т.н. В неделя мускулна треска на краката и кръста.

Мислех че предишната ми асистентка Лили е най- смотания осветител защото веднъж беше успяла да натъпче батериите на обратно, но новото Жоре не само успя да повтори подвига ѝ, ами и го подобри - на следващия дубъл беше просто изключил светкавицата, та провали 2 дубъла подред.

Фитнеса рамо, гръб, трицепс и малко корем.

Храната: като гладен
Ябълки, свинско, зеленчуци, овес, филии с масло и мед.

Общо 3,767 Ккал

Мнението беше редактирано от Димо на 17.10.16 00:57.

16.10.16
23:55

16.10.2016 - Неделя

Тренировка:

*домашен фитнес

Днес пак на работа, после напред-назад, не остана време за фитнеса. 100 набирания и 200 лицеви вкъщи и разнасяне на легени с повръщано - хлапетата едно по едно се тръшкат със стомашния вирус.

Храната: адска :D
Пържени яйца, карфиол, открихме и сезона на киселото зеле. Свинско с кисело зеле, филии с масло и мед или сливов конфитюр, бисквити.

Общо 3,863 Ккал

Утре май пак ще постя :)

22.10.16
23:13

Тези дни много работа, много нерви, притеснения и все нямах време и желание да пиша. Иначе си тренирам. Храната е безобразна - или психичното състояние  много ми влияе на физическото, или вече започва неизбежната умора от спазване на строг режим.

Накратко какви ги върших тези дни:

17.10.2016 - Понеделник

Тренировка:

* 10 км велосипед
*домашен фитнес

Взех си велосипеда накрая.

Храната: горе- долу 

Общо 2,572 Ккал

Мислех да постя, но не издържам и на напрежение и да не ям. Снаксовете пак колкото основното :)

18.10.2016 - Вторник

Тренировка:

* 20 км велосипед
* 35 мин. фитнес

Храната: бива 
3 страхотни горещи мекици посред бял ден - черпиха ме в заведението, над което работя. Хората ме черпят, но аз посегнах и за втора и за трета мекица. Пак бива де, можеше и 3 тави да изям - толкова бяха направили за проба. Поне като ги питах колко грама е една мекица знаеха съвсем точно - нали по грамаж работят хората :)

Общо 2,000 Ккал

19.10.2016 - Сряда

Тренировка:

* 20 км велосипед

Храната: ужас 

Общо не знам колко, но много Ккал

Започнах още сутринта кафето със страхотен чийзкейк, който една колежка ми беше обещала. После пък се оказва че друга имала рожден ден и като почнах с тея бисквиДи (л’бимата ми баба Мими така им казваше), тея пържени фъстъци, чак и вафли ядох. На обяд продължих с 3 парчета много вкусна пица пак на проклетото заведение (ще кажеш че хората зорлем в устата ми тъпчат мазните закуски хаха). Сладоледи, филии с масло.. не знам още какви джънкове погълнах до вечерта... направо позор за депресията... Нищо, и това ще мине :)

20.10.2016 - Четвъртък

Тренировка:

* 20 км велосипед
* 35 мин. фитнес

Печено пиле, зеленчуци, лютеница, картофи.

Общо 1,833 Ккал

21.10.2016 - Петък

Тренировка:

* 20 км велосипед
* 30 мин. фитнес

Ходих да погледам и тренировка по бокс в Ботев. Ще съм най- дъртото магаре със сигурност. Някои са още деца... Не знам как ще се чувствам да ме бият хлапета или аз да трябва да ги бия. Като гледах някои доста се разгорещяваха. И е по- скъпо отколкото ми бяха казали - 50 лв на месец е. Хубавото е че им работи фитнесчето до сравнително късно.

Фитнеса за 30 минути, 12 упражнения по 3 серии до отказ - гърди, гръб, крака, бицепс, трицепс, рамо. Разпорих се.

Едно брато от фитнеса, който е много як и сме си говорили че тренира киокушинкай отдавна ми каза, че щял да прекратява спортната кариера. Питам го защо а той ми показва двете си ръце - преди няколко седмици счупил костта в дланта зад показалеца на едната и му зараснала накриво - почти сантиметър му е по- къса от на другата ръка. Тъпа работа... Ама той ми се стори че философски го приема.

Храната: ужас 
Печено пиле, зеленчуци, лютеница, картофи, оризовки, котидж сирене, моркови, толумбички, филии с масло и мед, овес, мляко, даже не помня всичко...

Общо 5000+ Ккал

Стигнах дъното с тея толумбички. Дано го използвам за да се оттласна нагоре :)

22.10.2016 - Събота

Тренировка:

* 20 км велосипед
* 10 мин. домашен фитнес

Пак на работа, цял ден снимки, кръста уморен като след 5 тона тяга.

Печено пиле, зеленчуци, лютеница, картофи, стафиди, фъстъци, кисело мляко, ябълки.

Общо 2,000 Ккал

Мнението беше редактирано от Димо на 22.10.16 23:14.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1