Тренировка:
Първи двусет:
1. Преден клек - загрявака, 3,3,3,3 х 60кг.
2. Клек с дъмбели - 6,6,6,6 х 22кг./на ръка/
3. Бедрено сгъване на машина - 8,8,8,8
Втори двусет:
1. Раменна преса с дъмбели от седеж - 6,8 х20кг., 8х24кг.,6х20кг./на ръка/
2. Странично раменно разтваряне с дъмбели - 8,6,4 х10кг.,6х8кг./на ръка/
3. Повдигане към брадичката на скрипец - 8,8,8,8
Трети двусет:
1. Разходка с дъмбели - 3 пъти по 20 - 30 сек по 22кг./на ръка/
2. Фейспул - 8,8,8
3. Странично разтваряне над глава с дъмбели - 5 х 6кг., 5,5 х 5кг./ на ръка/
Без почивки между сериите и упражненията. Минуута, минута и половина почивки между трисетите. Краката гръмнаха. Рамената гръмнаха. Трапецът гръмна и той. Едвам се докарах от фитнеса до колата. След последната серия с дъмбели над глава, пробвах да си вдигна само ръцете без тежести - и без дъмбели не можах да ги докарам повече от пет.
Иначе взе да ми писва всеки път да разтоварвам на някой тежестите. Даже някой път като съм на кеф подреждам тежестите в цялата зала. Събирам ги от лостовета, земята, успоредки и т.н. и ги нареждам на поставките за тежести. Ама вече ми писна. Днес като разтоварвах не знам на кой лоста, дисковете ги метнах директно на земята. Мисля, че за първи път не ги нареждам. Мойте си подредих естествено.
Храната вчера:
1. 200 грама пилешки гърди/сварени/ и още толкова кафяв ориз.
2. Кофичка кисело/козе / мляко с 5 ореха и ч. лъжица мед, доза протеин с прясно мляко, половин банан и 20 грама овесени трици,
3. 200 грама пилешки гърди/сварени/ и още толкова кафяв ориз.
4. 100 грама солети с 50 грама орехи.
Вкарах и една халба чай, с 20 грама мед и 50 грама ром, че нещо ми се разтече носът. От вчера започнах да приемам и по 15 грама бцаа /2-1-1/ по време на тренировка. Общо взето е това.
Храната вчера:
1. Една доза протеин с прясно мляко и половин банан.
2. Около 300гр/печено/ свинско на фурна, три супени лъжици/сварен/ ориз., три малки филии ръжен хляб.
3. Кофичка кисело/овче/ мляко с 5 ореха и ч.лъжица мед, три малки парчета “жадна монахиня”/домашен сладкиш/
Колкото и да бяха малки парчетата сладкиш ми “изядоха ” вечерята. Днес съм със силно изразена мускулна треска, най-вече в областа на бедрата. Врътнах все пак сутринта на гладно 30 минути на велото, при редуване степените на натоварване. Общо взето е това.
Тренировка:
1. Лег с краката във въздуха - загряващи, 8х80,90,100,110кг.
2. Полулег - 6х50,80,90,100кг.
3. Бутане на скрипец - 8,8,8 х30кг./на ръка/
4. Набиране надхват - 5хСТ,10,15кг, 8СТ
5. Набиране техен подхват - 5,5,5СТ
6. Вериткален скрипец с тясна ръкохватка - 8,8,8
Не бях много в кондиция, но си изпълних плана за днес. Принципно тренировката за гръб трябваше да е утре и да е малко по-обемнна, ама утре съм ангажиран с други неща и не знам дали ще имам време за залата, та за по -сигурно ги събрах днешната и утрешната тренировка в една. Зорно ми е със стоте ми килограма да се набирам, камо ли да правя и обем. Скрипците почти без почивки - ползвам ги като напомпващи и довършващи упражнения, след базовите.
Храната вчера:
1. Доза протеин с прясно мляко, половин банан и супена лъжица овесени трици.
2. Кофичка кисело/козе/ мляко и ч. лъжица мед, сандвич/две филийки ръжен хляб с две кебабчета с.п. и малко хайнц кетчуп/
3. Пилешки гърди на фурна с картофи.
4. 50 грама солети.
Вчера бях по-добре, явно ромът е помогнал, ама днес отново ми тече носът и леко взе да ме стяга гърлото. Явно съм понастинал, може би и затова и имам толкова сериозна мускулна треска в краката. Днес минавам на по сериозно лекарство и се надявам да ме вдигне бързо. До края на деля излежаване, музика и филми.
Лошото е че от по-сериозното лекаство против настинка, ми е останало изключително малко количество и не знам дали ще стигне или ще трябва да се взима още:
Трябва да се взима още!!! За бързо париране на настинката се препоръчват ударни количества през поне 1-2 часа за първото денонощие... :D
Мнението беше редактирано от RogueOne на 24.09.16 17:50.
казано от Afhængig на 24.09.16, 17:50:
Трябва да се взима още!!! За бързо париране на настинката се препоръчват ударни количества през поне 1-2 часа за първото денонощие... :D
Мислил съм го и този вариан с ударните дози, ама ще вземе да ми хареса повече отколкото трябва и ще взема умишлено да настивам , с цел да прилагам лечението по -често :)
Недей да робуваш на марката. Гледам отзад имаш сиропчета и на други фармацевтични компании.
казано от Boby_ на 24.09.16, 18:59:
Недей да робуваш на марката. Гледам отзад имаш сиропчета и на други фармацевтични компании.
Хенесито си го харесвам, взимал съм и от другите по -известни коняци, но хенесито най ми хареса. Не съм опитвал арманяк все още и от арменските коняци де.. Не бих казал, че робувам на марки. Принципно понеже пия алкохол от скоро/ 2-3 години/ и ми е мерак да опитвам различни марки и видове алкохол/ пия най-вече уиски, от време на време коняк, ром и по - рядко ликьор/, всеки път си взимам различно . Естествено започнах от по - известните марки. Може да прозвучи странно, но като си купувам първо ме привлича опаковка/бутилка и купувам и опитвам. Просто наистина ми е мерак да опитвам различни марки . От друга страна поне по мое мнение повечето “маркови” уискита, а и алкохоли са добри и при алкохола марката има значение. Сега съм се насочил към японските уискита, че ми е мерак да ги опитам. И нещо много важно- аз пия по -малко, за кеф и отпускане по 50-100 грама на вечер и то само през студените сезони . Ама стига толкова за алкохол...отивам да си пия омега-3-то.
Тренировка:
1. Лег с дъмбели - 10,10,10х40кг./на ръка/
2. Полулег с дъмбели -6,7,8, х40кг./ на ръка/
3. Полулег с дъмбели успоредни длани - 8,8,8х22кг./на ръка/
4. Кофички + кросоувър през долни макари -6,8,8 +8,8,8
Раздвижих се леко днес, че съм понастинал и не бях много за напъване. Обаче, пък се поусвежих, пък и се понапомпах.
Храната вчера:
1. Зеленчукова супа с ориз вместо фиде -две купи; сусамов тахан с мед -две супени на една чаена.
2. Принцеси /три филии многозърнест хляб, кашаквал и сирене/ 50 грама солети , две ябълки с мед.
Бях малко на почивка в балкана и като се прибрах хич не ми се накусваше месо. Прекалих отново с калориите, но поне бяха почти изцяло от месо и пълнозърнест хляб. Последния ден даже се отказах от платената ми закуска, че ми беше тежко от килото месо и целия хляб на вечеря.
Много ми е кеф да си взимам ледени бани, ама прекалих и този път. Навикът ми след сауна да се хвърлям в 9-10 градуса вода, този път ми докара настинка/по-скоро влоши доста тази която имах/. За мой късмет и сауната се развали, та хвърлях токсините само с парната баня. Иначе е голям кеф навън да е около нулата, а вътре да плющи камината и да е 30 градуса. За съжаление този път не можах да направя разходка в балкана, че беше кално, а не бях взел подходящи обувки.
Пихме от JiBrite , което на мен не ми хареса на вкус, но пък на другия ден не ме болеше грам глава, а и на моя приятел, които освен половин бутилка уиски изпи и една вино, та явно става за напиване, без да има тежък махмурлук след това.
Общо взето е това. Утре ако не съм по-зле и ако имам време ще направя една тяга.
Мнението беше редактирано от I`M на 28.09.16 17:54.
Тренировка:
1. Тяга - загряващи, 3х120,130,140,140,140кг.
2. Тясна тяга - 1,1,1,1,1,1,1 х 150кг.
3. Мечка - 8,8,8,8х70кг.
Много зле. Не си изпълних предварителния план за тренировката, не си изпълних и импровизирания, които сглобих в движение след като видях, че няма да изпълня първоначалния план.
Храната вчера:
1. Доза протеин с прясно мляко, един банан и супена лъжица овесени трици.
2. Пилешки гърди на фурна със сос от синьо сирене, филия хляб със семена.
3. Един банан и една ябълка с малко мед и кокосова захар, пет куукис.
Добавките вчера - 20 грама БЦАА по време на тренировка и 2 грама омега 3.
Облачно ще е май тези дни...
Храната вчера:
1. Доза протеин с прясно мляко и супена лъжица овесени трици.
2. Пилешки гърди на фурна със сос от синьо сирене.
3. Три яйца със сирене и малсо, филия ръжен хляб.
4. 100 грама солети, пакет куукис.
Кило гърди със сос от синьо сирене не мога ги изям на две яденета, бая зор ми дадоха. Уж от другата седмица смятам да съм малко по-сериозен с храната - взех си 4 кила пилешки гърди, кило пилешки бут, две кила телешки шол, кило телешка кайма, като ще добавя я някаква риба -най-вероятно пъстърва. Едва ли ще ги изям за седмица, но поне храната ще е малко по-изистена и бодибилдинг насочена, ако не злоупотребя -шансовете са 50-50. Трябва да спра да влизам в Лидъла, че всеки път като влезна и забърсвам по кутия -две куукис, които омитам още същата вечер.
Днес изцяло загубен ден. Ходих до КАТ. Отидох в седем с идеята да се оправя до 9-10. Да ама не. Пред мен имаше още 100 човека, които чакали от 1-2 през нощта. Целият ден ми мина във висене на опашка. Ако знаех, че ще е така щях да упълномощя някой и да му дам някой лев да свърши тая работа. Не мога да разбера защо за едно заявление трябва да чакам да ми го попълнят служебно. Толкова ли е сложно да го има в електронен формат и да се дърпа и попълва, а проверката за неплатени нп-та да се прави на гишето на място. Това не е нормално. Колкото и да се оплаквам това е положението. Изглежда все едно всичко в администрацията се прави да е в пречка на гражданите, а не в улеснение. Не знам дали е така, ама така изглежда.
Мнението беше редактирано от I`M на 30.09.16 19:03.
Тренировка:
1. Набиране надхват - 5х15кг.,3х30кг.,1х40,50кг.+10СТ
2. Набиране много широк надхват - 5,5,5,5СТ
3. Вертикален срипец с v - образна ръкохватка - 8,8,8,8
4. Пуоувър на скрипец - 8,8,8,8
Въпреки, че вчера заспах около 12 и днес станах в 4:30, бях учудващо свеж на тренировката. Мисля, че този път добре ми се получи. Тонизирах се и приятно натоварих гърба. Десятката набиране беше след разкопчаване на колана и разтоварване на тежестите, тоест не на секундата след единицата на 50, а много малко след нея. Знам, че много широкия надхват не е подходящ за човек с проблемни рамена като мен и като цяло движението е доста по - скъсено от нормалните набирания, но добре го усещам като натоварване в “перките”
Храната вчера :
1. Телешка и свинска наденица/100+100гр./ , две филии ръжен хляб, много малко шаран, кофичка кисело/биволско/ мляко с чаена лъжица мед.
Добавките днес - 20 грама бцаа, 2 грама омега три.Общо взето това са добавките всеки тренировъчен ден. В нетринировъчни само омегата, която обаче често забравям.
Днес скочих/нали съм раннобудник/ да си пазарувам за другата седмица, че вчера взех месото, останаха въглените. Взех си най- разновидни пълнозърнести пасти, фидета и спагети.Този път взех италиански. Принципно взимам български, че са значително по - евтини, но реших да пробвам и италианските, за сравнение цена качество и има ли симисъл от по -скъпите или и българските стават. Взех си още- кяфяв ориз , кисело мляко/овче и козе/, плодове/банани и нар/ , 10 литра прясно мляко и кора пресни яйца. Мазнините ще са от масло, тахан и зехтин. Общо взето съм готов с храната за другата седмица.
Днес започнах тренировката с по -хард музика/визирам Оникс/, след това преминах не толкова харф /Сайгон/ и накрая завърших тренировката с една лека песен, която репийтнах 3-4 докато се разтегна и се прибера вкъщи.
Бях го позабравил това парче, не баш в мой стил, но има накакъв странен чар.
Тренировка:
1. Лег - няколко загряващи 8 до 80кг., 3х100кг.,1х110,120,130,140кг.
2. Лег от обратен наклон - 8,8,8,8 х 100кг.
3. Полулег на смит - 8,8,8,8х 80кг.
4. Кросоувър горни макари - 8,8,8
Ръцете и по точно бицепсите и предмишнищите ми бяха доста уморени, което е нормално с оглед на факта, че не се бях набира скоро активно с тежести. Та ми понатежаха на лега, но горе долу бива. 140 относително леки, но не ми се напъваше повече. Лежанката за полулега е стационарна и честно казано не я усещам много добре. За това и пробвах на смит машината с регулируема пейка. Получи се супер, много добре усетих разтягането в горната част на гърдите. Ще правя на смит машина за сега май.
От известно време обмислям идеята да си направя личен фитнес, но най-вероятно ще остане за другата година, че точно сега финансовият ми ресурс е плътно запълнен с други неща.То не знам и другата година дали ще реализирам тази идея, но мозъкът ми вече работи в тази насока.
Храната вчера :
1. Доза протеин с прясно мляко, банан и с.лъжица овесени трици.
2. Пилешки гърди/около 400 грама/ на фурна, запекани с приятно жълтеникава кашкавалена коричка, две малки филии ръжен хляб.
3. Три яйца с масло и сирене, пълнена/ с кафяв ориз /чушка, две меденки.
4. Доза протеин с прясно мляко, 50 грама солети и шепа орехи.
Днес увеличих бцаа-то на 25 грама + 3 грама омега 3.
Нещо ми се караше , винаги ми е доставяло удоволстие. Качих се на лагерната количка, пуснах си втория албум на Риза и потеглих. Припявах си ужасно фалшиво в някакъв изкривен такт с музиката в колата. Радвах се на хубавото време и на разхождащите се по улиците жени с разни къси панталонки и поли, с които с удоволствие бих изгубил час-два от времето си. Та като се замисля, на човек не му трябва много за да е щатлив.
Вън от горното, попаднах на една моя снимка от миналото лято , на която едно че съм доста по-чист от сега, второ че талията ми е много по-тясна от сега. Сега се чудя как съм го постигнал :) Общо взето е това.
Тренировка:
1. Тяга - загряващи, 3х120,130,140кг,, 1х150,160,170кг. + дроп на 160,150,140кг.х1, 130,120кг.х3
2.Мечка -8х60,80кг, 4х100кг., 8х80кг.
3. Гребане с дъмбели от полулег едновременно - 6,7,8 х 30кг./на ръка/
Отново пробвах нормалната тяга. Малко по - дискомфортно я усещам в кръста, от тясната тяга. На 170 надхват изпусна, едвам задържах лоста на пръсти за да заключа и да я оставя на земята, без да я пускам от високо. Хватът на едната ръка ми изпуска повече от другата. На 100-те килограма мечка учудващо ме изненадаха. Тежаха ми и едвам направих четири, не много чисти повторения. Може би се позиморих от тягата, осбено от дроп сериите без почивки. Много ангажименти имах днес и не можах да тренирам сутринта, та вечерта или по-точно късния следобед, отново разтоварвах тежести на някой друг, а и беше по-пълно отколкото съм свикнал напоследък-димек не бях сам.
Храната вчера:
1. Доза протеин с прясно мляко, супена лъжица овесени трици.
2. Четири яйца със сирене и масло, порция пълнозърнеста паста.
3. Кофичка кисело/овче/ мляко с шепа орехи.
3. Доза протеин със супена лъжица овесени трици.
Не го пиша напоследък и не го смятам до минутата, но продължавам с интервалното гладуване. Кога 17-18 часа, кога 21-22 часа.
Тегло вчера сутрин на гладно и след тоалетна - 96,8кг.Ще го следя един път седмично, пък ще видим на къде ще се движат цифрите. Това е !
Мнението беше редактирано от I`M на 04.10.16 18:37.
Тренировка:
1. Полулег с дъмбели - загряващи, 8,8,,8,8 х 40кг./ на ръка/
2. Лег с дъмбели - 7,7,7 х 40кг./ на ръка/
3. Кофички - 3х20,35,50кг., 20СТ
Май не беше добра идея да имам две тежки тренировки за гърди, само с два дни между тях. При оставянето на съмбелите на последната серия полулег нещо се прищипах/разтегнах трапеца и лявото рамо.На обикновенния лег едвам направих три седмици. Завърши с малко кофички и до там. Скоро не съм правил крака. Не че толкова не ми се ще, но не ми са приоритетни. Принципно седмичната програма сега ми е гърди с лостове, гръб -плътност, гърди с дъмбели и гръб -широчина и един ден за крака. Проблемът е, че все се случва така, че трябва да се откажа от някоя от седмичната тренировка и както писах по-горе - краката не ми се приоритет.
Храната вчера:
1. Свинска вратна с картофи на фурна.
2. Около 300 грама телешко с пълнозърнеста паста, туршия.
3. Кофичка кисело/козе/ мляко с шепа орехи.
4. Доза протеин с прясно мляко и супена лъжица овесени трици.
Добавките днес - 30грама БЦАА, 3гр. омега 3.
Добрият стар олдскуул:
“You can’t speak a sentence without a curse
Talking ‘bout you’re going to be a nurse
Bitch, to be a nurse you got to go to shool first!”
Храната вчера:
1. Кафяв ориз с пилешки гърди на фурна - 100гр. кафяв ориз и 200 грама пилешки гърди.
2. Три яйца с масло и сирене, малко кафяв ориз с пилешки гърди, туршия, един домат.
3. Доза протеин с прясно мляко и супена лъжица овесени трици.
Пропусна на кардиотох сутринта. Много кофти ден. Стана един гаф, който може да няма никакво значение, а може и да прецака работата.Това е .
Храната вчера:
1. Два малки хамбургера/ два пълнозърнести земела, 200 грама пилешки гърди, 50 грама сирене, 50 грама кашкавал, домашна туршия, малко хайнц кетчуп/
2. Две дози протеин с прясно мляко и супена лъжица овесени трици.
3. Кофичка кисело/козе/ мляко , половин кофичка кисело/овче/ мляко и шепа орехи.
Жената прави домашна баница с яйца и сирене, аз отново пилешки гърди ядох. Иначе тя си прави айрян за баницата, опита го и вика, тоя Маджаров е нещо развален -отвратителен е айряна. Опитах и й викам, не гледаш ли големите зелени линии, на които пише KOZE кисело мляко. Как да е аз излезнах виновен, че не съм го отделил от нормалните млека, женска му работа :) Усещам обаче доста сериозен глад, а съм само от четири дни на диета и този път наистина спазвам доста стриктно плана.
Днес ден за пазаруване за другата седмица - Пилешки гърди,телешки стекове, козе и биволско кисело мляко, 5 литра прясно мляко, което със сигурност няма да стигне и ще трябва да купувам още. Имам още доста от пълнозърнестите пасти и кафявия ориз, така че само месо и мляко купувах. Днес на разстояния от километър -два щяха да ме ударят три пъти. Два пъти ме засякоха на колелото на източен и един път на водната. Шофирането в градски условия става все по - неприятно. Утре ако всичко е ок гръб - широчина.
Мнението беше редактирано от I`M на 07.10.16 18:40.
Тренировка:
1. Набирания надхват -14СТ, 3х15кг.,2х30кг.,2х40кг.,5х15кг.,5СТ.
2. Набиране на v - образна ръкохватка - 5,5,5,5СТ
3. Пулоувър на скрипец - 4 серии с повторения до появяване на пареща болка в мускула.
Два дни почивка ми се отразиха по-скоро зле, отколкото добре.Така ме мързеше, че гледах да приключа набързо набързо и да се прибирам. Нещо и настроение нямах. Не можах да направя 15 набирания, даже 14-то не знам дали беше с пълна амплетуда.
Храната вчера:
1. Доза протеин с прясно мляко, банан и супена лъжица овесени трици.
2. Кофичка кисело/биволско/ мляко, две с.лъжици с. тахан и капка мед.
3. 400 грама свински вратни на скара, пълнозърнеста паста /20 макарона/ , туршия.
4. Шепа орехи.
Ставам все по-гладен с всеки изминал ден.
Добавки днес - 20гр. БЦАА и 3 гр. Омега 3.
Днес съм в някакво скапано настроение. Имахме уговорка да излизаме с едни приятелки на жената, ама май ще я пратя сама да излиза, а аз ще си остана вкъщи.Ще има малко мусене и цупене, но ще го преживея. Като цяло ми се лежи - та това ще е днес.
Тренировка:
1. Лег - загряващи 2-3 осмици до 80кг.вкл., 2,2 х 140кг., 8х110кг.,20х80кг.
2. Полулег на смит - 8,6,6,6 х 80кг.
3. Лег на машина с успореден хват - 8,8,8,8
Нещо нямах сила и енергия днес. На 140кг., навярно можех и тройки, но нямаше кой да ме пази и не рискувах с трето повторение. На полулега рязко ми паднаха батериите, но пък си улучих точното място на пейката и много добре усещам натоварването в горната част на гърдите. Като цяло като доста напомпах гърдите или поне така ги усещах.
Храната вчера:
1. Доза протеин с прясно мляко, банан и супена лъжица о. трици.
2. Пилешки бут на фурна с картофи и ориз/една супена лъжица ориз и 5 кръгчета картофи/, туршия и един малък пълнозърнест земел.
3. Сандвичи/ два малки пълнозърнести земела, 100 грама пилешки гърди,малко сирене, туршия и 4-5 кръгчета картоф/
3. Броколи със синьо сирене, зелена салата с 100 грама пилешки гърди.
Добавките днес - 20 гр. БЦАА, 2 грама Омега 3.
Вчера разбрах, че още един млад и готин човек от обкръжението ни, напуска страната. Вече се чудя дали ще остане изобщо някой в тази държава и изобщо кой ще работи и ще плаща данъци след 15-20 години.
Имам малко работа да свърша, след това ще отворя тубата за да видя как се е пенсионирал “Хендо” и неделята ще си отиде.Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 09.10.16 11:27.
Как няма да напускаме?
Един човек и обкръжението му (по-точно онези, които стоят зад него) превърнаха страната в свое феодално владение, а масата българи все още гласуват за него и се стряскат от “ултиматумите” му, че ако не го направят, ще вземе да си отиде. Аз лично заминах с крайно нежелание. 20 години работя в тази държава и плащам данъци, без да съм укрил и стотинка, само за да ми се подиграват и да ме наричат будала или лъжец (според случая), когато кажа, че никога дори не съм предлагал подкуп за каквото и да било, включително и за да се измъкна от акт за нарушение на пътя.
Мислех си, че когато поотмре поколението, израснало при социализма, нещата ще се променят към по-добро, но това не само не стана, а дори напротив.
Аз може би ще се върна да си изкарам старините в България - много ми липсват определени неща и не вярвам, че ще се нагодя дългосрочно да живея без тях. Но това ще стане едва след като дам на децата си шанс да се измъкнат от там.
казано от Димо на 09.10.16, 11:56:
Мдам, тъжна история с напускащите.
Хич не е тъжна...това е пътя на можещите, хора с хъс ...
И на мен ми се ще да се чупя,ама само си намирам оправдания-щот нямам гъз...а вероятно вече и конкурентни знания и умения.
Не пропускам възможност да казвам на децата,да не ме подражават в това отношение...а просто след време да продадат всичко тук и да забравят това място...
Може да е крайно,ама аз съм си краен и разни сантименти ,като родина,отечество за мен са смешни.
10.10.16
11:30
казано от nervak на 10.10.16, 11:20:
И на мен ми се ще да се чупя,ама само си намирам оправдания-щот нямам гъз...
Абе зависи-индивидуално е и според битието на всеки. При мен например, като гледам какви са тенденциите за развитие в БГ в близките 20-30 г. и липсата на какъвто и да е било прогрес /никак не е шега, че след години все по - малко ще са работещите, които следва да издържат останалите/, със сигурност за децата ми ще е по-добре някъде “навън”. За мен обаче на този етап - в никакъв случай. Не знам колко ще трябва да работя някъде, за да постигна това, което имам сега тук, макар да не е кой знае какво и още да има какво да се желае .......... от жената естествено :D И в БГ от нищо не се лишавам и си живея така, както бих живял и на друго място, като ежедневие, с тази разлика, че там нито собственост ще имам, нито нищо и ще следва да работя това, което ми се даде като възможност. Защото с моята професия, няма как да се реализирам навън, както тук. А тепърва да уча езици на необходимото ниво и т.н. и т.н., просто шанс никакъв. Бих се изнесъл, поради някакви непредвидени събития в БГ или когато поради някаква причина положението стане нетърпимо.
10.10.16
11:51
И на мен ми се ще да се чупя,ама само си намирам оправдания-щот нямам гъз...а вероятно вече и конкурентни знания и умения.
Не пропускам възможност да казвам на децата,да не ме подражават в това отношение...а просто след време да продадат всичко тук и да забравят това място...
Може да е крайно,ама аз съм си краен и разни сантименти ,като родина,отечество за мен са смешни.
Нервак, айде само да не генерализираш с това “пътя на можещите”. Който е останал тук е неможещ, така ли? Всеки си решава за себе си, който не го кефи да емигрира, но ако може без квалификации. Колкото и да ви е странно, има останали хора, който имат някаква вяра в бъдещето на тая кочина :@
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 10.10.16 11:51.
От една страна- бягането от проблема не е решение, от друга страна- защо пък да седиш тук и децата ти да го отнасят... С две думи- Еб*на работа...
На мен, като млад човек, за сега ми се седи тук. Някой ден, като имам деца, обаче, съвсем не съм сигурен, че ще е така.
казано от Alexander Krastev на 10.10.16, 11:51:
Нервак, айде само да не генерализираш с това “пътя на можещите”. Който е останал тук е неможещ, така ли? Всеки си решава за себе си, който не го кефи да емигрира, но ако може без квалификации. Колкото и да ви е странно, има останали хора, който имат някаква вяра в бъдещето на тая кочина :@
Веднага се съгласявам, че има много интелигентни и кадърни хора у нас, както и допълвам, че ако не си успял в България, шансът да успееш другаде е минимален, като обратното не е гарантирано.
Въпросът не е, че такива хора няма, а че техните усилия потъват в бездънната яма на посредствеността, корупцията, глупостта и алчността.
Ако можехме да изнасяме мързеливци, глупаци и некадърници, а да си оставим ценните хора у нас, щеше да е по-добре. Само че първо тях никой не ги иска и второ те самите не искат да ходят никъде.
Затова аз лично се отказах да се боря с вятърни мелници. Знам, че горното не е насочено към мен, но държа да подчертая, че говоря само за личния си избор.
казано от Alexander Krastev на 10.10.16, 11:51:
Нервак, айде само да не генерализираш с това “пътя на можещите”. Който е останал тук е неможещ, така ли?
Това е пътя на можещите...едно е да искаш,друго е да можеш...аз искам...ама не мога щот не смея,а и там има негри и зелени))))
Защо го разбирате така?Все едно е задължително да се чупиш...ама трябва да си можещ??
Разбира се,че има много способни,умни и образовани хора тук...ама що не се махат ?!-не мога да разбера :D
Ама не е щот са неможещи...това е сигурно.
Мнението беше редактирано от nervak на 10.10.16 14:27.
Аз пък бях в чужбината още като млад, наместих се отлично (то аз съм като троскот де - където ме бучнат, там никна) чувствах се супер - и живот и култура и пари и всичко, даже жена си срещнах там и се върнахме да правим семейство в България. И децата си уча да са патриоти и граждани на републиката. Разбира се, не им спестявам и истината, че България не е съвсем нормална държава. Но ги уча че се иска работа и активна гражданска позиция, и граждани на републиката за да се променя към по- добро. Няма и да скрия че ми е криво понякога като правя гимнастики да изкараме от заплата до заплата или като гледам как приятели с които сме били заедно по чужбината с 1/5 от семейния си бюджет си изплащат двуетажните къщи в предградията, ама... ако ме пита някой дали съм щастлив човек ще му кажа без да се замисля че съм.
Иначе имам и приятели десетки и съм бил там и компетенции и умения дето ще си живея спокойно, но така ги виждам нещата, така съм възпитан, така вярвам че трябва да е.
едит- сега дочетох останалите мнения:
казано от ddd на 10.10.16, 12:46:
От една страна- бягането от проблема не е решение, от друга страна- защо пък да седиш тук и децата ти да го отнасят... С две думи- Еб*на работа...
...
Браво момче, отлично мислене.
Мнението беше редактирано от Димо на 10.10.16 15:26.
Моето лично мнение, че държавата ни е супер несигурно място за живеене. Не може да се разчита на държавните институции да ти защитават правата, нищо че косвено плащаш заплатата на служителите им и издържаш администрациите им. Хората все повече “изпростяват”, моралните ценности са много повърхностни, ако въобще още ги има и някакси хората много се озлобиха едни към други.
От друга страна към момента лично аз по някакви стечения на обстоятелствата не мога да се оплача, че живея зле. Имам жилеще, кола/макар и 15 годишна/, семейство и работя това за което съм учил и това което искам . Не вадя много и на моменти едвам си покривам сметките, но някакси съм щастлив. До колко това ще продължи не знам- както казах/писах/ сигурност е последното нещо, което свързвам с името на нашата държава. Да тръгна на този етап да имигрирам и да започна някъде отначало и да работя неквалифицирана работа - не ми се иска, ако ми се наложи е друг въпрос. Тук ми са и близките и приятелите/поне голяма част от тях/, а и живота в България е много по-различен от живота в чужбина.
Понеже контактувам с хора живеещи в Германия, мога да кажа и че там живота не е толкова розов,колкото го изкарват. Има хора които се блъскат по цял ден и живеят като скотове наблъскани по 10 човека в една квартира, а вадят с 200-300 евро месечно повече отколкото средната заплата в България. Като цяло при мен ако няма някакъв финансов или социален каткализъм не бих все вдигнал да си търся късмета в чужбина към настоящия момент. За детето ми, живот и здраве, ще направя всичко възможно да учи в чужбина и да си остане там. Въпреки, че с оглед на геополитическата ситуация в света изобщо не ми се мисли за толкова години напред. Между другото четох една много интересна статия за политическата миграция - за интелигентни хора, които имат добри доходи и добър стандарт на живот в България/ малкото представители на средната класа - буржоазията по -старо му/ и мислят да имигрират заради ширещата се простотия, все по -явната и неприкрита наглост от така наречения политически елит , беззаконието и прочие.Та това по темата.
Храната вчера:
1. Протеин с прясно мляко, супена лъжица о. трици.
2. Телешко с кафяв ориз.
3. Кофичка кисело/козе/ мляко, сандвич/ малък п. земел, сирене, 100 грама телешко и капка х. кетчуп/
4. Телешко с кафяв ориз, краставица с малко зехтин и х. сол, един нар.
5. Доза протеин с прясно мляко.
Тегло тази сутрин 95,6 кг. Утре сигурно ще съм по-лек, че днес се чувствах малко подпухнал, а след неделя винаги съм по -тежък. Силна мускулна треска в гърдите - може и да пропусна тренировката в сряда. Иначе днес не мога да се оплача -хубав ден, ако можеше повечето дни да са така. А дано, ама на дали.
Това са порциите с телешко и ориз, които ядох вчера. Принципно напоследък са горе -долу в такова количество порциите с храната.
Тренировка:
1. Тяга -загряващи, 3х120,140кг.,1х150,160,160,160,160,150кг., 3х130кг.
2. Мечка - 8х60,70,70,60кг.
3. Гребане на машина - 8,8,8,8
Почивки през 30-40 секунди на тягата. Общо взето бързах, не съм доволен, не съм и недоволен.
Храната вчера:
1. Пилешки бут, кафяв ориз, туршия.
2. Кофичка кисело/козе/ мляко с шепа орехи.
3. Доза протеин с мляко, супена лъжица овесени трици.
Днес много работа, нерви и бягане нагоре - надолу.
Храната вчера:
1. Доза протеин с прясно мляко, супена лъжица овесени трици
2. Телешко с кафяв ориз.
3. Пилешки гърди с пълнозърнесто фиде.
4. Кофичка кисело/козе/ мляко, супена лъжица овесени трици, доза протеин с прясно мляко.
Днес отново ангажименти, нагоре надолу -няма лошо. Утре смятах да тренирам сутринта, но ми изникна друг ранен ангажимент и или ше тренирам по-късно или ще пропусна. Така или иначе по план трябва да правя гърди, ама нещо ще им дам почивка тоя път и или ще тренирам нещо друго или почивка. Общо взето е това.
Количестовото храна на вечеря. И една снимка дето пак работя в движение. Ех много работя май ще ми трябва отново почивка някъде в балкана :)
Тренировка:
1. Преден клек -загряващи, 5х50кг., 3х80.80кг.,8х50кг.
2. Бедрено разгъване - 8,8,8,8
3. Военна преса - загряващи, 6х50кг.,3х60,70кг.,1х80кг.+8х50кг.
4. Няколко суперсерии за трапец.
Като отпаднаха гърдите, врътнах едни крака и едно рамо. Принципно нямаше да тренирам, че съм затрупан, но ми дигнаха нервите и в крайна сметка скочих до фитнеса да изпусна малко парата. Общо взето бива. Щом правих преден клек на 80 бива. На военната преса 2-3 секунди държах 80кила на мъртвата точка, но в крайна сметка ги бутнах и то без участието на краката. Принципно слабо, но за състоянието на рамената ми и изключително рядкото трениране на рамената -бива.
Храната вчера:
1. Пилешки гърди на скара с пълнозърнесто фиде/количество като на снимката от вчера/
2. Три яйца с масло и сирене, 200 грама домашна мусака, една круша.
3. Кофичка кисело/овче/ мляко, доза протеин с прясно мляко, супена лъжица овесени трици.
Днес забравих да си взема шейкъра с бцаа-то в фитнеса и после направо пих протеин. Така,че добавките ще са само от омега 3 днес.
Тези дни увеличих времетаеното на фастовете и намалих малко количеството храна. Резултата е, че съм още по-гладен. Килата не мърдат или мърдат минимално надолу, но пък изглеждам позаслабнал, в което няма логика. И не е моя субективна преценка, тъй като и жена ми каза, че изглеждам отслабнал и сестра ми, която ме вижда по-рядко и други жени ми казаха, че им се виждам отслабнал. Да , ама килата все клонят към 100-те. Иначе както споменах по-горе изнервен ден. Сега трябва да поработя малко, но май първо ще седна да ям - пилешки гърди и бял ориз за разнообразие.Това е.
Мнението беше редактирано от I`M на 13.10.16 18:14.
Мда, депресиращо е като кантара не мърда. Имам го този проблем и аз от едно известно време. При мен поне шивашкия метър показва движение в правилната посока. Ти не се ли мериш с метър?
казано от Димо на 13.10.16, 19:09:
Мда, депресиращо е като кантара не мърда. Имам го този проблем и аз от едно известно време. При мен поне шивашкия метър показва движение в правилната посока. Ти не се ли мериш с метър?
Не ползвам метър. Ориентирам се само по “огледалото” и усещането в дрехите. Тъпото е че все стоя около стоте, а аз искам да сваля и на килограми , освен да намаля подкожните мазнини.
Тренировка:
1. Полулег с дъмбели - 8,8,8,8 х 35кг./на ръка/
2. Лег с дъмбели - 8,8,8,8 х35кг./на ръка/
3. Лег с дъмбели с успоредни длани - 8 х22,24,28кг.
4. Кофични - 8,6,8
Пробвах с лекичко, но дясно рамо и гърди - дроб. Знаех си че не трябваше да слагам 140 на лега миналата седмица, ама ми се вдигаше. Хубаво поне, че не сложих 150кг. Иначе поне напомпване усетих. Кофичките малко бавни с леко задържане и също ги усетих добре.
Храната миналия ден:
1. Доза протеин с прясно мляко и банан.
2. Пилешки бут с ориз.
3. Кофичка кисело/козе/мляко, с. лъжица о. трици, доза протеин с мляко и банан, три яйца с масло и сирене.
Храната вчера:
1. Доза протеин с мялко и банан.
2. Овчарска салата, пилешко със задушени зеленчуци, пет топки нуга сладолед.
Добавки днес - 20 грама бцаа, 2 грама омега 3
12 дни не бях прегрешавал с нищо, но жена ми като започна вчера “вземи си десерт, нали много обичаш от тоя сладолед, хапни си , кво гладуваш само, нали не си ял много време, яж си като нормалните хора” и т.н. Та се поддадох на психо атаката. То ако зависеше от нея - трябва да спра тренировките и да започна да пия и да пуша. Така или иначе като си направя сметката - калориите и със сладоледа ми са в дефицит. Все пак другите хранения са малки количества и не много калорични, отделно и походих повечко. Общо взето е това.
Тренировка:
1. Набиране подхват : 5х СТ,15,15,15кг.
2. Набиране успоредн хват - 3,4,3,4СТ
3. Хоризонтални набирания -7,6,8,7
4. Верикален скрипец с много широк надхват - 10,8,8,12
Имах само 40 минути на разположение. Като отидох в залата обаче всичко беше рахвърляно все едно торнадо е минало. Хванах се и наредих всичко , което ми отне около 20 минути. В останалите 20 минути врътнах няколко набирания с много кратки почивки.Успоредният хват не е на метал, а има гумени дръжки, които се въртят и допълнително ме затрудняват да се задържа , камо ли да се набера. От вчера имам силни болки в кръста, които слизат към задника и бедрото.
Храната вчера:
1.300 грама свинско контра филе, туршия.
2. Два малки сандвича/ два малки пълнозърнести земела, 200 грама свинско контра филе, туршия и по 20 грама сирене и кашкавал + хайнц кетчуп/ , един банан и две круши. Имам и едни допълнителни 120-130 кк от 50 грама Гленфридич, за които въобще не съжалявам.
Днес с оглед на кръста - лежане, малко по -късно 20-30 минути хидро масаж, вечерта ще си направя упражненията, жената ще ми направи един масаж и се надявам да утихне болката. Това е !
Храната вчера:
1. Две дози протеин с прясно мляко и два банана.
2. Домашна пица/ пълнозърнесто брашно, 200 грама пилешки гърди, кашкавал, сирене , маслини, доматен сос и малко кетчуп/, една круша
3. Сандвич/ домашна пълнозърнеста питка, 150 грама свинско контра филе, туршия, кашкавал сирене и хайнц кетчуп/, две супени лъжици тахан с чаена мед.
4. Пилешки гърди с кафяв ориз, 150 грама макарони на фурна с яйце и кокосова захар.
Тази сутрин се мерих - 95,9 -тоест с 300 грама повече от миналата седмица. Логично е с оглед на гореописаните приятни гастрономически изживявания, но уж съм на режим за сваляне на килограми и уж през голямата част от времето съм на дефицит. Мисля да започвам да режа от млечните или въглените или да увелича кардиото или от всичко.
Иначе жена ми вчера си игра да ми прави домашни пълнозърнести питки за сандвичи, които станаха адски вксуни-златна е.
Пицата беше страхотна, но като количесто малка:
Мнението беше редактирано от I`M на 17.10.16 18:50.
Храната вчера:
1. Доза протеин с вода и половин банан.
2. Кафяв ориз с пилешки гърди/малко остатък от предната вечер- нямаше и половин чиния/ и половин банан
3. Два телешки стека на скара мариновани с домашно вино и соев сос, 9 резъна картоф запчен на фурна с кашкавал.
4. Кофичка кисело/козе/мляко и чаена лъжица мед.
Храната вчера беше изключително малко, на всичкото отгоре днес нямах време да ям и изкарах едно 20 часа фаст. Можеше да ям де, но трябваше да е нещо от рода на пица на парче, а някакси не ми се вписва единия ден да гладувам и да спазвам режим, а на другия ден да бича пици по лев парчето. Както се очертава май няма да мога да тренирам, тези дни, ама здраве да е-има далеч по - важни неща, като изхранване на семейството например. Имам разни притеснения, които ме тормозят, но ще се разсеят или потвърдят след не толкова дълъг период от време. Походих малко и днес. Това е !
Мнението беше редактирано от I`M на 18.10.16 18:27.
Храната вчера:
1. Супена лъжица тахан, кофичка кисело/овче/ мляко с капка балкански мед
2. Пилешки гърди с ориз и зеленчуци/порция като на снимките, които публикувам напоследък/, туршия
3. Две червени ябълки със сос от дива пуйка.
Отново малко храна и отново цял ден гладен, а ще правя първо хранене за деня след малко. Днес не можах да ходя с оглед на дъждовното време, та обикалях с колата. Имах малко физически труд поне. Утре имам отново доста ангажименти, но имам някакви надежди, че ще мога да вмъкна една тренировка по обяд или късния следобед. Това е !
Тренировка:
1. Полулег на смит - 6,6,6 х 90кг.
2. Полулег с дъмбели - 8,8,8 х30кг.
3. Лег - 6,6 х95/КВВ/, 3,3 х 100 с пауза.
4. Лег с дъмбели - 8,8,8 х 35кг.
Набързо. Не се и напъвах много, а и рамото ме подсещаше,че не трябва. Накрая направих и един кросоувър , нобеше покрай мухабет и то с по 4-5 минути почивки между сериите, направо не го броя.
Храната вчера:
1. Свинска наденица на скара, два малки бели земела, малко домашна лютеница.
2. Две червени ябълки и чаша домашно мерло.
Не съм много фен на червеното вино, но домашното мерло ми хареса, особено както е с малко по-силен дъх на танин .Много нерви тези, дни породени най-вече покрай едни неща, които чакам да се случат, а не знам дали ще се случат и то по начина както ги искам. Това е .
Тренировка:
1. Тясна тяга - загряващи, 3х120,130кг., 1х150,160,170кг., 1х190кг. /с фитили/ + 1х150,140,130кг.
2. Мечка - 8,12,15х60кг.
3. Гребане на машина -8,8,8
Почти съм сигурен, че тренирах с температура. На тягата 120 ми бяха по-тежки от 170. 170 ги дръпнах относително леко и приятно. Не знам от къде ми хрумна да сложа 190 и след това смятах 200-210 с фитили. Фитилът ли ми се плъзна; тежестите ли бяха разместени и се наклониха на едната страна, но направих супер крив опит и едвам ги вдигнах , а не ги чувствах тежки. Като тубата обработи клипа ще го кача малко по-късно.Отказах се да пробвам 200 и нагоре. Направих малко дроп и това беше с тягата за днес. Трябваше да си дръпна 180 без фитили последвани от няколко дропа.
Храната вчера:
1. агнешка супа, пилешки бут.
2. Три телешки кюфтета с туршия и пълнозърнеста паста.
3. Три телешки кюфтета с туршия и пълнозърнеста паста, едно парче шоколадово руло.
4. Червена ябълка, чаша мерло.
Жаната ми беше омесила каймата за кюфтета, сварила макарони и направила туршия, аз трябваше да си оформя кюфтета и да ги изпека. Направих ги малко “криви”, но улучих с времето и на скарата , а и жена ми беше направиха сместа много добре на подправки. Като цяло супер вкусни. След малко пак ще пека, че едно кило ми е омесила и имам малко и за днес.
Порцията кюфтета с макарони и туршия и количеството пасти, плодове, замразени зеленчци и мляко, които напазарувах за другата седмица. По-късно ако не ме мързи ще скоча и до новомес, да накупя и месото. Това е!
Мнението беше редактирано от I`M на 21.10.16 13:38.