Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

24.10.16
00:04

23.10.2016 - Неделя

Тренировка:

*20 км с велосипеда градско
*час тенис на корт

Много приятен есенен ден, много приятно каране по велоалеите напред- назад и малко по Гребната. Тениса на отлични червени кортове, много приятно - трябва по- често да го правя. Мислех и на фитнес да ходя, но не сколасах.

Храната: ужас :D
От няколко дни ми се въртят в главата едни мисли за сочни свински мръвки на скара и бутилка червено вино. Е, днес на барбекютата в Лаута с едни приятели си ги осъществих. Зима е. Или поне идва.

Общо 6,000+ Ккал

Можех и още, ама пусто нали плочки ще показвам и се спирах. :D

Утре и вторник вече ще постя със сигурност.

Постене понеделник и вторник - звучи чудесно в неделя вечерта на пълен тумбак. :D

25.10.16
09:57

24.10.2016 - Понеделник

Тренировка:

Временцето се задържа меко засега, което е супер за велосипедистите.

Храната: няма :D
Къде на шега, къде на майтап си изпостих понеделника и си легнах рано след неделните 3 часа сън.

Общо ~0 Ккал

Кафе, зелен чай, плодов чай със стевия, аспартамена лимонада, сорбитолени дъвки.

Физически глад нула, психически - едвам устисках. Пак снимам и подреждам някакви джънкове на работата, а вкъщи има огромна фруктиера пълна с узрели есенни плодове и кутии с печени мръвки и зеленчуци от неделното барбекю. Железен.

25.10.16
10:22

25.10.2016 - Вторник

Тренировка:
*табата
*10 км с велосипеда градско ( и още 10 живот и здраве по пътя обратно)
* фитнес 30 минути (план за довечера)

Храната: засега нищо, довечера ще мисля :D

Общо ще видим Ккал
Планирам през деня кафе, зелен чай, плодов чай, аспартамена лимонада, сорбитолени дъвки и вече вечерта ще си направя някакво месо или яйца със спанак - ще видя. Ще пробвам малко нисковъглехидратно пак. И може би някаква въглехидратна ротация - трябва да попрочета повече как се прави. Прекалено много обичам салати и зеленчуци за да се лишавам от тях дълго време.

Тръгнах да си пиша отчета за деня защото до довечера ще забравя точния изказ на нещо, което не бях чувал досега :) .

Деня ми започна нормално, направих си табатката сутринта, на колелото, до работа, леко закъснях. Долу на рецепцията ме засече нашата барманка и направи приятно изненадана физиономия като ме видя по клин и спортно горнище. До тук ОК. Преобличам се в импровизираната съблекалня в едното фотостудио, даже ползвам един уред за гладене с пара, с който гладим мостри ако има текстилни за снимките -работи учудващо добре щом привежда в поносим вид риза, която е била в раницата, и слизам долу до бара. Барманката ме вижда, ококорва очите и казва: “Боже, Димо, колко си красив!” И аз туш. Мда, аз имам огледала вкъщи и вроден самокритичен поглед, но пак ми стана много мило. Опитах да извъртя нещата на дебелашка шега: “Ти сега нещо ще искаш сигурно от мен щом така ме къпеш.”, но даже и с това не успях да разваля момента. :)

Мнението беше редактирано от Димо на 25.10.16 10:26.

31.10.16
10:28

Неусетно си изминаха 5 дни без да пиша нищо в дневника. Хем нямах време, хем и нямаше с какво толкова да се похваля.

Затварянето на мол Галерия за ремонт, съответно и любимия ми Атлетик фитнес, ми създаде по- сериозно сътресение в тренировките и мотивацията, отколкото съм предполагал че може.

На фитнес ходих само един единствен път - да пробвам как е в залата до Лаута. Като влезнах в залата се почувствах като в машина на времето. НИЩИЧКО не е мръднало от 10-15 години, когато съм ходил там. Уредите са същите, боята на тоалетната е същата, дори рекламните винили по стените са същите - аз съм почти сигурен че тези марки суплементи вече не съществуват, но рекламите си им стоят, щото на тях има батки дето вдигат яко. И бравос на тея печатни машини и яки химии дето са печатали винилите - изобщо не са избледнели за толкова години. Чак срещнах едно приятелче от детството ми в съблекалнята :) Истинска машина на времето.

Колелце си карам, даже си взех едно ново - по- градски тип с извито кормило да карам по- прав и с по- тънки гуми, че аз така или иначе основно по велоалеите карам. А милите ми колеги и шефове взеха че един вид ми го подариха за Димитровден. Аз отскоро разбрах че имам празник тогава, но не се оплаквам. Вчера си купих и дебели сноуборд ръкавици за зимата, ново топло долнище, цяла маска за очите и други нещица. Вече си е сериозен бахър навън.

Храната беше истински фейспалм. Един ден 6-7-8К, друг ден нула, трети около БМР-то. Да кажем че средно по 3-4К на ден ми се падат за петте дни, което е почти килце мазно нагоре.

В четвъртъка май беше, ходих да давам кръв. Аз съм редовен кръводарител - хем съм алтруист и знам че кръвта не се прави, само се дава, а за много хора е животоспасяваща, хем пък и все си викам: Ха! Баси лесния начин да свалиш половин кило за 10 минути хаха. Щото нали тя кръвта не е като да изпикаеш половин литър, ще трябва да се възстановяват тея кръвни телца и т.н. Обаче явно вече или съм дърто магаре, или постенето и недоспиването си казват своето,  или просто си измислям причини да погълна всичкото налично сладко, но след кръводаряването като почнах с тея течни шоколади от пакета, после вкъщи продължих с хляб и нутела, мед и хляб, нутела и бисквиди, бисквиди и конфитюр. И така три дни поред ме държа “ай хапни си да се възстановиш” хаха. Тая сутрин слагам колана и не ми хареса на коя дупка се закопча. Нито кантара че показа 92.5 не ми хареса. Дано да е задържана вода заради въглехидратите :)

Било квот’ било миналата седмица, самообявявам си амнистия и си прощавам, за да мога да продължа напред. Колегите ми освен колело ми дадоха и чалъндж - до Коледа да изкарам плочки. Ако съм бил изкарал плочки, щели да ме сложат на календара (не разбрах кой точно календар, ама все тая - календара си е календар). Ще се постарая да не ги разочаровам :) Пиша си нова цел и нов срок на майфитнеспала и почвам стриктно да ги спазвам. Сметнах че ако съм около 90 кг в момента (пренебрегвам кво ми каза кантара тая сутрин след снощните шоколади и моколади), и ако се доверя на интернет формулата че имам 70 килограма активно тегло, значи ако сваля 8-10 килограма мазно ще съм на 12-13% подкожна мазнина, което в комбинация със сравнително силното ми ядро, се надявам да е достатъчно да изкарам що- годе отчетливи плочки.

Днес ще си направя “преди” снимка, дано има какво да покажа по Коледа като задоволително “след”.  Дори сменям заглавието на темата като израз на решителността си :D Та пожелайте ми воля и успех.

Мнението беше редактирано от Димо на 31.10.16 10:28.

31.10.16
16:09

52-дневното предизвикателство да сваля 10 килограма разписано изглежда по следния начин:

10 кг мазно = 79000 Ккал

79000 Ккал / 52 дни = 1520 Ккал необходим дневен дефицит.

БМР+1.2 активност за работа на бюро: 2200 Ккал

2200 - 1520 = 680 Ккал трябва да ям на ден ако само спя вкъщи и седя на бюрото. Но аз планирам доста сериозно да тренирам, така че ще планирам по 1000 Ккал разход на ден, което по мои сметки е отиване и връщане до работа с колелото и половин-един час фитнес. Закръглям ги на 1700 Ккал храна на ден. Ако теоретичната обосновка е правилна и сметките ми са верни, работата ще стане, не звучи неизпълнимо :)

Ще пиша по дни кой ден от предизвикателството е за да се държа високо мотивиран.

01.11.16
00:12

-= Ден 1/52 =-

31.10.2016 - Понеделник

Тренировка:

*тренировка бокс
*фитнес

Първа тренировка по бокс в Ботев. Като го гледах отстрани миналата седмица изглеждаше по- лесно :) Лявото рамо е тотален блокаж.
Фитнес заличката е истинска дупка, даже мирише на мухъл от едно стълбище пълно с боклуци, но има лостове (различни и поизкривени), тежести (очукани, единични и с различен отвор за различни лостове), лежанки (скърцащи и скъсани) и най- важното е безплатен към бокса :) Доволен.

Храната: супер
Започна зле с едни хелоуински бисквиди в офиса сутринта, но продължението и завършека бяха на ниво.

5 страхотни бисквиди, много кафета, кана зелен чай, аспартамена лимонада, сорбитолени дъвки, пилешко, карфиол, извара, краставици, домати, цвекло, малко картофи. Почнах да вземам и витамин Д по 5000 уи или там както се казва мерната единица. И преди съм взимал, но спорадично, сега ужким суперредовно ще е.

Общо 1,221 Ккал

До тук добре (каза Димо на ден 1 от 52).

Явно ентусиазма ми е заразен, защото един колега - младо момче - като чу че ще изкарвам плочки до Коледа и той вика: “И аз искам!” Казвам му - идвай и тренирай с мен тогава и ще ядеш квото ти кажа. И той: “ОК, супер!” Даже си направихме снимки “преди” хаха. Май сме на едно дередже и двамата. Зарекохме се всеки понеделник да правим и снимки на прогреса. Да видим до колко ще му е ентусиазъма.

Приключвам тук и си лягам рано днес.

Мнението беше редактирано от Димо на 01.11.16 00:12.

01.11.16
00:52

Ако Арман води тренировките няма да ги устискаш на тоя дефицит :)
International Unit, Международна Единица. Мярка за количество активно вещество във Фармацията. За всяко, съотношението IU/мг е различно.

01.11.16
07:33

Арман води тренировките, да. Доста търчане и ОФП имаше - поне половината време, но на мен това не ми е проблем. Иначе самата тренировка по бокс мен още са ме сложили да се боксирам с отражението си в огледалото докато науча стойката и стъпките. Има двама- трима помощници за различните групи - Арман основно май си гледа тези по- напредналите, което е и нормално де. Разделени сме на няколко групи според кой колко е напреднал.

Ясно, разбрах откъде идва съкращението. Във вигантола е 20000 IU/ml, а както ми казаха, един милилитър мазна течност имала 40 капки, та аз пия по 10 капки за 5000 IU дитамин Д.

01.11.16
11:25

казано от Димо на 01.11.16, 00:12:

Първа тренировка по бокс в Ботев. Като го гледах отстрани миналата седмица изглеждаше по- лесно :) Лявото рамо е тотален блокаж.
Фитнес заличката е истинска дупка, даже мирише на мухъл от едно стълбище пълно с боклуци, но има лостове (различни и поизкривени), тежести (очукани, единични и с различен отвор за различни лостове), лежанки (скърцащи и скъсани) и най- важното е безплатен към бокса :) Доволен.

Сякаш моята зала описа :D Ама създава едно такова настроение. Знаеш, че си в българска зала просто. Абе има си своя чар :)

01.11.16
11:53

казано от Just Average на 01.11.16, 11:25:

Сякаш моята зала описа :D Ама създава едно такова настроение. Знаеш, че си в българска зала просто. Абе има си своя чар :)

О, чар, атмосфера - само да искаш. Странно че се почувствах супер комфортно.

02.11.16
09:40

-= Ден 2/52 =-

01.11.2016 - Вторник

Тренировка:

*тренировка в боксовата зала

Днес реално бокс нямаше, имаше доста интензивна кръгова тренировка за издръжливост. Лицеви, подскоци, бягане, планкове, спринтове - за час капнах отвсякъде. Иначе мога да се похваля че или съм най- издръжливото копеле сред групичката от трийсетина младежи, или съм най- големия новобранец и най- малко се скатавам. На лицевите опори където може да се види кой реално колко прави до 60 и няколко си броих. Можех и още, но треньора свири за смяна на упражнението защото бях останал последен и единствен да помпам, всички други паднаха на земята до тогава.

Фитнес не правих да не дразня треньорите. Вчера ме изгледаха малко кофти като казах че след тренировката искам и фитнес да правя и им поисках ключа за заличката. Кво ли си викат: тоя нещо май не се уморява достатъчно. Да не решат да ми спрат тока тотално :)

Храната: добре
По едно време нещо ми призля през деня, та хапнах една ябълка, ама може и да е било заради многото кафета. Иначе вечерта след тренировката се прибирам примрял от изтощение и премръзнал и ме лъхва миризмата на нещо вкусно готвено. Питам любимата: На какво ми мирише? А тя: Сготвила съм ти вратни пържоли, задушени зеленчуци и картофено пюре. И аз: Богиньо, омъжи се за мен. Тя се хили и казва: Аз вече съм омъжена за теб. И аз: Е, значи не съм блял като съм избирал. Или съм имал късмет. :)

Общо 1,893 Ккал

Кантара показа 89.5 сутринта. Бива.

Стоях до 2-3 с един колега/клиент да обсъждаме една сесия и не можах да си легна навреме. Отделно пуши като комин и днес имам главоболие.

Мнението беше редактирано от Димо на 05.11.16 13:22.

03.11.16
01:18

-= Ден 3/52 =-

02.11.2016 - сряда

Тренировка:

*20 км без малко с велосипеда градско
*бокс в боксовата зала
*малко фитнес

Колелото спуках гума на връщане и от стадиона до вкъщи бутах.

Бокса беше добре, днес вече ме пуснаха срещу една боксова круша за малко, ама не да я удрям, само да я обикалям на един ляв прав разстояние с боксьорски стъпки. Също така стъпих за пръв път на ринга. Е, не че съм се качвал реално на него, а докато разтягах на края на тренировката както след бягане с качен горе крак, но пак си е стъпване :) Единия треньор каза че съм бил много як (май имаше предвид че имам повече мускули) и затова ще ми е по- трудно с движенията и завъртанията, трябва да намеря някакви комплекси за разтягане и мобилност и да ги почвам. Някой ако има идеи може да дава.

Имам болезнена мускулна на лявото рамо от стойката и левите прави и на прасците от боксьорското придвижване. Май стоя повече на пръсти отколкото трябва. Бележка за мен си да си взема маратонки с по- равна подметка утре за бокса.

Фитнеса 3 кръга десетина упражнения за всички мускулни групи, които можах да измисля с ограничените опции за трениране в заличката. Поне мога да викам и да блъскам колкото си искам :D Стегнато - не повече от 20-25 минути.

Вратни пържоли, печурки, туршия, зеле, карфиол, камби, краставици, домати, цвекло. Ябълки, извара, 1 оризовка, едно много малко парче божествена домашна пица (точно 57 грама) каквото вечеряха любимата и хлапетата. Предвид зомбираното ми състояние след снощните 3 часа сън и нервите в офиса, добре се справих през деня с храната.

Общо 1,831 Ккал

Четох поредната статия за връзката между недоспиването, грелина и лептина. Пак стана 1 и нещо.

04.11.16
10:20

-= Ден 4/52 =-

03.11.2016 - четвъртък

Тренировка:

*20 км без малко с велосипеда градско
*бокс в боксовата зала
*малко фитнес

Колелото лепих гумата 2 пъти и пак изпуска. Ще купувам нова с “боза” явно.

Бокса беше добре, адската мускулна в лявото рамо и в прасците продължава.

Фитнеса 4 серии гърди, бицепс, малко корем и малко сератуси. Тая сутрин за пръв път си видях наченки на сератуси пред огледалото. Нещо мърда там като стегна :) Не знам дали топя мазното и почват да се виждат или в следствие на тренировките всъщност съм сложил някаква мръвка там. Най- вероятно както винаги нещата са някъде по средата. Иначе си бях изтощен от бокса и се помотквах в заличката определено, но е ОК, защото така или иначе чакам щерката 1 час да си я прибера от каратето.

Храната: кофти
След 2 дни по 3 часа сън и нерви и постоянно навиране пред лицето ми всякакви джънкове, не устисках и забих бисквиди, соленки, фъстъци, ябълки, етц. Иначе нормалната храна беше добре. Яйца по панагюрски, салата, туршия, извара, пилешка супичка с броколи и моркови.

Общо 2,576 Ккал

Добре че и тренировките ми бяха доста та пак да съм горе- долу в желания 1520 Ккал дефицит на ден. Като видят в майфитнеспала “Димо изхаби 1600 Ккал в 3 часа аеробни тренировки” и почват УАУ! МАУ! Те милите хамерикански стейатхоум момс си пишат например “102 Ккал правейки чистене вкъщи за 27 минути” хаха. Имам да наваксвам 50-100 калории днес, но това е нищо, особено след като се наспах поне 6 часа и имам за вечеря от чудесната супичка. Пиша си рецептата тук, че се получи много добре. Обикновено слагам съставки по усет и не винаги става супер вкусно.

Пилешка супа с броколи, моркови и гъби.

В тенджерата под налягане се слагат нарязани на кубчета
- 650 гр. пилешки бут без кожа
- 450 гр. броколи
- 200 гр. морков
- 200 гр. гъби печурки
- 200 гр. лук
- вода 3 литра
- 7 кафени лъжички сол

Вари се 10-15 минути след като херметизира. Воала.

Получават се 12 купи
94 Ккал на купа
Total Fat 3 g
Total Carbohydrate 5 g
Protein 12 g

05.11.16
13:26

-= Ден 5/52 =-

04.11.2016 - петък

Тренировка:

*бокс в боксовата зала
*малко фитнес

Колелото най- накрая е залепено качествено. Златни ти ръце бат’ Данчо :)

На бокса съм направо трагичен. Аз не съм добър танцьор също, та си мисля че има връзка - това, което сега учим си е като сложна хореография - всеки крак от каква позиция започва, как се завърта, пък ръцете какво правят в същото време - сериозна координация се изисква. И точно го направиш като както трябва и айде сега по обратния ред назад. Бррррр...

Фитнеса 4 серии гръб, трицепс, малко корем. Арман много критично ме изгледа като ме видя във фитнеса след тренировката. То и аз бих предпочел бокса да ми е предиобед, а фитнеса следобед, но нямам лукса да разполагам така с времето си.

Храната: бива
Извара, пилешка супа, маслини, салати, туршия, ябълки, едно квадратче шоколад и малко овес.
Общо 2,239 Ккал

Храната ми идва повече от първоначално предвидените 1700 Ккал/ден, но и тренировките са доста по- сериозни отколкото съм предвиждал. Предвиждах по 1000 Ккал тренировки, а всъщност ми идват между 1500 и 1700+ Когато си мислех да се запиша на бокса изобщо не съм предполагал в какво се забърквам :) Нито че са всекидневни, нито че са с такъв интензитет тренировките.

1660 Ккал средно аритметично дневен дефицит до сега ми се получава, което е много близо до първоначалния план 1520 Ккал дневен дефицит. Довечера ще се меря. Кантара не показва някакво съществено движение - 90 тази сутрин показа.

1/10 от периода за предизвикателството мина. Само още 47 дни :)

Мнението беше редактирано от Димо на 05.11.16 13:27.

06.11.16
20:07

-= Ден 6/52 =-

05.11.2016 - събота

Тренировка:

*малко корем

И днес на работа. 4-5 часа снимане прав и прихождане напред - назад. Според тъпия гугъл фит съм ходил общо 2000 крачки, което е в пъти подценяване. Предишната ми беше на Сони някаква програма, но и тя не беше много точна. Някой да препоръча апликейшън за телефона по- точен? Или те толкова си могат?

Корема сгъване от вис и коремни вкъщи.

Извара, пиле, салата, ябълки - до тук супер, и после вечерта след вечерята едни приятелчета се обадиха да се видим, аз нарочно с колата отидох и алкохол не близнах, но замезих бадеми, фъстъци, луканки и някакви други такива. Пак де, горе- долу бива предполагам, дори и без разхода от бокс и фитнес.
Общо 2,108 Ккал

06.11.16
20:23

-= Ден 7/52 =-

06.11.2016 - неделя

Тренировка:

*7 км бягане пресечен терен

Почивен ден и страхотно временце навън. Исках да си измисля някакво кардио, което да не е колело и да не включва ръце, а и не бях бягал от известно време. 7.22 км за 50 минути, 7 мин/км което ми е обичайната скорост, но този път беше по пресечен терен по малките пътечки на Лаута. Бягаше ми се и още, но да не рискувам с някакви мускулни трески, че утре пак бокс има.

Добавих час корем и сератуси - няколкостотин различни вида коремни, сгъвания, вдигане на краката, колелце, етц. Пиша си 300 Ккал да закръгля тренировките за деня на 1000.

Храната: ОК
Яйца, броколи, краставица, ряпа, и тогава се обадиха едни приятели да им помогна да пренесат една сушилня, а те живеят в едно близко село и на двора има зрели ябълки няколко вида, после вкусно кафе на припек с домашно мляко и към него и бисквиди и калориите надвишиха предвидените за деня. Трябва да измисля някаква тренировка вкъщи.
Общо 1,580 Ккал досега. (толкова си и остана)

Днес забелязах наченки и на втория ред плочки. Може и защото се обезкосмих цялостно хаха. Не става, аз бях единствения космат в боксовата съблекалня. Всички са или много млади момчета които още си нямат, или пък са лъснати.

Мнението беше редактирано от Димо на 06.11.16 23:01.

08.11.16
16:46

-= Ден 8/52 =-

07.11.2016 - понеделник

Тренировка:

*20 км с велосипеда
*час ходене
*ОФП в боксовата зала
*30 мин. фитнес

ОФП-то беше всъщност доста търчане и кросфит тренировка. Единия от треньорите по бокс май е главния треньор по кросфит в Ботев.

Храната: зле
А до към 2 вечерта беше толкова добре. Обаче се прибрах от една среща и вместо да си легна, заседнах в кухнята. Ай това малко, ай онова малко и утроих калориите от през деня и от нормалната вечеря. :(
Общо 3,678 Ккал

При необходимия дневен дефицит 1500 Ккал, имам едва 500. 1000 Ккал за наваксване от понеделника :(

В понеделник се снимахме снимки за прогрес в началото на втората седмица, изглеждаше всичко чудесно,, и кантара сутринта ми хареса какво показва, обаче това недоспиване ми разгони фамилията. Днес съм пак парцал и набивам джънк като луд. Едва си държа очите отворени и се влача като медуза на сухо. Трагедия. Явно нито тренировки, нито нищо не може да ме разклати като недоспиването.

08.11.16
17:13

-= Ден 9/52 =-

08.11.2016 - вторник

Тренировка:

*20 км с велосипеда
*бокс в залата
*30 мин. фитнес

бокса и фитнеса са в план засега, след 10 минутки тръгвам. Парцал- непарцал не ме интересува, отивам на тренировка. Да си бях легнал навреме снощи. И друг път да не си уреждам срещи в 10 вечерта, за които знам че ще се проточат.

Храната: ужас
Хляб, шоколадови бонбони, бисквиди, пица парче.
Общо 3,626 Ккал по план. Досега 3200, 400 Ккал скромна вечеря планирам пиле с туршийка.

При необходимия дневен дефицит 1500 Ккал, имам една нула. 1500 Ккал за наваксване от вторника :(

Да се наспя довечера и да влизам в релси. Утре ще е по- добър ден. :)

09.11.16
09:38

бисквиТи

Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.11.16 09:38.

09.11.16
09:47

Знам, знам, по- назад в дневника бях казал че любимата ми баба Мими лека ѝ пръст така им викаше.

10.11.16
10:24

Вторника, обратното на обикновено както са ми дните, започна ужасно и завърши супер откъм храна и тренировки :)

Пих 2-3 кафета и умрял- неумрял отидох в боксовата зала, където ми дойде пауъра и направих отлична тренировка. Кефи ме как загрявката за бокса е 4-5 километра бягане до СПС и обратно хаха. И на бягането или съм в добра форма в сравнение с младежите или съм от по- малко скатаващите се. Трябва и реакциите и приказките да огранича. Снощи едно брато ми вика в съблекалнята: “Пфуййй, голям зор тренировката” а аз: “Добре беше” и той веднага: “А, да бе, на теб просто не ти се е натрупала умора или пък не правиш нищо друго цял ден”. Нищо не казах по случая, и си взех бележка да съм по- сдържан.

10.11.16
10:51

-= Ден 10/52 =-

09.11.2016 - сряда

Тренировка:

*20 км с велосипеда
*бокс в залата
*30 мин. домашен фитнес

Точно преди бокса имах един личен телефонен разговор, който така ми изпи енергията (от типа енергиен вампир), че цялата тренировка беше супер зле. За капак на всичко днес имаше някакви супер сложни (поне на мен така ми се струват) комбинации от сорта на ляв-десен-уклон-десен-ляв-десен. Аз отначало не можах да го кажа като скоропоговорка, камо ли да го изпълня като хората. Много ми влияе психическото състояние на физическото представяне. Мисля че сега вече разбирам защо има спортни психолози като професия. Също и любимия холивудски сюжет - главния герой го бият, бият, когато има проблеми в личен план и в последния рунд като види че любовта на живота му е сред публиката и го подкрепя и пука шортите на лошия.

Домашния фитнес лицеви опори с различни хлапета, лицеви под наклон, с дъмбел за бицепс.

Извара, карфиол, маруля, пиле, гъби, спанак, кисело мляко и дори успях да вместя миниатюрна ябълка за десерт. Днес за пръв път от доста време макросите ми приличат на НВД. под 100 гр въглехидрати и 150+ протеин. Едно бокс-гуру от ютубе викаше че ако искаш кът да правиш с бокс, трябва задължително на ниски въглехидрати.
Общо 1,180 Ккал

2500 Ккал дефицит, 1500 за днес и 1000 за понеделника. Остана вторника да оправя с 1500.

Наспах се и съм като чисто нов днес. А и времето навън е супер. Определено съм метеопат.

Мнението беше редактирано от Димо на 10.11.16 10:57.

10.11.16
13:02

казано от Димо на 10.11.16, 10:51:

комбинации от сорта на ляв-десен-уклон-десен-ляв-десен.

Отклон :)
Комбинациите са нещо, което се учи бързо, след време ще видиш, че е така. Просто на теб, а и на всички останали самоуки боксьори, ти е изиграл лоша шега чувала/гирите без да имаш добра техника.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.11.16 13:04.

10.11.16
13:40

Хмм, питах речника и той не можа да ми каже какво е отклон, а за уклон нямаше обяснение на значението му в бокса. Може ли повече информация какво точно представлява като движение, защото треньора използваше думата и за ляво и за дясно отбягване на удар. Гледах че в руския уклон е наляво или надясно, а отклон е назад. На български как е?

Сигурен съм че като ми стане естествено как прелива движение в движение, ще са ми доста по- лесни комбинациите. Аз в момента редовно завършвам предишното движение в позиция за ляв прав примерно, а трябва да правя десен прав. Как да стане... :)

Иначе абсолютно ми е изиграл лоша шега чувала. Или поне не ми е помогнал с нищо по отношение на техниката, защото не съм се замислял откъде започва и къде свършва движението, краката къде са, тялото къде е и как стига до там. Седя и блъскам. За мен е било важно да си излея адреналина някъде и да препотя една тениска за интензивно кардио.

10.11.16
15:15

Отклон е всяко избягване с тяло и крака от линията на конкретната атака. Как така какво представлява, не ти ли е показано на тренировка?

10.11.16
15:29

Наляво и надясно ми показаха. Исках да съм сигурен че говорим за едно и също нещо.

10.11.16
15:31

За едно и също говорим :)

10.11.16
23:17

Като си говорим за “едно добро кардио” аз винаги усещам тренировката в пъти по-добре като играя срещу някого.  Уговорен бой,  дори не е спаринг,  ама хем повече научаваш,  хем повече гориш.

11.11.16
00:26

О, със сигурност, аз просто съм съвсем в началото и не ме пускат на двубои. Едва днес ме пуснаха да тренирам заедно с напредналите изобщо. До сега бяхме отделени начинаещите да учим основни стъпки и удари срещу огледалата. То не че днес са ме пуснали да се боксирам с някой, просто бях в основната група и каквото те правеха и аз правех.

Спаринги нямаше днес, само разни игри с топка, някои от които имитират спаринг. Например единия хвърля медицинска топка от близо в лицето и другия трябва да внимава да я хване, а първия прави серия удари срещу топката и се редуват. Хем имаш цел, хем пък няма да уцелиш някой в лицето. Пуснаха ме срещу едно момче, който е 20-30 килограма по- лек и очевидно по- слаб физически от мен, и явно се притесняваше че ще го нацеля, та доста упражних днес далечни удари защото доста ми бягаше надалеч :) После и на настъпваничката пак с него. Прегръщате се двамата в раменете един срещу друг и обикаляте с боксови стъпки като целта е да издебнеш/надхитриш и да настъпиш другия. Аз го пазя да не му смачкам краката, а този здраво стъпва - казах си “ооо, така ли било? чакай да видиш как аз мога да настъпвам” хаха. Супер са тренировките. Иначе капнах де.

12.11.16
00:39

-= Ден 11/52 =-

10.11.2016 - четвъртък

Тренировка:

*20 км с велосипеда
*бокс в залата
*ходене час

Бокса супер, писах в по- горния пост впечатления.

Времето е супер и обедната почивка е 45 минути ходене с добро темпо навън. Обикновено ходене не пиша, освен ако смотания гугълфит не каже че съм ходил повече от час за деня - изкарва ми нотификация на телефона.

Храната: пак супер
Извара, карфиол, маруля, пиле, грах, спанак, страхотни узрели домати с мини черни точки за 60 стотинки килото, зеле, малко сирене, малко маслини.
Общо 1,467 Ккал

2300 Ккал дефицит, 1500 за деня и 800 за вторника. Останаха 700 за вторника да оправя.

Кантара показва 88 (от 92.5 преди 11 дни). Половината да е вода, пак бива.

Мнението беше редактирано от Димо на 12.11.16 07:45.

12.11.16
00:57

-= Ден 12/52 =-

11.11.2016 - петък

Тренировка:

*20 км с велосипеда
*ходене час
*бокс в залата
*малко лостове

Бокса супер и изтощителен. Тренера каза, че трябва да си взимам ръкавици вече, явно минавам в основната група :) Доста добре се почувствах. Особено след едно остро смъмряне в началото на тренировката за пълна глупост. Голям старшинка е тоя тренер. Хубаво че съм бил в казармата, та имам опит със старшинки. Дано не чете форума :)

После докато чаках щерката от каратето мислех да направя фитнесче, но не можаха да намерят ключовете за фитнеса(баси!?!), та се задоволих с малко лост и успоредка, които са в боксовата зала. А, и едно колелце намерих и исках да се пробвам колко мога да направя в серия. 70 колелца от колене без прекъсване и ме заболяха коленете и ми се схванаха мускулите на дланта на палците, пък и бях уморен от бокса. Можех и още поне 10 да направя през болката. Другия път повече.

Извара, домати, пиле, грах, спанак, малко сирене, един уникално вкусен турски локум на малки кубчета, на шеф Кодичев безглутеновото какаово-сладоледено произведение от рубриката, което асистента ми снима, а аз и барманката изядохме, и вкъщи бая плодове - портокал, грейпфрут, ябълка. Малко свинщина, ама поне изгорените за деня са доста... И следобеда ми беше сууупер продуктивен. Може би след локумчетата?
Общо 2,182 Ккал

1700 Ккал дефицит, 1500 за деня и още 200 за вторника. Останаха 500 за вторника да оправя.

Кантара показва пак 88 тая сутрин. Вече имам видими вени и по главата (нула номер съм) :) Още 3 дни такова показание под 90 и ще се черпя един фул боди масаж. Имам нужда от масаж, целия съм схванат.

15.11.16
10:35

Малко улисан в работа и семейството не съм писал няколко дни. Набързо:

-= Ден 13/52 =-

12.11.2016 - събота, работен

Тренировка:

*20 км с велосипеда
*няколко часа снимане

Предиобяд снимки в студиото, вечерта една сватбичка, доста ходене и клякане. Гърба и кръста са ми схванати и ме болят след снимки както никога след 2 часа тяга, мечки и екстензии.

Храната: МНОГО
Ядох като гладен. И жената сготвила някакви вкусни работи.. без тях щеше да е ОК.
Общо 2,702 Ккал

1000 Ккал дефицит, стават пак 1500 за оправяне.

-= Ден 14/52 =-

13.11.2016 - неделя, почивен

Тренировка:

*плуване

Открихме сезона на горещия минерален басейн на Аугуста в Хисаря за тази зима. Голям кеф да се париш в горещата вода в студа. От 3-4 часа киснене да ми се събира час плуване примерно. Жената на един приятел, с които и преди сме ходили пак там и ме е виждала и миналата зима по бански каза че никога не ме е виждала така - бил съм направо като някой атлет. :) Поласках се, признавам си.

Храната: пак МНОГО
Общо 2,551 Ккал

И комбинирано с оскъдната тренировка доведоха до минималния 200 Ккал дефицит за деня, вече 2800 за оправяне.

Мнението беше редактирано от Димо на 15.11.16 10:35.

15.11.16
10:35

-= Ден 15/52 =-

14.11.2016 - понеделник,

Тренировка:

*20 км с велосипеда
* бокс
* час ходене

Навън зимата си дойде поне като температури, но екипиран добре, карането на колело не е проблем.
На бокса малко се разочаровах, тренера ми забравил ръкавиците... Иначе като цяло тренировката беше лабава. Щом накрая като разтягаме на стелките не пуша, значи не е била много зор :)

Храната: ОК
Извара, краставици, пиле с ориз, кисело зеле, кисело мляко, овес, ябълки.
Общо 1,911 Ккал

Пак да набедя вкусните манджички на жена ми (вместо присъщата ми лакомия), добре поне че тренировките бяха ОК. Е, и храната беше добра де, не съм ял някакви джънкове. 1800 Ккал дефицит за деня, вече 2500 за оправяне.

И разбира се снощи пак снимахме до 1-2 вечерта, пак се опуших - мале, как пуши толкова този човек? Мен ме болят гърдите и очите от 3-4 часа покрй него, не мога да си представя какво му е на клетото тяло. И сам да си го причинява. Ай - аз търпя пасивно пушене да дишам щото нали ми плащат, ама той даже си плаща за да пуши и то доброволно?

И тази сутрин аз трябваше да разкарвам хлапетата с колата, едва гледах и нямах сили да се върна, пак да се преоблека и да се кача на колелото, да закъснея за работа... Дойдох на работа с колата. 20 минути доста припряно каране. И бях като парцал като се добрах до тук. Добре че нямаше някой да черпи с шоколадови бонбони по офисите хаха. Сега вече след 3 кафета, 2 кисели млека, 200 гр. овес със стафиди и 3-4 ябълки вече и прогледнах. Разбира се, калориите за деня отдавна ги прехвърлих хохохх.. Да видим каква ще я свърша до довечера.

Мнението беше редактирано от Димо на 15.11.16 10:36.

16.11.16
10:31

-= Ден 16/52 =-

15.11.2016 - вторник,

Тренировка:

* час ходене
* бокс
* час фитнес

Колело нямаше за моя жалост.

Бокса много добре - получих си ръкавиците най- накрая и то точно в ден за спаринги. Пак се паднах с това момче с няколко категории под моята и пак упражнявах далечни удари. Забелязах и че издръжливостта е много важна. Той милия се държеше добре в първите 1-2 минути на рундовете, но последната минута вече нямаше сили и въздух да си вдигне гарда. Ръкавиците са супер удобни, нищо общо с тези от декатлона за 20-30 лева. Гумата е адски неудобна, не знам как ще свикна с нея, комбинирана с течащия ми нос ми докарва панически пристъпи от чувството че се задушавам.

И накрая разцъках час и нещо фитнес в заличката докато чаках дъщерята. Размазах се - гърди, бицепси, гръб, трицепси, корем, сератуси... Аз напоследък се притеснявам че губя доста мускул покрай тоя калориен дефицит и само кардио без почти никакви силови. Последно като се мерих бях минус 1 сантиметър на бицепс. Едва ли само от мазно е било :(

Започна ужасно със закуска от 1430 Ккал, но като си написах отчета и се постегнах, та и почти толкова си остана до края на деня.
Овес със стафиди, кисело мляко, ябълки, малко пиле, зеле, домати.
Общо 1,686 Ккал
1800 Ккал дефицит за деня, вече 2200 за оправяне.

Снощи пак снимахме до 1-2 вечерта, пак се опуших - този път значително по- малко обаче, наложих по- стегнато темпо и нямаше много време за пушене и размотаване. Нямаше среднощни нападения на кухнята и гледане на виасат хистори като се прибрах.

Днес вече понаспан - почти 5 часа и половина и в отлично настроение - кантара наааай- накрая показа вляво от заветните 88 кг. 87.5 кг, слънчицето грее ярко, въобще чувствам се чудесно.

Мнението беше редактирано от Димо на 16.11.16 10:33.

16.11.16
11:30

Баси, никой не ми каза какво се прави с протектора за уста, (хаха, дори на коя страна се слага - отначало го сложих на долните зъби :D и се сетих как Джон Сняг даде най- важния урок по фехтовка на Аря - “Мушкаш с острия край”) И добре че предположих че не може да е нормално да е завинаги толкова дискомфортно в устата, та питах гуглето и се оказа че се изрязва и се формова с температура да ти пасне на челюстите:

http://www.livestrong.com/article/336089-instructions-on-how-to-size-a-mouthguard/

17.11.16
12:57

-= Ден 17/52 =-

16.11.2016 - сряда

Тренировка:
*20 км велосипед
* час ходене
* бокс
* час фитнес

Колелцето идеално - опакован като за зимата, ходенето навън в обедната почивка и напред- назад по цеховете и етажите. Бокса добре - май беше тренировка за издръжливост. Доста интензивно и изтощително, пушех накрая :) После час фитнес в заличката едва - едва, натрупала ми се е умора.

Извара, краставици, пиле, зеле, домати, броколи, мексико микс, ябълки, мандарина, малко шоколад, чаша розе.
Общо 1,800 Ккал
2200 Ккал дефицит за деня, вече 1500 за оправяне.

Тази сутрин кантара показа твърдо 87. Корема като стегна доста мускулчета се виждат. Рамене, трапци - всичко е схванато.
Днес вече наспан, снимаме една руса енергична плеймейтка цял ден, така че ще е доста обикаляне и прихождане. Да внимавам с уискито и шоколада на сета. Дано приключим навреме та да хвана бокса.

18.11.16
11:31

-= Ден 18/52 =-

17.11.2016 - четвъртък

Тренировка:
*5-6 км велосипед
* снимки 10 часа

Колелцето до едно студио и обратно. Снимането повече ходене напред- назад без много дупене и клякане (играх го асистент вместо главен фотограф). Почти не се уморих, ама пак 10 часа на крак. Няма бокс, няма мокс, до 9 и нещо се замотахме. Освен ако не броя че гледането на женски цици увеличавало сърдечния ритъм и да го броя за кардио.

Цял ден бейлис, джак и шоколад (макар и умерени количества, спирах се хем че много калории, хем че не е фън да работиш със замотани колеги), като се прибрах пилешка супичка, малко веяна риба и зеле, ще си каже човек “Супер!” и там някъде вече му изпуснах края. Като прегърнах кутията с овеса и киселото мляко и стана страшно :( Жената е виновна, че видяла че са ми свършили и ми купила милата да ми поднови запаса. Таман се радвах че съм ги унищожил най- накрая.
Общо 3,067 Ккал
Само 500 Ккал дефицит за деня, пак 2500 за оправяне.

Тази сутрин кантара показа 89. Главата тежи, дробовете опушени, сухота в устата - типичен въглехидратен махмурлук. Овеса доста вода ми задържа.

Мнението беше редактирано от Димо на 18.11.16 11:35.

18.11.16
16:05

-= Ден 19/52 =-

18.11.2016 - петък

Тренировка:

[*]20 км велосипед
[*]час ходене
[*]час бокс
[*]час фитнес

Колелцето вече явно съм пристрастéн, един ден да не карам и ми е терсене. Бокса и фитнеса план за довечера живот и здраве.

Сутринта един колега донесе цял козунак с течен шоколад - и понеже шоколада беше малко и само в центъра, един друг колега отвори буркан течен шоколад от някво кръводаряване и се почна свинщината. Поне половината го изядох аз лично и те калориите за деня свършиха  После се позапрях, да видим до довечера как ще е. Забелязвам повтаряща се схема - ако се освиня вечерта, на другата сутрин пак ми се освинва. Ооо, сега се сетих за едни бисквиди с прясно мляко, които не ги писах снощи... Ужас, станаха 3000 за оправяне калориите вече  Иначе колана на нова (последна) дупка.

Имаме един колега, на който българския не му е майчин. Среща ме той днес в коридора и ми казва: “Началство, черното много добре ти отива!”

Едит: силен завършек - бокса бокс, фитнеса- фитнес. вечерята пиле, гъби и салата само, 1900 дефицит, 2600 за оправяне.

Мнението беше редактирано от Димо на 22.11.16 15:51.

22.11.16
15:35

-= Ден 20/52 =-

19.11.2016 - събота, работен

Движение:

[*]20 км велосипед
[*]6 часа снимане

Не знам как да ги пиша часовете снимане, според програмите на телефона съм вървял 45 минути, но като съм го пробвал да ги видя колко точно мерят, засичат 1 от 10 или 15 стъпки :) Явно не съм единствения, който се чуди колко калории гориш на час фотографирайки, а някои даже са си правили експеримент с пулсомер. Случая е с 50-годишен мъж с наднормено тегло. Този колега  разправя че в дни, в които само цъка по компютъра или дзяпа телевизия гори 2426 Ккал засечено по пулсомер. В активни дни, в които ходи до фитнеса и тренира там, гори по 3200 Ккал на ден. 600-700 Ккал разход от ходенето и фитнеса звучи реалистично. И тук вече идва интересното за мен. Казва че ако снима 5 часа изгаря допълнително 2200, а в дни, в които снима по 10 часа му отчита допълнително почти 4300 Ккал (без калориите, които метаболизма му така или иначе харчи за това време). Сега, снимане на събитие като сватба е мнооого по- енергично от снимане на продукти в студио. На половина например. Може би е добра отправна точка.

Слагам си два линка за по- късна референция.

http://www.venturaphoto.com/fitness
http://www.findaweddingphotographer.co.uk/item/why-you-need-to-feed-your-wedding-photographer.html

Прибрах се гладен, изнервен и премръзнал от работа и бях поставен под стрес, защото закъснявахме, нищо че аз уговорки не съм правил.Едни приятели ни поканили най- накрая да почерпят за дъщеричката им. И аз като гладен и изнервен и на масата вкъщи имаше пица и както уж само да я опитам и я ометох до последната трошичка. После на самото гости алкохола под контрол - бутилка бира и чаша червено вино, но сладкото и мезетата уви - не.

Общо 5,752 Ккал  :(

Първия ден от 20 дни насам, в който няма дефицит за деня. 5400 общо за оправяне. Почти кило мазно :(

Мнението беше редактирано от Димо на 22.11.16 15:51.

22.11.16
15:47

-= Ден 21/52 =-

20.11.2016 - неделя

Движение:

[*]цял ден обикаляне

Предиобяд подреждане и малки ремонти вкъщи, следобеда по задачи и шопинг. Главата ми тежеше и имах киселини от всичкия джънк предишната вечер.

Храната: зле

Общо 3,323 Ккал  :(

Втори (даже пореден) ден от 20 дни насам, в който няма дефицит за деня. 5700 общо за оправяне. Все по- близо до кило мазно :(

Мнението беше редактирано от Димо на 22.11.16 15:52.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1