13.02.06
21:26
как точно се правят така наречените СС.
видях посочената информация в сайта и форума но не можах да резбера как се правят почивките .. между 2те упражнения(пр. БИЦЕПС/ТРИЦЕПС) или между самите серии и колко време трябва да ми е почивката..
ако не съм се изразил правилно и някои не ме е разбрал мисълта ми е кога се почива пви супер сериите ;)?
благодаря предварително.
пс:стажа ми е 9 месеца 17 години 175см 73кг.
1.За стажа ти е рано за СС
2.Правиш двете упражнения без никаква почивка, едва тогава почиваш до 2 мин
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]1.За стажа ти е рано за СС
като двете упражнения трябва да са за мускули антагонисти :)
13.02.06
23:47
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]1.За стажа ти е рано за СС
а горе долу колко трябва да е минималния стаж за СС ?
[quote author=“AMAZER”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]1.За стажа ти е рано за СС
не е задължително
Ами виж сега, ти можеш да си растеш още много,с обикновенните методи, а СС са повече за релеф- получава се мах кръвонапълване (напомпване)
[quote author=”^MaD^”][quote author=“AMAZER”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]1.За стажа ти е рано за СС
не е задължително
задължително е !
15.02.06
16:15
[quote author=“AMAZER”][quote author=”^MaD^”][quote author=“AMAZER”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]1.За стажа ти е рано за СС
не е задължително
задължително е !
Не е задължително!
Пример:
Superset - Two exercises performed in succession without any rest between sets
Превод:
Суперсерия - две упражнения изпълнени последователно без почивка между сериите
Мисля ,че СС могат да се дадат и за среднонапреднали.Обикновенно за хора които нямат много време.Получава се добра тренировка, ако се съблюдава високата интензивност и правилно изпълнение на техниката.
[quote author=“AMAZER”][quote author=”^MaD^”][quote author=“AMAZER”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]1.За стажа ти е рано за СС
не е задължително
задължително е !
AMAZER в грешка си, класическата СС наистина е за антагонисти, но има и за антагонисти ,излезе ми от главата как се казваше
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“AMAZER”][quote author=”^MaD^”][quote author=“AMAZER”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]1.За стажа ти е рано за СС
не е задължително
задължително е !
AMAZER в грешка си, класическата СС наистина е за антагонисти, но има и за антагонисти ,излезе ми от главата как се казваше
Джорджо ако имаш предвид две упр. за един и същ мускул е комбинация.
x_3_mar Не нетова имах впредвид. СС за различни МГ ми бе мисълта, но това не е толкоз важно :)
според любимия ни проф. Владимир Боянов съм прав - супер серии се наричат: ” 9. Принцип на суперсериите - Изключително използван метод в културизма, изразяващ се в последователното изпълнение на две упражнения, натоварващи антагонистично разположени мускулни групи, обикновенно на крайниците! и тн....”
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Ами виж сега, ти можеш да си растеш още много,с обикновенните методи, а СС са повече за релеф- получава се мах кръвонапълване (напомпване)
максимално кръвонапълване не е ли за маса?
от тук идва въпроса при какви цели е добре да се “помпаме” повече при тези за маса или за релеф ?
Я вземи я дочети тая статия щом ми я даваш за пример , и ще се убедиш сам.
Очаквам да постнеш какво си прочел
17.02.06
01:00
Може и да не са эа мускули антагонисти. Има СС эа гръб и гърди например, или эа рамо и гръб. По принцип СС са най ефективни когато са эа антагонисти-мускули и се правят най вече в периода эа релеф, като между тях се почива максимум 30сек. эа да се постигне максимално кръвонапълване и тренировката да добие голяма плътност. В период эа маса може да се правят суперумножени серий на същия принцип като се почива около 2 минути между серийте вместо 30сек.
Я вземи я дочети тая статия щом ми я даваш за пример , и ще се убедиш сам.
Очаквам да постнеш какво си прочел
djgorgio-ASTOR прочел съм я цялата и то не един път! това е според статията... сега нямам време дано по късно успея да я напиша цялата.
п.с. не е статия а книга ама то се тая.. :)
17.02.06
10:44
Само 4е граб и гарди са са6то антагонисти,винсент
17.02.06
11:37
Да но мисълта ми беше че СС съществуват не само эа мускули антагонисти. Иначе AMAZER щом проф. Боянов ти е любимец эащо говориш такива работи. Та нали именно той в Енциклопедия эа културиэма е посочил цяла таблица эа СС и половината от тях не са эа мускули антагонисти. Гледай по внимателно.
Vincent, Боянов въобще не ми е любимец, даже малко ме дразни че той сам се има за по голям авторитет и разбирач от колкото всъщност е! а относно супер сериите и аз самия използвам това название за серии от по 2 упражнения без почивка, пък било то за антагонисти или не. но все пак това е чистото определение което е дадено в една от добрите книги...
айде със здраве и не се дразнете :)
П.С. ако може дай тази таблица защото май е полезна :)
[quote author=“Vincent”]Да но мисълта ми беше че СС съществуват не само эа мускули антагонисти. Иначе AMAZER щом проф. Боянов ти е любимец эащо говориш такива работи. Та нали именно той в Енциклопедия эа културиэма е посочил цяла таблица эа СС и половината от тях не са эа мускули антагонисти. Гледай по внимателно.
Това му и казвах даже си спомням че беше писал и другия вариант, ама AMAZER не е чел както трябва или не е разбрал нещата
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“Vincent”]Да но мисълта ми беше че СС съществуват не само эа мускули антагонисти. Иначе AMAZER щом проф. Боянов ти е любимец эащо говориш такива работи. Та нали именно той в Енциклопедия эа културиэма е посочил цяла таблица эа СС и половината от тях не са эа мускули антагонисти. Гледай по внимателно.
Това му и казвах даже си спомням че беше писал и другия вариант, ама AMAZER не е чел както трябва или не е разбрал нещата
djgorgio-ASTOR не съм малоумен за да не разбера какво съм чел! нямам скенер да ти сканирам написаното, а книгата ми е твърде скъпа за да ти пратя..
[quote author=“AMAZER”][quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“Vincent”]Да но мисълта ми беше че СС съществуват не само эа мускули антагонисти. Иначе AMAZER щом проф. Боянов ти е любимец эащо говориш такива работи. Та нали именно той в Енциклопедия эа културиэма е посочил цяла таблица эа СС и половината от тях не са эа мускули антагонисти. Гледай по внимателно.
djgorgio-ASTOR не съм малоумен за да не разбера какво съм чел! нямам скенер да ти сканирам написаното, а книгата ми е твърде скъпа за да ти пратя..
Няма какво да ми пращаш имам я от много години, прочети статията пак това е съвета ми
Стига толкоз че оспамихме с простотии темата
“9. Принцип на суперсериите - Изключително използван метод в културизма, изразяващ се в последователното изпълнение на две упражнения, натоварващи антагонистично разположени мускулни групи, обикновенно на крайниците. Основната физиологична идея, заложена в този принцип, се състой във факта, че потдържането на непрекъснат кръвопоток към работещия крайник от една страна снабдява мускулите с необходимите хранителни вещества, а от друга отстранява метаболичните остатъци. Много популярен е този способ при тренирането на бицепсите и трицепсите на ръцете. При прилагането му са възмони няколко варианта: 1. Най-често ползваният, при който първото упражнение се изпълнява с висока интензивност, а второто има по- умерен характер. 2. Двете упражнения с висока интензивност. 3. Двете упражнения с умерена интензивоност.”
Надявам се че сега ще оборя съмненията ти за моето невежество!
Това е буква по буква текста от книгата на проф. Боянов издадена през 1994 от издателство “Дикта”. Благодаря за вниманието! :)