21.01.17
10:30
казано от TonsOfDamage на 21.01.17, 10:04:
Аз да те питам... Как издържаш с 300 грама храна дневно?
Ще ти отговоря:
Занимавам се с Йога от доста време/с няколко прекъсвания/.Един Йогин няма нужда от много храна за да практикува и живее пълноценно.Разбирасе нещата не стават изведнъж,това са години дисциплиа и постепенно настройване на организма към минимални количества храна.Когато имаш време можеш да прочетеш някоя книга за Йога/за обща култура/и от там ще ти стане ясно.
П.С.
Започнах да си водя този дневник,поради това че до сега не бях много постоянен в делата си/често сменяне на мнението/и искам да се преборя с това.
Относно храната,хора не очаквам да ме разберете и не ви я налагам!Просто това са нуждите на организма ми за момента.Тренирайте това което ви харесва,Яжте това което обичате и бъдете щастливи!
Аз намерих своя Мир-Йога!
Хората имат нужда ит много по-малко храна, отколкото си мислят....всъщност са просто лакоми.
Въпреки че и на мен ми се струва малко храната ти, не изключвам възможността да ти е достатъчна на този етап, в зависимост от това през какво си минал до тук.
Все пак храненето не е констатнтна величина в нашия живот, нуждите, обстоятелствата и средата ни се променят, логично е и храненето и начина ни на живот също да се променя.
21.01.17
10:55
Принципно е така, но в случая това едва ли може да се нарече здравословно хранене. Нищо, че е йогин, уж ;)
казано от James Hinks на 21.01.17, 10:55:
Принципно е така, но в случая това едва ли може да се нарече здравословно хранене. Нищо, че е йогин, уж ;)
Според умните хора, един йогин яде нито прекалено много, нито прекалено малко и спи нито прекалено много, нито прекалено малко. :)
Умереност във всичко.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.01.17 10:58.
21.01.17
11:13
В този дневник няма умереност, има крайност.
казано от James Hinks на 21.01.17, 11:13:
В този дневник няма умереност, има крайност.
В много други дневници има крайности, но не е моя работа да съдя. Моето лично виждане е че човек е свободен да прави каквото иска с живота си, стига това да не оказва негативно влияние върху околните.
Всеки има да извърви път докато стигне до това което търси, не може да съдим хората, че са на средата му (не говоря за конкретния случай и не изключвам и себе си от това число). И не може да намериш баланса, ако не си виждал крайностите. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 21.01.17 11:32.
21.01.17
11:49
Никого не съдя, само констатирам :)
А за крайностите и пътя въобще не мога да се съглася.
21.01.17
12:39
казано от James Hinks на 21.01.17, 11:49:
Никого не съдя, само констатирам :)
А за крайностите и пътя въобще не мога да се съглася.
#
James Hinks,аз продължавам да се уча от живота всеки ден.Разбирасе,че правя грешки/кой не прави/,уча се от тях и гледам да не ги повтарям.
Ако нямах нужда от критици нямаше да съм тук,исках да чуя различни мнения.
В момента съм краен да,такъв съм си,за това пак ще повторя това което правя не го натрапвам на никой,правя си моите неща и си живея живота.
Хубав и успешен ден!
Благодаря за вашето време!!!
21.01.17
13:01
Ако е удобно би ли споделил години, ръст тегло?
21.01.17
13:05
Понеже си правиш своите неща , а аз също съм ги правил.Ще вляза в ролята си на лош пророк и резултатът е ,че ще свършиш зле.
21.01.17
13:07
казано от Dizzy на 21.01.17, 13:01:
Години 38,Ръст 1,77м.,Тегло/в момента/-66кг.
21.01.17
13:10
казано от Димитър Станчев на 21.01.17, 13:05:
Понеже си правиш своите неща , а аз също съм ги правил.Ще вляза в ролята си на лош пророк и резултатът е ,че ще свършиш зле.
Само времето,ще ни покаже как ще свършат нещата
21.01.17
13:13
То ги е показало.
21.01.17
13:22
казано от Димитър Станчев на 21.01.17, 13:13:
То ги е показало.
Братле от 11 Години съм семеен.Грижа се за семейството си,плащам всички сметки,имам хубава работа/много добре платена/.На кой,какво,кога и как времето е показало не мога да коментирам..........
Знам само,че съм щастлив!
Мнението беше редактирано от Yoga Man на 21.01.17 13:23.
21.01.17
13:24
казано от Yoga Man на 21.01.17, 13:07:
Според BMI (индекс на телесната маса, ползван често в лекарската практика за ориентир) си в норма. Само недей, моля те, да падаш под 58кг, защото отиваш в поднормено тегло, което си е болестно състояние. Бих ти препоръчала освен млечни продукти да хапваш поне и яйца заради холестерола, който е много важен за хормоналната система. Всяка практика - духовна или спортна -мисля трябва да цели един по-щастлив и здрав човек.
Тук в сайта има няколко човека които практикуват йога и е интересно като споделяш практиката си. По-тежко трениращите с щанги трудно биха те разбрали, защото и те намират здраве и щастие в своята практика, но има и такива с които би могъл да намериш общ език.
Поздрави!
21.01.17
13:27
Това е добре! Каква е връзката на индуските глупости с щастието ти?
21.01.17
13:38
казано от Dizzy на 21.01.17, 13:24:
казано от Yoga Man на 21.01.17, 13:07:
Според BMI (индекс на телесната маса, ползван често в лекарската практика за ориентир) си в норма. Само недей, моля те, да падаш под 58кг, защото отиваш в поднормено тегло, което си е болестно състояние. Бих ти препоръчала освен млечни продукти да хапваш поне и яйца заради холестерола, който е много важен за хормоналната система. Всяка практика - духовна или спортна -мисля трябва да цели един по-щастлив и здрав човек.
Тук в сайта има няколко човека които практикуват йога и е интересно като споделяш практиката си. По-тежко трениращите с щанги трудно биха те разбрали, защото и те намират здраве и щастие в своята практика, но има и такива с които би могъл да намериш общ език.
Поздрави!
Благодаря!Много полезна информация.До колкото знам за мъж Йога теглото е около 63 килограма,няма шанс да падна под тях.
Разбирасе,че не очаквам да срещна разбиране от любителите на,,Фитнес,,.Аз лично съм Спортувал с тежести като по млад,но сега на 38 плюс години имам други приоритети.
Поздрави!
21.01.17
13:43
казано от Димитър Станчев на 21.01.17, 13:27:
Това е добре! Каква е връзката на индуските глупости с щастието ти?
Връзката е,че ми помогна да се отърва от доста болести които ме бяха притиснали.
А човек за да е щастлив трябва да е и здрав!
21.01.17
13:49
Сложи едно 100 пред годините си и наистина със 138 ще си стар.Това е характерно за йогите ,да си измислят възраст.Вземи за пример най-силния им мъж Свами Дев Мурти, който с право се е насочил към цирка.
63 килограма са прекалено много и няма да може да левитираш добре.
21.01.17
13:58
казано от Димитър Станчев на 21.01.17, 13:49:
Сложи едно 100 пред годините си и наистина със 138 ще си стар.Това е характерно за йогите ,да си измислят възраст.Вземи за пример най-силния им мъж Свами Дев Мурти, който с право се е насочил към цирка.
63 килограма са прекалено много и няма да може да левитираш добре.
Кога съм казал,че съм стар,просто си знам възможностите след 38 годишна амортизация.
Не ми е за цел дълголетие.Като се занимавам със Йога аз вкарвам качество във годините си.
Ако си ме разбрал,да съм с мисълта си и с тялото си до края.
Поздрави!
21.01.17
14:04
казано от Yoga Man на 21.01.17, 13:10:
казано от Димитър Станчев на 21.01.17, 13:05:
Само времето,ще ни покаже как ще свършат нещата
Накрая всички сме прави :D
21.01.17
14:07
Може и да нямам право да разбивам детските ти фантазии,но йогата е път надолу.Това го казвам ,защото имам опитност в тази крива философия.Погледни какво е “постигнал ” индийският народ! Като изключим временно английско “присъствие” те са били винаги на Земята.Освен да се хранят здравословно и да се размножават ,друго не виждам.Това го правят и животните ,които те не ядат ,защото усещат близост. :Д
21.01.17
14:19
казано от Димитър Станчев на 21.01.17, 14:07:
Може и да нямам право да разбивам детските ти фантазии,но йогата е път надолу.Това го казвам ,защото имам опитност в тази крива философия.Погледни какво е “постигнал ” индийският народ! Като изключим временно английско “присъствие” те са били винаги на Земята.Освен да се хранят здравословно и да се размножават ,друго не виждам.Това го правят и животните ,които те не ядат ,защото усещат близост. :Д
Това си е твое мнение.Уважавам го.Но ти беше прав за това какво са постигнали?Точно там е разликата,Йогите не се състезаваме със никой,единствено със себе си.
21.01.17
14:24
Напълно ясно.Няма състезание,амбиция и никакви стремежи, освен евентуално постигане на самадхи.
Моето мнение-присъда е ,че сте най-развалените хора.
Хари Потър и хари Кришна ...
21.01.17
14:26
казано от Димитър Станчев на 21.01.17, 14:24:
Напълно ясно.Няма състезание,амбиция и никакви стремежи, освен евентуално постигане на самадхи.
Моето мнение-присъда е ,че сте най-развалените хора.
Хари Потър и хари Кришна ...
Ами остави ни тогава на мира.
21.01.17
14:30
След дългата дискусия,да се освежим с любимо парче:
Мнението беше редактирано от Yoga Man на 21.01.17 14:31.
21.01.17
14:31
Никога.Цялото линейно (минало ,бъдеще и настояще)време ми е на разположение.
Примирие може ,но не и мир.
Мнението беше редактирано от Димитър Станчев на 21.01.17 14:33.
21.01.17
14:38
казано от Димитър Станчев на 21.01.17, 14:31:
Никога.Цялото линейно (минало ,бъдеще и настояще)време ми е на разположение.
Примирие може ,но не и мир.
OK:),Щом имаш време за губене,пиши си каквото искаш.
21.01.17
14:41
Опитите да внесеш светлина в хората в инволюция не са загубено време.От раждането на Спасителя не сме в епохата на Кали Юга.
21.01.17
15:08
казано от Димитър Станчев на 21.01.17, 14:41:
Опитите да внесеш светлина в хората в инволюция не са загубено време.От раждането на Спасителя не сме в епохата на Кали Юга.
За мое съжаление,няма какво да науча от теб,не съм те и търсил.......
21.01.17
15:16
Да ,да непотърсеното добро е зло и насила може да вземеш ,но не и да даваш.
Преставам да пиша в дневника ти.Научи по трудния начин нещата.
За да не спамя повече, всички които имат аргументи в защита на източните фантасмагории са добре дошли да си беседват с мен в дневника ми.
21.01.17
15:19
Храна:
Веган ден,
08:30 2 Ябълки
12:00 Печена Тиква/с кората/-1кг
15:00 Рожков/шушулки/-0,200кг.
Вечеря-Няма
Работен ден-7 Часа
21.01.17
17:52
Честно казано, помислих, че си от онези веган уфолози, които се хранят със слънчева светлина. Но все пак има напредък - 1кг тиква. :)
А и не мисля, че това, което си причиняваш е особено здравословно, дори в концлагерите са им давали повече калории, отколкото ти приемаш.
Нямам право да ти се меся в изборите, както и другите, както и ти в моите, но все пак искам да споделя, че напоследък много нашумя тази “мания” с веганството и просветлените “йогини”. Лошото е, че си въобразяват някакви работи, мислят че са над нещата, че ние всичките карнисти и простосмъртни сме заблудени и т.н. и т.н. Истината е че те изглеждат психичноболни в моите очи. Но не съм тръгнал да им го натяквам, както те го натякват постоянно с жалките си протести и опитите за манипулиране чрез медиите.
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 21.01.17 17:53.
22.01.17
08:58
05:30-07:30,Йога Асани и Дихателни техники
22.01.17
09:10
казано от TonsOfDamage на 21.01.17, 17:52:
Честно казано, помислих, че си от онези веган уфолози, които се хранят със слънчева светлина. Но все пак има напредък - 1кг тиква. :)
А и не мисля, че това, което си причиняваш е особено здравословно, дори в концлагерите са им давали повече калории, отколкото ти приемаш.
Нямам право да ти се меся в изборите, както и другите, както и ти в моите, но все пак искам да споделя, че напоследък много нашумя тази “мания” с веганството и просветлените “йогини”. Лошото е, че си въобразяват някакви работи, мислят че са над нещата, че ние всичките карнисти и простосмъртни сме заблудени и т.н. и т.н. Истината е че те изглеждат психичноболни в моите очи. Но не съм тръгнал да им го натяквам, както те го натякват постоянно с жалките си протести и опитите за манипулиране чрез медиите.
Здравей!Много съм далече от просветените,,Йогини,,както ги наричаш,както като физически възможности така и като психически.Спортът е част от животът ми и уважавам всеки който също обича спорта.
Поздрави!
22.01.17
10:42
Интересно ми стана от чисто физиологична гледна точка. Ти преживяваш основно на въглехидрати - фруктоза и фибри. Липсата на мазнини и протеини в храната как ти се отразява? Казваш, че Мозъкът да казва на тялото какво да прави а не тялото на мозъкът. Разбирам, че потискаш глада и прищевките за друга храна, но мозъкът не може да промени физиологията, органите имат нужда от белтъчини и мазнини, за да функционират. От колко време си точно на това хранене ?
А как се яде рожков на шушулки, в смисъл - само сладкия сок ли ползваш?
22.01.17
15:10
Храна:
Отново се получи веган ден,
09:00 Печена Тиква-1кг.
15:00 Сусамов Тахан/домашен/-0,200кг.
Вечеря-Няма
Работен ден-10 Часа
22.01.17
15:32
казано от Queen Cobra на 22.01.17, 10:42:
Интересно ми стана от чисто физиологична гледна точка. Ти преживяваш основно на въглехидрати - фруктоза и фибри. Липсата на мазнини и протеини в храната как ти се отразява? Казваш, че Мозъкът да казва на тялото какво да прави а не тялото на мозъкът. Разбирам, че потискаш глада и прищевките за друга храна, но мозъкът не може да промени физиологията, органите имат нужда от белтъчини и мазнини, за да функционират. От колко време си точно на това хранене ?
А как се яде рожков на шушулки, в смисъл - само сладкия сок ли ползваш?
Здравей,
Основно съм на бързо усвоими храни и сложни въглехидрати,но доставям необходимите количества белтъчини и мазнини на организма си със Фъстъци,Сусамов Тахан и всички други Ядки и Семена.Ям също така и млечни продукти/които за момента съм позабравил/като Гхи,Кашкавал,Сирена,Кисело Мляко,но по 0,50кг.на хранене.Основно спазвам 3 принципа:
Не смесвам на 1 хранене млечни със Зърнени храни.
Не смесвам на 1 хранене плодове и зеленчуци.
Плодовете ям отделно в самостоятелно хранене.
От дълги години спазвам тези правила в храненето.
Рожков шушулки се Ядат като се дъвчат/трябват здрави зъби/във шушулките има твърди костилки които се отстраняват и се внимава да не си счупиш някой зъб.
23.01.17
08:26
04:30-06:30 Йога Практика и Дихателни Техники.
Максимално задържане в Ширшасана/стойка на глава/-10 минути.
Алтернативно ритмично дишане-7:28:14:7
/7 секунди вдишване,28 секунди задържане,14 секунди издишване и 7 секунди задържане/,направих 10 кръга,получи ми се с лекота,но ще го практикувам 1 седмица преди да увелича секундите.
23.01.17
15:35
Храна:
08:00 1 Ябълка
09:30 Ръжен хляб/без Мая,сух/-0,70кг.,варена Леща-0,100кг./сурово състояние/ със Рукола и Ги.
15:00 Варена Киноа-0,100кг./сурово състояние/ със Рукола и Ги.
Вечеря-Няма
Работен ден-10 часа