18.02.06
19:12
Мога да правя лицеви опории-около30,но когато започна на 4-5тата получавам болка в кръста и едва издържам20.Можете ли да ми кажете зашто?
18.02.06
19:14
Най-вероятно имаш погрешна техника. Постарай се тялото да е изправено и не отпускай кръста.
[quote author=“tino55”]Мога да правя лицеви опории-около30,но когато започна на 4-5тата получавам болка в кръста и едва издържам20.Можете ли да ми кажете зашто?
Защо са ти толкоз лицеви ..?
18.02.06
22:34
Има толкова много упражнения за гърди, че без проблем можеш да смениш упорите с някое друго. Провай нещо, от което няма да те боли кръста, но не се опитвай да търпиш болката, че става по-лошо, лично се убедих в това( в момента съм като пенсионер с кръста от гребането с щанга :) ).
18.02.06
23:21
Няма лошо да се правят лицеви за подържане на формата момчета. Може да няма време за фитнес сега, а и лицевите опори са си базово упражнение.
19.02.06
19:16
zweiO е прав нямам време за фитнес пък и ги правя заштото ми харесвам пак и във вкъщи нямам голям избор все пак.
пробвай да си дигнеш краката на нещо(само глезените да са на високо)
това сваля малко от напрежението в кръста и тежеста върху рамена/гърди/трицепс е малко по-сериозна
Абе да не отварям нова тема реших да пиша тук. Значи аз като правя лицеви опори - на другия ден стряшно ме болят китките на ръцете - все едно са набити силно , и немога после една седмица да правя лицеви опори. После като се възтановят малко ръцете пак правя 4х30 , но на другия ден пак ужасни болки. Мислех че е от това че не съм свикнал , но това продължава над 3 месеца ???
тренирай предмишница или заеби лицевите... и аз имам проблеми с китките.. и то при други упражнения..
всеки случай не се насилвай че става лошо
За да не ти се натоварват китките най-добре прави лицевите като хванеш 2 гирички за дръжките или вземи 2 дебели книги и си сложи ръцете , така че пръстите да сочат надолу, важното е да не се извива китката.
20.02.06
19:12
ами освен че може стойката ти да не е правилна, може да имаш проблеми с кръста