08.02.17
19:17
Здравейте приятели,
много съм щастлива че открих този сайт, защото се нуждая от промяната на живота си.
Качих снимки за да се запознаете визуално с проблема ми но ще ви въведа и по надълбоко и ще задам въпросите си но първо да ви разкажа накратко. Винаги съм била пълничка и със ниско самочувствие впоследствие няколко години се мъчих да сваля корема и да се превърна във това което (ще видите на снимките).
Успях но сега изпитвам затруднения и съм адски объркана как да продължа.
Започнах със упражнения понеже нямам финансови възможности да посещавам фитнес, използвам програма (30 дни във форма-това е приложение от google playmarket) на три нива е начинаещи, преходен план и напреднали. Използвайки информация от този сайт пресметнах и колко калории трябва да приемам, справям се с това. Тежа 46 кг 155 см висока, с 2 седмици тренировъчен опит като цяло. Относно въпросите: програмата подходяща ли е защото искам да оформя красиво тяло (със открояващи се мускули) , имам ли нужда от кардио предвид това че имам коремче което изобщо не харесвам и на последно място за да постигна това трябва ли да променя храненията и приема на (калории:1702.6,въглехидрати:212.8,протеин:127.6,мазнини:37,8).
Надявам се да сте разбрали всичко, бъдете искрени и изчерпателни в отговорите си защото не разполагам с опит напълно начинаеща съм.
Благодаря ви предварително! :)
08.02.17
19:58
информацията е събрана от тук малко и от там малко, противоречива....напиши как то е, например: бях толкова килограми, започнах да правя еди какво си, станах това, което виждате....искам да ....? по точно напиши какво искаш, като крйни цели: килограми, визия и т.н....На мен лично, не ми стана ясно нищо
Наблягай повече на плодовете и зеленчуците, понякога си позволявай и ядки. Не се тъпчи с мазни храни. А за тренировките - бягане, коремни преси, някое друго упражнение с гирички и това е. Поне на мен не ми изглежда да си била пълничка както казваш, но и да си - не е толкова трудно в твоята ситуация да промениш външния си облик. Отделяй и повече време на разходките и на съня си! Надявам се да имаш скорошна градация.
казано от ant-o на 08.02.17, 23:29:
понякога си позволявай и ядки. Не се тъпчи с мазни храни.
Така де, от мазнини се дебелее :D. Ядките не са вредна храна, да си яде ядки не само понякога. :)
А за тренировките - бягане, коремни преси, някое друго упражнение с гирички и това е.
Всъщност точно упражненията с гирички/гири по-добре, че гирички много леко :D/, тежести и СТ най-голям ефект ще имат. Разбирам, че имаш предвид, че няма много за сваляне, но това не означава само да потичва и някое друго упражнение с гирички. :)
Погледнах въпросното приложение, мисля, че ще намериш и по-добри тренировки. Пример: клекове, лицеви опори, скок дъга, скок колене към гърди, сложени в кръг, т.е изпълнени едно след друго. Имаш ли тежести вкъщи?
Мнението беше редактирано от Боян на 08.02.17 23:59.
09.02.17
09:16
А за тренировките - бягане, коремни преси, някое друго упражнение с гирички и това е.
Ако искаш да имаш добре оформени мускули прави точно обратното на това - много упражнения с тежести и по малко кардио.
09.02.17
09:55
Крайната ми цел е същите килограми ако ще качам нещо нека е мускулна маса, бях доста пълна 56кл. Опитът ми е от 2седмици, нямам тежести и никакви машини. Преди 3год баща ми ми подари гладиатор със степер и може би там успях да сваля започнах да оформям гръб и затова и спрях, а сега разчитам на въпросната програма и между другото в нея има доста упражнения за всички мускулни групи.
Не съм съгласна с ant-o, защо да набляга на плодове и зеленчуци и да избягва мазно? По-скоро избягвай сладко и тестено, хапвай мръвки, разбира се и зеленчуци и плодове може, но нека не са за закуска, а мазното ще те държи сита и няма да ти се хапват боклуци.
09.02.17
13:08
Благодаря Рали ;)
09.02.17
13:27
Нормално е да се луташ. Ако си упорита, с времето ще експериментираш и ще усетиш кое е добре за твоето тяло и кое не .
09.02.17
16:33
Упоритостта е другото ми име разчитам на нея и волята си, благодаря!