казано от Димо на 20.02.17, 21:26:
Вдъхнових се от Ади да пльосна и аз едно неуспешно селфи с многозначителен хаштаг.
#КогатоПравишЛицевиАИскашДаПокажешГръбНоСтаваКофтиПозаИСеНалагаДаКропнеш ИВечеСеВиждаСамокльощаватаТиПредмишницаИСамоРамотоТеОтсрамва
Ако имаш рамо, друго ти не требе! (muscle) Много е добро!
п.п. ейй, честита страничка!
Мнението беше редактирано от RogueOne на 21.02.17 01:44.
:) Няма да питам за детайли, приемам го за комплимент.
21.02.2017 - вторник
ХРАНА:
Храна за деня: 2,453 Ккал
Дефицит за деня: 1,475
Общо дефицит: 24044 Ккал
АКТИВНОСТ:
- вело
- лицеви
- бягане
- фитнес
- бокс
Храната доста, цял ден бях гладен. И като се прибрах уж да си сготвя да имам готова храна за след фитнеса и се наядох с щипане оттук- оттам. Писал съм малко напосоки, защото нищо от тези инцидентните неща не съм теглил. Съставките на манджата са теглени и снимани иначе :D
Иначе успях да си изпълня плана за троен шлем, че даже и големия синковец привлякох с мен. По- съкратена версия, че пак затворихме фитнеса. Много кратки ги правят тези денонощия. Нищо, колкото- толкова.
Днес е ден за контролни снимки.
То е комплимент. :)
Какво е троен шлем? имаше един мохабет едно време, свързан с това...
казано от Димо на 22.02.17, 11:55:
:) Храната доста...
С 1500 калории дефицит... (sun)
А, да, сещам се че имаше нещо за майката, дъщерята и близначката ли какво беше с тройния шлем. Уви, моя троен шлем е доста по- банален - бягане, фитнес и бокс. 2 км бягане, час кръгове във фитнеса, 6 рунда чувал бокс и пак 2 км бягане обратно вкъщи. Обусловен е от вечния конфликт между недостига ми на време и желанието ми да тренирам. А и решава проблема с предвижването ми до фитнеса (всеки път ми се струва че да ходя с кола на фитнес е дълбоко нередно кощунство и ми вреди на кармата)
казано от Елена на 22.02.17, 12:09:
Е, да - дефицита си е добре, просто и храната е доста. Можеше да е наполовина и пак да е по- качествена и смислена.
казано от Димо на 22.02.17, 12:19:
Е, да - дефицита си е добре, просто и храната е доста. Можеше да е наполовина и пак да е по- качествена и смислена.
На тоя дефицит и повече да беше ял, нямаше да е доста. За качеството не знам, защото не си описвал. :)
На мен ми се подиграват за колата, но 12км в посока са ми твърде много за пеша.
12 км в едната посока си е доста. Предполагам че имаш специална причина да биеш толкова път.
казано от Елена на 22.02.17, 12:29:
казано от Димо на 22.02.17, 12:19:
На тоя дефицит и повече да беше ял, нямаше да е доста. За качеството не знам, защото не си описвал. :)
М, добре че имаше тренировка да има дефицит изобщо. Иначе 2500 Ккал ми е над БМР-то със сигурност. Качеството не е нещо потресаващо гадно, но не е и много добре. Половината ми е от спагети и ябълки, другите от месо, извара, кисело мляко и салати. Имаше и 2-3 квадратчета шоколад и една бисквита от една колежка.
22.02.2017 - сряда
ХРАНА:
Храна за деня: 2,292 Ккал
Дефицит за деня: 1,084
Общо дефицит: 25128 Ккал
АКТИВНОСТ:
- вело
- лицеви
- бокс
- бягане
Храната със смесени чувства... Уж имах готова храна вкъщи, но през деня пак наядох някакви други неща.
Движението ОК. Имах планове за фитнес, но имахме приятели семейство на гости и трябваше да импровизирам. Докато само момичето с бебето им бяха вкъщи ги оставих да се лигавят по женски с моята жена и си направих 6 рунда на крушата, а като се появи и мъжа, го взех с мен да потичаме в парка че се е амбицирал да тренира че се бил ошишкал, а излиза на сцена и външния му вид има значение. Бавно, но славно, поне си поговорихме.
От доста време хората като ме видят ми казват че съм отслабнал или че още съм отслабнал, което нали за тях си е комплимент, а аз за да избегна неловките обяснения все се шегувам че всъщност аз си мисля че съм заякнал, и тази сутрин вече една колежка ме среща и вика: “Димо, ти обаче все повече заякваш, даже се нацепваш” :D Тя е бургазлийка, и би трябвало да ги разбира нацепените.
Мнението беше редактирано от Димо на 23.02.17 10:15.
23.02.17
10:25
Човек, вманиячаваш се :) Или пък искаш да не ти идват на гости повече :D
Най- искрено и благородно завиждам на всички, които нещата им се получават така неусетно и между другото. Уви, при мен съм приел че трябва усилие в това направление ако искам да има движение.
23.02.2017 - четвъртък
ХРАНА:
Храна за деня: 2,955 Ккал 3,044
Дефицит за деня: 793
Общо дефицит: 25921 Ккал
АКТИВНОСТ:
- вело
- фитнес
- бокс
- лицеви
Започнаха и политическите и рекламните кампании, цял ден снимане и малко напрежение, без нормална обедна почивка и налетях на едни вафли от една колежка. Вечерта пък жената пица направила, та и там забих парче преди фитнеса. Явно стомаха ми е отвикнал от такива боклуци, защото ме спука от киселини. Факта че го сгъвах в продължение на час едва ли също е помогнал за комфорта му :)
Фитнеса супер наблъскан. Те по начало са тъпо разположени лежанките, а тази вечер беше половин Тракия сякаш изсипана вътре да се прескача. Първия пролетен полъх и хората се сетиха че после и лято идва сигурно. Имах намерение на Ванката комплекса да пробвам, но никакъв шанс. Където се нагласих да вдигам едни младежи се настаниха пред мен и се редуваха да правят раменна с лоста, едни други се подпираха по уредите и чак единия нещо ми подметна заядливо като поисках да правя на успоредката на която се подпираха, ама се разкараха а аз не бях в настроение за разправии и си го пропуснах покрай ушите. Иначе в горната зала имаше някаква зумба или пилатес, защото преминаваха основно девойки с клинчета и имаше няколко уникални дупета :)
Доста се скапах за един час от кръговете, които успях да си сглобя, но трябваше да чакам да свърши груповото занимание да се освободи залата на втория етаж. После на чувала едва издаяних 6 рунда. Измерих си пак възстановяването на пулса. Накрая на шестия рунд преброих 29 удара за 10 секунди, 3 минути по- късно 16-17 пак за 10 секунди. Според пулсомера 141 пулс средно, 177 максимално за шестте рунда с почивките.
И една снимка на тренера от откриването на турнира “Странджата”, който тече в момента. Момчето зад него също е от нашия клуб.
25.02.17
10:54
казано от Димо на 23.02.17, 16:51:
Най- искрено и благородно завиждам на всички, които нещата им се получават така неусетно и между другото. Уви, при мен съм приел че трябва усилие в това направление ако искам да има движение.
Когато усилията са структурирани правилно и премерено, нещата се получават много по-лесно.
Сигурен съм че е така, както съм и сигурен че при някои необходимата структура е по- лека, при други е по- изискваща, в процес на търсене на правилната за мен формула съм.
25.02.17
11:03
Ами тръгни от структурирането тогава, защото при теб е от главата за краката/манджа с грозде :) Подреди приоритетите, периодизацията, цикличността, пък то виж се оказало, че и на теб не ти е необходимо кой знае колко.
Истина е че малко манджа с грозде, но аз с новооткритата си любов към спорта на тези години съм малко като децата изпуснати в магазин за бонбони - от всичко искам.
Отивам да бягам сега, после ще опитам да нахвърлям нещо като структура и приоритети и цели евентуално (аз си ги знам де, просто разписани ще придобият някаква подредба и като за пред мен си.)
Първо отчета за вчера да си мине по реда, не че нещо имам да се похваля:
24.02.2017 - петък
ХРАНА:
Храна за деня: 2,915 Ккал
Дефицит за деня: няма
Общо дефицит: 25921 Ккал
АКТИВНОСТ:
- вело
- лицеви
Знаех си че ще е доста и с повечко сладко храната и имах желание да побягам след работа, но ми беше уморителен ден и не намерих психически сили да се преоблека и да бягам, а и нямаше кой да ми даде засилка в петък вечер.
Иначе през деня снимахме един актьор, нашумяла звезда сред тийнейджърките с отлично тяло и после се снимахме за спомен. Верно че с дрехи нали ( видях го и гол до кръста, тогава сравнениято изобщо нямаше да е в моя полза) и като изключим бейби фейса му до моята брадясала с широка челюст мутра, но стоях учудващо (за мен си) добре до него на снимката.
Мнението беше редактирано от Димо на 25.02.17 14:09.
Сравняваш се с актьор с бебешко лице, нашумял сред тийнейджърките. (dull)
Тийнейджърките, като пораснат малко, започват да оценяват неща, различни от “отлично тяло” и “бейби фейс”.
Всеки си има чар, Димо. :)
О, Ели, аз съвсем не страдам от излишна скромност или нещо да се депресирам. Даже напротив. Иначе смелото ми сравнение е с цел да си напомпам малко егото и да отбележа като малка победа че вече в тялото не се виждам като дежурния дебелак на всяка снимка (което дълго време ми беше сериозен проблем, още повече засилван от конфликта с професионалния ми поглед и търсене на естетиката в кадъра :D ), а вече стоя ОК дори до актьор, отчасти популярен заради добрата си физика :)
Относно какво харесват момичетата и как се променят вкусовете им със съзряването, мисля че споделям напълно твоето мнение и съвсем не страдам от комплекси относно нефизическите си качества, които жените харесват. Онзи ден си говорехме с един приятел и вадихме снимки от старите албуми и гледах как съм изглеждал и как е изглеждала жена ми преди време и точно това си помислих с благодарност (за пореден път) че съм късметлия и явно имам доста от онова - невидимото за очите - (за да компенсира корицата когато се налага хаха), щом съм успял да спечеля и задържа такова момиче (разбира се и късмета тя да отдава тежест на тези неща в преценката си за мъже :D ) Понякога се шегувам че с нея сме като красавицата и звяра, но ако някой посмее да я нарече “звяр”, ще му изтръгна сърцето с голи ръцe :D
На снимките сме в периода след второто ни дете. Ефекта на 2 бременности върху нея и върху мен (веднага да обвиня синдрома на квачката :D ).
25.02.2017 - събота
ХРАНА:
Храна за деня: 1,253 Ккал
Дефицит за деня: 2,433
Общо дефицит: 28354 Ккал
АКТИВНОСТ:
- бягане 15 км
- 300 лицеви
Храната отлична - месо, салата и супичка. Даже и за десерт остана място.
Бягането 15 км за 1:44:07, 6’56” за километъра средно. Дори имах сили за финален спринт като видях че отива над 7 минути средно в последния километър. 175 пулс максимално, 125 средно за 1330 Ккал разход. Миналия път като си засичах разход с пулсомера и найкплюса показаха почти едно и също с разлика само 1 килокалория, но тогава беше кратко бягане и си казах че не е толкова трудно да покажат близка стойност, днес след час и 44 минути бягане разликата в показанията им беше отново 1 (да, само една) ККал. 1331 срещу 1332 Ккал, което за мен само’ по себе си е поразително единодушие. Единия мери по ГПС и скорост, другия по пулс.
Другата седмица уикенда мисля да бягам 18 км и по- другата да избягам 21 км по маршрута на маратона да видя как ще се чувствам, но съм оптимист, мисля че няма да ми е проблем да си бягам на официалния полумаратон сутринта с отбора и после да си снимам събитието следобеда и вечерта.
Мнението беше редактирано от Димо на 25.02.17 20:27.
Интересно, аз за 1 час изгарям само 250 калории? Да, ти си голям мъж, но възможно ли е разликата да е тройна?
Час бягане за 250 Ккал? Вижда ми се много много малко. Ти си 47-48 кг, нали? С каква скорост бягаш за този час?
Ммм, не знам... С какво си ги сметна тези 250 Ккал? И трите онлайн калкулатора, които пробвах потвърдиха подозрението ми че 250 Ккал са много малко за час бягане като ми показаха между 350 и 450 Ккал за час бягане със 7.5 км/ч на твоите килограми.
Иначе е нормално да има разлика в изгорените ни калории. Аз бягам малко по- бързо и тежа повече от два пъти от теб, и отделно сигурно съм на почти 3 пъти твоите години (мале, мале - как звучи това последното)...
Мнението беше редактирано от Димо на 25.02.17 21:10.
Разлика да, ама толкова голяма.... Вероятно нещо е сбъркало :D, aз съм прикачила снимка на моето в дневника си, ама не знам как ги смята.
А иначе за последното, как да звучи? Просто аз съм малка :)
Видях, това е апликейшън за телефон с мерене по ГПС. Малко по малко и грешката се е натрупала. 54 минути вместо час, 275 Ккал вместо 250 и скоростта ти ако е била на моменти по- малка - примерно на стълбите и ето ти разликата до 350-400 Ккал, колкото би трябвало да ти е за час. На мен с двойните ми килограми ми идва 760 Ккал/час, което звучи логично (двойно по- голям разход за двойно по- голяма работа).
казано от Just Average на 25.02.17, 20:34:
Интересно, аз за 1 час изгарям само 250 калории? Да, ти си голям мъж, но възможно ли е разликата да е тройна?
Димо е прав,че имат значение килограмите за изгорените калории. Тройна не е разликата,но двойна може би. То за 1 час ходене гориш около 200 калории,не знам как смяташ,че при тичане са 250 калории. Принципно и стълбите увеличават разхода на енергия. Грубо сметнато за 5мин. умерена до високо интензивна кардио дейност се изгарят 40-50 калории и разбира се тялото трябва да е добре загряло. В първите минути разхода на енергия няма да е същия като след 20 мин. Дори реално може да бъде минимален.
казано от Дени на 26.02.17, 07:57:
казано от Just Average на 25.02.17, 20:34:
Димо е прав,че имат значение килограмите за изгорените калории. Тройна не е разликата,но двойна може би. То за 1 час ходене гориш около 200 калории,не знам как смяташ,че при тичане са 250 калории. Принципно и стълбите увеличават разхода на енергия. Грубо сметнато за 5мин. умерена до високо интензивна кардио дейност се изгарят 40-50 калории и разбира се тялото трябва да е добре загряло. В първите минути разхода на енергия няма да е същия като след 20 мин. Дори реално може да бъде минимален.
По всички платформи/калкулатори , в които съм гледал час ходене го дават около 200 -250 кк., както е писано по-горе. Ходенето, при ясно изразен наклон/изкачване в планинска обстановка отива на 400-450кк за час. Единствено тъпият велоергометър за да ударя 150 кк трябва да се бъхтя близо час, на което хич не разбирам логиката -при положение, че като натоварване ми идва доста по-зор от ходенето на пример.
Мнението беше редактирано от I`M на 26.02.17 11:38.
26.02.17
12:17
Иначе , Димо, жена ти е супер готина и много стегната, това дупеееее .... !
Казваш че нищо не тренира, но ако почне малко да тренира (то се и налага де, за здрава костна и хормонална система) ще е като от списание.
казано от Елена на 25.02.17, 14:36:
Тийнейджърките, като пораснат малко, започват да оценяват неща, различни от “отлично тяло” и “бейби фейс”.
Мммм, не, няма такова нещо :) Отлично тяло с бейби фейс е любимото ми.
=============
Къде си сега?
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 26.02.17 12:25.
26.02.17
14:28
Аз пък никъде не се класирам по тези снимки с типажите :( Явно съм някакъв промеждутък :D
казано от Queen Cobra на 26.02.17, 12:17:
казано от Елена на 25.02.17, 14:36:
Мммм, не, няма такова нещо :) Отлично тяло с бейби фейс е любимото ми.
Ако искаш вярвай, но бях сигурна, че ще опонираш. :)
Аз говоря от моята си гледна точка. Но си е до човек. Аз никога не съм се впечатлявала на първо място от отлично тяло и бейби фейс. Дори и като тийнейджърка. Е, тогава може би малко повече. :) Мисля, че характерът и някои личностни качества са милион пъти по-важни, а отличното тяло и хубавото лице са бонус, но не и нещо, по което да припадам. :)
26.02.17
15:07
Елена, мила, аз говоря за сексапил и външност, не качествата на бъдещите ми съпрузи. Разбира се, че ще опонирам :)
Един мъж (и жена де ) трябва постоянно да се поддържа и да тренира-никой не се влюбва в характер и интелект, даже понякога пречат :)
казано от Queen Cobra на 26.02.17, 15:07:
Елена, мила, аз говоря за сексапил и външност, не качествата на бъдещите ми съпрузи. Разбира се, че ще опонирам :)
Един мъж (и жена де ) трябва постоянно да се поддържа и да тренира-никой не се влюбва в характер и интелект, даже понякога пречат :)
Ако говорим само за сексуално привличане - ок.
Относно поддръжката - пак има резон.
С последната част на последното изречение ама никак не съм съгласна :)
26.02.17
15:39
Кобре, тук ще се съглася с Елена, защото още по-горе тя не говори за харесване, нехаресване и т.н. а за оценяване, т.е. когато вече сериозно избираш, какво гледаш. И това се доказва от факта, какво реално виждаме около нас. Ако “любимият” е и супер готин и поддържан, ще е чудесно, но очевидно не е водещо. Жените са като животните, подбират най-подходящия, който също да им върже, мислейки какъв живот ще осигури на поколението им и на нея. За никаква меркантилност не говорим тук.
Един образован, перспективен и финансово подплатен мъж /не чак милионер....е, и да е симпатяга/ е в пъти по-предпочитан за партньор от какъвто и да е фитнес хубавец, който си е само с това.
Мнението беше редактирано от Деян на 26.02.17 15:44.
казано от Queen Cobra на 26.02.17, 15:07:
Тук аз ще опонирам :) Повече от жените, които познавам и сме коментирали темата, почти не харесват мускулести мъже и не намират типа мъже , който описваш за привликателен. Като цяло красотата е много субективно понятие. Има и едно нещо, което се нарича “чар” и е различно от природните даденостти. Съгласен съм обаче, че трябва да има някакво привличане за да се появи интерес за опознаване, но отново повтарям тренирането и мускулестото тяло учудващо почти не привлича, а дори отблъсква някои жени.
Мнението беше редактирано от I`M на 26.02.17 15:43.