казано от Светлето на 03.03.17, 19:24:
[color=red]
Белоградчик е застинал сякаш в миналото. И по пътя натам едни пусти села... Малко тъжно ми стана, но красотата на окъпаните от слънцето скали оправи нещата :)
За жалост този край наистина много опустя.
Като се сетя, когато бях дете как беше...а сега всеки път, когато си ходя все намирам по една къща пуста.
Но пък е много красиво -факт! Особено април-май :)
П.П: Опаа страничкаа. Да я запълниш само с яки тренировки! :)
Мнението беше редактирано от ZshA на 03.03.17 21:34.
04.03.2017
Тренировка: Няма
Храна:
- Огромна порция бъркани яйца, бекон, сирене, домат, краставица;
- Фит Спо Крънчи;
- Протеинов бар;
- Протеинов бар;
- Фъстъци, бисквитки с овесени ядки и стафиди;
- Овчарска салата, пилешки руладин с букет от сирена и сметана, кортофи соте, парче шоколадова торта 0,5л. вино, Сникърс.
Цял ден разходки - до пещерата Магура, отново на крепостта и около нея. Доста потрамбовахме :) Малкия издържа стоически, а пък и времето беше повече от прекрасно. И моите и на дечко бузи, се позачервиха приятно от слънцето (sun)
Привечер за малко в СПА-то. Успях да се добера до сауната най-накрая. Прекрасно е чувството след сауна, когато всичките излишни подкожни води са си отишли. Уви, за кратко, с моето хранене напоследък...
Масаж се отказах да си правя. Досвидяха ми се 55 лв (blush) Още повече, че напоследък трудно улучвам свестни масажисти по хотелите. Има кой да ме гали и за без пари ;) На мен ми трябва някой, който да ме разглоби и отново да ме сглоби, ама такива рядко се срещат в хотелските СПА-та.
05.03.2017
Храна:
- Отново много бъркани яйца, бекон, сирене, домат + 1 бутер баничка;
- Бисквитки с овесени ядки и стафиди;
- 250г нискомаслена извара, 200г котидж, още бисквити;
- Тиквени семки;
- Фъстъчено масло с 50% протеин;
- 200г филе от сьомга, микс от зелени салати с краставица, лешници и кокос в млечен шоколад, вафла Арбанаси, оризовки с фъстъчено масло и сладко.
С голямо нежелание, след закуска, се отправихме към къщи. Знаех си, че това на идване беше твърде голям късмет за да се повтори - синковеца вика змиите яко! Поне кучето устиска и този път. Е, вярно, че му спестихме закуската, но така или иначе щеше да я върне, ако го бяхме нахранили.
После пазаруване, чистене, пране, сушене, сгъване, гладене, готвене (sweat) Ама явно сме си отпочинали де, защото някак си бързо се справихме.
Малко ще трябва да се озаптя с храната, че не вървят на бодре нещата. От понеделник, до Великден ще гледам да съм “чиста”, само с един! чийт мийл! седмично.
Калориите ще ги пробвам да са 1500 - 1600 в нетренировъчни дни и 1800 - 1900 в тренировъчни.
Пожелайте ми успех, както се казва :)
Нямам за цел някакво голямо чистене, просто да се посвия леко и ако мога да изкарам водата, която перманентно задържам напоследък.
казано от Светлето на 06.03.17, 13:56:
Цял ден разходки - до пещерата Магура, отново на крепостта и около нея. Доста потрамбовахме :) Малкия издържа стоически, а пък и времето беше повече от прекрасно. .
Предполагам нощувахте в Хотел Скалите, не в комплекс Магура :)
Не знам нощувките в комплекс Магура как са като качество, но там лятото е уникалко спокойствие и красота :)
Хубаво е , че направиха нещо за селото. Едно време пещерата не е била само “останки”. Дядо ми разказваше за богатствата вътре.
Любимото ми място, където ме отгледаха. И като чета ми става мило такова (sun).
Мнението беше редактирано от ZshA на 06.03.17 16:19.
Зори, на прекрасно, магично място си израснала! Завиждам ти!
На мен винаги ми е много вълнуващо, когато посещавам такива места, останали встрани от космополитната лудница, в която живеем по принцип. Радвам се на разни дребни, според мъжа ми дори странни неща... Цветенца, дръвченца, оградки, градинки, котки изтегнати на припек на первазите на прозорците, снежнобелите бродирани калъфки простряни да съхнат под първите пролетни слънчеви лъчи, спокойните хора, песните на птиците, нощем звездите в небето, които толкова рядко виждаме от софийския смог...
Е, мъчно ми става, като виждам обезлюдяването и липсата на поминък. Ядосвам се и като се сблъскам със следите оставени от посетителите по туристическите обекти и маршрути, но като цяло много се зареждам на подобни места.
Да, в “Скалите” бяхме отседнали. Приятно е и приемат с кучета, което е от ключово значение за нас ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 08.03.17 14:14.
казано от Светлето на 08.03.17, 13:15:
Зори, на прекрасно, магично място си израснала! Завиждам ти!
На мен винаги ми е много вълнуващо, когато посещавам такива места, останали встрани от космополитната лудница, в която живеем по принцип. Радвам се на разни дребни, според мъжа ми дори странни неща... Цветенца, дръвченца, оградки, градинки, котки изтегнати на припек на первазите на прозорците, снежнобелите бродирани калъфки простряни да съхнат под първите пролетни слънчеви лъчи, спокойните хора, песните на птиците, нощем звездите в небето, които толкова рядко виждаме от софийския смог...
Е, мъчно ми става, като виждам обезлюдяването и липсата на поминък. Ядосвам се и като се сблъскам със следите оставени от посетителите по туристическите обекти и маршрути, но като цяло много се зареждам на подобни места.Да, в “Скалите” бяхме отседнали. Приятно е и приемат с кучета, което е от ключово значение за нас ;)
Благодаря, Светле :)
Аз оценям “високо” това място. Там получих едни от най- основополагащите личността качества и години - първите седем :)
Винаги е царяло спокойствие и непринуденост. Там съм проходила, падала, играла Там научих що е буква, цифра.
Научиха ме и как се държи мотика и работи с нея.
А езерото - то не беше просто локва. Преди много години ( около 20) по късите пътечки от селото до него , на около 3 км почти, всеки летен ден ни водеха на плаж там. Беше чистичко и пълноводно :) За дете като мен то беше морето. Имаше изобилие от къпини и хора, които са дошли на вилното място (недалеч от него), за да почиват и да ловят риба.
Не далеч от новопостроения комплекс сега, имаше два огромни мраморни лъва, а непосредствено до тях ресторант. Там винаги имаше прясна риба . Много вечери съм прекарвала с баба и дядо там. А сега всичко е до основи. За жалост.
Пишейки тези редове аз осъзнавам, че съм била дете с късмет. Дете, познало истинското детство :)
Благодаря, че ме върна в това време.
П.П: Извинявам се, че си позволих постове не много свързани с тренировки.
Най-накрая откраднах 15 минути да си отчета тренировките и манджата.
06.03.2017
Тренировка: Прикачена
Храна:
Тренировка
- 2 DM-ски протеинови бара;
- 200г пилешко филе с куркума, домат, краставица, 7 ръжени сухара;
- 200г котидж, 30г тиквени семки;
- Омлет (5 белтъка, 60г кози кашкавал, 20г суджук), салата (айсберг с краставица), 10-15г тиквени семки и още толкова фъстъчено масло.
07.03.2017
Храна:
- 6 ръжени сухара намазани с 250г нискомаслена извара и печена капия;
- 200г пилешко филе с куркума, 10г краве масло, домат, краставица;
- Сандвич (филия протеинов хляб с 50г кози кашкавал);
- 200г телешки кюфтета, краставица, 15-20г суджук, 10-15г тиквени семки;
08.03.2017
Храна:
- 10г кокосово масло
Тренировка
- 200г пилешко филе с куркума и доматен сос, краставица, 7 ръжени кръгчета Местемахер;
- 250г нискомаслена извара, 30г шоколад 99% какао;
- 200г телешки кюфтета, 200г варено цвекло с 20 г орехи;
- 30г тиквени семки, поне 100г фъстъчено масло (tmi)
Доста работа имаме тези дни. Прелитах през форума съвсем набързо докато пътувам, а вечер направо не ми се поглеждаше екран.
Тренировките са нищо особено, по-скоро раздвижване, ама каквото - такова.
Потичах си добре по случай празника :) Никакви болежки, никакъв дискомфорт - само доста пот :D
Храната беше супер до снощи, когато избухнах с фъстъченото масло.
В понеделник и вторник тъкмо реших, че има някаква надежда - не съм огладнявала и храната си ми стигаше идеално, но вчера от сутринта се бях овълчила и като не можах да си легна преди 12, фъстъченото го отнесе...
За женския празник, освен прикрасното цвете от моите си мъже (nlove5) , дамите в офиса получихме по бутилчица вино с картичка от фирмата, като много мило ни беше поднесена лично от колеги, а не просто оставена на бюрото :)
Снимах я, качих си снимката във ФБ и вечерта гледам, една колежка и приятелка я взела, заедно с нейна някаква стара снимка и я публикувала от свое име заедно с някакво стихче...
Не че е нещо особено, ама някак си странно и леко тъпо ми стана. Не ми се беше случвало досега и не знам защо така ме смути. Може ако ме беше попитала... Нямаше да имам нищо против, разбира се, ама така... Както и да е :)
Юп, времето ми свърши и вече закъснявам за работа (shake)
Мнението беше редактирано от Светлето на 09.03.17 23:23.
09.03.17
11:01
Като оставим настрана страшно силния клек, правиш румънска тяга а един крак с общо 35кг- това е много впечатляващо.
Понеже няма какво толкова да направиш по въпроса за снимката (освен да ѝ сложиш виртуален жълт картон на крадлата), пробвай да го приемеш по позитивен начин. Щом те крадат, значи те харесват :) Гадни снимки никой не краде.
Мира, с тези килограми румънската тяга я правя като пръстите на задния крак ми остават на земята. Няма тежест на тях, но помагат за баланса. Мога и с повдигане на задния крак, но не и за 10 повторения (6-8 максимум).
Сега, не знам... Май ще трябва да поспра да тренирам краката, че днес отново ми намекнаха, че са ми бая ячки ;) :P
Димо, аз съвсем позитивно го приемам, просто ми стана странно. За такива неща пък ако се ядосвам и захващам... Ми няма да съм аз :)
09.03.2017
Храна:
- “Бурито” (люта тортила, 200г пилешко филе, халапеньос, кетчуп без захар);
- 200г патешко филе на грил, салата от 200г варено цвекло и 30г орехи;
- Сандвич (филия протеинов хляб, 50г кози кашкавал, халапеньос);
- 250г нискомаслена извара, 40г суджук, краставица, 20-30г тиквени семки, несметно количество фъстъчено масло 50% протеин.
10.03.2017
Изключително дразнещо - телефона ми звъня 3 пъти, като първият беше тъкмо на спринта с 16 км. Аз не вдигам, разбира се, но тъй като слушалките са ми свързани с телефона чувам звънене, музиката ми спира... А, и като не вдигам, започват да ми пишат на разните месинджъри.
Иначе тренировката биваше, но не усетих някакво особено натоварване. Аз ли нещо се спестих, не знам...
Клека стана стабилно. Лицевите на последната серия реших да ги опитам с ренегатско, но не съобразих да взема по-малки дъмбели и не се получи, а и ми компрометира повторенията та станаха само 8.
Абе като за петък, т.е. поуморена от седмицата става.
Храна:
- 6-7г кокосово масло;
Тренировка
- “Бурито” (люта тортила в която завих омлет от 4 белтъка, 100г патешко филе, табаско, грах, моркови и царевица + свеж бейби спанак) - Това стана невероятно вкуснооооо!!!;
- 200г патешко филе на грил, 60г ориз с киноа, розов домат;
- 200г котидж, 35г бразилски орех;
- 4 какаови зърна;
- Омлет (120г патешка саздърма, 4 белтъка), 100-ина г варено цвекло, 10-12 пресни мини морковчета с лимон и табаско (водката липсваше ;) ), халапеньос. Мааааалко се подлютих ;)
- 30-40г фъстъчено масло.
Най-сетне е петък!
Малко натоваренка ми дойде тази седмица, ама я избутах :) Нямах много време да пиша, също и да чета :( Ще гледам да понаваксам тези дни.
Оу, това “бурито” дето го сглобих сутринта беше толкова вкусноооо! А беше и красиво, ама нямам време за снимки. След протеиновите барове, истинската храна след тренировката ми дойде като манна направо :) Като го завия стегнато, става достатъчно компактно и тъй като месото и зеленчуците (без спанака) са имплементирани (каква хубава българска дума!) в омлета - нищо не изпада и мога да го ръфам по пътя към и във метрото 8-) Само сос не сложих, че щеше да се накваси питката, ама оставих омлета по-сочен и пресния спанак освежи работата. Мммм... Пак ще направя и ще го снимам, обещавам!
Имам си едни дънки, на които казвам “показателните дънки”. Не са ластични и като ми отеснеят на талията (защото в краката отдавна съм ги опънала на макс), значи е време за рестрикции. Еми, вчера си ги облякох без проблем 8-)
Егати! Тоя пост го пиша от поне два часа на части.
Винаги петъшки, в края на работния ден стават сакатлъци значи :(
Мнението беше редактирано от Светлето на 11.03.17 16:50.
11.03.2017
Тренировка: Няма.
Храна:
- 3-4 какаови зърна;
- Печен сандвич (филия протеинов хляб, 40г кози кашкавал, малко суджук);
- 200г котидж + 20г суджук = “Активиа с мюсли”, 30-40г фъстъчено масло;
- Един орех, няколко фъстъка;
- 250г нискомаслена извара;
- Двоен Нестле Лайън;
- 2 Буум! бургера , Баунти бар, Бейлис (хахаха, всичките започват с Б :D ).
Много смотано време днес! Влажно, ръмящо, мрачно, студено...
Станала съм в 7 сутринта и хем свърших около безброй дребни нещица(сгъвах и прибирах пране, пусках и простирах нови 2 перални, сменях покривалото на дивана, гладих доста неща, правих Баунти бар (h), рязах и пекох тиква, оправях накиснатите ядки за сушене, завивах буритота на Дани, приготвях закуска и обяд на Добри, ших изпопадали копчета по разни ризи, попълвах и подавах ДДС Статистика и ГДД на един младеж... 100% и нещо друго има, за което не се сещам), хем се чувствам, все едно нищо не съм направила, защото нито е напазарувано, нито е сготвено, нито банята е измита...
И още никъде не съм излизала
Нооо, сега ще мръднем малко на кинце, после ще се набургерим и така...
А, да! Ще пия една чаша вино. Миналата събота със свито сърце отворих една доста добра бутилка вино, защото ми трябваше за пилешкото. Пестеливо вложих минималното необходимо количество в яденето, набутах тапата почти напълно обратно и сложих бутилката в хладилника. Сега всеки път щом го отворя тя сякаш ми се сърди, че съм я използвала за такива прозаични цели и мисля да и се реванширам с поне една чаша ;)
Ще си дописвам :)
Ми, не пих вино...
И мисля, че мога да изкарвам пори от хладнокръвието с което ям “Mother of dragons” 8-) Сигурно защото съм по-люта от него ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 12.03.17 10:36.
12.03.2017
Тренровка: Няма
Храна:
- 250г обезмаслена извара, 250г печена тиква;
- 300г кашкавалена извара, 15г суджук, 15-20г тиквени семки, 20-30г фъстъчено масло - натурално;
- 20-30г тиквени семки
- Свинска вратна пържола, телешки дроб на скара, краставица, домат, люти чушки, мъъъъничко Баунти бар;
- 4 вафли със слънчогледов тахан, 6 слепени бисквити с какаов крем, фъстъчено масло.
Егати уморителната неделя!
Малко нанагорно ми дойде. Чистене, миене, подреждане, пазаруване, готвене - легнах си в 2:15 |-)
Нещо много ме втресе следобяд и си легнах за час и половина, който после ми излезе през носа де...
И след като излъсках банята се сетих, че в понеделник ще идва техник за бойлера. Направо ми се дорева :)
Бяхме взели за уикенда един тестов автомобил и искахме да го разходим някъде на по-дълго разстояние, ама не успяхме.
Е, за 1/2 от четиричленното ни семейство неделята беше easy, подплатена с тиквени палачинки ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 13.03.17 15:40.
13.03.2017
Тренировка: Прикачена.
Като за след 3:30 часа сън екстра беше :)
Тягата стана сравнително леко. Набиранията после бяха близо до трагедията, въпреки че някои от повторенията съумях да ги направя като трябва, т.е. да дърпам хубаво към гърдите, а не просто нагоре. Трябваше да сменя хвата за разнообразие, но забравих...
Обаче пък хоризонталните набирания се получиха доста добре...
Нооо, не ми остана хват за повдигането на краката от вис, затова го направих от стенда.
Манджа:
Тренировка
- Тиквено-протеинови палачинки (300г печена тиква, 6 белтъка, 1/2 доза протеин, 40г овесени трици);
- 200г пуешки кюфто-кебапчета, 60г ориз с киноа, домат, краставица;
- 200г телешки кюфтета, салата айсберг с 80г авокадо, 250г кашкавалена извара, 15г семки.
Много трудно се излюпих сутринта от 5:45 до 6:00 отлагах алармата... Добре, че почти всичко си бях приготвила и опаковала от снощи, вкл. и тиквените ми палачинки за след тренировка :)
Но пък иначе съм доста свежа и работата ми върви.
Супер неприятна ситуация: Миналата седмица много колеги се оказаха с блокирани карти от съображения за сигурност, т.к. явно някой от банкоматите в близост до офиса е бил компрометиран. Този уикенд обаче, вече са започнали да ги точат :( Бррр!
Гармичо нещо е бил забил тези дни и не ми е отчел всички крачки :( Силно съм нещастна, защото се състезавам в тази категория на фирменото предизвикателство.
Ако някой с Гармин чете: Има ли индикатор за изхабена батерия?
Защото моя вече повече от година е сраснат с ръката ми и може би скоро ще му дойде времето за смяна на батерията, но не искам да загубя данни, ако умре изненадващо...
Ще си допиша ако има нещо, но приоритетно ще гледам да си легна преди полунощ :)
Мнението беше редактирано от Светлето на 14.03.17 12:33.
14.03.2017
Похапване:
- Тиквени палачинки (460г печена тиква, 6 белтъка, 1/2 доза протеин) - трябваше да спася цялата тиква и не сложих никакъв сгъстител, та обръщането беше предизвикателство, но станаха суперски :)
- 200г пуешко, 200г варено цвекло с 30г орехи;
- Сандвич (филия протеинов хляб, 50г овчи кашкавал, печена чушка);
- 20г тиквени семки;
- 200г телешки кюфтаци, краставица, домат, люти чушки.
15.03.2017
Тренировка: Прикачена.
Много странно, така и не успях да загрея през цялото време. Тренирах с горнището, само за предния клек го свалях, че ми пречеше.
Фази разни, може би...
Усещам още лека мускулна треска на еректорите от тягата в понеделник, затова не качих на клека. То в това летаргично състояние нямаше и смисъл де...
Иначе, каквото и да е, щом съм тренирала, значи съм добре :)
Рънъ:
- 5-6г кокосово масло;
Тренировка
- “Бурито” (h) (люта тортила + омлет от 4 белтъка, 100г пуешко, печени чушки, мноооого табаско + бейби спанак);
- 200г телешки кюфтета с доматен сос с маскарпоне, краставица;
- Парче торта (почерпка за РД от скъпа приятелка и колежка);
- 250г обезмаслена извара “Пилос”;
- На ресторант: хумуси, мезета, сирена, хляб, суджук, опитванки от десерти, доста вино
Някаква лудница се образува в края на деня...
Дъра - бърата после (ако се прибера в човешко време и на човешки градуси ;) )... Или утре...
Мнооооого готина женска вечер с приятелки по случай РД на едната :)
Супер разтоварващо беше, скоро ще повторим ;)
Затворихме ресторанта (blush)
Мнението беше редактирано от Светлето на 16.03.17 15:10.
16.03.2017
Тренировка: Тц!
Храна:
- 250г обезмаслена извара Пилос, 220г сладък картоф;
- 200 г пуешко филе, 50г сос Карбонара, краставица;
- тиквени семки;
- 200г телешки кюфтета, сос Карбонара, краставица, люти чушки, тиквени семки.
17.03.2017
Храна:
- 10г кокосово масло;
Тренировка
- Нещо (60г оризово брашно, 4 белтъка, 100г пуешко филе, печена чушка, шарена сол) изпечено на тиган, което се оказа доста вкусно :)
- 200г пилешко филе, 200г варено цвекло, 100г Stone bread 80% ръж;
- 200г телешко месо от консерва, салата (бейби спанак, краставица, 80г авокадо), малко, ама наистина само малко фъстъчено масло.
Днешната тренировка ми подейства изключително добре!
Страхоно приятната изненада беше, че в залата са взели пудовки и разбира се не се сдържах да разцъкам малко :) Голяяяям кеф!
Сутринта ми беше много смотано - само се мотаех като муха без глава из къщи и не можех да си събера акъла за да се приготвя и да тръгна навреме. Обачееее, тренировката така ме зареди, че целият ми ден стана супер позитивен, стегнат, деен и усмихнат :)
Всичко в работата ми се получаваше бързо и безпроблемно. Корема ми беше подут от колита от няколко дни, но днес вече не е :) И слънце грееше и ме напичаше през прозореца (sun) И е петък... (rock)
Вадих си статистика за съня от началото на годината. Не е чак толкова зле сякаш :) Прикачам и нея.
Ако се сетя нещо ще си дописвам.
Хубав уикенд на всички!
Ииии, си дописвам:
Като се прибрах вечерта, вкъщи ме чакаше страхотен подарък ей така, без повод :)
Нямам думи просто (nlove9) (nlove9) (nlove9)
Мнението беше редактирано от Светлето на 18.03.17 08:59.
Хей! Хайде да ни е честит новият изглед на форума :)
Какви големи букви само, мога и без цайси :) От телефона още не съм цъкала, утре ще видя как ще е.
18.03.2017
Храна:
- Филия протеинов хляб със 100г телешко месо от консерва;
- Ужасни, отвратителни, мазни и недопечени кюфтета на скара, лютеница, зеленчуци на сач /в заведение/;
- DM-ски протеинов бар;
- 250г нискомаслена извара;
- Свинска вратна пържола, аспержи.
Направихме си чудесна екскурзия до Копривщица, разходихме се, порадвахме се на слънцето, поодуха ни вятъра, купихме си най-различни уникални домашни сладка, на връщане минахме през много скъпо на сърцето ми място и се прибрахме :)
19.03.2017
Храна: Чийт ден с много захар.
Станах в 8 сутринта! Голям сън, голямо нещо :)
После из къщи, това - онова, пазаруване и голямото неделно готвене. Този път с пуешкото смлях червени чушки и пресен лук, добавих и чили. Супер стана :)
Ама и никое време стана ;)
Чакам да поизстинат още мъничко нещата, да слагам по кутиите и да прибирам в хладилника.
Имам и още задачки - закачки за преди да си легна, така че се заемам, ако искам да поспя ;)
В Garmin connect съм заложила сън от 0:00 до 6:00 ч. и новата гривна протестира, ако не съм си легнала в 0:00 ч. Всъщност, откакто я имам не съм успявала да си легна навреме и се надявам да не се разпищи, ако случайно някой път съм заспала в полунощ.
20.03.2017
Малко айляшка работа, ама като за втори ден от МЦ, с придружаващите го “екстри” бива.
Лицевите опори опитах да ги правя с ренегатско.Този път взех по-малки дъмбели, ама не е бил в тях проблема и преди... Ще трябва бая да потренирам корема преди да успея, все имам чувството, че ще се изтълкуля от топката...
На БГ клека този път взех тежестта в ръка, а не си я качих на рамото. Също беше и от страната на работещият крак, а не от противоположната.
Отделно нещо се замотах и направо пропуснах цяло упражнение, защото времето ми много напредна.
Манджичка:
Тренировка
- 200г пуешки руладинки с червена чушка пресен лук и чили, 50г пълнозърнести макарони със сос от гъби, зелени чушки, лук и домати;
- Тиквени семки, фъстъчено масло;
- 200г телешки кюфтета, салата (айсберг, рукола, краставица), люти чушки, фъстъчено масло.
Понеделеник някакъв... Начало на динамична седмица. Ще бъда ангажирана служебно и през идващият уикенд с една конференция.
Пак не успях да си легна преди полунощ и алармата на Гармина се раззвъня.
Сега, вместо да мия пода аз си пиша в ББ-тийм. Лоша жена, ЛО-ША!
Мнението беше редактирано от Светлето на 21.03.17 10:20.
21.03.2017
Храна:
- Ръжена палачинко - питка (60г ръжени ядки, 6 белтъка, 60г кашкавалена извара, шарена сол)
- 200г пуешки руладини, салата (краставица, домат, чушка, 80г авокадо, лимон);
- 200г телешки кюфтета, салата (рукола, краставица, 20г авокадо);
22.03.2017
Тренировка: Дърпаща “А” (ще я прикача утре, че пищова ми е в раницата)
Тренировката беше пълен та*ак :(
Нямах въздух още докато отивах към залата. Някак си направих хубави интервали до 16 км/ч, но пък после ръцете ми започнаха да се потят, а Дани си тръгна по-рано, заедно с магнезия и тягата беше много измъчена. На първата двойка на 105кг ми се сцепи един мазол, ама много жестоко и оттам нанатък цялата тренировка отиде по дяволите. Набиранията бяха с много мъки, въобще всичко, което изискваше да стискам нещо...
Както и да е де, поскачах на въже, правих някакви крънчове, и да кажем, че се раздвижих леко :) Има и такива дни, нали ;)
Но пък се снимах ;)
Храна:
- 10г кокосово масло;
Тренировка
- Ръжена палачинко - питка (60г ръжени ядки, 6 белтъка, 60г кашкавалена извара, шарена сол) - прикачам снимка;
- 200г пуешки руладинки с червена чушка пресен лук и чили, 50г пълнозърнести макарони със сос от гъби, зелени чушки, лук и домати - и на това има снимка;
- 200г обезмаслена извара, 30г бразилски орехи;
- 20-30г тиквени семки, 60-70г кашкавалена извара;
- 200г сьомгова пъстърва, краставица;
- Опитванки докато правих разни неща: Синьо сирене, орехи, Филаделфия + малко фъстъчено масло.
23.03.2017
Храна:
- 250г обезмаслена извара “Пилос”, 100г кашкавалена извара;
- 200г сьомгова пъстърва, 300г задушени зеленчуци;
- 250г обезмаслена извара “Пилос”;
- Ladies night, a.k.a Много вино, сирене, мезета и десерти :)
Малко се подхлъзваме с дружките като се съберем, ама така се разтоварвам...
Снощи напълних фурми със синьо сирене, направих “бонбони” от сирена и орехи, а сутринта врътнах набързо един бадемов сладкиш с карамел. Домъкнах ги в офиса оттук се мятаме в колежката.
Как ще тренирам утре - не знам. А трябва да е утре, защото в събота и неделя съм ангажирана служебно с една конференция и ще е голям гърч и двата дни...
Ще си дописвам, ако се сетя нещо.
Мнението беше редактирано от Светлето на 25.03.17 23:29.
24.03.2017 Или “Деца, не правете това у вас (и въобще където и да е)!”
Раздвижване:
2.2 км за 15 мин. монотонно на пътеката;
Лежанка: 10*20, 10*25, 8*30, 2х5*35;
Преден клек: 10*20, 10*25, 10*30, 10*35, 10*40;
Военна преса: 5х8*20;
Гоблет клек за 1 и 1/2 със задържане: 3х10*12
СС Колелце от колене: 3х10 + суинг 3х15*16
Храна:
Тренировка
- 2 ДМ-ски протеинови бара;
- 220г пилешко филе, 300г задушени зеленчуци;
- 250г обезмаслена извара + 30г тиквени семки;
- Не съм сигурна още...
Малко съм за бой, ама...
Снощи откарахме до малките часове, унищожихме продукциите на няколко мандри и винарни... Спах около 2.5 часа и като станах още бях замаяна от алкохола. Дори кафе не ми се пиеше (не че не пих де), исках само вода. Ледена вода!
Дани беше в потрес, че въобще се глася да ходя в залата :)
Тренирах много леко и предпазливо! На пътеката и първите серии леко ми се гадеше, но после живнах и дори се почувствах освежена. През целия ден си бях, и все още съм, съвсем адекватна и доста работоспособна.
Сякаш за компенсация на служебно ангажирания ми уикенд, днес, петъшки, получих добра служебна новина и освен това ме поканиха да говоря по две направления в една инициатива, ама за това по-натам ще ви разказвам ;)
Оу, а пък сутринта, по пътя от залата към офиса, докато скролвах из фейсбука, ми изкочи снимка на един потник в онлайн магазин (прикачена е), при вида на която едва се сдържах да не прихна от смях в тролея. Право в десетката беше!
Може би ще донапиша нещо. Ако ли не - слънчев и усмихнат уикенд на всички!
Мнението беше редактирано от Светлето на 24.03.17 19:50.
25.03.2017
Храна:
- Филия протеинов хляб, 250г кашкавалена извара, чушка;
- Филия протеинов хляб с 30г паста от синьо сирене, Филаделфия и орехи + около 200г кашкавалена извара;
- 10г тиквени семки;
- 2 ДМ-ски протеинови бара;
- Омлет (2 яйца, 3 белтъка, пресен лук, люта чушка, извара, козе сирене), краставица;
- 10г тиквени семки
Понаспах се, станах в 8! :)
После цял ден по задачи. До обяд домашни + пазаруване, а следобед служебни ангажименти.
Лягам сега, че трябва да ставам в 5:00. По новото време! :( В 7:00 трябва да съм построена пред избирателната секция, за да си упражня правото на глас, преди да се метна на конференцията, където ще опъвам каиша до вечерта...
26.03.2017
Сън: 3:55 ч. (00:06 - 04:01)
Храна:
- 2 DM-ски протинови бара;
- Разни бисквитки курабийки;
- 1 DM-ски протинов бар;
- Обилен обяд от кетъринг (пилешко в сметанов сос и броколи, свинско шишче, паста, салати, питка хляб, десертчета);
- Ядки;
- 150г извара, сладко от горски малини;
- 150г печен телешки дроб, салата (домат, краставица, пресен лук);
- 100г бонбони “Черноморец”, 5 вафли със слънчогледов тахан, 100г фъстъчено масло.
Дълъг ден беше...
Станах в 5:00 по новото време, т.е. все едно в 4:00. В 07:05 бях пред избирателната секция, пуснах си гласчето в пустиня и полетях към служебната конференция.
Там цял ден на крак. Единствено докато обядвах бях в седнало положение.
Помагах на регистратурата и би беше супер странно да обяснявам на IT хора, разни IT неща и да се оказва, че знам повече от тях и се оправям по-добре от тях с елементарни работи. Егати, те не мислят бе! Въобще не мислят!!! Не конкретно IT-тата, а младежите като цяло.
Прибрах се на автопилот. Дани беше взел месо от скарата за вечеря, та почти не готвих. Само едно пуешко направих за първите дни от седмицата.
Наядох се като идиот и се трупясах. Отдавна батериите ми не бяха се изтощавали толкова.
Дадох обещание пред себе си: Да правя всичко възможно да спя повече и да ям по-малко боклуци (което най-вероятно ще се случи от самосебе си, ако се наспивам).
27.03.2017
Сън: 6:46ч. (00:43 - 7:29)
Храна:
- Филия протеинов хляб със 100г нискомаслена извара и едно доста люто чушле + 30г суджук (снимка);
- 200г пуешко филе с вино и доматен сос, каставица, 65г авокадо, лимон);
- 200г котидж, с 20г смлени орехи;
- 220г филе от сьомга, салата (айсберг, краставица, лимон, 60г авокадо).
Не можах, просто не можах да стана за тренировка! Ще почивам до сряда, като ще се опитам да спя по около 7 часа на нощ.
Качих се на кантара: 56.5 кг.
Като число е супер, но като body composition не ми харесва! Е, подпухнала съм от безсънието и тоновете джънк, но все пак...
До Великден без простотии :)
Дружките ми искат да им сметна калории и да им кажа ТОЧНО какво да ядат за да поотслабнат! Най-много припира тази, която най-малко ще спазва каквото и да било :D
Ама са ми много сладки и много ги обичам :)
Довечера след работа и утре сутринта ще трябва да наваксам с готвенето и домашните задължения малко, Дано ми спорѝ!
Ще си дописвам евентуално...
Мнението беше редактирано от Светлето на 30.03.17 13:00.
Юхууу, кака ви е още жива :)
28.03.2017
Сън: 7:44ч. (23:24 - 7:08)
Храна:
- 3 ръжени сухара с 250г нискомаслена извара и шарена сол;
- 200г пуешко филе задушено във вино, 100г Stone bread 80% ръж, салата (краставица, домат, люта чушка);
- 170г кашкавалена извара, 30г тиквени семки;
- 270г (изпечено тегло!) телешки дроб на скара, краставица.
29.03.2017
Сън: 6:13ч. (23:42 - 5:55)
Тренировка: Дърпаща “Б” - прикачена е.
Най-сетне зала!
Страшно ме освежи и ми подобри настроението. Е, поизморих се но физическата умора е толкова по-сладка от психическото натоварване, което извличаме всеки ден :)
Храна:
- 5г кокосово масло;
Тренировка
- “Мъфини” (230г сладки картофи, 2/3 доза протеин, 5 белтъка);
- 110г пуешко филе, 70г протеинова паста, 60г доматен сос + 200г задушени зеленчуци;
- DM-ски протеинов бар,
- 100г кашкавалена извара;
- 100г телешко кюфте, 200г кашкавалена извара на тиган, салата (бейби спанак, краставица, 60г авокадо), 10г тиквени семки.
Обичайно натоварено тези дни и като добавим факта, че се опитвам да спя повече, времето ми за... всичко съвсем се съкращава.
Доволна съм от храната! 3 дни удържам фронта откъм калории, макрота и качество на продуктите.
Освен това взех малко по малко да отпухвам :)
30.03.2017
Сън: 6:59ч. (23:37 - 06:36)
Тренировка: Нъцки
Хапване:
- 50г протеинова паста с 250 г обезмаслена извара и шарена сол;
- 120г патешка саздърма с едно яйце, 3 белтъка, 200г задушени зеленчуци и много табаско - всичко това запържено на тиган (снимка);
- Сандвич (филия протеинов Местемахер с 50г ементал);
- 220г патешка саздърма, краставица с пресен лук.
Денят на големия глад :) Цял ден ми беше гладно гладно, но удържах геройски :)
31.03.2017
Сън: 6:07ч. (23:49 - 05:56)
Тренировка: Прикачена е
На клека се вработих на последната серия чак. Мааалко се замислих дали да не направя още една, ама нямах много време така или иначе.
Всичко останало си беше екстра. Д-то ми започна да се гипсира още по пътя за работа. Усещам, че в следващите ден-два, сядането и ставането ще е проблем ;)
Храна:
- 10г кокосово масло;
Тренировка
- Палачинко - питка (60г ръжени ядки, 6 белтъка, 100г извара);
- 150г патешко филе, 70г протеинова паста, краставица, домат, люта чушка;
- 250г нискомаслена извара, 30г тиквени семки;
- 200г херинга от консерва, салата (айсберг, краставица, 60г авокадо).
Тая протеинова паста е голям калъч - нито е протеин като протеин, нито е въглехидрат като въглехидрат. А не е и особено вкусна. Почти я притиках де...
Днес беше мнооооого смотан ден. Занимавах се само с дребни и крайно разнородни глупости. Хeм не съм вдигала глава, хем ми се струва, че нищо не съм свършила...
Ама нищо де, нали свърши работната седмица :) (а тази за мен беше мнооого дълга, че нали бачках и миналия уикенд).
Още повече, че след работа се сдобих с нещо много, много дълго и силно желано (снимка) и то с прилично намаление, тъй като обложката е леко повредена, но корицата и въобще цялата книга са перфектни.
Сега само трябва да намеря време да я прочета
А цялата история с тази книга беше много странна!
Искам я от повече от 10 години, т.е. откакто е излязла. Няколко пъти съм стояла в книжарници съм я разглеждала, зачитала и точила лиги по нея, но тогава беше трудно да си я позволим.
С времето все по-рядко се сещах за нея и обикновено я нямаше по книжарниците...
Обаче сутринта, на тренировката слушах една ария и нещо се бях вдъхновила... Чак треньора на мъжа ми попита каква музика ме надъхва така :D Оттам се заговорихме за опери, споменахме любимия ми Вагнер и Нибелунгите, аз пак се сетих за книгата и цял ден си мислих за нея. Дори при супер многото ми работа, докато се рестартирах между две задачи, реших да видя къде я продават онлайн, за да си я поръчам. До поръчка не стигнах, защото нещо спешно пак изникна и сигурно пак щеше да остане така, обачееее, в метрото към вкъщи, докато преглеждах фейсбук видях, че мой братовчед си я е купил и е много щастлив и развълнуван. Не знам какво съвпадение беше това! Рядка и не особено популярна книга, издание от преди повече от 10 г. (2015), да е в ума ми целия ден и да ми намига отвсякъде...
Ей така, на късмет влязох в книжарницата на софийския и ей така, на късмет я имаха, при това намалена! А съм почти сигурна, е съм я търсила и там някога и не я е имало.
Момчето от книжарницата я гушкаше и ѝ забърсваше прахта като бебе :)
Та така... Не знам защо го изписах цялото това нещо... Сигурно защото ме направи доста щастлива след уморителната седмица, а и по принцип :)
Моля да забележите колко много спя напоследък :)
Хубав уикенд на всички!
Мнението беше редактирано от Светлето на 01.04.17 09:10.
01.04.2017
Сън: 7:41ч (00:18 - 7:59)
+ час и малко следобед
Храна:
- Ръжена палачинко-питка (60г ръжени ядки, 6 белтъка, шарена сол), намазана със 100г нискомаслена извара Пилос;
- 180г патешко филе, 25г суджук, салата (айсберг, краставица, домат, 30г авокадо);
- 150г нискомаслена извара, 30г тиквени семки;
- 220г сьомга филе, 300-350г аспержи.
Мързел ден!
От 1000-та задачи, днес отметнахме само пазаруването (почти!) и малко подреждане и гладене.
Следобед се усамотих с Нибелунгите, но римите така ме унесоха, че откъртих за час и нещо...
Мускулната треска е ужасяваща и това, че почти не съм мърдала днес допълнително утежнява нещата.
Мнението беше редактирано от Светлето на 01.04.17 23:45.
02.04.2017
Сън: 06:21ч (01:23 - 07:44)
Тренровка: Ниенте.
Храна:
- 50г протеинова паста (най-сетне свърши!) с 250г обезмаслена извара и шарена сол, круша;
- Навън - салата с риба тон (зелении без дресинг), ДМ-ско протеиново барче;
- 200г котидж, 30г суджук, 15г тиквени семки, 100г кашкавалена извара (в този ред);
- 200г кашкавалена извара на тиган, 25г суджук, домат, краставица, 20г тиквени семки;
- 50-60г фъстъчено масло, вафла с тахан, 5-6 бразилски ореха, няколко лешника.
Ами, един безоблачен почивен ден ми стига явно (вчерашния).
Неделно около... абе много задачи трябваше да отметна.
Ходихме за дрехи на синковеца, аз си поръчах нови очила (тези хора не познават парите!), разходка в парка, още пазаруване за седмицата и за Великден, голямото неделно готвене, миене на баня, чистене и подреждане...
Мускулната треска освен, че никак не минаваше, премина и в супер болезнени крампи. Качвах се по стълбите след пазара - 7-8 кила да съм носила максимум, и между 5-ия и 6-ия етаж така ми крампира глутеуса и надолу към аддуктора, че не можех да си стъпя на крака. Ей такова чак не ми се беше случвало!
Ама нищо де, да гледаме от положителната страна на нещата - крампиралия глутеус стои мноооого стегнат и изглежда добре отстрани ;)
Освен другото, деня беше наситен с доста неприятни, тъжни и обидни моменти, които много ме раниха и разстроиха, и вечерта нападнах фъстъченото масло, ядките и Junk Box-а. Не помогна, разбира се.
Значи, въпреки, че се опитвам да приемам чуждите гледни точки и да не съдя прибързано, се е случвало и обратното. И винаги после ме е застигало това, което съм заклеймявала или отричала. Ето сега и т. нар. “Емоционално хранене” - винаги съм мислила, че това е пълна измишльотина и оправдание да се натъпчеш с нещо, а ето, че вече няколко пъти и на мен се случва... Само си констатирам...
03.04.2017
Сън: 04:48ч (01:08 - 05:56)
Тренровка: Прикачена е.
Отидох да тренирам с крампи. Нямаше сбободна пътека и “покарах” кростренажора, който допълнително ми напомпа краката.
Тягата беше интересна с крампирал задник... Като стигнах до двойките обаче, на първото повторение от първата двойка, всичко приключи! Минаха и крампи и дяволи.
Извод: Тягата лекува всичко!
Тежести не съм качвала обаче и останалата част от тренировката беше доста приятна. Достави ми явно дозичка ендорфин, защото леко ми просветна.
Храна:
Тренировка
- Ръжена палачинко - питка (60г ръжени ядки, 6 белтъка, 70г извара, шарена сол);
- 200г пуешки кюфтета с индийски подправки, 200г варено цвекло, 90г Stone bread 80% ръж;
- 200г котидж, 50г суджук;
- 200г телешки кюфтета, 300-350г аспержи със зехтин;
- 20-ина грама тиквени семки.
Лека и успешна седмица на всички!
Мнението беше редактирано от Светлето на 04.04.17 00:43.
казано от Светлето на 03.04.17, 19:44:
- 200г кашкавалена извара на тиган
A! Как така? Това ми е любопитно... Запича ли се, хваща ли коричка? Вкусно? :D
Санче, ами не е никак лошо да ти кажа ;) На мен ми допада, а и е някакво разнообразие.
Пръсвам по мъъъничко кокосово масло на тигана и слагам изварата. Не става хубава коричка, като на сиренето, защото започва да се рони и няма как да я обърна нацяло, а става малко бъркана, но пак си добива тоя приятен аромат на печено сирене ;) С доматчета е мммммм!....
Пробвала съм само с кашкавалената извара 1% от Лидъл, с други, по-мазни, може и да е по-добре, но пък с по-креместите извари не си го представям много...
Опитай и кажи как е :)
04.04.2017
Сън: 5:27ч (01:02 - 06:29)
Хапване:
- 6 ръжени сухара с 250г обезмаслена извара, шарена сол, люта чушка, 1/4 домат (снимка);
- 200г пуешки кюфтета с индийски подправки, 250г варено цвекло с 30г нарязани орехи;
- Филия протеинов хляб с 50г ементал (сандвич);
- 200г телешки кюфтета, зелена салата с краставица и 50г авокадо.
Голям тъгъдък от сутринта, но някак си успях с всичко 🙂
Преди работа си мих косата, готвих, слагах храна, оправях малко пране, ходих на маникюр и оттам газ пеша до Сердика Център, че ми се обадиха, че са ми готови очилата... И закъснях за работа с 4 минути.
Новите ми цайси са СУПЕР - хем са шаренки, хем не си личи много, защото е отвътре и не изглежда твърде crazy! И направо ми заспаха - много удобна рамка и много хубаво виждам с тях. Обикновено по това време вече са ми доста натоварени очите, но днес съм пушка.
Отбелязвам леееека мускулна треска на гърба от вчера и за мое щастие май леко съм се посвила, т.е. нямам задържана вода поне.
Надявам се да устискам с дисциплината до Великден, че как съм се наточила на козунацитееее!!!
А колкото обичам да ги ям (а това е много, МНОГО), два пъти повече обичам да ги правя. Набавила съм си почти всички необходими продукти и само тръпна в очакване 🙂
Мнението беше редактирано от Светлето на 05.04.17 21:40.
Екстра са очилата, Светле и много те променят. 🙂
П. П. Е, сега вече я втасах с този комплимент. 🙂 Ако кажа, че те променят в положителна посока, значи все едно съм казал, че без тях не изглеждаш достатъчно добре, а ако кажа, че е в отрицателна, значи не са екстра. 🙂 Затова го оставям само “променят”.
05.04.17
09:38
Светле, много си чаровна 🙂
Мнението беше редактирано от Габриела Петрова на 05.04.17 09:39.
😊😊😊
Боби, дипломатичен както винаги 😉
05.04.2017
Сън: 6:14ч. (23:43 - 5:57)
Малко закъснях и се наложи да пропусна едно упражнение, но пък тичането ми беше много леко . Ако имах повече време, щях да направя още поне два интервала.
Предния клек нещо много ми тежеше този път, чак не можах да си направя повторенията на последната серия.
Храна:
Тренировка
- Ръжена палачинко - питка (60г ръжени ядки, 6 белтъка, 100г извара, шарена сол);
- 200г пуешки кюфтета с индийски подправки, 270г картофена салата;
- Сандвич (филия протеинов хляб с 50г ементал);
- 200г телешки кюфтета, зелена салата с краставица и 80г авокадо.;
- 30-ина грама тиквени семки.
Нищо особено за отбелязвне.
На прибиране от работа изведнъж окапах, все едно някой ми дръпна шалтера, та ще си лягам вече...
Редакция:
Към храната добавям около 150г фъстъчено масло 🐷 В полузаспало състояние исках само да си близна малко и някак си съм си близнала половин буркан... 🙀
Мнението беше редактирано от Светлето на 06.04.17 10:28.
06.04.2017
Сън: 05:29 ч (00:42 - 06:11)
Храна:
- 4 царевични блокчета с 250г обезмаслена извара, шарена сол и половин домат;
- 200г телешки кюфтета, салата (краставица, домат, 100г авокадо);
- Омлет (2 яйца, 3 белтъка, 150г кашкавалена извара, люта чушка), краставица с кълнове от лук;
- Няколко тиквени семки, 10-ина г фъстъчено масло.
07.04.2017
Сън: 05:12 ч (00:40 - 05:52)
Нищо особено за отбелязване по тренировката. Готино ми беше 🙂
Разнообразих малко румънската тяга и бицепса с цел пестене на време, че пак закъснявах.
Тичането - за душата беше, без зор, на хубава музика. Искаше ми се да направя километрите 6, но както вече казах - нямах достатъчно време.
Храна:
- 10г кокосово масло;
Тренировка
- 2 протеинови бара Фит Спо Слим;
- 200г пилешки гърди на грил тиган с доматен сос, 250г картофена салата;
- 250г обезмаслена извара;
- 30г Линдт 99% какао;
- 150г телешки дроб на скара, 2 свински ребра на скара, зелена салата с авокадо.
Малко телеграфно, ама в работата - много работа, ще си нося и за домашно.
Освен това на Дани майка му ще ни гостува от днес до неделя и нямам прадстава дали ще имам време за писане.
Излязоха първите междинни резултати от спортното предизвикателство в работата -
на тренировките ги разбивам, но се изненадах, че не особено активната ми колежка и любима приятелка води по крачки. Мери си ги с някакво приложение на телефона, което може и да не отчита правилно, но пък е нисичка прави повече крачки за единица разстояние 🙂
Та така... Дано да ми остане време да си допиша.
О, и това днес си го връщах поне 5 пъти да го слушам:
Мнението беше редактирано от Светлето на 09.04.17 11:25.
08.04.2017
Сън: 6:55ч (23:55 - 06:51)
Теринровка: Няма
Храна:
- Филия протеинов Местемахер с 30г фъстъчено масло;
- 100г пилешко филе
- Голяма свинска вратна пържола, цветни салатки с краставица, парче козуначен кекс;
- 20-30г фъстъци и съвсем малко тиквени семки;
- Около 300г сьомга, 300 - 350г аспержи, 10-ина г зехтин.
Без активности. Времето беше отвратително с този вятър!!! Напазарувахме само.
Имаме гости за уикенда и общо взето шетах, готвих... Исках да ми замириши на Великден вече и направих козуначен кекс, че нямаше как да меся.
А, да! И работих (нали си бях взела домашно). Доста неща успях да свърша очудващо, и то все тегави, така че съм доволна. Макар че не трябва да съм доволна, че съм работила през уикенда!!!
Мнението беше редактирано от Светлето на 09.04.17 11:40.
09.04.2017
Сън: 7:46ч (23:46 - 7:32)
Тренировка: Липсва
Храна: А-ла коня в реката 🙂
- 4 царевични блокчета, 250г обизмаслена извара, шарена сол, чери доматчета, люта чушка;
- Бурито (тортила, 180г пилешко, червен боб, люта паста, бейби спанак);
- 1/2 козуначен кекс, 3 шоколадови бонбона;
- 150г кашкавалена извара, 250г обезмаслена извара, 25г тиквени семки;
- 160г (изпечено тегло) заешко месо, салата (бебйби спанак, айсберг, краставица, кълнове от лук, 3 огромни маслини);
- 5 парченца суджук.
Свеки си тръгна в късния следобед (тя вкъщи идва като на Ultra All Inclusive, да не си помисли някой, че помага с нещо) и някак си успяхме след това да си свършим всичката домашна работа, да сготвя за седмицата и да си направя някои разкрасителни процедури.
За служебна работа време не остана, но нали вчера добре се отчетох
Утре и вдругиден ме чакат брутално натоварени работни дни, защото в сряда и четвъртък ще съм в отпуск, за да правя пролетно почистване...
И после идва Великден ❤️️ Как го чакам само!
Лека и усмихната седмица на всички!
Мнението беше редактирано от Светлето на 09.04.17 23:22.
10.04.2017
Сън: 5:36ч. (0:15 - 5:51)
Тренировка: Прикачена е.
Тренировката беше най-голямото ми разочарование от много време насам :(
Уж в понеделник обикновено съм свежа, отпочинала и наспана. Станах с нагласата добре да поклякам, но не се получи.
Първо се забавихме вкъщи заради стомашни неразположения на дребното. Стигнах в залата и започнах да тренирам доста след Дани. Докато загрея и разчупя гипса, той приключи и с нашия треньор си тръгнаха (пак лош късмет, защото обикновено треньора ни остава повече).
Започнах аз да клякам, ама нещо не ми беше както трябва... Още на 40кг, като подхождах, ръцете ми сякаш не искаха да го стискат тоя лост! Едно такова разтреперяно и отмаляло ми ставаше като застана пред щангата. Знам добре какво означава това, но така или иначе това би е последната седмица на тази програма, натиснах се и избутах 55 и 65 кг някак си.
Предните пъти двойките ги правих на 75 кг сама без проблем, ама сега реших да остана на 70 и за всеки случай да викна инструкторчето да ме пази. ЕГАТИ ОГРОМНАТА ГРЕШКА!!!
Първото повторение го направих, на второто леко забавих ход нагоре (все пак със 70 кила не мога да съм пружинка!) и той не просто ми хвана лоста, ами и някак си го издърпа назад към себе си (на него да му е удобно, нали!), с което ми промени траекторията и аз естествено не можах да се изправя. Поклечах си долу с щангата на гърба докато се разберем да се дръпне от мен за да я пусна назад и така...
Супер тъпо ми стана и страшно се ядосах! Да се затисна така тъпанарски с тежест, която далеч не ми е пределна...
Направих 2 серии с 40 кила после, за да не завършвам с провал, но нервната ми система съвсем беше изгърмяла и едва ги избутах с огромна мобилизация на волята.
Остатъка от тренировката беше колкото за отбиване на номера. Не съм се скатавала, даже ги правих в суперсерии, но мотивацията и настроението бяха минорни.
Обратните напади също бяха изпитание за нервната ситема, но не заради тежестта.
Та така..
За известно време ще тренирам по друг протокол.
Храна:
Тренировка
- 3 DM-ски протеинови бара;
- 170г скариди, 60г императоски ориз, салата (краставица, домат, кълнове от лук);
- 200г кашкавалена извара, 30г тиквени семки;
- 200г (сготвено) зашеко печено, салата (краставица, домат, лук);
- 20г тиквени семки, 10-15 фъстъка (печени без сол).
Както си и знаех, предвид някои срокове, денят беше супер натоварен. Нямах време да се обърна. Колегата тук нещо не се справя и добре, че в събота като работих от вкъщи видях, че неговите неща са доникъде, та отметнах повече от моите, за да мога да му ударя едно рамо. Стоях до 9 в офиса и толкова бях изпушила вече, че имах нужда от свеж въздух, но перспективата да се прибера вкъщи в 10 вечерта (а съм излязла сутринта в 8:20) не ми се понрави и си викнах такси. Леле как вонеше на цигари в тая кола!!! Шофьора не пуши докато ме вози, но миризмата беше толкова непоносима, че обмислях да сляза някъде да повръщам.
Принципно съм в седмицата преди МЦ (което донякъде може да обясни и слабостта в тренировките) и не е необичайно да ми се изостри обонянието, но чак такава смрад отдавна не бях търпяла. Блякс!
Ама, като се прибрах вкъщи, в онази лудница, при шашавите ми мъже, всичко ми мина за 5 минути 🙂
11.04.2017
Сън: 5:47ч. (23:59 - 5:46)
Тренировка:
1. 20 мин. интервално на пътеката, 4% наклон, 1 мин. ходене, 1 мин. тичане, до 16.5 км/ч;
Разтягане
2. 4х15 колелце от колене;
3.1. Сгъване за бицепс с дъмбели последователно: 3х12 на ръка * 7кг;
3.2. Разгъване на скрипец (трицепс) с въже: 3х10*20кг.
Пораздвижих се лекичко, за успокоение на неспокойната ми душа. Нищо особено иначе.
Храна:
Тренировка
- Ръжена палачинко-питка (60г ръжени ядки, 6 белтъка, 100г извара, шарена сол);
- 200г пуешко филе със средиземноморски подправки и вино, задушени зеленчуци, 12г краве масло;
- 250г обезмаслена извара, 30г тиквени семки;
- 100-ина г кашкавалена извара;
- 300г сьомга по провансалски, салата (краставица, домат, кълнове от лук);
- 100-ина г лешников тахан.
Днес малко по-добре се диша.
Имам да отмятам доста неща, но не ми пари под д.-то и между задачките пиша това 🙂
Последен ден в офиса до след празниците!
То не че много ще си почивам де, два дни ще правя супер основно пролетно почистване вкъщи.
И като съм се отплеснала днеска да пиша, пак да попитам дали някой няма позната учителка, пенсионерка, която да иска да се занимава с бъдещ първолак?
Условията и отношението, които предлагаме са отлични!
В момента моите родители го поемат докато ние се приберем от работа, но това ТРЯБВА да бъде прекратено, защото:
1. Никак не се занимават с него, а го оставят на лаптоп/Cartoon Network и той се зомбира;
2. Хранят го с боклуци до пръсване, поради което е напълнял неимоверно :(
3. Не само, че не държат на никаква дисциплина, ами толерират лигаво и беотговорно отношение към всичко и всички.
Мнението беше редактирано от Светлето на 12.04.17 11:28.
12.04.2017
Сън: 4:47ч. (0:59 - 5:46)
Храна:
- 200г кашкавалена извара, филия протеинов Местемахер с 30г фъстъчено масло;
- 200г пуешко филе със срадизомнорски подправки и вино, комат, краставица, 20г суджук, 15г лешников тахан;
- 500г (да, 2 кутийки!) обезмаслена извара;
- Омлет (3 яйца, люти чушки, 80г кашкавалена извара), краставица, пастет от люти чушки със зехтин;
- Незнайно количество фъстъчено масло и лешников тахан.
Почти целия ден се занимавах с пролетното почистване. Този път наех професионална помощ за прозорци, щори, стени и някои други по-груби дейности и имах време да обърна внимание на детайлите. Резултата е повече от задоволителен! Не че е било кой знае каква кочина и преди, но си е друго като светне всичко накуп 🙂
Поизморих се, разбира се, но със сигурност по-мало, отколкото ако бях правила всичко сама.
Да не говорим, че за 1 ден нямаше да успея.
Също и няколко пъти се връзвах към офиса, че ми писаха за някакви драми, а предпочитам аз да си пипна, за да съм сигурна, че е както трябва. Освен това и колежката ми я бяха заринали изведнъж с глупости, а и тя душа носи милата.
13.04.2017
Сън: 6:07ч. (23:47 - 5:54) + 1.5 часа следобед
Чисто новичка и генерално различна от всичко, което съм правила в последните години. Ще видим как ще ми се отрази. Надявам се да е положително! Ще я правя общо 12 седмици (3 фази по 4 седмици), което е тъкмо до морето 🙂
Колкото и да не ми се искаше да го призная, нервната ми система бая е прегоряла и особено след последните пъти... Като тръгнах към залата започна да ми се гади, а в последните 50-ина метра бях на 90% да се върна обратно. Радвам се, че не го направих 🙂
Тренировката беше приятна и разтоварваща.
За загрявка направих 15 минути интервали на пътеката, а накрая добавих и 3х12*20кг суинг с пудовка (знам, че не трябваше, ама пусти страх, да не ми се спихне д.-то!).
Опитвах се да си спазвам почивките точно, но не винаги се получаваше заради другите посетители в залата и докато си сглобя, разглобя, взема, оставя тежести и уреди...
Храна:
- 10г кокосово масло, 2 бразилски ореха;
Тренировка
- Доза и половина протеин, 4 ръжени кръгчета Местемахер с 60г рачел от тиква;
- Доизядох каквото имаше сготвено: 100г пуешко, 170г скариди, 40г императорски ориз, 4 ръжени кръгчета Местемахер, краставица;
- 200г котидж, 30г тиквени семки, 15-20г фъстъчено масло;
- 220г (сготвено) сьомга по провансалски, зелени салатки с краставица, 50-ина г фъстъци (печени, белени, без сол).
Вторият ми ден отпуск 🙂 Кеф! Не си давах зор, вече беше изчистено...
Нещо ми беше замаяно от сутринта, както споменах докато стигна до залата ми беше супер смотано, а след тренировката просто умрях!
Прибрах се, едвам намерих сили да се изкъпя, пийнах протеина със сладичкото и тока ми просто спря... Нямам ясни спомени как точно се добрах до леглото, знам само, че кучето беше там и аз почти легнах върху него без да искам, и заспах... Като пън! След час и половина се събудих свежа като репичка за великденска салата 🙂
Вързах се към офиса за малко, отидохме с грухтящия прилеп да вземем дечко от градина,
поразходихме се, приготвих вечеря, пране - мране, междувременно пак около 2-3 часа поработих “часпром” и взе че ми се доспа 🙂 Ей, голям мълзел, голямо нещо значи!
Мнението беше редактирано от Светлето на 14.04.17 10:40.
Здравей!
Какво представлява козуначеният кекс по-точно? Изглежда доста вкусен.😋
Кико, козуначения кекс правя по тази рецепта.
Супер лесно е, мирише и има вкус почти като на истински козунак. Последният път дори и със стара суха мая се получи разкошен (сложих му захаросани корички) 🙂