Мога ли да добавя сутрешната си доза протеин на прах директно в закуската?

Прескочи до:
Dizzy

20.02.17
23:06

Благодаря, Соломонец :) Липсваше ми по-сериозно научно подкрепена литература до сега.

Хвърлих един поглед на статиите, но не пише дали под протеин и млечни храни са имали предвид и съответно давали на тестовите групи месо и зрели сирена или са им давали суроватъчен протеин (моя конкретно е Dymatize ISO 100, Суроватъчен протеин хидролизат). Ако видя някакво изследване, в което при равни други условия на тестовата група са давали суроватъчен протеин, тогава щях да съм по-убедена, че задръжката ми няма общо с източника на протеин.

Реално и аз наблюдавам сваляне на мазнини при ОКБ, високо мазнинно, ниско въглехидратно хранене с умерен прием на белтъчини (до 1,1 гр/кг.), НО като източници ползвам месо, яйца, зехтин, авокадо, кашкавал и сирене, а не суроватъчен протеин.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 20.02.17 23:09.

Dizzy

20.02.17
23:15

казано от Barber на 20.02.17, 22:52:

казано от Dizzy на 20.02.17, 22:18:

Само не знам до колко написаното ще е от полза, защото така и не разбрах пусналия темата какво цели с протеина сутрин. Ние така общо можем да си пишем до утре.

Преминах на РБД защото доста отпаднах .Храня се и тренирам на принципа : Това което е най малко противоречиво :)

Според мен дръж си РБД + лек дефицит и бъди постоянен. Междувременно чети и опитвай. Засичай резултати през определено време и като видиш, че нещо не действа при теб въпреки всичко изписано, просто го зарязвай.
Аз съм нагоре-надолу от години. Ако имах готова рецепта да съм ти я дала. Както виждаш споделям какво не е сработило и се опитвам да го обясня, за да не се повтаря като грешка отново и отново при други. Дали е възможно да греша - напълно.

The Barber

20.02.17
23:32

казано от Dizzy на 20.02.17, 23:15:

Само не знам до колко написаното ще е от полза, защото така и не разбрах пусналия темата какво цели с протеина сутрин. Ние така общо можем да си пишем до утре.

Преминах на РБД защото доста отпаднах .Храня се и тренирам на принципа : Това което е най малко противоречиво :)

Според мен дръж си РБД + лек дефицит и бъди постоянен. Междувременно чети и опитвай. Засичай резултати през определено време и като видиш, че нещо не действа при теб въпреки всичко изписано, просто го зарязвай.
Аз съм нагоре-надолу от години. Ако имах готова рецепта да съм ти я дала. Както виждаш споделям какво не е сработило и се опитвам да го обясня, за да не се повтаря като грешка отново и отново при други. Дали е възможно да греша - напълно.

Точно това правя :) Лек дефицит и в момента правя тестове с въглехидратите. Не с количествата а с приема. В нетфенировъчни до обяд, в тренировъчни през целия ден. Приемам по 2 грама протеин на килограм. Имам достатъчно воля и съм сигурен, че ще се справя, просто гледам да е с възможност но най малко грешки .

Dizzy

20.02.17
23:40

Опитай по някое време и с леко намаляване на протеина (да кажем до 1,3-1,5гр/кг) и на негово място завиши мазнините (тахан, масло, мазно месо, зехтин, авокадо) и виж дали няма да ти е една идея по-леко.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 20.02.17 23:42.

The Barber

20.02.17
23:57

казано от Dizzy на 20.02.17, 23:40:

Опитай по някое време и с леко намаляване на протеина (да кажем до 1,3-1,5гр/кг) и на негово място завиши мазнините (тахан, масло, мазно месо, зехтин, авокадо) и виж дали няма да ти е една идея по-леко.

В какъв смисъл да ми е леко? Мен не ми е тежко :) Като увелича мазнините, не развалям ли РБД-то. Ще ми светне в червено екселска таблица:)  Аз ще направя всичко експерименти, но след като изчистя всички мазнини. В момента не мога да си позволя да качвам килограми, това ще ме съсипе :) Плана беше да спра на 85 кг и постепенно да премина към режим за ММ, но го промених защото ако сега започна ММ с тези мазнини ще се изтаковам на метеното :) Новия план е да бъда на РБД докато се харесам в огледалото, после ще видим :)

21.02.17
11:20

казано от Barber на 20.02.17, 23:32:

казано от Dizzy на 20.02.17, 23:15:

Точно това правя :) Лек дефицит и в момента правя тестове с въглехидратите. Не с количествата а с приема. В нетфенировъчни до обяд, в тренировъчни през целия ден. Приемам по 2 грама протеин на килограм. Имам достатъчно воля и съм сигурен, че ще се справя, просто гледам да е с възможност но най малко грешки .

Пробвай обратното :) в нетренировъчните дни да са повечето въглехидрати, а в тренировъчните по-малко. Също така може да пробваш и един метод, който при мен работи. Съсредоточи приема на въглехидрат в определена част на деня, аз го правя на обяд и след обяд, в интервала 12-17, на закуска и вечеря приемай белтък+мазнина.

Иначе по конкретната тема няма никакъв проблем да си смесваш протеина с овеса, става вкусна каша, разбира се ако си решил в закуската да имаш овес :)

Не се задълбавай толкова много в разни теми и детайли, това понякога води до объркване кое е правилно и кое не е. Храни се здравословно, тренирай и резултат ще има, знания лека полека ще натрупаш. Тази материя е едновременно и проста и много много сложна. Както се казва от 3-ма души 6 различни мнения ще получиш и всичките може да са верни :)

The Barber

21.02.17
11:37

казано от deqn91 на 21.02.17, 11:20:

Пробвай обратното :) в нетренировъчните дни да са повечето въглехидрати, а в тренировъчните по-малко. Също така може да пробваш и един метод, който при мен работи. Съсредоточи приема на въглехидрат в определена част на деня, аз го правя на обяд и след обяд, в интервала 12-17, на закуска и вечеря приемай белтък+мазнина.

Иначе по конкретната тема няма никакъв проблем да си смесваш протеина с овеса, става вкусна каша, разбира се ако си решил в закуската да имаш овес :)

Не се задълбавай толкова много в разни теми и детайли, това понякога води до объркване кое е правилно и кое не е. Храни се здравословно, тренирай и резултат ще има, знания лека полека ще натрупаш. Тази материя е едновременно и проста и много много сложна. Както се казва от 3-ма души 6 различни мнения ще получиш и всичките може да са верни :)

Храня се уж здравословно. Единствено млеката не си приготвям сам :) Навсякъде чета, че овеса е най- подходящата закуска, помага за храносмилане , перисталтика Бла Бла. Много хора пишат че ако трябва да избират само една храна от която да приемат въглехидрати това категорично е овеса. Има хора които буквално го боготворят :) Отне ми време да му свикна на вкуса и тъкмо съм ок и вчера няколко човека се учудват, че закусвам овес :) като никой не дава информация защо е учуден и тн. “Шах с пешката” :) От вчера чета за овеса , не намирам статии които го отричат, явно тези които се учудват имат предвид , че ям въглехидрати за закуска, а не конкретно за овеса. Сега, чета за въглехидратите :)))) Продължаваме напреТ:)))

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.02.17 12:53.

21.02.17
12:52

Да, правилно си се ориентирал, не е проблема в овеса, а дали да имаш въглехидрат в закуската, или пък дали въобще да имаш закуска.

21.02.17
13:01

Дали да се закусва или не е напълно индивидуално решение и това никой не може да ме убеди, че има еднозначен отговор :)
Към автора: Аз често ям точно това - накиснати в топла вода овесени ядки с мерителна лъжица протеин и добавям горски плодове и ядки например. Бързо е, вкусно е, дава ми въглехидрати, протеини, мазнини. Като стана в 5ч ми е една от най-бързите за приготвяне закуски и не ми е проблем да я пренеса. Разбира се когато имам време предпочитам да не ям пудра за закуска, но досега не съм видяла никаква вреда (дори това си е силна дума) от подобен вид комбинация :)
Поздрави!

The Barber

09.03.17
15:24

казано от Carbohydrate на 20.02.17, 19:53:

казано от Кольо Пияндето на 20.02.17, 13:07:

Няма никакъв проблем.
Скоростта на усвояване в случая не е чак толкова важна.

Има значение относно кортизола сутрин. Явно човека е чел подходяща литература. Относно неговият случай - да, не е чак толкова важна)). Съгласен абсолютно!

А в кой случай не е добре? :) Сега трябва да пия и Cell mass сутрин  и влизам в нов филм:) Мога ли да го смеся с протеина, кое преди закуска кое с нея:(

The Barber

09.03.17
15:29

казано от Кольо Пияндето на 20.02.17, 13:48:

Ако трябва да го кажа съвсем стегнато - доста се спекулира с тайминга и скоростта на усвояване по принцип. Както за белтъчини, така и за другите макронутриенти. Отдава се ненужно голямо значение на фактори без сериозно влияние в практиката... търси се “голямата тайна, която прави голямата разлика”, но в грешна посока.

Грубо казано - хората са склонни да пият протеин и гейнър с хронометър в ръка, но не се замислят над това как изглеждат общият баланс и количеството на храната им.

P.S. Нека спомена и едно “еретично” нещичко, за да поясня мнението си за спекулациите - смесеният прием на протеини (бавни с бързи) води до увеличаване на общия анаболен отговор във възстановяващата се мускулатура, в сравнение с прием на само бърз или само бавен в еднократна доза. (източник) А всеобщото мнение (и особено това на търговците) е друго, нали...

А когато имаме и cell mass сутрин? :) Много хора казват на cell mass скъп креатин. Протеин и креатин могат да се смесват , но cell mass съдържа доста непознати за мен съставки освен креатин .

09.03.17
23:18

Слагай смело с черпака :)

The Barber

09.03.17
23:26

казано от deqn91 на 09.03.17, 23:18:

Слагай смело с черпака :)

Точно това си мисля и аз. Голямо четене голямо чудо :) Cell mass съдържа протеин и глутамин, на протеина ми пише че една доза ми дава и 3 гр глутамин . Ако не са ок да се смесват хората няма да ги слагат :) Кот такоз, продължаваме напреТ.

Мнението беше редактирано от The Barber на 09.03.17 23:27.

казано от Barber на 09.03.17, 15:29:

А когато имаме и cell mass сутрин? :) Много хора казват на cell mass скъп креатин. Протеин и креатин могат да се смесват , но cell mass съдържа доста непознати за мен съставки освен креатин .

Cellmass не съм приемал, но имам опит с други подобни креатинови матрици. Съгласен съм, че Cellmass скъпичък за това, което съдържа. Не е лош продукт, не ме разбирай погрешно, а скъпичък. Нищо революционно не съдържа - хидролизиран протеин, глутамин, креатинови форми (от които преобладава монохидратът, разбира се) и инсулинови агенти (таурин и екстракт от банаба). Не смятам, че таймингът е решаващ и за този продукт - креатинът си има принцип на действие, това е положението. Смесвай го спокойно, ако желаеш. Можеш да приемаш и цялото дневно количество наведнъж (в произволен момент, удобен за теб).

The Barber

10.03.17
12:07

казано от Кольо Пияндето на 10.03.17, 11:22:

казано от Barber на 09.03.17, 15:29:

Cellmass не съм приемал, но имам опит с други подобни креатинови матрици. Съгласен съм, че Cellmass скъпичък за това, което съдържа. Не е лош продукт, не ме разбирай погрешно, а скъпичък. Нищо революционно не съдържа - хидролизиран протеин, глутамин, креатинови форми (от които преобладава монохидратът, разбира се) и инсулинови агенти (таурин и екстракт от банаба). Не смятам, че таймингът е решаващ и за този продукт - креатинът си има принцип на действие, това е положението. Смесвай го спокойно, ако желаеш. Можеш да приемаш и цялото дневно количество наведнъж (в произволен момент, удобен за теб).

Благодаря ти! Така бях решил да направя, но е хубаво да знам, че и човек с опит мисли така :)
Относно цената, купих го преди да съм много наясно със себе си:) Стоя 4 месеца на рафта защото бях в дефицит, сега ще го изпия и ще взема втора кутия защото всички са на мнение че ефекта е вече с втората кутия общо 50 дни по две дози. След това ще почина месец и след това чист креатин монохидрат:)

Мнението беше редактирано от The Barber на 10.03.17 12:11.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1