Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

08.03.17
08:36

казано от nervak на 07.03.17, 23:43:

Кучуната изглежда малко стресната от живота,ама изглежда добре...розови ушаци,нос ,език.
Чудна гадина!

Стресната е, какво изживя завалийчето... Ама колкото и да е кораво едно куче, тъпотията на стопанина нищо не може да я пребори.

Добре изглежда вече - започна да подскача и да се радва, приръмжава и се сърди като я притесняваш, леглото иска да превзема, арогантната мутричка е налична от вчера, та значи гадината наистина е чудна (sun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.03.17 08:37.

Т. Тодорова

08.03.17
23:47

Честит празник, пиленца! (inlove)

(сега чак се сещам да ви поздравя, че нали аз още празнувам на първи юни и акълът ми е на катерушките :D)

08/03/2017 [IFT 45] (38)

Храната:
- кафе с кокосово и мед
- домашни кюфтета, пържени, не ги броих, може би 3-4, щот... кюфтетата на майка ми са много по-добри от кюфтетата на майка ти :D; салата от зеленикакви разни неща и малко хумус;
- сандвич с птица и зарзават - от био маркета; споменавала съм, че био не е (и не държа да е), но е доста приличен;
- 250мл кокосова вода
- малко парче торта у свеки
- досега татко и любимият гледаха мач, пък ние с мама джокахме уискинци - коя е по-мъжката част от фамилията - не става ясно :D

Гладна съм като пес, продължава да не ми идва и не разбирам защо - стресът мина, Лара ака прекрасни акита (майтапът настрана, ама оня ден така им се зарадвах - като майка на пръцито на бебето си :D, викам й: браво, маме, най-красивото говънце на света изака, уди-буди-дуду-почес-почес зад ушака... хаха :D.. то беше далеч от красиво, естествено, ама беше необходимост. Оф, кви неща пиша. :D Спря ми токът нещо, давам по същество:

Движение:
Дъъълга разходка от нас до офиса. Dora the Explorer се заби в един квартал с доста стръмни улици, чиято периферия ми беше направила добро впечатление. Оф, к’ви къщи, к’во чудо! Бих си купила веднага поне една, ако имах купчета. :) Уви. Но и да ги гледам е истинско удоволствие! (inlove) Страшно харесвам старите къщи, с високите тавани, външните и вътрешни стълбища, огромни порти и врати, старите двойни прозорци, дворовете в центъра на града... И ние къща имахме, на пъпа ситито :D, ма вече нямаме - сега е смотана коЛперация, дето се напълни с типчета с джипове от село. И гръцки студенти. :D Клас, брат.

Да, за движението говорих. Ми разходих се, продължително и на бързи обороти. Продължи повече от час, под най-различни наклони. После доста работа, основно за очите, ставах периодично, тук клек, там напад, но нищо, което да си заслужава описването.
———————-
Отказах женско парти (без грам колебание), за да тренирам в 7:00 с Габчи. (muscle) New me.

Голямо съм тра-ла-ла. Словесната диария си ме удря понякога. Добре, че все още успявам да спестявам някои от нещата, които бих искала да избълвам, хаха. :D Ама като е почивен от тренировка, поне глупости да има. :)
Радвам се, че успявам да се веселя искрено, съвсем по детски, ако ще да е на глупости и засега отлагам превръщането си в сериозен, отвсякъде прагматичен, изцяло съсредоточен, възрастен трол. :D

И като казах трол - точно като такъв се чувствам, когато изкачвам стълби. Няма бета аланини, бцаа, йохимбини, кафета и квито и да било леки стимуланти :) - стълбите са си стълби и на тях винаги ще съм като торба с... красота, да речем (виж абзац 2 от отчета) :D
——————————————
#NaniBebce

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.03.17 00:13.

09.03.17
08:45

казано от Т. Тодорова на 08.03.17, 23:47:

Добре, че все още успявам да спестявам някои от нещата, които бих искала да избълвам, хаха. :D

Сериозно?! :D

Т. Тодорова

09.03.17
08:55

казано от Margi на 09.03.17, 08:45:

казано от Т. Тодорова на 08.03.17, 23:47:

Добре, че все още успявам да спестявам някои от нещата, които бих искала да избълвам, хаха. :D

Сериозно?! :D

Сериозно. :)

Някои неща са достъпни само за леля лЪ :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.03.17 12:24.

Т. Тодорова

09.03.17
16:38

09/03/2017 (39)

Храната:
- нес от машината в залата - голямо бля, ама кафе е
- един Roo Bar с чиа и спирулина
- салата от бяло зеле, краставица, домат, много малко царевица; гигантски боб, печен с някакъв червен сос наоколо;
- телешко сърце в масло + салата от спанак, цвекло, морков, семки и стафиди/червени боровинки - нямам търпение да премеля боба и да дойде време за вечеря :D (nlove2)
- час и нещо преди вечерята - 3 хапки домашна баница

Преустановявам временно фастването - откъм енергия и дупестопявне е много гот, но не мога да си намеря подходящото време за ядене - графикът на тренировките и работата ми е доста плаващ, и никак не ми е удобно. Може би храненето само вечер ще ми пасне на времето, но сигурно ще ме изнерви доста повече. Ще видим малко по-нататък.

Движение:
20 минути бързоход до залата с няколко спасителни операции по тротоарите - гламави животни са т’ва охлювите, ама много симпатични. :D До 15:00 още към 5км щъкане.

————————————————————————————————————————————————————
ТРЕН А:
Обичайното загряване и после:

Зерчер:
5х30 4х30 4х30 3х30 - голямо гърчене на последното повторение на всяка серия; подозирам, че клякането никога няма да бъде моето нещо и всеки път малко ми пада перчемът

Раменна преса:
5х25 5х25 4х25 3х25

Силово гребане:
8х17.5 8х17.5 7х17.5 7х17.5

Много турбо тренировка се получи, че Габриела закъсняваше за работа, но стана ясно, че можем да сме и много бързи. ;)
Сила много не усещах да имам - подозирам, че късичкият сън има пръст в тая работа. Днес ще гледам да легна сравнително рано... И сега бих, ама нА. Иначе ранното трениране е супер и ако някога мога, ще си фиксирам тренировките в 7:00.

3х10 клекове със задържане долу, с 8кг пудовка отпред + 10 минути разтяг.

Денят стартира приятно, после леко надолу, заради нещо, на което не биваше изобщо да се връзвам - има кофти типчета, които разбират от добър пример, но има и такива, с които както и да се отнасяш, си остават същите, затова занапред - баста и толкоз. (nmuchfun)

После урок с малкия, после, с помощта на приятел с магазин за животински храни, взех финансово тежкото решение да храня добитъка с Orijen. (dull) Ще ми прокъса джобчетата малко, ама има варианти за “разреждане” леко, плюс, че не може аз да не се лишавам почти от нищо, а да си рискувам животинките. Пък и бая дружеска отстъпка получавам от там. По принцип не разчитам на такива неща, но в последните две седмици ножът е в кокала и макар и с неудобство, приемам жеста.

Сега ви пускам песничка и с притворени клепачи се измитам към работния компютър. :*

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.03.17 19:06.

09.03.17
23:15

Защо точно Orijen?
husse е същия клас пък е осезаемо по-нормална като цена?е...не много де
Само не казвай,че защото е биологичнадърабъра...

Мнението беше редактирано от nervak на 09.03.17 23:17.

Т. Тодорова

10.03.17
07:24

Ами, цял ден четох листовки и книжки, тази ми се видя като да е с най-добър състав - 70% месо и 30% плодове и зеленчуци (няма да изреждам, че са много), и нищо друго. Взех им да пробват едно кило с риба и много високо я оцениха. :) Гладна ги четох и напрао ми текнаха лигите, егати кучешката храна. :D

На Husse не съм попадала - ще разгледам после, благодаря ти. (handshake)

Всичкия висок клас, който гледах, особено разните нискомазнинни и хипоалергични, са от 11лв нагоре за кг - загледах една Brit с еленско, мацката каза, че и нея я вдигат от следващата доставка. Еуканубата е приемлива на чувал, ама като видиш дневния грамаж - все същата работа.

Засега май ще направя така, а като излезем от финансовия шок, настъпил в последните две седмици, ще заведа Лара при Стефанов/Шишков, за да я види и някои от тях, че тези, при които отидохме по спешност, нещо много агресивно си пробутват Happy Dog гранулата и имам някои подозрения.

10.03.17
09:21

Аз не гледам кучета, но каква е изгодата да ги храниш с храна, която е 15 лв. кг, а не с прясно месо, което е 6-7 лв. (свинска плешка или каквото и да е друго- дори телешката кайма е 8 -10 лв кг :) ?

Т. Тодорова

10.03.17
09:39

Храната е балансирана и в нея няма само месо - няколко вида меса/риби, плодове, зеленчуци, витамини, минерали и всякакви благини.

Грамажът на месото спада при готвенето, а порцията, която би трябвало да изяждат чувствително би превишила тази на гранулите.
Свинско и пилешко не са най-добрият избор, доколкото знам, но са по-позволими от телешкото и влизат в употреба понякога.

Освен това, Лара е с предполагаем гастрит и язви, и непосредствено след операция на тънките черва - експерименти не ми се правят.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.03.17 09:51.

10.03.17
10:31

Като чета чак ми се дояде :) И идеално разпределени макроси за НВД.

Т. Тодорова

10.03.17
10:49

Аз вчера гладна ги четох и пОснах лига :D
Ароматът също е... мням :)

Т. Тодорова

10.03.17
21:07

10/03/2017 (40)

Храната:
- нес от машината в залата
- един Roo Bar с чиа и спирулина
- страшен веган сандвич от био маркета - с подозрение го гледах, но се оказа сто пъти по-як от пилешкия; то бях толкова изхриптяла вече, че квото и да бяха ми дали, пак щеше да получи 5 звезди
- 1 бира с Маргарет пред близкия нон-стоп
- пиле, печено с бира и масло, две оризовки и салата от спанак, цвекло, морков, семки, стафиди, оризово олио, лимон и малко сол
- ако се прибера някога от работа - още малко пиле... може би, с още малко салата, че тая бира ме замота много сериозно

Движение:
1х 1.6км бързоход + 2.7км бързоход от залата до офиса, пак по градските баири

ТРЕН Б:
Обичайното загряване (Загрявката на Вик с 12кг + клекове със СТ - това ще ми е занапред)

Тяга:
6х3 @60кг
Не знам дали е заради предцикълното състояние, но много слаба се чувствам от известно време и много изпускам кръста.

Лег:
2х5@30кг 1х4@30кг 1х5@30кг

Горен скрипец с подхват
4х5 @47кг
На отиване към пътеките се полигавихме малко на една лег преса. Аз не бях пробвала никога и се зарибих, та:
- няколко единични повторения с различни килограми, да пробвам къде ми става трудно и в крайна сметка завърших със следните тройки:
3 пъти с 90кг
3 пъти със 100кг
3 пъти със 120кг

На пътеката:
10 интервала, 40:20, съотвено с 9.5 и 5.5км/ч. Някои ще каже, че 9.5 скорост нищо не е, но щом успях д държа пулс между 170 и 180, предполагам, че ми стига.

Разтяг, старателен.

Готин ден, весел, с много работа. Изморена съм много, но утре пак, даже и повече.
Тренировката ми дойде малко в повечко с кардиото и лег пресата, но съм доволна. Малко БЦАА, малко повечко сън и в неделя ще съм пушка за трен А.

От бета аланинът усетих ефект веднъж, в началото. Сега нема никой. Пия 2 пъти по 2.5 - 3г. (wasntme)
Ще си довърша опаковката, де, да видим. Не ми се ще да разчитам на такива неща, но ако може да ми даде сили и издръжливост, за да постопя сланинките, които вече съвсем не мога да гледам и търпя, ще съм му благодарна. И на него, и на бцаа-то и на йохимбина, който започвам от неделя пак. Кат’ се видя по сЮтЮен в съблекалнята и ми иде да ревна. Бах тия ръце и гръб. Отдавна не се бях чувствала като фрийк. ;(

И тоя зор ще мине обаче, амбицирана съм и няма да се дам тоя път. (muscle)

10 минути интервали са ми съвсем достатъчно кардио и не мисля да правя друго. От скоро и някакво тичане с кучетата сутрин по 30 минути, ама да започна да се наспивам и ще говорим. :)

Но иначе, системното трениране и усещането за прогрес, макар и минимален, са луда работа и много се надявам да продължавам по същия начин. (sun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.03.17 21:09.

10.03.17
21:55

За кучовците, хвърли едно оЧо и на Gosbi.
Нашия прилеп се чувства прекрасно с нея, докато Brit нещо не му понасяше. В момента е на grain free варианта, но имат и по-бюдженти - пилешко, агнешко и сьомга.

Т. Тодорова

10.03.17
22:56

Те вече си избраха орижена - много я харесаха, аз също, така като чета. Грейн-фрий гранула, с малко добавен варен ориз, заради на кучинка стомаха.

Оф, сега като се прибрах, се разскача точно както преди проблемите и камък ми падна от сърцето. (whew)

Квото трябва, това купувам, само да е здрава и проклета. (inlove)

Умирам за тия животинки! Само да докопам къща, веднага ставам приемен дом - мисля, че до 5 кучета допуска законът, без да е необходимо съгласието на комшиите :D

11.03.17
08:34

казано от Т. Тодорова на 10.03.17, 22:56:

Умирам за тия животинки! Само да докопам къща, веднага ставам приемен дом - мисля, че до 5 кучета допуска законът, без да е необходимо съгласието на комшиите :D

Теди, ако не ставам досадна :) Каквато съм :)
Но може да е полезно за някой, който сега си взема куче

1. кучетата са животни компаньони и имат различна нормативна уредба от селскостопанските животни- такива са кучета, котки, порове, кафезни птици, земноводни, риби и гризачи а именно -
НАРЕДБА № 39 от 1.12.2008 г. за условията за отглеждане на животни компаньони, съобразени с техните физиологически и поведенчески особености
2.  кучетата трябва да са регистрирани в общината
3. кучетата трябва да са чипирани с инжектируем транспондер (2016 беше преходен период, вече е задължително, глобата е 200-500 лв.)
4. кучето си има ветеринарномедицински паспорт с ежегодните ваксинации, заверяван от ветеринарен лекар
5. Не се изисква съгласие на комшиите
6. няма ограничение за броя на кучета,
то е обвързано с площта, която може да им осигуриш по европейските норми за хуманно отношение която трябва да отговаря на физиологичните им особености -
За кучета отглеждани в клетка, ограден двор се прилагат нормите на  чл. 14 и следващите от наредбата която определя размери, височина и обем на пространството, което обитават
=======================
За кучета, отглеждани в етажна собственост, се прилага закон за защита на животните с определени минимални размери
чл. 34, ал. 1 за куче:
а) от малки породи до 10 кг - 6 кв. м;
б) за средни породи до 25 кг - минимум 8 кв.м;
в) за големи породи над 25 кг - минимум 10 кв. м;
2. за котка - минимум 6 кв. м.
Площта се изчислява като обща с хората, живеещи в жилището.
========================
На кучета, които се отглеждат на открито, се осигурява подслон или къщичка, които ги защитават от неблагоприятни атмосферни условия.
На кучета, които се отглеждат предимно вързани, се осигурява 5 метра тел (въже) за свободно движение, както и ежедневна разходка.
6. от друга страна- практиката- всеки шум и миризма е основание за дом съвета за извеждането от етажната собственост .
Когато  броят и видът на домашните любимци начинът им на отглеждане е в нарушение на чл.50 от Закона за собствеността, е възможно да се уважи иск по чл.109 Закон за собствеността- тоест осъждане да се преустанови гледането на животни в жилището  което дело трае към 3-4 години (+ разноски, които са към 1000-2000 лв.)
Така че освен да се съобразяват собствениците с кучетата, трябва да се съобразяват основно с това, ДА НЕ ПРЕЧАТ на комшиите.

: ) :*

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.03.17 08:35.

Т. Тодорова

11.03.17
09:17

Отгоре-отгоре го прочетох, че бързам много, но виждам, че е полезно. Благодаря, Мира :* После ще го погледна подробно.

А иначе имахме едни съседи в Прослав преди години, които живееха под наем в съседната къща и развъждаха овчарки - от тях съм чувала това за бройката.

11.03.17
09:32

Няма проблем, работя с добитък всеки ден :)

Т. Тодорова

11.03.17
23:10

Кобър, изчетох, мерси. Почти с всичко бях наясно. Съседите... гледам да не им преча, но някои са дребни, лоши душици и самият факт, че някой има куче вкъщи, им пречи, въпреки че и двете ми кучета са по-чисти и възпитани от техните внуци. :D

Но така или иначе, бих желала къща без съседи в непосредствена близост.

11/03/2017 (01 - йееее!)

Храната:
Въглехидратна кома.

Движение и други:
Много гаден старт на деня, много. Не знам как, при всичката ми емоционалност и привидна пълна липса на рационалност, в критични ситуации успявам да запазя самообладание и да се мобилизирам - и физически, и психически, докато отмине зорът. Дано не ме предава никога това ми качество.

Както и да е, после се видях с двете ми мили дружки и се оказах поканена на сватба през септември. (sun)
Не съм фен на сватбите, в общия случай ме отблъскват, но тия двамата са от малкото двойки, които ме кефят до безобразие и съм много, много щастлива за тях (и с тях). (inlove) Плюс, че ще е сватба, точно такава, каквато аз бих си организирала, ако изобщо някога се надъхам.

После разходка с дъ брайд ту би до офиса иии от 14 до 21 - работа. Нямах търпение да си вляза вкъщи и да се наям. И да спА!

12.03.17
08:36

казано от Т. Тодорова на 11.03.17, 23:10:

Не съм фен на сватбите, в общия случай ме отблъскват

Старите хора са казали- не се ли ожениш до 25, после все ти е рано :D :D
Дръж фронта, наборе, има време :) ;)

Т. Тодорова

12.03.17
08:52

Аз и да се подпиша, по-женена от това няма да стана, тъй че фронтът отдавна е изтърван. :)

12.03.17
11:22

казано от Т. Тодорова на 11.03.17, 23:10:

въпреки че и двете ми кучета са по-чисти и възпитани от техните внуци. :D

!

Кога станаха възпитани)))))))))))))))))?
То над над има едно куче...но всеки път като го чуя да лае в 12, 3 и 5 през нощта стократно съжалявам ,че като им го намерих последния път(три пъти им го намирам) им го върнах...Трябваше да го откарам на 100км...и с това да се приключи.

Т. Тодорова

12.03.17
11:43

Ами, не лаят, не хапят, не хвърлят опаковки от вафли и кроасани по стълбището във входа - к’о им е на хайваните? :) С’я, други проблеми си имат... :D

А такива приказки за откарване и зарязване някъде не ща и на майтап да ги чувам. И хората крякаме, викаме, надуваме музика, плачем и се смеем, ама никой не ни хвърля на полето.

:)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.03.17 11:44.

12.03.17
12:09

казано от Т. Тодорова на 12.03.17, 11:43:

. И хората крякаме, викаме, надуваме музика, плачем и се смеем, ама никой не ни хвърля на полето.

:)

А трябва :)

Т. Тодорова

12.03.17
12:18

По-редно е, заради претенциите ни за величие, разум, интелект, ала-бала. А всъщност сме едни арогантни, безпардонни, безпринципни пръдльовци. :)

А един беззащитен хайван, плод на гореизброените, що да го хвърлиш да мре?
Не разбирам, не одобрявам и съм готова да разкъсам абсолютно всеки с такъв “опит” или наклонности. Жестокостта и бягането от отговорност не са ми по вкуса.

Край на темата. :)

12.03.17
14:20

казано от Т. Тодорова на 12.03.17, 11:43:

А такива приказки за откарване и зарязване някъде не ща и на майтап да ги чувам. )

Аз не разказах цялата история-то за животинчето ще е по-добре някъде само и навън отколкото с тези,които го имат...
Самия факт ,че го губят три пъти ,как ти звучи?Последния път като го намерих по нощите ,чуках и тропах по вратата и никой не отвори.На обяд го гледам собственика да излиза от тях!!!Бил спал и не чул нищо!!!Надрусан,напушен и пиян боклук!
А лае  хайвана,защото по цели дни не го извеждат и хранят-клето животно.

Мнението беше редактирано от nervak на 12.03.17 14:20.

Т. Тодорова

12.03.17
14:28

Ами, ей тук идва друг проблем - че няма контрол над такива изчадия. В “бяла” държава ще го скъсат от глоби и ще го лишат от правото да гледа домашни любимци занапред, ама уви - защитата от насилие (под каквато и да е форма) не е приоритет тук. Ни за двукраките, ни за четирикраките.

Изродска работа.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.03.17 14:28.

Т. Тодорова

12.03.17
17:30

Батко ще се отчете за днеска и ще спинка :)

12/03/2017 (02)

Храната:
Пиле, салата, баница, вафли Ная и едно кафе - не е за пример, но количествата пък не са нещо притеснително или фрапиращо.

Движение:
От 8:00 до 14:00 чистене на един офис - майка ми все ги поема, за да не връща клиенти и все не може да пусне работничките вътре, щото така и не станаха хора. Ама нищо, де, съвсем чистичко беше, те хората си го бяха изчистили - само стъклата ни озориха. То баси стъкленият офис. Ама много як - целият в прозорци, просторен, навсякъде моооощно светлина, огромна тераса - направо го видях обзаведен за живеене. (sun) Не съм убедена, че ми се поддържат 300 квадрата жилищна площ обаче. Доренцето не е първа младост вече и го примързява. :D

Тъй, де, доста се изморих, щот все пак... клякане, гъзене, протягане, стълби, а-у :)

После изведнъж реших, че ще пенсионирам старата прахосмукачка в офиса и ще си купя нова. И също толкова изведнъж се озовах в Технополис. (nfun)
Взех си този път без торбички, без водни филтри и други тестиси. :D
С контейнерче, което се щраква отгоре, циклон, миклон - веднага я изпробвах и съм супер доволна. Много е мощна и много лесно се почиства, въпреки че на мен максимално лесно няма да ми е - аз съм си куку и ще мия контейнера и единия филтър на всяко чистене. :D

Няма да тренирам днес - тумбито и кръстът ме свиват притеснително много, десният ми крак е изтръпнал до долу. Чувствителна съм към миризми, движения и звуци. Спестявам си тренировката със зерчера до утре, за да не ми падне някое черво там, в лъскавата зала... да взема да смутя елита. :D

В 7:00 утре преди работа, с малката си раничка на гръб, смятам да покоря squat rack-a. (mooning)

Едно nos pa и май ще си заспА.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.03.17 18:04.

12.03.17
18:06

Теди, в Горна имаме прахосмукачка с контейнер и филтър- ей, бял ден не видях! За 1/2 чистене  се задръства. Адската мизерия става-мия го на ръка поне 20 мин под течаща вода докато изжуля праха , набит в него, но след първото чистене от снежно бял стана черен. После съхне поне 2 дена и мирише на мухъл, въпреки прането. Новият “оригинален” филтър беше 35 лв, а след 2-3 миения се съдра.
Дано твоята е някакъв по-висок клас или друг механизъм  и не се пълни филтъра с прах, защото си е #ebalo :).

Т. Тодорова

13.03.17
06:42

Кобре, тази е супер,. Нашите си купиха същата преди месец и затова даже не разгледах другите (щото като ги разгледам, знам какво ще харесам и как няма да мога да му устоя, и Камен накрая ще ме изгони с все прахосмукачките :D). Не бих я взела никога, ако не я бяха купили те - нашите са големи чистници и държат да им е удобно.
Доволна съм съм и ми е много смешно как К. още изобщо не е забелязал - снощи пред него я изтъркалях, за да изчистя малко бета аланин от пода. :D Старата е червена, малка, обличка, с цветя, тая е като насекомо малко, ръбеста, синя, футуристична една - не, разлика не се прави между двете. :D

Бягам към залата, че Габриела вчера ме заплаши, че ще ме измъкне за марсола от нас, ако не успея да стана или ме домързи нещо. :D

(sun)

13.03.17
09:03

Много се радвам- нашата е такава- http://www.vacuum-manual.com/zanussi-zan1820.html
Уж хубава цена, описанието страхотно, ма на :)
я похвали каква е твоята, да знам за следващия път.

Т. Тодорова

13.03.17
15:38

Станах рано-рано и хоп-троп към залата, с танцова стъпка. Хубав ден, ползотворен. Сега хапвам и използвам да впиша, за да не се занимавам довечера, че планирам пак ранно трениране и трудов ден след това.

13/03/2017 (03)

Храната:
- кафе с едно захарче
- чашка овесено нещо си с орехово мляко, чиа, банан, киви, стафиди и още някаква благинка, която не успях да идентифицирам - от био маркета
- сандвич с хумус, зеленчуци и тофу - пак от там
- за вечеря - салатка с нещо месно, 2-3 оризовки

Движение:
- Камен беше така добър да ме метне до залата сутрина, а след това - 30 минути бързешком до офиса

—————————————————————————————-
Трен А:
Стави + 3х10 клек със ст и раменни преси с 4кг гирички

Зерчер с 25кг, хубав, стабилен, дълбок, без подложки:
7, 6, 7, 6

Раменна преса с 25кг, без бутане от краката:
5, 6, 5, 5

Силово гребане с дъмбел 17.5кг:
8, 8, 8, 8

После 3х10 хубави клекове с 8кг пудовка, на подложки + прилично разтягане
Продължавам работа, а Кобре, пенсионираната вчера прахосмукачка също е зануси и я намирам за пълен шит. Новата е Taurus (нещо-си-2500), чувствително по-скъпа е от предишната, но е супер.
Настроение в дъждовен ден: (sun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.03.17 16:53.

Т. Тодорова

14.03.17
12:52

Снощи сгънах една мекица. (blush)

14/03/2017 (04)

Храната:
- кафе с кокосово масло
- пилешко бутче с ориз, малка шопска салата, неподправена
- чашка от био маркета - кисело мляко, овес, банан, киви и нещо друго, което ще разбера какво е после, като я натегна (nfun)
- за вечеря - не знам още, но нещо леко

Движение:
- 30 минути бърз ход от залата до офиса, Бунарджикът, както винаги, мега красив, този път пълен с катеричоци, дето си умират да позират (inlove)

Трен Б:
Стави + загрявката на Вик с 12кг, сначовете отделно от нападите, а нападите - отпади с подаване на пудовката под опорния крак.

Тяга
3х60кг, 3х65кг, 3х65кг, 3х65кг, 3х60кг, 3х60кг и накрая - 3х70кг

Лег:
4 пъти 5х30кг, без грам помощ от Габчи (sun)

Горен скрипец с подхват:
4 пъти 5х47кг

После 3х3х100кг лег преса

10 интервала 40:20 на пътеката, съответно с 9.5 и 5.5км/ч

Ролер и разтягане - много найс. Всеки път ще се търкалям, много се усеща разликата.

Утре е почивен от тренировки ден, но ще има йога, може би вкъщи с Шивата. Ако имам сили, което вярвам, че ще е така, може и един мини-хиит.
Много яко. Така се зарибих, че чак ми е тъжно като трябва да си тръгна от залата. (inlove)

Там иначе вече се правят всякакви тяги и мечки (гледах Чудомир сглобяваше на една мадама и много се учудих, че и инструкторите си позволяват такива своеволия :D) , плюс, че рязко се напълни с типчета, дето си мислят, че някой е длъжен да им разтоварва щангите. Един вчера го питах дали му трябва, щото зачезна и я заряза, той ми вика: Ааа, да, готова е, бе, готова е. Малко ми напомни на “Мамоооо, готов съъъъм”. :D Да, ама аз не съм майка ти, аграрний червейо. :D

Пъшкат, хвърлят, блъскат - и все такива тежести, на които дори аз не бих изпъшкала, камо ли да ги хвърлям демонстративно по земята. Ама малките котета кълват на такива тъпотии, та разбирам ги момчетата - човещинка си е. (nfun)

Кааакто и да е. Много се кефя, а с неприятния контингент вече само се забавлявам, като през 90% от времето игнорирам, за да си свърша каквото съм отишла да свърша. Чакам си петък с нетърпение, въпреки че не се радвам да клякам, ‘щот не мога. Засега. (sun)

Дзаки :P

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.03.17 13:52.

14.03.17
15:09

За клека не знам, но пък тягата ти върви. ;)
Поздрав за заразителния ти ентусиазъм, не го губи ;):

Т. Тодорова

14.03.17
20:32

Дили, (inlove)
———————————-
Иначе - лека вечеря в офиса. :D
Ама нали от много работа гърбав се ставало... :P

Т. Тодорова

15.03.17
19:18

15/03/2017 (05)

Храната:
- 450г зеленчуци на пара (броколи, карфиол, грах, моркови, царевица), една гръцка сърма (кълцано пилешко и отгоре кожата)
- общо 6 вафли Ная за деня (свинята мръсна... :D)
- салата и мръв

Гладна съм. Ядат ми се картофи, свинско, пица и вафли. Вафлена пица със свинско и патати. :D
Т’ва е щото си пожертвах съня снощи, винаги така става.

Движение:
- 3км бързо ходене с раница - за друго не ми остана време, нито пък сили
————————————————————————————————————-
Снощното парти беше... ъм... :D Голям смях, голяма лиготия, голяма простотия - три женички, ама кат’ за цял футболен отбор. :D
Маргарет каза, че ако случайно решим да влезем в църква с другата колежка, ще се възпламеним на входа. :D

Много съм доволна, защото изобщо не прекалих този път - до 2:00 бях изпила две бири (за разлика от другите две мисирки),  главата ми беше свежа, но много ми се спеше, плюс, че вече имам тревоги от сорта на: ще мога ли да тренирам, ако направя еди какво си сега, ще мога ли да свърша това и това утре, няма ли да се чувствам като гъз сутринта и струва ли си, а-у. (wait) :D Преди много лесно се предавах и се отдавах на излишни преживявания. Не, че съм правила нещо грозно, но съм си плащала винаги цената на другия ден, понякога и на по-другия.

Ококорих се, свърших една купчина неща в нас и хукнах към работа. Изринах офиса, подредих си бюрото, купих вода, вафли и тоалетна хартия :D и си принесох очите в жертва, за да си улесня работния процес занапред. И преди съм мрънкала, пак ще измрънкам - мониторите просто ме убиват. Мрън. Ще си направя едни цайси другия месец. 8-)
————————————————————————————————————-
Тия филтри ги намирам за крайно дебилни, но днес реших да ги разцъкам, да видя какво има, та да не изоставам от младежта. ОМГ :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.03.17 19:19.

Т. Тодорова

16.03.17
14:16

16/03/2017 (06)

Храната:
- филтърно кафе
- 1/3 кисело мляко Хармоника 2% + чиа + овесени трици + стафидки + малини и къпини (купих си разни работи, да си ги правя сама, че портфейлът ме боли от тоя био маркет)
- бобена салата, шопска салата, 2 кюфтета
- банан
- салата, две варени яйца

Движение:
- щъки-щъки до залата в 6:40
- тренировка
- на работа - раздвижвания, леки

Трен А:
Стави + 3х10 клек СТ+раменни преси с леки дъмбели

Зерчер с 30кг:
4, 4, 5, 4 (хубави, без подложки и без кривене - на втория и третия подход имаше по един опит за следващо повторение, но реших, че почна ли да кривя, зарязвам и няма да се напъвам, че кръстът ми и без друго е бомбок)

Раменна преса с 25 кг:
4, 6, 5, 5 (с едно леко побутване от краката на петото повторение от третия подход)

Гребанье с 20кг:
6, 6, 6, 6

10 интервала 40:20 на пътеката, съответно с 9.5 и 5.5км/ч

Ролер и разтягане.
Реших, че ще тренирам само в 7:00 сутринта занапред (изключвам евентуалната йога, на която искам да ходя, защото тя е все от 9 и от 19). Супер добре ми понася, избутвам по 18 тона задължения след това и денят горе-долу ми стига. То сега се и налага, де - задачите ми ще са много за известно време и не си ли структурирам добре ежедневието, шИ затънЪ.

Започнах да пия йохимбина, пия си бцаа-то и бета-аланина. Ако някога ми остане секунда, ще захвана витамините и минералите, ама забравям ги засега. Тинктурите не съм ги докосвала, пчелният прашец и прополисът стоят самотни.
Много ми е бодро, от сутринта си пея и си танцувам, бълвам само глупости и ми излизат дъги от ушаците. :D

Сега укротявам малко с компилацийката, която Спотифай услужливо ми е сътворил на базата на нещата, които слушам (гледа те какво цъкаш и ти събира любимите + подобни разни, предлага ти перфектно подбрана нова музика и те прави хепи-хепи-хеепииииии. (sun) (inlove) Моята любимка Джудит Хил обаче нещо е решила да си стиска албума за себе си и вече го няма в Спотифай. Няма го и в тубата. И май ще си го купя, щото е мега-гига-ултра яка (inlove))

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.03.17 14:24.

Т. Тодорова

17.03.17
23:42

17/03/2017 (07)

Храната:
- кисело мляко с чиа, овесени трици, стафиди и банан
- шопска салата и сандвич от маркета
- банан, топло какао
- 3 вафли, дейба

Гладна съм. Просто непрекъснато съм гладна - ако просто си лакомеех, нямаше да мрънколясвам, но наистина изпитвам постоянна нужда да ям. Салати, пържоли, хляб, сладко, млечни - изобщо нямам претенции за източниците. :D Нетипично фрийки озверяване.

Но днес беше последният ден с вафли, били те Ная, Мая или на Ная и на Мая баба им Бонка. Свършиха в офиса, няма да купя пак и точка.

Движение:
- 5км бърз ход с багажите от залата и още малко неща.
- тренировка

Трен Б:
Стави + Загрявката на Вик с 12кг

6 тройки тяга със следните килограми:
60, 60, 65, 60, 60, 70

Не се изкефих, всичко отива в кръста - ако продължавам да спя накривена, има да си плачкааам...

Лег с 30кг:
4х5 повторения

Чисти, красиви и стабилни. Даже един чичко ми вика: браво, бе, мойто момиче! :D Викам си - нит’ съм твойто, нит’ съм момиче, ама браво, да. :D

Сама, защото Габчи изхвърча за работа - май като не ме пазят се лигавя по-малко и повече се концентрирам. Усетих го като да мога да сложа 35кг съвсем спокойно, но ме достраша, ‘щото ще е смешно да се затисна там след третото повторение и да се гърча като червей, докато някоя батка дойде да ме освободи. :D

Горен скрипец с подхват, 47кг:
4х5, съвсем приятни.

Тъпото е, че следващата тежест е направо 57 и е така и на двете машини.

10 интервала 40:20 на пътеката, съответно с 10 и 5.5км/ч
Вдигнах малко скоростта, което също ме радва.

Ролер и разтягане - доста.
Излязох от нас в 6:40 и се прибрах в 22:00. Исках да отида в приюта утре, за да видя ушатковците, но се оказа, че ще се работи - до към 13:30, после ме чака адското чистене в нас, което значи, че ще седна чак към 18:00-19:00.
Весело ми е, както винаги напоследък, но нямам силици да завъртя опашка.

(nsleep2)

18.03.17
10:19

казано от Т. Тодорова на 17.03.17, 23:42:

Тъпото е, че следващата тежест е направо 57 и е така и на двете машини.

Винаги можеш да сложиш едно 2-3-4-5кг дъмбелче на тежестите ,вместо да местиш пина с 10кг.

Т. Тодорова

18.03.17
12:08

Като достигна такава почтена възраст и потъна в мъдрост, ще се сещам и аз от раз :D

Майтапя се, разбира се, за годинките. (beer)

А на мен ич нямаше да ми хрумне за дъмбела там - иначе съм си набелязала тежести за глезени, които ще слагам на лоста за раменната, ако доживея да увелича тежестта някога. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.03.17 12:09.

Т. Тодорова

20.03.17
18:28

18/03/2017 (08)

Храната:
Не помня, честно казано. Прилична + неясно количество тахан с липов мед, какаови зърна и портокалова кора, който успя да задоволи манията ми за тъпкане.

Движение:
7-8км щъкане

19/03/2017 (09)

Храната:
Пак айляк - 2 оризовки с кашкавал, домат и домашна майонеза; омлет със салата, поръсена с боровинки и стафиди, и семки.... после омазах леко с оризовки с масло и мед

Движение:
- тренировка + 6км обикаляне с равнини, баири и стълби

Трен А:
Стави + Загрявката на Вик с 12кг (скоро ще загрявам с 14 кила, хах)

Зерчер с 30кг:
6, 4, 4, 3

Раменна с 25кг
7, 6, 4, 5

Силово гребане с 20кг:
9, 8, 6, 6

Изгъзици на лег пресата:
2х3 @100кг
1х3 @120кг
1х3 @130кг
0 @150кг

Ролер и разтягане - доста.

20/03/2017 (10)

Храната:
Пиле в йенска тенджера, макарони с доматен сос, салата от маруля, репички, краставица и т.н.; 2 бири

Движение:
- обикаляне, тренировка и местене на пералня няколко пъти, което съвсем ми довърши горкия кръст; ама който си няма акъл, си има болки тук-таме

Трен Б:
Леко развъртях стави и не ми се занимаваше повече

Тяга, 6 тройки със следните килограми:
50, 60, 60, 60, 65, 60

Оказа се, че много широко слагам краката - събрах ги и ми тръгна по-леко, с по-малко напрежение в кръста. Бъркам ли се или има резон?

Лег:
2х5 @30кг
1х1 @35кг + 4 @30кг
5 @30кг

Горен скрипец с подхват:
2х5 @47кг
2х5 @50кг

Разтягане и газ.

Супер изморена съм и изобщо не ми се пише. Даже днес не ми се тренираше - не спазвах добре почивките, защото просто исках да свърши и да се омета от залата.
Добре, че с Габи вървим в комплект, че ако нямам уговорка, може и да се скатая. Вчера и днес, примерно, ако бях сама, ич нямаше да се трогна. Тъжно ми става, че с режима напоследък, нещото, което ми носи най-голямо удоволствие и би трябвало да ме разтоварва, всъщност го усещам като насилие над крехката ми психика. :)

Почивните ми дни са пълен смях - вечно има какво да се свърши, вечно някъде трябва да обикалям, а ако не - да се занимавам с домакински истории.
За сайта:
Подозирам и отчасти знам колко усилия коства едно такова нещо - от изграждането на самата концепция, до завършването на техническата част. И знам какво означават желанието, идеите и трудът, вложен в осъществяването им, за Митко и останалите от екипа.

Затова с уважение ще си замълча към момента и, трудно или не (не отричам, че доста неща ми липсват), ще използвам и разучавам сайта тази седмица, и тогава ще изкажа мнение (лично, пред когото трябва), което ще се постарая да структурирам градивно и добре, без да омаловажавам безсънните нощи и вложената енергия на хората, които създадоха ББ обществото и се грижат добре за него толкова време. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.03.17 18:28.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1