19.01.06
17:21
На 19 години съм, мерките ми са следните:
ръст 179
70 кг
ръце 36
талия 80
ГРЪДЕН КОШ 97 (издут)
Та искам да попитам малък ли е гръдния ми кош за моето тяло, понеже така ми се струва :( ?
И ако да, закъснял ли съм да оправя проблема или все още има надежда. Скоро започнах пулоувър, но не съм сигурен че има ефект. :oops:
Най-добре е да пратиш снимка, защото това ми говори, че е по-малко от моя (105 см), но пък аз съм по-висок така че ми е трудно да ти кажа ... Но все пак моя съвет е да отделиш време на плуването, защото това е най-добрия начин за разрастване на гръдния кош :)
19.01.06
17:46
Можеш да правиш суперсерии клекове + пуулоувър. Имаш още малко време - на 19 си.
2 серии загряващи клекове, 1-2 работни серии х 15 повт. с колкото можеш повече килограми, но да изпълняваш чисто клека и да се задъхаш. Веднага като приключиш с клека, правиш пуулоувъра 15 повторения, с лека тежест, чисто изпълнение - добро изпъване.
19.01.06
23:20
kaljio - колко по-висок си от мен? В смисъл че ако е повече от 3 санта, е нормално да си по-широк. В противен случай значи наистина имам проблем. Някой друг би ли си дал мерките, че да имам база за сравнение.
Палпатин - пуулоувърът си го правя, ама тези клекове за какво ми са? Понеже аз крака така или иначе нямам в тренировката си, просто нямам къде да ги вмъкна.
пич , груба грешка относно краката - включи ги в тренировката си , макар и по-малко упражнения ,серии , повторения но ги прави - клек задължително, а за гръдния кош хмм и аз съм горе долу така - 180 висок 80 кг - гръден около 100 + 1/2 продължавай да тренираш и ще имаш резултати , прави набирания (основно упр. за ширина), горен скрипец , пуловър- най много вкарват
успех
19.01.06
23:44
Идеята на клековете(15 повт.) е да задъхаш и след това в суперсерии с пуулоувър се получава много добър ефект.
Много е яко - след това 2-3 минути не можеш да си успокоиш дъха. ;)
Идеята на клековете(15 повт.) е да задъхаш и след това в суперсерии с пуулоувър се получава много добър ефект.
Много е яко - след това 2-3 минути не можеш да си успокоиш дъха. ;)
Кво ще рече това,има ли ефект,растът ли гърдите от тази комбинация?Аз съм го чел това в книгата на бат Арни,но не съм го пробвал.
24.01.06
21:00
огледалото ще ти каже как си
24.01.06
23:00
Това са т.нар. “дихателни серии”. Те не са за маса на гърдите, а за разтваряне на гръдния кош. Получава се едно своеобразно пружиниране на гръдната клетка - при клека се притиска надолу, а при пул-оувъра се разтяга нагоре. Това спомага за разширяването на гръдния кош и при младежи до 20-21 г. води до реалното му уголемяване. Това е така, защото краищата на ребрата, образуващи гръдния кош, в мястото, където се залавят за гръдната кост още не са се вкостили, а са хрущялни. Вкостяването става към 20-21 г., когато завърша разтежа на организма. Освен ако някой не взема стероиди - тогава растежа ще завърши и по-рано! :wink:
Това го бях чел в една руска книга за културизъм, хареса ми идеята и понеже и аз смятах, че имам тесен гръден кош я пробвах. В началото имах разлика м/у пълно вдишване и пълно идишване 6 см (измерени в отпуснато с-е, без да се стягат мускулите). Аз лично успях да увелича гръдния си кош с 4 см - разликата ми стана 10 см. Авторът твърдеше, че е възможно да се получи и увеличение с 6-7 и даже повече см! Но си признавам, че не бях особенно постоянен, а сега вече е късно! :wink:
25.01.06
16:30
Само не разбрах - преди всеки пулоувър - серия клекове или първо три серии клекове и после три серии пулоувър?
В суперсерия - клек и веднага пуловер.
25.01.06
18:27
Току що изпробвах упражнението - направо супер действат клековете :lol:
Искам само да питам как ще ми се отрази ако го правя 4 пъти в седмицата? В смисъл дали е много или...?
Знчи стана ми ясно за комбинирането на клека с пулоувъра, но само да попитам - аз тренирам краката с рамо в сряда. Да добавя и пулоувъра при тях като го изпълнявам както казахте в суперсерия с клека?
23.02.06
01:20
Дааам :D
Определено действа това с клековете и после пуловерче.
За около месец от 97 гръден кош съм вдигнал до 100 !!!!!
Направо да не повярваш. :shock:
Оттук нататък дори така да си остана вече съм сравнително добре. :)
Благодаря на всички, които помогнаха 8)
23.02.06
12:54
[quote author=“Ronaldinho”]Дааам :D
Определено действа това с клековете и после пуловерче.
За около месец от 97 гръден кош съм вдигнал до 100 !!!!!
Направо да не повярваш. :shock:
Оттук нататък дори така да си остана вече съм сравнително добре. :)
Благодаря на всички, които помогнаха 8)
Браво! :lol:
По колко пъти седмично и по колко серии в твоя случай?
И е хубаво да се пишат резултатите след някой съвет за да се знае дали е имал ефект и дали да го послушат и други! :lol:
Така ще се отсяват качествените съвети от празните приказки, които подронват доверието във форума! :twisted:
23.02.06
13:40
Три суперсерии 15 нормални клека(в смисъл без тежести) и 15 пулоувъра два пъти седмично. Искаше ми се да ги правя поне по 3 пъти на седмица, но няма къде да вмъкна упражнението. Но очевидно и така действа! :)
Сега смятам да утежня клековете с малко тежести, че да се задъхвам повече.
На всички, които не са опитвали - упражнението ДЕЙСТВА! :)
24.02.06
10:33
Един съвет :При изпълнение на дадено упражнение е важно да се спазваш правилно дишане: при преодоляване на тежестта издишвате, а в негативната част от повторението - вдишвате. Това е много важно за развитие на градния кош.
24.02.06
18:00
Три пъти седмично са добре, Ronaldinho. Понеже виждам, че си сериозен ще ти дам още една-две потробности.
Клека задължително го почваш с тежести. Колкото са по-тежки клековете, толкова повече ще се задъхаш! Много важен момент е в горна позиция, преди да започнеш клека да вдишаш и издишаш 2-3 пъти и с последното вдишване пълниш гръдната клетка с въздух колкото можеш (все едно си поемаш въздух за да се потопиш под вода), задържаш въздуха вътре и издишашваш чак в последната фаза на изправянето. И това го правиш от самото начало на серията, а не когато се измориш.
Пробвай го и ще видиш как една малка подробност може да направи голяма разлика в ефекта! :lol:
24.02.06
18:51
Аз вчера ги почнах с тежести и мнооого повече се задъхах, предполагам че така и ефекта е по-голям. :wink:
Относно съвета ти nikolaBULL, благодаря. :)
Обаче един въпрос: с тези дълги вдишвания преди всеки клек не се ли забавя твърде много упражнението? :?
24.02.06
18:57
[quote author=“Ronaldinho”]Аз вчера ги почнах с тежести и мнооого повече се задъхах, предполагам че така и ефекта е по-голям. :wink:
Относно съвета ти nikolaBULL, благодаря. :)
Обаче един въпрос: с тези дълги вдишвания преди всеки клек не се ли забавя твърде много упражнението? :?
Да, но тук следваме съвсем друга философия. Не ни интересува дали натоварваме качествено мускулите на краката, а да разтворим гр. кош максимално!
Така че няма значение, че мускулите на бедрата ще си почиват докато вдишваш издишваш! Те не ни интересуват в случая.
24.02.06
22:00
Да, определено звучи логично...ще го пробвам
10х :D
Според вас при мен добре ли ми е гръдния кош като размери:
След 2месеца навършвам 16г.
Тежа-66кг.
Ръст-180см.
Талия-76см.
Гръден кош(издут) 96см.
От близо месец почнах да правия клековете в суперсерия с пуловера
и според мен ми влияе доста добре, само искам да попйтам... когато правия пуловера,
докаде да пускам? Колкото може по-надолу или само доколкото влизат гърдите?
nikolaBULL много ценни съBети мерси много.ToBa клякането(суперсерии) и после пулоBъра e страшна комбинация особенно ако е изпълнена праBилно..разликата е BИДИМА
Това го пробвах със суперсерийте - Клек + Пулолвър.
Добро е! Ще пробвам 1-2 месеца да видим какво ше постигна.
Включвам го при рамото и краката. Обаче добре ли е да заменя клековете с пресата.
Вчера ми вяха първите клекове и усещам голямо натоварване в гръбнака,
а правих само с 45 кила, иначе на пресата някъде към 150. Гледах да спазвам чупката в кръста и
да са чисти, но вси пак мисля че не е добре това.
А и щангата малко или много те набива надолу, а искам да порасна още малко на височина.
Та може ли да се замени клека с пулолвъра?
Искам да вметна само една забележка, по повод много честото предлагане на комбинацията клек+пулоувър при начинаещи. Наблягаите на повторенията и не толкова на максималните тежести! Разликата между начинаещи и напреднали спортисти е , че при максимални утежнения кръвното налягане при начинаещи спортисти намаля, а при напреднали се покачва. Все още не съм срещал някои които иска да припадне и то със щанга на раменете!!! Затова ако видите някои на които лицето му става като платно и прибледнява, по-добре минете да го пазите или му кажете да прекрати серията...
28.02.06
19:20
[quote author=“nandp”]Това го пробвах със суперсерийте - Клек + Пулолвър.
Добро е! Ще пробвам 1-2 месеца да видим какво ше постигна.
Включвам го при рамото и краката. Обаче добре ли е да заменя клековете с пресата.
Вчера ми вяха първите клекове и усещам голямо натоварване в гръбнака,
а правих само с 45 кила, иначе на пресата някъде към 150. Гледах да спазвам чупката в кръста и
да са чисти, но вси пак мисля че не е добре това.
А и щангата малко или много те набива надолу, а искам да порасна още малко на височина.
Та може ли да се замени клека с пулолвъра?
За тренировка на краката може да замениш клека с лег-пресата, но за дихателните серии - не! По простата причина, че лег-пресите не въздействат в/у гр. кош! Оттам и се обезмисля цялата идея на дих. серии.
Предполагам, че не изпълняваш правилно клека за да усещаш такова натоварване на гр. стълб. Най-вероятно се накланяш много напред. Чупката може да я спазваш и пак да се навеждаш прекалено.
Твърдение от сорта “А и щангата малко или много те набива надолу, а искам да порасна още малко на височина.” даже няма и да го коментирам! :lol:
04.03.06
19:57
ми и моят кош е 97 ра гърба ми е 114
04.03.06
20:04
А гърба как се мери?
04.03.06
23:53
За разширяване на гръдния кош най-доброто е плуването :wink:
[quote author=“vladik”]ми и моят кош е 97 ра гърба ми е 114
Това второто е раменна обиколка , няма нищо общо с гърба
[quote author=“Ronaldinho”]А гърба как се мери?
прекарваш метъра под раменете
06.03.06
01:59
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]
Странна работа - моята раменна обиколка е по-малка от гръдния ми кош - 98см.
Сигурно защото не тренирам гръб...
07.03.06
13:06
Ronaldinho това за мен е невазможно премери се пак!
07.03.06
15:14
Не знам бе хора - гръдния ми кош издут сега е 100.
Както djgorgio-ASTOR каза, сложих метъра точно под мишниците издух се и метъра показа 98 за т.н. раменна обиколка. Вероятно не се меря правилно, знам ли :?
07.03.06
15:17
[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“vladik”]ми и моят кош е 97 ра гърба ми е 114
Това второто е раменна обиколка , няма нищо общо с гърба
114 са ми перките (сантиметъра минава под мищниците и над зърната) това не е ли гръб :?:
07.03.06
19:15
Djgorgio-ASTOR ти обясни как да си премериш обиколката на гърба.На раменете се мери по друг начин! :wink:
11.03.06
20:15
Четох, четох темата и не мога да се сдържам да не се смея! Не знаете кое е обиколка на рамената и кое на гръдния кош?!? :roll: :lol:
По принцип изразите “Обиколка на гърдите” и “Обиколка на гърба” не са правилни, защото не можеш да измериш отделно едната мускулна група от другата! По-добре е да казвате “Обиколка на гръдния кош”
Понеже видях, че от обяснения полза няма, ето ви и нагледно! :lol:
Измерване на обиколката на гръдния кош
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=474419
Измерване на обиколката на рамената
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=474420
Надявам се да съм ви бил полезен! :lol:
12.03.06
12:24
За пореден път - благодаря много nikolaBULL :)
И така, в крайна сметка, направих нови измервания и всичко този път е нормално - гр.кош 100, раменна обик. 120 :)
30.09.06
22:15
До сега съм правил пулоувър десетина пъти и усетиш бая ефект! Мн е яко усещането :lol: (на 18 съм)
Навих се дори да взема една леженка само за това упражнение, мисля да го правя щела зима, абсолютно всеки ден! И отделно ще ходя да плувам.
Но не разбирам кво е суперсерия от клекове + пулоувър. Значи правя една серия от 20 клека(или колкот мога), след това, веднага - още задъхан отивам и почвам пулоувъра? После пак клекове и пак веднага пулоувър, това ли е суперсерия?
Другия ми въпрос е - мога ли да правя клековете без тейжест?
Четох в едно списание че веднага след клекове ти се е вдигнал адреналина и е удачно да се прави Пуловър ...
nikolaBULL при теб при измерването на гръдния кош се включват и перките.Така ли трябва да е? :roll:И той май не е важна обиколката на гръдния кош при напомпано състояние, а разликата между напомпено и ненапомпено състояние.И на воените комисии също ни мереха дихателния
обем,моя е 6 литра.